PDA

צפייה בגרסה מלאה : סאן רוף לא נפתח - בעיה כפולה

gilur
04-11-18, 19:38
שלום חברים,
בפאג'רו שקניתי לאחרונה הגג לא נפתח. ממה שקראתי כאן ובעוד כמה מקומות זה הדר"כ מנוע משוחרר..
פרקתי את הגג (יש באתר מאמר מצויין לטובת העניין הזה: http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/86018-%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%9F-%D7%92%D7%92-%D7%A1%D7%90%D7%A0%D7%A8%D7%95%D7%A3-%D7%AA%D7%A7%D7%9C%D7%94-%D7%A4%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%9F )
מתברר שהמנוע מחובר מצויין (אמנם שני ברגים אבל לא זז).
ניתקתי בדקתי וחשמלית, המנוע תקין. עם מתח חיצוני של 12V הוא זז קדימה ואחורה וגם גלגל השיניים שצמוד אליו מסתובב איתו בלי בעיה.

שתי בעיות:
1. כשזה מורכב על הגג - עם מקור מתח חיצונימתחילה פעולה של הגג - מלווה בהמון דפיקות. הוא מתחיל להתרומם קצת מאחורה ונתקע.
2. עם מתח מהרכב (דרך הקונקטור הרגיל שלו ושימוש במפסק) - יש תיקתוק של ממסר (relay) וזהו.. המנוע לא מסתובב.

שאלות:
1. אני מצרף תמונות. המנגנון שלם או שחסר לו משהו? (אין לי מושג אם בעלים קודמים ניסו לסדר משהו ו"שכחו" בחוץ חלקים)
2. מידיי פעם בנסיונות שלי שמתי לב שמוביל מתכת מלבני שנמצא במסילה מתרומם קצת ונתקע. תקלה סטנדרטית? יש את החלק הזה או שלייצר משהו בעצמי?
3. לעניין החשמל - יש רעיונות? (ד"א מישהו יודע איפה הפיוז שאחראי על הגג. למרות שאני שומע את הממסר - יש לי הרגשה שזה פיקוד ולא המתח עצמו שהולך למנוע ... )

תודה :)

121734121733

gilur
04-11-18, 20:32
עדכון:
התברר שחסר לי פיוז אחד בלוח הפיוזים. שמתי אותו ויש מנוע.

שיחקתי עוד קצת ... הצלחתי בסוף לפתוח את הגג.

הסגירה - לא רעה. קצת רעש אבל סביר.
הבעיה האמיתית היא בתחילת הפתיחה. יש לי הרגשה שמשהו מפריע לו לרדת מספיק לפני שהוא אמור לנסוע אחורה
ואז יש את הרעשים הנוראיים שזה גלגל השיניים של המנוע שמחליק על ה"זחלנים" שנוגעים בו.

אז.. מה מונע ממנו לרדת כמו שצריך?

kruvi
06-11-18, 21:25
לי היתה לא מזמן גם בעיה דומה והתברר שבתוך המסילהשבצד ימין (הנוסע) יש מוביל פלסטיק שנוטה להשבר
וחוצמזה המסילות אצלי היו מטונפות ולקח הרבה זמן לנקות עד שהלך חלק.
בדוק ניקוזים.

איתי

-->