צפייה בגרסה מלאה : איך לקנות SBS - כל מה שרצית לדעת ופחדת מאישתך
אשתי סבלה מחניה מלאה בג'יפ, סיטרואן אספנות, גרוטאה למסע גרוטאות, אופנוע BMW, הפונטו שקניתי לבן, ושתי המכוניות שלנו מהעבודה. כשרציתי תומקאר היא הודיעה לי: "אם אתה רוצה עוד רכב, רכב אחר חייב לצאת!".
לאחרונה היא נכנסה לענייני רכיבה על אופניים. החליטה לקנות אופני שטח יקרים. מחיר של קטנוע 125 סמ"ק חדש... ראבאק כולה אופניים! ביקשה שאצטרף אליה לחוויה החדשה. הסברתי שהתנסיתי בעבר ולא נהניתי. "אם יש לזה גלגלים, שיהיה גם מנוע!" קבעתי בפסקנות. אבל היא התעקשה. "אין לנו שום תחביב משותף. זה מבאס שעושים הכל בנפרד". האמירה הזו הפעילה בי את "הפרגמאטיזים הקרימינלי" ששוכן דרך קבע בקשרי הענפים, עם אישתי שתחיה.
זיהיתי את נק' החולשה. ובניתי את התיאוריה:
"לא נוכל שנינו לרכב על אופניים בו זמנית. יש לנו ילדה בת 3. מי יהיה איתה?", הצבתי את הבעיה לפני הפיתרון. "אם היה לי תומקאר הייתי בשמחה מלווה אותך כשביתנו ימית איתי בבאגי" הצגתי מזור ומענה למכאוביה של האשה, למרות שידעתי שאני לגמרי "שקוף". הנמכתי את הראש כמי שיודע שגל כעס אמור להציף את השיח. יש לי הרגל שכזה, לתת לגלים לעבור מעלי. אבל להפתעתי, במקום הכעס המתבקש, פגשתי חיוך ממזרי. החלום שלי או "ההפרעה המוטורית" שלי , כפי שאישתי מכנה זאת, משרתת גם את האינטרס שלה... קיבלתי הסכמה. ידעתי ששעת הכושר לא תישאר כאן לעד והתחלתי לחפש בקדחתנות באגי. תקציב דל, עד 15,000 ש"ח.
אז קניתי SBS.
יש לי ידע ויכולת טובים במכונאות, חיפשתי כלי תקול במחיר נמוך. מיול וריינג'ר הם יותר מידי טרקטור עבורי. רציתי כלי שניתן לנוע עימו בקצב מהיר ולחוות נהיגת שטח שונה מהג'יפ. RZR ישן, תומקאר, או CFMOTO.
כבר הייתי בדרך לראות תומקאר כשמצאתי CFMOTO 2014, 600 סמ"ק, זול, בבני ברק. בעליו ידע לספר שטיפל אצל "מכונאי מדרכות" ושהשקיע הרבה. עכשיו הודה בפני יש שוב תקלות נוספות, ו... אין טסט.
עברתי על התקלות, התמקחתי קצת על המחיר, נפרדתי מ- 13,000 ש"ח וחזרתי לצפון עם ה SBS על עגלה.
התחלתי לפרק ולתקן את התקלות:
בלם יד תפוס – פורק ונמצא שחום האגזוז המיס את הכבל. 100 ₪, תוקן והורחק ממקור החום.
מערכת חשמל תקולה – עברתי על כל מערכת החשמל ניקיתי מגעים, הצמדתי את הצמה הראשית למקומה באזיקונים, ובניתי קופסת פיוזים חדשה במקום השבורה שהיו בה פיוזים באמפראז' שגוי.
כננת – רכשתי שלט ב 300 ₪, התרתי את הליפוף הבעייתי בכבל הכננת, והכננת עובדת כמו חדשה.
גירזתי את כל הנקודות.
התקנתי שלט כנדרש בחוק - מהירות מותרת 40 קמ"ש.
הלכתי לטסט שנתי - עבר.
היום בניתי על ירכתי הכלי מנשא לאופניים של אישתי, הרי מחר שבת. יוצאים ללוות את האופניים החדשות של אישתי. האמינו לי, האופניים היקרות האלו היו שוות כל גרוש!
ערן CJ
122313122312122314
יפה,מניפולציה משתלמת.....
א-שיחקת אותה
ב-שיחקת אותה
ג-כוס עמק בא לי גם לשחק אותה ככה
אפשר קצת חוות דעת על הכלי?
לחבר יש 800, סתם מתעניין
אני גם מצפון אני אישית רוכס על dvx400
אבל אנחנו קבוצה אם תרצה אתה מוזמן לצטרף
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
כתיבה יפה. אני מדמיין כמה תרחישים...
היא "עפה" בשביל ב15 קמש ואתה אחריה בסרק ומפהק.
אתה "מחכה" לה בצמתים, עוקף אותה בעדינות ופותח מבערים - משאיר אותה לבד לכמה דקות שבהן קשה לראות את המבט הכועס שלה במראה.
אחרי הרכיבה השלישית בערך - אתה באופניים והיא בSBS. "מחכה לך בצמתים".
עוד חודשיים מודעת מכירה באתר.
Opl
אחרי הטיול האחרון , ג’יפים ״משולב״ אופניים, אנחנו על האופציה השנייה[emoji23]
Sent from my iPhone using Tapatalk
כתיבה יפה. אני מדמיין כמה תרחישים...
היא "עפה" בשביל ב15 קמש ואתה אחריה בסרק ומפהק.
אתה "מחכה" לה בצמתים, עוקף אותה בעדינות ופותח מבערים - משאיר אותה לבד לכמה דקות שבהן קשה לראות את המבט הכועס שלה במראה.
אחרי הרכיבה השלישית בערך - אתה באופניים והיא בSBS. "מחכה לך בצמתים".
עוד חודשיים מודעת מכירה באתר.
חריף ביותר
חנן-ג'יפולוג
22-12-18, 19:00
תתחדש. כהרגלך, כותב יפה.
ברור שהביחד הזה לא יעבוד, אבל זה ממש לא משנה. יש לך את מה שרצית, פלוס שעות איכות עם הבת, ולאשה יהיה שקט לרכוב, וסבל שיקח לה את האוכל והביגוד החם לנקודת המפגש.
נהדר, סיפרתי לאיש י והיא הייתה משועשעת מאוד [emoji12]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
נו אז מה מכרת במקום?
Sent from my F5121 using Tapatalk
אשתך תותחית, עשתה לך בית ספר למניפולציות והשאירה אותך לחשוב שזה היה הפוך, גדולה!
כמאמר השיר "הבטחות צריך לקיים!"
אז יצאנו לטיול אופניים בליווי SBS. שבת 13:00.
אישתי קרן לקחה את ימית הקטנה (בת 3) עם האופניים היוקרתיות ברכב שלה. אני הרכבתי את האופניים של הבן רועי בן ה-13 על המנשא שבניתי ל- CFMOTO, חיקוי סיני לרייזר, להלן יקרא "צו'נג". והבן התיישב לצידי ויצאנו.
קבענו להיפגש ליד בית העלמין של רמת ישי, משם נתחיל מסע סובב בסיס רמת דוד בשבילים לבנים. אני וימית על צ'ונג, קרן ורועי באופניים.
מכיוון שאסור לנסוע עם צ'ונג בכבישים חתכתי דרך השדות של אלוני אבא לרמת ישי. נכנסתי לשבילי בוץ שהג'יפ שלי לעולם לא היה יוצא מהם. צ'ונג ריחף על השטח כמו מגחך לי שעד היום חשבתי שלג'יפ יש עבירות!? הבוץ מעמיק והשלוליות דביקות, אבל צ'ונג הקטן זריז מתניים כאיילה שלוחה, מעיף בוץ לכל עבר ולא עוצר. אפשר להתמכר לזה בקלות...
כעבור 5 דק', לא ראיתי כלום! בוץ כיסה את צ'ונג, ואת יושביו. הגענו לרמת ישי בצבע בוץ דביק ואחיד.
האופניים של רועי נעלמו תחת ערמות הבוץ שמעליהם. גלגלי האופניים תקועים וכבדים מבוץ. מזל שבבית העלמין של רמת ישי מצאנו צינור כיבוי אש. שטפנו את האופניים ואת השימשה של צ'ונג.
החל טיול האופניים. נסעתי בשבילים לבנים, אחרי קרן ורועי. הם באופניים ואני בקצב הכתבה (האופניים הכתיבו את הקצב האיטי). ימית הקטנה נרדמה בכיסא הנוסע של צ'ונג.
בשדות נהלל עצרנו להפסקת קפה משפחתית, עם עוגת גבינה ביתית. בסך הכל הייתה חוויה משפחתית חיובית עד נפלאה.
כשחזרנו הביתה, הפעם דרך הכביש, שטפנו את צ'ונג עם גרניק וכשביקשנו להיכנס הביתה אילצה אותנו ה"צודקת" להוריד את בגדינו בחוץ ולשטפם מהבוץ עם צינור הגינה. קפאנו מקור, אבל הרכנו ראש. זה לא מה שישבור את רוחנו.
עכשיו אני אחרי מקלחת חמה, עם כוס תה עם נענע, כותב וחווה בשנית את ההתנסות הראשונה ב SBS. נשארתי עם טעם של עוד...
זה פשוט ממשיך להיות טוב.
היא מסכימה לכל הצעה שיש בה "אופניים"! איך לא חשבתי על זה קודם?
אז הנה התכנית לחמישי ושישי הקרובים.
חמישי מזדכים על הילדים בבית הספר ובגן. הסבים והסבתות ימשיכו משם.
אנחנו יוצאים צפונה לכיוון מטולה.
צ'ונג על העגלה עד מגדל. משם בשטח עד מטולה.
העגלה תגיע למטולה עם זוג חברים שיצטרפו בערב.
לינה בצימר.
ארוחת ערב במסעדת "הטחנה" (מומלץ מאאאאוד).
בבוקר ריצה (זמן שלי לבד).
אח"כ טיול אופניים, יחד עם זוג חברים. הרי הבטחתי ללוות עם צ'ונג...
וחוזרים הביתה מאושרים.
תזכורת*
לקנות לאישתי אופניים מהר ככל האפשר.
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
לאחר שחלפה חצי שנה מהדיווח האחרון, אשמח למשוב על אמינות הcfmoto.
אני שוקל האם יתאים לבן 16 כתחליף זול לריינג'ר (לא לrzr) להסתובבות מקומית בישובי גדרות ובשבילים לברנר.
האם מורשה לעלות על הכביש? האם ניתן להסתפק בדגם הזול 625?
וגם אשמח למשוב על cfmoto800.
על פניו מבחינת הרישוי מקבילים לrzr או לריינג'רים מבחינת אישור עליה לכביש?
היות והיבואן זה אבניר, האם יש נסיון חיובי לגבי הגב שנותן לכלי?
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
הכלי לא מורשה לכביש...אבל בפועל הוא נע בלי בעיה היות והמשטרה בעצמה לא מבינה
יש מבחן עליו בגיפולוג למה שלא תקרא??
Sent from my Redmi 6A using Tapatalk
אגבערןcj מהפורון מחזיק באחד אני בטוח שיוצר מישמח לענות לך על כל שאלותייך
קראתי המבחנים, ובעיקר מדאיג שגם בכלים חדשים היו בעיות.
אני מתעניין אם זה מייצג לאור הנסיון שנצבר.
אם ללא רישוי לכביש אז לא רלוונטי מבחינתי.
יש לcfmoto כלים משומשים עם רישוי לכביש כדוגמת ריינג'ר או מיול?
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
לא.
מורשה זה הsbs למנייהם של םולאריס ימאהה ארקטיקקט וקאן אם
יש את הrs800
ואת התומקאר
GodsFather
02-05-19, 23:58
לא.
מורשה זה הsbs למנייהם של םולאריס ימאהה ארקטיקקט וקאן אם
יש את הrs800
ואת התומקאר
Sent from my Redmi 6A using Tapatalkמה ההבדל ברישוי? טרקטור?
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
אכן
גם ה u force או הדגמים המקבילים לו מהעבר לא מורשי כביש יותר? לא מקבילים לריינג'ר ומיול?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אסף אולי תספר לנו מה תקציב והשימוש ואנחנו נפנה אותך?
סביב 20, 25 גג .
השימוש להסתובבות בכבישי קבוצת ישובי גדרות (עשרת) כולל נסיעה בשבילים לברנר.
חייב להיות חוקי ובר ביטוח.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אסף שלום
בסה"כ הכלי אמין.
כבר עשינו 2000 ק"מ (שווה ערך לכ 250 שעות), ללא תקלות, עד ש:
לפני שלושה שבועות נקרעה רצועה והסתבכותה שברה את המיסב שיושב על מכסה בית הרצועה.
ראיתי את המצב והחלטתי שלא לבצע את התיקון לבד. לקחתי את הכלי לתיקון אצל עופר אבניר.
כעבור שבוע ונזק של 2500 ש"ח ירדנו עם הכלי על העגלה לטיול בדרום. הכלי הורד מהעגלה במושב פארן. נסענו על הכביש כ-7 ק"מ והרצועה החדשה נקרעה ליד כושי רימון. הכלי הוחזר אחר כבוד לתיקון חוזר אצל עופר אבניר. ככל הנראה מדובר בתקלה שקשורה למערכת הגלגלות של הגיר עצמו. אעדכן בהמשך.
מבחינת עבירות:
יכולות שטח גבוהות. ראה סיכום טיול בו פתחנו את ציר האימה. ה CFMOTO היה היחיד שהצליחה לטפס לבד את המעקף והדהים את כולם.
לעומת זאת בדיונה הגדולה הורגש חוסר משמעותי בכוח. בעוד כלים עם מנוע 800 שייטו במעלה הדיונות ה-600 היה חסר אונים.
עוד רשמים:
המפלט של ה CFMOTO אינו משתיק את קולו. אם אינך חובש קסדה הרעש בסוף יכריע אותך. אני החלטתי להחליף לאגזוז יותר שקט. טרם אותר האגזוז המתאים (שיותאם למשימה).
התגלה חופש במיסב של נבה בגלגל אחורי שמאלי. לאחר תיקון הגיר אבצע את התיקון לבד. לא אמור להיות קשה.
בניתי והרכבתי שמשה קדמית שמתקפלת לפנים כמו בג'יפים של פעם. אצרף תמונה כשהכלי ישוב הביתה.
ערן CJ
שלום ערן,
אחרי תקופה ממושכת עם הכלי יש עוד קצת עדכונים חוות דעת עד היום?
טוב. אעדכן.
הרכבתי מפלט נוסף כדי להפחית מעט את רעש המנוע החזק.
באחת מנסיעותינו לטיול אופניים בשטח שבסביבה, בעודנו על הכביש, מהירות 70 קמ"ש לערך, נקרעה הרצועה של ה CVT (וריאטור). האמת שהיה בום גדול... בדיוק באותו שבוע נסעתי לחו"ל ובשבוע העוקב תוכנן טיול שטח. ניסיתי לבצע את העבודה בעצמי אבל כשפירקתי את מכסה הוריאטור הבחנתי שהמיסב בדופן המכסה שבור. החלטתי להשאיר את הבאגי במוסך בשמרת. נתתי את הכלי יחד עם רצועה חדשה שקניתי מבעוד מועד ב ALIEXPRESS (85$), וכשחזרתי הכלי היה מוכן, חוייבתי על סט משקולות של הוריאטור, מכסה וריאטור + עבודה. סה"כ 1900 ש"ח (כולל מע"מ).
ירדנו לדרום. נסיעה מהצפון לפארן. הנסיעה עם העגלה, 4 שעות מפרכות עם המוסו המלא בכל המשפחה, העגלה ועליה הבאגי. במושב פארן פרקנו את הכלי ויצאנו לדרך. כעבור 6 ק"מ, בסמוך למזנון של כושי..... "בום"! עוד רצועה נקרעה. הכלי נשאר אצל כושי וחזרנו לאספו בתום הטיול.
כשהחזרתי את הכלי למוסך הם בדקו ומצאו שהדרייב פולי היה שבור. זו הסיבה שהרצועה השנייה נקרעה מיד. מחיר החלק בארץ 5070 ש"ח לפני מע"מ. הזמנתי עם רצועה ב ALIEXPRESS - 325$. אבל - חמישה שבועות המתנה. המוסך בשמרת היו הוגנים מאוד. הם לקחו על עצמם את התיקון במלואו וסירבו לקבל תשלום. הזדמנות לומר עליהם מילה טובה.
מאז עברו 3 חודשים ללא תקלות. נכון. בקיץ מטיילים פחות. מאידך, יצאתי לפני חודש לפנסיה מכוחות הביטחון (אני קשיש בן 48), ובשלושת החודשים האחרונים, כל בוקר לוקח את ביתי לגן עם הטרקטורון. הכלבה שלנו רצה לידנו וכל ילדי הגן עומדים בתור להצטרף לנסיעה חזרה לביתם אחרי הצהריים.
בטיולים עם שני חברים שנוסעים ברייזר 1000 מורגש הכוח החסר. בהיבט עבירות, עדיין לא קרה שלא חציתי מכשול או שלא טיפסתי מעלה שהם יכלו לו. ריינג'ר ומיול שנוסעים איתנו מתקשים יותר לבצע מטלות עבירות.
הכי חשוב. האישה!
אישתי מכורה לטיולי אופניים. הרכבתי מנשא אופניים על הטרקטורון. אנחנו ממשיכים לצאת לטיולי משפחה כשאני והבן מתחלפים על האופניים ועל הטרקטורון. ימית בת ה-4 יושבת בטרקטורון על הבוסטר שלה וכולם מאושרים.
זהו. נשאר רק לשדרג לרייזר 1000. למה? תנסה ותבין שאין מה להשוות!
ערן CJ
אתה מקבל מעליאקספרס רצועה מקורית?
אתה מקבל מעליאקספרס רצועה מקורית?וודאי זה כלי סיני..אז מה הבעיה?כל המקורי סיני
מנסה להבין את החילוץ של הדברים הטובים
כי לפי הבנתי כל ביקור במוסך עולה לך כאילו נכנסץעם רייזר
אז למה לא בעצם?גם 800 או900
טעות שלי. משום מה היה לי בראש שקנית רייזר
איזה טיולים אתם עושים ומה אופיים כשרייזר 1000, מיול וריינג'ר בקבוצה גם כן?
איזה מיול ואיזה ריינג'ר עומדים בקצב של הרייזר 1000?
אני עם ריינג'ר 500 ולכן תוהה.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
אני שבוע שעבר רכשתי רייזר 800 שנת 2010
אנחנו קבוצה מכליל
יש גם 625 כמו של בעל השירשור
ויש מנגד את ה800
לטעמי ה625 חלש ביחס לשאר
אבל אם תשאלו אותי ה800 חזק מעט יותר מרייזר 800
בנוגע לעבירות אנחנו משפחות אז באמת אין אחד שנפל בדרך (אנחנו פחות מחפשים סלעים מוגזמים)
בקבוצה שלנו שני הרייזר 1000.
לא. אין לי סיכוי לעמוד עימם בקצב תנועה. אבל ההפרשים לא עצומים. כאשר נפתחים פערים מקבצים את הקבוצה.
אנחנו נוסעים יחד כך שהקצב נקבע ע"י הנהג או הרכב האיטי ביותר.
בטיולי עבירות אין מהירויות.
בעבירויות ה CF מככב. במהירויות הוא לא עיפרון מחודד...
ערן CJ
הבטחת תמונות של השמשה
אגב אני מחפש לעשות אחת מלאה עם וישר עם מנוע חיצוני שמעת על כזה,שלא דורש חיווט מצידי שלמנוע יהיה פלוס מינוס ומפסק עליו או בטריות
יש כאלו לרכבי אספנות.
אסף.
https://www.jeepland.co.il/product/8998-קיט-מנוע-וישר-כולל-זרוע-ומגב-12V-גוף-מנוע-נירוסטה
הבטחות צריך לקיים.
תמונות של השמשה המתקפלת.
אגב, קניתי באלי אקספרס וישר ידני. מצד אחד של השמשה וישר. מהצד של הנהג ידית להזזת הוישר... ממש כמו בימים של פורד מודל T.
עדיין לא התקנתי אבל הבן שלי כבר מתבאס מהרעיון.
ערן CJ
125832125833125834125835
יצא ממש יפה,תוכל לשלוח גם קישור לוישר?אגב למה לא חש לי?
קישור לוישר ידני:
https://www.aliexpress.com/item/4000034321221.html?spm=a2g0o.productlist .0.0.3fd14714gEDOCQ&algo_pvid=9ce8ed6d-c2c6-42f0-a661-ad3762f588d6&algo_expid=9ce8ed6d-c2c6-42f0-a661-ad3762f588d6-0&btsid=1dbf0049-99c8-4ffb-87a1-5814b0a8f227&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_ 3,searchweb201603_55
ערן CJ
האם הצנוע הזה נראה לכם טוב לרייזר???(סליחה על הגניבה)
https://s.click.aliexpress.com/e/nZ1rikw4
נשאלת השאלה,
האם אתה באמת רוצה לשים רכיב חשמלי שמגיע מלנדרובר?
;)
בתור אחד עם תמונה של אחד כזה תגיד לי אתה [emoji16]
גנבתם את השרשור...
נשלח מהנייד
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.