צפייה בגרסה מלאה : רכב לנהגת חדשה - מה לקנות?
ילדה שהגיע לגיל 17 והוציאה רישיון, אבא שלה החליט להשמיש את הפוקוס 2004 שעומדת בסככה (מושבניקים...). אני טוען שעדיף, במקרה של נהגים צעירים, רכב בטוח יותר. עם יותר כריות אוויר ובעיקר מערכת ESP.
האמא, זו שבאמת מחליטה, קבעה שאני צודק והמספר 25 אלף ש"ח נזרק לאוויר.
מה נכנס בסכום הזה? משהו עם רמת בטיחות סבירה, ESP, לא ישן מדי.
יש משהו כזה?
תודה רבה.
פוקוס 2012...
יוצאת ליסינג לשעבר
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
ב 25 יש הרבה סופר מיני גם מאיזור 2015-13...
ידני/אוטומטי/לא משנה?
אוטומטי. זה נוער של היום, לא יתאמצו לערבב את הדלק עם הידית.
בפחות מ 25k יש לי שברולט קרוז סטיישן מנוע 1800 אחאלה רכב חרא שוק . מחירון 2014 מעל 40
בקיצור 20k והילדה תיסע במשהו בטוח . אם תצליח למכור אחרי כן אני לא מבטיח .
0545869811
שלומי
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
פוקוס 2004 תקינה מבית טוב לטעמי תתאים מאוד למשימה....לא רואה מה היתרון של סופר מיני חדשה בעשור, יתרון גודל ומסיביות הפוקוס עם לפחות 2 כריות אוויר לעומת סופר מיני עם 4 כריות אוויר אך מסה קטנה יותר.
לטעמי esp אינו דיל ברייקר בראיה הכוללת.
הסופר מיני הכי חדשה שתצליח למצוא... פיקנטו, i10, C2, וכו'...
הבעיה היא לא הרכישה ב 25, אלא התחזוקה וההוצאות השנתיות לרכב משומש ולנהג צעיר.
מנסיון עם c3 2011 שהיתה אגב רכב מעולה לנהג צעיר, ההוצאות השנתיות על ביטוח חובה ומקיף, או אפילו צד ג' הן לא הגיוניות... קח בחשבון כ 10k על ביטוחים וטסט, תוסיף על זה עוד כ 2--4k על הוצאות שוטפות של טיפולים, צמיגים, מצבר או כל מה שעלול להתקלקל ברכב ישן, ובשקלול ירידת ערך, פה ושם מכות או תיקוני פחחות מזדמנים עקב חוסר נסיון של הנהג והמסקנה שהגעתי שיותר משתלם לקחת רכב בליסינג כולל חבילת שירות ביטוחים מלאים לנהג צעיר, רכב חליפי ושקט נפשי.
אוויס נתנו את הדיל הכי משתלם 7500 שח מקדמה ותשלום חודשי של 1350 שח עבור יונדאי i20, ל 36 חודשים, לדעתי זו הדרך.
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
אני חושב שנהג חדש - כל נהג חדש - הורס את הרכב הראשון שהוא נוהג בו.
לכן כדאי שיהיה חדש ככל האפשר. וקטן יחסית - פחות נזקי חניה.
אני גם סבור שזו רשלנות לתת לנהג חדש רכב אוטומטי, לכן ידני זה הכיוון.
וסופרמיני ידניות, חדשות יחסית - יש בשפע. אוטו נבלה יוצא השכרה או ליסינג, כזה שקונים בזול יחסית מוכרים אחרי שלוש שנות התעללות בערך הגרט ובלי סנטימנטים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני חושב שנהג חדש - כל נהג חדש - הורס את הרכב הראשון שהוא נוהג בו.
לכן כדאי שיהיה חדש ככל האפשר. וקטן יחסית - פחות נזקי חניה.
אני גם סבור שזו רשלנות לתת לנהג חדש רכב אוטומטי, לכן ידני זה הכיוון.
וסופרמיני ידניות, חדשות יחסית - יש בשפע. אוטו נבלה יוצא השכרה או ליסינג, כזה שקונים בזול יחסית מוכרים אחרי שלוש שנות התעללות בערך הגרט ובלי סנטימנטים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalkבדיוק בגלל הסיבות שמנית אני ממליץ על רכב הכי בטוח שיש ועם המון ברזל...
טעויות יהיו, לפחות שהן יסתכמו בכמה שקלים
זה תלוי לאן תיסע הגברת.
אם זה נסיעות בתוך השכונה לחברות / ים / מכון כושר ... דבר אחד. לרוב מוגבל למהירות פקק. אני עם אסף.
אם זה נסיעות מהמושב לעיר / מדברן / חוצה ישראל כל יום .. עדיף משוריין.
Sent from my iPhone using Tapatalk
זה תלוי לאן תיסע הגברת.
אם זה נסיעות בתוך השכונה לחברות / ים / מכון כושר ... דבר אחד. לרוב מוגבל למהירות פקק. אני עם אסף.
אם זה נסיעות מהמושב לעיר / מדברן / חוצה ישראל כל יום .. עדיף משוריין.
Sent from my iPhone using Tapatalkלפי הסככה במשק (הודעה ראשונה) שיערתי שלא מדובר במהירויות פקק...
הנהגת החדשה בכלל עם רישיון לידני? הרוב היום עושים על אוטומט.
הביטוח (חובה ומקיף) על סקודה פאביה ידנית 2014 יצא לנו משהו כמו 8000₪. ג' לא היה זול בצורה משמעותית.
עוד נקודה לגבי ביטוח - יש חברה שמציעה התקן שמתחבר לobdii ואפליקציה שהנהג החדש מפעיל כל פעם שהוא נוסע. אתה למעשה קונה חבילת קילומטרים. כשביררנו על ביטוח לילדה קיבלנו המלצות מחברים לא להתקרב לזה. כי כשצריך להפעיל את הביטוח פתאום מתגלה שבדיוק האפליקציה לא עבדה/לא קלטה וכו'....
לגבי הסופר מיני - צריך לבדוק שאכן יש שם כריות אוויר וכו'.
נסה לחפש i30 (לא סטיישן). לדעתי יכול לקנות 2012-2013. אפילו היו ידניות כאלו.
לפי הסככה במשק (הודעה ראשונה) שיערתי שלא מדובר במהירויות פקק...
כן
רק עניתי ... ;)
לדעתי eps וכל שאר הגמדים האלקטרוניים זה יופי. אבל משהו שלא צריך לדעת שהם שם. כי הם לא באמת יודעים לנהןג ואם סומכים עליהם כשמסמסים / מצלמים סלפי נהיגה / מתאפרים / מנפנפים ידיים / ושאר דברים חשובים שחייבים לעשות בזמן נהיגה. אז זה נגמר רע.
עדיף ללמוד על אוטו טיפש וידני. קשה באימונים. קל בקרב.
ככה אני מאמין.
וכשיגיע הרגע ( שמתקרב דיי מהר ) אני ככה אנהג.
איזה ידני, מה ידני.
שנת 2019, יצור אדם ממין נקבה, בת 17, ישראלית. נולדה, גדלה והתבגרה בישראל.
קודם תבדוק אם בכלל יש לה רשיון מתאים. הרבה מאוד בני נוער כיום, כולל בנים, עושים רשיון רק לאוטומט. ובאמת בלי שוביניזם - לפחות ממה שאני שומע מהמתבגרים שלי - רוב מוחלט של הבנות עושות רק לאוטומט.
אני מהמר שגם הגברת הזו עשתה רשיון לאוטומטי בלבד. הלוואי שאני טועה.
ונניח שיש לה רשיון מתאים - האם היא בכלל תסכים לנהוג בידני?...
את האוטו הראשון הנוער אכן הורס לתפארת.
בטיחות זה הכי חשוב.
הקילומטראז' הכולל לא יהיה גבוה כך שצריכת דלק היא עניין משני.
חבל על ההשקעה הכבדה בביטוח מקיף וכו'.
לכן - לדעתי כדאי להתחיל מרכב ישן וזול אבל אמין, חזק ובטיחותי.
למשל וולבו 740/940 ישנה. זה רכב מאוד עמיד ומאוד פשוט ואמין, הוא איטי ועצל מספיק כדי שלא יתפתו לחשוב על השתוללויות ובעיקר בטוח וחזק מספיק בתאונה ממוצעת. עד כמה שאוטו בן 20-24 יכול להיות בטיחותי.
גם פוקוס דור ראשון יהיה נהדר. עולה כלום, חזק ומסיבי מאוד, פשוט ולכן סופר-אמין, מזגן מטורף, התנהגות כביש מעולה - אני לא מכוון להנאות נהיגה אלא לאחיזה גבוהה, היגוי מדויק ובכלל בטיחות אקטיבית גבוהה. יש 2-4 כריות ויש ABS. והעיקר - מתקלקל? (וזה לא קורה הרבה, אם בכלל, אבל נניח שהלך משהו גדול כמו גיר או מנוע) אז זורקים את האוטו וקונים אחד אחר. יש עדיין המון כאלה, גם במצב מצוין.
אני יודע שיש מצב שמכוניות כאלה לא יהיו מספיק "מגניבות" בעיני המתבגרים - אבל היי - זה מה שאבא מוכן לקנות ולתחזק מכספו. שיגידו יפה תודה שהם מקבלים אוטו. את ה"אוטו המגניב" הם כבר ירכשו לעצמם מכספם, כשיעמדו ברשות עצמם.
וולבו זה לא הנעה אחורית?
אם כן, בשום פנים ואופן לא לתת לנהג בלי נסיון.
ויוצא לי לנהוג לא מעט על רכבי הנעה אחורית. גם כאלו שמצילים אותך אלקטרונית.
הנעה אחורית - אז מה?
הנעה אחורית לכשעצמה זה לא משהו מסוכן או לא טוב.
740/940 זו מכונית שאוחזת ויושבת לא רע על הכביש ובפירוש אין לה מספיק כוח כדי להחליק גלגלים או לשלוח את זנבה החוצה.
תוסיף לזה שבישראל כמעט כולן אוטומטיות ולכן עצלות אפילו עוד יותר... וגם קלה לחנייה למרות המימדים - שדה הראיה וזוויות ההיגוי שלהן ללא תחרות. וקיבלת אחלה דבר לנוער.
*ומה שאפשר לעשות איתן אחר כך, כשהנוער התבגר ועבר למשהו "מגניב יותר עם מולטימדיה", הלבנה השוודית יכולה לעבור לסטטוס של ממתק ליודעי דבר בלבד
Nobody suspect the Volvo.......
123156123157123158123159
לא נסעתי על וולבו ישנות. נוסע על רכבי הנעה אחורית. גם פרייבט. לא רק טנדר.
מספיק לעזוב את הגז בפתאומיות באמצע סיבוב על כביש רטוב וחלק כדי לאבד את התחת.
בנוסף, ובהמשך לדיון על מסה מול מודרנה, פה יש לך מאסה, נכון, אבל היא יושבת נמוך (בניגוד לג'יפ), והסיכוי של נהג צעיר להכנס לברוך בגלל טעות עצמית (כזאת שגמדים אלקטרונים היו מונעים) היא גבוהה בהרבה.
עוד כיוון, לא פופולרי בכלל: רנו מגאן דור שני, רק להקפיד לבחור באלה שהחל מ-2008.
טובה ואמינה בהרבה מתדמיתה ומהדגמים של 2003-2007. יש להן ESP וזה חשוב.
מכונית מרווחת, נוחה, מתנהגת מצוין, הכי בטוחה בקטגוריה לזמנה ובטח הכי בטוחה ביחס למחיר.
התדמית ומחיר הקנייה שלהן בקאנטים - היא כל כך זולה ויש לא מעט שמורות.
כנ"ל סיטרואן C4. מקבילה למגאן, רק עם עיצוב יותר יפה ואיכות חומרים פחות טובה.
אוטו אמין וטוב, נוח מאוד, בטוח מאוד, לא מאוד זקן (בגיל). יש ESP ו-6 כריות.
קונים בגרוש וחצי. תעשה את העבודה כמה שנים בשקט ואחר כך זורקים אותה בגרוש ורבע לנער/ה התפרן/ית הבא.
שיח זקנים
וולוו, פחחח נראה לך שנערה מתבגרת תהיה מוכנה לעלות על דבר כזה? אבוש.. מה דעתך על מיני קופר? אולי פיאט 500? מוכנה להתפשר על פיקנטו אם אין כסף, זה מה שיבקשו ממך ועם זה צריך לחיות, פוקוס, מזדה 3, ולוו, יגרמו לבת שלך לקחת את הרכב שלך במקום
לא נסעתי על וולבו ישנות. נוסע על רכבי הנעה אחורית. גם פרייבט. לא רק טנדר.
מספיק לעזוב את הגז בפתאומיות באמצע סיבוב על כביש רטוב וחלק כדי לאבד את התחת.
בנוסף, ובהמשך לדיון על מסה מול מודרנה, פה יש לך מאסה, נכון, אבל היא יושבת נמוך (בניגוד לג'יפ), והסיכוי של נהג צעיר להכנס לברוך בגלל טעות עצמית (כזאת שגמדים אלקטרונים היו מונעים) היא גבוהה בהרבה.
ה-140/240 הישנות היו באמת טריקיות לשליטה במגבלות. (מי בכלל טרח לקחת אותן למגבלות זו שאלה אחרת...) ב-740 ו-940 זה כבר הרבה יותר טוב. מנסיון.
הסיכוי להיכנס לברוכים קטן כי האוטו עצל ואיטי וממש לא מעודד לבדוק גבולות.
ואם חס וחלילה הוולבו מתנשקת עם אוטו אחר, זו באמת בעיה שלו.
גבולות ומגבלות?.... את זה הפסיכים בודקים אחר כך, עם גדישה פראית. או עם V8....
בקיצור, חפש לה c3 או c4 רכבים טובים מתדמיתם, הרבה יותר בטוחים מהיפניות והקוריאניות, מחירים מצחיקים ומבחר גדול לרכבים חדשים יחסית, בחלקם גג שמש פנורמי, ברובם בלוטוט מובנה ויציאת aux, הבת תהיה מרוצה, וגם אתה.
פיקנטו, מיני קופר, פיאט 500... מותק שלי, תשתחררי מהצבא ותמצאי לך בעל עשיר שיקנה לך.
רוצה אוטו עכשיו? זה מה שיש.
פיקנטו, מיני קופר, פיאט 500... מותק שלי, תשתחררי מהצבא ותמצאי לך בעל עשיר שיקנה לך.
רוצה אוטו עכשיו? זה מה שיש.
בדיוק.
ומלכתחילה,
סעי קצת בתחב"צ. תבני קצת אופי. כשתחסכי חצי מהסכום של אוטו, אני מוכן לממן לך את החצי השני.
אבל זה אני.
https://youtu.be/trUGXg4tkf8
רלבנטי אם אתה גר בעיר, אין מצב לבנות על תחבצ במקום אחר
חצי מהאוטו היא יכולה לשים לי כבר עכשיו בגיל 14[emoji16]
אני הראיתי לה דאסטר והיא נגנבה לגמרי (למרות שזה בטוח יהיה בסוף איזה שהוא רכב ליסינג בגלל הביטוח)
אתם זוכרים שיש שם פוקוס 2004 שעומדת בצד בודדה?
הדיון החל מתוך פרדיגמה שהיא אינה בטוחה דיה עבור נהגת חדשה עקב מחסור ב ESP....ולכן מחפשים אלטרנטיבה.
בדיוק.
ומלכתחילה,
סעי קצת בתחב"צ. תבני קצת אופי. כשתחסכי חצי מהסכום של אוטו, אני מוכן לממן לך את החצי השני.
אבל זה אני.
https://youtu.be/trUGXg4tkf8
יש את הסרטון הזה ביותר מבויים ?
לנושא הביטוח לנהג חדש - כמה יעלה ביטח צד שלישי בלבד ?
צריך לקחת בחשבון שתביעת ביטוח שנייה בתוך שלוש שנים מכניסה אתכם לרשימה שחורה וחברות הביטוח יסרבו לבטח פעם נוספת , זו גם סיבה לחשוב על רכב חד פעמי זול.
אני זוכר היטב את עצמי בתחילת הדרך עם רכב הנעה אחורית כבד ואיטי - בקושי מצליח לסיים עקיפה וכמעט נכנס במשאית שבאה ממול / מגיע במהירות לסיבוב, והרכב ממשיך ישר לכוון המדרכה עם הולכי רגל... זה היה אותו ״אופל רקורד״ משרשור האידיוטים. צריך ללמד את הילדים לנהוג אחרי הטסט, לא עוזר לשים אותם ברכב איטי.
לכל אלו שבשם החינוך יאלצו כביכול את הנהגת הצעירה שלהם לנסוע במה שיש ובמה שהם חושבים לנכון- תחשבו שוב. נכון חינוך ועקרונות חשובים מאאאד אבל אני לא מאמין שבמודע תגרמו לצאצאים שלכם עוגמת נפש ותפגעו בהשתלבות החברתית שלהם. כן כן מה שמאד חשוב להם/ להן בגיל הזה זה מה יגידו החברה ואף אחת לא רוצה להיות במקום שבו כל התיכון יצחק עליה בגלל הרכב שלה.... וולוו... נו באמת...!!???
רוב הצעירים/ צעירות יעדיפו להיות בלי רכב כלל מאשר לנהוג ברכב שהוא לא מגניב במידהמינימלית וסבירה.
אצל הבכורה שלי (כיום בת 30) היה לי קל- היא למדה על ידני. ובזמנו הייתה אצלי הפרדת רשויות... אז סידרתי לבכורה ולי סופה שחידשתי לחלוטין וצבעתי בצביעה מגניבה והיא אהבה את הסופה בטירוף והייתה מושא לקינאת כל התיכון שמפני שהיה לה את הרכב הכי מגניב בתיכון.
לצרכי נסיעות עירוניות קל״ב זה היה סופר מספיק וסופר בטיחותי עם כל הברזלים שמסביב לרכב!!!
עם התאומות (בנות 22) המצב קצת שונה למדו על אוטומטית ורק פיאט 500 באה בחשבון (או רנגלר ...)
שלמה, נראה לי שזה מאד תלוי מיקום .
ספק אם מושבניקית שתגיע לבית הספר בפורד פוקוס תזכה להקנטות מהחברה, אולי בכפר שמריהו .
הילדים שלי גרים בתל ברוך ואצלם המעמד החברתי נקבע לפי ההשקעה בצופים , לא באיזה רכב מתניידים. יש שם ילדות שמגיעות לביה״ס עם I8 ויש ילדים שרוכשים במשותף גרוטאה. עם כל הכבוד, הם יכולים להסתדר יופי בלי רכב, כמו שהסתדרו עד גיל 17 ואם הרכב לא נראה להם הם יסרבו להשתמש בו ולא יעשו לעצמם ״פאדיחות״.
הבן שלי נמצא במרחק 10 דקות הליכה מביה״ס ומקן הצופים, זה הרדיוס בו הוא חי. מגיל 13 נסע באופניים חשמליים (למרות אי הסכמתי) ודווקא עכשיו כשהוא בעל רשיון נהיגה זה ״נהיה מסוכן״ והוא ״חייב״ רכב משלו. זה לא צריך להיות רכב יקר אמנם, אבל התנאי שהצבתי לו הוא שקודם ימצא עבודה ויוכל לממן את האחזקה השוטפת של הרכב, אם יש לו 20 שעות ביממה לפעילות בצופים אז גם יש לו זמן למלצר וכו׳ מבחינתי. גם זה אגב מקובל מאד בשכונה - דווקא בקרב ילדים ממשפחות עשירות יותר, זה ועוד איך הזמן לחנך אותם.
ניר, לא אמרתי שצריך לספק את מה שהם רוצים אבל גם לא מכריחים לנסוע ברכב שממש פאדיחה להיראות בו כמו וולוו. גם במושבים נראות ולו במידה מינימלית הכרחית.
למען הסר ספק שתי התאומות שלי נשאו בעצמן במחצית עלות הרכב שלהן
אני הוצאתי רשיון בגיל 17 וקיבלתי בתמורה לעשות סיבוב על הטנדר להביא את הפועלים מהכפר לעבודה ב 4 בבוקר לפני יום לימודים.
אם התחננתי ממש היו מצפרים אותי ונותנים לי לנהוג באוטו של אמא... וואו... פריווט.
אם הייתי מבקש מההורים רכב חדיש או אוטומט כנראה שהייתי חוטף נעל לראש.
ואני לא כזה זקן....
עד כאן התבכיינות על אובדן הדרך.
וולוו אוטו נחמד אבל אנחנו ב 2019 לא ב 1980
אף אחד לא נוסע בוולוו ישנה.
גם זה לא האוטו הנכון לשלוח נער לתמרונים בעיר.
אני חושב שהפוקוס המדוברת as is תעשה את העבודה.
וכשהילדה שלי תגיע לגיל רשיון
היא תנהג בהילוכים.
או תלך ברגל.
אוטו משלה היא תקבל אם היא ממש תעבוד בשבילו.
אבל יש לי עוד יותר מעשור....
ניר, לא אמרתי שצריך לספק את מה שהם רוצים אבל גם לא מכריחים לנסוע ברכב שממש פאדיחה להיראות בו כמו וולוו. גם במושבים נר
אות ולו במידה מינימלית הכרחית.
למען הסר ספק שתי התאומות שלי נשאו בעצמן במחצית עלות הרכב שלהן
כמו שאמרתי - אם הרכב מבייש אותם הם לא ישתמשו בו, אי אפשר להכריח. חוץ מזה לך תדע מה הטעם שלהם- אולי זה נראה להם קול כמו הסופה שלך בזמנו, זה משהו שצריך לשאול אותם. מדי פעם אני מראה לילדים שלי מכוניות ישנות ברחוב ושואל אם היו מעוניינים בכזה(כמו התימני עם הגלידה), מפתיע לעיתים לשמוע את התשובות.
נראה לי שדבר ראשון צריך להיות קיים צורך - ואם מדובר במושב שכל יציאה מהבית דורשת כלי תחבורה אז מן הסתם יש צורך, לילדים שלי אין. לגבי נראות - פשוט לשאול אותם ולא להפתיע אותם עם רכב חלומותיך סטייל הסרטון המזוייף עם הקונטאש. חנן יכול לספר לך איך הבת שלו שמתניידת בקיבוץ על עגלה חשמלית מהגאים של יונדאי מכונה ״סנובית״ ... . אם רכב משלהם זה מותרות - אז שיעבדו בשבילו.
אחרי שעשיתי תאונה שלא באשמתי עם הקיה סיד של אישתי. חיפשתי רכב בטיחותי יותר.
בסוף קניתי פורד מונדיאו 2011. הדגם שלפני מנועי הטורבו. יוצא ליסינג עם 120 אלף קילומטר. לפני שנה במחיר 18 אלף שח.
רכב מדהים כרכב יד אחרונה. בטיחותי הרבה יותר מהפוקוס. מנוע 2.3 בשרני ולא חסכוני במיוחד. 1 ל8 ממוצע.
מומלץ. לא לבעלי בעיות חניה.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
כנראה שחוץ משלמה אין כאן חברים עם בנות בגיל הזה, או שכולם כאן רדנקס מושבניקים עם בנות במגפיים מצופות בקקי פרות, שאין בעיה להושיב אותן בוולוו 1970 או בטנדר פיז'ו.
ילדה מתבגרת, לפחות עירונית או בגוש דן לא תעז להראות את עצמה ברכב גדול, גם לא במונדיאו, שזה בכלל רכב שנחשב בכל העולם לרכב לקשישים בני 70 פלוס..
הבת שלי בת 15, עוד מעט.
היא מבקשת שאשמור לה את הסיקס לרישיון.
מזה כשנה היא מתעניינת במערכות הרכב, מה תפקיד הגיר ולמה צריך קלאץ׳, אז יש סיכוי...
אבל היא כזאת ציפלונת, צריך לוודא שהיא בכלל מסוגלת ללחוץ על הקלאץ׳.
אני לא חושב שהסיקס מתאים כרכב ראשון (למרות שאצלי זה היה הרכב השני, אחרי סטאז׳ בן חצי שנה על 205, שלימדה אותי יופי יופי על העברות משקל והיגוי יתר פוטוגני).
אח"כ הסיקס לימד אותי בשטח, על איך מכוניות מתנהגות. בשטח הכל קורה הרבה יותר מוקדם, וסיקסים מגיבים ממש מאוחר, אם בכלל.... אני מניח שמה שלמדתי אז בשבילי בן שמן, הציל לי את החיים בכביש, לפחות פעם אחת.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
אתם מערבים כאן מין בשאינו מינו.
עניין של טעם ואופנה ומוסכמות חברתיות.
רציתם זול וגם בטיחותי? זה אחת האפשרויות.
גם פוקוס ישנה או סיטרואן חבוטה בת 10 כלשהי זה "ממש לא מגניב".
זה לא מתאים למעמד המחייב, במיוחד אצל בקרב המתעשרים החדשים שמתגוררים באיזורים בעלי מעמד סוציו-אקונומי גבוה?... כל מיני שכונות יוקרה בצפון גוש דן או יישובי האליטות בשרון?...
אלה לא דברים באוויר. במציאות שבה למותגים של הג'ינס והנעליים ודגם הטמבלפון יש חשיבות עליונה, כאשר כל השכנים והחברים מהכיתה מסתובבים במכוניות חדישות ויקרות, להיראות בוולבו בת 20 או בפוקוס ישן וחבוט זה משהו שיכול להכניס את המתבגר/ת לבעיה חברתית.
רק שאלה שמעמדם החברתי והכלכלי הוא כזה, לא צריכים את העצות שלנו. הם הולכים עם הפרינצסה בת ה-17 לסוכנות וקונים לה אוטו חדש ומגניב מדגם לבחירתה, שיבטיח את "מעמדה החברתי" במציאות אה-לה-בוורלי-הילס 90120 עאלק שהיא חיה בה - חדש, בצבע הנכון, מאובזר בכל הגאדג'טים הנכונים, בטיחותי - שיהיה לה בכיף, לבריאות ושתתחדש - למי שיכול להרשות לעצמו, אני יותר ממפרגן.
אבל אם אתם אלה שמספקים את הרכב ויש גם מגבלה כלכלית, אז שהנסיכים/ות ילמדו גם להסתדר עם מה שיש - זה חלק מהחינוך. אבל מי אני או כל אחד אחר שיתערב לכם בחינוך ילדיכם.
כנראה שחוץ משלמה אין כאן חברים עם בנות בגיל הזה, או שכולם כאן רדנקס מושבניקים עם בנות במגפיים מצופות בקקי פרות, שאין בעיה להושיב אותן בוולוו 1970 או בטנדר פיז'ו.
ילדה מתבגרת, לפחות עירונית או בגוש דן לא תעז להראות את עצמה ברכב גדול, גם לא במונדיאו, שזה בכלל רכב שנחשב בכל העולם לרכב לקשישים בני 70 פלוס..
הבת שלי ( 16 ) הודיעה שהיא לא מתעניינת בידני ( ונשמתי לרווחה )
הבן שלי ( 15 ) הודיע שכן .. ונקטתי את הפעולות המקדימות הדרושות ..
אם זה מספיק בגיל הנכון .. :)
יש רכבים מגניבים שגם בטוחים מבחינת esp וכריות אויר שגם זולים ובמסגרת התקציב ולא יגרמו מבוכה לנוהגים בהם.
דוגמא לכזה זו אותה c3 בשנתונים 2011-13 שברמת גימור הגבוהה מגיעה עם כל החבילה כולל גג פנורמי, היתה לבת שלי כזו כשנה עד שהלכה לעולמה בתאונת טוטאל לוסט, מזדה 3 פגעה בה ברמזור מאחור, המזדה התרסקה, הסיטרואן הגיעה הביתה בנסיעה, אך התיקון היה יקר משווי הרכב...
וכאן נכנס הרעיון לליסינג פרטי כמו שהמלצתי קודם, החשבון פשוט, 10000 שח לאגרות וביטוחים, עוד 4000 הלכו על טיפול שנתי, בלמים, ומצבר, ירידת ערך שנתית תוסיף עוד 2-4k ותגיע לעלות של ליסינג חדש עם חבילת שירות, טיפולים וכל הביטוחים שצריך.
הרכב יחטוף, מכות ודפיקות יהיו, זה שאלה של זמן, איבוד ימי עבודה, ריצות למוסכים, השתתפויות עצמיות גבוהות במקרה של נזק עצמי, וסיכוי כמו שנאמר למוניטין בעייתי בחברות הביטוח, לא שווים את זה.
הבכורה שלי בת 20 ביוני. לגמרי "עירונית מגוש-דן".
היא תגיד תודה כשתקבל מאמא שלה את המפתחות למזדה 3 או ממני את המפתחות לפוקוס, אם תצטרך לנסוע לאנשהו.
ניראות ומעמד חברתי שנשען על אבזרי שופוני כמו "אוטו מהדגם הנכון", הם הדברים האחרונים שמעניינים אותה.
כבר בגיל 17 היא היתה מעבר לדברים האלה. ועדיין היתה מקובלת, מסמר חברתי וללא רגע אחד פנוי מרוב פעילות חברתית.
לא התחנכה ב"בוורלי-הילס ג'וניור היי" אלא בבית ספר למצויינות באמנויות ומדעים. לא קל. אף אחד שם לא הגיע לבית הספר ב-SUV גרמני או ב-GTI חדשה או במיני קופר.
היא גם עשתה שנת שירות ועכשיו משרתת בצה"ל בתפקיד עם משמעות חינוכית/חברתית.
היא קורצה מחומר אחר וקיבלה חינוך אחר כנראה. גם החברות והחברים שלה הם מחומר דומה. גם היום לא תראו שם פרינצסות בפיאט 500 חדשה עם גג נפתח או מיני קופר או אאודי A1, למרות שלחלק מההורים יש את האפשרות הכלכלית. ללמדכם שהכל בידינו.
על אח שלה, שבן 18 ורק עכשיו לומד נהיגה (כי העדיף לסיים קודם עם הבגרויות שלו בציון מקסימלי כולל כל הבונוסים ורק אחר כך להתפנות להוצאת רשיון) אין לי מה להוסיף. מבחינתו וולבו ישנה (רצוי סטיישן, מונמכת, ידנית, מוגדשת...) זה הכי מגניב.
כנ"ל. חינוך אחר.
חינוך הילדים שלכם הוא רק בידיכם וכנראה ש"גוש דן" זה תיאור כוללני מדי. אולי יש משמעות לאיזה איזור מתכוונים בצפון גוש דן.
למשל וולבו 740/940 ישנה. זה רכב מאוד עמיד ומאוד פשוט ואמין, הוא איטי ועצל מספיק כדי שלא יתפתו לחשוב על השתוללויות ובעיקר בטוח וחזק מספיק בתאונה ממוצעת.
התבלבלת,
זה לא רכב לגרוטראלי, או לקשישה סולידית בת 80+, זה רכב למתבגרת.
אי אפשר להשוות ביחס לפוקוס/מזדה3.
סיכוי יותר מסביר שהיא לא תסכים לעלות על זה או שהרגת לה את הדרוג החברתי..
אני מתגעגע לימים בהם פיאג'ו סי ודומיו היו פתרון לגיטימי, וגם עבורם עבדנו...
אחרי שהתחתנתי עם אשה מפונקת , אין סיכוי שתהיה לי ילדה מפונקת ... גיל 17 זה כבר בוגרים, מספיק בשביל לקבל כאפות. עדיף שיקבלו את הכאפות בגיל הזה מבגיל 27-37 . לא רוצה לשפוט אף אחד, אולי בגלל שהילדים שלי גדלו בשכונה מאד עשירה, מראש לא היה מצב לתחרות - זה כנראה דבר אחד לוותר על נסיעה לחו״ל כדי שלילד יהיה אייפון x ונייקי ב 900 ₪ כמו לשאר הילדים בכתה ודבר אחר כשלילדים בכתה יש רכב במחיר של דירה ובית במחיר של שכונה. אז נא לא להשמיץ את תושבי הצפון ת״א, לפחות אלו שאני רואה הם ממש לא בקטע של למי יש יותר גדול - הבת שלי בת 15 מסתובבת כבר שנה עם אייפון 7 מקולקל, אייפון כי יש אפליקציות חברתיות שהם משתמשים רק בזה, מקולקל - כי הילדים לא מבצעים שיחות קוליות הם רק מסמסים בינהם, אם היא תשלח לתיקון אז תהיה מנותקת לשבוע מהרשתות החברתיות. כמו שאני רואה את זה - רק המבוגרים יכולים לצלצל אליה בשיחה קולית, אז זה מעולה לה שלא ניתן... היא גם חסמה בווצאפ את האפשרות לראות אם קיבלה הודעות ועונה רק על מה שמתאים ובזמן שמתחשק לה.
לא משמיצים.
רק שמים דברים בפרופורציות.
להבדיל מכל הגרוטאות האחרות שהעלינו כאן כאפשרות, רוב הוולבואים 940 ב-7,000 שקל, עדיין נראים ומרגישים כמו רכב חדש ויקר בהרבה. שים להם ג'נטים נוצצים ב-1000 שקל ומולטימדיה ב-500 שקל וזה כבר נראה ומרגיש לא רע בכלל. אבל זה לא העניין.
אתם מתארים כאן בהכללה מטורפת נוער מפונק, שטחי, נטול ערכים, שהכל מגיע לו ושמקבל מההורים כל מה שירצה בלי לנקוף אצבע. נוער שהרדיפה אחרי מותגים, סמלי מעמד, "ניראות" ו"מקובלות" טרללו את דעתו. אתם אמיתיים? זה אולי נפוץ באיזורים היוקרתיים וביישובים העשירים, אבל זה בפירוש לא הרוב וזה לא חייב להיות ככה. אתם כהורים לא חייבים להסכים עם זה ולתת לזה יד. אפשר גם אחרת ולא חסרות דוגמאות.
כמו שכתבתי קודם - עם הגדולים שלי זה הצליח בגדול. יצאו הכי טוב שאפשר, הם בוגרים מעורבים ואכפתיים ומודעים לעצמם ולסביבתם ולא חלאות קטנים ומפונקים. אבל הם גדלו בשכונה רגילה בחולון, לא ביישוב וילות יוקרתי ולא עם אבא שממנכ"ל חברת הייטק. הם הבינו מה ואיך זה כשאין כסף לשטויות וצריך לתעדף הוצאה ולהסתפק במה שיש.
כנראה שאיתקל בסיטואציה הזו בעוד 7-9 שנים כשהקטנים שלי יגיעו לגיל המתאים ואיתם אולי תהיה בעיה. לנוכח החתך הסוציו-אקונומי הסופר-גבוה של האיזור בו גרה האמא שלהם ושל הורי רוב הילדים בכיתה שלהם, כנראה שעוד יהיו לי צרות... אבל אם אני כאבא קונה את האוטו - יואילו נא הנסיכים לומר תודה ולהסתפק במה שאני יכול להרשות לעצמי לספק להם.
לא מתאים? לא מספיק COOL ומקובל על פי הנורמות החדשות ולא מספיק מגניב אז מה לעשות?.... זה מה יש. שילכו לעבוד אחרי שעות הלימודים ויחסכו כסף משלהם לטובת משהו יותר "מגניב". כמ ושנאמר - תביא וחצי, תקבלו ממני חצי. ואם גם זה לא טוב, אז יש תחב"צ.
אבל זו רק דעתי.
בקיצור, חפש לה c3 או c4 רכבים טובים מתדמיתם, הרבה יותר בטוחים מהיפניות והקוריאניות, מחירים מצחיקים ומבחר גדול לרכבים חדשים יחסית, בחלקם גג שמש פנורמי, ברובם בלוטוט מובנה ויציאת aux, הבת תהיה מרוצה, וגם אתה.
לא צריך לחפש !
יש אחת מחכה בעליה למחלף קאסם / אזה"ת אפק לבאים מכיוון מערב .
נוספת מחכה בדיוק בהתמזגות של כביש 6 לעין תות והירידה למחלף עירון.
כנראה שהבעלים יודעים מדוע לא לטרוח ולאסוף את הזבל שהשאירו בצד הדרך ....
רענן
ברור שלא כולם יכולים לתת לקטן/קטנה רכב ראשון.
מי שכן נותן אז כדאי שיתן רכב מתאים, יש סטנדרטים לנוער היום, אבוש זה מילת קוד לאבא כספומט.
לא מעניין אותם שזה 4 גלגלים ונוסע והם לא צריכים רב-קו, מעניין אותם שזה פריט אופנתי, תיתן להם גורטאנוע הם יתביישו ויעדיפו לא להתשמש...
לך תספר להם שהרכב הראשון שלך היה בגיל 20+ והיה חלוד, מתפורר, נוזל ומצריך מברג כל יום.
אני עם הגישה של רמי גרנד, חבר טוב, צודק גם במה שאומר בעניין הזה. בבעלותי מספר פריטי אופנה...
את הדרוג החברתי שלהם שיבנו בעצמם.
כשאני הייתי ילד לא היה לי דברים שהיו לאחרים.
יודעים מה?
הלכתי לחברים ושיחקתי אצלם במחשב/ראיתי וידאו. זה רק חיזק לי את הקשרים.
לא רוצה אוטו מעליב?
שחברות שלך יאספו אותך.
או שתחסכי קצת כסף ותקני מה שבא לך.
זאת הדעה העתיקה שלי, ובתור הורה, זה בדיוק מה שאני אמור להיות- עתיק.
אני עובד עם ילדים אחרי צבא, ורואה בדיוק מה חינוך ה"ניתן לו כל מה שהוא רוצה מהסיבות הלא נכונות" או "בוא נכיל את הילד" עושה.
ועכשיו אנקדוטה:
בתקופת הסופה (פתוחה, כננת וג'ריקנים על הטמבון, צבע חדש בתנור, ברזנט חדש מהניילונים ומה לא...) הקפצתי את האחות הקטנה של חברתי דאז "לעיר". בטעות נתקלנו בקבוצת חברות שלה. החוצפנית, במקום להיות מבסוטה ולהשוויץ, מנסה להתחבא באוטו תוך שהיא ממלמלת "יואו, איזה פדיחות, רק שלא יראו אותי באוטו המביך הזה....".
נוער....
טוב, זה לא בהכרח הרכב שמביך ... אולי זה אתה ולא היה לה נעים להגיד לך, יש להן כל מיני שטויות בראש ולהיראות בחברת מבוגרים זה בעייתי.
כשאני מסיע את בת ה 15, לא משנה באיזה רכב, היא מבקשת שאני אוריד אותה בדרך ״כי קבעתי עם חברה שגרה כאן״ ואין שום בית ברדיוס 500 מטר...
עוד לפני שנים כשניסיתי להצטרף לטיולי בית ספר היא עשתה סצינות של ״נראה לך - פאדיחותתתתת !!!!!״
כשאני חושב על זה אז גם אנחנו בגיל הזה היינו מובכים מנוכחות ההורים, היו את האבות המאגניבים שהיו מצטרפים בטיולים השנתיים ועושים איתנו צחוקים בספסלים האחוריים - בדיחות גסות וכו׳, לנו זה היה שמח וגם אני רציתי להיות אבא כזה - אבל נזכרתי שהבנות של אותם אבות היו בקצה השני של האוטובוס ובכלל לא היו בעניין. לא היו מגיבות טוב כשהיינו מתעניינים אם אבא שלהן מגיע לטיול.
אז עם הבת הקטנה אני לא מפספס הזדמנויות כל עוד היא נהנית מחברתי. הבנים שלי לפחות לא עושים חשבון ומסנג׳רים אותי בכיף להסיע אותם ואת החברים שלהם.
ואני לא מבין מה רע בפרגיסון??
ראבק לרוקסן היינו נוסעים בשיירה.
https://youtu.be/ue7wM0QC5LE
קרעתם אותי לגמרי
אני,
מה אני מבין בכלל.
פעמיים ניסיתי להביא בת.
פעמיים לא הצליח.
דרור, גם אתה מכליל ומדביק סטיגמות לשווא.
לשמחתי אני ובנותיי אכן גרים שאיזור בעל חתך סוציואקונומי גבוה. אבל, פיספסת את האמירה שלי שבמקרה של התאומות הן מימנו מכספן את רכישת נרכבים שלהן כמו שאתה גדרת תביאו שקל תקבלו שקל.
אחת מהן שירתה בתפקיד תומך לחימה מהקשים שיש לבנות בצה״ל - תצפיתנית. השנייה סורבה לגיוס על קרע בריאותי.
יותר מכך גם אני הופעתי מהאחוז הגבוה של הבנים והבנות בשכונה ובתיכון שהתגייסו לשירות קרבי בכלל וליחידות מובחרות בפרט.
בכל החברה המערבית, כולל בכל ארץ הקודש ובכל איזור מגורים/ חתך סוציואקונומי - הנראות וה״ מה יגידו״ חשובים לנוער.
אם נדבר תכלס בכסף- מחיר השוק של פיאט 500 שנים 2014-2016 נע בין 25,000₪ ל- 35,000₪ בדיוק בגבולות התקציב של פותח השירשור.
אני לא הייתי פוסל את הפוקוס, יותר חשוב שתלמד אותה לנהוג חכם וזהיר מאשר מערכות בטיחות מתקדמות.
הכל כמובן בשקלול יחסי.
ו...סחטיין על האבא המפנק.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.