צפייה בגרסה מלאה : שינוי מהירות של בקר מאוורר תקרה
שלום
יש לי מאוורר תקרה עם שלט. לפני כמה חודשים הוא הפסיק לעבוד, הבקר משמיע צפצוף שהוא קיבל פקודה, מתחיל להניע את המאוורר ושלוש שניות אחר כך שוב צפצוף ומפסיק.
חיברתי את המאוורר ישירות למתח - עובד בלי בעייה, ז"א הבעייה בבקר.
פרקתי ולא ראיתי בעין איזה בעייה (משהו שרוף או מנופח) אז הזמנתי בקר אוניברסלי מסין עם שלט. חיברתי ועובד תקין. הבעייה היא שגם במהירות הכי נמוכה המאוורר עובד חזק מידי, ואני רוצה לשנות זאת.
הבקר הוא בקר עם קבלים, לפי מה שקראתי כל קבל חותך את הפאזה בצורה שונה וכך יש שליטה על מהירות המאוורר (בתמונה זה הבקר הישן).
לפי ההיגיון, אני צריך לאתר את הקבל של המהירות הנמוכה ולהגדיל או להקטין את הקיבולת שלו (ע"י החלפתו או חיבור קבל נוסף במקביל או בטור, לא יודע...)
אני צודק בהשערה שלי? אני לא יכול לדפוק את המנוע של המאוורר אם יהיה ערך לא נכון (יגיע מתח נמוך מידי או חיתוך מידי של הפאזה)?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180713/e0ef7cc270d8577c191aca08e24235e0.jpg
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
אני לא יודע לענות על השאלה שלך.
אבל מעניין אותי איזה מאוורר זה.
כי לי יש בעיה הפוכה. במהירות הכי גבוה זה מסתובב לאט מידיי.
תוצרת ווסטינגהאוס.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
מאוורר של יונדאי, שלוש כנפיים ושלוש מהירויות. פלסטיק לבן
כמו פה: https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=985516
אני לא יודע לענות על השאלה שלך.
אבל מעניין אותי איזה מאוורר זה.
כי לי יש בעיה הפוכה. במהירות הכי גבוה זה מסתובב לאט מידיי.
תוצרת ווסטינגהאוס.
Sent from my Mi A1 using Tapatalkבעיה דומה בהנטר נפתרה על ידי החלפת הקבל
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
לאיזה ערך? קבל גבוה יותר מנמיך מהירות?
לאותו קבל בדיוק, במקום הקבל שנדפק.
קרה בשני הנטרים, אולי זו בעיה בדגם זה ספציפי
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
הי,
מגיב לפוסט קצת ישן אבל יש לי בעיה דומה. אצלי אין תקלה, קיבלתי את המאוורר מקרוב משפחה, והמאוורר פשוט חזק מדי במהירות הכי גבוהה וחלש מדי בבינונית. יש מה לעשות? מדובר בהחלפת קבלים? מאוורר של יונדאי עם פיקוד אלחוטי.
תודה
מוטי
מוטי,
לקבל יש תכונה ל"חתוך" או לסנן תדרים נמוכים ולהעביר רק תדרים גבוהים, ולכן ערכי הקבלים הם שיקבעו את המהירות.
אבל....... סוג הקבל בהחלט משנה ואתה חייב למצוא בחנות אלקטרוניקה יעודית את סוג הקבל המותקן בכרטיס.
רכוש כמה כאלו בעלי ערכים קרובים (גרושים)והחלף בינהם עד שתגיע למהירויות הרצויות.
בהצלחה.
העיקרון של המתקן הזה הוא שככל שערך הקבל גבוה יותר כך גודלת מהירות המאוורר, לכן צריך קבל קטן יותר / באופן פרקטי יש בקר לשליטה על מהירות שמותקן בקיר, אפשר להוסיף כזה בכניסה ולשחק עם המהירויות עד שתקבל שילוב נכון (עולה כ 100 ש"ח בערך בארץ), מהירות נמוכה מדי אגב עלולה לגרום להתחממות המאוורר.
מוטי,
לקבל יש תכונה ל"חתוך" או לסנן תדרים נמוכים ולהעביר רק תדרים גבוהים, ולכן ערכי הקבלים הם שיקבעו את המהירות.
אבל....... סוג הקבל בהחלט משנה ואתה חייב למצוא בחנות אלקטרוניקה יעודית את סוג הקבל המותקן בכרטיס.
רכוש כמה כאלו בעלי ערכים קרובים (גרושים)והחלף בינהם עד שתגיע למהירויות הרצויות.
בהצלחה.
תודה. מדובר בכרטיס שאליו מתחברת ההזנה של 220v נכון? לא משהו שנמצא בתוך גוף המאוורר עצמו.
על הכרטיס יש שני קבלים גדולים (פיזית), האם אחת המהירויות היא שילוב של שני הקבלים?
- - - Updated - - -
העיקרון של המתקן הזה הוא שככל שערך הקבל גבוה יותר כך גודלת מהירות המאוורר, לכן צריך קבל קטן יותר / באופן פרקטי יש בקר לשליטה על מהירות שמותקן בקיר, אפשר להוסיף כזה בכניסה ולשחק עם המהירויות עד שתקבל שילוב נכון (עולה כ 100 ש"ח בערך בארץ), מהירות נמוכה מדי אגב עלולה לגרום להתחממות המאוורר.
תודה, רעיון יפה, הבעיה שלמאוורר הזה יש הזנה של 220 שמשותפת לתאורה ולמאוורר.
[QUOTE=mottile;855737]תודה. מדובר בכרטיס שאליו מתחברת ההזנה של 220v נכון? לא משהו שנמצא בתוך גוף המאוורר עצמו.
על הכרטיס יש שני קבלים גדולים (פיזית), האם אחת המהירויות היא שילוב של שני הקבלים?
כן. הכרטיס מוזן מ-230 VAC. ושילוב שני קבלים לקבלת מהירות נוספת היא בהחלט אפשרות, וזה יוצר קושי נוסף בקביעת ערכי הקבלים.
הקבלים לא לבדם, הם עובדים בצימוד לנגדים שלידם. איני יודע איך מתוכנן המעגל, אבל בהחלט יכול להיות
שגם משחק עם ערכי הנגדים ייתן את התוצאה הרצויה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.