ariel-ro
22-09-18, 19:53
אהלן,
בהמשך לנושא הזה:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/99955-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%91%D7%9E%D7%9E%D7%A1%D7%A8%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98%D7% 99%D7%AA-%D7%91%D7%AA-22-%D7%9E%D7%95%D7%9E%D7%9C%D7%A5
חלפו שנתיים.
את ההחלפה הקודמת עשו במוסך, את ההחלפה הנוכחית אני עשיתי.
קודם כל - משימה מלוכלכת למדי בלי ליפט.
לעניינו-
המדריך מתאים לכל XJ עם גיר אוטומטי 4 הילוכים מדגם Aisin Warner AW4.
הוראות היצרן להחלפת הנוזל והפילטר- 1. כל שנתיים או 48,000ק"מ בתנאים סטנדרטים.
2. כל שנתיים או 20,000ק"מ בתנאים קשים. להגדרת היצרן - נסיעות מרובות בשטח, דרכי עפר, כבישים
מהירים בטמפ סביבה גבוהה, הרבה נסיעות קצרות וכד'. - מה שבדיוק מתאים לXJ שלי.
הליך החלפת הקרטר והחלפת הפילטר הוא די סטנדרטי.(יש המון סרטונים ביוטיוב, לכן אתייחס בקצרה)
את הפילטר אפשר לקנות מחו"ל, מינוביץ', או מסמלת. מה שתחליטו. אני הלכתי הפעם על סט של Acdelco ב100שקל מROCKAUTO.
התהליך-
1. מרוקנים את השמן הישן מבורג הניקוז. - אז זהו שלא! אל תעשו את זה! פירוט בהמשך.
2. פותחים את כל הברגים של הקרטר. כ15-20ברגים עם ראש 10מ"מ. הברגים נסגרים במומנט חלש, עדינות!
3. מורידים קרטר
4. פותחים 4 ברגים של הפילטר(13 או 14מ"מ)
5. מרכיבים פילטר חדש
6. מנקים היטב את הקרטר, שמים אטם חדש(ומנקים שאריות RTV אם יש)
7. מרכיבים חזרה את הקרטר.
8. מוסיפים נוזל ממסרה דקסטרון 3 (פירוט בהמשך) בהתאם לכמות הנוזל שיצאה. שימו לב שלא כל הנוזל יוצא בהחלפה, יש עוד כמה ליטרים שנשארים בממיר המומנט.
בגדול יוצאים כ-5ליטרים עם מורידים קרטר ופילטר.(זה מה שיצא אצלי, תמדדו כמה יצא ותמלאו לפי זה)
דגש חשוב - את כמות הנוזל בגיר מודדים כאשר המנוע חם, לאחר נסיעה, שהידית בניוטרל. ההבדל בין המינימום למקסימום במדיד של ג'יפ הוא חצי ליטר.
עד כאן אם אין בעיות.
אבל אם לא היו בעיות, לא הייתי פותח את השרשור. :)
מה שקרה אצלי זה שלאחר מילוי הנוזל ונסיעה קצרה יצא שמילאתי יותר מידי. פתחתי שוב את בורג הריקון, בשביל לרוקן את העודפים, אך בשלב זה הבורג היה שחוק, והוא כבר לא החזיק מעמד במקומו. (הבורג לא היה מקורי, ונראה שהוא היה במידה קטנה יותר)
כמובן שכל הנוזל החדש נשפך, אבל לא נורא, זה היה "פלאשינג" טוב לגיר. סה"כ נכנס אליו בטיפול הזה כ-9ליטר(כ-5ל' בהחלפה של הפילטר, וכ4ל' בתקלה של הבורג) של נוזל אדמדם ונקי.
איך סידרתי את הבעיה עם הבורג? קודם כל הלכתי לפורומים האמריקאים, ואלו היו המסקנות-
האמריקאים טוענים שבעיות בורג הריקון בקרטר גיר זאת בעיה ידועה בXJ, וההמלצה היא להוריד קרטר כדי לנקז. - אני מצטרף להמלצה שלהם. ולכן אל תתעסקו עם בורג הריקון. גם ככה המלצת היצרן היא להחליף פילטר שמחליפים נוזל, וכדי להחליף פיטלר מורידים קרטר.
מידת הבורג המקורי - M10-1.5 באורך של כ-1ס"מ. מק"ט מופר לבורג - 83504041
לסמלת ולינוביץ' אין כזה במלאי.
מה שכן גיר AW4 היה גם בהרבה דגמים של טויוטה. ולכן יש גם מק"ט טויוטה לבורג - 90341-10011.
קפצתי למוסך טויוטה וקניתי בורג ושייבת אטימה במחיר מופקע.
על הדרך קפצתי ל"בית הבורג" וקניתי M10-1.5 באורך 1.5ס"מ(ליתר ביטחון)
הבורג של טויוטה לא נכנס כמו שצריך, כנראה שההברזה בקרטר לא "פיקס", והבורג רך מידי.
בסוף הכנסתי את הM10-1.5 מבית הבורג, יושב חזק מאוד בתוך הקרטר ונראה שאוטם היטב.
לעניין הנוזל המתאים לגיר AW4 -רק בAW4, לתיבות הילוכים של קרייזלר אין להקשיב להמלצה זו.
בשנות ה-90 הגיר הגיע עם דקסטרון 2.
לאורך השנים דקסטרון 2 נעלם, והוחלף בדקסטרון 3.
המלצת היצרן בספרות המקורית היא דקסטרון 2 או מקרון.
לעומת זאת, המלצת היצרן בשנים האחרונות היא ATF4+, הנוזל "האוניברסלי" לתיבות ההילוכים שלהם.
שוב, חזרתי לפורומים האמריקאים לצורך העניין הזה, ושם יש הרבה מאוד דיונים על העניין. המסקנה העיקרית היא שהATF4+ גורם לנזק(!) בגירים ישנים שכאלה שעבדו כל חייהם עם DEX3, ובהחלט רצוי להיצמד להמלצת היצרן המקורית וללכת על מחליפו של הדקסטרון 2 - דקסטרון 3.
עונת טיולים פורה,
אריאל
בהמשך לנושא הזה:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/99955-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%91%D7%9E%D7%9E%D7%A1%D7%A8%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98%D7% 99%D7%AA-%D7%91%D7%AA-22-%D7%9E%D7%95%D7%9E%D7%9C%D7%A5
חלפו שנתיים.
את ההחלפה הקודמת עשו במוסך, את ההחלפה הנוכחית אני עשיתי.
קודם כל - משימה מלוכלכת למדי בלי ליפט.
לעניינו-
המדריך מתאים לכל XJ עם גיר אוטומטי 4 הילוכים מדגם Aisin Warner AW4.
הוראות היצרן להחלפת הנוזל והפילטר- 1. כל שנתיים או 48,000ק"מ בתנאים סטנדרטים.
2. כל שנתיים או 20,000ק"מ בתנאים קשים. להגדרת היצרן - נסיעות מרובות בשטח, דרכי עפר, כבישים
מהירים בטמפ סביבה גבוהה, הרבה נסיעות קצרות וכד'. - מה שבדיוק מתאים לXJ שלי.
הליך החלפת הקרטר והחלפת הפילטר הוא די סטנדרטי.(יש המון סרטונים ביוטיוב, לכן אתייחס בקצרה)
את הפילטר אפשר לקנות מחו"ל, מינוביץ', או מסמלת. מה שתחליטו. אני הלכתי הפעם על סט של Acdelco ב100שקל מROCKAUTO.
התהליך-
1. מרוקנים את השמן הישן מבורג הניקוז. - אז זהו שלא! אל תעשו את זה! פירוט בהמשך.
2. פותחים את כל הברגים של הקרטר. כ15-20ברגים עם ראש 10מ"מ. הברגים נסגרים במומנט חלש, עדינות!
3. מורידים קרטר
4. פותחים 4 ברגים של הפילטר(13 או 14מ"מ)
5. מרכיבים פילטר חדש
6. מנקים היטב את הקרטר, שמים אטם חדש(ומנקים שאריות RTV אם יש)
7. מרכיבים חזרה את הקרטר.
8. מוסיפים נוזל ממסרה דקסטרון 3 (פירוט בהמשך) בהתאם לכמות הנוזל שיצאה. שימו לב שלא כל הנוזל יוצא בהחלפה, יש עוד כמה ליטרים שנשארים בממיר המומנט.
בגדול יוצאים כ-5ליטרים עם מורידים קרטר ופילטר.(זה מה שיצא אצלי, תמדדו כמה יצא ותמלאו לפי זה)
דגש חשוב - את כמות הנוזל בגיר מודדים כאשר המנוע חם, לאחר נסיעה, שהידית בניוטרל. ההבדל בין המינימום למקסימום במדיד של ג'יפ הוא חצי ליטר.
עד כאן אם אין בעיות.
אבל אם לא היו בעיות, לא הייתי פותח את השרשור. :)
מה שקרה אצלי זה שלאחר מילוי הנוזל ונסיעה קצרה יצא שמילאתי יותר מידי. פתחתי שוב את בורג הריקון, בשביל לרוקן את העודפים, אך בשלב זה הבורג היה שחוק, והוא כבר לא החזיק מעמד במקומו. (הבורג לא היה מקורי, ונראה שהוא היה במידה קטנה יותר)
כמובן שכל הנוזל החדש נשפך, אבל לא נורא, זה היה "פלאשינג" טוב לגיר. סה"כ נכנס אליו בטיפול הזה כ-9ליטר(כ-5ל' בהחלפה של הפילטר, וכ4ל' בתקלה של הבורג) של נוזל אדמדם ונקי.
איך סידרתי את הבעיה עם הבורג? קודם כל הלכתי לפורומים האמריקאים, ואלו היו המסקנות-
האמריקאים טוענים שבעיות בורג הריקון בקרטר גיר זאת בעיה ידועה בXJ, וההמלצה היא להוריד קרטר כדי לנקז. - אני מצטרף להמלצה שלהם. ולכן אל תתעסקו עם בורג הריקון. גם ככה המלצת היצרן היא להחליף פילטר שמחליפים נוזל, וכדי להחליף פיטלר מורידים קרטר.
מידת הבורג המקורי - M10-1.5 באורך של כ-1ס"מ. מק"ט מופר לבורג - 83504041
לסמלת ולינוביץ' אין כזה במלאי.
מה שכן גיר AW4 היה גם בהרבה דגמים של טויוטה. ולכן יש גם מק"ט טויוטה לבורג - 90341-10011.
קפצתי למוסך טויוטה וקניתי בורג ושייבת אטימה במחיר מופקע.
על הדרך קפצתי ל"בית הבורג" וקניתי M10-1.5 באורך 1.5ס"מ(ליתר ביטחון)
הבורג של טויוטה לא נכנס כמו שצריך, כנראה שההברזה בקרטר לא "פיקס", והבורג רך מידי.
בסוף הכנסתי את הM10-1.5 מבית הבורג, יושב חזק מאוד בתוך הקרטר ונראה שאוטם היטב.
לעניין הנוזל המתאים לגיר AW4 -רק בAW4, לתיבות הילוכים של קרייזלר אין להקשיב להמלצה זו.
בשנות ה-90 הגיר הגיע עם דקסטרון 2.
לאורך השנים דקסטרון 2 נעלם, והוחלף בדקסטרון 3.
המלצת היצרן בספרות המקורית היא דקסטרון 2 או מקרון.
לעומת זאת, המלצת היצרן בשנים האחרונות היא ATF4+, הנוזל "האוניברסלי" לתיבות ההילוכים שלהם.
שוב, חזרתי לפורומים האמריקאים לצורך העניין הזה, ושם יש הרבה מאוד דיונים על העניין. המסקנה העיקרית היא שהATF4+ גורם לנזק(!) בגירים ישנים שכאלה שעבדו כל חייהם עם DEX3, ובהחלט רצוי להיצמד להמלצת היצרן המקורית וללכת על מחליפו של הדקסטרון 2 - דקסטרון 3.
עונת טיולים פורה,
אריאל