צפייה בגרסה מלאה : בולם לג'ימני- עבודה עצמית?
שלום לכולם. יש לי ג'ימני 2009 ויש לי חוש טכני מספק אבל עוד אף פעם לא התעסקתי בדברים חשובים ברכב בעצמי.
יש לי בולם שנוזל וצריך להחליף אותו.
השאלה - לי לא נראה כאילו זה יותר מלהרים על ג'ק לפתוח את הברגים שהבולם מחובר עליו ולהרכיב חדש. האם זה נכון? ואם לא- אפשר הוראות? או שבכלל כדאי ללכת למכונאי?
הבולמים הקיימים מקוריים
שאלה 2- האם להחליף זוג לחדשים? או יחיד לחדש או יחיד למשומש מפירוק? כי אני חושב על לעשות הגבהה בשנה הקרבה ובאה.
אם אתה חושב להגביהה אין טעם לשים זוג חדשים.. תחפש בולם בודד ממישהו שכבר הגביהה או מפירוק או אפילו תשאיר את זה ככה.
לגבי פירוק - בורג תחתון, בורג עליון וסלמתאק', לא צריך ג'ק. הרכבה- תפוס את הבורג העליון, כווץ את הבולם עד מעל נק הבורג התחתון (אם הוא מקורי ומפירוק הוא יתכווץ עם הידיים.. אם הוא חדש ואיכותי, תצטרך להפעיל הרבה כוח בעזרת לום או כל אילתור), השחל את הבורג התחתון למקום בזמן שחרור הכיווץ.
שים לב לבעיית הרישוי של ההגבהה.
אם אתה מתכוון להגביה, ולהעביר את זה ברישיון, תחליט כבר עכשיו על הקיט (תסגור עם מישהו), ותקנה אותו בהמשכים.
בולמים מחליפים בזוגות, גם מקוריים. תקנה ממישהו שהגביה. תוכל למצוא סט של 4 קפיצים ו4 בולמים עם 0 ק״מ ב500₪ להכל.
בולמים מחליפים בזוגות, גם מקוריים. תקנה ממישהו שהגביה. תוכל למצוא סט של 4 קפיצים ו4 בולמים עם 0 ק״מ ב500₪ להכל.בולמים לא מחליפים בזוגות, רק ברבעיות. החלק הכי חשוב בבטיחות על הכביש. זוג חדשים לכאורה יהיה יותר טוב. אבל התחכמות די מטופשת לדעתי מפני שהם יקחו עומס מהגמורים ויסיימו חייהם מהר מאד. חבל. בולם לאורך זמן יורד בעבודה שלו גם אם לא מורגש. אלא אם כן אתה שם בולם משומש . מצד שני עזוב אותך ,למי אתה מחכה? רוצה להגביה, זה הזמן. החיים קצרים ,שנה הבאה יכול להיות שלא נהיה בחיים. זאת דעתי בלבד.
Sent from my SM-T810 using Tapatalk
בולמים לא מחליפים בזוגות, רק ברבעיות.
לא בהכרח.
הסרנים לא עובדים זהה, ובהחלט יש מצב שזוג על אותו הסרן מתבלה בקצב שונה מהסרן השני.
אם בולם בסרן בלוי, אז בהכרח הייתי חושד ומחליף את בן זוגו שראה את אותם תנאים.
זה לא מוחלט לגבי הסרן השני ברכב.
למה כל פעם מישהו רוצה להחליף בורג ובסוף כולם פה מגיעים למסקנה שהוא צריך להחליף את האוטו...??
מה עכשיו בטיחות מה בטיחות???
ארבעה בולמים שחוטים וארבעה צמיגים בלויים לא מתקרבים לסיכונים שאתם לוקחים כאשר אתם מסמסים תוך כדי נהיגה במאה עשרים קמ"ש...בואו...קצת פרופורציות..הבנאדם רוצה באופן זמני להישאר עם מה שיש ולהחליף רק את הבולם הפגום, מה הבעיה?? הוא גם בכלל שאל אם אפשרי להחליף לבד...
חבר...אם תצליח למצוא בולם זהה משומש במצב טוב, תחליף וסע לשלום...
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
כמה קמ עברו על הבולם הזה?
העצה הכי טובה שנתנו לך היא למצוא זוג ממישהו שהגביה רכב עם קילומטרז' נמוך.
לא צריך לעשות סיפור גדול מהחלפת זוג בולמים.
אסף.
בולמים לא מחליפים בזוגות, רק ברבעיות. החלק הכי חשוב בבטיחות על הכביש. זוג חדשים לכאורה יהיה יותר טוב. אבל התחכמות די מטופשת לדעתי מפני שהם יקחו עומס מהגמורים ויסיימו חייהם מהר מאד. חבל. בולם לאורך זמן יורד בעבודה שלו גם אם לא מורגש. אלא אם כן אתה שם בולם משומש . מצד שני עזוב אותך ,למי אתה מחכה? רוצה להגביה, זה הזמן. החיים קצרים ,שנה הבאה יכול להיות שלא נהיה בחיים. זאת דעתי בלבד.
Sent from my SM-T810 using Tapatalk
בג'יפולוג נהוג שאם אתה לא יודע - ועפ"י תשובתך ברור ונהיר שאתה לא יודע - לא כותבים ולא מייעצים.
כל המרבה הרי זה משובח אינו מקביל לכל המחמיר הרי זה משובח, גם זה וגם זה, אינם שייכים לפה.
בברכה,
יוני5
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.