צפייה בגרסה מלאה : נעילת דיפרנציאל מרכזי בדיסקו 2 דגם מוקדם, ידית וכבל, עזרתכם בבקשה:
(הבהרה חשובה: מדובר בעזרה לחבר. לא עבורי, למי שתהה או חשב שיצאתי מדעתי)
הקדמה:
חלק מהדגמים המוקדמים של הדיסקברי II הגיעו עם "ידית קטנה" בעלת שני מצבי עבודה בלבד: LOW, HIGH (וניוטרל כמובן).
הדגמים המאוחרים כבר כוללים את המבנה המוכר של יחסי העברה ונעילת דיפרנציאל מרכזי שכולם נשלטים ב"ידית הקטנה" (תצורת "8").
הטרנספר עצמו (ברוב המקרים) זהה בין הדגמים, כך שניתן בקלות ובזול (יחסית) לתקן את המצב ע"י החלפת הידית הקטנה הנוכחית בחלק מתאים.
החלק עצמו נקרא:
Diff Lock lever kit DA1178
יש מספר ספקים בחו"ל שמוכרים את החלק הנ"ל ושולחים לארץ.
כמה שאלות:
האם לדעתכם אפשר למצוא בפירוקיות? אצל ספקי החלקים לל"ר? מוסכים? חב' המזרח?
האם במשלוח לארץ, מאתר אנגלי שבו המחיר כולל VAT, ידרשו תשלומים נוספיםשל מכס / מס קנייה / מע"מ?
האם ידרש אישור מ. התחבורה?
ובכלל: מה הדרך היעילה / הזולה / המהירה ביותר להשיג את החלק הנ"ל?
תודה לכל עזרה
PW
לגבי פירוקיות או חלפים משומשים.
תתחיל מלשאול את אלי שחר 0537336438
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
קודם כל תיקון טעות.
כל דגמי הדיסקו 2 המוקדמים הגיעו עם טרנספר שיודע להנעל, לחלקם לא היתה אופציה בידית. ולהם ניתן להוסיף ידית או קיט.
בשנתונים היותר מאוחרים, ברוב הדיסקואים (חץ מבשל נדב (-; ), גם האופציה בטרנספר לא קיימת, וצריך להחליף את המכסה הקדמי שלו עם כזה של דגם מוקדם.
לגבי ידית,
תשכח מלמצוא בפירוקיות.
הכי קרוב שתמצא זה של דיסקו 1 שמחייב גם החלפת חלקים בטרנספר.
אני אישית בניתי עוד ידית מכבל גיר של אקסנט, וכמה ברזלים שהיו זרוקים בחצר (יותר פשוט מלבנות ידית עם שני צירי תנועה), כך שכיום יש לי ברכב שלוש ידיות- הילוכים, היי-לואו, ודיפ-לוק.
א לפני שהוא רץ להוציא כסף, שיבדוק קודם כל שיש לו הכנה בטרנספר.
חפש "נעילה מרכזית" או "דיפרנציאל מרכזי" + דיסקברי או דיסקו כאן באתר.
יש על זה מספר שרשורים מאוד מפורטים.
בשנים הראשונות (וגם בחלק מהאחרונות) הייתה נעילה חשמלית לטרנספר, מתג ...
אני לא זוכר שראיתי דיסקו 2 שהגיע עם ידית מקורית כזו אלא רק מפסק או אלתורים למינהם
איל, ראיתי במו עיני עוד 2 דיסקו זהים לשלי באותה רמת גימור עם דיפ' לוק שהבעלים טוענים שהוא מקורי.
אז או שזה צירוף מיקרים או לא יודע מה.
קרא בפורומים בחו"ל, אותו סיפור.
ל pw , תזמין מהאתר הזה:
https://www.lrdirect.com/DA1178-Disco-2-Diff-Lock-Lever-Kit/?gclid=Cj0KCQiAlIXfBRCpARIsAKvManyv3-2Xiz2wyG7hp7aasXKPjZGQ-GHq8C2DEdvnXwrTPYw6H89s69saAjEfEALw_wcB
שים בסל קניות, ביציאה זה יתן לך את האפשרות לשלם מראש את כל המיסים, מניסיון של הזמנת מגוון חלקים כולל נעילות זה מגיע אליך עד לדלת, הם דואגים לכל האישורים שצריך אם צריך.
שים לב שיש כמה יצרנים/ספקים לכל חלק.
בהצלחה.
קודם כל, לנדב - תודה רבה. המחיר נבדק והוא כ - 2,100 ש"ח באתר ששלחת, כולל הכל עד לפתח הדלת בארץ.
אני אישית בניתי עוד ידית מכבל גיר של אקסנט, וכמה ברזלים שהיו זרוקים בחצר (יותר פשוט מלבנות ידית עם שני צירי תנועה), כך שכיום יש לי ברכב שלוש ידיות- הילוכים, היי-לואו, ודיפ-לוק.
לפני שהוא רץ להוציא כסף, שיבדוק קודם כל שיש לו הכנה בטרנספר.
חפש "נעילה מרכזית" או "דיפרנציאל מרכזי" + דיסקברי או דיסקו כאן באתר.
יש על זה מספר שרשורים מאוד מפורטים.
שנית, לאיל, השאלה כאן היא אחרי שנבדקה ההתאמה בדיפ' המרכזי.
אשמח להפנייה או תיעוד של פתרון הידית הנוספת. זה פתרון שיכול להיות מעניין וזול.
תודה לכולכם עד כה.
(בינתיים זה רק מחזק את האכסיומה שלנדרובר יוצא קפוט אורגינל מהבית חרושת)
לא תיעדתי. כרגע הכל מכוסה עם כל החיפויים והכיסויים, אז רואים רק ידית.
בגדול השחזתי פלאח אחד שיושב על הטרנספר ודי דומה לפלאח שמגיע עם הידית אפטר מרקט (כמובן עם מקום לתפוס כבל).
בצד של הידית בניתי ידית פשוטה מפלאח שריתכתי אליו בורג בקוטר של הבורג של הידית המקורית (חשבתי להשיג תפוח ידית של לנדרובר...). הפלאח יושב עם ציר בתוך בית שנותן לו לתפקד כמנוף. וכבל גיר הכי פשוט שמצאתי בפירוקיה ביניהם. כמובן שמהפירוקיה לקחתי גם ראש גנרי של ידית הילוכים.
כמובן שניתן לקנות ידית מצערת של סירת מנוע או מכסחת דשא או כל דבר שיודע למשוך ולדחוף כבל. וכבל push-pull גם ניתן לקנות.
אני ניסיתי לעשות בכמעט חינם.
לנדב:
סתם עקיצה. הבנתי שיש גם כאלו שהגיעו מקורי.
יש גם אופציה למנוע חשמלי במקום כבל וידית, ראה פה https://youtu.be/NcYaItf6tl4
לבקשת הקהל,
כתבה של הידיד המצוין מבריטניה על הרכבת ידית חלופית. איך מפרקים וכו....
http://www.discovery2.co.uk/diff_lock.html
וכן סרטון יוטיוב על פירוק הקונסולה.
https://youtu.be/95BvVRFKZFY
וסרטון שמראה מישהו שעשה את זה חשמלי. המעניין בן הוא הפלאח שהוא ייצר בשביל לתפוס את הכבל על הצ'ופצ'יק שבטרנספר. די דומה למה שאני עשיתי רק שאצלי כאמור כבל ידני:
https://youtu.be/XwBeIIhzUCo
אגב,
בקישור לסרטון בתגובה מעליי (גיא888), רואים את הצ'ופציק בצורת בורג קטום (לא עגול). צריך לייצר מנוף שמתחבר אליו עם חור בצורה דומה או זהה (ולא חור עגול). אצלי למזלי כבר היה מנוף קטן כזה. אבל כמו בסרטון של גיא888. ניתן לעשות גם מאלתור של חור מרובע.
יונימוג אדום
07-11-18, 19:15
בעבר הייתי בעלים של דיסקו 2 ידני .
נתקעתי באמצע הלילה עם גל הינע קדמי מפורק - נתקעתי בפתחת שלום .
טלפון לחברים והגעתי למנהל המוסך המרכזי .
לשאלתי כיצד לחבר את הדיפרנציאל המרכזי , הוא הסביר לי היכן לחפש את הציר .
לקח לי הרבה זמן עד שלבסוף הצלחתי למשש ציר קטן היוצא מעל הטרנספר ולו מגרעות בשני הצדדים .
הלבשת מפתח פתוח ( כמדומני 3/8 ) ורבע סיבוב וחיברתי את הדיפרנציאל המרכזי .
לדעתי הכי פשוט זה עם "בוכנה" חשמלית , אבל ניתן כמובן גם לבנות מנוף פשוט .
אילן
כשבניתי את זה חשבתי בדיוק מה שאמרת. חשמלי פשוט בהרבה מבחינת הבניה. אבל.... מנוף ידני לא מתקלקל, ולא דורש עוד אילתורים על מערכת החשמל המורכבת יתר על המידה של האוטו הזה.
ולבקשת הקהל מס' 2, צילום של איך זה נראה בסוף (תפרתי את עוד גרב לידית השניה מחתיכת עור שתרם כסא מנהלים יוקרתי שמישהו זרק, והדפסתי מדבקה חדשה עם שתי הידיות):
121830
דבר חשוב למי שעושה, בעצמו.
ניתן להתחבר לחוט שנותן חיווי למחשב על שילוב דיפלוק. בדגמים הישנים זה עלול לעשות בלגן במחשב abs, ואז הtc מתבטל (וחבל). לכן ניתן או להתעסק עם התוכנה, או לחבר לקונקטור טמפ' טרנספר שנמצא שם באיזור והוא מתאים בול לחיישן מצבים בטרנספר (הקונקטור במילא לא מחובר לכלום כי בטרנספר הזה, אלא אם הוספתם, אין חיישן טמפרטורה). ההבדל היחיד הוא שבשילוב, נדלקת נורת טמפ' טרנספר במקום נורת 4*4.
בדגמים מאוחרים (eu03) המחשב יודע להתמודד עם חיווי נעילת הדיפ' ועובר למצב "שטח". לא ניסיתי בעצמי אבל השמועות מדברות על התערבות פחות אגרסיבית של הabs מבלי לבטל את הtc.
החלק עצמו נקרא:
Diff Lock lever kit DA1178
האם במשלוח לארץ, מאתר אנגלי שבו המחיר כולל VAT, ידרשו תשלומים נוספיםשל מכס / מס קנייה / מע"מ?
האם ידרש אישור מ. התחבורה?
ובכלל: מה הדרך היעילה / הזולה / המהירה ביותר להשיג את החלק הנ"ל?
PW
אני הזמנתי לפני איזה שלוש ארבע שנים מאשקרופט, הגיע ישר לדואר שלי ללא מיסים ואישורים.
ממה שאני זוכר הרכב יודע אוטומטית לזהות את מצב הטרנספר - כמו בדיסקו 1 ומדליק את המנורה ברגע שהטרנספר נעול
לגבי ידית מקורית - מישהו ראה כזו אמיתית? לדעתי זו סתם אגדה
היו לנו 3 או 4 דיסקו 2 לאורך השנים, כולל מודלים מהראשונים והאחרונים ולאף אחד לא היתה נעילה מקורית
אני אתן לנדב לענות לך על ידית מקורית.
לגבי זיהוי המצב ע"י הרכב.
זה תלוי בדגם ובשנה.
המחשב יןדע את המצב כי הנורית חיווי נותנת גם סיגנל לפין הרלוונטי במחשב. היא מקבל מיתוג מהיוניט שעל הטרנספר.
באלו שאין דיפלוק כלל (במקור), הוא לא יודע כי אין חוט המוביל מהיוניט לנורה, תכלס, גם אין יוניט (שזה מצחיק, כי זה בד"כ בדגמים המאוחרים יותר בהם המחשב יודע לעבור למצב "שטח" בלי לבטל את הtc). באלו שיש דיפלוק, אבל בלי ידית, המחשב יודע שעברת לדיפלוק, אבל התגובה שלו היא להשבית לחלוטין את מערכת הabs, ואיתה את הtc. יש צורך בכיבוי והדלקת הרכב כשהוא במצב unlock. או להתעסק עם הגדרות המחשב (גרשון יודע, אבל לא משתף).
בין לבין יש המון שוני בין השנתונים והאקזמפלרים וממש אין אחידות בין הרכבים (גם כתלות במה שעשו בעלים שונים לאורך השנים).
אם להגדיר כלל אצבע,
אם שילבת, ונדלקה נורת דיפלוק, בלי שידלקו שלושת האמיגוס (או חלק מהם), אתה כנראה במצב האופטימלי. אם זה ברכב שלeu03 (חלק מרכבי 2003, וכל רכבי 2004), אז אפילו יותר טוב.
פתרון שהרבה עושים כדי לעקוף את המחשב, הוא חיבור היוניט שעל הטרנספר, לקונקטור טמפ' טרנספר שגם נותן חיווי על שילוב, וגם לא מגלה למחשב שאתה בדיפלוק. הקונקטור נמצא שם באיזור במילא, ולא צריך לסלול שום דבר.
אצלי ב2004 נורית השילוב וההתרעה הקולית עבדו זמן מה לאחר ההתקנה של הנעילה, ואז שבקו לעולמים (השילוב עצמו עובד).
מצד שני המחשב עדיין יודע שיש שילוב כי כעובדה הוא לא מוכן להפעיל את בקרת הירידה במדרון במצב נעול.
נפלאות דרכי הבורא האנגלי.
אם בא לך לעשות ניסוים על המחשב (יתכן וזה יגמר במוסך, ראה הוזהרת), יש לי הוקאיי, ובאחד התפריטים יש אופציה להגדיר "מצב שטח" בשילוב. אין לי מושג מה זה עושה.
בנוסף,
גרשון בוודאות יודע לטפל בזה. והוא כידוע ישמח לכתוב לך "צור קשר" (הנה חסכתי לו הודעה).
תודה על ההצעה, אבל זה לא מציק לי ברמה שאשכרה אעשה עם זה משהו..
מצאתי את הסרטון איך מחליפים ידית, מפרקים את הקונסולה ומגיעים לטרנספר.
בשביל האוריינטציה,
כל הצילומים שם של הבורג על הטרנספר הם מלמעלה, מתוך הקבינה.
מה שהם לר מראים לך בסרטון:
א. הידית הילוכים היא חתיכת כלבת. צריך לתת משיכה חזקה והחלטית כלפי מעלה. וטיפ- לא למקם שם את הפרצוף. חבל...
ב. הפלטת ברזל תפוסה עם המון ניטים. הוא מסביר שקודחים אותם, אבל הם לא צילמו (משיקולי זמן סרטון כנראה). להזהר לא להרחיב את החורים יותר בקידוח. כדי שתוכל להחזיר ניטים. אני, כאמור שמתי ברגים עם קליפס תואם, במקום.
https://youtu.be/H92ea_clC6U
בנוסף, ברכבים בהם החיישן מצבים נעול/לא נעול מחובר למחשב, אם נועלים כשהרכב כבוי, זה מבטל את כל מערכת ה tc/abs. מאוד יעיל במקומות מסוימים.
מצאתי את הסרטון איך מחליפים ידית, מפרקים את הקונסולה ומגיעים לטרנספר.
בשביל האוריינטציה,
כל הצילומים שם של הבורג על הטרנספר הם מלמעלה, מתוך הקבינה.
מה שהם לר מראים לך בסרטון:
א. הידית הילוכים היא חתיכת כלבת. צריך לתת משיכה חזקה והחלטית כלפי מעלה. וטיפ- לא למקם שם את הפרצוף. חבל...
ב. הפלטת ברזל תפוסה עם המון ניטים. הוא מסביר שקודחים אותם, אבל הם לא צילמו (משיקולי זמן סרטון כנראה). להזהר לא להרחיב את החורים יותר בקידוח. כדי שתוכל להחזיר ניטים. אני, כאמור שמתי ברגים עם קליפס תואם, במקום.
בנוסף, ברכבים בהם החיישן מצבים נעול/לא נעול מחובר למחשב, אם נועלים כשהרכב כבוי, זה מבטל את כל מערכת ה tc/abs. מאוד יעיל במקומות מסוימים.
עכשיו נתקלתי בהודעה הזו - וחבל שלא קודם.... היה חוסך לי את הידית הילוכים עפה לפרצוף
בכל אופן לגבי הקליפסים במקום הניטים... הכוונה לכאלה כמו בתמונה?
ודבר נוסף... האם תוכל להרחיב מתי יעיל לנסוע בשטח עם tc מבוטל? אני מניח שלא באופן גורף לכל המקרים מכיוון שזו מנגנון שמיועד לשטח למרות / בנוסף לנעילת הדיפ המרכזי
דווקא abs מנוטרל בשטח עושה לי שכל123779
Sent from my Redmi 6A using Tapatalk
החיישן על הדיפרנציאל חשמלית לא עובד לך.
ספריי קרבורטורים או ספריי מגעים יחזירו אותו לפעולה.
הסנדלים על החוטים מאבדים מגע...
https://www.lrdirect.com/images/T/PRC2911.jpg
ודבר נוסף... האם תוכל להרחיב מתי יעיל לנסוע בשטח עם tc מבוטל? אני מניח שלא באופן גורף לכל המקרים מכיוון שזו מנגנון שמיועד לשטח למרות / בנוסף לנעילת הדיפ המרכזי
דווקא abs מנוטרל בשטח עושה לי שכל123779
Sent from my Redmi 6A using Tapatalk
למיטב ידיעתי כאשר abs מבוטל גם tc לא יעבוד.
TC עדיף לבטל אם אתה נעול דיפ' מרכזי+אחורי בשטח קשה, זה ישמור על הדיפ' הקידמי מ-"בומים" שיקבל כי רק הקידמי נישאר פתוח.
אם לא נעול אחורה ורק מרכזי יש לשים לב בשטח דרדרתי במיוחד במעלות, במצבים כאלו ה TC ניכנס לעבודה לעיתים קרובות יותר וכל פעם "נועל" גלגל אחר בהתאם לדרך, אם אתה לא בתנועה רציפה ונוטה להיתחפר זה יוצר מצב "רע" למכלולים במיוחד לדיפרנציאלים הפתוחים, וגם האוטו מתחיל להרגיש לך כמו מכונת כביסה כי כל גלגל שהמערכת עוצרת הרכב מרגיש ש"נימשך" לאותו כיוון, אגב זה נכון כמעט לכל רכב עם TC.
כמו שאמר נדב, ביטול tc הוא נגררת של ביטול הabs, ולא משהו שהייתי עושה בכוונה.
את הabs יצא לי לבטל בירידות דרדרת/הצלבות ארוכות. לא עשיתי אצלי ביטול עם מתג, אלא שולף פיוז (יכול לספור על חצי כף יד את כמות הפעמים שעשיתי את זה). ובכל מקרה, משום מה, אצלי המערכת יותר רגישה גם ממערכות בדיסקברים אחרים.
לגבי הקליפס שצירפת, אז, משהו בסגנון. אצלי אלו ברגי פח, ולכן הקליפסים הם לברגי פח. מה שצירפת, אפילו יותר טוב.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.