צפייה בגרסה מלאה : מצמד הידראולי.
אני צריך לבנות מחדש את כל מנגנון המצמד (כתבתי בשירשור אחר).
האם יש קיט למצמד הידראולי לקנייה בארץ?
האם שווה בכלל להתקין כזה מצמד? הםא יש השלכות שאולי אני לא מודע אליהם?
תודה
מיכה
AvigdorAharon
08-01-06, 07:12
האם שווה בכלל להתקין כזה מצמד?
אפשר קצת הקדמה? מה הבעיה שאתה מנסה לפתור? האם ה CJ אצלך משמש כרכב ראשון?
אביגדור
הCJ הוא לא רכב ראשון.
הבעיה היא שמערכת המצמד שלי גמורה, אז אם אני כבר משפץ אותה אז, במידה וזה לא יעלה יקר מידי, אני אחליף למשהו אמין וטוב יותר. נאמר לי שמערכת הידראולית, שמורכבת בג'יפים יוצאי ארה"ב, היא כזו.
אני עדיין מתלבט ולא יודע אם כדאי להכנס לזה. אשמח לתגובות לכאן ולכאן.
אפשר. היו CJ עם מצמדים הידראוליים, אם אני לא טועה מדובר בדגמי 4 צילינדר אמריקאים. נכון ללפני שנתיים-שלוש ינוביץ' החזיק את החלקים הדרושים - משאבה תחתונה היא הרכיב העיקרי שצריך להתאים למה שקיים אצלך. תתחיל מלברר אצלהם מה יש ומה צריך ומה בכלל מומלץ, אתה לא הראשון שמבצע או מתעניין בהסבה כזאת. עלות למיטב זכרוני של כל החלקים משהו בסביבות 1000~ . כמו כן חפש שרשורים קודמים בנושא מלפני שנתיים +.
לצערי זה יקר לי מידי כרגע.
מה גם שהשאיפה היא שכשיהיה כסף מיותר להשקיע אז אני אלך על ה TH700.
בנתיים נסתדר כמו כל העולם עם גיר ידני :wink: (למרות שהמחסור בהילוך חמישי פשוט מעצבן)
כי אני מפונק שרגיל לנסוע על גירים 5 הילוכים או אוטומט...בעיקר בגלל זה :)
בסביבות ה80-90 המנוע מתחיל לילל שחסר לו עוד הילוך.
אמנם בדר"כ אני נוסע על 60-70, בנסיעות ארוכות (כבר היו לי כמה כאלה) יש הרגשה שההילוך הרביעי לא מספיק.
בכל מקרה, זה לא קריטי כל כך. גיר 5 הילוכים ידני אני לא אתקין. הסיבה העיקרית לTH700 זה בגלל שהוא אוטומט עם הילוך ראשון נמוך מאוד ונחשב לשיפור מאוד שווה.
מי יודע אולי בעתיד...
אתה יכול לשים גיר של סופה ואז היה לך גיר 5 הילוכים.
אדיר 8)
כמו שכתבתי, אני לא אחליף לגיר ידני 5 הילוכים. מה גם שלפי מה שהסבירו לי ההילוך הרביעי בגיר סיקס שווה להילוך חמישי בגיר סופה, אבל אני לא בטוח בזה כלל.
בכל מקרה, אני כנראה שם עכשיו איזה 1400 שקל על הגיר, לא יהיה שווה לי להחליף אותו אחר כך כי הוא יהיה משופץ כיאות.
מיכה
חנן-ג'יפולוג
09-01-06, 11:25
ההילוך הרביעי בגיר סיקס שווה להילוך חמישי בגיר סופה, אבל אני לא בטוח בזה כלל.
הסבירו לך לא נכון. ההילוך הרביעי בשניהם הוא 1:1 וההילוך החמישי בסופה הוא משהו כמו 1.25:1
על מה אתה הולך לשים 1400 ש"ח ?
א. מה שאמרו לך לגבי הגיר של CJ וסופה פשוט לאנכון. ההילוך הרביעי בשניהם זהה עם יחס העברה של 1:1 החמשי בסופה הוא עם יחס העברה הפוך של 1:0.8 (אל תתפס ל-0.8 זה לא מדוייק אבל זה האיזור)
לגביי גיר ב-1,400 ש"ח אני מבין שאתה מחליף את כולו בערך (כולל גלגלי שיניים)
בזמנו 4 סינכרונים + מיסבים + רוליקים עלו בערך 800 ש"ח.
עירא
כמו שכתבתי, אני לא אחליף לגיר ידני 5 הילוכים. מה גם שלפי מה שהסבירו לי ההילוך הרביעי בגיר סיקס שווה להילוך חמישי בגיר סופה, אבל אני לא בטוח בזה כלל.
הרביעי בגיר של הסיקס הוא הילוך ישיר - יחס 1:1. זה נכון כמעט בכל גיר 4 הילוכים, וזה נכון כמעט בכל גיר שלוש הילוכים עבור ההילוך השלישי. ההילוך החמישי הוא הילוך יתר - ביחס של פחות מ1:1, נדמה לי שבסופה זה 1:0.85, ברוב הגירים זה משהו בין 0.75 ל0.85.
* אגב מיכה, אני לא מבין למה אתה מוצא צורך לחזור על כל מיני דברים "שהסבירו לך" במיוחד כשאתה "לא בטוח בהם כלל". זה לא מוסיף רצינות לדברים שאתה כותב - להיפך... תתמקד במציאות העכשווית שלך, לפי מה שאני קורא מהשרשורים האחרונים שלך נראה שחנן "הוריד אותך מהכביש" - יש לך מספיק מה לעשות :wink:
חנן-ג'יפולוג
09-01-06, 11:45
אני אנסח את מה שנמרוד כתב בצורה קצת שונה:
כמו שאומרים על תינוק שהוא צריך ללמוד ללכת לפני שהוא מתחיל לרוץ, כנ"ל המצב אצלך. קודם כל תיישר את הרכב שיגיע למצב של סיקס, מקורי, ותקין. עד אז עצור את הסוסים, אתה חושב יותר מדי קדימה, וזה מפריע לך לראות את מה שאתה מוכרח לעשות כרגע.
לאחר שתגיע למצב הזה, ויש לך עוד דרך ארוכה לפניך כדי להגיע לשם, תתחיל לחשוב על שיפורים, שינויים ושדרוגים.
במקרים נדירים שבהם עלות התיקון ועלות השדרוג היא זהה, אז שווה אולי לחשוב על שדרוג, אבל זה לא המצב בדוגמא הנוכחית. לשפץ את מנגנון הפעלת המצמד ( למעט המזלג שאותו תצטרך להחליף/לתקן בכל מקרה) יעלה לך 0 ש"ח בלי לחשב עבודה. אז מה הטעם לחשוב עכשיו על שינוי למנגנון הידראולי, שיעלה לך לפחות 1000 ש"ח? וזה בזמן שאין לך כסף לשפץ מנוע או גיר?
חנן-ג'יפולוג
09-01-06, 11:50
אגב, משהו שרציתי לומר לך, והשיחה עם ניר הסיחה את דעתי: הצינור מחיישן הטמפ' אצלך מחווט בצורה מזעזעת , כמו מבית היוצר של מתקין סוג ז' . כל שליחת ידיים אל הצד הימני של המנוע תקרע את הצינור במוקדם או במאוחר, או אולי אפילו זעזועי הנסיעה יעשו את זה. אתה חייב להעביר אותו בצמוד למקומות נייחים, סולידיים, שלא יאפשרו למשוך בטעות את הצינור ושהויברציות לא ינדנדו את את קטעיו השונים בצורה שתשבור אותו. כמובן גם לקבע את הצינור אל המקומות שאליהם הוא צמוד.
כתבתי שהחלפה למנגנון הידראולי לא משתלמת לי. אם זה היה עולה פחות אז אולי.
בקשר ל1400 (יוצא יותר עם מע"מ):
סינכרון - 100 כמות 4
מנעולים - 38 כמות 2
מיסבים 150 - כמות 2
סט שיפוץ 140 - כמות 1
אטמים 42 - כמות 1
הרוורס 420 - כמות 1
כמו שכתבתי בשירשור הרלוונטי, לצערי זה לא מתאפשר כרגע.
נמרוד אתה צודק, יותר לא אכתוב שX אמר ליY ואני בכלל לא בטוח בזה. זה לא מביא כבוד לאף אחד.
יהיה בסדר.
בתקווה ביום חמישי-שישי הרכב חוזר לנסוע ולי יהיה איך להגיע לתחרות
:wink:
ראיתי את הזעזוע שלך :). זה יטופל כשאקבע את הרדיאטור
חנן-ג'יפולוג
09-01-06, 13:21
סינכרון - 100 כמות 4
מנעולים - 38 כמות 2
מיסבים 150 - כמות 2
סט שיפוץ 140 - כמות 1
אטמים 42 - כמות 1
הרוורס 420 - כמות 1
סינכרונים מחליפים כדבר שבשיגרה. מיסבים ע"פ הצורך, כמו גם מנעולים.
מה זה סט שיפוץ? אם הכוונה לאטמים, אז למה זה מופיע בסעיף נפרד?
מה זה "הרוורס" ?
עד כמה שהבנתי מדובר על הרוליקים.
בכל מקרה זה יקר לי כרגע ואני מעדיף לא לגעת בכלל מאשר לעשות חצי עבודה.
בתקווה בקרוב יכנס מספיק כסף בשביל לשפץ את כל הרכב.
אין לי מושג למה הכוונה ברוורס, שאלתי את בן מה צריך בשביל לשפץ גיר מהתחלה ועד הסוף, זו הרשימה שהוא נתן לי.
חנן-ג'יפולוג
09-01-06, 16:36
עד כמה שהבנתי מדובר על הרוליקים.
OK .
ואני מעדיף לא לגעת בכלל מאשר לעשות חצי עבודה
אני לא מדבר על חצי עבודה, אלא על עבודה נכונה, ללא החלפה של חלקים שלא צריך להחליף אותם.
להחליף את הרוורס סתם כך? למה מה?
ולמה בכלל אתה מדבר על שיפוץ גיר בלי שיש לך ולו אינדיקציה בודדת לכך שהוא לא תקין :?: :shock:
First off,
Micha
This post is not a slam, I love you just the way you are.....dont EVER change!
Nimrod,
why are you chastising him?
Can't you see how his mind works?
So he has a mild form of A.D.D
nothing wrong with that
Almost every brilliant person in the world have/had a form of ADD
including Albert Iinstein
If you have to ask.....
Attention Deficit Disorder
In Micha's case
It makes his brain run at 50 kph faster then his checking account
Generaly speaking
Its an inability to concentrate on a particular subject, the mind just wonders to somthing else
In my case.....
I need to have 3-4 projects at the same time
That way I can jump between them, otherwise I loose interest fast!
(like the 1970 Camaro that I have sitting for over 5 years now)
Beside,
Good Ideas make for good conversation
even if the same questions are being asked over and over again
Its still makes for good exchange of information
AvigdorAharon
10-01-06, 11:19
In my case.....
I need to have 3-4 projects at the same time
ואיך תגדיר מישהו שלא מסוגל לעבור לפרויקט הבא, לפני שהנוכחי הסתיים כולו?
זו ה"גישה" שלי לחיים...
אביגדור
אם יורשה לי לומר משהו....בכל זאת אני חושב שאני מכיר הכי טוב את עצמי...
יש לי המון שאלות, כמו שכשהתחלתי עם מחשבים היו לי המון שאלות.
ההבדל העיקרי הוא שבמחשבים היה לי אפשרות להתקין ולנסות. פה להתקין מנוע V8 רק בשביל לראות איך זה אתם מסכימים שזה לא ממש פרקטי :) (למרות שמאוד הייתי רוצה)
אני אשתדל להמעיט בכמות השאלות.
באמת חשבתי להתקין קלאץ' הידראולי, בעקבות התכתבות עם ג'ו. מאחר והייתי מעוניין בתשובות בעברית שיותר קל לי להבין אז שאלתי, בייחוד אם יש פה מישהו בארץ שעשה את זה.
ברגע שנמרוד העריך את הפרוייקט הזה בסביבות ה1000 שקל ירדתי מיד מהנושא. יש לי דברים חשובים יותר לעשות עם הכסף. אם, נניח, זה היה עולה 200 שקל אז הייתי חושב על זה ברצינות.
קיוויתי שמישהו יעלה מדריך או הסבר איך זה עובד ואיך בונים את זה (בדומה להסבר על ההידרו בוסטר לבלם) אבל לא יצא.
לא נורא :)
בקשר להשקיע בשיפוץ גיר 1400 שקל במחיר הזה אתה יכול לקנות גיר+טרנספר אז תחשוב לפני שאתה רץ קדימה וזה לא אמור להיות יותר מידי בעיה להפוך קלץ להידראולי אתה יכול פשוט לקנות של טויוטה היילקס והלתאים אותה אני לא יודע כמה היא עולה אבל לא נראה לי שמיפרוק זה אמור לעלות הרבה.
אדיר 8)
קניתי את רוב החלקים דרך האינטרנט מחו"ל, מהאתר שפרסמתי בשירשור גיר.
מקווה שזה יעלה פחות ממה שזה יעלה בארץ.
כשזה יגיע אני אכתוב כמה עלה.
חשבתי על קניית גיר אחר, אבל זה לא אומר שהגיר לא יהיה באותו מצב כמו שלי ובכל מקרה זה יעלה יותר מהשיפוץ שאני חושב לעשות (שזה בסה"כ החלפת סינכרונים, לא יותר, אבל דורש כמה דברים נוספים שלפי מה שכתוב בספר טיפולים צריך להחליף)
אני כרגע יורד מהרעיון של קלאץ' הידראולי כי יש לי דברים חשובים יותר לתקן.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.