צפייה בגרסה מלאה : בחירת ג'יפ ראשון
שלום לכולם,
אני חייל משוחרר, שירתתי כמדריך נהיגה מבצעית בבית הספר לנהיגה מבצעית מי שמכיר. אני מחפש לקנות ג'יפ ראשון ואשמח לקצת הכוונה.
מצרף את הפורמט שיש בנעוץ הפורום.
1. תקציב - 25,000 שח כולל ישור קו.
2. גודל / קיבולת הרכב - כעיקרון לזוג צעיר, שיהיה מספיק מקום לנו ולציוד ואולי למצטרף או שניים
3. נסועה שנתית ותחזוקה: רכב ישמש בעיקר לטיולים בסופי שבוע.
יש רקע טכני לכן חלק מהתחזוקה אבצע בעצמי אבל בכל זאת לא מומחה ולכן אזדקק בחלק מהמקרים למוסך.
4. אופי השימוש והטיולים:
בעיקר לשטח בינוני-קשה.
יש רקע בנהיגת שטח. מקווה להצטרף לקבוצות ומוכן תמיד ללמוד מכל אדם.
5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?
א. גיר אוטומטי/ידני- גם וגם
ב. מנוע דיזל/בנזין- אפשר גם וגם
ג. תצורה- קצר
ד. גיל הרכב - בהתאם לתקציב
6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים?
קיה ספורטאג' 99-03
סוזוקי ויטרה 96-2002
סוזוקי ג'ימני
האם אתם מציעים לחסוך עוד קצת ולקנות משהו יותר רציני? או שהרכבים שאני מתלבט בינהם מספיק טובים לכניסה לתחום?
תודה לעוזרים
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
קודם כל ברוך הבא לפורום ותודה על הגישה הרצינית הניכרת מן ההודעה הראשונה בפורום - עברת על ההודעות הדביקות, פעלת לפי ההנחיה, עשית שיעורי ביית והגעת "מבושל" יחסית.
הייתי מוסיף גם סמוראי לרשימת האפשרויות שציינת - מתאים לאופי הנסיעה שציינת.
קודם כל ברוך הבא לפורום ותודה על הגישה הרצינית הניכרת מן ההודעה הראשונה בפורום - עברת על ההודעות הדביקות, פעלת לפי ההנחיה, עשית שיעורי ביית והגעת "מבושל" יחסית.
הייתי מוסיף גם סמוראי לרשימת האפשרויות שציינת - מתאים לאופי הנסיעה שציינת.היי,
תודה על התגובה המהירה.
תודה רבה, אני קורא וחוקר את הפורום הזה כבר כמה שנים.
הסמוראי אכן אופציה אבל אני האמת חושש מעיניין החוסר נוחות בכביש. בכל זאת, הרכב מידי פעם יהיה על הכביש.
גימיני (שמופיע באופציות שרשמת) בהחלט יענה לצרכים שרשמת. המחיר הוא קצת גבולי...
Sent from my iPhone using Tapatalk
ג'ימני יהיה נקודת התחלה טובה בשבילך. בטח שאתה מציין שאתה רוצה ללכת לכיוון השטח הקשה יותר - אפשר לשפר אותו לרמות מאוד גבוהות.
וגם לסוע בכביש ברמה סבירה יחסית (לעומת הסמוראי שהציעו)
רק תבדוק טוב טוב את הרכבים כי ב-25 אלף אתה קונה רכב שסוחב איתו עבר לא פשוט...כמה שתבדוק יותר טוב תיפול פחות קשה.
גילוי נאות:
עברתי מג'ימני משופר מאוד שנת 2007 לסמוראי משופר מאוד שנת 84. לא מההחלטות הכי הגיוניות לעשות אז אולי שווה דווקא לא להקשיב לי.
ג'ימני יהיה נקודת התחלה טובה בשבילך. בטח שאתה מציין שאתה רוצה ללכת לכיוון השטח הקשה יותר - אפשר לשפר אותו לרמות מאוד גבוהות.
וגם לסוע בכביש ברמה סבירה יחסית (לעומת הסמוראי שהציעו)
רק תבדוק טוב טוב את הרכבים כי ב-25 אלף אתה קונה רכב שסוחב איתו עבר לא פשוט...כמה שתבדוק יותר טוב תיפול פחות קשה.
גילוי נאות:
עברתי מג'ימני משופר מאוד שנת 2007 לסמוראי משופר מאוד שנת 84. לא מההחלטות הכי הגיוניות לעשות אז אולי שווה דווקא לא להקשיב לי.אתה ממליץ לקחת את הרכב לבדיקת קנייה במכון רישוי או למוסך של סוזוקי?
בדרך כלל הדיעה הרווחת כאן היא לבדוק אצל מי שמומחה בסוג הרכב הזה ולא במכון בדיקה.
בדיקה במכון בדיקות הינה בעיקר כסת"ח, אתה מקבל רשימת רג'קטים ארוכה ואינך באמת יודע מה מצבו של הרכב וכמה תצטרך להשקיע.
מומחה לסוג הרכב, ידע לבצע בדיקה עניינית ולתת לך הערכה טובה למצבו ולכמות הכסף שיש להשקיע בשלב הראשון.
לקהילת הסוזוקים יש את המוסכניקים שלה:
בראשון לציון יש לך את עמית גלעד ומורי
בתל אביב את טל צופי
בנתניה את ליאור זוקילנד
בטירה את סלמן וארז טופגיר
אני הייתי וגם בפועל בדקתי את הרכבים שלי אצלם
לקהילת הסוזוקים יש את המוסכניקים שלה:
בראשון לציון יש לך את עמית גלעד ומורי
בתל אביב את טל צופי
בנתניה את ליאור זוקילנד
בטירה את סלמן וארז טופגיר
אני הייתי וגם בפועל בדקתי את הרכבים שלי אצלםאוקיי תודה רבה.
הייתם ממליצים על קיה ספורטאג' בין השנים 99 ל2003?
GodsFather
14-08-18, 17:39
אני ממליץ קצת אחרת.
א. ציינת שאולי יצטרף חבר או שניים. בקצרים יהיה צפוף ותהיה חייב גגון ואו יצירתיות כדי להכיל גם ציוד מינימלי. תפנה לכיוון רכבים עם 4-5 דלתות ולא קצרים. יש לכך גם יתרון בשטח.
ב. בסכום שציינת תאלץ להיאזר בסבלנות יתרה כדי לא ליפול על לימון, מדובר בכלים ישנים יחסית שעברו דבר או שניים והרוב המוחץ שחוט. אני מכיר אחד שמוכר עכשיו גרנד ויטרה ארוכה משופרת ושמורה, הוא חבר פורום ויכול לפרסם אם ירצה.
ג. אם תוכל להוסיף עוד 5 או יותר, תוכל לרכוש רכב רענן/שמור יותר ואו גדול יותר. טראנו לאחרונה עולה כאן בפורום כהמלצה טובה, אם כי לא מדובר בלועס סלעים מובהק אם לשם אתה מכוון אבל רכב טיולים טוב ויש לו גם אפשרות לנעילה אחורית, כמו כן רקסטון גם נחשב למפתיע. האחרים כמו פג'רו וטויוטה יותר יקרים גם בתחזוקה.
קח בחשבון את אלמנט הטסטים לרכבים ישנים ומיושנים - אישור בלמים, טסט פעמיים בשנה לרכב בן עשרים וכן הלאה.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
GodsFather
14-08-18, 17:40
Sent from my SM-G950F using Tapatalkהכי צעיר שתוכל והכי שמור שתוכל.
הכי צעיר שתוכל והכי שמור שתוכל.
Sent from my SM-G900F using Tapatalkהבנתי שמבחינת אמינות הם כמעט כמו הסוזוקי מאחר וחלק מהמיכלולים הם חולקים עם מזדה.
לטיול הראשון עם הסמוראי הקצר הראשון נסענו שלושה מבוגרים ליומיים בסמוראי קצר בלי גגון.
זה היופי בלהיות בן 20 וקצת, לא צריך לחשבן יותר מדי, לא צריך מקרר, מזרנים מפנקים, מקלחת, שירותים ומשרת אישי... פשוט נוסעים לטייל.
ציינת מסלולים קשוחים, סמוראי, גימני או סיקס.
את היפנים השמנים תשאיר לעוד כמה שנים.
בהצלחה
Sent from my iPhone using Tapatalk
GodsFather
14-08-18, 23:06
את הסיפורים האלה גם אני יכול לספר צחי. אבל סמוראי היום זה לא מה שהיה פעם והסייגים הם לא רק כושר וגמישות אלא הטסטים והגיל שלהם.
גימני בתקציב יהיה קשה למצוא, לא בלתי אפשרי אבל ללא ספק מאתגר ופחות חוויתי מסמוראי פתוח אם כבר...
geva dover
15-08-18, 01:24
אם תחפש טוב אתה יכול למצוא גם היילקס סטנדרטית ב20
מגיע גבוה במקור ונעול אחורה, יעזור לך טיפה שטח קשה ויהיה לך מקום למזרן בארגז ;)
הם נחשים מאוד אמינים אבל שוב מנוע 2400 בלי טורבו, זה לנסוע לכל טיול לאט.. כל כך לאט..
GodsFather
15-08-18, 07:11
אם תחפש טוב אתה יכול למצוא גם היילקס סטנדרטית ב20
מגיע גבוה במקור ונעול אחורה, יעזור לך טיפה שטח קשה ויהיה לך מקום למזרן בארגז ;)
הם נחשים מאוד אמינים אבל שוב מנוע 2400 בלי טורבו, זה לנסוע לכל טיול לאט.. כל כך לאט..עם התקנה החדשה לא נשאר להם הרבה זמן...
Tzvika-Pick
15-08-18, 08:45
מצטרף להמלצה על סוזוקי ג'ימני. וכן אני משוחד, יש לי אחד כזה.
לדעתי אפשר למצוא ג'ימני משומש במצב טוב ומוכן לשטח במסגרת התקציב שהוגדרה. שלי כזה, רק ש(כרגע) הוא לא למכירה.
אין בעיה לטייל זוג בג'ימני, עשיתי את זה כמה וכמה פעמים. ואני אחד כזה שלוקח המון ציוד לטיולים, כולל צידנית, מזרני ספוג מתקפלים וכו'. מקפלים את המושבים האחוריים, מעמיסים את הכל עד הגג ואם צריך קרשים למדורה קושרים לגגון.
אם מדובר על זוג + חבר אז זה אפשרי אולי בטיול חד יומי.
אם מדובר על זוג + זוג חברים, זה לא אנושי בג'ימני.
לגבי ספורטאז' צריך לקחת בחשבון צריכת דלק גבוהה יותר משמעותית משל הג'ימני, שיפורים יקרים יותר ושוק פחות עירני. מצד שני לספורטאז' יש מנוע, הוא זז, לא כמו הג'ימני.
גרנד ויטארה אופציה טובה, אם תצליח למצוא אחת טובה בסכום הזה. אני חיפשתי לפני כמה שנים ולא מצאתי, כל מה שראיתי היה שחוט וגמור.
תודה לכל העונים.
כרגע מקשיב לעצתכם ומתחיל חיפוש של ג'ימני או ספורטאג'.
Sent from my SM-G950F using Tapatalkלשטח בינוני קשה לא הייתי ממליץ על הספורטאג׳, לי היה את הדגם הישן יותר (95) והרכב הזה נמוך, מאוד. אם עולים כמה מידות בצמיגים זה טיפה עוזר אבל אז הוא גם נהיה אנמי. אם הכיוון הוא להגביה אז אולי תגיע ליכולת של סמוראי, אבל לטעמי זה קצת מחטיא את המטרה.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.