צפייה בגרסה מלאה : מנוע וטורבו בפאתפיינדר
בוקר טוב,
אחרי חודשים רבים מול יד2 בחיפוש אחר פאתפיינדר ראוי, אני נתקל שוב ושוב באותו העניין -
מדוע (כמעט) כל הרכבים מהסוג הזה הם אחרי החלפת מנוע ו/או טורבו?
הכל נובע מאחזקה לקויה (בעיית העכביש וכו')?
או שמא מדובר דווקא בסטיה סטטיסטית שנובעת מכך שהרכב כ"כ אהוב ומבוקש כך שרק אנשים שהחליפו מנוע מציעים את רכבם למכירה?
אני יודע שלמשל בל"ק - החלפת מנוע היא די נפוצה (תקנו אותי אם אני טועה), אבל לא ידעתי שהיא "מחלה" גם ברכב הזה.
הבעיה שקשורה לטורבו - כמו המתחרים בדיוק גם כאן יש בעיית זיהום במנוע כתוצאה משילוב של egr ו pcv. נוצרת זפת בסעפת היניקה שאם לא מנקים פוגעת גם בטורבו. בנוסף טורבו (במיוחד קטן חמוד ומשוכלל...) זה רכיב שעובד קשה. מסתובב מהר ועוצר לאט. תפעול לא נכון גומר אותו. ועוד בנוסף, בכלים לפני מתיחת הפנים, הטורבו מופעל ואקום. איבחון לא נכון של צינורית סדוקה או שסתום ואקום לא תקין, במוסך לא מקצועי מספיק, גורר החלפת טורבו ללא צורך. בדגמים אחרי מתיחת הפנים פיקוד הטורבו הוא חשמלי ואמין יותר.
אסף.
הבעיה שקשורה לטורבו - כמו המתחרים בדיוק גם כאן יש בעיית זיהום במנוע כתוצאה משילוב של egr ו pcv. נוצרת זפת בסעפת היניקה שאם לא מנקים פוגעת גם בטורבו. בנוסף טורבו (במיוחד קטן חמוד ומשוכלל...) זה רכיב שעובד קשה. מסתובב מהר ועוצר לאט. תפעול לא נכון גומר אותו. ועוד בנוסף, בכלים לפני מתיחת הפנים, הטורבו מופעל ואקום. איבחון לא נכון של צינורית סדוקה או שסתום ואקום לא תקין, במוסך לא מקצועי מספיק, גורר החלפת טורבו ללא צורך. בדגמים אחרי מתיחת הפנים פיקוד הטורבו הוא חשמלי ואמין יותר.
אסף.
תודה.
גרמת לי לראות בערך 4 סרטונים של tutorials על PCV עד שהבנתי בדיוק מה הפעולה שהוא מבצע.
וגם התעמקתי באתר האוסטרלי ששלחת. מעניין. (אגב באותו אתר לא ראיתי שרשומה במפורש בעיית האינג'קטורים בל"ק..).
אז לגבי הטורבו - אתה אומר שזה אכן נובע מתחזוקה לקויה או לא מושלמת.
מה לגבי המנוע? גם שם להערכתך זה נובע מתחזוקה? או שמא מדובר ב"מחלה" סמויה?
בגדול.... כן. תחזוקה קפדנית היא הכרחית למנועי דיזל מסילה משותפת. הם זוכרים הכל ונוקמים....
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.