צפייה בגרסה מלאה : שלום לכולם.... חדש בקבוצה
יש לי שתי שאלות של מתחילים. לפני כשבועיים רכשתי את דיסקברי 2 2004 הראשון שלי, נאמר לי שלא מחליפים רצועת טיימינג כשביקשתי ל"יישר קו", האם זה נכון?
כמו כן התחלתי להתעניין על תוספות כגון הגבהות והבנתי שברכב הזה אין הגבהות חוקיות, כמה מדוייק הדבר?
תתחדש ,
לאט לאט , אל תתחיל בהגבהות וכל מיני הוצאות על הרכב , עד שתכיר אותו מספיק.
תן יותר פרטים על הרכב , מי ביצע לו טיפולים ותיקונים ,
מה אתה ביצעת , ונוכל לעזור ...
הטיימינג שרשרת.
הגבהות לדעתי יש של אולד מן.
יש הגבהות. חוקיות. ברר בסדנאות הגדולות. לאאוטבק יש (לדעתי עם בולמי פוקס המצוינים אך יקרים).
כמו שאמרו קודם, אל תמהר לרוץ לשיפורים.
אני נוסע עם רכב בגובה סטנדרטי והצמיגים המקוריים הקטנים.
בכל מסלול שלא מוגדר "טיול עבירות, באנו לשבור" הוא עובר בקלילות (כולל כל המעלות ה"רגילים").
תשקיע ביישור קו טוב.
כמו שאמרו,
כתוב כאן איפה טופל ואיזה דגם הרכב (קפיצי סליל מאחור או כריות, עם או בלי ace).
האם יש נעילת דיפרנציאל אורכי,
האם יש מיגון מיכל דלק (היחיד שצריך לדעתי), איזה חלקים אינם מקוריים (פגושים, מוטות, נעילות בסרנים וכו וכו ...).
האם יש בו מערכות חשמל לא מקוריות (איתוראנים למיניהם, דיבוריות, גנבי חשמל וכו....).
האם הוחלפו חלקי גומי ופלסטיק ישנים (צינורות מים, צינורות סולר, רדיאטור).
כמובן,
מה השימוש שאתה מייעד לאוטו. טיולים בלבד? איזה סוג של טיולים? רכב יומיומי עם טיול פעם ב...
יאללה שתף. ו..... בלי תמונות, כאילו שלא פתחת פוסט בכלל :)
אז ככה...
דיסקברי 2004, אני יד 4, 212k ק"מ, היה אצל הבעלים הקודם כתשע שנים ומתוכם כמעט ולא נסע בשנתיים האחרונות עקב רכישת ל.ר חדש. כמעט ולא ראה שטח, מיגון קדמי ואחורי בלבד. טופל אצל מוחמד מקלנסוואה, אין תיעוד של הטיפולים שעבר אבל נאמר לי שרק הוחלף אלטרנטור לאחד מיבוא במצב טוב. לטענת הבעלים לא עבר תאונות בעבר.
לבדיקה הגעתי לסאמר מקלסוואה שזיהה נזילת מים ויובש בגומיות הבולג'וינטים ללא חופש, הצמיגים הם צמיגי כביש ששניים מהם יבשים ומחורצים ושניים במצב סביר.
בישור קו עשיתי החלפת משאבת מים וצינור גומי מפוצל שהיה פגוע עם איזשהו אילטור. החלפת דסקיות בלמים עם רפידות, והחלפת כל השמנים, פילטרים ונוזל קירור. שבוע הבא הצמיגים יוחלפו לחצי חצי של טויו.
יש עוד כמה דברים כמו פלסטיקה שהייתי שמח להחליף וכן להוריד מגן חזירים עם מיגון לפנסים שלטעמי מאוד מכער. אשמח לדעת אם זה מורכב או משהו שאוכל אפילו לעשות בעצמי.
תודה רבה על התגובות, מראש....
תמונת פינוק?
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
מגן חזירים אתה יכול להוריד לבד.
לא ענית על הרבה שאלות שנשאלו כאן.
הכי חשוב,
האם יש לך נעילה דיפרנציאל מרכזי (אורכי), כן או לא.
ו... כאמור, בלי תמונות אין תשובות!
הסיבה שאין תמונות כי תוך שבוע שבועיים אני מתכנן שיראה אחרת (לטובה). מבטיח תמוהות אחרי השידרוג. לגבי נעילת דיפרנציאל מרכזי יש משהו מוזר.... בידית של הילוך הכוח יש דיאגרמה של הנעילה אבל בפועל הידית לא עוברת שמאלה. הנחתי שזו מעין הכנה לנעילה. אני צודק?
GodsFather
23-12-18, 00:26
תמונות של לפני ואחרי הן הכי יפות
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
לגבי הנעילה, זה משהו שאתה חייב לברר.
תריץ חיפוש בגוגל על "דיפרנציאל מרכזי"+ג'יפולוג ותתחיל לקרוא.
תברר עם הבעלים הקודמים מה יש או אין באוטו. ברוב הדיסקברים, הבעלים התקינו ידית, או כפתור או מוט מתחת לאוטו. במעטים מאוד זה הגיע ככה מהמפעל, בוודאי באלו שהגיעו ביבוא סדיר.
בחלק מהדגמים גם צריך לעשות שינויים בטרנספר, ולא כל מוסך יודע לעשות את זה.
לפני הגבהה ולפני הכל,
זאת ההשקעה הראשונית שלך. אחרת בשטח כל מערכת הtc תעבוד שעות נוספות, ודי מהר תמצא את עצמך עם בעיות במערכת abs. (מעבר לכך, שהעבירות של האוטו הרבה פחות טובה כמובן).
TC עובד שעות נוספות=טחינת דיפרנציאלים(בכל רכב עם TC) במוקדם או במאוחר.
TC עובד שעות נוספות=טחינת דיפרנציאלים(בכל רכב עם TC) במוקדם או במאוחר.
+1 גם.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.