צפייה בגרסה מלאה : JK רשמים
אחרי חודש וחצי עם הרוביקון מתחיל להגיע לתובנות ראשונות:
1. מצויין על הכביש (נקודת ה ref היא הדיפנדר, כך שזה אולי לא חוכמה) אבל גם לעומת האקספלורר של אשתי, נוסע לא רע בכלל.
קרוז קונטרול + מזגן + מערכת שמע איכותית = תענוג צרוף בדרך לטיול ובחזרה (הזדקנתי....)
2. נוחות ועבירות טובים מאוד בשטח, לא פחות מהדיפנדר! הנעילות, ניתוק מוט מייצב + ההגבהות וצמיגי השטח עושים עבודה מצויינת.
עולה באותה קלות / זלזול מעלות מכובדים, בדיוק כפי שהתרגלתי בדיפנדר.
חסרונות:
1. הרכב קטן משמעותית מהדיפנדר. פחות מקומות אחסון וחסרים לי (כרגע) הגגון ושאר השיפצורים.
2. שוק אפטרמארקט מטורף שגורם לך להיפרד מהרבה זוזים בקצב מהיר ולחוסר מקום בסניף הדואר המקומי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
בהשוואה לדיפנדר מבחינת נפח האיסון כל רכב ייראה קטן...
ברנגלר, עניין הגגון זה לא סיפור פשוט בגלל הגג פיבר הפריק. גגון ראוי לשמו שגם יכול לשאת משקל צריך להיות מחובר לגוף הרכב או לפגוש... מסורבל משהו, יקר ולטעמי גם קצת מקלקל את הצורה של הרכב.
איני יודע מהם צורכי האיחסון שלך ובאיזה הרכב אתה נוסע לטיול בכל אופן תשקול לקנות תיק גג איכותי במקום גגון ותאכסן בו את כל הציוד בעל הנפח הגדול ושגם קל משקל- שקש״ים, מזרנים, בגדים, אוהל וכו׳
בתוך הרכב הפירון הפדוט הזול והיעיל הוא מדף בתא המיטען- יש מוכנים וניתן גם לעשות לבד ובקלות יחסית. מדף כזה באופן מעשי כמעט ומכפיל את נפח האיחסון בתא המיטען ומאפשר סידור המיטען עד קצה גג הרכב מבלי לפגוע בגישה לציוד המאוחסן.
נצל את המקום הרב יחסית מתחת לכיסאות גם הקדמיים וגם האחוריים ( כן גם לזה יש תיקים ייעודיים בשוק האפטר מרקט.
עוד מקום שניתן לנצל בקלות יחסית ובזול- החלל הלא מנוצל מעל בתי הגלגלים האחוריים - יש גם לזה פיתרונות מוכנים כמו תיקים יעודיים שתפורים בדיוק לחלל הזה ומעוגנים לקורות הכלוב, יש קיט של מעין תאי איחסון קשיחים לחלל זה ואפשר גם להכין לבד תיקים או נניח ארגזי תחמושת שמתאימים בגודל לחלל הזה.
אפשר בנוסף לעשות שימוש ברשתות מיטען מה בזמנו היה מכין סמואל מטריפנט- לפרוש שתיים כאלו בצידי תא המיטען וכן לפרוש רשת מטען בצמוד לגג הרכב
איפה לדעתך הכי טוב לשים עצים למדורה בלילה ומי שתייה?
רונן, תתחדש על ה- jl.
עצים למדורה לרוב מאחסנים על גגון מחוץ לרכב. אבל מניח שעדיין אין לך גגון.
לכן אין ברירה ומאחסנים בתא המיטען. במקרה כזה חפש שאריות עצים קטנות ליד נגריות ואחסן אותם בארגז שתמצא לנכון או אפילו ארגז קרטון שגם הוא ניתן לשריפה.
פיתרון נוסף לאיחסון מחוץ לרכב - כיסוי גלגל רזרבי עם תיק גדול שמחובר אליו - ראה שירשור כאן בפורום.
עוד פיתרון - מינשא אופניים שמתלבש על הגלגל הרזרבי ולקשור אליו עצים.
GodsFather
03-04-19, 08:05
יש פה אחד שמוכר ערסל שמתחבר לוו גרירה... עוד רעיון
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
יש פה אחד שמוכר ערסל שמתחבר לוו גרירה... עוד רעיון
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
כן , זה רעיון שחשבתי עליו והוא נשמע לי הגיוני: אבל אני צריך להתקין וו גרירה...
אני לא חובב ווי גרירה, אבל אני מניח שברנגלר אבדן זוית נטישה לא יהיה דרמטי לעומת הרכב הקודם שהיה לי - פאג'רו, ששם זו הייתה אשכרה מחרשה מאחור...
העניין הוא שהפגוש האחורי ( גם הקדמי תכלס ) שאיתו מביאים לארץ את הרכב מבאס כי המספר למטה מתחת לגלגל הרזרבי.
אז האפשרות שאני שוקל היא החלפת הפגוש ואז התקנת וו הגרירה בצורה יותר גבוהה קצת, וטרם גיבשתי איזה פגוש הכי יתאים - בינתים אין ממש מבחר בארץ ל JL והיחידים שמציגים לפחות פגוש שכזה הם אספיר.
תתקין וו נשלף..
החלק הנשלף יהיה עם "ברך" כי יש תקן לגובה הוו, אבל לטובת מיתקונים שאינם גרירת עגלה תוכל לבקש מהמתקין שיכין לך גם חלק נשלף נוסף בלי ברך.
- בינתים אין ממש מבחר בארץ ל JL והיחידים שמציגים לפחות פגוש שכזה הם אספיר.
תפנה ליריב קלר מסופר ג'יפ בטוח שימצא לך כל מה שאתה צריך לJL במחירים הוגנים ומהזולים בשוק.
תפנה ליריב קלר מסופר ג'יפ בטוח שימצא לך כל מה שאתה צריך לJL במחירים הוגנים ומהזולים בשוק.
+ 1
Sent from my iPhone using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.