התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בגי"ה - מסנן מים לבית (+ גינה)

אוהב נגב
24-01-19, 23:53
שלום,
אני מחפש הפניה למבחן השוואתי בין מסנני מים ביתיים. ככלל כל היצרנים מתהדרים באותן נוצות ותוצאות. עיקר הבעיה היא האבנית, ואני מעדיף מסנן ללא שימוש בסיליפוס. וגם... לדעתי יש יתרון למסנן שמעשיר המים במגנזיום.
אשמח לכל הארה והפניה, גם מידע אישי.
תודה לעונים.

omri_t
25-01-19, 07:24
אני לא מכיר פתרון ביתי יעיל לאבנית ללא סיליפוס.
סיליפוס אישית אני לא אשים בבית כי הוא בעצמו לא בריא לאדם.

מסנן לגינה למה צריך?

אני אישית חושב שזה די חארטה.
שמתי מסנן גס בכניסה לבית של עמיעד.
מתחת לכיור המטבח יש לי סנן 3 שלבים - מיקרוני קוקוס ופחם ואלו המים איתם מבשלים ושותים.
העלות נמוכה והמים סבבה ובלי טעמי לוואי.
לי ולמשפחתי זה ממש סבבה.

ד ו ר ו ן
25-01-19, 10:15
סיליפוס רק מונע התגבשות של האבנית.. הוא לא מעלים/מסנן אותה מהמים.

הרבה יותר הגיוני פעם בכמה זמן לנקות את הקומקום מאשר לשתות פוספטים על בסיס קבוע.

איל מ
25-01-19, 10:53
אשמח אם תגבו את האמירות האלו. כי הסיליפוס מאושר לשימוש ע"י FDA. ובדיון שהיה בזמנו בפורום של שותי קפה (איכות המים וכמות האבנית בהם הם נושא תהומי כנראה לכל המכונות במיליונטלפים שקל+ לטעם המדויק בסוף), היו המון קישורים להמון מחקרים שבאף אחד מהם לא נמצאה בעיה עם סיליפוס.

לגבי מניעת התגבשות, זה בדיוק מה שאנחנו רוצים. לא רוצה להוציא את האבן מהמים, כן רוצה שהיא לא תסתום לי את הדוד והקולט שמש, ומכונת הכביסה והמדיח. (להחליף קולט שמש כל שלוש שנים, נראה לי לא סביר, וגם לא להתחיל להתעסק איתו פעם בשנה לניקוי אבן).
אצלי מסנן גדול בכניסה לבית (סיליפוס+רשת), ואחד נוסף (קטן יותר) שמחכה להתקנה בכניסה לדוד.

סליחה על הסטיה מהבקשה של פותח השרשור.
עריכה,
אני כן יכול לקשר לכאן המון מאמרים שאומרים שסיליפוס מסוכן. כולם, אגב, מאתרים של חברות שמוכרות פילטרים אחרים כך שאין להם ערך בעיני.

omri_t
25-01-19, 11:45
החלפתי קולט שמש לפני שנה אחרי שהקודם סיים 15 שנה בגג.
מכונת הכביסה שלי בת 7 כנל המדיח.
אני לא מכניס כימיקלים למים באופן ייזום.
כן fda לא fda - אני לא שם.

איל מ
25-01-19, 13:03
אצלי אם אין משהו שעוצר את האבנית, הקולט שמש נסתם כמו עורקים של אמריקאי מת. מגיע לרמה של אפס זרימה.
מהדוד הוצאתי פעם אחרונה שני דליים לבנים גדולים מלאים אבן.
הפיות של הברזים בבית נסתמות אחת לכמה חודשים, והדיאפרגמה של הניאגרה כנ"ל (ואז יש נזילה קבועה באסלה.
אני מניח שמי שאין לו צורך, לא שם.

boaz avrahami
25-01-19, 13:09
מי שאין לו אבנית כנראה שותה מיים מותפלים שעליהם יש הכי פחות ספק שהם לא בריאים...

גם האוויר מאוד לא בריא.
בסוף כשנושמים יותר מדי הגוף לא עומד בזה ומתים.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

ד ו ר ו ן
25-01-19, 15:22
אשמח אם תגבו את האמירות האלו. כי הסיליפוס מאושר לשימוש ע"י FDA. ובדיון שהיה בזמנו בפורום של שותי קפה (איכות המים וכמות האבנית בהם הם נושא תהומי כנראה לכל המכונות במיליונטלפים שקל+ לטעם המדויק בסוף), היו המון קישורים להמון מחקרים שבאף אחד מהם לא נמצאה בעיה עם סיליפוס.

לגבי מניעת התגבשות, זה בדיוק מה שאנחנו רוצים. לא רוצה להוציא את האבן מהמים, כן רוצה שהיא לא תסתום לי את הדוד והקולט שמש, ומכונת הכביסה והמדיח. (להחליף קולט שמש כל שלוש שנים, נראה לי לא סביר, וגם לא להתחיל להתעסק איתו פעם בשנה לניקוי אבן).
אצלי מסנן גדול בכניסה לבית (סיליפוס+רשת), ואחד נוסף (קטן יותר) שמחכה להתקנה בכניסה לדוד.

סליחה על הסטיה מהבקשה של פותח השרשור.
עריכה,
אני כן יכול לקשר לכאן המון מאמרים שאומרים שסיליפוס מסוכן. כולם, אגב, מאתרים של חברות שמוכרות פילטרים אחרים כך שאין להם ערך בעיני.
גם ציאניד בערכים הנמצאים בשקדים זה תקין.

פוספט נמצא גם בתאים שלנו, ועדיין, בראייה ארוכת טווח, אבנית לא גורמת לכלום חוץ מקומקום סתום.
אחת הסיבות העיקריות להתנגדות לפתיחת שדה בריר ליד ערד היא העלייה המהותית הצפויה בחשיפה לפוספטים לתושבי ערד והסביבה.
הנה המחקר שלך.. אפילו בעברית.

פוספטים בצריכה ארוכת טווח.. מאתגר אותך למצוא את המחקרים שמראים לא השפעה מיידית שמתאימה למכירות אלא ארוכת טווח.

אותו אפרט דיספרסיה של הגיר תקבל עם הזנת 5% מלח רגיל לקו, האבנית לא תתגבש, אבל אז זה יהיה קצת מלוח ואולי תרגיש שזה שם.. והסיליפוס ״עובר מתחת למכ״ם״, כי אין לו טעם.

אם כבר, הייתי שם סיליפוס רק על הקו לדוד וזהו.
לבית זה מיותר.

ד ו ר ו ן
25-01-19, 15:28
מי שאין לו אבנית כנראה שותה מיים מותפלים שעליהם יש הכי פחות ספק שהם לא בריאים...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מים מותפלים זה חדש בשוק.
ודוד בן 15 או אפילו 5 לא פגש מים מותפלים, אז אם הוא החזיק מימד, זה היה כדהוא פגש מים רגילים..

גם המים המותפלים מעשירים מים קיימים, והאפקט ד״א טוב יותר כי הרכב המים מבוקר, להבדיל ממה שהיה פעם, שלכל חלק בארץ היה מקור מים שונה.
זאת אחת הסיבות העיקריות שיש הבדלים בכמות האבנית בין אזורים גיאוגרפיים.

boaz avrahami
25-01-19, 15:55
דורון, אבנית במים עושה הרבה נזקים מעבר לקומקום עם אבנית.
צנרת, דודים, מכונות כביסה, לכלוך במקלחות, ברזים מתקלקלים ועוד.

אצלנו יש 20 אחוז אבנית במים בערך.
מיד רואים כשהסיליפוס זקוק להחלפה.
יש מקומות שבהם רמת האבנית נמוכה יותר שבהם זה פחות משפיע. יש מקומות כמו אצלנו שזה קטסטרופה

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

asafpeleg
26-01-19, 07:59
שלום,
אני מחפש הפניה למבחן השוואתי בין מסנני מים ביתיים. ככלל כל היצרנים מתהדרים באותן נוצות ותוצאות. עיקר הבעיה היא האבנית, ואני מעדיף מסנן ללא שימוש בסיליפוס. וגם... לדעתי יש יתרון למסנן שמעשיר המים במגנזיום.
אשמח לכל הארה והפניה, גם מידע אישי.
תודה לעונים.אהלן,
אם בסוף תתקין מסנן סיליפוס כזה או אחר, תפריד את הגינה ממנו. חבל להעביר את ההשקייה של הגינה דרך סיליפוס, זה ייקצר לך את זמני החלפת המחסנית.
לגבי מתהדרים וכו': בדוק למי יש תו תקן, בדוק מי מיוצר בישראל ויהיו לו חלפי חילוק גם עוד שנים. לא צריך גילוי נאות, אתה מכיר אותי.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

tallevi
26-01-19, 11:49
בועז, בעצם ניתן ליישם את הסיליפוס בבית מסנן פשוט? כלומר פשוט למלא פנימה כדוריות סיליפוס?

אני מעוניין לשים כזה בכניסה לדוד/קולטים.

טל.

boaz avrahami
26-01-19, 12:02
טל, בעיקרון אין מניעה רק צריך לכלוא את הכדורים בתוך רשת על מנת שבערוב ימיהם פרורים מהם לא יעברו הלאה לכיוון הברזים.
אין בפילטרים האלו שום פטנט.
עמיעד השתמשו בפילטר 10 אינץ די רגיל ועברו בהמשך לבית פילטר אחר שחור שהוא נראה קצת עדיף

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

tallevi
26-01-19, 12:50
מצויין, תודה!

אוהב נגב
27-01-19, 00:18
אהלן,
אם בסוף תתקין מסנן סיליפוס כזה או אחר, תפריד את הגינה ממנו. חבל להעביר את ההשקייה של הגינה דרך סיליפוס, זה ייקצר לך את זמני החלפת המחסנית.
לגבי מתהדרים וכו': בדוק למי יש תו תקן, בדוק מי מיוצר בישראל ויהיו לו חלפי חילוק גם עוד שנים. לא צריך גילוי נאות, אתה מכיר אותי.

הטפטפות אצלי בגינה נסתמות (ומסביב לחורי הטיפטוף מצטברת שיכבה לבנה שניצמדת לצנרת הפלסטיק.) ולכן סיליפוס עבורן יהיה יעיל, מה עוד שפוספט הוא דשן יעיל.
תודה רבה לכל העונים.

לביא
27-01-19, 01:17
122728

יש מכשירים מקצועיים למניעת אבנית.
עובד על עיקרון של החלפת יונים. טוענים את המכשיר במלח והמים שנכנסים הביתה נטולי אבנית לחלוטין.
הם כן טעונים בנתרן וכדאי להשתמש באוסמוזה הפוכה אם משתמשים במים לשתיה.

boaz avrahami
27-01-19, 05:13
לביא,

זו כבר קטגוריה אחרת מבחינת מחיר ואיכות.
יש לזכור שמרכך מים ממליח את השופכין ולכן אסור לשימוש בבתים פרטיים.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190127/6397f061d419d680a10687d8619d5898.jpg

https://www.hametaher.co.il/products/water-softening-and-scale-prevention/מרכך-מים-תרמילי/29-types-of-products-and-services/softening-and-scale-prevention/23-guide-to-water-softening-and-softeners

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

asafpeleg
27-01-19, 05:41
הטפטפות אצלי בגינה נסתמות (ומסביב לחורי הטיפטוף מצטברת שיכבה לבנה שניצמדת לצנרת הפלסטיק.) ולכן סיליפוס עבורן יהיה יעיל, מה עוד שפוספט הוא דשן יעיל.
תודה רבה לכל העונים.אתה מדשן את הגינה באופן קבוע?

Gilad
27-01-19, 07:19
122728

יש מכשירים מקצועיים למניעת אבנית.
עובד על עיקרון של החלפת יונים. טוענים את המכשיר במלח והמים שנכנסים הביתה נטולי אבנית לחלוטין.
הם כן טעונים בנתרן וכדאי להשתמש באוסמוזה הפוכה אם משתמשים במים לשתיה.

מרכך מים אוטומטי כמו זה המופיע פה הוא הפתרון האידיאלי לנושא האבנית. ההבדל לא יאמן - אין אבנית על מקלחונים, ברזים לא נסתמים, דוד נקי וכו' וכו'

שים לב שהוא יוצר טעם לוואי למים, לכן כדאי לעשות קוו נפרד לברז מי השתיה במטבח

גם צמיגים גדולים והגבהות אסורים על פי חוק, כל אחד יעשה את החשבון שלו מה מותר ואסור, כמות המלח היוצאת לניקוז היא זניחה בשימוש ביתי.

ד ו ר ו ן
27-01-19, 08:32
כדאי להשתמש באוסמוזה הפוכה אם משתמשים במים לשתיה.
מים מזוקקים יכולים להיות הרבה יותר גרועים ממים עם קצת מלח.

ע״ע מי מזגנים במנוע.

-->