התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מעבר מים עמוקים - חילוץ סמוראי מנחל קישון

weref
14-12-18, 09:25
פעם טרטורון, היום צוללת

מדובר על יום שבת שמשית ויפה, אחרי יומיים גשומים במיוחד. אין ספק שזהו תזמון נהדר לסיבוב בעמק יזרעאל , כאשר הבוץ מאתגר אך עדיין לא הגיע למצבו הטובעני.
התחלנו את היום מוקדם. סביב 08:00 כבר היינו כבר בשדות. נסענו באזור שדות התענ"כים, מגידו והיוגב, כאשר סביב 10 הגענו למעבר נחל הקישון, בדיוק בנקודה בו הוא ונחל עדשים נפגשים.

122210

המעבר לא היה הכרחי וניתן בקלות לעקוף אותו. אולם, החלטנו לבדוק אותו. תחילה, עשינו בדיקה רגלית לא מעמיקה, והבנו שמדובר במעבר לא פשוט. המים נראים יחסית עמוקים ונראה שיש זרימה קלה. הדבר שממנו חששנו היה להיתקע במקום בתוך הנחל, מבלי יכולת תזוזה. לכן, חיברנו מראש רצועות עיגון וגרירה לרכב, וקשרנו אותם לגג כדי להקל על עצמנו במידה ונאלץ לגרור את סמי לאחור.

החלטתי להיכנס למכשול.

122212

בהתקדמות איטית התחלתי את המעבר. הכל היה נראה מצוין, עד למדרגה הקטנה שהייתה מספיק עמוקה בשביל לגרום לחזית הרכב לצלול. הצלילה הזו אפשרה לנחל לסחוף את סמי ולגרום לי לאבד שליטה על ההגה. במקביל, נורית המצבר התחילה להבהב. זה גם הרגע בו הבנתי שאיבדתי שליטה לחלוטין.
דוממתי את המנוע ותוך שניות הרכב הסתובב שמאלה ונסחף לכיוון זרימת הנחל (צפון מערב). בסוג של אינסטינקט לא ברור, פתחתי את החלון ליתר בטחון, תוך ניסיון לפתוח את הדלת. הדבר לא התאפשר משום שגובה המים כבר היה בגובה תחילת החלונות.
תוך רגעים ספורים התחילו להיכנס מים לתוך הרכב, ואז הבנתי שאני חייב לצאת. שחררתי את החגורה וקפצתי קפיצת ראש מהחלון, בדיוק ברגע שהמים התחילו לחדור דרכו פנימה.
שניות אחרי זה, קידמת הרכב צללה אל הקרקעית כאשר האחוריים נשארו למעלה. ממש כמו "תצלום מוקפא" של כלב שקופץ ראש לתוך הבריכה.

122208

השעה כבר 10:30 ולמזלי ברכב השני היו שתי מגבות וחימום נהדר שהצילו אותי מהיפותרמיה. התחלנו לנתח את המצב כדי להבין כיצד להיחלץ מהברוך. לאחר כמה דקות הבנו שאין לנו את הכלים לחלץ את סמי לבד, ופנינו בלא ברירה לקבוצת החילוץ.
בו בזמן, בנינו תוכנית חילוץ ולא היה ספק שכל הפעולות צריכות להתבצע מעברו השני של הנחל. למזלנו, גם הגישה לרכבי חילוץ חבירים הייתה קלה יותר מהכיוון הזה.
תוך דקות ספורות הטלפון צלצל ושוחח איתנו בחור בשם תומר ("חבר של בועז"). הוא שאל מספר שאלות ובלי לחשוב פעמיים יצא אלינו מנהלל. באותה העת, יצאנו לדרך כדי להקיף את הקישון ממערב וציפינו להגיע לגדה השנייה לפני תומר.
בדרך, חלפה על פנינו הסופה הצהובה והיפיפייה של שחר, שהיה עם משפחתו בטיול. תארנו לו את המצב וביקשנו את עזרתו. מבלי לחשוב פעמים הוא נסע הביתה (ליוגב) כדי להביא רצועות ואמר שיגיע הכי מהר שהוא יכול.
זו גם השעה בה קיבלנו שוב טלפון מתומר, שטען שהגיע לנקודת מעבר הנחל אך הוא לא מזהה שום רכב. ניסינו להבין איפה בדיוק הוא נמצא כדי שנוכל להסביר לו איך להגיע למעבר הנכון, אך כשהגענו למעבר בעצמנו ראינו שתומר נמצא בדיוק בנקודה.
או או... אז איפה סמי?!
כן.. הוא החליט שמתחשק לו להפוך לצוללת, אבל הפעם עד הסוף.
מיותר לציין שתומר סרב להאמין שבאמת יש רכב במקום שבו אנו נשבעים לו שהשארנו את סמי, אך רק כשהוא ראה אותי עומד על גג הרכב לאחר מכן – הוא הבין את גודל הצרה.

תומר הביא אתו עוד מספר רצועות וחבלים, כי שלנו היו מחוברים מבעוד מועד לצוללת. קשרו אותי לאחד החבלים כאמצעי אבטחה, והתחלתי לשחות לכיוון אמצע הנחל בתקווה למשש את הגג של סמי. למזלי הוא היה בדיוק באותו המקום שזכרנו, רק שכל החלק האחורי שקע לתוך המים. לקח לי כמה דקות, אך הצלחתי לאתר את הרצועות שהיו קשורות לגג ומחוברות לנקודות העגינה האחוריות.
משום שהרכב נסחף בכ-30 מטר, שתי הרצועות שלנו לא הספיקו ונאלצנו להשתמש גם ברצועות והחבלים של תומר.
לאחר חיבור הראם לצוללת, תומר התחיל למשוך אותי לאחור בהצלחה. חבל שלא צילמנו את הפרצוף שלו כשהוא ראה גג של רכב עולה מתוך המים...

122211

בשלב הזה גם שחר הגיע, והיה נכון לחבר גם אותו לרצועות החילוץ (בצורת משולש) כדי לאפשר משיכה מבוקרת ומשמעותית יותר.

122206

בשעה 14:30 הרכב חזר כבר למושב (בגרירה כמובן).

122209

כעבור עוד שעתיים כל הציוד נפרק וסודר לייבוש, כל הרכב נוקה ופורק (טוב שאין שטיחים ויש פקקי ניקוז), וכל הנוזלים נוקזו. כולם כולל כולם.

122207

אז שוב תודה לשחר ותומר על החילוץ לבועז על החיפוק ולקבוצה הנהדרת שתמכה והייתה בהיכון כדי לצאת ולסייע.
אה.. ולמור על התיעוד (רק על התיעוד נבלה?) עריכה: וההגאות :)

תרגישו חופשי לנתח, לשער ולדון בנושא למען הדורות הבאים. רק בקשה קטנה, קצת רגישות...

אביב3
14-12-18, 09:48
יכול לקרות לכל אחד.
טוב שהאירוע נגמר ללא נפגעים.
תמשיך להנות בשטח [emoji1690]

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

boaz avrahami
14-12-18, 10:17
איפה הסרט שהבטחת לי ( בלי רגליים)?

לענין הפקת לקחים-
יש מצב שהיה עדיף להיכנס למים עם רצועות מחוברות לרכב המאבטח ולא על הגג.
אולי הוא היה מושך אותך בזמן החוצה או מאבטח שהמצב לא יתדרדר.

בכל מקרה סוף טוב, הכול טוב

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

איל מ
14-12-18, 10:19
קרה לי פעם שירדתי לבדוק מעבר מים.
הלכתי שני שליש דרך והחלטתי שאם אחרי האמצע המים לא עמוקין, הרי שבטוח שבכמה מטרים האחרונים אין שינוי משמעותי (והגדה השניה גם נראתה פחות תלולה מזאת שממנה הגעתי).
ברור שבמטר האחרון היה בור. למזלי העומק הספיק רק כדי לגרום התקף לב קטן ולא לנזק אמיתי, אבל מאז, או שאני עוקף, או שני משכנע בלשון חלקלקה איזה חבר שיעבור ראשון ;) , או שאני הולך עד הסוף, וחוזר, וגם תופר בהליכה את כל רוחב המעבר, לראות שאין תעלות תת מימיות או בולדרים זדוניים.

im_ri
14-12-18, 11:28
תמונות קשות לצפייה, כתיבה מעולה!
שמח שיצאת בשלום ובטוח שהסמוראי ישתקם במהרה. מקווה שדוממת בזמן.

ובהחלט יכול לקרות לכל אחד.
לפני שנתיים גם יצא לי לעבור בשלוליות ענק שבמזל יצאתי מהם (בעוד שהפאג'רו שהיה איתנו שתה מים עד אובדן מנוע). רק מזל היה שם, באותה מידה יכולתי לגמור את המנוע והחשמל.

מה צעדי השיקום הצפויים?

six 4 life
14-12-18, 11:40
לפחות הרכב קיבל שטיפה שבחיים לא היה מקבל בשגרה.
נראה שלא יכל להגיע אליך רכב יותר מתאים למשימת המשיכה של הסמוראי מהמים מהדודג' ראם הזה, כל הכבוד והעיקר שנגמר בשלום.

hadtomer
14-12-18, 12:43
קודם כל טוב שיש חברים ואנשים טובים. שנית, טוב שפעלת בקור רוח. ושלישית, טוב שהרכב במצב בר שיקום.

GodsFather
14-12-18, 13:38
איך עמדת על גג ברזנט? או שעמדת על קשת הבטיחות?

נשמע כמו כיף של אירוע.

Sent from my LON-L29 using Tapatalk

נדב ש.
14-12-18, 15:28
לפחות הרכב קיבל שטיפה שבחיים לא היה מקבל בשגרה.
נראה שלא יכל להגיע אליך רכב יותר מתאים למשימת המשיכה של הסמוראי מהמים מהדודג' ראם הזה, כל הכבוד והעיקר שנגמר בשלום.

שנה שעברה חילצתי בגולן גראנד צ׳ירוקי שקרה לו דבר דומה, זה
לאחר שניסו למשוך אותו עם רצועה אבל השטח היה בוצי וחלק+הרכב שמלא במים וכבד, רק לאחר עיגון המחלץ ובעזרת כננת+מכפיל כוח הוא נימשך החוצה.

avikkllk
14-12-18, 16:56
עד כמה חכם היה אחרי בדיקה רגלית להכנס בכל שאת עם הרכב?
שמח שהכל כבר בשלום

Grand vitara 07
Arctic dvx 08

גיא
14-12-18, 17:47
עד כמה חכם היה אחרי בדיקה רגלית להכנס בכל שאת עם הרכב?
שמח שהכל כבר בשלום

Grand vitara 07
Arctic dvx 08

מה בדיוק הקשר בין חוכמה וטיול ג׳יפים בוצי ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

יונתןמצפה
14-12-18, 18:01
המעבר הזה נמצא 2 דקות נסיעה מהבית שלי ואני מכיר אותו היטב!!
מדובר בגשר אירי, שבימים רגילים הקישון זורם מתחתיו. גשר. אמיתי. גובה הגשר מעל קרקעית הנחל הוא כ 1.5 מ' אולי יותר.
רוחב הגשר הוא לא יותר מפעמיים רוחב הסמוראי. אולי פחות.
כשהמעבר הזה מוצף מאוד קשה "לקלוע" לגשר עצמו והסבירות ליפול ממנו לא קטנה. אני משער שזה גם מה שקרה לך לפי התיאור.
עברתי שם בעבר כשהגשר היה מוצף ברמה הרבה יותר נמוכה ממה שמצולם בתמונות. זה רק כי אני מכיר מעולה את המקום וידעתי לכוון בדיוק לגשר. מה גם שרוחב האגם היה קטן בהרבה.

קחו את זה בחשבון כשאתם חוצים שטחים חקלאיים כאלו. יש המון גשרים שבנויים באופן הזה ואז מעומק של חצי מטר עד מטר אתם יכולים ליפול בבת אחת לעומק של 3 מטרים.
לא נעים.....

בהצלחה בתהליך השיקום וכמו שאמרתי לך באופן אישי, מה שצריך תרים טלפון. אני במרחק בירה קרה ממך.
או תה חם.
לשיקולך.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

opl
14-12-18, 18:09
כתיבה יפה. מאחל לך שלא תיפול בסינדרום "מי שנכווה ברותחין נזהר בצוננין" ושהחוויה לא תהפוך אותך להססן יתר.

הירשפלד יובל
14-12-18, 19:40
לא לגילי ואופיי , התרגילים , מעברי המים האלו . אולי גם אף פעם לא התאים לי . מתוך דאגה לרכב , וימי גשמים עם זרימות חזקות גם מתוך דאגה לנו הנוסעים - ונשמרתם לנפשותיכם . לא מבין את ההגיון לקחת סמו עם מנוע בנזין ( ה - 1.9L דיזל למיטב ידיעתי לא שווק/הותקן בארץ ) , כשהאלטרנטור מורכב בו לא גבוה ולבדוק איזה גובה מים יעבור ?

tallevi
14-12-18, 19:56
נשמע כמו חוויה לספר לילדים...שמח לשמוע שנגמר טוב. יש לי הרגשה שהשיקום הולך להיות הרבה פחות נורא ממה שנדמה.

טל.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Mor Gurevich
15-12-18, 21:09
שלום לכולם, כאן המטומטם השני שלא הצליח לעצור את פבל מלבדוק את מצב הדגים בקישון.
ראשית, תודה לכל האנשים הטובים שהיו בכוננות לצאת לעזרה ותודה עצומה למחלצים שהגיעו לתת יד לאנשים בצרה.

יש לי מספר לקחים מהמקרה, אך העיקרי מביניהם הוא שצריך להמשיך לטייל, גם בבוץ, תוך ניהול סיכונים מדוקדק יותר. כלומר, לתת מענה לכל סיכון.
היה לנו ברור שיכול להיות שסמי עלול להתקע במעבר, ונתנו לכך מענה בקשירת רצועות ארוכות מראש לנקודות העיגון. בנוסף, דיברנו על כך שיתכן והזרימה חזקה ממה שאנו מעריכים ושאולי יש ביכולתה לסחוף את הרכב (ואת פבל ביחד איתו), מבלי שנתנו לכך מענה. אין לי מושג למה נשארנו אדישים לסיכון הזה, כי שנינו בני אדם יחסית מחושבים, אך זו כבר חכמה בדיעבד.
זו בעיני השגיאה הגדולה. כשאין מענה זמין לאחד מהסיכונים, חלה חובה לעקוף את המכשול ולא לנסות להתמודד איתו. איך כתב יובל - ונשמרתם מאוד לנפשותיכם...

בנוסף, אני חושב שצריך להדביק לסמי שני כוכבים על דלת הנהג. מגיע לו. הוא עמד בכל מטרות הקורס (מצ"ב הוכחה מאתר ההתאחדות הישראלית לצלילה).https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181215/151b620bbe4a01756233cbb2c41a6a48.jpg

הירשפלד יובל
15-12-18, 21:32
"
תוך ניהול סיכונים מדוקדק יותר. כלומר, לתת מענה לכל סיכון. "
ענין של השקפה/גיל/אישיות : ניהול סיכונים לעניות דעתי בהקשר שציינת מתחיל בשאלה/בחינה : אם רוצים לקחת/להיכנס לסיכון , ולאו דווקא בשאלה איזה מענה נותנים לו. אשריכם/פבל שנגמרבחומר בלבד ולא גוף/נפש .
על משקל : פיקח יצליח לצאת ממה שחכם לא נכנס אליו.

Mor Gurevich
15-12-18, 21:41
אנחנו מסכימים, אך נדמה לי שברור לכולם שרצינו להכנס להרפתקה הזו. מרגע זה, המענה לסיכונים הוא השלב ההכרחי בקבלת ההחלטות. זה גם השלב בו כשלנו...

gilur
15-12-18, 21:43
אכן נשמע חתיכת חוויה... והתיעוד עשה המון.
רק ש... נשארתי סקרן: מה הנזק?.. מנוע / מערכת חשמל / אוויר .. ?

weref
15-12-18, 22:06
קצת קורוזיה ואמולסיה המחייבת פירוק וגירוז מחדש של כל המייסבים למינהם.
בגדול אם אשיג מחזיר שמן לטרנספר 1000, אגיע למפגש.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

asafk
16-12-18, 13:40
מה המידות של המחז"ש?

אסף.

weref
16-12-18, 13:50
אותרו אצל הרצל בתא.
עכשיו במירוץ נגד הזמן, בתקווה שתראו את הצוללת במפגש

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

מיכה100
19-12-18, 11:33
טיפה יותר משקל והכל היה מסתדר
122307

im_ri
20-12-18, 12:56
זה לא בדיוק טנק, אבל ראיתי גם טנקים במים עד גובה הצריח.

גיא
20-12-18, 13:15
זה לא בדיוק טנק, אבל ראיתי גם טנקים במים עד גובה הצריח.

בכתבה הם אמרו שהיו גם מרכבה 4 שחצו את הירדן.

weref
20-12-18, 13:17
גובה צריח? זה הכל? אצלי לא ראו את הגג :D
השאלה האם אחרי שבועים הם נסעו למדבר?

דרור ברלי
20-12-18, 13:24
טיפה יותר משקל והכל היה מסתדר
122307

זה נמר.
ומעליו רואים גם מרכבה 4.
בתכל'ס זה כמעט אותו דבר. אותו כלי.

ממה שאני זוכר מהמג"ח 6מ' באחד הקוים שעשינו ברמה"ג בחורף, אחרי שטנק אחד מהפלוגה נכנס למים בעומק גובה התובה, מפלס המים בתוך הטנק השתווה לזה שבחוץ... חוק הכלים השלובים או לא?...........:rolleyes:
הוא יצא משם רק למחרת. כמובן שלא בכוחות עצמו. ישר למש"א...

ד ו ר ו ן
20-12-18, 14:20
נמר=מרכבה קבריולט GTI..

-->