התחברות

צפייה בגרסה מלאה : רכב יצא מהחברה עם מידת צמיגים לא תואמת לרישיון - מה עושים

ofer_b
02-08-18, 11:06
הרכב פיג'ו 3008, נקנה יד שנייה לפני כמה חודשים, מעולם לא הוחלפו לו צמיגים (צמיגים מקוריים בוודאות, רכב מודל 2015 עם 45 אלף ק"מ)
אתמול בעקבות פנצ'ר שדרש החלפת צמיג שמתי לב שהצמיגים שמותקנים על הרכב (225/50/17) לא תואמים למה שרשום ברישיון רכב (225/55/17).
על הרכב (לוחית מתכת בדלת הנהג) רשום את המידה שכרגע מורכבת על הרכב - 50
על פניו נראה שהטעות היא ברישיון רכב.
לפי ההיגיון אני צריך ללכת למשרד הרישוי, לבזבז חצי יום ולשנות את המידה ברישיון.
ככה זה עובד? או שיכולים לעשות לי בעיות ולהגיד לי אדוני, מה שרשום ברישיון זה מה שצריך ולך תחליף את כל הצמיגים..
ואיפה עושים/מבררים את זה? בכל משרד רישוי? במכון טסטים גם אפשרי?

zivo
02-08-18, 11:14
תפנה ללובינסקי (היבואן), ותשאל בעדינות.

נמרוד
02-08-18, 11:51
אתה לא צריך לעשות כלום.

כשתגיע לטסט, אם מכון הטסטים ישים לב שהמידה ברשיון ובפועל לא זהות, הוא ישנה את הרישום ברשיון במקום בלי בעייה, כי המידה שמותקנת לך בפועל תואמת את הרישום באוטודאטה.

zivo
02-08-18, 14:08
אתה לא צריך לעשות כלום.

כשתגיע לטסט, אם מכון הטסטים ישים לב שהמידה ברשיון ובפועל לא זהות, הוא ישנה את הרישום ברשיון במקום בלי בעייה, כי המידה שמותקנת לך בפועל תואמת את הרישום באוטודאטה.
אתה נאיבי..... דבר עם דרור, הוא יספר לך לאן אפשר להגיע עם מכוני טסט :-)

לא הייתי מחכה עם זה, לא סומך על הטסטר, ולא על אף שוטר \ בוחן שיחליט להציק.
זה נראה כמו פאשלה של לובינסקי, שיתקנו.

ofer_b
02-08-18, 14:27
אז דיברתי עם לובינסקי, ענו מהר ויום ראשון ישלחו לי אישור שאיתו אלך למכון הטסטים לתקן את הרישיון.

הזוי שרכב חדש יוצא עם פשלת רישום כזו, מה היה קורה בתאונה? הביטוח יכול לרכב על זה שהצמיגים לא תואמים

shmil
02-08-18, 15:29
הזוי שרכב חדש יוצא עם פשלת רישום כזו, מה היה קורה בתאונה? הביטוח יכול לרכב על זה שהצמיגים לא תואמים

וזה בדיוק מה שקורה בתיק ספציפי של רכב ספציפי שאני מטפל בו עכשיו מול חברת ביטוח מסויימת ויבואן גדול!
חברת הביטוח לא מוכנה לשלם בגלל צמיגים במידה לא תואמת לרשיון (ובמקרה בו אני מטפל - גם לא באוטודאטה)

boaz avrahami
02-08-18, 16:19
אתה לא צריך לעשות כלום.

בעיקרון הכיוון של נמרוד הוא הנכון לדעתי רק לא לחכות לטסט אלא לגשת למכון בהקדם.
השינוי עולה 30 שח והוא מתבצע במקום בלי סיבוכים.
בשביל 30 שקל לא הייתי טורח אפילו להתקשר ליבואן

Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ

ofer_b
16-08-18, 11:25
עדכון: יצא המקרה וגם הגיע מועד הטסט, אמרתי ניגש לטסט ונראה אם ישימו לב שהצמיגים לא תואמים לרישיון.
רוצים לנחש אם עלו על זה?

בוודאי שלא.. סיימתי ועברתי טסט, ואז ניגשתי לרב בוחן/מנהל ושאלתי אותו איך לא שמו לב, הוא נהיה חיוור, הלך ובדק והתנצל כל הזמן על הטעות, הציע קפה/תה - ממש נלחץ
בסוף שינה לי את הרישום על חשבונו (חסכתי 30 ש"ח :)

וזה דווקא מכון חדש ומודרני, לא המכונים שאני הולך אליהם עם הג'יפ

נמרוד
19-08-18, 11:27
מה שחשוב זה שמידת הצמיג הרשומה ברשיון תהיה זהה למה שמותקן על הרכב. במקרה שלך היה ברור שמדובר על טעות סופר ולא יותר.

-->