התחברות

צפייה בגרסה מלאה : ייעוץ לפני טיול

רם מלול
14-08-18, 09:10
שלום,
יש לי לנד קרוזר 2010 לא משופר יותר מדי..
אני מעוניין לצאת לטיול שיתפרס על יומיים באיזור הצפון - כנרת, נהריה וחזור לקריית שמונה
נכנסתי לכל מיני אתרים אבל אין יותר מדי פירוט
יש למישהו דרך לבנות לי מסלול או לכוון אותי פלוס מינוס איך אני בונה לעצמי מסלול ?
תודה רבה !

avikkllk
14-08-18, 09:45
הכל תלוי באופי הטיול,מה אתה רוב לראות?רוצה קצת ברגל?לעצור מידי פעם?קושי הטיול?

תפרט

Sent from my iPhone using Tapatalk

ש01
14-08-18, 09:56
כנס ל"עמוד ענן" - יש אינסוף מסלולים במקום עם הערות ותובנות.
קנה גם מפות סימון שבילים של האזור.
תכנן כ 20-30 ק"מ ביום, לא הרבה יותר - אם כי, מאוד תלוי באופי הטיולים שאתם אוהבים - מהירות, עצירות וכד'.
לנדקרוזר יכול להתמודד בקלות עם 99% מהמסלולים.
אל תפסח על אף הערה לאורך המסלולים שאתה רואה, במיוחד שערים סגורים ובורות בוץ.
יש גם כמה ספרים עם המלצות למסלולים, שווה לקנות ולמצא משהו לטעמכם.

שים לב לנחלים הסגורים והעכברת.
חניון לילה - אם על הירדן - רק בגדה המזרחית.
או חניון לילה מאושר ובכל מקרה לא בשמורת טבע.
אנחנו ישנו בעבר ומאוד נהננו מעין מימון (אם כי עכשיו עלול להיות שורץ דבורים/צרעות).

חם.
מאוד.
גם לזה כדאי להתכונן.

erezgur
14-08-18, 10:49
ברוך הבא,

שים לב שיש לנו פורום לנושאי טיולי שטח - http://www.jeepolog.com/forums/forumdisplay.php/25-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%99-%D7%92-%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A9%D7%98%D7%97 ובו גם תתי-פורומים... הפורום הזה שבו כתבת מיועד יותר לנושאים טכניים וכלליים הקשורים לרכב 4X4, אולי אחד המנהלים יוכל להעביר את ההודעה לפורום המתאים.

יש באתר גם רשימת מסלולי טיולים עם תיאורים חלקיים ומסלולי ניווט - עיין כאן - http://www.jeepolog.com/forums/content.php/10-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%99-%D7%92-%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-4X4?tabid=463

כעת לשאלות הספציפיות - הרכב שלך יאפשר לך לטייל כמעט בכל מסלולי הצפון ללא דרמות מיותרות.
תכנון מסלול - מחזק את מה שנאמר בתגובה קודמת:
1. רכוש מפות סימון שבילים שיהיו אצלך.
2. קבל רעיונות מהמסלולים המפורסמים בקישור למעלה, העלה אותם על אתר עמוד ענן ועקוב אחר המסלול תוך קריאת ההערות שרשמו אנשים אחרים על הנקודות שבדרך. אסוף את הנקודות המעניינות ממספר משלולים באזור הרלוונטי ותוכל לנסות להכין מסלול משלך תוך התבססות על סימוני השבילים.
3. תוכל להעזר גם באתר IsraelHiking - שם יש אפשרות מעניינת של יצירת מסלול בין נקודות בצורה אוטומטית. בכל מקרה מציע לבדוק גם בעמוד ענן לאחר מכן.
4. תוכל להתייעץ כאן (בפורום הטיולים) לגבי המסלול שבחרת / הכנת ולשמוע הערות והמלצות
5. ניוון ברכב - באמצעות תוכנת ניווט שטח (יש הבדלים בין אנדרואיד לאייפון בהיצע התוכנות) - בנושא זה קיימים כבר שרשורים רבים ושווה לעבור עליהם.

ממליץ בחום - לא לנסוע ברכב בודד במיוחד אם אתה חסר ניסיון מספיק בשטח. לפעמים זקוקים לסיוע מרכב אחר - עיגון / משיכה / חילוץ קל...

-->