התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מסנן חלקיקים

fathre
25-10-18, 09:55
האם מישהו יודע או יכול להעריך האם ההחלטה על מסנן חלקיקים תרג מסדר היום ?

דרור ברלי
25-10-18, 10:22
ומה זה יעזור לך בדיוק אם נעריך?

כרגע זה בתוקף, וכמקובל במדינת חלם - הודעות לא מפתיעות בכלל על "מחסור עולמי במסננים בגלל עודף ביקוש", במיוחד למשאיות, יגרום לאלפי כלי רכב לא לעבור טסט...
אם אתה שואל אותי - זהו ספין מלוכלך ומתוכנן היטב שמטרתו להקפיץ את מחירי המסננים (המופרכים גם כך) ולעשות מכה על כיסי בעלי הרכב ועל הסיבסוד של מדינת ישראל.

fathre
25-10-18, 10:35
לפי מה שהבנתי זה כבר לא חובה לטסט

dotanwein
25-10-18, 12:30
האם ניסאן פאתפיינדר 2006 (עליה לכביש בינואר 2006) נדרש להתקין את המסנן?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

guy888
25-10-18, 23:43
האם ניסאן פאתפיינדר 2006 (עליה לכביש בינואר 2006) נדרש להתקין את המסנן?

Sent from my LG-H815 using Tapatalkמה הסיווג ברישיון?

גיא
25-10-18, 23:50
יש ברדיו כל הזמן תזכורות על זה שחייבים לטסט.

Sent from my iPhone using Tapatalk

dotanwein
25-10-18, 23:55
מה הסיווג ברישיון?סיווג M1 מרכב אחוד

דותן

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

ד ו ר ו ן
26-10-18, 05:56
לפי מה שהבנתי זה כבר לא חובה לטסט
לפי המכתב שקיבלתי זה חובה לרכב מסחרי מתחת 3.5טון רק אם אתה רוצה להכנס למרכז חיפה עם רכב שהוגדר כמזהם, ומינואר 19.

אז לא נכנס לחיפה.

(אגב לא ברור לי לגמרי המשמעות כי כתוב שם שבמנהרות מותר לכולם?)

Slowly..

andy.shaked
26-10-18, 09:34
בעלי טראנו וגם פראדו ולנד קרוזר שהרשיון שלהם רשום m1 מרכב אחוד פנאי שטח, קיבלו כבר חידוש רשיון ללא בעיות ועם הערה שרשום דרגת זיהום רגיל

#המדען_המטורף

fathre
29-10-18, 12:15
נשמע מצוין - מיצובישי ?

guy888
29-10-18, 12:29
נשמע מצוין - מיצובישי ?כל מי שמסווג M1

גיא
29-10-18, 12:54
לפי המכתב שקיבלתי זה חובה לרכב מסחרי מתחת 3.5טון רק אם אתה רוצה להכנס למרכז חיפה עם רכב שהוגדר כמזהם, ומינואר 19.

אז לא נכנס לחיפה.

(אגב לא ברור לי לגמרי המשמעות כי כתוב שם שבמנהרות מותר לכולם?)

Slowly..

מין הסתם הם חייבים לאפשר לך לעבןר את חיפה מצפון לדרום וחזרה.

אז במנהרות אתה לא באמת עובר בחיפה.

ד ו ר ו ן
29-10-18, 13:09
מין הסתם הם חייבים לאפשר לך לעבןר את חיפה מצפון לדרום וחזרה.

אז במנהרות אתה לא באמת עובר בחיפה.

אבל בקצה הצפוני אתה יוצא ללב האזור הירוק עאלק..
פחח.. הם הכלילו את המפעלים במפרץ בירוק, זה כן, אבל הטנדר שלי הוא אויב עיריית חיפה.

מותר לנסוע בציר חוצה קריות או לא?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

tallevi
29-10-18, 13:28
אני מבחינתי נכון שתהיה הגבלה כללית לכל רכב מלהיכנס למרכזי בערים. חוצמזה רכב שטח, מה יש לך לחפש בעיר...??

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

גיא
29-10-18, 13:56
אבל בקצה הצפוני אתה יוצא ללב האזור הירוק עאלק..
פחח.. הם הכלילו את המפעלים במפרץ בירוק, זה כן, אבל הטנדר שלי הוא אויב עיריית חיפה.

מותר לנסוע בציר חוצה קריות או לא?

כביש 22. כן.

ד ו ר ו ן
29-10-18, 14:32
. חוצמזה רכב שטח, מה יש לך לחפש בעיר...??
גם הקאובוי הכי ג׳יפה צריך מידי פעם להגיע העירה למכור ת׳זהב, ולקנות מצרכים לשטח, או ״סתם״ כי זו הדרך הנוחה לעבור מצפון מישור החוף צפונה.

tallevi
29-10-18, 20:19
איך האכיפה הולכת להתבצע??

אם זה רק בדמות שוטרים אז יש סבירות גבוהה שלא תיתפס..

asafk
29-10-18, 21:06
LPR
מי צריך שוטרים..?

אסף.

tallevi
29-10-18, 22:35
then we're screwed...

טל.

shmulikbg
30-10-18, 00:15
נשמע מצוין - מיצובישי ?

לדעתי לא משתתף במשחק. 1+6.

גיא
30-10-18, 07:29
LPR
מי צריך שוטרים..?

אסף.מה זה ?

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

tallevi
30-10-18, 07:51
זיהוי לוחיות רישוי באמצעות מצלמות.

גיא
30-10-18, 08:06
זיהוי לוחיות רישוי באמצעות מצלמות.

כן. יש בכניסות למנהרות.
אבל אם נכנסת למנהרה אתה בשטח אקס טריטוריאלי ...

asafk
30-10-18, 08:40
כל חיפה מרושתת ב'מערכות תנועה חכמות' כלומר הכל מצולם כל הזמן ומספרי הרישוי מפוענחים לצרכים שונים.

אסף.

ד ו ר ו ן
30-10-18, 08:49
כן. יש בכניסות למנהרות.
אבל אם נכנסת למנהרה אתה בשטח אקס טריטוריאלי ...

בשביל הסדר, כי לא הצלחתי להבין מהציור העאפן וההסבר הכתוב בצורה שנראה שחייבו אותם כל כל מחלה בנפרד..

האקס-טריטוריה שמאפשר לי לחצות את חיפה מדרום לצפון הוא כניסה למנהרות (23), וחיבור ל-22 צפונה בכביש עוקף קריות?

גיא
30-10-18, 08:56
כן

ייתכן שאפשר לעבוד עליהם כי המצלמות בכניסות ויציאות של המנהרה. ביציאה האמצעית אין מצלמות.

מצד שני אולי הם מודדים זמן בין הכניסה ליציאה .. אולי יקלטו אותך במצלמות הפנימיות.

ד ו ר ו ן
30-10-18, 09:17
יסלחו לי החיפאים ויונה יהב,
אין בעיר הזו שום אטרקציה מתמרצת מספיק שאוותר על רכב השטח שלי בטיול משולב שטח ואטרקציות, כמו שאנחנו עושים מידי פעם, ששווה התחכמות למערכת הניטור הזו.

מאיר שלו כתב על בטור משעשע לפני כמה שבועות, ובנוסף לתובנות מכניות על הזיהום הצפוי.מהתקנה הדבילית הזו, הוא די הצהיר שחיפה הפסידה אותו.

גיא
30-10-18, 09:59
אני בתור חיפאי נדכא. שחי פה לא באמת בגלל שאני רוצה.
מוותר לך על כל העלבון. יש אמנם כמה אטרקציות פה .. ואפשר לוותר על הפרייבט כי ממילא יהב דאג שלא יהיה לך איפה לחנות ... למרות שתחבור׳צ הוא לא דאג לייצר.

אבל באמת לא יקרה אסון אם לא תבואו אתה והוא. ( או אני )

tallevi
30-10-18, 11:30
יסלחו לי החיפאים ויונה יהב,
אין בעיר הזו שום אטרקציה מתמרצת מספיק שאוותר על רכב השטח שלי בטיול משולב שטח ואטרקציות, כמו שאנחנו עושים מידי פעם, ששווה התחכמות למערכת הניטור הזו.

מאיר שלו כתב על בטור משעשע לפני כמה שבועות, ובנוסף לתובנות מכניות על הזיהום הצפוי.מהתקנה הדבילית הזו, הוא די הצהיר שחיפה הפסידה אותו.

Sent from my iPhone using Tapatalk Proומחר תגיד את אותו דבר על ת"א, אשדוד, נתניה, ירושלים, חולון ואילת??

מעניין מה הולכים לעשות בעלי הרכבים המזהמים שגרים במרכז חיפה? זה או להתקין מסנן או למכור את הרכב...

אבל רגע...איך האח הגדול יידע לגבי התקנת המסנן?? אולי לפי הטלאי הצהוב שנקבל על שמשת הרכב? אבל ברור לי שבאותו הרגע שידביקו לי בטסט את המדבקה, היא תורד ותיזרק לפח..
אז ללא המדבקה אין בעצם שום אמצעי זיהוי חיצוני שניתן יהיה בגינו לשלוח לי דוח...לא?!

טל.

ד ו ר ו ן
30-10-18, 11:43
ומחר תגיד את אותו דבר על ת"א, אשדוד, נתניה, ירושלים, חולון ואילת??
מעניין מה הולכים לעשות בעלי הרכבים המזהמים שגרים במרכז חיפה? זה או להתקין מסנן או למכור את הרכב...

למזלי הרכב שלי שעד היום עמד במבחן הרישוי בתקנות זיהום הנדרשות ממנו הוא לא חלק מהפרנסה שלי, ואני לא גר בחיפה או מרכז ירושלים.

לדעתי השינוי בתפיסה הציבורית יגיע עוד רגע בפיצוץ מכיוון הציבור במעמד ביניים-נמוך שהרכבים הקטנים בתוך הקטגוריה הזו מהווים את שדרת העסק הקטן-בינוני שלהם.
זה לא עוד גזירה של לבלוע ולהמשיך עם עוד משקולת על הגב, זו פגיעה כלכלית קשה במגזר שגם ככה נאבק.

השלב הבא יגיע עוד רגע, בינואר, כשקהל גדול מאד יבין שזימברו אותו בלי להתחשב בזכויות פרט מינימליות.

אני מכיר שני בעלי עסקים קטנים בחיפה עם רכבים בקטגוריה הזו.
מסנן הם לא יכולים להתקין, לא כלכלית ולא מעשית.
הם לא יודעים מה לעשות.
כבר עכשיו ירדו חלקית מהעץ, עם ההחרגה של רכבי דיזל שאינם מסחריים.

מה שיתקדם שם יקבע מה יהיה בהמשך.

אבל רגע...איך האח הגדול יידע לגבי התקנת המסנן?? אולי לפי הטלאי הצהוב שנקבל על שמשת הרכב? אבל ברור לי שבאותו הרגע שידביקו לי בטסט את המדבקה, היא תורד ותיזרק לפח..
אז ללא המדבקה אין בעצם שום אמצעי זיהוי חיצוני שניתן יהיה בגינו לשלוח לי דוח...לא?!
טל.

המשרד לאיכות הסביבה כבר הצהיר בפרסומים שהמדבקה לא קשורה לרישוי ולא למשרד התחבורה ולא לפנות למשרד התחבורה בעניין=זה לא תנאי לטסט או רישוי.
מכאן והלאה זה קיטבג.

איל מ
30-10-18, 12:25
LPR
מי צריך שוטרים..?

אסף.

ומחר תגיד את אותו דבר על ת"א, אשדוד, נתניה, ירושלים, חולון ואילת??

טל.

התשובה בהודעה הנוספת

tallevi
30-10-18, 15:12
התשובה בהודעה הנוספתצודק. אחרת אני לא מצליח להבין למה הם קיימים. אבל היי, תודה שהארת את עיניי...

טל.

tallevi
30-10-18, 15:26
למזלי הרכב שלי שעד היום עמד במבחן הרישוי בתקנות זיהום הנדרשות ממנו הוא לא חלק מהפרנסה שלי, ואני לא גר בחיפה או מרכז ירושלים.

לדעתי השינוי בתפיסה הציבורית יגיע עוד רגע בפיצוץ מכיוון הציבור במעמד ביניים-נמוך שהרכבים הקטנים בתוך הקטגוריה הזו מהווים את שדרת העסק הקטן-בינוני שלהם.
זה לא עוד גזירה של לבלוע ולהמשיך עם עוד משקולת על הגב, זו פגיעה כלכלית קשה במגזר שגם ככה נאבק.

השלב הבא יגיע עוד רגע, בינואר, כשקהל גדול מאד יבין שזימברו אותו בלי להתחשב בזכויות פרט מינימליות.

אני מכיר שני בעלי עסקים קטנים בחיפה עם רכבים בקטגוריה הזו.
מסנן הם לא יכולים להתקין, לא כלכלית ולא מעשית.
הם לא יודעים מה לעשות.
כבר עכשיו ירדו חלקית מהעץ, עם ההחרגה של רכבי דיזל שאינם מסחריים.

מה שיתקדם שם יקבע מה יהיה בהמשך.

המשרד לאיכות הסביבה כבר הצהיר בפרסומים שהמדבקה לא קשורה לרישוי ולא למשרד התחבורה ולא לפנות למשרד התחבורה בעניין=זה לא תנאי לטסט או רישוי.
מכאן והלאה זה קיטבג.

Sent from my iPhone using Tapatalk Proעזוב אותך מקיטבג, הטר"ש בגלילות גם בשבתון...
או שאתה עוזר פה לגבש אסטרטגיה או שאנחנו סתם נמשיך ליילל...

טל.

גיא
30-10-18, 15:44
עזוב אותך מקיטבג, הטר"ש בגלילות גם בשבתון...
או שאתה עוזר פה לגבש אסטרטגיה או שאנחנו סתם נמשיך ליילל...

טל.

עקף אותי עכשיו אופנוע עם חצי לוחית רישוי ...
נראה לי זה הכיוון . .!

tallevi
30-10-18, 15:53
עקף אותי עכשיו אופנוע עם חצי לוחית רישוי ...
נראה לי זה הכיוון . .!אתה לא מקשיב בשיעור...
לוחית הזיהוי זה לא הבעיה כי תיאורטית, ייתכן שהתקנת מסנן ואז אתה רשאי. איך יוכיחו שאתה בלי מסנן רק על סמך לוחית הזיהוי...?

טל.

גיא
30-10-18, 16:04
אתה חושב שסגן ראש העיר לענייני זיהום ירוץ אחרי האוטו שלך עם מד זיהום ?

אסף אמר שהעיריה מנטרת רכבים בכל העיר. איך הם מנטרים ? לפי המדבקות על הבגוש ?

asafk
30-10-18, 16:09
אתה לא מקשיב בשיעור...
לוחית הזיהוי זה לא הבעיה כי תיאורטית, ייתכן שהתקנת מסנן ואז אתה רשאי. איך יוכיחו שאתה בלי מסנן רק על סמך לוחית הזיהוי...?

טל.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalkהמחשב יודע. כמו שהוא יודע אם זה רכב ציבורי בעת"צ, הוא גם יודע לקשר בין לוחית הרישוי להיות הרכב מזהם להתקנת המסנן.

אסף.

tallevi
30-10-18, 20:24
לשם כך צריך להיות רישום של התקנת מסנן במאגר המידע הרלוונטי. חיפשתי את הטופס אישור של המוסכים המורשים ברשת...לא מצאתי.
(יש האקר בקהל...??)

אם כך אז כנראה טיול בוץ (מאחור ומלפנים....) לפני הכניסה לעיר יעשה את העבודה...או כמו האופנוע שגיא ראה היום..

דרור ברלי
31-10-18, 08:57
לשם כך צריך להיות רישום של התקנת מסנן במאגר המידע הרלוונטי. חיפשתי את הטופס אישור של המוסכים המורשים ברשת...לא מצאתי.
(יש האקר בקהל...??)

אם כך אז כנראה טיול בוץ (מאחור ומלפנים....) לפני הכניסה לעיר יעשה את העבודה...או כמו האופנוע שגיא ראה היום..

ואז תחטוף משוטרים דו"ח על לוחית זיהוי לא קריאה... כמו האופנוענים.
רק שלהבדיל מהאופנוענים, אתם לא יכולים כל כך לברוח.

תקראו את מ השאתם כותבים. לא יודע אם לצחוק או לבכות.
לשמוע "זה יתפוצץ" מכמה מהדמויות היותר פוליטיקלי-קורקטיות כאן.... ממש חזון אחרית הימים.

אז חיפה הפסידה אתכם. הפסידה אפילו את מאיר שלו. וואו. ביג דיל. בעיריית חיפה ממש מתרגשים מזה.
מחר גם תל אביב וירושלים ובאר שבע וראשל"צ וחולון ובאר יעקב ועפולה ומגדל העמק וקרית מלאכי ואילת....
ואז מה?.... מאיר שלו ימכור את הטנדר הישן שלו ויקנה חדש ואז יוכל לנסוע לעיר המחוז שלו כדי לעשות קניות בין כתיבת ספר אחד למשנהו. הוא יכול להרשות לעצמו. ואתם?
אז מי הפסיד כאן? הם הפסידו או אתם הפסדתם?....
אתם חיים במזרח התיכון. בשכונה שבה לא סופרים ולא מכבדים את מי שלא מכבד את עצמו.

רוצים שיכבדו אתכם?... תכבדו את עצמכם. תעשו שרירים. צאו לרחוב. עם נבוטים ובקתבים. מי שצריך לפחד אלה הרשויות, לא אתם.
וכל עוד זה לא קורה - ימשיכו לדרוך עליכם.

אני שלי אמרתי. ואמרתי את זה כבר מזמן. נראה כמה זמן ייקח לדברים לחלחל.

tallevi
31-10-18, 09:11
ואז תחטוף משוטרים דו"ח על לוחית זיהוי לא קריאה... כמו האופנוענים.
רק שלהבדיל מהאופנוענים, אתם לא יכולים כל כך לברוח.

תקראו את מ השאתם כותבים. לא יודע אם לצחוק או לבכות.
לשמוע "זה יתפוצץ" מכמה מהדמויות היותר פוליטיקלי-קורקטיות כאן.... ממש חזון אחרית הימים.

אז חיפה הפסידה אתכם. הפסידה אפילו את מאיר שלו. וואו. ביג דיל. בעיריית חיפה ממש מתרגשים מזה.
מחר גם תל אביב וירושלים ובאר שבע וראשל"צ וחולון ובאר יעקב ועפולה ומגדל העמק וקרית מלאכי ואילת....
ואז מה?.... מאיר שלו ימכור את הטנדר הישן שלו ויקנה חדש ואז יוכל לנסוע לעיר המחוז שלו כדי לעשות קניות בין כתיבת ספר אחד למשנהו. הוא יכול להרשות לעצמו. ואתם?
אז מי הפסיד כאן? הם הפסידו או אתם הפסדתם?....
אתם חיים במזרח התיכון. בשכונה שבה לא סופרים ולא מכבדים את מי שלא מכבד את עצמו.

רוצים שיכבדו אתכם?... תכבדו את עצמכם. תעשו שרירים. צאו לרחוב. עם נבוטים ובקתבים. מי שצריך לפחד אלה הרשויות, לא אתם.
וכל עוד זה לא קורה - ימשיכו לדרוך עליכם.

אני שלי אמרתי. ואמרתי את זה כבר מזמן. נראה כמה זמן ייקח לדברים לחלחל.הסיכוי ששוטרים יתפסו אותי על לוחית זיהוי לא קריאה, הוא אפסי ביחס לסיכוי שאתפס על ידי המצלמה. כן חשבתי על זה...
ובכלל...תקרא את הדיסקליימר של האתר...אני תמיד מתחשב ברוח הדברים שנכתבו בו כשאני כותב בג'יפולוג...

טל.

ד ו ר ו ן
31-10-18, 09:20
מחר גם תל אביב וירושלים ובאר שבע
ברור, תנסה את זה בבאר-שבע.
בהצלחה.

דא אם לא שמת לב, מרכז ירושלים כבר בתכנית.

זיף
31-10-18, 10:35
ברור, תנסה את זה בבאר-שבע.
בהצלחה.

דא אם לא שמת לב, מרכז ירושלים כבר בתכנית.

רק שימו לב לזה שאתמול היו בחירות, מעניין לאיפה זה ילך. בפרט שיהב כבר לא בחיפה.

גיא
31-10-18, 11:45
רק שימו לב לזה שאתמול היו בחירות, מעניין לאיפה זה ילך. בפרט שיהב כבר לא בחיפה.כולם פה בהלם קרב ....
קניתי הבוקר קפה בבית קפה של שובר. אשתו אמרה שהם לא מבינים מה קרה. הם לא תיכננו לנצח.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

yovavz
31-10-18, 12:45
מי שזכתה מגיעה מתכנון ערים - הנטיה בעולם הזה לפגוע הרבה יותר בבעלי רכבים כדי להפחית את הכמויות של רכבים במרכזי הערים.
בקיצור, היא רק עשויה להחמיר את ההתייחסות⁦[emoji3526]

גיא
31-10-18, 13:37
כל עוד שהיא תארגן תחבור׳ץ שפוי .... דיינו.

Raccoon
31-10-18, 13:44
כל עוד שהיא תארגן תחבור׳ץ שפוי .... דיינו.

Sent from my iPhone using Tapatalkדווקא בחיפה יש פידבקים טובים על התחבור"צ, גם כרמלית, גם מטרונית וגם בשבת!
אבל לנושא עצמו, התקנות עצמן בסך הכול סבירות, כל עוד הן פועלות קדימה מבחינת שנתונים ולא אחורה.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

גיא
31-10-18, 13:50
דווקא בחיפה יש פידבקים טובים על התחבור"צ, גם כרמלית, גם מטרונית וגם בשבת!
אבל לנושא עצמו, התקנות עצמן בסך הכול סבירות, כל עוד הן פועלות קדימה מבחינת שנתונים ולא אחורה.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

לנסוע לים 5 קמ 65 דקות זה נחשב טוב?

tallevi
31-10-18, 14:49
לנסוע לים 5 קמ 65 דקות זה נחשב טוב?

Sent from my iPhone using Tapatalkברור, מרוב שתזיע מהטרטור כל הדרך, אין מצב שתתבאס מהמים הקרים...

גיא
31-10-18, 15:44
אבל הם לא כל כך קרים ... 28 מעלות עכשיו.
לעומת זאת לנסןע באוטובוס חצי יום עד לים זה מוציא את החשק ובכל מקרה. בגילי אני כבר לא זוכר למה בכלל עליתי לאוטובוס.

הכי מצחיק. בשכונות הערביות לא תמיד יש אוטובוס בשבת ...

-->