צפייה בגרסה מלאה : קפיצים לדיפנדר 110 - יש הבדל בין החברות?
אני מתעד להחליף את הקפיצים והבולמים בדיפנדר (110).
ההתלבטות לגבי הבולמים נחסכה ממני היות והתגלגל לידי סט בילשטיינים במחיר רצפה.
עכשיו מגיעה ההתלבטות לגבי הקפיצים.
אני מתכנן להרכיב קפיצי מדיום עם הגבהה קלה של כ-4 ס"מ.
old man emue, tough dog, אייבך.... מה להרכיב?
האם יש הבדלים בין החברות? האם יש יצרן מומלץ?
תודה
ברק.
עזוב אותך מאייבך- יש בעיות איתם (שוקעים, אלא אם כן הם קשים מדי). אולדמן- מצויינים, אבל קח בחשבון שהם תמיד יותר רכים ממה שהם אמורים להיות. הטאף-דוג טובים מאוד גם כן. הגבהה- אל תשכח לקחת בחשבון את אורך הבולמים (זה קריטי במיוחד במונוטיוב).
אסף.
הבילשטיינים הם תואמים לבולם המקורי, הבנתי כי אין בעיה עם האורך שלהם והם מותאמים להגבהה של עד 5 ס"מ, האם זה נכון?
עכשיו צמצמנו את הרשימה ל old man emu או tough dog.
בהתחשב בזה שסט של old man emu זול בכ-300 ש"ח מסט של tough dog, מה עדיף?
בולמים באורך מקורי עם קפיצי הגבהה- אתה תפסיד מהלך מתלה (לא הרבה, אבל תפסיד).
טאפ-דוג או אולדמן?? שאלה קשה. (אגב, יש גם לוולס, שווה לברר עם היבואן (קוני) אם קיים במלאי- גם הם טובים מאוד). בוא נתחיל בדברים פשוטים- מה העומס הקבוע שיש באוטו? ובטיול?
אסף.
אגב, אצלי בדיפנדר (זה שאני מוכר, רמז!! רמז!! אופס!! פירסומת סמויה) יש שילוב של אולדמן מאחורה שבחרתי לפי עומס קבוע של בערך 250 ק"ג, ואייבך מקדימה שבחרתי לפי עומס קבוע של כננת ופגוש. עכשיו, כשאין פגוש וכננת, הקפיצים הקדמיים קשים, וזה מורגש (למרות שבסה"כ זה בסדר). לכן חשוב שתגדיר נכון באיזה עומס אתה תיסע.
אסף.
ברק,
האייבך אצלי לא שקעו בכלל בשנים האחרונות (לפחות בשש האחרונות), אבל הם קשים כמו קפיצים של טרקטור (כן, אני יודע...).
יכול להיות שב - 110 הם יהיו יותר נעימים. סך הכל- אני חושב שעדיף, בטח בדיפנדר, קפיצים קשים מדי מאשר רכים מדי- הדפיקות לב בשפ"צים מהירות יותר כשהקפיצים רכים.
אלעד
בלי עומס ובלי כננת.
ב-99% מהמקרים זוג +ציוד לטיול, מקסימום עוד בן אדם או 2 כלבים(40 ק"ג כל כלב).
ביום יום ריק - לא סוחב ציוד סתם.
אולי מדי פעם קצת יותר משקל.
בגלל זה בחרתי במדיום.
הטרמינולוגיה של החברות השונות קצת מבלבלת, ואצל כל אחד "מדיום" זה משהו אחר. בכל קרה, אתה צריך את הסט הכי רך שיש- לא משנה לאיזו חברה. אולדמן 761 (קדמי) 752 (אחורי) הם הקפיצים הכי רכים שיש בשוק האפטרמרקט- ונותנים הגבהה קטנה (בערך 30 מ"מ). הטאפ-דוג הכי רכים הם קצת יותר קשים, ונותנים קצת יותר גובה. עניין של טעם.
אסף.
כמה הערות:
הייבך ל110 לא שוקעים ויש ב2 דרגות HD או MD
במידה ואתה מחפש נוחות עם הגבהה לא משמעותית לך על קפיצי אולדמן MD לקדימה ולאחורה של הרכב,לקפיצים תוסיף טבעות גומי להגבהה קטנה נוספת(בערך 0.5 ס"מ מכל צד )ובעיקר לשיכוך והשקטת פעולת הקפיצים(אבל אל תקנה כאלו,קפוץ אלי וקבל כאלו בחינם) הבולמים שיש לך הם קשים ,אפילו קשים מאוד ,אבל זה מה שיש.....
ארז,
גם אני יכול לקבל כאלו בחינם?
מה זה ייתן לך שתגביה את הבודי (הרכב) ??? אם הסרן נשאר באותו הגובה .
לא שווה לך להגדיל קוטר צמיג ולהגביה את הסרן (כך גם הבודי ייגבה ). ???
האם בזה שאתה מגביה את הבודי (הרכב) , אתה משנה את מרכז הכובד ומרחיק אותו מהסרן
ומועד לשפצ"ים יותר בקלות ???
האם זויות הגישה והנטישה לא גדלות כאשר מגדילים את קוטר הצמיג ???
בקיצור מה נכון יותר לעשות ?? להגביה ע"י קפיצים או קוטר צמיג
אשמח לדעת .
בוקר טוב....
יניב בטח שגם אתה יכול לקבל.....
הסיבה להחליף קפיצים,בעצם הסיבות הם:
1 שיפור הנוחות,קפיצי אפטר מרקט(התחליפיים) אכותייים הרבה יותר מהמקורים.
2 ריסון, שוב אותה סיבה כמו 1
3 הגבהה של המרכב נותנת לנו בכל זאת זוויות טובות יותר(גישה,בטן ונטישה)
4 בשילוב עם בולמים נקבל תוספת מהלך
5 התמודדות עם עומסים(משקלים,סגנונות נהיגה טובעניים וכו')
6 בכדי להכניס תמיג גדול יותר(המידה הסטנדרטית מקבילה ל32") יש צורך בהגבהה מינמאלית
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.