התחברות

צפייה בגרסה מלאה : העברת טסט לטרקטורון לאחר מספר שנים ללא טסט וללא הפקדת הרשיון

Jo_P
05-02-19, 17:04
אהלן חברים,
אני יודע שנשאל הרבה אך יש הרבה מקרים שונים ולכן שואל:
חבר העביר לי את הטרקטורון שלו (פולריס סקרמבלר 500), הוא אינו סגור על שנת הייצור אך מדובר בסביבות 2008 - 2010.
אין לו את רשיון הרכב ומזה מספר שנים שאינו מחדש אותו ואינו מעביר את הכלי טסט. הכלי עמד בשנים האחרונות.
לאחר טיפול מקיף וכולל, הכלי 'עומד' על הרגלים, מנוע עובד כמו שצריך והוא מוכן לנסיעה.
מה עלי לעשות כדי להעביר את הכלי טסט? ברור לי שאצטרך לשלם את האגרה עבור כל השנים שבהן היא לא שולמה.
אם אפשר פירוט של הצעדים (איך לקבל אצ הרשיון? יפוי כוח, טסט, מעבדה כן או לא, העברת בעלות וכו').
תודה מראש,
יוחאי

GodsFather
05-02-19, 17:16
את הרישוי אפשר בחלק מסניפי סופרפארם עם האשראי של בעל הרכב או דרך האתר של משרד התחבורה.

Sent from my LON-L29 using Tapatalk

Jo_P
05-02-19, 17:38
את הרישוי אפשר בחלק מסניפי סופרפארם עם האשראי של בעל הרכב או דרך האתר של משרד התחבורה.

האם זה ינפיק רשיון עם אגרה עבור כל השנים החסרות?

boaz avrahami
05-02-19, 17:47
זה טרקטורון חקלאי?
נדמה לי שעבורן אין הגבלות ואפשר רק להעביר טסט.
לגבי האחרים-
ממליץ לבדוק מול משרד הרשוי.
בעיקרון זה עשוי לגרור בדיקה יסודית במעבדה אבל אחרי הכול טרקטורון ואם הוא תקין אז אין ממה לפחד מלבד הניג׳וס ואולי עלויות מסביב

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

Jo_P
05-02-19, 17:53
זה טרקטורון חקלאי?
נדמה לי שעבורן אין הגבלות ואפשר רק להעביר טסט.
לגבי האחרים-
ממליץ לבדוק מול משרד הרשוי.
בעיקרון זה עשוי לגרור בדיקה יסודית במעבדה אבל אחרי הכול טרקטורון ואם הוא תקין אז אין ממה לפחד מלבד הניג׳וס ואולי עלויות מסביב
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הטקרטורון לא חקלאי.
אין לי בעיה עם כל הפרוצדורה רק לא מבין מה היא ומאיפה להתחיל. אם יש מישהו שבקיא בתהליך דומה אשמח לייעוץ איפה להתחיל.

נדב42
05-02-19, 18:40
אם יש לחבר את מספר הרישוי של הטרקטורון, בקש ממנו שילך לדואר להוציא רשיון. הוא ייצטרך לשלם את כל האגרות שלא שולמו עד היום. אם יש בעיות נוספות, יגידו לו שם.

רק שיוודא לפני שהוא הולך שהסניף הספציפי מטפל ברשיונות רכב.

האפשרות הבטוחה יותר היא ללכת למשרד הרישוי, אבל זה תור וטרטור גדולים יותר .

Raccoon
05-02-19, 18:49
האפשרות הבטוחה יותר היא ללכת למשרד הרישוי, אבל זה תור וטרטור גדולים יותר .

היום אפשר להזמין באינטרנט תור למשרד הרישוי.
בלי תור מוזמן ההמתנה ארוכה מאוד מאוד, כי כל אדם שהזמין תור מקבל שירות לפניך.
זה הניסיון שלי מלפני כמה חודשים.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Asaf-a
05-02-19, 19:31
אופציה נוספת:
בעל הכלי, הולך עם כרטיס אשראי שעל שמו, למסוף רשוי שקיים בחלק מסניפי סופר-פארם, ומוציא את הרשיון, אותו צריך לשלם בבנק הדואר, לא ניסיתי עבור כלי שעומד הרבה שנים, יתכן שנחסם, אבל שווה לנסות כי חוסך תור.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

boaz avrahami
05-02-19, 19:57
לא הייתי ממהר לשלם את האגרות בלי להבין מראש מה נדרש ולכן ממליץ לגשת למשרד הרישוי או אפילו להתקשר לרשויופון

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

GodsFather
05-02-19, 20:25

Sent from my LON-L29 using Tapatalkתחושה שהדברים האלה נאמרו כבר...

Sent from my LON-L29 using Tapatalk

ruby572
05-02-19, 22:06
העדיפות הראשונה היא להוציא רשיון רכב במשרד הרישוי.
בדואר ובסופר-פארם, לא בטוח שאפשרי אחרי תקופה כזו. וגם לא כדאי לשלם לפני שמקבלים את הטופס.
במשרד הרישוי, אתה מקבל את הטופס ואח"כ צריך לשלם . תרצה -תשלם, לא תרצה- תשאיר את המצב כך.
בכל מקרה על הטופס שאתה מקבל יש סכום לתשלום כולל כל האגרות שלא שולמו בעבר, שים לב שתהיה כתובה הערה :"התשלום כולל פיגורים".
את הטופס יכול לקבל הבעלים הרשום של הרכב עם הצגת ת.ז. או יפוי כח חתום ומסודר. ואם הוא חבר שאתה יכול לגשת עם תעודת הזהות שלו, מה טוב. (אגב, גם לטסט צריך יפוי כח)
דבר נוסף, בסעיף, "תנאים והגבלות" , יופיע מה התנאי לביצוע טסט, למשל "חייב בבדיקת מעבדה" או "חייב אישור בלמים" וכו'.
אתה אמור לבצע רק את מה שכתוב שם.
אם לא כתובה אף הגבלה, אתה משלם וניגש לטסט במכון טסטים כרגיל.

Asaf-a
05-02-19, 23:20
צודק, אופס...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

asafk
07-02-19, 09:13
לגבי בדיקת מעבדה אין קשר- טרקטור לסוגיו הוא לא רכב מיושן ולכן תקנה 281 לא רלוונטית.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

-->