צפייה בגרסה מלאה : רכבים עם הטבות של משאית
קודם כל שלום לכולם, אני חדש בפורום ולכן לא ידעתי לאן לפנות עם השאלה הנ"ל, אני מפרסם פה ובמידה וזהו לא המקום הנכון אשמח להפניה לתת-פורום המתאים.
יש לנו במשפחה עסק בע"מ, בעבר היה ברשותנו FORD F350 חסון ויפה, לא מזמן נמכר ועלתה לי המחשבה לרשום רכב שיחליף אותו מסיבות של הטבות, מחיר, העובדה שאני מחפש רכב עבודה\שטח גדול, שימוש לעסק ועוד כמה סיבות אישיות.
ברצוני לברר איזה רכבים כיום נכללים תחת ההגדרה שפעם הייתה "מסחרי". הבנתי שלצורך העניין, GMC סיירה ישנה חד קבינה ששוקלת פחות מ3.5 טון (להבנתי מה שמגדיר את הרכב "משאית" וגורם להחזר מע"מ, מס' ועוד כמה דברים קטנים), יכולה להיכנס למשבצת הנ"ל.
מה לגבי תחום הרכבים הישנים? אילו עוד רכבים יכולים להיכנס לקבוצת הרכבים האלו שמתנים את ההטבות הנ"ל? מה לגבי יוקון ישנים? סיירה שדיברתי עליה למעלה? רכבים נוספים שלא חשבתי עליהם?
תודה רבה לעוזרים!
דר
יונימוג אדום
11-12-18, 17:45
אצלי טנדר סמוראי שנת 87 4X4 מוכר מלא לצרכי מס .
יש לציין שאני עובד בעבודות עפר וחייב רכב לחילוץ .
גם רכב שדה פתוח ( בלבד ) מוכר מלא - יש גם סיקס .
טנדר חד קבינה ( לא קבינה וחצי או דבל ) מוכר מלא .
שים לב שרכב אספנות איננו מוכר כלל וגם חל איסור להעמיס עליו .
אילן
אילן
דבר ראשון תודה רבה על התגובה המהירה.
תוכל לפרט יותר לגבי רכב שדה פתוח? איזה דגמים נכללים? יש הגבלה של שנתונים?
יונימוג אדום
11-12-18, 21:40
אצלי יש סיקס פתוח - מינוח ברשיון - פרטי רכב שדה פתוח .
יש גם סופות כאלו ( נדמה לי עד 96 - אחרי זה מסחרי ) .
יש גם דיפנדר פתוח .
אבל זה לא מתאים לכל עסק , רק כאלו שעוסקים בעפר או עבודות בשטח .
אילן
אילן
אילן זה פשוט לא נכון. התייעצתי כבר עם כמה רו"ח בתחום ואלה התשובות שקיבלתי:
כלל, טנדר חד קבינה לא מוכר באופן מלא (אלא אם המשקל הכולל שלו מעל X ק"ג), ובפרט סמוראי טנדר גם לא מוכר באופן מלא.
אין קשר בין להכיר בהוצאות הרכב לצרכי מס לבין סיווגו באספנות.
אפשר להכיר בהוצאות של רכב אספנות אבל כפי שציינת חלות עליו המגבלות של איסור הובלת מטען.
לפי מה שרואה החשבון שלי אומר, רק רכב מעל 3500 ק''ג מוכר, אלא אם כןהוא היה מוכר לפני שינוי התקנות ב 2005. יכול להיות, אילן, שהרכבים שלך היו שלך ומוכרים לפני שינוי התקנות ולכן הם עדיין מוכרים.
מעבר לכך באופן חריג אפשר לאשר משא פתוח - טנדר חד קבינה - בתנאים מאוד מיוחדים של העיסוק והרכב, וכמו כן הוא אומר שכל רכב שמסווג 'רכב עבודה' שאלו בדרך כלל כלי רכב עם דיגום מיוחד שלא מאפשר להם, תיאורטית, לשמש לצורך אחר.
אסף.
אילן זה פשוט לא נכון. התייעצתי כבר עם כמה רו"ח בתחום ואלה התשובות שקיבלתי:
כלל, טנדר חד קבינה לא מוכר באופן מלא (אלא אם המשקל הכולל שלו מעל X ק"ג), ובפרט סמוראי טנדר גם לא מוכר באופן מלא.
אין קשר בין להכיר בהוצאות הרכב לצרכי מס לבין סיווגו באספנות.
אפשר להכיר בהוצאות של רכב אספנות אבל כפי שציינת חלות עליו המגבלות של איסור הובלת מטען.
התכוונתי כמובן להכיר בהוצאות שבאופן חלקי. בדומה לכל רכב (45% מהוצאות הרכב, 67% מהמע"מ על ההוצאות אם אני זוכר נכון).
יונימוג אדום
15-12-18, 21:56
קודם כל להדגיש - הסמוראי לא רשום אספנות !!
הדבר מאפשר העמסה , גרירה ושימוש בעסק .
דבר שני - העיסוק שלי הוא עבודות עפר וביסוס ולכן אני זקוק לרכב חילוץ 4X4 .
הסמוראי חונה בעסק ומשמש רק בעסק , הסיקס ( כבודו במקומו ) חונה בבית וגם כן עוזר בעסק .
הרכבים מוכרים מלא !!!
ואם רואה החשבון לא יודע להתמודד עם זה ... - חומר למחשבה .
נ.ב. - אני כבר 30 שנה עם אותו רואה חשבון .
אילן
יותר לא ארחיב
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.