PDA

צפייה בגרסה מלאה : מה צריך לבדוק בקנית XJ אוטומת?



bubu
09-10-18, 08:36
שלום חברים.
אני מעוניין לקנות XJ אוטומט עם 200K +-, ושאלתי אלכם היא מה נקודות שצריך לבדוק לפני קניה?
מה המחלות של הרכב וממה צריך לברוח.

תודה רבה לכם
לורן

ariel-ro
09-10-18, 09:01
הכי חשוב לבדוק את המרכב האחוד. הוא רגיש, ועם השנים נוטה להישבר, להיסדק..
המקומות המועדים לפורענות במרכב האחוד-
אזור תיבת ההגה, תושבות המתלה הקדמי, תושבות קפיצי העלים מאחורה.
תסתכל על הכל ותוודא שהכל שלם, ללא סדקים.
במידה ועשו תיקונים, אין מה להיבהל, רק לוודא היטב מי עשה את התיקונים, לוודא שנעשו כמו שצריך.
גם רצפת הרכב נוטה להיסדק לפעמים.
אז בקיצור, תן הרבה משקל למרכב האחוד. הוא הרגיש ברכב הזה, והכי קשה לתיקון.

חוץ מזה הרכב די דומה במכלולים שלו לכל Jeep משנות ה90, לטוב ולרע.
סרנים, טרנספר, מנוע, מערכת הגה.. הכל כמו בסופות ורנגלרים מאותם שנים.
לכן כל הדגשים שנותנים שם רלוונטים...

bubu
09-10-18, 09:54
תודה אל התשובה המהירה.

אם תוכל לציין את הבעיות של המכלולים של הגיפים סופות שהצירוקי דומה להם?
כמו כן , מה ההבדל בין טרנספר 5 מצבים לבין מה שקיים ברכב כסטנדרט?
פעם שמעתי שהסרן הקידמי קצת חלש (לא מחפש בולע סלעים), האם בטיול של מעלה זה הוא אחר צריך לפחד אותי משבר צפוי לצרייה?

המשך יום טוב
לורן

נדב42
09-10-18, 10:35
טראנספר 5 מצבים (242) כולל גם מצב של 4x4 לכביש, כל היתר אותו הדבר. הוא נחשב פחות אמין ועמיד מה- 231 הסטנדרטי או מה- 241 של הרוביקונים, אבל לא שמעתי על מישהו שנתקל בבעיות איתו.

הסרן הבעייתי בצ׳רוקי הוא האחורי, דנה 35, והרבה מחליפים לדנה 44 של סופה.

הסרן הקדמי הוא דנה 30 עם פיניון גבוה. הוא גם לא אלוף העולם בחוזק אבל בהחלט סביר, במיוחד אם מוסיפים לו חיזוק חיצוני (לא יקר). אני נוסע על כזה עם צמיגי 33" ואמנם מפנטז על החלפה לדנה 44 המקביל, אבל במחיר שנושק ל- 40 אלף ש"ח (כולל נעילה וקיט לוקרים), כנראה שאשאר עם דנה 30 ...

בנוסף למה שכתבו, בדוק טוב חלודות ברצפת המרכב, במיוחד באזור רגלי הנוסע (אם יש סתימה בניקוז של המזגן נוצרת שם חלודה).

ועוד בדיקה: בכל מקום שזרוע כלשהי מתחברת לבודי, בדוק היטב את התושבת אם אין בה סדקים או סימני שחיקה/חופש.

חוצמזה, קח בחשבון שהרכב ממכר ☺

bubu
09-10-18, 12:30
תודה אל התשובה.

הניסיון שלכם ממש עוזר לי בחיפוש ,ובהחלטה אם זה הרכב בשבילי.

המשך יום טוב
לורן

דרור ברלי
11-10-18, 02:36
אמנם מפנטז על החלפה לדנה 44 המקביל, אבל במחיר שנושק ל- 40 אלף ש"ח (כולל נעילה וקיט לוקרים), כנראה שאשאר עם דנה 30 ...


סרן מחוזק ומשופר מאוד מסדנא אמריקאית מבוסס ביצה של דנה 44 עם מכלולים לפי הזמנה (נעילה לבחירתך, יחס העברה לבחירתך, ציריות כרומולי, צלבים של הביוקר וכו' וכו') יעלה טיפה יותר ממחצית הסכום הזה... לא כולל פערי תיווך ולא כולל הרכבה על האוטו (שזה לא קשה בכלל).
לא שסרן קדמי ב-20-22K זה מציאה או זול או משתלם לג'יפ טיולים ששווה 40-60K, בטח אין צורך באוברקיל כזה אם אתה לא על צמיגי 35 ומעלה, אבל סתם לצורך הדיוק.

לפות"ש - אין שום סיבה לפחד מדנה 30 המקורי אם אתה לא מתכוון לנסוע על צמיגי 33 ומעלה. עם 31 הוא סרן מצוין. גם עם 33 הוא בסדר, על סף הגבולי, אבל אם לא משתוללים אין מה לפחד וכמו שנדב ציין אפשר לחזק אותו יופי. מבפנים ומבחוץ. מעבר ל-33 כבר כדאי לעבור לסרן חזק יותר.

דנה 35 האחורי המקורי הוא סרן לא משהו בלשון המעטה. גם צמיג 31 כבר גבולי עליו. זה משהו שלא יזיק להחליף בדנה 44 ברזל של סופה או סופה 2. בכל מקרה תידרש עבודת מסגר מדויקת לצורך התאמת תושבות הקפיצים.

נדב42
11-10-18, 07:40
סרן מחוזק ומשופר מאוד מסדנא אמריקאית מבוסס ביצה של דנה 44 עם מכלולים לפי הזמנה (נעילה לבחירתך, יחס העברה לבחירתך, ציריות כרומולי, צלבים של הביוקר וכו' וכו') יעלה טיפה יותר ממחצית הסכום הזה... לא כולל פערי תיווך ולא כולל הרכבה על האוטו (שזה לא קשה בכלל).


זה המחיר שם (אנחנו מדברים על פיניון עליון, כן ?), עד שזה מגיע לארץ המחיר מוכפל ...

דרור ברלי
11-10-18, 10:58
20Kּּ++ זה מחיר שקיבלתי בישראל. מחיר בשבילי, אבל זה שמביא אותם עדיין לא מפסיד, אלה לא סרנים שנמכרים כאן בעשרות בכל יום ואני מאמין שכל מי שרציני ומוכן לשים מקדמה, יקבל ממנו מחיר טוב.

סרן קומפלט בארגז. האוזינג מחוזק עם מבוסס ביצה דנה 44, היי-פיניון, מוכן ל-YJ/סופה (תושבות לקפיץ עלים מתחת לסרן ברוחב הנכון), יחס העברה לבחירתי מתוך מבחר יצרנים מוכרים, נעילה לבחירתי מתוך מבחר גדול של מותגים מוכרים, כולל ARB, OX, דטרויט, איטון וכו', ציריות כרומולי עם מעגל חלוקה סופה/YJ וצלבים CTM. לא כולל בלמים, לא כולל מוטות היגוי ותפוחים, לא כולל הרכבה על האוטו.

לא שאני בכיוון של זה, אני עוד רחוק מלהיות בפוזיציה של לפוצץ סכומים כאלה על סרן.... אבל זה סתם עניין אותי.
אולי מי שמשפץ סופה/YJ/צ'רוקי מרמת הבורג לכבוד כמריר/ואדי אל עין/נחל פלד, רוצה גלגלים גדולים (35 ומעלה) ולבנות את האוטו באופן הכי נכון שאפשר ומוכן להשקיע, מי יודע, אולי שווה לו.

omri_t
11-10-18, 11:07
החלפה לסרן 44 מאחור אינה מגיעה לסכומים שהזכיר פת"ש.
והקדמי בהחלט מספיק למי שמטייל ב 90% ממסלולי הארץ.

באופן כללי, לדעתי ה xj הסטנדרטי מפגין ביצועים לא רעים ובעיקר חוסן מיכאני.

מה כן?
תבדוק את הבודי.
אם האוטו משופר צריך לחפש נזקים ודברים שנעשו לא נכון.
מצב הסרן האחורי- אם הוא מקורי יש מצב לא רע שההוצאה בדרך.
קוסמטיקה- רובנו לא נתחיל להזמין פלסטיקים מחול זה יקר וקשה להשיג ואם הרכב לא אסטטי תאלץ לחיות עם זה.

המכלולים בכללי מצויינים.
זמינים ופשוטים.
אני לא מכיר נקודות כשל מיוחדות.

כמובן זה רכב שטח ישן צריך להתעמק בבדיקת המכלולים ולבצע יישור קו מלא.

דרור ברלי
11-10-18, 14:08
הסבה לסרן דנה 44 מאחור זה סכום של 4 ספרות לא מהצד הגבוה. צריך למצוא סרן, עבודת מסגרות להתאמה, יחסי העברה אם צריך, וזהו.

ariel-ro
11-10-18, 19:08
הסבת דנה 44 כולל סרן, מסגרות, בלמים, צינורות בלם וכד' זה סיפור של כ5Kש''ח.(מניסיון אישי)

אם רוצים לשלם לבעל מקצוע על עבודת ההתקנה
של הסרן על הרכב, התקנת הבלמים וכד' זה סיפור של עוד כ1000-1500ש''ח.

נעילה אוטומטית של ספרטן מאמזון זה סיפור של 1200ש''ח, התקנה אפשרית בבית, אם לא זה עוד כמה מאות שקלים התקנה.

ד ו ר ו ן
12-10-18, 10:40
החלפה לסרן 44 מאחור אינה מגיעה לסכומים שהזכיר פת"ש.
והקדמי בהחלט מספיק למי שמטייל ב 90% ממסלולי הארץ.
.
לדעתי זה יותר מ-90%, למעשה למעט חריגים טכניים קשים, אין בעיה בסרנים האלו למי שלא מחפש רכב עבירות בהגדרה.

טיילתי מס שנים עם חבר בעל XJ, שלמעט הגבהה מעאפנה מאולתרת של 4״ וצמיגי 31״, הרכב היה סטנדרטי, כולל הסרנים, בלי נעילות.
מהלך המתלה מעולה ואפשר אחיזה ופסיעה גם במקומות בהם אחרים נעלו כדי לשמר אחיזה.

הרכב היה עמוס למדי, תמיד.

לא היו שום בעיות עם הסרנים, למרות החששות.
לא עלינו את הזיק, אבל לא נמנענו מנסיעה טכנית אמיתית כשזה חלק מהמסלול.

היו לא מעט סוגיות חופשים מתפתחים בגלל החיבורים למרכב האחוד.




Slowly..

נדב42
12-10-18, 10:56
אכן חופשים בחיבורי הזרועות הם בעייה מוכרת וחוזרת. לחלק מהזרועות יש מנגנון הידוק שצריך לחזק מדי פעם, במיוחד ברכבים שעובדים בשטח.

לגבי חיזוק הסרן הקדמי, שמעתי (לא ראיתי בעצמי) על סרנים שמקבלים עיוות ומוכרים בסלנג "מחייכים". מכיוון שעלות החיזוק נמוכה יחסית, זה משהו שהייתי ממליץ לכל בעל xj עם סרן קדמי מקורי לעשות.

-->