התחברות

צפייה בגרסה מלאה : טוארג...??!

עמודים : 1 [2]

asafk
02-09-18, 20:27
בהתחלה חשבתי שזה המתיחת אחד באפריל הכי מושקעת שהייתה פה EVER פשוט עם בילד אפ ארוך מאוד.

עכשיו אני מתחיל קצת לפקפק...

https://www.youtube.com/watch?v=umDr0mPuyQcעכשיו ברצינות. למה לא?
כולם כאן מתוך שמועות בלבד מספרים כמה זה נורא. היחיד שניסה - נהנה.
בעבירות, כך לפי קובי, אין בעיה. המבחן שלי הוא להגיע למעלה רמון ולעלות בלי עניינים.
בכביש, כנראה שגם לא תהיה בעיה... ייסע במהירות התנועה בלי להרגיש נחות.
אמינות... לא יותר ולא פחות מכלים יפניים. מבחינתי אני מתכנן להוציא בין 5000 ל 6000 שח בשנה במוסך בממוצע על טיפולים ותיקונים. כמו על טויוטה או מיצובישי או ניסאן.
אז למה לא לנסות? מה, בגלל שהוא מניף גלגלים? למה, פאג'רו BK לא מניף גלגלים?
בגלל שהחלפים שלו נורא יקרים? למה, מזרק דנסו של מיצוטויוטה לא נורא יקר? או שסתום לחץ של איסוזו? או סתם.. זורק.. מודולטור ABS של לנדרובר?
באמת, למה לא? זו מטרת הדיון. למה לא להחזיק פולקסווגן טוארג דיזל סלילים בתור רכב משפחתי-שטח?
דברו עכשיו או שתחשו לעד.
הוא יותר חסכוני מהם כנראה, בדלק, וזה חשוב. עולה פחות לאותו שנתון וזה גם חשוב. הוא לא נחשב רכב שטח ולכן קל יותר למצוא כזה שבאמת "לא ראה שטח", ואפילו זה חשוב.
ובסוף אם בתחילת הדיון הזה זה היה חצי בדיחה, עכשיו בא לי לקחת טוארג ולהוכיח לכם שאין לכם מושג מהחיים שלכם.
חוץ מזה, 2010 זה השנתון האחרון עם הילוך כוח ונעילה. אם לא עכשיו אני כבר לא אקנה כזה- עוד 3 שנים הם יהיו ישנים מדי.

אסף.

boaz avrahami
02-09-18, 20:30
אסף, אני מאוד בעדך ולמען האמת עשה לי המון חשק פתאום הדיזל...

גולף אתלטי

Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ

Jacob80
02-09-18, 20:39
בטיול סוכות הקרוב שלנו נשלב את מעלה רמון במיוחד בשבילכם.
ונסריט לכם טוארג עולה למעלה

איל מ
02-09-18, 20:40
רק תיקון קל, מודולטור abs אולי עולה הרבה (לא כזה הרבה כמו שאתם חושבים),
אבל התיקון שצריך לעשות עולה את המחיר של חוט חשמל באורך של 30-40 ס"מ, פלוס עלות של סופית אחת למינוס לגוף, פלוס עלות של קצת בדיל.
לחילופין כמה מאות ש"ח לבעל מקצוע שמכיר את הסיפור.
וזה ההבדל הגדול. כמות הידע שיש על רכבים של "מאמינים", כמו לנדרובר או ג'יפ, היא לאין שיעור גדולה מזו של הטוארג. אתה פשוט תצטרך להתאמץ הרבה יותר כדי למצוא את הפתרון הנכון.

גיא
02-09-18, 20:52
רק תיקון קל, מודולטור abs אולי עולה הרבה (לא כזה הרבה כמו שאתם חושבים),
אבל התיקון שצריך לעשות עולה את המחיר של חוט חשמל באורך של 30-40 ס"מ, פלוס עלות של סופית אחת למינוס לגוף, פלוס עלות של קצת בדיל.
לחילופין כמה מאות ש"ח לבעל מקצוע שמכיר את הסיפור.
וזה ההבדל הגדול. כמות הידע שיש על רכבים של "מאמינים", כמו לנדרובר או ג'יפ, היא לאין שיעור גדולה מזו של הטוארג. אתה פשוט תצטרך להתאמץ הרבה יותר כדי למצוא את הפתרון הנכון.

האתגר זה הכל ...

אסף לך על זה !!

ד ו ר ו ן
02-09-18, 20:55
אכן תמונות קשות...

120939
אכן..
נראה מרתיע משהו הזויות צד האלו על כל שטות.

opl
02-09-18, 21:04
זה לא שאני חושב שהטוראג יתגלה כמפלצת מוצצת יותר מכל השאר. או שהוא לא יעבור בשטח כזה או אחר. זה יותר עמוק מזה...

ממתי אסף קציר קונה רכב עם הגיון? באיזה שלב הלב פינה מקום לכל החישובים האלה של אמינות, מחלות ילדות ו(השם ישמור) צריכת דלק.
אסף קציר קונה ריו, קונה נ"נ, גור אריות, קאמפר וואן. ועכשיו טוראג? הדבר הזה בכלל עושה לך את זה? אל תשקר לנו.

https://www.youtube.com/watch?v=X02EwkGqyto

נמרוד
02-09-18, 21:08
הוא כל כך גרוע ולא הגיוני שהוא עושה לו את זה. זה לפי ההגיון שלך. או שלהיפך.

asafk
02-09-18, 21:16
תהרוג אותי אלירן.... לא מבין מאיפה עלה לך הרעיון המוזר שלקנות טוארג זה הגיוני באיזשהו יקום.....
זה כל כך מטופש, למרות שזה כל כך הגיוני.... שזה כל כך מטופש...

אסף.

opl
02-09-18, 21:18
הכוונה שלי הייתה ממתי אתה משתמש ב"הגיון" בשביל לקנות רכב... מעולם לא רמזתי שיש הגיון בטוראג אפילו לא קצת.

asafk
02-09-18, 21:29
בעיה. באמת. שברתי את הגב. אני מזדקן. וצריך לטייל עם הילדים ולא לשכב מתחת לגרוטאות.
הקמפר לא הולך לשום מקום, וצריך לידו רכב שטח נורמלי.. משפחתי.. שמניע ונוסע כל יום לעבודה.. ופעם בחודש חודש וחצי למדבר.. בלי סיפורים בלי דרמות ובלי לשבור את הגב. ואז אחרי 3 עד 5 שנים יימכר ויוחלף באחר. בלי הרפתקאות.
אתה חושב שקל לי להיכנס לתפקיד הזה? קשה. קשה מאוד. אבל זה שלב שצריך לעבור כנראה.

נמרוד לא מוכן למכור לי את הויגו שלו (ותכלס הוא כבר ישן מדי).... אז הנה הכל פתוח חוץ מהתקציב. ובתוך זה יש משהו בטוארג שלפחות יהיה דבילי מספיק בשבילי..

אסף.

ishc
02-09-18, 21:30
תכלס, אסף מתחיל לשכנע אותי

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

opl
02-09-18, 21:41
לשכנע אותך לקנות טוראג או שהוא זקן?

יונתןמצפה
02-09-18, 21:55
אני רק שאלה...
מה קרה פתאום שהחלטת שאתה צריך רכב שטח??

נמרוד
02-09-18, 21:56
איך אומרת סוזי המשתוללת?

הוא קיבל אישור מהבוסית :rolleyes:

יונתןמצפה
02-09-18, 22:00
אצל סוזי הבוסית זה בכלל החמות...
ובמקרה הזה אין לו בכלל זכות עצמאית לדבר אז הוא לא ממש יכול להיות אומרת...
אבל נעצור את זה כאן. הוא איש טוב מדי מכדי שנעשה לו שיימניג מאחורי הגב.

ishc
02-09-18, 22:02
לשכנע אותך לקנות טוראג או שהוא זקן?🤣🤣🤣

tallevi
02-09-18, 23:03
איך אתה אומר...אם לא ננסה איך נדע...נסה...אני מקווה מאוד בשבילך שהניסוי יהיה מוצלח.

בלי קשר...אני לא יודע מה אתכם, אבל אני מתכוון להקים מאהל בסוכות למורדות מעלה רמון...[emoji6]

טל.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

KOOKE
03-09-18, 08:00
אסף, לדעתי לך על זה, מגניב לגמרי ושובר מוסכמות...

אבל אם בכל זאת רוצה שטח ממש, אז עם טיפ טיפה מתיחה של התקציב לכיוון ה- 100,000 עד 120,000 ש"ח ניתן היום כבר למצוא רנגלרים ארוכים בשנתונים 2008-2010 משופרים קלות.

אין ספק שרנגלר כרכב א' לא בר השוואה לטוארג אבל בשטח ובכלל עולה עליו ואפילו ברמת האמינות/ עלות אחזקה למעט הדלק.

asafk
03-09-18, 11:46
שלמה... רנגלר במצב סביר, גם בשנתונים האלה... הרבה יותר יקר. אחרת זו היתה ברירת המחדל. הסבה לגז ויאללה אנחנו על הסוס. אבל זה לא המקרה. הם יקרים ושחוטים.

אסף.

פלג_
03-09-18, 15:51
לא יודע לגבי מחירים אבל אני מאמין שיש לא מעט כאלו שהם במצב מצויין, שלא נסעו כלל בשטח.

מכיר אישית כמה שקנו אותו בתור פריט אופנה.

KOOKE
03-09-18, 17:07
שלמה... רנגלר במצב סביר, גם בשנתונים האלה... הרבה יותר יקר.

אסף.

אז זהו, אתה עדיין שבוי בסטיגמות של שוק הרנגלרים המטורף שהיה...למיטב הבנתי השוק נרגע- תפתח לוח יד 2 ותראה מה מבקשים כנקודת פתיחה לפני מיקוח.

גם את שלי שאכן היה קצת שחוט ואכן השקעתי בו לא מעט בשידרוג ושיפצור (אבל זה אני..) רכשתי לפני כשנה ב- 110,000 ש"ח דגם סהרה שנת 2010 במצב כמעט סטנדרטי שלא ראה שטח אבל היה דיי מוזנח.

בדוק בלוחות וייתכן ותופתע לטובה מרמת המחירים..

דרור ברלי
03-09-18, 17:07
הרנגלר הכי שחוט הוא עדיין לא קופת שרצים בפוטנציה כמו טוארג משומש

אומי5
03-09-18, 17:09
אסף, לי זה דווקא נראה הגיוני לגמרי.

אבל זה מחייב כניסה לקבוצת הווטסאפ "פולקסווגן בשטח" , רק אומר...

asafk
03-09-18, 17:28
שלמה... אם היה עכשיו או בשבועות האחרונים בלוח רנגלר עם קילומטרז' סביר ובמצב תקין ב100000 כל הדיון הזה לא היה מתקיים...
הכי נמוך שראיתי היה 130.

אומי... לא בטוח שזה מחיר שאני מוכן לשלם... אבל אם זה מה שנדרש...

אסף.

KOOKE
03-09-18, 18:11
יש כרגע בלוח - רנגלר 2009, עם 118,00 ק"מ בלבד, מוגבה 2" ברישיון, נעילה אחורית ומנתק מייצב קדמי חשמליים מקוריים, מיגון מלא אספיר, יד רביעית נקנה רק לפני 4 חודשים ונמכר בשל אי התאמה. אחרי בדיקה ואחרי ספק טיפולים מלא במוסך נשר. דורשים 135,000 ש"ח - בשיחה טלפונית ירדו כבר ל- 125,000 ש"ח במו"מ ישיר ירדו עוד.

אז כמו שאמרתי עם קצת מתיחה של התקציב...תתחדש.

asafk
03-09-18, 18:16
גם אם יתייבשו וירדו ל120 זה עדיין לא 100.

אסף.

KOOKE
03-09-18, 18:48
אם 100 זה הקצה העליון והקשיח של התקציב אז אכן קשה יהיה למצוא רנגלר ארוך.

לגבי החברה האלו נראה לי שעם כסף מזומן מול העיניים ייתכן וירדו ל-115 או אפילו 110. זה מה שהצעתי להם בטלפון וכבר ירדו משמעותית.

אומי5
03-09-18, 20:33
קרדיט על התמונות עם המשאית לעמוד של רז והלל.

לך ישר לקאייןhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180903/e627d0c3efe51bf56849b45ccb1923ba.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20180903/fc5c1a4d38f261ecd5c6f1cbea704931.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20180903/116d8b37b1252a05e3c21c7175b25768.jpg

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

asafk
05-09-18, 14:10
שאלה למי שמכיר פולקסווגנים.
אם אני מחליף כריות אויר לסלילים. כמה קשה ללמד את האוטו שהוא עבר ניתוח ? האם פשוט בעזרת vag-com או שיש רמאות פשוטה אחרת, או שאין סיכוי וזה לא יעבוד?

המוטיבציה כמובן, היא שאני מבין שנעילה אחורית הגיעה רק בכלים עם חבילת שטח שחלק ממנה הן כריות אויר.

אסף.

asafk
05-09-18, 16:15
https://vimeo.com/57576605

Jacob80
05-09-18, 16:50
שאלה למי שמכיר פולקסווגנים.
אם אני מחליף כריות אויר לסלילים. כמה קשה ללמד את האוטו שהוא עבר ניתוח ? האם פשוט בעזרת vag-com או שיש רמאות פשוטה אחרת, או שאין סיכוי וזה לא יעבוד?

המוטיבציה כמובן, היא שאני מבין שנעילה אחורית הגיעה רק בכלים עם חבילת שטח שחלק ממנה הן כריות אויר.

אסף.

אפשרי עם vag com. יש על זה מספר שרשורים בפורום האמריקאי.
אבל למה? כריות אוויר זה כל כך הרבה יותר נוח. וגבוה

asafk
05-09-18, 17:39
למה...? כי ברזלים לא מתקלקלים.
לעומת זאת אורך חיים של גומי הוא 10 שנים. קומפרסור עולה גרושים לשפץ. כבר עשיתי כאלו של דיסקברי ואני מניח שכיוון שזה אותו נבלה של wabco זה יעלה את אותם כמה גרושים לקיט שיפוץ. חיישני גובה? חיישן לחץ ראשי? שסתומי פיצוי על כל כרית? סתם כרית נוזלת באוטו בן 10? אנחנו מבינים שב3 שנות בעלות על רכב שמתחיל מ150 אלף ק" מ ומעלה - זה יבוא. ויעלה לא מעט.
עניין פשוט של עלות תועלת.

אסף.

נדב ש.
05-09-18, 19:21
אולי מבט מנקודה אחרת, לשמור על כריות ועל המקור יעזור בסוף תקופת השימוש למכור את האוטו הלאה...?

מחיר הקניה זול יחסית, מחיר חלפים ביבוא גם לא בשמיים לפי מה שהבנתי, עבודה עצמית? אז בכמה גרושים אתה מיישר קו לעוד 10 שנים...

בוזי
05-09-18, 19:30
אסף, בדקת את הכיוון השני?
של להוסיף נעילה לדגם עם הסלילים?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

asafk
05-09-18, 19:47
זה לקנות מפירוק דיפרנציאל קומפלט.

אגב.. למי שיקרא את הדיון הזה בעתיד. וגם לטיפוסים שמחזיקים טוארג אויר או קאיין. השיפור הכי חשוב לכריות האויר - כמו שעשיתי ללנדרוברים כאלו ואחרים - להוסיף ברז על הכניסה לכריות. ככה במקרה תקלה אם הספקת לסגור את הברזים, לפחות במצב תקלה לא יהיה לזחול על הגחון כל הדרך הביתה.
(אם יהיה לי כזה, לפני כל כרית יהיה ברז ווונטיל ניפוח. מהפחד. אחרי שפעם אחת ראיתי מה קורה כשנדלקת הודעת תקלת כריות בדיסקברי 3... בשטח... ).

אסף.

נדב ש.
05-09-18, 20:29
לא הבנתי... תסביר לי לאט...
מה יעזור ברז לפני כרית אם יש כבר חור בכרית? הרי האוויר ייצא בכל מקרה...

עירא
05-09-18, 20:32
אם החור לא בכרית אלא במקום אחר?

בוזי
05-09-18, 20:37
זה לקנות מפירוק דיפרנציאל קומפלט.
אסף.

נשמע פחות מורכב. השאלה היא, אם נעילת הדיפ' לא תשגע את מערכות בקרת האחיזה/Esp בזמן נסיעה עם נעילה פועלת והגה מסובב מעט, שעלולות להבין שהגלגל הפנימי מסבסב ולשלוח לו פולסים של בלימה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

tallevi
05-09-18, 21:02
אם החור לא בכרית אלא במקום אחר?אז גם האוויר יצא בכל מקרה...

אני מאמין שהכוונה היא כאשר מתגלה דליפה קטנה על ידי המערכת.

עירא
05-09-18, 21:03
בדיוק בשביל זה יש ברז, לסגור את הקו לכיוון הנזילה, וונטיל ניפוח כדי שיהיה אפשר להמשיך את הטיול בכיף

tallevi
05-09-18, 21:09
בדיוק בשביל זה יש ברז, לסגור את הקו לכיוון הנזילה, וונטיל ניפוח כדי שיהיה אפשר להמשיך את הטיול בכיףאוו..פה הוספת כבר עוד אלמנט למה שנאמר, מעולה. אבל רק במקרה שהחור הוא לא בכרית עצמה. אם החור הוא בכרית עצמה, לא יעזור כבר כלום.

טל.

עירא
05-09-18, 21:11
אני רק חזרתי על מה שאסף כתב קודם, בהמשך לבקשתו של נדב להסבר למה זה נדרש.
ברור שאם הבעיה היא בכרית צריך פקל קפה טוב ורשת צל...

tallevi
05-09-18, 21:16
אסף אם גם אתה מסכים למה שאמר Jacob80 לגבי יתרונות כריות האוויר, (נוחות, גובה), ואם אני מבין ממך שאתה חושש יותר מהבקרה סביב הכריות מאשר הכריות עצמן, אז אולי כדאי לנטרל רק את הבקרה (מה שאתה מתכוון לעשות בכל מקרה) ולהישאר עם הכריות, וכך להנות משני העולמות (עד שילכו הכריות ואז תחליף כבר לסלילים)?

טל.

asafk
05-09-18, 21:25
אולי.רעיון מעניין.
או להכין יתירות (ברז / ונטילים) למקרה תקלה בבקרה.
לטעמי החלפת כריות גומי יזומה אחת לעשור היא אחזקה מונעת הגיונית. לחבריי לשעבר בעלי לנדרוברים על כריות זה מה שהמלצתי לעשות. כאן המחיר של מאות יורו לכרית כפול ארבע הוא יותר מסט קפיצים ובולמים יקר... ומה עם הבולמים? לא מתבלים..?

ובכל מקרה....
קודם נצוד את הדוב.

אסף.

נדב ש.
05-09-18, 21:55
באשר לתקלה בדיסקו 3 שהרכב מונמך באקראיות, זה יכול לקרות מכל מיני סיבות שונות ובדרך כלל גם מלווה בהגבלת מהירות, ככה שגם אם תנפח אותם זה לא יעזור הרבה בכביש מהיר, לדעתי המהירות עדיין תהיה מוגבלת, גם ברכבים אחרים זה ככה כולל פרייבטים על כריות.
אין ספק שברכב בן 10 חייב לעשות "ריענון" למערכת, להחליף חלקים בלויים/"עייפים" וכו'.

בדיסקו 2 עלות כרית נמוכה משמעותית, החלפה(גם בשטח) לוקחת 10 דקות, אין צורך בכלים מיוחדים, אולי לדרמן.
אני החלפתי את הכריות לחדשות מקוריות מיד כשקניתי את הרכב ונוסע עם כרית ספייר בכל מקרה.

ד ו ר ו ן
06-09-18, 08:09
באשר לתקלה בדיסקו 3 שהרכב מונמך באקראיות, זה יכול לקרות מכל מיני סיבות שונות
+
לחבר זה קרא אני תו״כ נסיעה בגלל תקלה בדוושת הגז.
יש קשר בין מהירות הרכב לגובה, ותקלה בדוושת התאוצה גרמה למערכת לכשל כללי, הרכב פשוט ירד עד למטה.

נדב ש.
06-09-18, 08:28
+
לחבר זה קרא אני תו״כ נסיעה בגלל תקלה בדוושת הגז.
יש קשר בין מהירות הרכב לגובה, ותקלה בדוושת התאוצה גרמה למערכת לכשל כללי, הרכב פשוט ירד עד למטה.

בדרך כלל ניקוי עם ספריי מגעים, במקרה הגרוע החלפת חיישן.
כנ"ל גם לגבי דוושת בלם, או אור בלם שרוף וכו'.

איל מ
06-09-18, 10:17
קיצור, מי שקונה טוארג (או דיסקו 3, או כל suv עתיר טכנולוגיה), שיסע עם מחשב דיאגנוסטיקה באוטו. לי יש אחד, ואמנם עוד לא יצא לי להשתמש בו שלא למטרות מחקר, ובנוסף, האוטו שלי לא משבית את עצמו לדעת במקרה של תקלה, אבל בכל זאת נחמד לדעת שיש קופסא קטנה מאחור עם פתרונות קסמים....
רוב המוצרים בתחום היום הם רובסטים ונוחים לתפעול שדה, ולא לפטופ עם תוכנה כמו פעם.

ishc
06-09-18, 11:10
מה עם האנדר דוג האלמותי שברולט טרייל בלייזר?

סה"כ מדובר ברכב די פשוט וזול נורא, סתם לדוגמא יש עכשיו ביד 2 שנת 2009 עם 122 אלף קילומטרים ב-44K.
אז נכון זה לא רכב קשוח אבל יש סרן אחורי ויש הילוך כוח.
תוסיף הגבהה 2" מאושרת (8000 ש"ח), נעילה אחורית של ARB (עלות 10000 ש"ח), סט צמיגי שטח במידה שמתאימה (עכשיו ראיתי ברחוב שלי אחד על צמידי 265/70/17 או אולי 16, לא בטוח) + דמי רישום (7000 ש"ח) ומערכת גז אם בא לך להיות חסכוני (10000 ש"ח) ואתה בול בתקציב ואני בטוח שבעבודה עצמית וקצת סבלנות אפשר להוריד משמעותית את העלויות שכתבתי.

דרור ברלי
06-09-18, 11:23
הטריילבלייזר הוא פלטפורמה לא מוצלחת בשטח.
צמיגים גדולים מהמקוריים מחייבים גם ספייסרים/ג'נטים עם אופסט כדי להרחיק אותם מגירודים. וכדי למנוע צרות מצד נציגי החוק אז גם כנפונים.... אז תוסיף לרשימה עוד כמה אלפים.
כל חבילת השיפורים שמנית לא רק מכפילה את מחיר הקנייה אלא גם אונסת את האוטו. היכולות אכן ישתפרו, אבל זה לא יהפוך אותו לכוכב שטח, רק ירגיש כמו נסיון להוכיח משהו למישהו...

ishc
06-09-18, 11:46
הטריילבלייזר הוא פלטפורמה לא מוצלחת בשטח.
צמיגים גדולים מהמקוריים מחייבים גם ספייסרים/ג'נטים עם אופסט כדי להרחיק אותם מגירודים. וכדי למנוע צרות מצד נציגי החוק אז גם כנפונים.... אז תוסיף לרשימה עוד כמה אלפים.
כל חבילת השיפורים שמנית לא רק מכפילה את מחיר הקנייה אלא גם אונסת את האוטו. היכולות אכן ישתפרו, אבל זה לא יהפוך אותו לכוכב שטח, רק ירגיש כמו נסיון להוכיח משהו למישהו...זה בכל מקרה מה שאסף מנסה לעשות

נמרוד
06-09-18, 11:52
... ברור שאם הבעיה היא בכרית צריך פקל קפה טוב ורשת צל...

120969
"נמצא המטייל הנעדר מאז אפריל..."

grand
06-09-18, 12:40
כאשר אסף יתפכח אז יבין שיש רק רכב אחד שמתאים לו בול לדרישות, נוח, חדיש יחסית, נעול כפול, ספיראלות, תחזוקה וחלקים זולים ונפוצים, עולה ללא בעיה את מעלה רמון, בוקר, זיק ודומיו, כן wk ממשפחת jeep.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

asafk
06-09-18, 15:27
יקר. (יחסית לשנתון)

וזה אחלה ג'יפ אבל מישהו כתב רמי .. שהוא לא לבעלי עצבים חלשים. במילים אחרות זה ג'יפ. רכב אמריקאי. מדהים בכל מה שהוא עושה... אבל לא הכי איכותי ואמין. אני מכיר מקרוב אחד כזה ... ולא משתכנע שזה כלי כזה מוצלח בלי שיפורים משמעותיים.
וזו ברירת מחדל. לא רעה בכלל. אבל לא הכי מוצלחת לעת עתה.

אסף.

Jacob80
07-09-18, 06:42
120974

zivo
20-09-18, 21:06
זה די קרוב למחיר מינימום.
כמה עוד אפשר לרדת כדי למכור?

הסיכון אפסי.

אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180826/58bb2dee553af2b979c5bb52abcd301b.jpg

אסף, לפני שאתה פוסל :-)
אמצע הרי הקוקז, באושגולי גאורגיה, (https://goo.gl/maps/JkJANuXbZKJ2) מקום שהאספלט הכי קרוב נמצא עשרות קילומטרים, ובלי 4X4 לא מגיעים.....
יום גשום, הדרכים בוציות, במרכז הכפר עובר נהר קטן, ומצד אחד, עליה משובשת שרכבי 4X4 שלא רוצים לפרפר, חייבים לנעול.
פתאום, על הגשר, מופיע רכב שלא שייך לתמונה, מצוייד בצמיגי כביש בחתך בינוני מינוס (חתך נמוך, לא מאוד, אבל נמוך).
עוד אני משפשף את העיניים ומתארגן על הטלפון, הוא נוסע באדישות לעבר העליה (רבע שעה קודם, מיצובשי DELICIA החליק והוריד את הנוסעים לפני שהצליח לעלות), עולה את ההעליה בלי שום בעיה!!! ונעלם לדרכו.

https://youtu.be/KZc8sevqujs

נדב ש.
20-09-18, 21:37
אסף, לפני שאתה פוסל :-)
אמצע הרי הקוקז, באושגולי גאורגיה, (https://goo.gl/maps/JkJANuXbZKJ2) מקום שהאספלט הכי קרוב נמצא עשרות קילומטרים, ובלי 4X4 לא מגיעים.....
יום גשום, הדרכים בוציות, במרכז הכפר עובר נהר קטן, ומצד אחד, עליה משובשת שרכבי 4X4 שלא רוצים לפרפר, חייבים לנעול.
פתאום, על הגשר, מופיע רכב שלא שייך לתמונה, מצוייד בצמיגי כביש בחתך בינוני מינוס (חתך נמוך, לא מאוד, אבל נמוך).
עוד אני משפשף את העיניים ומתארגן על הטלפון, הוא נוסע באדישות לעבר העליה (רבע שעה קודם, מיצובשי DELICIA החליק והוריד את הנוסעים לפני שהצליח לעלות), עולה את ההעליה בלי שום בעיה!!! ונעלם לדרכו.

https://youtu.be/KZc8sevqujs

איזה קטע!
הייתי שם בשיא החורף הכל היה מושלג, להגיע לשם במזג אוויר הזה היה פגז! את העליה הזאת אני זוכר מצויין, עלינו אותה עם גראנד(שכרנו 2 כאלה), לא היה קל, אבל יותר מפחיד לרדת מישם.

asafk
20-09-18, 21:53
הדגמה מצויינת . בגדול... קאיין וטוארג זה אותה מכונית. בקטן.. הקאיין מוקפדת יותר בכל מיני דברים - תכלס מכונית יותר טובה במעט. לא יודע מה הביאו לארץ אבל הדגם הזה של עד 2010 מצוייד בהילוך נמוך ונעילה.
הבעיה עם קאיין - רק בנזין וחתיכת בנזין שתיין, והסבה לגז אני לא יודע איך הוא יקבל.
הבעיה השניה - החלקים יקרים מאוד כי כתוב עליהם פורשה, ולא - לא הכל אחד לאחד פולקסווגן.
בכל מקרה החברים בפורשה עשו עבודה רצינית בתכנון של הרכב הזה. הם שמו כיעדי תכנון ביצועי שטח די קיצוניים לתקופתם עבור רכב פנאי שטח יוקרתי. נראה שהם לא כיוונו לקרוסאובר (מושג שעוד לא היה קיים) אלא לרכב שטח יוקרתי שייתן בראש לריינג'רובר. בשטח. והצליחו.
הבעיה שיש לחלק מהג'יפאים ואני בתוכם עם קאיין / טוארג היא שהם לא נראים רכבי שטח. עגלגלים כאלה....
אבל אני מסתכל על נתונים. מתלים נפרדים עם מהלך מתלה... אפסי, נכון? מספרים - מהלך של 6".... זה די דומה עד זהה לכמה מהמתחרים הישירים אם משווים. ואם הולכים עוד קצת הלאה... כולם כאן מתלהבים מפינצגאואר. אני נהגתי בפינצ. מהלך המתלה שלו קטן יותר וגם הוא מפצה על זה בנעילות.
מרווח גחון? הצחקתם אותו. יותר מכל רכבי השטח הקשוחים שמסתובבים בנגב. 50 אחוז יותר מהיילקס או לנדקרוזר או אפילו רנגלר.
זוויות? יותר טובות מרוב אם לא כל הטנדרים היפניים.
גודל צמיגים? 30 עד 31 בסטנדרט. כמו כולם. עם אפשרות לעלות ל32 בלי שינויים.
יחס הספק משקל...? נו..

בקיצור - טוארג / קאיין - פלטפורמה נהדרת. אני כן חושש כי החלקים כן יקרים למרות שמדובר בכלים טובים שמראש נבנו טוב והמציאות מראה שהם אמינים. הם נבנו לעבוד ולשרוד ולא כמו התדמית המלוקקת שלהם. צריך להתרחק מהדגמים הבעייתיים (כן, קובי.... ה v10 הוא בעייתי) ולתכנן נכון את שגרת האחזקה והזמנת חלפים בהתאם - אבל במה זה שונה מכל SUV אחר?

אני במקרה מסתובב בשבוע וחצי האחרונים ברומניה, החצר האחורית של אירופה, במדינה שבואו נאמר שמוסכי פולקסווגן מומחים עם ציוד מתוחכם זה לא דבר נפוץ. ובהרים, ובאזורים החקלאיים הכי נידחים, והשבילים קשוחים ממש - אני רואה לא מעט טוארגים דור ראשון, נכון לא אצל הפלאחים הפשוטים אלא אצלצהחוואים היותר עשירים, אבל אלו כלים שבהחלט עובדים קשה. כולם tdi או r5 או v6.

אז עוד לא אבדה התקווה למצוא צעצוע יפני סולידי, אבל ככל שהדיון הזה התקדם הבנתי שתכלס..... למה לא טוארג בעצם?

אסף.

ד ו ר ו ן
20-09-18, 22:28
הדגמה מצויינתאבל אני מסתכל על נתונים. מתלים נפרדים עם מהלך מתלה... אפסי, נכון? מספרים - מהלך של 6".... זה די דומה עד זהה לכמה מהמתחרים הישירים אם משווים.
.
אבל זה כשהם מתוחים כמו מישהו שבלע אריזה של ויאגרה, ולהבדיל מקורבן הויאגרה, מה נשאר למהלך פתיחה?

מרווח גחון? הצחקתם אותו. יותר מכל רכבי השטח הקשוחים שמסתובבים בנגב. 50 אחוז יותר מהיילקס או לנדקרוזר או אפילו רנגלר.
זוויות? יותר טובות מרוב אם לא כל הטנדרים היפניים.
אסף.
אותו דבר בכיוון ההפוך..
אם יש מרווח גחון אין מהלך, ואם יש מהלך, אין מרווח..

נדב42
12-10-18, 10:40
איזה דיון... איזה סיום ...

asafk
12-10-18, 10:48
אני עוד מחכה לוידאו מלמעלה רמון...

חיפשתי ברצינות וראיתי לא מעט טוארגים. חלקם גרוטאות שאי אפשר להאמין שנוסעות, חלקם נהדרים. אבל לא מצאתי אפילו אחד עם נעילה אחורית שזה תנאי מבחינתי - אנשים שבטוחים שיש להם 'חבילת שטח' אבל אין להם. מישהו מאנשי המכירות של צ'מפיון עשה עבודה טובה בלמכור את החבילה המדומיינת הזו.

מי שלא מרגיש שחובה הנעילה, יכול למצוא מציאות אמיתיות וזה רכב שטח ראוי בהחלט.

אסף.

דרור ברלי
13-10-18, 23:07
חבילות השטח של VW וגם של מרצדס, לא היו מדומיינות, אבל הן לא נחלו הצלחה שיווקית גדולה בישראל.

חבילה כזו כוללת בדרך כלל הילוך כוח, נעילה אחורית, חישוקים הכי גדולים שאפשר עם צמיגי חתך הכי נמוך שאפשר.... ולפעמים גם מנשא אחורי מקורי לגלגל רזרבי. המרצדס ML350CDI שנבחן אצלנו מול הדיסקברי 4 בזמנו, כלל חבילת שטח. הוא נסע מצויין אבל אתה זוכר טוב מאוד איזה צמיגים היו לו ואיך התפנצ'ר על שביל הכי פשוט שיש, כזה שגם פרארי היתה נוסעת בו בלי להתגרד...
תוספת המחיר עבור חבילות השטח היתה גדולה מאוד גם בעולם המושגים של SUV פרימיום גרמני.

וצריך גם להבין מי הלקוח המיועד של SUV פרימיום גרמני חדש - אין שום צורך להכנס כאן לאנתרופולוגיה, ניתוחי אופי וכו', אבל זה כנראה ברור ומתבקש שלא מדובר בעכברי שטח מובהקים. הם יתרשמו יותר מג'נטים עצומים, ריפודי עור יוקרתיים יותר ומערכות סאונד משוכללות עם מסכי DVD וכו' (שהיו אז שיא הטכנולוגיה) מאשר מהילוך כוח ונעילה אחורית שרובם לא ידעו בכלל מה זה ומהיכרות עם חלק מאנשי המכירות של היבואנים, רובם עד היום לא יודעים מה זה.... גלגל רזרבי על מינשא חיצוני?... חלק מהכלים הללו לא מצויידים במקור בגלגל רזרבי כלל אלא בערכת תיקון מצ'וקמקת שכוללת קומפרסור מאלה שנמכרים באוטו-דיפו ב-100 שקל ובבקבוק דבק. ובכלל בשביל מה צריך גלגל אם אלה אנשים שסביר להניח שלא ילכלכו ידיים בהחלפת גלגל בעצמם?.... אם יש להם פנצ'ר הם מזמינים ניידת שירות.
אלה כלי רכב שנסעו רק על כביש. שופוני נטו. העובדה שמדובר בלקוח בעל אמצעים לא אומרת שהוא פזרן. אין לו בעיה לפוצץ מיליון שקל על אוטו יקר שכולל גם חבילת תוספות מרשימה, אבל מה שאין לו צורך בו, הוא לא לוקח. במיוחד כשממילא אלה מכוניות שחוזרות לטרייד-אין אחרי כמה חודשים ספורים בלבד כי אלה לקוחות שבמילייה החברתי שלהם יש חשיבות גדולה להתחדש כל הזמן בצעצוע משוכלל ומתקדם יותר.

ולכן קשה למצוא היום כלים כאלה עם חבילת שטח. אני מהמר על כ-20 יחידות טוארג עם חבילת שטח שנמכרו כאן במהלך השנים.

בינינו, בעלים של רכב כזה שרוצה גם שטח, אין לו שום בעיה לרכוש לו איזה SBS שהוא גורר (ואין להם שום בעיה בגרירה, גם במהירויות גבוהות) או אפילו ג'יפ אמיתי שהוא מחזיק ליד ה-SUV המפואר. או שהוא חוצה את הקווים ללנדרובר שרוב לקוחותיהם יותר מודעים ומתרשמים מרזומה השטח של היצרן.

Jacob80
15-10-18, 08:53
אני עוד מחכה לוידאו מלמעלה רמון...

חיפשתי ברצינות וראיתי לא מעט טוארגים. חלקם גרוטאות שאי אפשר להאמין שנוסעות, חלקם נהדרים. אבל לא מצאתי אפילו אחד עם נעילה אחורית שזה תנאי מבחינתי - אנשים שבטוחים שיש להם 'חבילת שטח' אבל אין להם. מישהו מאנשי המכירות של צ'מפיון עשה עבודה טובה בלמכור את החבילה המדומיינת הזו.

מי שלא מרגיש שחובה הנעילה, יכול למצוא מציאות אמיתיות וזה רכב שטח ראוי בהחלט.

אסף.

בסוף שינינו מסלול ועשינו מאלמוג עד כפר הנוקדים ואז למטה דרך מעלה יאיר.
לא היו אתגרים קשים מדי והוידאו היחידי שטרחנו לצלם הוא ירידת המדרגה של מעלה יאיר אבל זה לא ממש מעניין.

אבל אם תרצה לעשות איזה מבחן השוואתי מצולם אני אשכנע את החבר שלי להגיע ולהפגין יכולות. ומדובר אגב בגרסת וי8 עם מתלי אוויר אבל ללא נעילה אחורית, מה שלא מפריע לו יותר מדי לעלות עליות קשות

גיא
15-10-18, 09:16
לכתבה ההיא אני אשמח גם לבוא.

Sent from my iPhone using Tapatalk

talw
15-10-18, 09:45
בסוף שינינו מסלול ועשינו מאלמוג עד כפר הנוקדים ואז למטה דרך מעלה יאיר.
לא היו אתגרים קשים מדי והוידאו היחידי שטרחנו לצלם הוא ירידת המדרגה של מעלה יאיר אבל זה לא ממש מעניין.

אבל אם תרצה לעשות איזה מבחן השוואתי מצולם אני אשכנע את החבר שלי להגיע ולהפגין יכולות. ומדובר אגב בגרסת וי8 עם מתלי אוויר אבל ללא נעילה אחורית, מה שלא מפריע לו יותר מדי לעלות עליות קשות

קובי, את כל הטיולים הללו אתה עובר עם הקאיין ? וואלה ,כל הכבוד ,באמת.

Jacob80
16-10-18, 16:58
לא, לקאיין יש גאנטים 20 אינץ בפרופיל דק מאד ולכן אני לא נכנס איתה לשטח כמעט בכלל.
אבל קאיין וטוארג זה בדיוק אותו רכב כך שאם ברשותך קאיין עם גלגלים נורמליים ומתלי אוויר, תרגיש חופשי להיכנס לשטח, אתה תעבור (כמעט) הכל.

אני בשטח מטייל עם דודג' ראם. עינוי סיני אמיתי.

asafk
16-10-18, 17:57
יש לי שכן עם קאיין דור ראשון ברמת גימור משונה עם חישוקי 17 ונעילה אחורית. הצעתי לו לקנות ממנו, ותכלס אם הוא לא היה מתאר לי בפרוטרוט את צריכת הדלק... הייתי מתעקש איתו. זה לא בדיוק כמו טוארג, זה אותה פלטפורמה אבל בנוי ומרגיש קצת יותר 'מהודק'.. בקיצור אפילו יותר טוב.

אסף.

GodsFather
16-10-18, 18:04
על איזה סדר גודל של צריכה מדובר?

אנחנו מגיעים מסופות ו צירוקי... 1:5-8

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

talw
16-10-18, 18:06
מנועים זהים ניהול אחר?אסף

asafk
16-10-18, 18:12
בשנים האלה קאיין רק בנזין.... או טורבו... אז המספרים בהתאם (הוא מדבר על 4-5 ).
לא בשבילי, ובהשוואה לטוארג דיזל זה המון.

אסף.

GodsFather
16-10-18, 18:21
ומיכל של 100 ליטר?

דרור ברלי
16-10-18, 19:49
אחרי שהיתה לך ריו (המשאית, לא קיה) 4-5 ק"מ לליטר לא אמורים להפחיד אותך....

GodsFather
16-10-18, 20:06
וכל תקופת הבעלות על הריאו היה שימוש בליטר אחד או שניים...

asafk
16-10-18, 20:42
לפחות 40 ליטר....

אבל זה היה אמור להיות רכב א' שעושה קילומטרז' יומיומי.

אסף.

Jacob80
20-10-18, 20:55
מנועים זהים ניהול אחר?אסף

בדור הראשון (2004-2007)
מנועי 3.2 (V6) ו 4.5 (V8) שמגיע גם בגרסה אטמוספרית (S) וגם בגרסת טורבו (GTS)

בדור השני (2008-2010)
מנועי 3.6 (VR6) ו 4.8 (V8) שמגיע גם בגרסה אטמוספרית (S) וגם טורבו (GTS)
כ"ס הוא כ- 300, 385, 450 בהתאמה.

בדור השלישי נשארו אותם המנועים ונוסף גם מנוע דיזל המוכר של פולקסוואגן שיש גם בטוארג וגם באאודי.

בכל המנועים יש מערכת ניהול מנוע של פורשה, גם אם זו פלטפורמה משותפת לרכבים אחרים של הקונצרן.
צריכת הדלק בבנזינים (לא משנה איזה) היא בד"כ 1:6
בדיזל 1:8

תהנו.

grand
07-12-18, 16:48
אסף התחיל, סיקרן חלק, עורר עניין ולבסוף בחר בטויוטה, משהו כנראה חילחל לתאים מסויימים במוח, אחרת לא מובן לי למה לכל הרוחות יש לי טוארג בחנייה.
קצת מוזר לעבור מ wk לטוארג, אך זה קרה לא בכוונה, חבר החזיק טוארג דיזל v6 3L שנת 2006, רכב שמור ומטופל היטב, רצה הגורל ובדיוק הייתי צריך רכב לא יקר, אז נוצר שידוך, כרגע ללא כוונת שטח, אך אולי לטיולים קלים נאתגר אותו.
לרכב יש חבילת שטח מסויימת, הילוך כח, מערכת מיתלים עם כריות אויר ונעילת דריפנציאל מרכזי, לצערי אין נעילה אחורי נשלטת, רק סוג של בקרת אחיזה.
וכעת לתובנות ולעידכונים לגבי כל מה שנרשם בשרשור הארוך הזה...
הטוארג מבחינה מכנית ומבנה כללי עושה רושם מוצק, בדרך כלל הכל מהודק, מאוד מהנה בכביש, מערכת המתלים מכוונת על מצב אוטו, וההתנהגות מופלאה, מורגש שזה רכב גרמני שנועד לשייט במהירות גבוהה באוטובן,
מצד שני, חלק מגימור הפנים פשוט רע, ציפוי המתגים של המזגן, ידיות הדלתות, תאורה, וכו' פשוט מתקלף לא יפה, ריפוד הגג מזכיר לי דיסקברי דור1, לחצן של הקונסולה בין המושבים לא נועל את הדלת, פנסי חזית קסנון מתוחכמים בעלי מנועים שמזיזים ומדליקים נורה נוספת בפניות, מנוע הרפלקטור הימני אצלי מזייף קצת, מחיר פנס כמעט חצי אוטו, אז נחייה עם זה..
ברכב שלי הוחלפו כבר כל כריות האויר, טיפלו במזרקים, המון רכיבי מתלה חדשים, כך שלפחות זה נחסך ממני.
שיטוט במרחבי האינטרנט גילה לי שמחיר בולם אויר כזה לא כה נורא כמו שנאמר מתחיל ב 140 דולר בעלי אקספרס עד 450 לאמריקאי, יש מגוון די גדול של חלקים, לא בהרבה יקרים ממה שהורגלתי עם משפחת ג'יפ,
דבר מעניין נוסף שגיליתי שהרכב מאוד נפוץ בפירוקיות במזרח אירופה, אסטוניה, פולין, גוגל טרנסלייט מגלה שם הפתעות רבות במחירי חלקי חילוף משומשים, מאוד זול.. והם שולחים לארץ.
מסקנות ביניים, האמא של המפלצות המוצצות, כל עוד שהכל תקין מאוד כייף, מתקלות גדולות שהשם ישמור אותי, תקלות קטנות ניתנות לתיקון לא מסובך וחלקים שונים יש בשפע, לא יקר כמו שחשבתי ולא נורא למי שזה רכב משני, ומורגל בייבוא חלקים מחול.

לגבי שטח, נראה לי שמערכת ההגבהה די נחמדה, צמיגים במידה 265.65.17, יעשו עבודה טובה ונוחה יותר מה 265.70 הכבדים והקשים.
לא נראה לי שיתקרב ליכולת שהפגין ה wk עם ה qd2 המופלא, אבל ננסה ונראה.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

GodsFather
07-12-18, 19:11
מה שאתה מציין לגבי גימור חלקי פנים, מתגים וכד, אופייני לעוד דגמים של vw.

מנסיון עם גולף וראיתי גם על passat ואחרים...

הכל אגב בר החלפה מאד בזול דרך איביי ושות.

Sent from my LON-L29 using Tapatalk

ד ו ר ו ן
07-12-18, 20:42
מה שאתה מציין לגבי גימור חלקי פנים, מתגים וכד, אופייני לעוד דגמים של vw.
מנסיון עם גולף וראיתי גם על passat ואחרים...
הכל אגב בר החלפה מאד בזול דרך איביי ושות.

למי יש כוח להתעסק כל הזמן עם חלקי פלסטיק מתפרקים?
גם אם זה בזול, זו התעסקות.

boaz avrahami
07-12-18, 21:05
מרתק לקרוא את השרשור הזה מראשיתו.

אסף חיפש פת׳פיינדר, השתעשע ברעיון הטוארג ובסתר ליבו חלם על טויוטה.

דרור שחשב שהוא מכיר את אסף ניחש שטויוטה זה רכב בנאלי מדי לאסף... התבדה.

רמי שהמליץ לאסף על WK ומצא את עצמו מוכר את ה WK שלו וקונה טאורג מקץ כמה חודשים...

נמרוד שחשש מזה שאסף יקנה טויוטה וישבור את השוק של טויוטה אבל בסוף הטנדר שלו נמכר לאסף...

סרט בורקס

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

אומי5
07-12-18, 21:38
גם אסף טען : לי זה לא יקרה.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

GodsFather
07-12-18, 21:43
למי יש כוח להתעסק כל הזמן עם חלקי פלסטיק מתפרקים?
גם אם זה בזול, זו התעסקות.התעסקות פשוטה מאד. הרבה יחידות מאוגדות ולכן השד לא כזה נורא. בהשקעה מאד קטנה יחסית, מקבלים חידוש מוחלט של פנים הרכב וכמובן מתגים פעילים ותקינים.

נדב ש.
07-12-18, 22:04
מרתק לקרוא את השרשור הזה מראשיתו.

אסף חיפש פת׳פיינדר, השתעשע ברעיון הטוארג ובסתר ליבו חלם על טויוטה.

דרור שחשב שהוא מכיר את אסף ניחש שטויוטה זה רכב בנאלי מדי לאסף... התבדה.

רמי שהמליץ לאסף על WK ומצא את עצמו מוכר את ה WK שלו וקונה טאורג מקץ כמה חודשים...

נמרוד שחשש מזה שאסף יקנה טויוטה וישבור את השוק של טויוטה אבל בסוף הטנדר שלו נמכר לאסף...

סרט בורקס

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

חזק.

- - - Updated - - -

גם אסף טען : לי זה לא יקרה.

זה בסדר. כל אחד צריך להרגיש מה זה טויוטה פעם אחת בחיים.

asafk
07-12-18, 23:26
רמי תתחדש.
ראיתי כמה וכמה טוארגים במסע החיפושים הזה - שהיו או ישנים מדי או שחוטים מדי, אני ממש שמח שמצאת אחד שמתאים לך, לדעתי אתה תראה לכולם שהמפלצת ממש לא נוראה.... ושאפשר להנות מזה.

אסף.

erezgur
09-07-19, 19:38
מישהו קרא את השרשור הזה ...

https://www.youtube.com/watch?v=0THfimSteVQ

grand
09-07-19, 20:13
חלקנו, גם בזכות אסף.. גילה את אמריקה לפניהם.

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

nirs
09-07-19, 21:27
סרט בורקס שמתאים לקיץ המהביל שאנחנו חווים.

רמי, ״איך נפלו גיבורים....״

grand
09-07-19, 22:26
ניר, אחלה סרט שכנראה משתבח ככל שמתבגרים ומבינים שלהחזיק רנגלר על 35 בשביל כמה טיולים שנתיים במסלולים קלאסיים בנגב זה אוברקיל, בזבוז משווע של כסף, אני בדעה ששווה טיול אחד בשנה במואב ארהב מ 2 בנגב, שכבר חרשנו 5 פעמים בעבר.
החברים כאן הפכו דאסטר לרכב שטח במיינסטרים, זה אמיתי?? נראה לך שטוארג נחות ממנו או מרכבים כמו פאטפיינד, דיסקברי 3-4 ודומים? הרי הכל קשור בתרבות העדר, מה שיש לכולם כנראה זה הנכון.
אז זה לא.. הוא לא פחות ואפילו יותר, תראה לי רכב אחד בשוק שנותן את כל מה שבא בטוארג, הילוך כח, בקרת אחיזה/נעילה, הגבהה של 3 אינץ בלחיצת כפתור וכל זה במחירים מצחיקים של 20-40 אלף שח למודלים 2005-9.
שליש או חצי מחיר מ wk מקביל.

boaz avrahami
09-07-19, 23:09
ניר, אחלה סרט שכנראה משתבח ככל שמתבגרים ומבינים שלהחזיק רנגלר על 35 בשביל כמה טיולים שנתיים במסלולים קלאסיים בנגב זה אוברקיל, בזבוז משווע של כסף, אני בדעה ששווה טיול אחד בשנה במואב ארהב מ 2 בנגב, שכבר חרשנו 5 פעמים בעבר.
החברים כאן הפכו דאסטר לרכב שטח במיינסטרים, זה אמיתי?? נראה לך שטוארג נחות ממנו או מרכבים כמו פאטפיינד, דיסקברי 3-4 ודומים? הרי הכל קשור בתרבות העדר, מה שיש לכולם כנראה זה הנכון.
אז זה לא.. הוא לא פחות ואפילו יותר, תראה לי רכב אחד בשוק שנותן את כל מה שבא בטוארג, הילוך כח, בקרת אחיזה/נעילה, הגבהה של 3 אינץ בלחיצת כפתור וכל זה במחירים מצחיקים של 20-40 אלף שח למודלים 2005-9.
שליש או חצי מחיר מ wk מקביל.

ברור שאמיתי שדאסטר רכב שטח.
במעמקי הנטישה שלך את ה WK אני משוכנע שנפל לך האסימון גם בזכות הדאסטר שאפשר לשלם הרבה מאוד פחות כסף בשביל חוויה מאוד קרובה.

הצלחתם לפמפם את ה WK בלי הצדקה מעשית והמחיר שלהם השתפר.
עשית בשכל שמכרת אותו בשיא ולקחת משהו יותר מתאים לפרופיל השימוש שלך.

בהמשך אם תתגעגע תקנה סופה או סיקס בהפרדת רשויות.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

grand
09-07-19, 23:30
בועז, פיספסת קצת...
את הדאסטר לצערי אני לא מעריך כרכב שטח, אין מצב שהייתי רוכש דבר כזה, ויסלחו לי גיא וחברי טל, שלמרות היותו נהג אדיר שיודע לקחת את הדאסטר למצבי קיצון, עדיין אותו מצב קיצון היה טיול קליל על רגל אחת ועיניים עצומות ל wk, ה wk עדיין נשאר לטעמי לפחות עם qd2 הsuv הכי טוב שיש בשוק, עד כדי כך הוא טוב שלא אחטא ואומר שהוא לא נחות ואפילו עולה בביצועיו בשטח על רנגלר מקביל בשיפורים, שום פימפום לשוק, אלא חוות דעת כנה ואמיתית מאחד שכבר אין לו שום אינטרס בכיוון.
אבל.. כיוון שכמות ואופי הטיולים שלי השתנה, אכן היה צעד נכון לדעתי למכור את ה wk בשיא ולרכוש שוב רכב שהוא אנדרדוג, טוארג, בדיוק כמו שבעבר רכשתי את ה zj ה wj וה wk בזמנים שאף אחד לא האמין שאלו רכבי שטח, והיכן הם היום, האמת זה כייף גדול ואתגר לראות אם ההימור הצליח, בוא נראה מה יקרה בעוד שנה שנתיים עם הטוארג.

nir.samo
09-07-19, 23:39
חלקנו, גם בזכות אסף.. גילה את אמריקה לפניהם.

אבל ראית בכמה הם קנו אותו ? ($4600)
כמה עולה בארץ אחד כזה תקין ?

KOOKE
09-07-19, 23:53
אחד כמו בסירטון יעלה בארץ כ- 30,000 ש"ח.

המוווון רכב בכלום כסף

boaz avrahami
10-07-19, 00:14
רמי ההבדל בין הדאסטר ל WK הוא בעיקר הפרסטיג׳ / מיתוג או ביותר עממיות הוא - מקדם הדאווין...

הטוארג בחיים לא יגיע למימד של הגיפ והסיבה לכך היא שהחלרים בגיפ מאוד זולים וזמינים בעוד שלטוארג הם לעולם יהיו יקרים.

הטוארג הוא בעיקרון רכב שבילים עם מעט יכולות מעבר אבל הרחק מאחורי הדאסטר בשטח.
בפוזה הוא לוקח בענק. גם בפינוקים אבל זה תמיד ישאר בקטגורית המפלצת המוצצת.
אם הוא היה יותר פרקטי אולי גם אני הייתי מעמיד כזה בחניה

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

גיא
10-07-19, 00:58
אל תגזים. בועז.
לדאסטר אין מושבי עור חשמליים ... וסכינשמש ... דובל.

asafk
10-07-19, 11:09
במסלול עבירות בינונית דאסטר סטנדרטי מול טוארג סטנדרטי מול wk סטנדרטי.
עכשיו תדמיינו את הסיטואציה - מי יגיע יותר רחוק ועם פחות דרמות ונזקים?

אסף.

גיא
10-07-19, 11:58
במסלול עבירות בינונית דאסטר סטנדרטי מול טוארג סטנדרטי מול wk סטנדרטי.
עכשיו תדמיינו את הסיטואציה - מי יגיע יותר רחוק ועם פחות דרמות ונזקים?

אסף.

האוטומטיים יכולים לנסוע לאט יותר ...
אבל אם משהו נשבר יהיה יותר יקר לתקן כניראה...

חוצמיזה .. למה בדיוק ג'יפולוג אומר לגולשים לדמיין ? ..

למה בדיוק יש את ג'יפולוג ? .. למה אין מבחן מצולם ? אני מוכן לנדב את הרחפן ואת הדאסטר

yovavz
10-07-19, 12:02
האוטומטיים יכולים לנסוע לאט יותר ...
אבל אם משהו נשבר יהיה יותר יקר לתקן כניראה...

חוצמיזה .. למה בדיוק ג'יפולוג אומר לגולשים לדמיין ? ..

למה בדיוק יש את ג'יפולוג ? .. למה אין מבחן מצולם ? אני מוכן לנדב את הרחפן ואת הדאסטרנשמע כמו אחל'ה מאמר/כתבה

asafk
10-07-19, 12:06
הרמתי להנחתה. יאללה. עכשיו איפה מוצאים כאלו (סטנדרטיים)?

אסף.

ishc
10-07-19, 12:08
איך שלא תסובבו את זה זה נשמע דיל מעניין:
https://www.yad2.co.il/s/c/65xy46

grand
10-07-19, 12:14
אסף התחלת עם השטויות? מי כמוך יודע שיש טוארג עם אייר ליפט ויש בלי, כמו שיש wk עם qd2 ויש בלי, ומה הקשר לדאסטר?
נזקים זה פועל יוצא של גובה המרכב וחוסר אחיזה שמוביל לתיקול מהיר מדי של מיכשול.
לשם הענין wk qd2 vs zj vs wj סטנדרטיים מאותה משפחה, wk לוקח.

asafk
10-07-19, 12:14
ספציפית זה, סיכוי טוב שהוא גם עם נעילת דיפ'. הדגם v8 הוא הבנזין ה'נכון' - מנוע טוב נפוץ ואמין.

אסף.

גיא
10-07-19, 12:15
הרמתי להנחתה. יאללה. עכשיו איפה מוצאים כאלו (סטנדרטיים)?

אסף.

בקבוצות הואצאפ היעודיות

תן תאריך אני אמצא מתנדב

אגב, גם לא היה מבחן "סתם" של הדאסטר החדשה .. ולא היה מבחן השוואתי של ישן מול חדש ..

#רק_אומר

asafk
10-07-19, 12:18
אסף התחלת עם השטויות? מי כמוך יודע שיש טוארג עם אייר ליפט ויש בלי, כמו שיש wk עם qd2 ויש בלי, ומה הקשר לדאסטר?
נזקים זה פועל יוצא של גובה המרכב וחוסר אחיזה שמוביל לתיקול מהיר מדי של מיכשול.
לשם הענין wk qd2 vs zj vs wj סטנדרטיים מאותה משפחה, wk לוקח.

ברור שעם. וברור שעם. הסטנדרטי הכי טוב שיש.
מה הקשר לדאסטר? או. שאלה מצויינת. לא יודע. אבל נראה שיש מי שמתעקש לדחוף את הדאסטר כאבן בוחן לכל מקום. לבועז, למשל ברור שעם צמיגי 26" ובלי הילוך כוח הוא יהיה עדיף בשטח על טוארג עם או בלי כריות אויר וצמיגים 31. זה עוד היה נראה כמו דאחקה אבל זה כבר מגיע לכל דיון...

אסף.

grand
10-07-19, 12:24
אצל בועז זו דאחקה מכוונת לבעלי ה wk, לי זה ברור, אלא אם כן... הוא שכנע את עצמו?

zivo
10-07-19, 13:06
אני אגיד לכם מה ברור.ברור שקיץ ואתם משועממים.
אסף, שמועלם לא באמת שקל טוארג, כבר מזמן קנה טויוטה.
אבל השרשור הזה מככב באתר ( יותר ממה מלפני חצי שנה ).
יאללה, לכו לים.

nirs
10-07-19, 14:01
אי אפשר. מלא מדוזות.....

asafk
10-07-19, 14:24
אני אגיד לכם מה ברור.ברור שקיץ ואתם משועממים.
אסף, שמועלם לא באמת שקל טוארג, כבר מזמן קנה טויוטה.
אבל השרשור הזה מככב באתר ( יותר ממה מלפני חצי שנה ).
יאללה, לכו לים.שקלתי גם שקלתי. ממש ברצינות.
אם הייתי מוצא מה שחיפשתי גם הייתי קונה.

אסף.

boaz avrahami
10-07-19, 14:35
גם אני.
כנראה עוד לא יצרו את זה.

דאחקה כן או לא- המבחן יקבע לא אני.
אני מעריך שכמה אנשים יאכלו את הכובע ואפילו מהמר על כך.
על מה שאין ויכוח הוא שסך ההוצאות והיכולת המפתיעות של הדאסטר גורמות לו לראות הרבה יותר שטח מאשר מרבית עתירי האינצ׳ים... וזה הופך אותו לאחת המכוניות הכי מענינות שיש

גיא מושבי עור זה לזכר העור של הבעלים הראשונים שפשטו מהם אותו.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

IlanHadar
10-07-19, 15:55
חמודים האבא והבן מ The fast Lane, מי שלא עוקב אחרי הסרטונים שלהם כדאי לעיתים למרות שהם עלולים להיות מעיקים לפעמים.

אהבתי איך הם אומרים שטוארג הוא כמו JK בשטח, אכן גם JK מניף גלגל בכל הצלבה קטנה :rolleyes:

יפה איך כל שרשור נהיה בארצנו JK, WK ודאסטר, עכשיו הוספתם טוארג?

ברוח הסרטון בואו נעשה אירוע, נזמן נציג מכל קבוצת ווטסאפ- JK, WK, טוארג, דאסטר גם איזה לנד רובר ואולי איזה טויוטה שיהיה (כי הם ממש נדירים... :D) נקבע איזה סדרת מעלות ונכתיר את מלך הגבעה... אחרת הכל דיבורים...,

אי אפשר בלי לעצבן קצת שיהיה - הכל הולך, צמיגי 35", הגבהה 10", מתלי אוויר, נעילות וגם הליקופטר להרים את הדאסטר / טוארג לראש הגבעה...

ariel-ro
10-07-19, 16:34
אני מאוד לא אוהב את The Fast Lane.
המבחנים שלהם לרכבי שטח לא מדמים כלום ומפספסים פעם אחר פעם את כל הנקודה.

ברוח הסרטון בואו נעשה אירוע, נזמן נציג מכל קבוצת ווטסאפ- JK, WK, טוארג, דאסטר גם איזה לנד רובר ואולי איזה טויוטה שיהיה (כי הם ממש נדירים... :D) נקבע איזה סדרת מעלות ונכתיר את מלך הגבעה... אחרת הכל דיבורים...,

אני מבין שהשמטת את הXJ/ZJ/WJ כי אתה פוחד שהם ינצחו במבחן?:)

boaz avrahami
10-07-19, 16:39
הוא בוחן רק רכבים בלי סרנים.
כאלה שיש בכלל ספק אם הם לשטח

ה JKנכנס לשם בגלל בלבול באותיות כנראה לא מאמין שהוא כל כך מנותק מהמציאות וחושב שה WK שקול אליו במשהו מלבד הסמל.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

IlanHadar
10-07-19, 16:41
אריאל, ממש לא, כל מוצר של Jeep ברוך הבא, פשוט לא נשארו הרבה ;)

אני אפילו בעד הקוריאניות שיבואו, איזה רוסיה יהיה גם מגניב.

מסכים איתך לגבי מבחני השטח שלהם, לקחו איזה מעלון בגבעה שכל ג'יפון נכשל בו, כל רכב שטח שעובר הוא וואו.

grand
10-07-19, 16:58
חברים, חם אבל תירגעו, חבל לחרב את הפוסט הזה במלחמות אחרות,
בתכלס, יש חשיבות לפוסט כיוון שהוא נפתח במקור בכדי לעורר חשיבה ועניין ברכב שטח שאינו פופולארי בקהילה ולמעשה כיום יש רק חבר אחד שמחזיק בכזה, ועוד אחד שהיה לו וכעת מחזיק בבן משפחה עם שם אחר, אז יש חשיבות לחברי האתר שיחשבו על רכב כזה ויחפשו חומר עליו באתר. אז הדאחקות, המלחמות והירידות נחמדות אבל בואו נשמור אותן לשטח.

boaz avrahami
10-07-19, 17:12
מה שאתה בעצם מבקש רמי זה שנעזור לך להריץ את המניה שאתה מושקע בה?

כמו שעשית עם ה WK?

אבל מהצד שלך זה בסדר לחרבש את המניה של הדאסטר. מממ... אחשוב על זה .
בנתיים לא מבטיח כלום [emoji23]

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

grand
10-07-19, 17:21
ככה אתה מכיר אותי? אם הייתי רוצה להפוך אותו לרכב שטח אז ממזמן הייתי ממגן, משקיע בצמיגים אגרסיביים ומראה איזה רכב גיבור זה, אבל לא.. אני נהנה ממנו איך שהוא, מכונת כביש משובחת להפליא, מנוע דיזל חסכוני יחסית, סביבה של רכב ששולם עליו 600k לפני 12 שנה, שנוסע יום יומי ללא בעיות מיוחדות בשיא הנוחות, וגם יודע לרדת לשבילים כדי להריח כלניות ולפרוש מחצלת על דשא רענן, ללעיסת סלעים יש רוביקון מפלצת שמחכה לי במואב מתי שבא לי.., תאמין לי יותר זול ככה.

tallevi
10-07-19, 21:02
אני עדיין מחכה לסרטון של הטוארג במעלה רמון...

עדיין לא ראיתי...

טל.

נדב ש.
10-07-19, 22:40
לא טוארג אבל.....

https://youtu.be/QIBOLpqDT8A

KOOKE
10-07-19, 23:54
https://www.yad2.co.il/s/c/ofw5p0

הייתי מעדיף את זה...פורשה, 450 כוחות סוס בפחות משלושים אלף ש"ח....אשקרה צעצוע מאאאאד מפתה

grand
11-07-19, 00:14
כן שלמה, נכון שמדגדג לך? אני מכיר אותך ואת התשוקה לרכבים מיוחדים ומהירים, הקטע שהמחיר המבוקש שלהם גם די רחוק ממחיר הסגירה בפועל, כך שאם תציע מחיר שחיטה הנמוך בכמה עשרות אחוזים סיכוי טוב שהוא שלך, מציאה במחיר בדיחה, אפילו הערך בברזל יותר יקר.

asypeer
11-07-19, 14:27
מישהו יכול להסביר לי איך מוכרים רכב כזה במחיר של ויטרה דור 2 מאותו שנתון? מכיר את הקונספט מפלצת מוצצת וכו׳ אבל זה לא נתפס..

עריכה:
אחרי קצת קריאה ברשת, מסתבר שבשביל להחליף איזו צינורית של נוזל קירור צריך להוציא מנוע. תודות לשימוש בלוקטייט במקום בסוגר נורמלי..
הקיצר, נחמד בתור קישוט לחניה.

grand
11-07-19, 15:31
ההמשך..
האמת בדיחה...המסלול בבדיקה נראה קליל מדי.

https://youtu.be/V7aKkKOIvbQ

boaz avrahami
11-07-19, 15:57
מישהו יכול להסביר לי איך מוכרים רכב כזה במחיר של ויטרה דור 2 מאותו שנתון? מכיר את הקונספט מפלצת מוצצת וכו׳ אבל זה לא נתפס..

עריכה:
אחרי קצת קריאה ברשת, מסתבר שבשביל להחליף איזו צינורית של נוזל קירור צריך להוציא מנוע. תודות לשימוש בלוקטייט במקום בסוגר נורמלי..
הקיצר, נחמד בתור קישוט לחניה.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190711/0d9fac251f61e0f540acda9e905a7a91.jpg

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

assafy
12-07-19, 11:30
ספציפית לגבי הודעת המכירה שצוטטה, המחיר המבוקש הוא פחות מחצי מהודעות דומות מאותם שנתונים. או שיש איזו בעיה ברכב או שהמוכר כבר מנסה הרבה זמן והרים ידיים כך שהשלב הבא שהוא ישלם כסף לקונה.
בכל מיקרה איבוד הערך הוא יותר ממדהים גם לגבי המודעות האחרות. זה באמת הופך את זה להגיוני עבור מישהו שתמיד הסתכל בשקיקה על פורשה. מקסימום כשיבוא טיפול יקר ימכור את זה לחלקים.

ניר ל
12-07-19, 15:04
אם הרכב היה כזאת מציאה, היה לוקח אותו סוחר.

Liranayalon1
12-07-19, 17:20
הווידאו השני חושף את העלויות הגבוהות של החזקת הרכב הזה, במידה ואתה לא עושה דברים בעצמך, עלויות החלקים ברכבים האילו
שערוריתיות.... גם בארה"ב, לצורך העניין חלפים לגראנד שהם נפוצים בהרבה בארה"ב, סיכוי טוב שיהיו זולים משמעותית.

KOOKE
12-07-19, 18:13
ניר אם אני לא טועה המודעה שהבאתי היא של סוחר

Tsah
24-07-19, 08:53
אחלה דיון,
לא עברתי על הכל אבל כיף לראות שמתחילים לדבר על הרכב הזה.
אני בעלים של טוארג שנת 2007 בנזין כבר שנה וחצי ואת האמת הוא הרבה פחות מפחיד ממה שחשבתי.
הבעיות שהיו לי עד עכשיו: מנגנון חלון חשמל צד נוסע 400ש"ח, ריפוד גג 1000 ש"ח, בית משאבת דלק 190ש"ח באליאקספרס(בארה"ב היה על זה ריקול יכול להיות שגם אלינו זה הגיע) ועכשיו צריך להחליף מייסב בדריישפט שלפי מה שכתבו פה בעלי נסיון אמור לעלות בסביבות 400ש"ח.

באופן כללי הרכב אמין, בנסיעות בכבישים פתוחים במהירות 90-100 אפשר להגיע ל-1\10 בתוך העיר הצריכה סביב ה-1\6.

מבחינת שטח יש לו פוטנציאל אדיר אבל צריך עוד כמה סנטימטרים (יש גם דגמים עם בולמי אוויר, אני אישית מעדיף ברכבים כאלו כמה שפחות טכנולוגיה), קיט הגבהה עולה פחות מ-2000ש"ח. מעבר לזה יש לו הילוך כוח הזוי, נראה כמו יחס של 1\4(אל תתפסו אותי במילה), הגיר של חברת איסין היפנית ושאר המכלולים האלדקס, ציריות, נאבות מאוד מאסיביים ומנסיון ברכבי ספורט הם מחזיקים המון כוח(לדוגמא האלדקס קטן יותר שמגיע בגולף מחזיק יותר מ-1000 כוח סוס, don octan ביוטיוב..).
יש גם נעילת דיפ' לחלוקה שווה בין הגלגלים הקדמיים לאחוריים ומערכת בקרה שיודעת לנעול ע"י שימוש ב-abs את הגלגל שבאויר(עובד יפה)

אני מקווה שחידשתי משהו ואם יש שאלות\בדיקות בכיף

אה ועוד משהו קטן ולא הכי חשוב אבל עדיין מיוחד, הרכב מגיע עם 4 קליפרים של ברמבו

גיא
24-07-19, 09:15
יפה כתבת !

יש לי שאלה ;)

אתה מצטרף לפרצים עליון עם שוך הקיץ ?

ishc
24-07-19, 09:23
אחלה דיון,
לא עברתי על הכל אבל כיף לראות שמתחילים לדבר על הרכב הזה.
אני בעלים של טוארג שנת 2007 בנזין כבר שנה וחצי ואת האמת הוא הרבה פחות מפחיד ממה שחשבתי.
הבעיות שהיו לי עד עכשיו: מנגנון חלון חשמל צד נוסע 400ש"ח, ריפוד גג 1000 ש"ח, בית משאבת דלק 190ש"ח באליאקספרס(בארה"ב היה על זה ריקול יכול להיות שגם אלינו זה הגיע) ועכשיו צריך להחליף מייסב בדריישפט שלפי מה שכתבו פה בעלי נסיון אמור לעלות בסביבות 400ש"ח.

באופן כללי הרכב אמין, בנסיעות בכבישים פתוחים במהירות 90-100 אפשר להגיע ל-1\10 בתוך העיר הצריכה סביב ה-1\6.

מבחינת שטח יש לו פוטנציאל אדיר אבל צריך עוד כמה סנטימטרים (יש גם דגמים עם בולמי אוויר, אני אישית מעדיף ברכבים כאלו כמה שפחות טכנולוגיה), קיט הגבהה עולה פחות מ-2000ש"ח. מעבר לזה יש לו הילוך כוח הזוי, נראה כמו יחס של 1\4(אל תתפסו אותי במילה), הגיר של חברת איסין היפנית ושאר המכלולים האלדקס, ציריות, נאבות מאוד מאסיביים ומנסיון ברכבי ספורט הם מחזיקים המון כוח(לדוגמא האלדקס קטן יותר שמגיע בגולף מחזיק יותר מ-1000 כוח סוס, don octan ביוטיוב..).
יש גם נעילת דיפ' לחלוקה שווה בין הגלגלים הקדמיים לאחוריים ומערכת בקרה שיודעת לנעול ע"י שימוש ב-abs את הגלגל שבאויר(עובד יפה)

אני מקווה שחידשתי משהו ואם יש שאלות\בדיקות בכיף

אה ועוד משהו קטן ולא הכי חשוב אבל עדיין מיוחד, הרכב מגיע עם 4 קליפרים של ברמבוסוף סוף בעלים אמיתי של טוארג!!!
עכשיו רק מעניין אם תטייל מספיק ואם תשתף במה קורה עם האוטו לאורך זמן.
בסוף עוד ישנו את שם האתר לטוארגולוג [emoji12]

Tsah
24-07-19, 09:45
יפה כתבת !

יש לי שאלה ;)

אתה מצטרף לפרצים עליון עם שוך הקיץ ?

לא מכיר :) מה זה?

ניר ל
24-07-19, 09:51
למה סופסוף ? גם רמי grand בעלים גאה של טוארג ואם לשפוט לפי העבר שלו - זה יהיה הטרנד הבא .

גיא
24-07-19, 10:01
לא מכיר :) מה זה?

נחל פרצים עליון, מעלה/נחל עזגד
https://r.tapatalk.com/shareLink?share_fid=22239&share_tid=108463&url=http%3A%2F%2Fwww%2Ejeepolog%2Ecom%2F forums%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D108463&share_type=t

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190724/2a71a17cde68b219b8e3a198c04a739e.jpg

Tsah
24-07-19, 10:15
סוף סוף בעלים אמיתי של טוארג!!!
עכשיו רק מעניין אם תטייל מספיק ואם תשתף במה קורה עם האוטו לאורך זמן.
בסוף עוד ישנו את שם האתר לטוארגולוג [emoji12]

בשמחה, אבל בשביל לנצל את המכלולים שלו צריך הגבהה, צמיגים שקצת קשה למצוא ומיגון ואת כל זה אין לי אז העדכונים שלי לא יהיו הכי מעניינים

- - - Updated - - -

נחל פרצים עליון, מעלה/נחל עזגד
https://r.tapatalk.com/shareLink?share_fid=22239&share_tid=108463&url=http%3A%2F%2Fwww%2Ejeepolog%2Ecom%2F forums%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D108463&share_type=t

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190724/2a71a17cde68b219b8e3a198c04a739e.jpg

נראה מעניין, זה מתאים לרכב סטנדארטי?

גיא
24-07-19, 10:18
זה מה שאנחנו רצינו לבדוק ;)

Tsah
24-07-19, 10:23
הבנתי:)
לדעתי לא כדאי להכניס רכב בלי מינימום מיגונים לשטח קשה..

grand
24-07-19, 10:26
היי ברוך הבא, אל תתרגש מהדאחקות על הטוארג, יהיו כמה מן הסתם, פרצים עליון לטוארג סטנדרטי ללא מיגון הגבהה וצמיגי שטח זה מתכון נחמד לנזק כמעט וודאי, הכי חשוב לטעמי בטוארג זה המיגון, חבל שאבן אקראית שהתעופפה לך פנימה תשבית שמחה, לצערנו קשה למצוא מיגונים במחיר סביר בארץ, והיחיד בעולם שמייצר מיגון טוב וגם בזול נמצא ברומניה ולא מוכן לשלוח לישראל..
טוארג עם כריות האויר כמובן שלא זקוק להגבהה, צמיגים אגרסיביים זה תמיד טוב.

גיא
24-07-19, 10:27
משום מה .. יש בזה קצת הגיון.

מיגון זה מינימום. למרות שבמסלול ההוא אין סלעים מסוכנים.

boaz avrahami
24-07-19, 10:45
סופר גרנד טוארג יקרא שמו

הגיפ האולטימטיבי לסופר...

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

ניר ל
24-07-19, 11:17
עשיתי את פרצים עליון בל דראמות עם טוארג v6 כשיצא חדש ,אחד הראשונים, אבל היו בו מתלי אוויר. בקרת האחיזה שלו הייתה יעילה יותר מכל דבר אחר שפגשתי.
להשוות את הפוטנציאל והיכולות של כלי כזה לג׳יפונים זה סתם בדיחה.
רמי, החתמת את הרומני על הסכם הפצה בלעדי בישראל ? המכה בדרך.

נדב ש.
24-07-19, 11:21
https://www.google.com/search?q=touareg+off+road&client=ms-android-om-lge&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi7uK6sj83jAhVJ1BoKHQ9NCV8Q_AU oAXoECAwQAQ&biw=360&bih=518&dpr=4

Tsah
24-07-19, 12:26
היי ברוך הבא, אל תתרגש מהדאחקות על הטוארג, יהיו כמה מן הסתם, פרצים עליון לטוארג סטנדרטי ללא מיגון הגבהה וצמיגי שטח זה מתכון נחמד לנזק כמעט וודאי, הכי חשוב לטעמי בטוארג זה המיגון, חבל שאבן אקראית שהתעופפה לך פנימה תשבית שמחה, לצערנו קשה למצוא מיגונים במחיר סביר בארץ, והיחיד בעולם שמייצר מיגון טוב וגם בזול נמצא ברומניה ולא מוכן לשלוח לישראל..
טוארג עם כריות האויר כמובן שלא זקוק להגבהה, צמיגים אגרסיביים זה תמיד טוב.

תודה, בטוח שהכל בסדר ובהומור:), אני מבין את הסימני שאלה סביב האוטו, הוא אצלי שנה וחצי ועדיין יש חששות.. בינתיים הוא מפתיע לטובה.

ראיתי שגם אתה בעלים של טוארג, יש לי בעיה עם המיסב של הדריישפט, יש לך המלצה על מישהו מסויים?

grand
24-07-19, 12:31
האמת שלא, אבל אולי שווה לשקול להחליף את כל גל ההינע לחדש, אישית לא אוהב שיפוצים של גל הינע, ולמיטב זכרוני חדש לא כה יקר, לפחות בחול..

Tsah
24-07-19, 12:44
אם הייתי רואה את הסרטון גם אני לא הייתי קונה...
אבל אם להתייחס ברצינות לזה אז הסרטון מדבר על המודלים המוקדמים ולמעשה פרט לבעיה הרביעית שהוא ציין עם הדרייבשאפט לא נתקלתי באף תקלה אחרת שנאמרה.

מסב הדרייבשאפט הוא אכן נקודת תורפה וכתבתי על זה כאן בעבר. התיקון המוצע על ידי המוסכים הוא כמובן להחליף את הדרייבשאפט אבל מי שרוצה לפתור את זה בצורה זולה בהרבה יחליף רב את המסב וזה מצריך הורדת הדרייבשאפט ופירוקו לשתיים (מאזור הפעמון). לא מסובך, עשיתי את זה פעמיים והתיקון טוב לבערך 70-90 אלף קמ.
המחיר הוא 380 שח.

נראה לי שהפתרון של jacob80 גם אחלה, יש בעלי מקצוע שזאת העבודה שלהם אין מה לחשוש משיפוץ דריישפט זה לא מדע טילים.

grand
24-07-19, 13:00
שווה ניסיון, אולי תשאל את יעקב היכן ביצע

Tsah
24-07-19, 13:08
אחלה, תודה אני אעדכן פה בהמשך

grand
14-08-19, 15:44
הפרק בסידרה שלקחו אותו למואב...

https://www.youtube.com/watch?v=dS2vUaGthUo
כל הזכויות שמורות לאסף ק.

erezgur
14-08-19, 15:48
הפרק בסידרה שלקחו אותו למואב...

https://www.youtube.com/watch?v=dS2vUaGthUo
כל הזכויות שמורות לאסף ק.הקדמת אותי...
בפרק קודם הם שדרגו את הצמיגים ל BF...

נשלח מהנייד שמתעקש "לתקן" את האיות...

ד ו ר ו ן
14-08-19, 16:20
יש גם קטעים שהרכב נוסע באמת מול מכשול או שזה בסרטון אחר?
ברצינות,חוץ מקטע קטן בסוף הסרטון, הכל נסיעה על משטחים חלקים בלי מדרגות ובלי אתגר שטח אמיתי.
גם במדרגות הוא מצביע על חריצים במדרגה ותכלס עובר בצד..

מזכיר שסוג הסלע הזה מאפשר אחיזה מאד גבוהה, שמאפשר טיפוסי שיפועים תלולים למדי בלי החלקה.

Slowly..

IlanHadar
14-08-19, 17:15
אכן דורון מאוד צודק, רוב המסלולים במואב עד דרגה 5 כולל, עשויים ממשטחי הסלע או שבילי חול טובים, הטוארג זה רכב מצויין לשם.

מי שהיה שם ועשה מסלולים ברמה 6 ומעלה יודע שצריך רוביקון משופר שגם הוא יעבוד קשה, הטוארג לא היה עובר בלי נזקים קשים.

החברים האלה משעשעים בסרטונים שלהם, עסוקים בהתפעלות מעצמם רוב הזמן.

grand
14-08-19, 23:08
אילן, מה שהיה נראה לנו קל עם רוביקון על 37 קשה לרכבים סידרתיים, זה נכון.
זה לא רנגלר אבל מצד שני בתור רכב סידרתי זה לא רע.
אבל.. אתם מפספסים את העניין, מה שהתחיל את הפוסט הארוך הזה בשאלה האם זה רכב שראוי לשטח, חלקנו חשבנו שכן ורובנו גיחכנו וחשבנו שלא..
בשנה איחור פתאום החברה אמריקאים האלה קיבלו הארה והגיעו לאותה תובנה כנראה, שיש כאן פיספוס גדול, אולי בגלל שזה פולקסוואגן ללא מוניטין שטח ולא ג'יפ, טויוטה או לנדרובר? וואלה.. במחירים כל כך זולים, גם בארץ.
מדוע לא לצאת מהקיבעון והשמרנות הזו ולחשוב קצת שונה?

גיא
14-08-19, 23:10
אבל.. אתם מפספסים את העניין, מה שהתחיל את הפוסט הארוך הזה בשאלה האם זה רכב שראוי לשטח, חלקנו חשבנו שכן ורובנו גיחכנו וחשבנו שלא..
בשנה איחור פתאום החברה אמריקאים האלה קיבלו הארה והגיעו לאותה תובנה כנראה, שיש כאן פיספוס גדול, אולי בגלל שזה פולקסוואגן ללא מוניטין שטח ולא ג'יפ, טויוטה או לנדרובר? וואלה.. במחירים כל כך זולים, גם בארץ.

אתה חייב להתרענן בשרשור של הדאסטר .. אני שמח שהנימה השתנתה :)

boaz avrahami
14-08-19, 23:35
אתה חייב להתרענן בשרשור של הדאסטר .. אני שמח שהנימה השתנתה :)

תמיד תשים לב לפוזיציה של הכותבים

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

דרור ברלי
15-08-19, 00:07

אפשר לחשוב שונה כמה שרוצים. זה כל הכיף.
יש מי שרוצה להוכיח משהו, אז הוא לוקח טוארג לשטח. אפשר גם עם חיפושית... אפשר גם עם אימפרזה בגרוטראלי. זה בטח יותר מעניין ויותר צבעוני לצפייה, כי לראות עוד ועוד רוביקונים זוחלים במואב זה כבר לא מעניין ואולי אפילו גם קצת משעמם. הנושלנטיות הזו מעוררת פיהוק. זה לא ניוז. אבל לקחת לשם אנדרדוג מובהק? זה כבר ימשוך הרבה צפיות.

רנגלר על 37 יכול לנסוע במואב כל יום, כל היום. עובדה שזה מה שעושים איתם בהשכרות שם. רוביקונים על 37 נכנסים לכמריר, עוברים אותו ויוצאים ממנו בנסיעה כאילו לא היה כלום. סופות כמעט סטנדרטיות פתחו את ואדי אל עין וניצחו אותו. האם טוארג גם יכול?..... ועזבו רגע כמה האוטו עולה (כשהוא בן 10-15, ולא סתם הוא עולה גרוש ורבע. אין עשן בלי אש) אלא כמה יעלה לתקן אותו?
זה ההבדל.

grand
15-08-19, 00:19
נו באמת דרור, עזוב השוואות לרנגלר.
בוא נדבר ונשווה מול פג'רו קינג, גרנד צ' רוקי, דיסקברי 3-4, פאטפיינדר, או כל מתחרה ישיר מאותם שנתונים, כולם יישברו אם תיקח אותם כל יום למואב, אבל האם ההבדל גדול בינם לטוארג? מדוע הם בקונצנזוס והוא לא זו השאלה.
וכן, נכון הפוזיציה שלי להכפיל את ההשקעה, ואם יהיה מזל לשלש אותה, למה לא.. אחלה אתגר.

IlanG
15-08-19, 12:39
בוא נדבר ונשווה מול פג'רו קינג, גרנד צ' רוקי, דיסקברי 3-4, פאטפיינדר, או כל מתחרה ישיר מאותם שנתונים, כולם יישברו אם תיקח אותם כל יום למואב, אבל האם ההבדל גדול בינם לטוארג? מדוע הם בקונצנזוס והוא לא זו השאלה.
וכן, נכון הפוזיציה שלי להכפיל את ההשקעה, ואם יהיה מזל לשלש אותה, למה לא.. אחלה אתגר.

אתה רוצה אתגר , בוא נראה אותך משלש את הערך/השקעה עם דלתא 88 ( בטוח שאתה זוכר [emoji6])

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

yovavz
15-08-19, 14:02
אתה רוצה אתגר , בוא נראה אותך משלש את הערך/השקעה עם דלתא 88 ( בטוח שאתה זוכר [emoji6])

האבולוציה של הדלתא (דאצ'יה), יצרה את הדאסטר ויש כבר מי שמריץ עליו 'הגברת ערך' בשרשור אחר [emoji846]

גיא
15-08-19, 14:05

צחוק צחוק ... ובאמת בלי לקחת את זה שוב לדאסטר .. אבל כן בשביל לענות לך על העקיצה / אתגר ...

יש לנו בקבוצות מנשמ"ע שיחות ובקשות של אנשים שרוצים לקנות דאסטר יד שניה, כן .. גם מהאתר הזה ( חלקם בעילום שם )
ומתברר שאי אפשר להשיג דאסטר דיזל 4X4 יד שניה !
הם יקרים ונדירים.
חוץ מאחת שעברה טביעה והסוחר כנראה יתקע איתה כי הוא חיי בסרט לגבי המחיר ..

אז נראה שערך ההשקעה מאז 88 ועד הדאסטר כן הושלש .. ושובעה .. ותושעה ..

זהו דאסטר להיום !

האבולוציה של הדלתא (דאצ'יה), יצרה את הדאסטר ויש כבר מי שמריץ עליו 'הגברת ערך' בשרשור אחר [emoji846]

ההמממ .... ?!

IlanHadar
15-08-19, 15:09
יפה לראות איך השנים עוברות והדיונים למי יש יותר "גדול" נשארים תמיד,
פעם זה היה רכבי שטח אמיתיים, היכן הימים של הג'יפים, הלנד קרוזרים, דיסקברים והקינגים, שהיו עוד סרנים חיים, ידיות לשילוב Low ונעילות.

היום הדיונים ממשיכים, רק שהרכבים עם מתלים נפרדים, אפילו על הילוך נמוך כבר מוותרים, חיישנים ותקתוקים.

לא חושב שיש כאן וויכוח שגם דאסטר, גם טוארג (שטח), גם ג'יפ (שטח כמובן... לא רנגלר) ועוד כל מיני עוברים 99% מהמסלולים, הבעיה היא תמיד ה- 1% היכן שיש פתאום עליה אכזרית עם דרדרת והצלבות, שם הנזקים יתרחשו ושם הברזלים ינצחו - נעילות, הגבהות הדברים האלה שפעם התעסקנו איתם...

וכן תרבות יוצרת ביקוש, ראינו את זה ב WK, בטח בדאסטר והלוואי גם בטוארג (אפילו בפורשה לשטח?) כן ירבו. מזכיר לכם את הימים שבגל 3 בקשר אי אפשר היה להשחיל מילה מרוב ג'יפים מסביבנו, לא בטוח שזה המצב היום. אין הרבה תרבויות פנאי מפותחות בארצנו והטוארג שמופיע בסרטונים להזכירכם לא היה עובר טסט בארץ (צמיגים) עם המוגבלויות הבלתי אפשריות.

דרור ברלי
15-08-19, 18:38

כשהוא תקין הוא רכב מדהים, אבל הוא לא בקונצנזוס כי התחזוקה שלו מורכבת באורח חריג. אפילו בהשוואה לדיסקו 3/4 שביחד עם מרצדס ML/GLE, הם הכי קרובים לטוארג/קאיין שעולים בדעתי בתפיסה, ביכולות, בפאר ובאבזור וכו'.

שאלה: האם כל אלה שמנית, מצריכים, לדוגמה, פירוק כל רכבת הכוח מהאוטו (מנוע+גיר וטרנספר+פרונט קומפלט) רק כדי להגיע לפאקינג-אלטרנטור?...................

דברים הזויים כאלה לא יצאו סתם ככה. שום דבר לא מקרי אצל הגרמנים. אם זה ככה, זה כי תכננו את זה ככה. מסובך בכוונה, אובר-הנדסה פלצנית, מיותרת ויקרה שמסבכת ומקשה את החיים, מחייבת מוסך מתמחה עם ציוד ייעודי ויקר של היצרן. זו טכנולוגיה לשם הנפנוף בטכנולוגיה, ללא שום תועלת ממשית למישהו חוץ מאשר למוסך - המון זמן מוסך יקר.

זה למה אני רואה את אותו טוארג נטוש כבר יותר משנה וחצי באותו מקום. הגחון שלו על האדמה (כי קפיצי האוויר התפנצ'רו ובטח צריך לקחת משכנתא כדי להחליף אותם) אפילו חלקים לא מפרקים ממנו. לתפארת הטכנולוגיה הגרמנית.

כששואלים אותי איך אוטו כל כך שמרני, כמעט פרימיטיבי אפילו כמו לנדקרוזר 120/150 הוא מלך השוק ושומר מחיר לאורך שנים, טוארג זו הדוגמה הקיצונית-הפוכה שאני מביא להם - הבדלי הגישות בין היצרנים. טויוטה, מותג אפרורי שיודע שהוא לא מסוגל להתחרות בטכנולוגיה ובביצועים מול הגרמנים, ולכן דבק בשמרנות, פשטות וחוסן. מול הגרמנים שדוגלים בתעוזה, בביצועי-על, בטכנולוגיה מתקדמת ובהמון סיבוך ומורכבות יזומים - כדי שיהיה אקסקלוסיבי ויקר. עוברות כמה שנים, המכוניות מתיישנות והפשטות מנצחת. ואז העדר מין הסתם, אומר את דברו - ואם יש מקרים שבהם המונח "העדר לא טועה" ממש מייצג - זה הראשי שבהם.

ואני מבין שהמחירים של טוארג/קאיין היום מספיק נמוכים כדי לקחת את הסיכון. ובכל זאת. שיהיה בהצלחה באתגר.

IlanG
15-08-19, 19:20
האבולוציה של הדלתא (דאצ'יה), יצרה את הדאסטר ויש כבר מי שמריץ עליו 'הגברת ערך' בשרשור אחר [emoji846]מצטער לאכזב אותך דאסטר זו לא אבולוציה של דלתא 88 זו רבולוציה , עם כבר דוגמה של אבולוציה אפשר לקחת מלאדה ניבה .
מה שכן הגברת הערך למותג באמת עובדת כאן חזק.
מעניין כנראה בשלב הבאה גיא קונה רקסטון.... המותג צריך קצת חיזוק [emoji12]

shachar
15-08-19, 19:51
שאומרים דלתא 88, זה מה שעולה לי בראש...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190815/a8d11a3ab63c2095b488d61cc550f957.jpg

גיא
15-08-19, 20:28
מצטער לאכזב אותך דאסטר זו לא אבולוציה של דלתא 88 זו רבולוציה , עם כבר דוגמה של אבולוציה אפשר לקחת מלאדה ניבה .
מה שכן הגברת הערך למותג באמת עובדת כאן חזק.
מעניין כנראה בשלב הבאה גיא קונה רקסטון.... המותג צריך קצת חיזוק [emoji12]

אנחנו גולשים מהדיון המקורי .. אבל גיא נחרד לגלות .. שבמחיר שהוא יכול למכור את האוטו שלו פה .. לא חדש וטיפה חבוט. גיא יכול לקנות חדש מהחנות באירופה !

מטורף .. אם כבר מדברים על העלאת הערך של מותגים .. ( ולא ..רקסטון לא יהיה לי כניראה ... אולי דאסטר בנזין עם המנוע החדש .. )

grand
15-08-19, 21:24
במחיר של הדסטר שלך גיא, אתה לוקח 2 טוארג...
עכשיו ברצינות, האתר הזה מתיימר להיות האורים והתומים בנושא השטח, אך הבורות וחוסר פתיחות הדעת מפתיעים אותי,
דרור יקירי שבסופה הולך הטרנספר או הסרן אתה ניגש למוסך סמלת לצורך החלפה בחלק חדש ומקורי? כמה כליות צריך למכור עבורם, ובכלל מי רוכש ומטפל במוסכי היבואן ברכבים היקרים האלה, אז נכון אובר טכנולוגיה ותחכום, אך מחירי החלקים אינם גבוהים מאלו של ג'יפ או טויוטה לצורך העניין..
שיקול דעת בטיפולים, תיקונים עצמיים, וידע באיתור והזמנת חלקים ברשת נדרשים כאן, בדיוק כמו בג'יפ.
אותו טוארג מפונצ'ר הכריות, שכנראה בעליו המסכן קיבל הצעת מחיר של 12k לכל פינה, אינו יודע או אינו מספיק מתוחכם לרכוש באיביי ב 150 דולר לכרית, כן.. פער אדיר, אצלי בנסיון לעבור טסט בכוחות עצמי נכשלתי עקב סדקים בצינורות הגומי של הבלמים הקדמיים, במוסך היבואן 2300 שח, אצל זנדני בא. תעשיה ברחובות 150 שח כולל מעמ לזוג צינורות ועוד 200 שח לאודי מזרחי על עבודה ואישור מוסך לטסט.
מלא רכבים בפירוקיות בגלל אותם בעלים מיואשים, סט ג'אנטים נוסף מקוריים מצאתי ב 500 שח, כמה עולים בדאסטר??
אובר טכנולוגיה זה נכון.. הפנסים שלי לצערי קסנון מהדגם הכי מוצץ שפולקסווגן המציאו אי פעם, 3 מנועים בכל פנס שבזמן פניה העדשה עוקבת וזזה לכיוון הפניה, נחמד עד שפנס אחד החל לפזול הצידה, נו אז.. 2500 שח לפנס, נראה למישהו שאלך להחליף? פותחים את הפנס מנתקים את המנועים והופכים אותו לרגיל כמו בכל רכב בעזרת אזיקון או שניים, את כל הטכנולוגיה אפשר וניתן לתרבת.
מצד שני, מנוע tdi 3L מעולה ואמין יותר מכל מנוע של המתחרות, גיר אייסין יפני טוב, מכלולים חזקים מאוד, בלמים חזקים, ציריות ברמה אחרת שנועדו להחזיק מעמד בכוחות ובעומס גדול.
עוד קוריוז לקראת סיום, מיגון גחון, כן קשה להשגה, היחיד שמייצר ומוכר גאתוס, וכיוון שבטוארג של עשירים עסקינן אז החליטן שם שצריך לפתוח את העכוז של בעל המאה בסכום הזוי של 4700 שח לפני מעמ, אז שישמרו את המיגונים שלהם על המדף, יש חברה רומנית ועוד אחת בספרד שמייצרות ומוכרות ב 300 יורו.. שווה נסיעה לשם, הספרדי שולח לארץ.
אז כן.. לאחר כמעט שנה שדי נהנתי מהרכב ודי הופתעתי מהאמינות הכללית אנסה לאתגר אותו בחג באיזה טיול מדברי, אם אחליט לאחריו שזה לא זה מבטיח לעדכן, מקסימום נמכור לברזל.
יאללה, מספיק להיום.

yovavz
15-08-19, 21:37
אז כן.. לאחר כמעט שנה שדי נהנתי מהרכב ודי הופתעתי מהאמינות הכללית אנסה לאתגר אותו בחג באיזה טיול מדברי
Now you're talking... [emoji846]

גיא
15-08-19, 21:53
ג׳אנטים לדאסטר בדרך כלל מחליפים ידיים בחינם עד 200 שח לרבעיה .. לרוב עם צמיג עליו.

לשמחתנו. לאחרונה התחילו יבוא מסיבי של חלפים תחליפיים לדאסטר .. המחירים ירדו ב 50% ממוצע.

אני הייתי מתבאס קצת אם היתה לי מערכת סופר מוצצת לפנסים פוזלים שהייתי צריך לתרבת .. כי יקר עד הזוי לתקן.

אבל זה רק אני.

מקווה שתתן קריאת כיוון כשתיסע לפרצים עליון. אני מבטיח לבוא.

עם המקרר והליפו !

דרור ברלי
16-08-19, 10:27
לבטל פיצ'רים באוטו = "לתרבת את הטכנולוגיה"...
וכל נותן שירות שאתה נכנס אליו, רואה את דגם האוטו ומיד יודע שאתה "עשיר" אז מגיע לך שיפתחו לך את העכוז.
וכל דבר להזמין מחו"ל, כאילו מדובר בדגם אספנות נדיר
וציר פרצים עליון הוא "אתגר".... (לא אתגר בכלל. טוארג ינשנש אותו בלי דרמה)

וואלה. אהבתי.
אולי גם אני אתפתה מתישהו.....

ד ו ר ו ן
16-08-19, 10:31
וציר פרצים עליון הוא "אתגר"....
וואלה. אהבתי.
אחרי שהפכו את המדרגה של משורה לאייקון ואבן דרך בוחנת כליות ומתלים.. מה אתה מצפה?

מצד שני,
להבדיל ממשורה, זה אחלה מסלול טיול (פרצים), ואם יש רכב שטח ״רך״ שמאפשר לעבור אותו בשלום, אז זה כן יכול להעיד על אפשרויות טיול לא מעטות נוספות.

Slowly..

גיא
16-08-19, 10:38
מפגש ג׳יפולוג הבא בדצמבר. באמצע של פרצים. איפה שעוצרים לצהריים מתחת לעץ.

125462

זה יכול לסנן את התבן מהמוץ
;)

asafk
16-08-19, 16:36
יש בתמונה הזו לא מעט מוץ.

אסף.

asafk
16-08-19, 16:45
עם פרספקטיבה של כמה חודשים אחורה, אני חייב לומר שחיפשתי ככל הנראה את הטוארג הלא נכון.
התעקשתי למצוא אחד עם נעילה אחורית ויש בודדים כנראה בארץ עם נעילה ומנוע v6 דיזל.
מי שמחפש היום הייתי ממליץ לו ללכת על דיזל 6 צילינדרים עם כריות אוויר שנת 2010 (יש הילוך כוח רק עד השנה הזו) ולא משנה כל השאר.
ראיתי היום בדרך טוארג נראה קצת מוכן לשטח... עם שנורקל.... מעניין.

אובר הנדסה לעומת פשטות? חשבתי על זה כשעברתי ליד הגראנד צ'רוקי החדש של השכן.
עם פגוש קדמי בגובה 5 ס"מ מהריצפה. כמו של אוטו אחר שדרור כתב עליו "עבירות טובה מאוד למעט הפלסטיקה". כי את הפלסטיקה בטח אפשר להשאיר בבית. נכון? ובגראנד שלא כמו באותו אוטו אחר - נעוץ בחצאית במרחק סנטימטרים בודדים מהאספלט מכ"מ. זה יהיה כואב לחטוף בשטח אבן במכ"מ. אתם חושבים שהוא יתריע על זה?
אז אני מעדיף טוארג ישן יותר גבוה ועם זוויות גישה ועזיבה יותר טובות. ועם פלסטיקה שאפשר לחתוך בלי רגשי אשמה עם כמה שזה עולה...

אגב... בדיזל לא צריך להוריד מנוע כדי להחליף כמעט שום דבר.

אסף.

דרור ברלי
16-08-19, 16:52
המכ"מ בגרנד צ'רוקי יכול להגיע לכמעט 40K.... והוא לא שונה מהטוארג במבנה וביכולות, כי מה הפלא, מתחת לסמל Jeep יש מרצדס ML/GLE. אותה תפיסה גרמנית של אוטובאן לפני הכל.

grand
08-09-19, 10:54
המשך הסאגה

https://www.youtube.com/watch?v=Jqqh_7STC00

IlanHadar
08-09-19, 11:36
מדקה 17 הם מבינים שזה לא רנגלר...

יאללה רמי מתי פרצים עליון?

grand
08-09-19, 11:50
אכן לא רנגלר, לא חשבנו לרגע שכן.. אבל הפעם לקחו אותו לשטח קצת יותר טכני, יותר דומה למה שיש לנו בארץ בנגב או בצפון.
ולא לשכוח שככה הגיע מהמפעל, סטוק למעט צמיגים, לא צריך להשקיע בהגבהות, אישורים לרישיון ושלל קשקושים. לא רע בהשוואה ל SUV האחרים שיש בשוק.
יש מצב שאבדוק אותו בשבת בפרצים, די מדגדג לי.

Mor Gurevich
08-09-19, 15:51
המשך הסאגה

https://www.youtube.com/watch?v=Jqqh_7STC00מרגיש לי שלא מעט מהכשלונות של הטוארג במסלול שהם צילמו נבעו ממכווין קרקעי "שוקיסט" ולא מוצלח במיוחד. לדוגמה, הטוארג נאבק לעלות הצלבה קטנה, תוך שימוש בבנייה שלא תואמת למסלול הרכב, עד שמשפשף עץ מהצד בזמן שהילד מתהדר בארשת פנים מופתעת. מה אתה מופתע? תסתכל!

125729

grand
16-10-19, 20:33
קצת עדכונים.
החגים הגיעו ואיתם הגעגוע למדבר, אז לאחר כשנה שהחיפושית אצלי החלטתי לאתגר אותה בטיול קטן.
חבורת הטיולים הטובה והוותיקה שלי מונה כלים שברובם משופרים ולמודי שטח קשה, ברובם.. למעשה למעט רכב אחד חריג תוצרת רומניה אך עם נהג מוכשר עם אגוזים גדולים.
אז טבילת האש החלה בהר קומות ולאחריו סכיני דימונה, וכן.. הסכין הדרומית הקשה יותר שגם הרכבים הגיבורים נאבקו שם נכבשה ע"י החיפושית, קל זה לא היה, בשלב מסוים לאחר כמה מדרגות הרגשתי כאילו מבצעים במסכנה אונס קבוצתי, היא נאבקה, הטרקשן קונטרול עבד ללא דופי, מצוין לכשלעצמו אך הבלמים בשלב מסוים החלו להתחמם והרגשתי שאם המעלה היה ארוך בעוד כמה מדרגות קשות החיפושית היתה מרימה דגל לבן.
בהמשך הטיול, שבילים קצת חולות, מסלול רגיל העסק זרם והטוארג התנהל ללא דופי.
כפתור הקסם שמגביה את הרכב בהחלט מנע כמה מפגשים קשים עם סלעים, בסך הכל הרכב עשה את העבודה אך עם כמה הסתיגויות.
1. למי שרגיל ויורד מרכב שטח קצת יותר גיבור מורגשת הירידה ברמה.
2. לא ממליץ לקחת טוארג לשטח קשה יותר מסכיני דימונה/עשוש וגם אז בידיים של נהג מנוסה , נהג שאינו מנוסה יסיים עם נזקים לרכב.
3. עם כל הכבוד, זה לא WK, אבל בהחלט לא פחות טוב מפג'רו קינג או דומה לו.

היתרונות שלו בשטח הם מע' טרקשן קונטרול מעולה, כמעט ברמה של נעילות אמיתיות ומע' כריות האוויר אשר מגביהות אותו יפה, אין הרבה רכבים שמגיעים לאותם מקומות ככה מהיצרן ללא שיפורים במתלים.

126134126136

boaz avrahami
16-10-19, 22:52
דווקא מעניין לשמוע איך נהנתה הרומניה בטיול...
היא כן WK?

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

talw
16-10-19, 22:57
לא , היא לא, היא סתם קריקטורה משעשעת בשרשור של טוארג.ובכלל.

גיא
16-10-19, 22:58
לא , היא לא, היא סתם קריקטורה משעשעת בשרשור של טוארג.ובכלל.

אל תהיה כזה פארטי פופר
תן איזה עצם

;)

נשלח מהאייפון עם המקלדת המחורבנת. ה׳שגיאות׳ לא שלי ..

boaz avrahami
16-10-19, 23:12
זה מתקשר על מה ששמיל כתב בשרשור החילוצים לגבי ההבדל בין ג׳יפ לג׳יפון.

מהו ג׳יפ ומהו ג׳יפון?
טרנספר בלבד?
ברור שלא. הרי גם לטאורג יש טרנספר

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

IlanHadar
17-10-19, 03:48
תמונה שווה אלף מילים, הטוארג בתצורה נכונה יכול להיות רכב שטח, עדיף נהג מנוסה שיודע ל"הרגיש" את הרכב ולבחור נתיב נכון, אין ספק שהנהג של הטוארג הזה הוא עם ניסיון שטח של שנים, פשוט יש לו את זה.
אמרנו בטיול שמנהדסי VW לא חשבו על סכיני דימונה, היה חשש שבקרת המשיכה מופעלת הבלמים תתעייף, לפחות הרחנו אותה עובדת. באמת יש כבוד לרכב ולנהג.

אין מה לעשות, אין תחליף למרווח גחון, צמיגים גדולים ונעילה, היכן שה"ג'יפים" האמיתיים (גם רנגלר סטנדרטי התקשה בסכין). עלו בקלות הראה הטוארג שהוא לא פראייר בכלל, גם אם גנח והזיע.

לגבי הרומניה, לראות את טל עולה את הסכין הדרומית בדימונה זה חוויה אחרת, פול גז הילוך ראשון, בחירת נתיב ובאמא שלכם אל תעצרו אותי... זה מספק בידור כל עוד זה נגמר טוב, במקרה הזה נגמר בטוב, המרווח בין הצלחה לכשלון בשיטה הזו הוא קטן, אך נראה שבדרך כלל מצליח.

מי שיש לו טוארג וחושב שיש לו רכב שטח והוא יכול לצאת לכבוש את שבילי המדבר שירגע, צריך אחד עם טרנספר, מיגון גחון (חטף..), מתלי אוויר ועדיף עם נעילה, אם זכית בטוארג כזה, בטח צא ותהנה אל תהסס. כל אחד אחר תשאיר אותו על המדרכה ליד הקפה השכונתי.

איל מ
17-10-19, 07:18
איזו מידה הצמיגים של הטוארג?
או לחדד,
איזו מידה חוקית ניתן לשים?

ד ו ר ו ן
17-10-19, 08:32
תמונה שווה אלף מילים, הטוארג בתצורה נכונה יכול להיות רכב שטח, עדיף נהג מנוסה שיודע ל"הרגיש" את הרכב ולבחור נתיב נכון,.
לפי מה שהוא מתאר על עצמו מכיסא הנהג זה לא ״עדיף״ אלא חובה..

boaz avrahami
17-10-19, 08:50
זה מרשים לראות את הפרגון ההדדי [emoji23]
ישר נזכרתי בסיפור הזה מילקוט הכזבים:

"שמעתם פעם שמולה יתפאר או ידבר על עצמו? הוא תמיד אוהב לתאר את האחרים בגדולתם. אחרי קורס הספורט, למשל, הוא סיפר: 'שמע, עופר זה רץ – דבר כזה עוד לא ראיתי. הרגליים שלו כמעט לא נוגעות באדמה יש לו שוונג עצום ונשימה אדירה. בקושי השגתי אותו'."

מה שיפה שבסוף כולם נוסעים באותם מסלולים. יש מי שמתאמץ יותר או פחות.
בחשבון השנתי נראה לי שכנראה הרומניה, אפילו בתוספת שבירות, תהיה הזולה ביותר לאחזקה...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

opl
17-10-19, 09:02
אם זה היה המדד היחידי אז ניחא. כנראה שרק אני דימיינתי את המשפט שלך בהקשר של איזה מסכן תקוע בשטח עם שבר בוהה בקובץ האקסל בנייד שלו שמאשר שלו שהוא עשה את הבחירה הנכונה.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

גיא
17-10-19, 09:21
ואני חושב שהמאמץ שלי מלפני כמה שנים. להוכיח שאפשר גם אחרת ... עשה את שלו.

יש כאלו שיש להם כסף לדאסטר ויש כאלו שיש להם לטוארג. אבל הרעיון אותו רעיון.

;)

שמח שנהניתם !!!

נשלח מהאייפון עם המקלדת המחורבנת. ה׳שגיאות׳ לא שלי ..

boaz avrahami
17-10-19, 09:24
אם זה היה המדד היחידי אז ניחא. כנראה שרק אני דימיינתי את המשפט שלך בהקשר של איזה מסכן תקוע בשטח עם שבר בוהה בקובץ האקסל בנייד שלו שמאשר שלו שהוא עשה את הבחירה הנכונה.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

בנתיים הרומניות נוסעות ומטיילות כמו גדולות בלי להיתקע יותר מכל הבריונים בשכונה.
כמובן שבמדד האושר יש יותר מפקטור יחיד של אקסל והמדד גם לא אחיד אבל אני סבור שבמבט הרחב לרומניה יש מקום של כבוד כרכב דו שימושי בעל יתרונות לפרופיל רחב של משתמשים.
אני הייתי מעדיף אותה על פני טאורג מצועצע ויקר להחריד לאחזקה...

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

Saar
17-10-19, 09:31
גיא,הדסטר יותר יקר מהטוארג היום...
עד לטיפול במוסך לפחות.
זה אוטו "חד פעמי", שיחקת? נהנת? קדימה למיחזורית... :)
הטוארג נסע יפה, בחלק מסויים בסכין הייתי בטוח שזה הולך להגמר רע. הנפות גלגלים היסטריות.
לטיולי שבילים רגועים הרכב הזה מתאים, ליותר מזה, אישית, לא הייתי לוקח אותו. יקר לי מדי לחשוב על התיקונים :) (אולי אני לא דוגמא, גם wk הוא לא הרכב המועדף עלי)

בכל מקרה, בהחלט רכב מעניין.
וכל הכבוד לרמי על האומץ :)

Sender.Tom
30-03-21, 09:16
היי

ממשיך עם ה"שעשוע" לחשוב על הטוארג כאופציה.
נאמר שהדגם עד 2010 (t2) הוא הראוי ביותר, מישהו יכול להסביר למה?
מה היתרונות על טוארג 2015?

asafk
30-03-21, 10:31
הילוך כח.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

sgill
30-03-21, 11:06
אם כבר כח, שווה לחפש את דגם ה 5 ליטר דיזל V10. חתיכת מפלצת ! נמכר היום במחירים מצחיקים.
ואף מילה על עלויות אחזקה/תחזוקה.. :-)

grand
30-03-21, 13:00
ממש ממש לא v10
בנזין v8 אולי כן, tdi כנראה הכי הגיוני בחוסר ההיגיון, אבל במחירים המגוחכים שהם נסחרים אולי שווה ההרפתקאה, למי שרוצה שטח עד בינוני, ולמען האמת נתקלתי בחבורה מהצפון שלוקחת 2 כאלה בלי חשבון לכל סוג של שטח, ועדיין חוזרים שלמים.. לא לבעלי לב חלש, כיס קצר ופדאנטים לנורות תקלה שצצות.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

sgill
30-03-21, 13:58
לפחות תסביר למה "ממש ממש לא V10"?

grand
30-03-21, 14:18
מנוע מורכב לטיפולים ונדיר גם בקנה מידה עולמי

ניר ל
31-03-21, 11:53
לפחות תסביר למה "ממש ממש לא V10"?

תרים מכסה מנוע וכבר תבין לבד...

sgill
31-03-21, 13:46
לניר ו"גראנד", היה לכם כזה? התנסיתם? נכנסתם איתו לטיפולים? או ששמעתם שמועות וחוות דעת מחבר של חבר?

לאחי לעומת זאת (שגר בבית לידי) היה כזה והוא עשה איתו מעל 200 אלף ק"מ. (לא בשטח, רק בכביש), ואני נהגתי עליו כמה אלפים לפחות...
בכל מקרה, חוץ מטיפולים שוטפים ורדיאטור, לא היתה שום בעיה... כלום !! אבל הנוחות, הפאר והכח הבלתי נגמר... מתלי אוויר עם כפתור הרמה, נעילת הדיפרנציאל ועוד, הכל היה שם.
אז נכון שזה היה לפני 10 שנים והרכב היה יותר חדש, אבל מעניין אותי מה ניסיונכם האישי עם הרכב מהדגם הספציפי הזה.

grand
31-03-21, 14:34
החזקתי טוארג 2006 במשך שנה, אמנם מנוע 3l, אבל כל השאר דומה, כמו בכל רכב שהיה לי דאגתי להתעדכן, לחפור ולחקור שעות במעמקי האינטרנט בכדי שאדע למה לצפות, מה המחלות ואיך לתקן כמה שיותר בכוחות עצמי, בכל הפורומים ולאן שהגעתי תמיד הזהירו מהסיוט שנקרא מנוע v10, ההמלצה הגורפת היא שאמנם זה רכב מהנה ביותר לנסיעה, אך הסיוט הן התקלות, הידע לתקנן והמחיר הנדרש, אז אולי החבר שלך לא חווה תקלות ברכב צעיר יחסית, אך כעת כאשר הוא מזדקן זה כבר לא אותו הדבר.. בשנה שהחזקתי את הטוארג לי לא התאימו ביצועי השטח, מה לעשות שהתרגלתי ל jeep כל חיי, אך התקלות המעצבנות, הפריכות של חלקי הפלסטיק השונים, הרכב החל להחזיק את עצמו בעזרת אזיקונים, כל חלק פלסטיק שניסיתי לפרק נשאר לי ביד שבור..ולך תשיג חלק, זה לא jeep שהכל נגיש, זו המציאות, אחלה רכב אפילו בתור יומיומי כאשר הכל תקין, אני לא הייתי ממהר להמליץ בפורום על זה על רכב כזה שעלול לאמלל את רוכשו.

asafk
02-04-21, 21:08
היה לנו במשפחה קראוול עם מנוע 5 צילינדרים. שנת 2010. נמכר לפני מספר שבועות.
המנוע 10 צילינדרים הוא 2 מנועי 5 צילינדרים. הבעיה העיקרית שלהם היא כל אזור הראשים והשסתומים. במנוע 5 צילינדרים שטופל אך ורק במוסכים מורשים נדרשה החלפה של כל מערכת השסתומים - פעמיים. במחיר של 25000 שח כל פעם. עשו הנחה ולקחו רק 15000 מחיר החלקים בפעם הראשונה אחרי שהטענה שלהם שזה בגלל שמן לא מתאים נסתרה על ידי חשבונית של אותו מוסך, ועוד פחות מזה בפעם השנייה כי באמת כבר לא היה מה לומר. ראיתי את החלקים.... זה נראה כמו חומרים מאיכות נמוכה פוגשים מרווחים מדוייקים מדי ומעברי שימון קטנים מדי.
עכשיו נדמיין אותו דבר.... אבל כפול.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

ניר ל
03-04-21, 12:52
כשיש אינטרנט לא צריך לדמיין. כשאני התעניינתי ברכב כזה נכנסתי ובדקתי מה הסיפור, מה המחלות ומה המשמעויות של לתחזק כזה רכב - מה שחסך ממני את הצורך בנסיון אישי. לנסיון אישי עם פרט בודד בחלון זמן מסויים אין שום משמעות - אני לא נבהל מזה שמישהו מספר על נסיון רע עם רכב ולא מתרשם ממישהו שמספר על נסיון טוב עם רכב, אלא משתמש בנסיון והידע הטכני שלי בשילוב עם המידע ברשת.

https://youtu.be/RG70UZv23dE
אפשר להתחיל מכאן, דקה 8 וחצי השורה התחתונה שלו על הרכב הזה, ויש לו בערוץ עוד סרטונים קשורים שמדגימים עבודה על המנועים האלה. ערוץ חובה לדעתי למי שמתעניין ברכב ישן שנמכר בארה"ב .

Dozer
04-04-21, 22:32
ראיתי היום טוארג מוגבה עם צמיגי שטח מלא בנתניה. נהגתי ועל כן לא הספקתי לצלם. כנראה שהחיה המוזרה הזו קיימת. מרגיש שראיתי את המפלצת מלוך נס רק בלי הוכחות

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

נמרוד
18-05-21, 12:16
כתבה עדכנית של רוני נאק:

כשפורשה זול יותר מטויוטה (https://www.automag.co.il/cheep-porsche-cayenne-over-lander-israel/)

אמל"ק:

1. תמונות דוגמנות מגניבות של פורשה קאיין מדוגמים לשטח.

2. ציטוט כמעט ישיר של דרור ברלי:

"טויוטה לנדקרוזר, שגם ככה "נהנה" ממחיר מופרך ונסחר בעשרות אלפי שקלים מעל למחירון. הופך ללא רלוונטי כשבוחנים אותו דרך עדשת התמורה מול המחיר. לא משנה עד כמה הרכב הזה גיבור בשטח (יותר או פחות) ועד כמה הוא הדימוי של האמינות המוחלטת (מה שהוא לא) לשלם 150 אלפי שקלים או יותר עבור קרוזר בן 12 שנים שעבר 4 ידיים ומעל ל-300 אלף קילומטרים זו טיפשות לא יותר."

3. סקר שוק מעמיק:

"הצצה ביד 2 מגלה די מהר מנעד מחירים רחב למדי. מ-40,000 אלף שקלים לקאיין מודל 2004 ויותר מ-10 ידיים. 150 אלף שקלים לקאיין 2012 יד שלישית ומנוע V8 עם 400 כ"ס. אקיצר יש מבחר גדול וכדאי לברור את המוץ מן התבן."

אני אומר - כתבי רכב, מומחים? - Put your money where your mouth is

boaz avrahami
18-05-21, 12:55
כשמישהו יזכיר שוב את חוכמת ההמונים שלחו אותו לכתבה זו.

ד ו ר ו ן
18-05-21, 12:57
לפני כשנתיים פגשתי בחור שקנה קאיין משומש והופתעתי לגלות את המחירים.
בחור מהסוג שמחפש את ה״שופוני״.

מצד שני,
בגלל שנפגשנו דרך בעל מקצוע חבר משותף, הוא גם היה גלוי לגמרי שהאחזקה מאאד יקרה.
הרכב זול, האחזקה נשארה באמת רכב אלפיון עליון.

גיא
18-05-21, 13:00
לפני כשנתיים פגשתי בחור שקנה קאיין משומש והופתעתי לגלות את המחירים.
בחור מהסוג שמחפש את ה״שופוני״.

מצד שני,
בגלל שנפגשנו דרך בעל מקצוע חבר משותף, הוא גם היה גלוי לגמרי שהאחזקה מאאד יקרה.
הרכב זול, האחזקה נשארה באמת רכב אלפיון עליון.

יש פה כמה שמחזיקים וקונים ב EBAY ... הם טוענים שזה נסבל.

ד ו ר ו ן
18-05-21, 13:06
יש פה כמה שמחזיקים וקונים ב EBAY ... הם טוענים שזה נסבל.
יש כאלו ש-BSDM מבחינתם זה עונג/בילוי.

פורשה גם בחו״ל זה רכב יוקרה, זול זה לא יהיה בכל מקרה.
ואז נכנס פקטור ״בא לי״, שמחפה על הכל.

להחזיק רכב שצריך לחכות לחלקים מחו״ל עם אינטרקציות מתמשכות עם משרד התחבורה וחברות שילוח כדי לשמור אותו בנסיעה?.. נשמע כמו סוג של עינוי.
פחות מעשי מבחינתי.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

גיא
18-05-21, 13:33
יש כאלו ש-BSDM מבחינתם זה עונג/בילוי.

פורשה גם בחו״ל זה רכב יוקרה, זול זה לא יהיה בכל מקרה.
ואז נכנס פקטור ״בא לי״, שמחפה על הכל.

להחזיק רכב שצריך לחכות לחלקים מחו״ל עם אינטרקציות מתמשכות עם משרד התחבורה וחברות שילוח כדי לשמור אותו בנסיעה?.. נשמע כמו סוג של עינוי.
פחות מעשי מבחינתי.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

זה נורא משתנה ... גם אני מזמין לפעמים חלקים מחו'ל .. ובטח גם אתה.

ופורשה קאיין זה רכב יקר .. כשהמילה יקר יש לה משמעות מאאאאאד רחבה.

יש פה למטה בחניה 3 קאיין, 6 לנדרוברים מכל מיני סוגים .. ולידם וולגה מודל 70.

גיסי קנה עכשיו אודי קואטרו בת שנה בחצי מחיר ממה שאני שילמתי על הדאסטר כשהיתה בת שנה.

המונח "יקר" בהתיחס לרכבים .... שונה בישראל משאר העולם.

assafy
18-05-21, 13:44
כל הכתבה הזו נראית לי הזוייה. נראה כאילו לפחות חלקה תורגמה מכתבה מחו"ל.
הכתב הנכבד נראה שלא חי בארץ ולא שמע על תקנה 380. הוא מציע לעשות שינויי מיבנה, לשים ספייסרים שמוזמנים מחו"ל ולשנות מידות צמיגים בצורה חופשית וכל זאת בלי איזו מילת הזהרה כשהוא כותב במגזין רכב?
אנחנו ביננו לבין עצמנו יכולים לתת עיצות כאלה ולהבין את המשמעויות אך מוזר בעיני שכתב רכב כותב את זה.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

גיא
18-05-21, 13:46
יש שם אזהרה שזה לא חוקי בארץ.

אבל הכתבה אכן לא מהארץ. ולא במחירים של הארץ.

boaz avrahami
18-05-21, 14:08
מה נפל עליכם?
רוני נאק כתב רכב ישראלי כבר כשלושים שנה.
הכתבה מחוברת למציאות ונוגעת בדיוק במקום שבו רמי גרנד נגע עם הטוארג לפני כמה שנים.
הדבר היחיד שלא מכאן הוא המחיר שמתיחס למחיר לפני יבוא והסרטון ממואב.

בסהכ מנסה לתת רעיון לאנשים לבחור קו פחות מסורתי מטויוטה ועדיין להחשב אמידים מאוד

ishc
18-05-21, 14:53
אבל.... הסרטון עושה חשק!!!
אני מחכה לאמיץ הראשון שיעלה סרטונים פורשה בכמריר

גיא
18-05-21, 16:13
אבל.... הסרטון עושה חשק!!!
אני מחכה לאמיץ הראשון שיעלה סרטונים פורשה בכמריר

פה עוד מחכים לאמיץ שיעלה את הסרטון של הטוארג מפרצים עליון

דרור ברלי
18-05-21, 16:20
כתבה עדכנית של רוני נאק:

כשפורשה זול יותר מטויוטה (https://www.automag.co.il/cheep-porsche-cayenne-over-lander-israel/)

אמל"ק:

1. תמונות דוגמנות מגניבות של פורשה קאיין מדוגמים לשטח.

2. ציטוט כמעט ישיר של דרור ברלי:

"טויוטה לנדקרוזר, שגם ככה "נהנה" ממחיר מופרך ונסחר בעשרות אלפי שקלים מעל למחירון. הופך ללא רלוונטי כשבוחנים אותו דרך עדשת התמורה מול המחיר. לא משנה עד כמה הרכב הזה גיבור בשטח (יותר או פחות) ועד כמה הוא הדימוי של האמינות המוחלטת (מה שהוא לא) לשלם 150 אלפי שקלים או יותר עבור קרוזר בן 12 שנים שעבר 4 ידיים ומעל ל-300 אלף קילומטרים זו טיפשות לא יותר."

3. סקר שוק מעמיק:

"הצצה ביד 2 מגלה די מהר מנעד מחירים רחב למדי. מ-40,000 אלף שקלים לקאיין מודל 2004 ויותר מ-10 ידיים. 150 אלף שקלים לקאיין 2012 יד שלישית ומנוע V8 עם 400 כ"ס. אקיצר יש מבחר גדול וכדאי לברור את המוץ מן התבן."

אני אומר - כתבי רכב, מומחים? - Put your money where your mouth is

לקרוא ולא להאמין.
נמרוד הוציא לי את המילים מהפה.

אני לא אתייחס לקהל היעד של המותגים האלה, שמחפש את השופוני, "יש לי פורשה"/"ריינג'רובר", להשתעשע במחזיק מפתחות עם מותג יוקרתי - להצטייד ברכב עם ניחוח יקר כדי להרשים צ'אחלות מהסוג הזול.

גם לא רוצה לפתוח מחדש את הדיון "הקאיין הוא פורשה אמיתית או לא" (ברור שלא. חסידי המותג הזהירו מההתחלה שזה לא יאה, אבל מי התייחס אליהם?... האוטו הזה היה הברקה שיווקית. הוא הציל את פורשה. הביא לה קהלי יעד חדשים וגדולים ממגזרים וסוגים שמנהלי החברה אולי מאוד לא רוצים להכיר אישית, אבל הם מלאים בכסף. וכמה שהכסף במגזרים האלה מטונף, עדיין אין לו ריח, כידוע).

פלטפורמת הקאיין (הוא היה הראשון במשפחה, נהגתי בו כבר ב-2002 כשהושק, זה היה הרבה לפני השקות הטוארג וה-Q7) מאבדת גובה וערך במהירות לא רק אצלנו. כי המורכבות ומחירי החלקים והתיקונים ההזויים הופכים את האוטו למעשה לבלתי ניתן לתחזוקה. עלויות האחזקה של מפלצת כזו נשארים בסקאלות של אלפיון עליון גם כשהאוטו שווה פחות מ-20,000 שקלים (וכבר ראיתי אחד אומלל במיוחד למכירה ב-15,000..... שלפני שנחבט והוזנח, הושחת במיטב טוב הטעם האופייני לעדות/מגזרים שכל כך מתפעלים ממנו. האוטו ההוא היה כל כך דוחה למראה, גם 5,000 לא הייתם משלמים עבורו).

כולנו פה בעלי מספיק נסיון כדי לדעת שנסיעה בשטח מפרקת את כל כלי הרכב בעולם לגורמים והם נדרשים לתחזוקה בלתי פוסקת, במיוחד כשהם ישנים - מה שהופך כלים מורכבים מבחינת מכניקה ואלקטרוניקה למאתגרים במיוחד או כמו שרמי הגדיר "מאמללים את בעליהם" (במובן הפיננסי של המושג.....)
אני אגדיר את זה אחרת - ברכבי שטח ישנים, מה שלא עובד פשוט, פשוט לא עובד. מכונית לא יכולה להיות גם מעולה בכביש, גם מעולה בשטח, גם מפוארת ומלאה בגאדג'טים וגם מתוחכמת ומורכבת מכנית ואלקטרונית וגם להישאר אמינה לאורך שנים....

ושוב נמרוד קלע לדעתי - אם זה כל כך מגניב, למה הכתב המתלהב לא מעמיד אחד כזה בעצמו בחניה הפרטית שלו?....

הכותב המדובר הוא דווקא מהותיקים בברנז'ה ונחשב אחד מהיותר-מבינים-מכוניות (אני מתכוון לבנאדם שמבין מכוניות, לא רק מבין במכוניות. יש הבדל), במיוחד על רקע הבורות והרדידות הכלליים המאפיינים את הברנז'ה הזו היום - ממנו ציפיתי שיבין את הדקויות. ולא רק את העובדה ששינויים כאלה מוציאים את הרכב מהגזרה החוקית/מותרת בישראל, אלא במיוחד שעדיין יש קוראים שמתייחסים לכל מילה שעיתונאי כותב כאל דברי אלוהים חיים. מישהו מהם באמת עלול להחליט שאם אתה המלצת, הוא אשכרה הולך על דבר כזה. ואז להפסיד את המכנסיים.

בדבר אחד רוני צדק (ואולי ציטט אותי) - לנדקרוזר 120-150 בפרט (וטויוטה בכלל) אינו מציאה כמו שעושים ממנו, בוודאי לא בסכומים המופרכים הנדרשים ומשולמים עבורו.
אבל זה עדיין לא הופך מפלצת מוצצת אמיתית כמו הקאיין, שנועדה לנסוע מהר על אוטובאן בגרמניה ולהצליח לא להתקלקל בשנתיים הראשונות לחייה - לרכב שטח. אפילו שיש לה 4X4, LOW ונעילה. בוודאי לא כשהיא כבר בת 17-18 עם עבר אפל בידיהם של ערסים/כדורגלנים/משפחות פשע, וזכתה ליחס ולתחזוקה ישראליים טיפוסיים.

רוצים "לרדת לשטח בפחות מ-100,000 שקל?...."
יש הרבה בחירות טובות ונכונות יותר מאשר הרפתקאה כזו. כן, כולל לנדקרוזר באותו מחיר ואפילו במחיר שגבוה ב-50% או 100% מקאיין לעוס ושחוט. בחירות נכונות שיאפשרו לכם לעשות שטח אמיתי ולהינות באמת, אפילו פעמיים ושלוש בחודש, בלי לפשוט רגל. ראו הוזהרתם.

ומי שמוכרח שברזומה שלו ייכתב "יש/היתה לי פורשה", יתכבד ויחסוך פרוטה לפרוטה לפורשה אמיתית. 911 כלשהי. מכל שנת ייצור שהיא - מי שיש לו 911, אני מקנא בו. ברצינות. כי זה הדבר האמיתי.
911 יקר לכם?... ברור. אבל רציתם פורשה אמיתית.
אפשר גם "פורשה לעניים" במחיר זול יחסית - כל מיני 924/944/928 אספנות שמביאים מאמריקה. אהה.... "924/944 זה לא פורשה אמיתית"?.... זה נכון, אבל הקאיין הוא כן פורשה אמיתית?.........................
ילדים, תתעוררו.

avi1
18-05-21, 22:44
מצטט:
"אחרי הכל תקבלו מכונת שבילים נהדרת"

מבחינת עבירות זה מקביל למה? לפורסטר? פגארו סטוק?

grand
18-05-21, 23:03
יותר לכיוון פאג'רו, פאטפיינדר,disco3, wk2, דיפנדר החדש....
למעשה דומה לכל רכב עם הילוך כח, טרקשן יעיל ומתלים נפרדים רק באריזה יותר מתורבתת.

GodsFather
18-05-21, 23:44
יותר לכיוון פאג'רו, פאטפיינדר,disco3, wk2, דיפנדר החדש....
למעשה דומה לכל רכב עם הילוך כח, טרקשן יעיל ומתלים נפרדים רק באריזה יותר מתורבתת.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalkדאסטר? [emoji16]

Sent from my HD1903 using Tapatalk

Yaki5500
19-05-21, 02:05
בחו"ל לוקחים אותם לשטח קשה וגם לראלי.
ולא סתם חולי נפש אלא ממש מועדונים מסודרים כמו כל מותג אחר. אבל אלה כלים משופרים בכבדות והתחזוקה בוודאי יקרה מאוד
מי שמתחבר לקטע והכיס שלו מספיק עמוק, למה לא בעצם?

Sent from my SM-A505F using Tapatalk

דרור ברלי
19-05-21, 10:27
אם התקציב אינו מגבלה, וסתם כי בא לך, אין שום סיבה שלא.
גם אין שום סיבה לא לצאת לגרוטראלי, או לבנות חללית מארגז תנובה.

אבל כל הכתבה נפתחת בכותרת - "פורשה במחיר טויוטה". המחיר הוא כן אישו. הוא-הוא האישו!
נוצרה מציאות מסויימת, יש שיגידו שהיא הזויה - טויוטה יקרה משמעותית מפורשה בת גילה.
יש לזה סיבות טובות, אפילו מצויינות - ואת זה אני אגיד לך מהפוזיציה של זה שלא מתפעל מטויוטה....
מה טויוטה? סופה יקרה מפורשה!!!! לך תמצא סופה 2004 למכירה ותגיד לי כמה דורשים ומקבלים עבורה - אני אגלה לך שתוכל לרכוש בסכום הזה שני פורשה קאיין במצב מצויין.

כן - בסוף הכל כסף.

תוסיף לזה את המציאות הישראלית על מגבלותיה המובנות ותבין שטכנית הכל אפשרי, אבל במציאות זה לחיות בסרט הזוי.

ד ו ר ו ן
19-05-21, 11:05
דרור,
הקאיין האלו זולים יותר מסיקס משופץ איכותי או היילקס ישן במצב טוב..

Yaki5500
19-05-21, 11:23
המחיר בהחלט אישיו ורצוי שכל מי שמתעניין בתחום יבין ויפנים שעלות הרכישה היא רק נק' המוצא ממנה מתחיל כל הסיפור
יש עלויות לשיפורים
לתחזוקה שוטפת יקרה יותר
פוטנציאל נזקים
צריכת דלק
לעזאזל אפילו לעבור בשטיפת רכב גובים פרמיה מסוימת
לפעמים גם בביטוח ו/או רישוי

סתם לשים כותרת "פורשה 1+1 חינם" זה בהחלט לא חוכמה

דרור ברלי
19-05-21, 11:41
המחיר בהחלט אישיו ורצוי שכל מי שמתעניין בתחום יבין ויפנים שעלות הרכישה היא רק נק' המוצא ממנה מתחיל כל הסיפור
יש עלויות לשיפורים
לתחזוקה שוטפת יקרה יותר
פוטנציאל נזקים
צריכת דלק
לעזאזל אפילו לעבור בשטיפת רכב גובים פרמיה מסוימת
לפעמים גם בביטוח ו/או רישוי

כל זה נכון לחוויית הבעלות על כל רכב שטח בעולם. מסמוראי ועד מה שתרצה.
הקאיין פשוט מקצין את זה.

בתכל'ס, הכתבה הזו אומרת מה בעצם?... "עוגת בוטיק עולה כמו לחם, אולי פחות מלחם". מה שגם שה"לחם" גם בכלל לא משהו, לא באמת טעים, אולי קצת יבש, אולי אפילו קצת מעופש - ועולה נורא ביוקר, כמו עוגת בוטיק. אז עזבו אתכם מלחם. שווה לכם לעבור לעוגות.

אני רק אומר שלעוגה הזו יהיו השלכות רציניות. תכאב לכם הבטן חזק.

-->