צפייה בגרסה מלאה : צמיגים לרנגלר החדש שלי
אחרי שעזרתם כל כך יפה עם המולטימדיה הגיע שלב הצמיגים.
ס.מ.ל.ת מסרו לי את הרכב נעול בצמיגי 255/70R18 113S , זה לקח פחות משעת גלישה להבין שבארץ אין צמיגי AT למידה הזו.
למרות שבחו"ל כל היצרנים ובהם גם המשובחים (BF , GOODYEAR ואפילו MAXIS) ישמחו להנעיל אותי במידה זו גם ב AT וגם ב MT.
אז השגתי את הוראת הרישום (כפי שמופיע ברישיון 16-0263) ושם נרשם כי מותר לי לנעול גם 245/75R17 110S וגם 245/75R16 111S
חזרתי לאינטרנט ואכן לשמחתי יצרנים משובחים מביאים לארץ הקודש AT במידות החלופיות לזו שכרגע מולבשת באוטו.
והנה השאלות :
לא מצליח (ובאמת ניסיתי) למצוא ג'נט נורמאלי ולא מצועצע , משהו שדומה לג'נט המקורי, שיהיה חזק מספיק וקל מספיק וגם יפה.
אולי למישהו יש רעיונות.
אחרי שאבחר ג'נט וצמיג (וגם ירכיבו לי אותם) , האם יש מישהו שגם יהיה מוכן לרשום אותם ברישוי ?
אני ממש X ממש לא חובב חיכוח עם מכוני רישוי (לא מסתדר איתם) , כך שאם יש פנצ'ריה שגם מסייעת ברישוי זה ממש ישמח אותי.
תודה מראש לחוכמת ההמונים.
תתחדש.
א. באיזה אזור בארץ?
ב. מהבירורים שלך - איזו מידה נפוצה יותר בצמיגי mud ?
אסף.
תתחדש.
א. באיזה אזור בארץ?
ב. מהבירורים שלך - איזו מידה נפוצה יותר בצמיגי mud ?
אסף.
האזור הוא המרכז , פתח תקווה
ל BF וגם ל Goodyear יש לפחות 5 דגמי mud לג׳נט 16 ו 3 לג׳נט 17
מכיוון שאני משתמש באוטו גם ליום יום , מחפש דווקא את דגמי ה AT הצלחתי למצוא עד עכשיו
דגם בודד של קופר (הם קוראים לו at3) ודגם בודד של MT מבית goodyear שמתאימים לג׳נט 18
בחו״ל יש ל BF לפחות 4 דגמי AT ובינהם אחד בשרני במיוחד. אבל הם רק בחו״ל.
ממשיך לחפש , בסוף אולי נפתח איזה סטרטאפ ליבוא צמיגי 18 (וזה עוד לפני ה JL החדש שיגיע עם ג׳נט 20 וצמיגי low profile )-:
ממה שהסתכלתי-(אני רושם רק את קוטר הג'נט, אבל אני מתייחס למידות שאתה רשמת)
ג'נט 18 - באמת גרוע, אין שום מבחר בארץ. - אבל הקוטר הוא 32', והחתך די דומה לצמיג של 245/75..
ג'נט 17 - המצב סביר, אבל גם אז, יש כמה חברות עם 50-50, וגודייר היחידים שמביאים שטח מלא למידה הזאת.(במחיר מופרח של 1100שקל לצמיג)
ג'נט 16 - יש שפע של צמיגים. המון 50-50, שטח מלא של כל החברות (גודייר, מקסיס, קופר, טויו, ביאף וכו')..
נכון שכרגע אתה רוצה 50-50, אבל אם תרצה בעתיד צמיגי שטח מלא, האופציה עם המגוון הגדול ביותר והמחירים הסבירים ביותר היא ג'נט 16...
ללכת על 17' במידה שבחרת זה חבל.. אתה עולה רק קצת במגוון, אבל עדיין צריך לרכוש ג'נטים חדשים.
מצד שני, לשים על רנגלר צמיג במידה 245/75/16 זה פשוט עצוב. המידה מקבילה לצמיג בקוטר 30.5'.
לדעתי - סע עם הרכב קצת. ציינת שרק עכשיו הוצאת אותו מהסוכנות. לאחר שתטייל איתו, "תרגיש" אותו, תקבל החלטה איזה צמיגים לשים ובאיזה קוטר.
בסוף הפתרון יהיה לאשר מידה אחרת שלא רשמת פה. זה מה שהרבה בעלי רנגלר עושים.
אני חושב שגם 245/75r17 שהוא קצת פחות מ32 וגם 255/75r17 שהוא 32 אמיתי והוא בדיוק מקביל למידה המקורית שלך - שניהם מאושרים, אבל אני לא מאה אחוז בטוח.
שווה לדעתי להתאמץ וללכת על המידה שיש בה יותר צמיגי mud כי זה מה שבעתיד תשתמש כשתבין שחבל לבזבז כסף על צמיגי AT לרנגלר...
חיפה עוזר לך?
אסף.
הטעו אותך
אני נועל גאנט 18 אינץ עם צמיגי BF KO TA2 במידה של 255/70R18
לפי הבנתי זה ירד מרנגלר רוביקון, כי הגאנט הוא של הרוביקון עם הסמלון הקטן הזה של הג'יפ עליו
רמי
הקופר at3 הוא צמיג at מצוין.
בזמנו גם מצאתי ברשת מבחן השוואתי רציני, עם התייחסות להרבה פרמטרים, והכי חשוב אמפירי, שעשו החברה אצל דוד סאם בין עשרים סוגי צמיגים (at). הקופר הגיעו מקום ראשון בכללי.
אם היה כזה זמין כשקניתי את הסט האחרון (טויו at), היו לי כאלה על הרכב )-:
הנה
כזה
https://www.wranglerforum.com/f274/275-70-18-ko2-1454658.html
כמו שהרנגלר האדום הזה לובש
רק שאצלי הגאנט הוא מעין אפור מט שכזה, לא מבריק כמו בתמונה
עכשיו כשהסתכלתי קצת באינטרנט, הבנתי שזה הגיע ברנגלר סהרה רוביקון
אז כנראה שיש
הטעו אותך
אני נועל גאנט 18 אינץ עם צמיגי BF KO TA2 במידה של 255/70R18
לפי הבנתי זה ירד מרנגלר רוביקון, כי הגאנט הוא של הרוביקון עם הסמלון הקטן הזה של הג'יפ עליו
רמי
רמי ... אף אחד לא מטעה כאן, כל אחד אומר מה הוא חושב , וזה בסדר גמור.
אני לעומת זאת אשמח מאד לדעת היכן רכשת את ה Bf ko ta2 , כי זה בדיוק הצמיג שאני רוצה רק אף אחד
בארץ לא מוכר אותו . (ועברתי את רובם , מאוטוטייר ועד טיירדיל באינטרנט , ומזוארץ ועד לגפני (שבכלל עובד היום שכיר אצל ארז) בפרונטאלי)
אם יש לך שם וכתובת , אני מאד אשמח.
תודה מראש
יש לי ניסיון טוב עם:
"צמיגי פרונט יוסף" באור יהודה
"צמיגי מוריס בית עובד"
"ג.מ פורטל"
שווה בדיקה..
תנסה בצמיגי זיתוני בבת ים.
הם היחידים שהחזיקו בצמיגים טריים של BF במידה שהייתי צריך (265-75-16).
אגב, מידת הצמיגים לרנגלר זו פשוט שערוריה.
אחת הסיבות ששווה לייבא לבד רוביקון אמריקאי (מעבר למחיר זול יותר).
Sent from my iPhone using Tapatalk
גש לצמיגי יוסף נעים (יש סניף בגבעתיים וסניף או בראשון) תשנה המידה של הג'אנט ל - 17 ורכוש שם צמיגים במידה 255/75/17 - כמו שרשם אסף זו מידה זהה לקוטר שיש לך עכשיו (32) ויש חמידה זו מבחר דיי גדול של צמיגי חצי חצי או שטח מלא.
המידה הזו מאושרת לרנגלר ויוסף נעים יסדיר לך העניין מול משרד הרישוי תמורת כ- 100 ש"ח אם תרכוש אצלו הצמיגים ו/או הג'אנטים.
זה מה שאני עשיתי ורכשתי אצלו צמיגי קופר SST שטח מלא במידה הזו - 255/75/17 כולל הסדרת הרישוי. מרוצה מהם מאד.
גם צפריר שטרק מרחובות, בעל צמיגי שטארק, ג'יפאי ובעל רנגלר מפלצתי בעצמו יכול לסייע הן ברישוי והן בצמיגים .
גם אם הוא יהיה היחיד בארץ שמוכר צמיגים לאוטו שלי, אני לא אכנס למר יוסף "בגושים"
כן אייל יודע על מה אתה מדבר לפעמים אין ברירה בולעים את הרוק / הצפרדע כדי להשיג מטרה באופן חוקי שלא ניתן להשיגה בדרך אחרת.
אני קניתי את שלי מיריב קלר ברוך
שווה לך להתקשר אליו, אולי יש לו עוד במלאי
050-8899577
+1 לצפריר (צמיגי שטרק בנס ציונה) וליריב (סופר-ג'יפ ברחובות)
ג'יפאים משלנו, מקצוענים בכלל וברנגלר בפרט.
קודם כל תודה לכל העונים. הרבה מאד אינפורמציה מועילה הצלחתי לדלות מחוכמת ההמונים.
החלטתי להישאר לעת עתה על הג'נט המקורי (18")
נמצאו בארץ (בעזרתכם האדיבה) שלושה דגמים שמהם אני אצטרך לבחור.
121330
רשמתי בכוונה את פערי המחיר בין ישראל והגולה , טרם ידוע לי (בשלבי איסוף המידע) מהי עלות רכש צמיגים בחו"ל
אבל המשלוח (בשבילי) הוא כמעט ללא עלות. כך שנשאר לברר מיסים ומכס.
בכל מצב אני ארכוש סט של 5 (עצה טובה שנתן יריב)
ועכשיו רק נשארה השאלה התמידית של עלות / תועלת , 1250 ש"ח לצמיג = 7500 ש"ח לסט +מעמ (לא זול)
מול 800 ש"ח לצמיג = 4000 ש"ח + מעמ .
מזכיר השימוש הוא יותר בסגנון דרור ברלי (טיולים) ופחות בסגנון יניב גולן (הלוך ושוב בכמריר),
צריך עצתכם בבחירה הנכונה.
אם הפתרון ששלמה/kooke מציע אכן סוגר לך את הפינה הפורמלית, שיחקת אותה, במובן שזו המידה האמריקאית הסטנדרטית ועקרונית לא מאושרת בישראל(מסיבות של תקינה אירופית של קרייזלר, כלל לא קשור ליבואן)
ממה שחיפשתי בזמנו, יש מבחר יפה של AT/MT למידה זו 255/75/17
במידות של 245/75/17 ו-16" יש לא יותר מAT, אני כבר בסט שני של BF-KO2
בהצלחה
חבר (עם רוביקון) נועל את ה BF KO2 במידה המדוברת. הצמיג אגרסיבי למדי ומהווה פשרה טובה בין שטח לכביש.
את האחרים איני מכיר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
לרנגלר חדש המידה המאושרת 245-75-17 ולא 255-75-17 ה255 מאושר עד שנת 2010 מעבר לכך רק 245 אז לתשומת ליבכם
גם באוטודטה זה כתוב וגם במכוני רישוי אז חוקית אף אחד לא יכול לרשום 225 ברנגלר מעל 2010 בקומבינה אפשר הכל כמובן
יוסי
boaz avrahami
11-10-18, 09:53
יש את עניין של ״חוקיות היבוא״.
אתה לא יכול ליבא בקלות צמיגים לבד אלא אם יש לך קומבינה לשחרר בלי אישורים
כל מצב אני ארכוש סט של 5 (עצה טובה שנתן יריב)
ועכשיו רק נשארה השאלה התמידית של עלות / תועלת , 1250 ש"ח לצמיג = 7500 ש"ח לסט +מעמ (לא זול)
מול 800 ש"ח לצמיג = 4000 ש"ח + מעמ .
מזכיר השימוש הוא יותר בסגנון דרור ברלי (טיולים) ופחות בסגנון יניב גולן (הלוך ושוב בכמריר),
צריך עצתכם בבחירה הנכונה.
קודם כל הרעיון של רכש 5 הוא נכון מאד לדעתי.
לעניין המחיר,
כשאתה מחלק את העלות לקמ נסועה צפויה ההפרש בין האפשרויות זניח ברמת חלקי אגורות לקמ.
(חלק את הסכום לכ-40,000קמ במינימום בלי קטסטרופה, ותראה).
במקומך הייתי הולך על הכי טוב בלי תלות במחיר.
לדעתי המחיר כן מבטא גם הבדלי איכות, וברגע שההפרש במחיר לא קיים באמת, אז מה שנותר הוא מה יותר טוב/מתאים לך.
Slowly..
יש את עניין של ״חוקיות היבוא״.
אתה לא יכול ליבא בקלות צמיגים לבד אלא אם יש לך קומבינה לשחרר בלי אישורים
איזה אישורים בדיוק צריך?
משהן שונה מלהביא בולמים או כל חלק שמוגדר בטיחותי?
boaz avrahami
12-10-18, 00:05
צריך לעיין במדיניות היבוא.
דורש אישורי תקן ולדעתי גם בדיקת מעבדה...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181011/16187e313edcfc42f3182184d866d758.png
http://rishuy.mot.gov.il/download.php?f=29222117.pdf
http://rishuy.mot.gov.il/download.php?f=09133018.pdf
קודם כל הרעיון של רכש 5 הוא נכון מאד לדעתי.
לעניין המחיר,
כשאתה מחלק את העלות לקמ נסועה צפויה ההפרש בין האפשרויות זניח ברמת חלקי אגורות לקמ.
(חלק את הסכום לכ-40,000קמ במינימום בלי קטסטרופה, ותראה).
במקומך הייתי הולך על הכי טוב בלי תלות במחיר.
לדעתי המחיר כן מבטא גם הבדלי איכות, וברגע שההפרש במחיר לא קיים באמת, אז מה שנותר הוא מה יותר טוב/מתאים לך.
Slowly..
דורון,
איך שלא הופכים, איך שלא בודקים, זה 50% יותר יקר.
בהתחשב שעבורנו ההוצאה על צמיגים זו אחת ההוצאות היקרות לא בטוח שאני לוקח את זה בכזו קלות (אם אומרים את זה על נורה איכותית, אני לא מתווכח).
לגבי רכש של 5 צמיגים -
לדעתי זו שגיאה כלכלית (והגיונית) ממדרגה ראשונה. במיוחד, שאתה לא מקבל עליו איזה הנחה משמעותית (הנחת כמות) בקניה.
תעשה רשימה של תרחישים (רק פאנצ'ר צריך לסיים את הטיול עם הספיר וחוזר לגלג המקורי ועד, השמדה של הצמיג), ותראה שזה פשוט לא כלכלי.
צמיג רזרבי צריך להיות באותו הגודל, ופחות או יותר באותה הצורה \ דגם.
אין סיבה "להעמיד על המדף, מלאי של 25% שיתיישן ".
שצמיג נהרס במפתיע, מה ההגיון להרכיב צמיג ישן?
אם הגעתי למצב שאני צריך להחליף צמיג, אני אקנה חדש, למה לשים צמיג ישן?
דורון,
איך שלא הופכים, איך שלא בודקים, זה 50% יותר יקר.
שיט, עלית עליי.
היקר זה 18אגורות לקמ מול הזול משמעותית של ה״זול״, שהוא רק 10אג לקמ.
אין אפילו מטבע חוקי בישראל לבטא את ההפרש הזה..
באחוזים גם 2 אגורות זה המון ביחס לאגורה אחת.
שכל אחד יעשה את החשבון שלו, אבל הגישה שלי היא העלות ביחס לאורך החיים של המוצר.
במוצרים שאמורים להחזיק כמה שנים, זה מאד בולט.
פתאום אתה רואה שבהרבה מקרים הזול יוצא יותר יקר, כי צריך להחליף כמה פעמים, ולהבדיל, ההפרש למוצר איכותי יותר הוא זניח.
את הספייר מכניסים למעגל הרוטציה של הרכב, ואז הוא לא מלאי מת.
Slowly..
טוב חברים גם את הפוסט הזה אפשר לסגור .
רכשתי את הקופר k3 במידה של הבריגסטונים המקוריים. (על ג׳נט 18)
ההחלפה הייתה must , האוטו היה בתחילת דרכו רכב ההדגמה של ס.מ.ל.ת , והנסיינים העבידו את צמיגי ה H שלו
לא רק בכביש. (וזה השפיע עלהם קשות , כך קיבלתי את הרכב מהחברה)
כן ... רכשתי 5 , אני כן חושב שזה טוב (נכון זה לא כלכלי , אבל כך זה מרבית חיינו) אבל לצאת עם חברים
לכמה ימי טיול ולעזוב באמצע כי הספייר הוא H ולא AT זה לא הכיף שלי (ועל כיף משלמים)
עכשיו רק נשאר לי להתמודד עם ה tpms הדפוק שהותקן לנו ב jk ( מי לעזאזל צריך tpms ברכב שטח ??)
ניפחתי 35 , נסעתי 15 ק״מ מעל 50 . הורדתי 32 , נסעתי עוד 15 ק״מ . היום אנסה 30 .
המערכת הגרועה הזו לא מבינה שאין בעיה בצמיגים אלה רק בראש שלה.
דקה לפני שאני מבזבז 100 עד 300 דולר על procal או superchips .
אולי למשהו יש איזה רעיון מקורי איך מבטלים את ה tpms הטיפשי הזה ???
(מכיר כבר את כל הפטנטים מאתרי חו״ל, כולם לא עובדים וחלקם מסכנים את בטיחות האוטו.)
אם לא כאן כנראה שהפגישה הבאה היא במוסך המרכזי (לפחות את זה שמו כל״ב)
לא הבנתי את הבעיה במערכת?
אמור להיות כפתור שמאפס את המערכת לאחר שינוי לחץ האוויר.
לא הבנתי את הבעיה במערכת?
אמור להיות כפתור שמאפס את המערכת לאחר שינוי לחץ האוויר.
אז זהו שלא !!! )-:
קרייזלר ידועים במערכת TPMS "ידידיתית" אשר אין לה כפתור RESET.
כל חברנו הג'יפאים סובלים מה"מחלה" הזו. (ולא רק הרנגלרים ...)
לא יודע עם במוסך יש להם מכשיר כיול (סביר שכן)
מכשיר אישי (בדגש על האישי , כי הוא ננעל למספר ה VIN של האוטו בשימוש ראשון) לכיול
ה TPMS ושאר פרמטרים (קוטר צמיג, יחסי העברה ועוד) יש שניים.
האחד פשוט ומוגבל נקרא PROCAL ויפריד את המשתמש מ 300$
השני SUPERCHIPS מגיע בכמה דגמים ומחירו של הפשוט (יחסית) מתחיל ב 500$
ולזה קוראים "לתת שירות" ...
גם קיבלת רכב שצריך כל הזמן להוריד ולהעלות בו PSI (כי לסוע במעלה רמון עם 35PSI זה לא כיף)
וגם יש לך כל הזמן נורה מעצבנת של צמיג צהוב בלוח המכוונים.
או שאין לך נורה מעצבנת וחסרים לך בין 300 ל 500 דולר.
אצלי ברכב ה TPMS מנותק ולדעתי עשו את זה במוסך (ככה קניתי את הרכב).
בנוסף, מצאתי אפליקציה שאמורה לתת מענה גם לזה, לפחות למי שעם רכבים קצת חדשים יותר: http://jscan.net/jeep-wrangler-jk-modules/
שימו לב לכמות אפשרויות שיש לעשות דרך האפליקציה הזו, יש מצב שזה שווה שרשור נוסף :)
בהצלחה ותעדכנו אם זה עוזר למישהו.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.