צפייה בגרסה מלאה : פג׳ארו כג׳יפ ראשון
היי,
אני כרגע בהתלבטות לגבי ג׳יפ ראשון למשפחה.
לאחר כמה טיולים משותפים עם חברים והעולם שהתגלה בפנינו של כמה כיף זה טיולי ג׳יפים החלטתי לקנות גם כן.
כמה פרטים לגבי ה״שימוש ותקציב״, מחפש ג׳יפ שמתאים למשפחה של 6 נפשות שישמש ביום יום כרכב שני (כ-15,000 ק״מ) בשנה
ובסופי שבוע לטיולים.
מבחינת תקציב תכננתי כ-90,000 + 10,000 למקצה שיפורים בסיסי (עיקר ההמלצות שקיבלתי היו קיט הגבהה - בולמים/מתלים וכן מיגון בסיסי אם חסר)
מהטיפה שראיתי ביד 2 נראה שפג׳ארו סביב שנת 2010 הוא באיזור תקציב הזה.
מה דעתכם? האם יש דברים מסוימים שכדאי שאשים לב אליהם בקנייה?
תודה מראש
ברוך הבא..
כמו כל רכב בן 10 ומעלה חשוב לבדוק מנוע וגיר ולראות שהמערכת חשמל תקינה (יש מלא חיישנים למיניהם).
השוק מלא בכאלו רכבים ועם סבלנות אני בטוח שתמצא אחד טוב.
ממליץ לבדוק במוסך שאתה סומך עליו .
בהצלחה.
איתי
אילו רכבים יד לחברים עימם אתה מטייל?
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
היי,
אני כרגע בהתלבטות לגבי ג׳יפ ראשון למשפחה.
לאחר כמה טיולים משותפים עם חברים והעולם שהתגלה בפנינו של כמה כיף זה טיולי ג׳יפים החלטתי לקנות גם כן.
כמה פרטים לגבי ה״שימוש ותקציב״, מחפש ג׳יפ שמתאים למשפחה של 6 נפשות שישמש ביום יום כרכב שני (כ-15,000 ק״מ) בשנה
ובסופי שבוע לטיולים.
מבחינת תקציב תכננתי כ-90,000 + 10,000 למקצה שיפורים בסיסי (עיקר ההמלצות שקיבלתי היו קיט הגבהה - בולמים/מתלים וכן מיגון בסיסי אם חסר)
מהטיפה שראיתי ביד 2 נראה שפג׳ארו סביב שנת 2010 הוא באיזור תקציב הזה.
מה דעתכם? האם יש דברים מסוימים שכדאי שאשים לב אליהם בקנייה?
תודה מראש
לצרכים שלך ובתקציב שהגדרת פאג'רו אכן קנייה מצויינת. כאמור יש מבחר גדול בשוק המשומש, תבדוק פיזית ובנסיעה כמה רכבים ולדעתי אין סיבה שלא תמצא רכב טוב, אולי אפילו מוגבה/ממוגן ועם צמיגי שטח, ואולי גם משנתון גבוה יותר מ2010. אם כי פחות משנה השנתון (2009-10-11) ויותר משנה המצב בפועל, קילומטראז' נמוך יחסית והיסטורית טיפולים.
מקצה שיפורים בסיסי (עיקר ההמלצות שקיבלתי היו קיט הגבהה - בולמים/מתלים וכן מיגון בסיסי אם חסר)
צמיגים!
תודה על התגובות המהירות!
החברים עם לנד קרוזר וטראנו.
שאלה נוספת - איפה בודקים לפני קנייה? רכב רגיל הייתי לוקח למכון כמו טסטליין/דינמומטר וכ״ו.
האם הבדיקה שלהם בעלת ערך גם לג׳יפ או שבשביל זה נדרש מוסך מתמחה?
וכמובן צמיגים :).
האם תוספת הכסף לדקאר לעומת הדזרט שווה את ההפרש?
שוב - תודה
קח בחשבון שמחירוני לוי יצחק ואפילו יד2 אינם קרובים למחירי השוק של רכבים ראויים, רכב ראוי מקבל הרבה יותר.
במקרה של suv מומלץ לא להתפשר על רכב במצב פחות ממצויין, פוטנציאל עלויות התיקונים גבוה מאוד.
איני מדבר מפוזיציה, ואין לי רכב למכירה, מאידך מכרנו אני וחבר פאג'רוים שמורים עם קמ נמוך בחודשיים שלושה האחרונים, שנינו דרשנו וקבלנו מחירים טובים.
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
קודם כל שיהיה בהצלחה.
ההבדלים בין הדגמים הינם ריפודי עור בדאקר, וגודל הג'אנט (בדאקר 18 ובדזרט 17) עדיפות ל17 (תוכל גם לרכוש את הדאקר ולהחליף מידה)
עדיף לטיולים - דזרט.
שים לב היטב, מסתובבים בשוק פג'רואים 'יד ראשונה' שבפועל הם רכב מח"טים לשעבר. ניתן לזהות על פי חורים בפסי הגגון ובתוך הרכב, כמו גם כל מיני דברים קטנים כמו הקוד שרשום בעט על הסך שמש.
שלא ימכרו לך סיפורים "יוצא מנהל הרכב נהג יחיד מטופל רק במורשה". אוטו עם חורים לא היה רכב מנכ"ל.....
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
עדיף לטיולים - דזרט.
שים לב היטב, מסתובבים בשוק פג'רואים 'יד ראשונה' שבפועל הם רכב מח"טים לשעבר. ניתן לזהות על פי חורים בפסי הגגון ובתוך הרכב, כמו גם כל מיני דברים קטנים כמו הקוד שרשום בעט על הסך שמש.
שלא ימכרו לך סיפורים "יוצא מנהל הרכב נהג יחיד מטופל רק במורשה". אוטו עם חורים לא היה רכב מנכ"ל.....
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalkאני הייתי מעדיף רכב מחטים לשעבר מרכב פרטי שטחן את כל המעלות בנגב וקרע את האוטו מלמטה למעלה...אדרבא, לפחות עם רכב צבאי אתה יודע שהוא מוגבל בכניסה לשטח רציני אז לדעתי זה דווקא יתרון.
בוא נגיד .... שאת הג'יפ מח"ט של החטיבה שלי אף אחד לא הגביל. וזה אני כותב גם אחרי לא מעט שעות בכיסא הנהג. זה רכב מסכן שכל יומיים נוהג בו מישהו אחר, לרוב נהגים שמבחינתם זה וחמישייה אותו דבר, הוא נוסע רק בשטח, נושם חול ואבק, עמוס למשקל מירבי, מטופל במגבלות התקציב, ומגיע לכל מקום שטנק מרכבה מגיע. לפעמים אפילו בכוחות עצמו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני הייתי מעדיף רכב מחטים לשעבר מרכב פרטי שטחן את כל המעלות בנגב וקרע את האוטו מלמטה למעלה...אדרבא, לפחות עם רכב צבאי אתה יודע שהוא מוגבל בכניסה לשטח רציני אז לדעתי זה דווקא יתרון.
עדיף את זה שקרע את המעלות בנגב על בליינד...
הרכב אולי מוגבל בכניסה אבל הנהג בדרך כלל מוגבל בראש, לא ממש אכפת לו, וזה שאסרו עליו לא אומר שהוא לא עשה את זה בכל זאת (מיומנו של נהג צבאי לשעבר :p)
בנוסף.. תחזוקה צבאית היא לא שם דבר למקצעויות... דלק צבאי זה זבל... עזוב נו.
הייתי גם נהג וגם מכונאי בצבא...עדיפה התחזוקה הצבאית מהאין תחזוקה של בעלי רכבים עם מודעות אפסית לעניין זה.
מעולם לא הייתי קרוב לשטח רציני בגלל המגבלות, והאיסורים היו מחמירים ומוקפדים, (לפחות במה שאני נתקלתי)
אני גם רואה בכבישי הארץ את רכבי המחטים הללו ולי הם נראים אפילו מלוקקים ביחס לרכבים פרטיים...אז אתם יודעים מה? הנה עזבתי...אבל העדפתי נשארה בעינה...
היי,
ברשותכם שאלה נוספת.
נראה שאני מכוון יותר לשנתון 2009 אך כאשר אני מסתכל ביד 2 נראה שיש כמה וכמה דגמים עם הספק שונה.
לדוגמא יש דזרט/דקאר/לימיטד דיזל 3.2 ליטר של 170 כ״ס ויש של 200 כ״ס.
מישהו מכיר? האם מדובר במנוע שונה והאם יש העדפה לדגם מסוים?
תודה מראש
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.