PDA

צפייה בגרסה מלאה : Article: מבחן שטח השוואתי: מקררי רכב

אייל
22-03-19, 07:14
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3909-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%A9%D7%98%D7%97-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%90%D7%AA%D7% 99-%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%A8%D7%99-%D7%A8%D7%9B%D7%91

boaz avrahami
22-03-19, 07:31
מבחן מוזר...

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

אבנר ברוך
22-03-19, 08:10
כל הכבוד, עושה הסבה להובלה בקירור.

איל מ
22-03-19, 09:22
מבחן לא מוזר בכלל.
למרות שהגילוי הנאות מחייב אותי להודות שלצרכים שלי אין שום צורך במקרר על כל הסרבול שלו. הצידנית שלי, גם אחרי הורדת הנפח הדרוש לקרחומים עדיין נותנת יחס נפח חיצוני/פנימי טוב יותר, ומספיקה לשלושה ימי טיול.

boaz avrahami
22-03-19, 10:12
המבחן מוזר מאוד.
הוא משווה בין קטגוריות מקררים שונות וגם נעשה על ידי מישהו שאין לו כנראה נסיון קודם עם מקררים לרכב.

תצוגת הטמפרטורה על הצג במקרר ריק אינה רלוונטית.
בכלל מקרר לרכב מתנהג שונה ממקרר ביתי מאחר ואין בו אוורור שמפזר את האוויר הקר ומקרר את המוצרים.
המבחן לא מבין את הנקודה הזו אפילו.

אחת הנקודות החשובות במבחן מקררים היא צריכת הזרם. לא בוצעה בכלל.

ניקוי תא המקרר וניקוז. לא נבדק.
פירוק הדלת וחסינות הצירים נבדק בקושי.

נתון נוסף הוא דווקא היכולת לקרר תחת עומס חום חיצוני- גם זה לא בוצע.

מגוון המקררים כלל מקררים מקטרויות שונות שהמכנה המשותף היחיד בינהם הוא הנפח ושהם משווקים על ידי איש שטח.
אחד המקררים המובילים בעולם הוא ה ARB שמקומו נפקד באופן קבוע.

כמי שקרא כמה מבחני מקררים בטרם רכש ARB אני מאוכזב.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

asafk
22-03-19, 11:25
אני דווקא כמי שלא משתמש במקרר באוטו, רואה שהדבר היחיד החשוב בו הוא שיקרר, וישמור על קור.
מה שאייל בדק אלו הפרמטרים האלו - ודווקא מוצא חן בעיני המיקוד ולא בירבור על שלל נתונים לא חשובים כמקובל אצל המכורים לדיבורים על מקררים. מה יועיל מקרר שקל לנקות אם הוא לא שומר על קור בחנייה בלילה?

לגבי ה ARB - אתה כנראה צודק ומקומו נפקד. מן הסתם מסיבות לוגיסטיות.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

boaz avrahami
22-03-19, 11:39
כשתצטרך לנקות מיץ מקררים מצחין אחרי טיול תבין כמה חשוב למשל פקק ניקוז או שיש לידית המקרר מצב שבו המקרר נשאר פתוח מעט בשביל אוורור.

נקודת הגישה במבחן היא הנקודה שלך של מי שטרם התנסה במקרר.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

hadtomer
22-03-19, 11:57
אני מסתייג מהקביעה שגולדסטאר היא לא ממש בירה.

ד ו ר ו ן
22-03-19, 12:00
לגבי ה ARB - אתה כנראה צודק ומקומו נפקד. מן הסתם מסיבות לוגיסטיות.
אסף.
חסר גם המקררים של קינן שנפוצים, מוכחים בשוק המקומי לא מעט שנים, ובמחיר אטרקטיבי.

אני כן חושב שסוגיית האנרגיה כן חשובה.
זה ההבדל בין מקרר שאפשר לחיות איתו עם מצבר יחיד ובין כאלו שדי מחייבים מצבר שני,על כל המשתמע מכך.
אני בטוח שיש מי שההבדל הזה מהווה גורם משמעותי בשיקולים.
אנשים שהולכים לאיבוד/איך כוח לברור את השורות התחתונות מהשרשורים הטכניים.

לדעתי מדידת טמפ המים דווקא מתרגמת יפה את ההבדל בין התצוגה והטמפ בפועל של מוצר.

אם כי אצלי במקרר, כשהוא מציג מינוס, אכן נוצר קרח.

איל,
לא מצליח לראות מצב שאתה מקבל יחס נפח/אחסנה טוב יותר עם צידנית איכותית וקרחומים ומצליח לשמר אוכל שצריך קירור.

גיא
22-03-19, 12:12
עזוב אותך ...

אייל והצידנית זה כמו אתה והבנזיניה ..

מתכחש מתכחש ... עד שמתייבש.

ואז יום אחד יפקחו עיניו ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

andy.shaked
22-03-19, 12:23
כל המקררים שכאן יכולים לעבוד גם ברכב עם מצבר יחיד, בגלל ההגדרות של מנגנון cutoff זה אמור לשמור על המצבר, אבל לאורך זמן, זה יפגע בחיי המצבר במידה והוא לא מצבר פריקה עמוקה .

#המדען_המטורף

ד ו ר ו ן
22-03-19, 12:33
כל המקררים שכאן יכולים לעבוד גם ברכב עם מצבר יחיד, בגלל ההגדרות של מנגנון cutoff זה אמור לשמור על המצבר, אבל לאורך זמן, זה יפגע בחיי המצבר במידה והוא לא מצבר פריקה עמוקה .

#המדען_המטורף
זה על הנייר..

בפועל, מנסיון לא רק שלי, מספיק שהמצבר שלך לא בשיאו, אז בקלות יכולה להיות בעיית הנעה בבוקר לרכבי דיזל.

מצבר בינוני, גם ב-12v בבוקר, מתקשה להניע מנוע דיזל.

איל מ
22-03-19, 12:45
איל,
לא מצליח לראות מצב שאתה מקבל יחס נפח/אחסנה טוב יותר עם צידנית איכותית וקרחומים ומצליח לשמר אוכל שצריך קירור.

אתה מוזמן לבוא להתרשם. ואפילו לא עם קולמן אקסטרים.
והצידנית יורדת בעצירות ומגיעה עד מתחת לעץ/שולחן שאוכלים בו. מקרר לא יודע לעשות את זה.

נכון, אני לא עושה קמפינג של שבוע, ואני לא מבשל "על האוטו".

מצד שני, אני לא עבד של האוטו, ואין לי מערכות סופר מתוחכמות שמטרידות את מנוחתי. כשיש טיול, ציוד טיולים עולה על האוטו, וכשאין טיול, הוא רכב ריק, סטנדרטי לחלוטין, שמשמש להגיע לעבודה ולהוציא ילדים מהגן.
ואגב,
גם אם היה לי מקרר, לא היה מעניין אותי מה הצריכת זרם שלו. בלילה הייתי מנתק אותו מהחשמל ומחבר חזרה בבוקר.
כן היה מעניין אותי הגודל, המשקל, יכולת הקירור האמיתית והיכולת לשמור על טמפרטורה.

פתח ניקוז זה חשוב, אבל מקרר שהיה עולה לי חמש מאות שח פחות, גם בלי פתח ניקוז היה זוכה.
רובסטיות זה אכן דבר חשוב, מניח שאפשר להוסיף התרשמות "מהעין". או תגובות של אנשים שמחזיקים אחד ומוכנים לשתף מנסיון לאורך זמן.

אני מניח שיש יותר לקוחות שלא נכנסים לקרביים של המקרר, מאשר כאלו שכן. ולהם מספיק לדעת תוך כמה זמן המים בבקבוק התקררו, ותוך כמה זמן הם התחממו.

בקיצור,
לא מבחן מוזר.

asafk
22-03-19, 12:54
כשתצטרך לנקות מיץ מקררים מצחין אחרי טיול תבין כמה חשוב למשל פקק ניקוז או שיש לידית המקרר מצב שבו המקרר נשאר פתוח מעט בשביל אוורור.

נקודת הגישה במבחן היא הנקודה שלך של מי שטרם התנסה במקרר.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94אני מתלבט אם לענות.... אבל בכל זאת.
לא אני ערכתי את המבחן אלא אייל, אדם שלמיטב ידיעתי יש לו שני מקררי רכב יותר מאשר לי. אז המבחן הוא מנקודת המבט שלו, לא שלי.

לגבי המיץ מקררים..... בדיון אחר ניסיתם לשכנע את אנשי הצידניות לעבור למקרר כי אין יותר מיץ צידניות מצחין. הבנתי. זה בגלל שבמקומו יש מיץ מקררים מצחין.

ולגבי צריכת הזרם - בלי שמדדתי, אני מוכן להתערב שלכל המוצרים נצילות חשמלית דומה, וזה שמבודד יותר יצרוך פחות חשמל. זה בערך אחד לאחד. לדעתי האישית מקרר צריך להיות מכובה בלילה. מי שמשאיר אותו דולק על מצבר ההתנעה היחיד שלו, שיידאג למקרר מבודד היטב במקום לנטר הבדלים של מיליאמפרים בין מקררים שונים. ההבדלים אם ימדדו יהיו קטנים מדי כדי להסיק מהם משהו. שתי פתיחות דלת יבזבזו יותר חשמל מהמצבר מאשר ההבדל בין מקרר א לב. אבל כאמור, זה אני, שעדיין חי טוב בטיולים עם ואפילו בלי צידנית.

אסף.

ד ו ר ו ן
22-03-19, 13:29
מצד שני, אני לא עבד של האוטו, ואין לי מערכות סופר מתוחכמות שמטרידות את מנוחתי.
.

גם אם היה לי מקרר, לא היה מעניין אותי מה הצריכת זרם שלו. בלילה הייתי מנתק אותו.
בדיוק.. כדי לא להיות ״עבד״ של המקרר, אתה צריך לדעת שהרכב יניע בבוקר.
לכבות מקרר בלילה זה סוג של ״עבד״ כי נכנסה לך פרוצדורה נוספת, ואצה מפספס את הפואנטה של המקרר.

אני מדליק ביציאה מהבית ומכבה בכיבוי בחנייה ליד הבית.
בשביל זה אתה צריך לדעת שהמקרר לא ירוקן לך את המצבר בלילה.
כמו תמיד,
כלי עבודה איכותי גם חוסך כסף וגם נותן שקט.

היה לך מקרר ברכב?

ד ו ר ו ן
22-03-19, 13:32
מי שמשאיר אותו דולק על מצבר ההתנעה היחיד שלו, שיידאג למקרר מבודד היטב במקום לנטר הבדלים של מיליאמפרים בין מקררים שונים. ההבדלים אם ימדדו יהיו קטנים מדי כדי להסיק מהם משהו.
אסף.
יש ברשת יותר ממבחן מקררים אחד שמראה הבדל מאד משמעותי בין מקררים שונים בתנאים זהים.

זה לא מיליאמפרים, זה אמפרים שלמים.

גם כאן באתר, כבר שמנו לב להבדלים בין סוגי מקררים מעל למיליאמפרים.

asafk
22-03-19, 13:53
ההבדל הזה - של אמפרים שלמים - כמו שכתבתי קודם יהיה מהבידוד, לא מהנצילות החשמלית - לכן זה ששומר על קור יהיה זה שצורך פחות חשמל לאורך הלילה. הנצילות החשמלית לא תהיה שונה. ב'רגעי' אם תראה הבדל זה יהיה זניח.
לא צריך מדידות כדי להגיע למסקנה הזו. ולא, לא מדדתי.

אסף.

boaz avrahami
22-03-19, 14:16
ההבדל הזה - של אמפרים שלמים - כמו שכתבתי קודם יהיה מהבידוד, לא מהנצילות החשמלית - לכן זה ששומר על קור יהיה זה שצורך פחות חשמל לאורך הלילה. הנצילות החשמלית לא תהיה שונה. ב'רגעי' אם תראה הבדל זה יהיה זניח.
לא צריך מדידות כדי להגיע למסקנה הזו. ולא, לא מדדתי.

אסף.

הצריכה החשמלית היא בסוף המפתח לניצולת או תקרא לזה מקדם היעילות של המקרר.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

אבנר ברוך
22-03-19, 15:37
גולדסטאר זו לא בירה.

shmil
22-03-19, 15:39
לגבי המיץ מקררים..... בדיון אחר ניסיתם לשכנע את אנשי הצידניות לעבור למקרר כי אין יותר מיץ צידניות מצחין. הבנתי. זה בגלל שבמקומו יש מיץ מקררים מצחין.

אני לא יודע מה עם בועז ואחרים, אצלי אין שום מיץ מקררים, לא מצחין ולא לא מצחין.
לכן, גם לא מעניין אותי פתח ניקוז.
כמו המקרר בבית. גם בו אין "מיץ מקררים".

ד ו ר ו ן
22-03-19, 15:55
גולדסטאר זו לא בירה.

גם רביכת עגבניות ותבלינים ללא בצל היא לא שקשוקה.

boaz avrahami
22-03-19, 16:04
אני לא יודע מה עם בועז ואחרים, אצלי אין שום מיץ מקררים, לא מצחין ולא לא מצחין.
לכן, גם לא מעניין אותי פתח ניקוז.
כמו המקרר בבית. גם בו אין "מיץ מקררים".

אצלך כנראה זה מושלם.

במקרר מהסוג הזה בו אין מערכת no frost מן הסתם האדים הופכים לקרח וגם נמסים אם למשל בלילה מכבים את המקרר וכשמגיעים הביתה יש לעיתים קרובות ( תמיד) מה לנקות וליבש כי המקרר לעולם לא ישאר נקי ויבש.
זה החיים גם אם תתכחשו לעובדות כל מי שמתפעל מקרר מכיר אותן.

ולכן אני מוצא את פקק המקרר למשל כתוספת גאונית.
אני מושך בבית את המקרר על המסילות, שולף פקק ושוטף עם צינור ואז הופך את ידית נעילת המכסה ומשעין עליה את הדלת שיהיה אוורור.
כל מיני פיצ׳רים קטנים וגאוניים.

לנשיונל לונה למשל יש מערכת אחסון נערמת מדהימה...

אלו פיצרים שלא נידונו בכלל.

בקיצור, מי שהולך לקנות מקרר מהביוקר שיוסיף לעצמו קריאה של מבחנים באנגלית וידע שיש עולם שלם שלא נכתב עליו פה

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

zivo
22-03-19, 17:47
כל מי שמשקיע זמן, ומרכז מידע, מגיעה לו הברכה.

אבל עם כל הרצון לפרגן, בועז צודק ב 1000%, לפי המבחן, ולפי התגובות, אפשר מיד לראות למי יש מקרר, ומי רק חושב שהוא מבין את התחום הזה. מבלי להכנס לעובדה הפשוטה שסדר העדיפות של כל אחד הוא שונה (מי שנוסע עם דאסטר או עו עם ג'ימני, שיקולי הנפח שלו שונים ממי שנוסע עם טנדר), יש פה פשוט עובדות לא נכונות, ושיטות מדידה שגויות.
ולא פחות חשוב, בדיוק כמו שבועז העיר, לבדוק מקרר מבלי לבדוק צריכת זרם, זה ממש לא רציני.

צריכת זרם - נכון (לדעתי) להניח שהמדחסים של כל המקררים עובדים פחות או יותר באותה יעילות, אבל בין זה לבין להסיק שהיעילות של המקרר קרובה, זו טעות גדולה.
כתבתי פה פעם (באחד מאותם דיונים שיש כאלו שמזלזלים בהם...) שאותו מקרר בדיוק, אם מכוונים אותו להפסיק לקרר ב 2 מעלות והמדחס חוזר לעבוד ב 4 מעלות, צורך לפחות 30% יותר חשמל, מכיוון של להפסיק לקרר 1 ולחזור לעבוד ב 5.
ולכן, מספיק שהמקררים מחזיקים טווח שונה של טמפ', וכבר יהיה הבדל גדול בצריכת אנרגיה.
העובדה שלסנומסטר יש מהירות משתנה (אינוורטר) היא יתרון ענק בצריכת זרם.
לדעתי, זה אולי הנתון הכי חשוב של מקרר, ובלעדיו אין משמעות להשוואה של מקררים.

כל הרעיון של לבדוק בקבוק מים בודד שעומד במרכז המקרר, ועוד לפתוח ע"מ למדוד, לא אומר כלום.
יתרה מזאת, הנתון של הטמפ' מהצג זה קישקוש אחד גדול.
אותו הבקבוק, עומד לכאורה בטמפ' סביבה שונות, 10- עד 22-, איך יכול להיות שהטמפרטורה שלו זהה (1- ) בכל המקררים?
לבדוק טמפ' של מקרר כמעט ריק, זו בעיה, ונתון שלא מעניין אף אחד.
ובכלל, מה הניסוי הזה מנסה להראות?
בגדול, נכון להניח שהנצילות קרור של כל המדחסים דומה, ואם יש איזה יצרן שפישל, ניסוי כזה לא יראה את זה.
ובכלל, כל מי שמשתמש במקרר, מכיר את החשיבות של קרור מראש.

לא בטוח שאני מתלהב מסלסלות לעומת הפסד הנפח שהן גורמות, ובכלל, לא חושב שזה חכם להוציא ולהכניס סתם דברים של צריך להוציא.

אין ספק שטכנולוגית, הסנומסטר עדיף על כולם, אבל לא בטוח שלכולם יש את הנפח העודף עבורו, ולא בטוח מי צריך מקרר עם עובי דופן יותר כמו של מקרר ביתי.
כל מי שלא נוסע בטנדר (או קמפר) קוביה כמו הסנומסטר (131 ליטר!) זו בעיה אדירה בתפעול הרכב בטיול.
שאני בניתי את המקרר שלי, ביודעין ירדתי לעובי דופן 2ס"מ, זו היתה החלטה מוסכלת שמוכיחה את עצמה כל הזמן.

boaz avrahami
22-03-19, 19:02
בכל מקרה צודה לאייל על המאמץ וההשתדלות.
מבחן המקררים הבא בגיפולוג כבר יהיה כנראה יותר מקיף [emoji41]

אני מוכן להשאיל מקרר ARB 45 בן כעשר שנים למבחן.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

savyon
22-03-19, 19:13
גם רביכת עגבניות ותבלינים ללא בצל היא לא שקשוקה.

אאוץ'...

נדב42
22-03-19, 21:13
יוזמה ברוכה, אבל מצטרף לחלק מהכותבים - חסר מאוד נתון הצריכה בפועל, במיוחד לאורך זמן כשבחוץ חם.

חסרים מותגים אחרים, וחסרה השוואה למקררי מגירה בנפח דומה.

ד ו ר ו ן
23-03-19, 10:04
קודם כל יוזמה חיובית מאד.
עוד מבחני ציוד באתר!

אני חושב שכן ניתן לעשות השלכה של התוצאות לגבי הביצועים, אבל זה כנכס כבר לניתוח תוצאות ותהליך, ולא שורה תחתונה מתומצתת כמו שעדיף במבחן כזה.

גם באתרי שטח ״כבדים״ בהרבה, לא בודקים כל מה שיש בשוק, אי אפשר.
בודקים את המוצרים העיקריים, או אלו שמהווים את הקצוות כדי להדגיש את ההבדל.

אני כן חושב שמדידת אנרגיה הייתה מאפשרת לתת פרמטר חשוב.
או לפחות להסביר את משמעות התוצאות מבחינת אנרגיה למי שלא התעמק בשרשורי המקררים.

andy.shaked
23-03-19, 19:51
אני עשיתי בדיקה של צריכת זרם על המקרר שלי פעם, אפילו העליתי לכאן את הממצאים באחת הדיונים.
אפשר לקרוא כאן

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?p=802402

#המדען_המטורף

איל מ
24-03-19, 10:03
לפני שזה הופך לעוד שרשור מקררים ואני נוטש, אני חייב תשובה לדורון.
כן היה לי מקרר.
צידנית משרתת אותי יותר טוב. (טיול של 3 ימים או יותר הוא חיה נדירה אצלי. קורה פעם בשנה. הרוב הם דו יומיים).

zivo
24-03-19, 10:54
לפני שזה הופך לעוד שרשור מקררים ואני נוטש, אני חייב תשובה לדורון.

מודה שלא הבנתי את ההערה.
מה חשבת שיהיה פה, דיון על מכוני רישוי?

ודרך אגב, חלק מאלו שמזלזלים בדיוני מקררים האלו, הפגינו פה חוסר ידע בנושא, ומעל לכל, חוסר ידע במה באמת מדאיג את מי שמשתמש במקרר.

My two cents

איל מ
24-03-19, 11:14
אין בעיה עם דיוני מקררים.
קרא שוב את הדיון מקררים האחרון.
מי שמטייל עם הרכב ולא סתם נוסע בקמפר מחניון לחניון, יכול לחיות מעולה עם מקרר בלי להגיע לעובי הקורה כמוכם.

אולי באמת צריך לפתוח תת פורום חדש (בניהולו של רכס) לרכבי מסעות/קאמפינג.

נ.ב.
אין להתייחס ברצינות לשום דבר בהודעה זאת, חוץ מהשורה הראשונה.

zivo
24-03-19, 12:27
אתה יכול להסביר למה אתה מעדיף צידנית על מקרר (גם לטיול יומי)?

boaz avrahami
24-03-19, 12:56

מה זה משנה.
כרגע בישראל הממסד עוד לא אסר את השימוש במקרר או בצידנית ומותר לו לטעות...

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

איל מ
24-03-19, 14:32
עניתי לך בפרטי.

סולי
24-03-19, 18:25
אני גם אשמח לדעת..

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

snirjeepdreamer
24-03-19, 20:25
אני אשמח לדעת האם נעשתה פניה לקינן קמפינג ולהנפלד על מנת להכניס גם את המקררים שלהם לניסוי ?
או שלכתחילה לקחו רק מה שהיה לאיש שטח להציע ?

איל מ
24-03-19, 20:38
אני גם אשמח לדעת..

חפש כאן (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/110354-%D7%9E%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A9-%D7%A9%D7%99%D7%98%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7% 95%D7%AA-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8-%D7%95%D7%94%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%A8?p=8 21168&viewfull=1#post821168)(#91), או כאן (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/107916-%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%94-%D7%91%D7%A0%D7%95%D7%92%D7%A2-%D7%9C%D7%AA%D7%97%D7%96%D7%95%D7%A7%D7% AA-%D7%94%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%A8-%D7%A9%D7%9C%D7%9B%D7%9D-%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%91?p=789737&viewfull=1#post789737)(#25+#35), או כאן (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/110831-%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%90%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%9F-%D7%A2%D7%9C-%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%9E%D7%9F?p=826810&viewfull=1#post826810)(#42), או כאן (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/107916-%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%94-%D7%91%D7%A0%D7%95%D7%92%D7%A2-%D7%9C%D7%AA%D7%97%D7%96%D7%95%D7%A7%D7% AA-%D7%94%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%A8-%D7%A9%D7%9C%D7%9B%D7%9D-%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%91?p=789857&viewfull=1#post789857)(#35). אפשר לקרוא גם בין לבין אבל חלק בכלל לא קשור למקררים.
אם לאמ-לק:
צורך, נוחות, ניידות, פשטות, מחיר.

boaz avrahami
25-03-19, 07:53
כל בעלי הלנדרובר נתפסים לשטויות?
אחד לא אוכל בצל, שני חי בסרט שצידנית יעילה ונוחה ממקרר.

אז בוא נדבר על זה אייל.
משקל מקרר 45 ליטר הוא כ 20-25 קג.
ממש משקל יתר, מה?
גם אם הנפח מפריע לך ביומיום ההבדל במשקל מול צידנית הוא לא כזה גדול ובכלל 20 קג זה לא ממש משא כבד.

אחד היתרונות של המקרר למשל הוא שאתה יכול לקרר לעצמך כל פעם את השתיה לכמה שעות הבאות.
לכן אפשר להסתפק במקרר בעל נפח קטן מצידנית.
אתה חייב להקפיא את רוב השתיה שתשמש גם הדריבר של הקור.

שליטה על רמת הקירור:
כידוע, שליטה על הטמפרטורה קובעת את איכות המזון ואף מוכנותו לבישול.
בצידנית אין לך שום שליטה... בהתחלה הקרח קר מאוד ואחרי זמן נמס ואין לך כבר עם מה לעבוד זולת בריכה שבה שוחים המצרכים שלך בצידנית.

מובן לי שלא כולם רוצים להשקיע במקרר וזה בסדר גמור אבל להפוך את העניין הזה לאידיאולוגי ולהמציא תרוצים מגוכחים זה כבר מעמיד אותך באור מוזר...

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב ש.
25-03-19, 09:28
מקרר זה איכות חיים!
היה לי מקרר בפג׳רו לפני יותר מעשור, נימכר ביחד עם הרכב as is.
מאז נולדו ילדים והמקום ברכב הצטמצם כי נעשה שימוש בכיסאות 6 ו-7...
באיזשהו שלב ברור לי שהמקרר יחזור בגדול, החיים עם צידנית די קשים, כמו שבועז רשם זה בדיוק ככה, כל הזמן התעסקות ולדאוג לקירור, לתכנן טיולים של יותר מיומיים עם גישה למלא קרח בין לבין.

המבחן פה מבורך וכן ירבו כמוהו, בפעם הבאה השוואה בין מותגים אחרים או כולם ביחד.
לדעתי בשורה התחתונה כמו שאסף רשם בסוף כולם כמעט דומים למעט המחשבה על הדברים הקטנים שמשפרים את השימוש.
לדעתי הרוב פה שולפים את המקרר מהרכב בסוף טיול, לטיול הבא מדליקים אותו בבית לילה לפני ואז מעבירים לרכב, או שאם הוא ברכב גם ככה נסיעה של שעתיים לדרום והכל כבר בטמפ' הנכונה.
אז אתה רואה בועז, לא כל בעלי הלנדרובר נתפסים לשטויות...;)

zivo
25-03-19, 10:36
איך רואים למי שי מקרר, ומי חושב שהוא מכיר את הנושא........

נדב יקירי,
נסיתי להעיר לאסף בעדינות, ואני אומר לך בשיא הבהירות, אתם טועים!
אחד הנתונים הכי חשובים של מקרר, זו הנצילות שלו (ויעידו על זה כל מי שיש לו מקרר, ותראה את כל התגובות של בעלי המקררים פה).
בניגוד לנצילות של המדחס (מפרט טכני), יש הרבה גורמים שמשפיעים על הצריכה בפועל (נתנתי פה דוגמאות, אתה מוזמן לחזור לאחור).
בסופו של יום, רובנו עם מקררים בסביבות ה 35-40 ליטר, ועדיין ההבדלים בצריכת האנרגיה, קרוב לכפליים.

ומה לבחור, מקרר מגירה? מקרר נשלף, שאפשר לשבת עליו בפקניק?

בקיצור, האמירה "בסוף כולם כמעט דומים", היא בדיוק כמו לענות כך לנמרוד על הבולמים שלו (למה הוא השקיע בסט כל כך יקר?), או לאסף, למה טויוטה?, או לך, למה דיסקו (או טרופר)?.

בכל תחום, מי שלא מבין, הכל נראה לו אותו הדבר.

נדב ש.
25-03-19, 10:47
מודה, לי היה מקרר וואקו לפני הרבה שנים, לא התנסיתי במשהו אחר, אבל לחברים שלי יש מקררים, חלק מגירה, לאחרים יש מקרר רגיל מכל מיני פירמות אחרות, בסוף לפי מה שאני רואה כולם עושים את אותה עבודה פחות או יותר(הבירה קרה והאוכל טעים:cool:), אה וכולם מניעים בבוקר בלי עזרה ובלי לחשוב מתי לפתוח את המקרר או לכבות אותו, מבחן המציאות.

בקשר לבולמים של נימרוד, אמרתי כבר, אצלי פוקסים עם מיכלים, מוזמן לנסיעה באותו תוואי שטח באותה מהירות :cool:
בקשר לנדרובר או טרופר(יש לי את שניהם).... נו טוב, בוא תנהג תבין לבד...

איל מ
25-03-19, 10:52
עריכה: הפניתי בטעות את הנודעה לזיבו. קראתי לא נכון את ההודעות הקודמות.
בועז וזיבו.
הפגנתם כאן צרות אופקים די מביכה. אתם מתקבעים על גישה ודעה שמתאימות לכם, ומסרבים לקבל צרכים ששונים משלכם.
גישה כזאת גם עלולה להמסביר למה כל שרשורי המקררים/פנלים/צריכות שאתה ואחרים מנהלים, נפרסים על גבי עשרות עמודים בלי להגיע לשום מקום.

אני באמת לא מנסה להפוך את זה לאישי. חשוב לי שמי שקורא יבין שאפשר גם אחרת, ולא חייבים לרוץ לקנות מקרר, או מערכת טעינה, או כננת, או ערכת חילוץ עם רצועה אנרגוקינטית וכבל ספקטרה/דיינמה, והייליפט, או עכביש ארדואינו השולח קורים לכל פינה ברכב או יו ניים איט, רק בגלל שלאחרים יש.
צריך להבין שלכל אחד צרכים שונים.
בתקופה שבה היה מקרר הוא שכב והעלה אבק במחסן במשך 360 יום בשנה. הצידנית יצאה לשטח כל טיול (ואז, בגלל שתיאורטית היה מקרר, גם לא היתה לי צידנית נורמאלית).

אני לא אומר, חס וחלילה, שמקרר (או כל אחד מהפריטים שצוינו קודם) הם לא חשובים, ולא יעשו הבדל של שמיים וארץ למטייל הנכון ובזמן הנכון. אבל מה שמתאים לאחד לא בהכרח מתאים לאחר.

ונ.ב.
מקרר מלא שוקל טון (שפה מליצית). המשקל שלו הוא לא בעייתי מבחינת מה שהרכב צריך לסחוב. הוא בעייתי מבחינת היכולת והנוחות לפרוק אותו בעצירות.
נ.ב. 2
מי שמדבר על שימוש בקרח בצידנית, לא מעודכן בחידושים הטכנולוגים האחרונים בתחום הקירור ה"טיפש".
נ.ב. 2
אני מצטער שאני (ואחרים) לא מבינים מספיק במקררים, או בהתנהלות בשטח כדי לחוות דעה.
אולי אם היינו נוסעים ברכבים שלא מתקלקלים בדרך לשטח, היינו אשכרה מצליחים לצבור קצת נסיון ;)

נדב42
25-03-19, 11:19
עם מקרר מגירה אתה סוחב לשולחן את התכולה ועוד 200 גרם, והמקרר תמיד זמין ולא צריך לסחוב אותו מהבית.

את המגירה אני בד"כ מארגן בערב לפני ומשאיר אותה מוכנה במקרר הביתי...

הדסופה
25-03-19, 11:47
המקרר בבית מעלה אבק
הצידנית יוצאת לכל טיול

גיא
25-03-19, 11:48
נ.ב. 2
מי שמדבר על שימוש בקרח בצידנית, לא מעודכן בחידושים הטכנולוגים האחרונים בתחום הקירור ה"טיפש".

נא האר את עיננו .. אני סקרן.

למה הכוונה ? ( קרח יבש ? )

איל מ
25-03-19, 12:12
קרחומים!
בקבוקים קפואים!
פעם אחרונה בה השתמשתי בקרח בשקיות (או בתפזורת) היתה בצבא.

ד ו ר ו ן
25-03-19, 12:43
מציע לכל הספקנים לחפש את שרשור הצידניות האל-מותי של רכס.

גיא
25-03-19, 12:54
קרחומים!
בקבוקים קפואים!
פעם אחרונה בה השתמשתי בקרח בשקיות (או בתפזורת) היתה בצבא.

אז זהו ... לא !
בקבוקים קפואים למשל ... למה לי "לגנוב" חצי מהמקום בצידנית על זה ? כשאני יכול להכניס בקבוק אחד לקירור כל פעם כשצריך ? ( למרות שאכן בטיול לילה אחד חלק מהבקבוקים חוזרים הביתה קפואים ) .. הבעיה היא מקום

קרחומים, אותו עניין של מקום פלוס אי אפשר לשתות אותם בסוף כשהם מפשירים ( טוב .. אפשר אבל זה לא הכי מומלץ )

עד כאן .. לא שכנעת אותי.

( וכנראה גם לא את זיו )

איל מ
25-03-19, 13:24
אני לא מנסה לשכנע אותכם.
וזאת הבעיה בדיון הזה.

גיא
25-03-19, 13:36
נתת לנו מבחן מגניב על ציוד שאתה לא מאמין בו. זאת הבעיה.

נכון שלכל אחד מתאים משהו אחר. אבל הדיון ( עד כמה שהבנתי ) מטענותיהם של הטוענים הוא לא אם מקרר זה טוב או רע .. זה ברור שהוא טוב וזה ברור שאפשר גם בלעדיו.

הטענה היא שהמבחן לא כלל נתונים שכפי הנראה מעניינים את אלו שכן בעד מקרר ..

ושוב ... אני אישית חדש במקררים .. וחושב שזה ( ביחד עם המזרונים המתנפחים מעצמם ) זה ׳ה׳שדרוג ! לשטח.

zivo
25-03-19, 13:45
אייל,
איך אמר מי שאמר.... "הפוסל, במומו פוסל"
איפה בדיוק אני הפגנתי צרות אופקים?
בזה שכיבדתי את ההודעה האישית שלך, ובכלל לא נכנסתי פה לוויכוח המגוחך על ההצדקה של צידנית.

מי שמגלה פה צרות אופקים, זה מי שמסרב לקרוא את כל התגובות של בעלי המקררים, התגובות של
מי שיש לו ניסיון עם מקררים, שכולם, מבלי יוצא מהכלל אומרים אותו הדבר -
הנתון הכי חשוב - יעילות, נצילות, אנרגטית חסר.
יתרה מזאת, גם הניסוי שתואר (עם הבקבוק מים), אף אחד לא מתייחס אליו, כי הוא פשוט לא אומר כלום.

לעומת זאת, אותם דיונים שאתה (וגם כמה אחרים) כל כך אוהבים לזלזל (אולי כי אתם פשוט לא מבינים, אז תשאלו, נסביר) כן נכנסים לעומקם של דברים וכן מנסים להציע חשיבה יצירתית (אם זה פאנלים סולארים או "אילתור" סוללות ליתיום).

אתה יכול להאשים אותנו בהרבה דברים, אבל צרות אופקים....... וואלה, נסחפת.

לגופו של עניין, הדיון על צידנית לעומת מקרר, מעניין אותי בערך כמו דיון על מקרר לעומת ארגז קרח בבית. מי שזה מעניין אותו, בהצלחה (אולי גם תתעקשו שהחלוקת קרח תהיה עם סוס ועגלה...).

לעומת זאת, אם רוצים לעשות מבחן השוואתי אמיתי! מה שצריך לעשות זה נורא פשוט -
צריך לשאול את מי שיש לו מקרר, מה הגורמים החשובים, ולתמצת אותם ל 6-10 שאלות, כמה שיותר מדידות (נוחות אפשר לתאר, קשה למדוד, צריכת זרם זה מדיד).
ואח"כ פשוט להגדיר שיטות מדידה פשוטות, ואז לבקש מאנשים שימדדו וידווחו.
קצת רעש, קצת טיוב נתונים, ויהיה מידע יותר יעיל מכל מה שנעשה פה עד עכשיו.

assafy
25-03-19, 13:52
נתת לנו מבחן מגניב על ציוד שאתה לא מאמין בו. זאת הבעיה.

זה אייל אחר...

גיא
25-03-19, 13:56
זה אייל אחר...

ואללה ...

התנצלותי הכנה. ;)

asafk
25-03-19, 14:23
זיו, זה שערך את המבחן - ויש לו מקררים - חשב שונה ממך.
אז לא *כל* מי שמשתמש במקרר חושב אותו דבר על מה חשוב ומה למדוד. רק תת הקבוצה של מי שמשתמש במקרר וגם מגיב כאן.

ושוב - אני לא מבין כלום במקררים, היה לי מקרר ברכב השטח-עבודה הצמוד במשך כמה שנים, אין לי מושג כמה זרם הוא צרך או אפילו מה היתה טמפרטורת השתייה בתוכו, ואני לא מרגיש שום חיסרון מאז שנפרדתי ממנו... אז אני בכלל לא קהל היעד של הכתבה הזו.

אסף.

zivo
25-03-19, 15:19
אסף,
אם כל הכבוד.
אני מקווה שכולנו מבינים שהתשובה הזו, שווה בדיוק כמו שמישהו שעבד בחברת חשמל (קווים, בשטח) או בהבטחה של הרכבת יכתוב -

היה לי 4X4 ברכב השטח-עבודה הצמוד במשך כמה שנים, אין לי מושג כמה דלק הוא צרך או אפילו מה היה ההספק של המנוע שבתוכו, ואני לא מרגיש שום חיסרון מאז שנפרדתי ממנו.."

גם "ההתחכמות" על הקורא "האוביקטיבי" שגם כתב את הכתבה (ולכן האמירה שלי שכל מי שיש לו מקרר לא נכונה), היא התחכמות שלא מקדמת בכלום (דרך אגב, שכחת להביא עדות של האסקימוסים באנטרטיקה, איזה מקרר יש להם על המזחלות.......).

לא מעניין אותך, זכותך לא לקרוא (או אולי תנצל קשרים ותוריד את הכתבה בכלל :-) ), אבל תשובות כאלו לא מקדמות לשום מקום.

נסיתי מהרגע הראשון, גם לפרגן למאמץ וגם להזהר בביקורת.
נסיתי להגיד לך, בעדינות, מבלי לנקוב בשם שלך, שההנחה שלכל המקררים נצילות זהה, שגוייה (וצרפתי דוגמאות והסבר מדוד).
נסיתי להציע מה אני חושב כן כדאי לעשות.
חבל, שאנחנו לא מסוגלים לנהל דיון עניני, ולהשתפר.

זה נכון לגבי כל אחד ואחד, וגם לגבי האתר כולו.

My Two Cents

חנן-ג'יפולוג
25-03-19, 15:23
לא התערבתי עד עכשיו, אז רק כדי שישמע גם קול אחר, של אנשים שמשתמשים במקררים וחושבים אחרת:

יש לי מקרר כבר כ12 שנים, בשימוש יומיומי ולטיולים.
צריכת האנרגיה שלו לא מעניינת אותי כהוא זה. ברכב היומיומי שלי הוא מקבל חשמל משקע המצית, שכבוי כשהרכב כבוי, וברכב הטיולים זה מחובר קבוע אבל שם אני סוגר את המפסקים הראשיים של המצברים כשאני מגיע לחניון לילה, ופותח בבוקר.

מן הסתם מישהו יכתוב שהאוכל שלי לא בטמפ' הנכונה. גם זה לא מעניין אותי. מה שחשוב לי זה שהפפסי מקס קר עד קפוא ושאני מגיע הביתה בסוף הטיול ללא קלקול קיבה. בנוסף, הרכב מתניע בבוקר ללא סימני שאלה, שזה גם חשוב.

עם זאת, אני מבין את מי שמנהל את הנושא הזה באופן אחר, ונתון ההספק משמעותי עבורו.

assafy
25-03-19, 16:06
סתם הערה קטנונית - מאחר ומקרר או מזגן זה בעצם משאבת חום ממאגר קר למאגר חם, מבחינה אנרגטית יוצאת נצילות של מעל 100% מה שלא אפשרי לפי ההגדרה לכן מדברים במונחים של COP - Coefficient Of Performance ולא נצילות.

ghi59
25-03-19, 16:07
מבחן מוזר ולא מקצועי !
כיבואן הרישמי בישראל של מקררי INDELB אני מתפלא שאיש לא פנה אלינו !!!!
איש שטח שסיפק את המקררים לבדיקה הוא יבואן בעצמו ואינו לקוח שלנו כך שאננו יודעים איזה מקרר הוא סיפק לבדיקה ....... אנו גאים לעמוד בהשגחת מכון תקנים !!!
נשמח לתת שרות 0546266222

יקיר גרין
25-03-19, 16:07
לפני שנים כשעוד היה ג'יפ וטיילנו בשטח, אשתי אמרה לי שכל הסיפור הזה של ציידנית וקרח לא מחזיק מים ...

סולי
25-03-19, 16:19
סחטיין על ההשקעה,
מוכרח לציין שגם הייתי שמח להשוואה שלוקחת בחשבון את הערות שנרשמו כאן.
גם לגבי יעילות וגם לגבי שאר המבחר בשוק, הכולל בין השאר מקרר מגירה.

ד ו ר ו ן
25-03-19, 16:29
חבורת קןטרים.
לרגע בדקתי אם אוגוסט הגיע.

אני מעדיף שיהיו באתר עוד 10 מבחנים שיש מה לשפר בהם מאשר כלום.
דיון ״מקרר מול צידנית״ לגמרי מיותר כאן.

גם אני חושב שאם כבר מקרר, אז מרכיב הצריכה כן מהווה גורם בעל חשיבות, אחרת ההבדל נהיה פחות רלוונטי בין מקררים, ברגע שמגיעים לטמפרטורת עבודה רצויה.

מי שמכניס אוכל קר למקרר חם בטמפרטורת סביבה, ויוצא לדרך במחשבה שבדרך הטמפ יירד קרוב לאפס.. אפעס מזמין צרות בבטן.

בגלל זה פקטור כמה מהר המקרר יורד לטמפ עבודה לדעתי פחות משנה.
לעומת זאת, מחזורי העבודה, וכמה אנרגיה הוא לוקח זה כן ההבדל המשמעותי.
וכן הייתי רוצה עוד דגמים במבחן, אבל מבין שיש אילוצים.

וכן האקסטרות של תאורת פנים, מבנה פיזי חסון, חלוקת תאים וכו..

איל מ
25-03-19, 17:24
אני מעדיף שיהיו באתר עוד 10 מבחנים שיש מה לשפר בהם מאשר כלום.
דיון ״מקרר מול צידנית״ לגמרי מיותר כאן.

..

מסכים במאה אחוז.
מתנצל שנגררתי.

erezgur
25-03-19, 17:43
+1

...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות

asafk
25-03-19, 18:09
זיו, כתבתי שאני לא מבין במקררים ברצינות לא בציניות- ככה זה. באמת לא בעניין.
הערתי שלא 'כל' מי שמשתמש במקרר מתעניין במה שאתה - למשל חנן ואייל ועוד הרבה שלא מגיבים. לגיטימי בעיני, בעיניך זה לא רציני. נו... זכותך. אבל למה לפסול את המבחן על זה? אני דווקא כן נהנה ומתעניין במבחן דווקא בגלל שהוא, בעיני, ענייני - אם אני אחליט שבסדר העדיפויות שלי נכנס פתאום מקרר.
קיבלתי כבר קודם את ההערה לגבי הנצילות הכוללת. אבל אפשר לשבת גם על הנקודה הזו. או לא.

חוץ מזה - מבחן ציוד השוואתי - תמיד טוב לטעמי גם אם לא כולם מרוצים.

אסף.

ענבר
25-03-19, 20:00
1. יש לי לנד רובר
2. יש לי מקרר
3. לא באמת מעניין אותי מה הנצילות שלו. שהרכב כבוי גם המקרר כבוי.

YoavR
25-03-19, 21:55
לא התערבתי עד עכשיו, אז רק כדי שישמע גם קול אחר, של אנשים שמשתמשים במקררים וחושבים אחרת:

יש לי מקרר כבר כ12 שנים, בשימוש יומיומי ולטיולים.
צריכת האנרגיה שלו לא מעניינת אותי כהוא זה. ברכב היומיומי שלי הוא מקבל חשמל משקע המצית, שכבוי כשהרכב כבוי, וברכב הטיולים זה מחובר קבוע אבל שם אני סוגר את המפסקים הראשיים של המצברים כשאני מגיע לחניון לילה, ופותח בבוקר.

מן הסתם מישהו יכתוב שהאוכל שלי לא בטמפ' הנכונה. גם זה לא מעניין אותי. מה שחשוב לי זה שהפפסי מקס קר עד קפוא ושאני מגיע הביתה בסוף הטיול ללא קלקול קיבה. בנוסף, הרכב מתניע בבוקר ללא סימני שאלה, שזה גם חשוב.

עם זאת, אני מבין את מי שמנהל את הנושא הזה באופן אחר, ונתון ההספק משמעותי עבורו.

1+

א. גם לי שי מקרר קבוע ברכב. כשאני לא מטייל הוא כבוי. כשאני מטייל אז הוא מכוון על דרגת הגנת מצבר בינונית.
ב. הוא מחובר למצבר הראשי והיחיד ברכב.
ג. לא יודע ולא מעניין אותי צריכת הזרם שלו והיעילות האנרגטית.
ד. לא הייתי חוזר לצידנית בחיים.

לגבי המבחן,
קצת מזכיר לי את ימי ג'-יפאית:p
מבחן השוואת מוצרים שנאספו ממשווק אחד בלבד הוא חלקי במקרה הטוב...

ishc
26-03-19, 09:28
גם אצלי
יש מקרר, בשימוש בעיקר בטיולים ונמצא קבוע וכבוי ברכב (רכב יומיומי ועדיין בסידור הנוכחי יש תא מטען למרות כיסאות, שולחן, מחצלת, ציוד חילוץ, כלי עבודה ונוזלים שנמצאים בו קבוע).
צידנית זה מעצבן ומלא התעסקות ומקרר זה נוח.
אותי מעניינים הדברים הבאים:
1. המקרר מקרר את האוכל והמים לטיול
2. בבוקר האוטו מניע (דיזל על מצבר יחיד)
3. זהו!!!

אני מעריך שרוב משתמשי המקררים פה חושבי דומה למה שרשמתי.
אייל תודה על המבחן, היה מגניב אם היו בו עוד מקרר או שניים מחברת נוספות כמו קינן אבל סה"כ היה נחמד לקרוא.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

shmil
26-03-19, 11:39
גם לי.
מקרר national Luna, 50 ליטר dual zone, יעני תא מקרר ותא מקפיא.

תמיד באוטו.
מצבר יחיד, בנזין.
לא מעניין אותי צריכת זרם. מעניין אותי קירור והנעה.
לפעמים אני מכבה אוטו בשעה 16-17, משאיר מקרר דולק, ובבוקר האוטו מניע כמו נמר, ללא הנעות ביניים בלילה, ועם שימוש בלדים לתאורה בנוסף.

לא כולם יורדים לרזולוציות שלך, זיו.
תמשיך להעמיק, זה מצויין, אבל לא כולם כמוך.

נדב42
26-03-19, 12:13
לא מעניין אותי צריכת זרם. מעניין אותי קירור והנעה.

אתה סותר את עצמך, צריכת הזרם משפיעה על יכולת ההתנעה. גם יעילות המדחס ואיכות הבידוד, גם אבדן הקור בעת פתיחה וכמות הפתיחות. אתה מתעלם מכל הפרמטרים האלו מתוך הנחה (כנראה נכונה, מהנסיון שלך) שיש לך מספיק רזרבות. כשתיתקע בלי יכולת התנעה, אולי גם אתה תתחיל להתעניין יותר, ואולי לא, אבל זה בעיני בהחלט שיקול במבחן השוואתי של מקררים. לא היית רוצה לדעת במבחן כזה אם מקרר אחד ייתן לך קירור יותר טוב מהשני בהנתן תנאים דומים ?

zivo
26-03-19, 12:17
יאללה,
שכנעתם אותי.
זה מבחן נהדר, מכסה את כל מה שצריך לדעת לפני קניית מקרר (כל השיקולים , וכל הדגמים), ובכלל לפי התגובות, הרוב חושבים שציידנית עדיפה.
לא מבין למה נתנתי לעובדות לבלבל אותי, טעות שלי.

האמת שראיתי את התגובה של אסף בשרשור אחר (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/111768-%D7%98%D7%A0%D7%93%D7%A8-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%94?p=8 38096&viewfull=1#post838096), ונורא בא לי להגיב, מה זה משנה, כולם טנדרים :-)

שאני לא אדע משהו, אני אמצא את מי לשאול......

יאללה שחררו.

ד ו ר ו ן
26-03-19, 12:19
לא מעניין אותי צריכת זרם.

מעניין אותי קירור והנעה.

צריכת זרם=קירור (כי אם הצריכה גבוהה, המקרר יתנתק בלילה)=בעיית הנעה בבוקר וקיצור חיי המצבר.

לא צריך לרדת לרזולוציה של תת-תרחישים, אבל השוואתי נותן מושג טוב מאד בין מקררים.

dormiz69
26-03-19, 13:16
לי יש INDLE B, ומבסוט מכל רגע !:cool:

shmil
26-03-19, 13:23
אתה סותר את עצמך, צריכת הזרם משפיעה על יכולת ההתנעה. ....
לא היית רוצה לדעת במבחן כזה אם מקרר אחד ייתן לך קירור יותר טוב מהשני בהנתן תנאים דומים ?

אני לא סותר את עצמי, כי לא מעניין אותי מה הצריכה, כל עוד הוא מניע בבוקר.
אגב, כשהמצבר היה גמור, היה לי מקרה שהוא לא הניע לי עם מקרר באזה"ת. זו בכלל לא עובדה שיש לקחת בחשבון.

ויש לי נשיונאל לונה, שאם אני לא טועה הוא די מקביל לרולס רויס של מקררי האיזורים הטרופיים, ולכן תוצאות המבחן לא משנות לי דבר. ציינתי את הדברים רק כדי להראות שלא לכולם הכי חשוב לדעת מה הצריכה. אגב, גם כשקניתי אותו, לא בדקתי מה הצריכה והסתפקתי בזה שזה נשיונאל לונה.
די דומה בעיני לשאלה למה אתה נוסע לטייל עם הצ'רוקי כשהויטרה הרבה יותר חסכונית, גם בדלק וגם בעלות חלפים. התשובה ברורה לשנינו, אני מניח. הייתי מוכן להוציא כסף על נשיונאל לונה, וזה היה יותר מאחרים, וזה הספיק לי, יחד עם הנסיון המצטבר של אי אילו חמש שנים, ולא רק בטיולים.

boaz avrahami
26-03-19, 14:17
אני כמו שמיל.
לא מעניין אותי הצריכת דלק בג׳יפ רק שיסע 500 קמ במאתים שקל

בעניין המקרר, אע״פ שיש לי מקרר עם צריכה יחסית נמוכה ביחס למתחרים ומצבר 70 א״ש אני כל הזמן בחששות ולעיתים גם תקלות של ריקון מצבר או מצבר שלא מחזיק יותר משנתיים שלוש.
זו גם הסיבה בגינה אני משקיע בפאוור בנק מהסוללות של האאוטלנדר...

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
26-03-19, 14:35
עולה לי בערך אותו הדבר לצאת לטייל בויטארה ובצ׳רוקי. אבל בצ׳רוקי יש מקרר אז הוא מנצח [emoji5]

zivo
26-03-19, 15:11
אני לא סותר את עצמי, כי לא מעניין אותי מה הצריכה, כל עוד הוא מניע בבוקר.
אגב, כשהמצבר היה גמור, היה לי מקרה שהוא לא הניע לי עם מקרר באזה"ת. זו בכלל לא עובדה שיש לקחת בחשבון.

ויש לי נשיונאל לונה, שאם אני לא טועה הוא די מקביל לרולס רויס של מקררי האיזורים הטרופיים, ולכן תוצאות המבחן לא משנות לי דבר. ציינתי את הדברים רק כדי להראות שלא לכולם הכי חשוב לדעת מה הצריכה. אגב, גם כשקניתי אותו, לא בדקתי מה הצריכה והסתפקתי בזה שזה נשיונאל לונה.
די דומה בעיני לשאלה למה אתה נוסע לטייל עם הצ'רוקי כשהויטרה הרבה יותר חסכונית, גם בדלק וגם בעלות חלפים. התשובה ברורה לשנינו, אני מניח. הייתי מוכן להוציא כסף על נשיונאל לונה, וזה היה יותר מאחרים, וזה הספיק לי, יחד עם הנסיון המצטבר של אי אילו חמש שנים, ולא רק בטיולים.

שמיל,
אם הייתי מראה לך שמקרר אחד יגרום לך להחליף מצבר פעם בשנה, ועם השני המצבר מחזיק לך שנתיים?
אם הייתי מראה לך שעם מקרר אחד יש סיכוי שבתנאים מסויימים יש סיכוי שלא תוכל להניע בבוקר, ובתצורה אחרת, אין חשש כזה?

בהנחה שאלו מקרי אמת, הידיעה הזו, היתה יכולה להשפיע על ההחלטה שלך איזה מקרר לקנות ואיך להתקין אותו?

andy.shaked
26-03-19, 15:20
שמיל,
אם הייתי מראה לך שמקרר אחד יגרום לך להחליף מצבר פעם בשנה, ועם השני המצבר מחזיק לך שנתיים?
אם הייתי מראה לך שעם מקרר אחד יש סיכוי שבתנאים מסויימים יש סיכוי שלא תוכל להניע בבוקר, ובתצורה אחרת, אין חשש כזה?

בהנחה שאלו מקרי אמת, הידיעה הזו, היתה יכולה להשפיע על ההחלטה שלך איזה מקרר לקנות ואיך להתקין אותו?נראה לי שקצת הגזמת עם הקיצון.
כן יש הבדל בין המקררים, וכמובן גם באופי השימוש.
אבל, כל בעל מקרר לומד את המגבלות ועובד איתן.
עדיין זה פתרון יותר טוב לטעמי מצידנית.

#המדען_המטורף

סולי
26-03-19, 15:30
שמיל,

בהנחה שאלו מקרי אמת, הידיעה הזו, היתה יכולה להשפיע על ההחלטה שלך איזה מקרר לקנות ואיך להתקין אותו?לחלוטין כן.

לי זה חשוב.
אני עם מצבר יחיד .. לא גדול במיוחד ומעדיף לא להוסיף מצבר נוסף.

אני לא מבין למה לעשות עניין מביקורת בונה סהכ?

מבחן השוואתי עם יותר נבחנים ומבחני בדיקה יותר משמעותיים רק יתרמו לקוראים.

ishc
26-03-19, 15:34
אני רק אניח את זה פה... https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190326/ff0e9c8ce10d8cafc5231eb4d2ec3985.jpg

asafk
26-03-19, 15:56
עולה לי בערך אותו הדבר לצאת לטייל בויטארה ובצ׳רוקי. אבל בצ׳רוקי יש מקרר אז הוא מנצח [emoji5]וזאת התשובה הנכונה- והמדוייקת. (-;

אסף.

סולי
26-03-19, 16:09
גם אתה אסף?!
התשובה הנכונה הייתה... אני נוסע בצירוקי כי זה גיפ אמיתי עם שני סרנים חיים (:

asafk
26-03-19, 16:24
זה בגלל שהוא יותר אדום, חשבתי...

אסף.

erezgur
26-03-19, 16:30
מבחן ההשוואה חשוב, רלוונטי ותורם לקוראים כאן, וגם לאלו שיגיעו בעתיד לקרוא וכמובן תורם לדעתי לפורום.

יש בהחלט מקום לביקורת בונה, להצעות ולרעיונות לבדיקות נוספות (גם היצע המקררים וגם נושאי הבדיקה) אבל חבל להפוך זאת להתנהלות או ויכוח לשם הוויכוח.

zivo
27-03-19, 08:45
נראה לי שקצת הגזמת עם הקיצון.
כן יש הבדל בין המקררים, וכמובן גם באופי השימוש.
אבל, כל בעל מקרר לומד את המגבלות ועובד איתן.
עדיין זה פתרון יותר טוב לטעמי מצידנית.

#המדען_המטורף

אז זהו, אני לא מגזים.

ודרך אגב, הדיון כל הזמן על מקרר, אבל ברגע שמבינים את הבעיה, אז יש גם שאלות על עוצמת תאורה וכו'.
צריכת הזרם של המקרר בזמן נסיעה, לא חשוב.
מי שמכבה את המקרר בלילה וטוב לו, שיצטרף לאנשי הצידניות, לא רלוונטי.

אבל מי שרוצה להשאיר מקרר עובד בלילה, הנה עובדות פשוטת -
עצירה לקראת 17:00 יציאה בבוקר אחרי 08:00 , כלומר, לפחות 15 שעות עבודה על מצבר.
ועכשיו השאלה שכל כך לא רוצים לדבר עליה - כמה צורך מצבר במשך הלילה?
זה תלוי בהמון גורמים (חורף? קיץ? כמה פתיחות? ארוחת ערב, הוציאו, החזירו?, ארוחת בוקר, גם?), אבל הדיווחים פה, הממוצע נע בין 1AH ל 2AH.
נקח את המספ' הזהיר 1AH ונכפיל ב 15 שעות, יוצא 15AH.
נגיד ויש לך מצבר 70AH, זה ריקון של למעלה מ 20% מהתכולה שלו.
האם תהיה לך בעיה להניע? לפחות בהתחלה בטוח שלא, הכל יעבוד תקין, ולא יהיה לך מושג מה קרה למצבר.
אבל, תפנה לכל חשמלאי רכב, לכל אתר של יצרן מצברים , לכל אתר באינטרנט, ותראה כמה ריקון של 20% מקצר את אורך החיים של מצבר עופרת.

ושמבינים את "הנזק" הזה מתחילות כל השיחות והבררות -
אולי לשלם קצת יותר על מצבר 90-100AH (למי שיש מקום)? אולי לשלם קצת יותר על מצבר AGM?
כמה זה עולה יותר? לעומת כמה זה יחזיק יותר?
אולי לא לעשות כלום, אבל להבין את הצורך של בוסטר התנעה?
אולי אפשר לשנות התנהגות עם המקרר (יש כאלו שמקררים לקרוב לאפס בזמן נסיעה, ומעלים, אפילו לעבר 8, למשך הלילה)?
ואולי להוסיף מצבר נוסף? ואם כן, איזה סוג ואיך מחברים?

דבר אחד בטוח, זה בדיוק כמו כל תחום אחר -
1- לא יודעים, לא כואב.
2- בשביל מי שלא יודע, הכל נראה אותו הדבר.
3- בסופו של יום, אלוהים נמצא בפרטים הקטנים.
4- וכל פעם, שהפורום הזה נפגש ומדבר בלהט על כל מני נתונים טכנים, ומתווכח על כל מני פרטים שוליים...... בצד יושבות הנשים ואומרות, מה ההבדל, ארבעה גלגלים ומנוע...הכל אותו הדבר.

andy.shaked
27-03-19, 09:06
הרחבת הרבה על 3 משפטים שלי...
הרבה בעיות היו לי בהתחלה עם המקרר ולא ידעתי למה ( בסוף הייתה בעיית כבל מינוס בכלל)
את ממצאי הבדיקה שלי לגבי הצריכה בפועל של המקרר אפשר לקרוא פה באחת התגובות ובעוד מקומות באתר בדיונים שונים על מקררים
שלי צורך במצב מנוחה 5 אמפר ב 4 שעות, נתון שאני חי איתו בשלווה.
אכן בחניית לילה אני מעלה את הטמפרטורה ל 4 מעלות (בדיוק כמו במקרר הביתי)
אני עם מצבר 95 ג'ל לא פריקה עמוקה, והוא עדיין תקין אחרי שנתיים של שימוש
כל שאר החישובים של תאורה לילה והוספת צרכני משנה היא נושא נפרד שכל אחת צריך לקחת בחשבון בהתאם לצרכים שלו

#המדען_המטורף

zivo
27-03-19, 10:50
הגדר מצב מנוחה- אנחנו מבינים שיש הבדל בין מקרר סגור במשך 5 שעות, לבין מדידה ממוצעת של לילה, כולל פתיחות וסגירות בתחילת הערב (ארוחת ערב) ואולי גם ארוחת בוקר?
שמת לב לתגובות מאנשים עם מצבר 70AH רגיל, אתה עם מצבר 95AH ג'ל (אתה אמנם לא קורא לו פריקה עמוקה, אבל זה מצבר שעומד טוב יותר בפריקה ממצבר עופרת רגיל), אנחנו מבינים שיכול להיות שאוסף הפרטים הזה, הוא מה שעושה את ההבדל?

בסופו של יום, ויש פה כמה מנהלי פורומים שטובים במידע הזה - מצבר עופרת רגיל, פריקות של 10% לעומת פריקות של 20%, זה הבדל גדול באורך חיים של המצבר (ועבור מצבר של 70AH, זה בסה"כ הבדל של 0.5AH בצריכה של מקרר לאורך 15 שעות לילה).

גיא
27-03-19, 10:54
יש בזה משהו בעניין של מה קורה למצבר ..
אבל החיים עצמם. עד שלא נתקעים לא ממש מתעסקים בזה.

והזהירים יותר מארגנים לעצמם איזה פלסתר שהם מקווים יעזור במקרה שישברו רגל. אבל לרוב לא נוסעים לבד. ולרוב יש מישהו שיעזור בבוקר כשלא מניע ...

ולא כולם יכולים להוסיף מצבר או כי אין מקום או כי לא מתאים להם. ולא כולם יכולים לבחור את המקרר רק לפי כמה הוא צורך. ( דוגמה אישית - גם אם היה מקרר שלא צורך חשמל ואפילו מטעין את המצבר בלילה. אבל לא נכנס לי בתא המטען - לא הייתי קונה )

ותכלס .. כבר כמה חודשים שאני ׳רוצה׳ למדוד צריכת חשמל של המקרר שלי ... ולא מצאתי את עצמי עושה את זה.
כנראה זה לא ממש חשוב לי.
יש לי בוסטר ובקרוב סוללות מיצובישי או איוניק או משהו ... ומצבר חדש עם אחריות .... אז למי אכפת. ויש לי את הואצאפ של בועז וזיו ;)

יש הרבה אמוציות ... כרגיל.

צאו לטייל.

נדב42
27-03-19, 11:04
עלתה כאן לא מעט ביקורת וכרגיל המון ויכוחים בעקבותיה.
אני חושב שקודם כל חשוב לאזן ולהודות לאיל על המאמץ שהוא עשה, לערוך מבחן שלדעתי היה מאוד נחוץ וחסר עד כה.

כדי להפוך את הביקורת מסתם קיטורים לביקורת בונה שגם עושים איתה משהו, אני זורק כאן את הכפפה לחברים:

אני מוכן לרכז ולהקדיש סופ"ש לטובת קיום מבחן נוסף. אני מאמין שעידן יסכים לתרום מקררים למבחן חוזר, ARB יש כאן ללא-מעט חברים, לי יש מקרר מגירה ואני מאמין שאוכל להשיג גם Indel-B שיוכל לשמש דוגמא למקרר ג'נרי מבוסס Danfos/Secop. אפשר לצרף גם נוספים.

בואו נרכז כאן (או בשרשור נפרד אם תרצו) את מהלך המבחן הרצוי. לי יש מד צריכה מצטברת ונדמה לי שגם לזיו ודורון. אם יש לעוד מישהו אנא שתפו. זה גם גאדג'ט זול ולא אכפת לי לקנות עוד 1-2 כאלו שישמשו אותי אח"כ בהתקנות קבועות.

חשבתי בהתחלה על מבחן מייצג בסמוך לעץ שיטה לאורך סופ"ש, אבל אז אופיין השימוש לא יהיה זהה. אני מוכן לקיים מבחן כזה אצלי בחצר ולהעמיד את המקררים בתנאים דומים עד כמה שניתן.

אז בואו נבנה תרחיש לניסוי, הנה בסיס לשינויים:

1. שישי בבוקר/צהריים, מכניסים לכל מקרר שישיית מים בטמפרטורת החדר, מכוונים ל- 2 מעלות, ומפעילים אל מול רכב מותנע או מצבר שמחובר למטען טיפש (מתח טעינה מעל 13 וולט לטובת זיהוי טעינה של הסנומאסטר), דרך מד צריכה מצטברת
2. במהלך 3-5 השעות הבאות, פתיחה של כל אחד מהמקררים, הוצאת בקבוק מהמיקום הכי פחות קר במקרר, מדידת טמפרטורת המים שלו והחזרתו למקרר. בנוסף רושמים את צריכת החשמל המצטברת וזרם בזמן עבודת המדחס.
3. ניתוק המצברים מהטעינה והמשך מדידות כנ"ל כל שעתיים, תיעוד הצריכה
4. במהלך הערב, פתיחה של המקררים למשך חמש דקות (לדמות זמן בישול), תיעוד הצריכה המצטברת
5. אחרי שעה, הוצאת שני בקבוקים ובדיקת הטמפרטורה (לוודא התאוששות מהפתיחה), החלפת הבקבוקים בשני בקבוקים בטמפרטורת החדר (לדמות הכנסת שאריות מזון או שתייה חדשה למקרר), בדיקה של הצריכה המצטברת.
6. בבוקר שבת, בדיקה של הצריכה המצטברת
7. במהלך יום שבת, פתיחה כל שעתיים החלפת בקבוק קר בפושר ובדיקת הצריכה.

zivo
27-03-19, 14:08
סוף סוף, משהו פרודוקטיבי.
אבל ברשותך אני רוצה לשכלל (ומפנה אותך אחורה להודעה קודמת שלי שרמזה על הכיוון).
האביזר (למדידית הספק) שאתה מדבר עליו עולה 30-40 ש"ח יש פה כמה כאלו, כמוך כמוני, אני מוכן לתרום את שלי + להשקיע באחד נוסף.

ועכשיו חוכמת ההמונים, (לא צריך את היבואנים) -
1- כל מי שיש לו מקרר, שיכתוב 5-8 שיקולים שחשובים לו בבחירת המקרר.
2- לוקחים את כל התשובות, יוצרים סט אחד 6-8 (מקס' 10) שאלות.
3- מעלים את זה לגוגל FORM , אתה או אני, חצי ערב עבוד
4- כל מה שלא קשור למדידת הספק ( נפח, עובי בידוד, כן נירוסטה, לא נירוסטה, סלסלה), פשוט מבקשים מכל מי שיש מקרר, שיענה על השאלות של סעיף #2.
5- מי שמוכן לבצע גם ניסוי אנרגיה, יקבל "אביזר" ויבצע שני ניסויים פשוטים ומוגדרים -
א. למלא את המקרר בבקבוקי מים, לתת להכל להגיע לטמפ' היעד (שנגדיר, זהה לכולם, 4?), ואז, מבלי לפתוח את המקרר,כל שעה, במשך 4-5 שעות (6?), לרשום את צריכת האנרגיה.
ב. בטיול הבא, תחבר את האביזר, תאפס אותו (ניתוק וחיבור) עם העצירה לחניון לילה. בהמשך הערב, כל כמה זמן, תבצע קריאה ותרשום זמן וAH). בבוקר לפני תנועה, קריאה אחרונה, שעה ו AH.

המפגש תחת העץ שיטה, להצגת התוצאות :-)

ולמי שתוהה מה זה "האביזר" -
https://www.ebay.com/itm/Digital-DC-combo-Meter-LCD-Watt-Power-Volt-Amp-RC-Battery-charging-Analyzer-S/182373323999?epid=26023775610&hash=item2a764c14df:g:aNkAAOSwux5YP~zE

https://www.ebay.com/itm/150AMP-Watt-Meter-Solar-Wind-Power-Analyzer-LCD-Electricity-Monitor-Volt-Tester/153292378624?_trkparms=aid%3D555018%26al go%3DPL.SIM%26ao%3D1%26asc%3D20131003132 420%26meid%3D900ef20f0f1c44a6b8db9db2c8e e0b0c%26pid%3D100005%26rk%3D3%26rkt%3D12 %26sd%3D182373323999%26itm%3D15329237862 4&_trksid=p2047675.c100005.m1851

andy.shaked
27-03-19, 14:19
חצי ניסוי כבר עשיתי כאן

https://r.tapatalk.com/shareLink?url=http%3A%2F%2Fwww%2Ejeepolo g%2Ecom%2Fforums%2Fshowthread%2Ephp%3Ft% 3D107916&share_tid=107916&share_fid=22239&share_type=t

#המדען_המטורף

נדב42
27-03-19, 16:01
זיו, הרשות נתונה לכל, לכן כתבתי ברבים ...

אבל - אם כל אחד ימדוד בנפרד, המדידה לא בהכרח תהייה תואמת מבחינת משך הפתיחות, פערי הטמפרטורות וכדומה. אני חושב שצריך לערוך את המדידות כשהמקררים נמצאים אחד ליד השני בתנאים זהים, ולדעתי זה מצדיק את הלוגיסטיקה. אני גם מתכנן לוודא שכל מכשירי המדידה נותנים את אותה הקריאה עבור אותה הצריכה בפועל, ואני מתכנן לשרשר אותם בבדיקה מקדימה כדי לוודא שהם נותנים את אותן הקריאות.

בואו נעשה את זה כמו שצריך.

לגבי אופן דימוי שימוש אמיתי, פרמטרים נוספים להשוואה ורעיונות/הצעות נוספים, כאן המקום להעלות אותם על הכתב.

נמרוד
27-03-19, 16:04
פרויקט מעניין. יכול להיות שזה לא השרשור הנכון, ועדיף לפתוח דיון נפרד.

erezgur
27-03-19, 16:05
אני מוכן להגיע עם המקרר שלי למפגש שכזה, לא בטוח שיש לי סבלנות לבצע לבד את כל המדידות לאורך זמן...
וכמובן כל תירוץ למפגש הוא תירוץ טוב....

boaz avrahami
27-03-19, 16:07
ועל היום נצרוך שתיה ואוכל מצידנית?
לא הגיוני

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

zivo
27-03-19, 16:17
זיו, הרשות נתונה לכל, לכן כתבתי ברבים ...

אבל - אם כל אחד ימדוד בנפרד, המדידה לא בהכרח תהייה תואמת מבחינת משך הפתיחות, פערי הטמפרטורות וכדומה. אני חושב שצריך לערוך את המדידות כשהמקררים נמצאים אחד ליד השני בתנאים זהים, ולדעתי זה מצדיק את הלוגיסטיקה. אני גם מתכנן לוודא שכל מכשירי המדידה נותנים את אותה הקריאה עבור אותה הצריכה בפועל, ואני מתכנן לשרשר אותם בבדיקה מקדימה כדי לוודא שהם נותנים את אותן הקריאות.

בואו נעשה את זה כמו שצריך.

לגבי אופן דימוי שימוש אמיתי, פרמטרים נוספים להשוואה ורעיונות/הצעות נוספים, כאן המקום להעלות אותם על הכתב.
הפוך גוטה, הפוך...
הניסוי אנרגיה השני, הוא הניסוי האמיתי, ובכוונה אני לא רוצה להכתיב לאנשים כמה לפתוח וכמה לסגור, וארוך וקצר....
לא מעניין אותי, מעניין אותי התוצאה הסופית לילה.
אני מוכן להתערב אתך (אישית בפרטי) על התוצאות :-)

לגבי כיול המכשירים - זה סינים אז כמובן שצריך לוודא שהמכשיר לא דפוק, אבל כיול אמיתי? הגזמת (אתה נותן פה תחמושת לאלו שיגידו שאנחנו חופרים).
אני מודד מתח עם שני ארדוינו, שני רב-מודד, "ואביזר" אחד..... בחיים לא זהה.
אני מודד זרם עם - ארדוינו (1), שני רבי מודד, ואביזר אחד.... בחיים לא זהה.
שאני משכלל, ומעגל, הכל מסתדר.

נדב42
27-03-19, 16:26
לא מתאים לך, זיו...

אם עושים מדידות במטרה להשוות בין מקררים שונים, צריך לעשות אותן בתנאים שווים ולא "אני לא רוצה להכתיב לאנשים כמה לפתוח וכמה לסגור, וארוך וקצר"

את המפגש ליד עץ השיטה אפשר להקדיש להצגת התוצאות ובדיקה מאיזה מקרר השרימפסים יוצאים הכי טוב על האש...

לגבי כיול אביזרי המדידה, בסה"כ חשוב לי שיציגו את אותה התוצאה עבור אותה הצריכה. אם נראה שאביזר מדידה אחד שונה משמעותית מהיתר, נפסול אותו או נכייל את התוצאות.

ד ו ר ו ן
27-03-19, 16:38
מוכן להצטרף ולנדב מקרר קינן.

מציע להחליף לפחות חלק מבקבוקי המים בבקבוקי בירה.

לא מתחייב לעמוד במגבלת פתיחות המקרר.

נדב ש.
27-03-19, 18:21
זיו, הקישורים ששמת ל"אביזר" לא ניפתחים אצלי...

וסתם שאלה...
בטח לכל אחד פה יש עוד כל מיני צרכנים כאלה ואחרים שגם "שותים" מהמצבר בחניה מלבד המקרר שנישאר דלוק, איך תמדדו מדידה נכונה בין הרכבים?
נראה לי שיש יותר מידי משתנים...
מודה שלא מבין בזה כלום...

גיא
27-03-19, 18:43
זיו, הקישורים ששמת ל"אביזר" לא ניפתחים אצלי...

וסתם שאלה...
בטח לכל אחד פה יש עוד כל מיני צרכנים כאלה ואחרים שגם "שותים" מהמצבר בחניה מלבד המקרר שנישאר דלוק, איך תמדדו מדידה נכונה בין הרכבים?
נראה לי שיש יותר מידי משתנים...
מודה שלא מבין בזה כלום...

קח

https://hobbyking.com/en_us/turnigy-180a-watt-meter-and-power-analyzer.html?___store=en_us

נדב42
27-03-19, 19:00
הכוונה (שלי) היתה להביא את כל המקררים אלי לסופ"ש ולקיים את הניסוי אצלי בחצר כאשר הם עומדים זה בצד זה, אולי אפילו בתוך הצ׳רוקי. מכיוון שלמעט המקרר שלי כל היתר הם ניידים, אין צורך שכל מקרר יבוא עם הג׳יפ שלו.

לגבי הזנת חשמל, אארגן 2-3 מצברים שיספקו במשותף את האנרגיה למקררים, כאשר צריכת כל מקרר תימדד בנפרד ע"י מודד שייועד לו במשך כל המבחן.

בעלי המקררים מוזמנים להישאר כמובן במהלך הסופ"ש, אך זה ממש לא נחוץ

מקווה שעכשיו אני יותר ברור..

boazgutman
28-03-19, 08:49
ראשית, תודה אייל על הכתבה, כול כתבה שמפורסמת פה באתר ומעלה כזה "בזז" באתר ואמוציות היא כתבה מבורכת. הדיון אם נשמר בשפה מכובדת מבורך לדעתי, ומרחיב את הידיעה של רובנו.
יש לי ניסיון רב עם צידניות מכול הסוגים, לצערי אין לי ניסיון רב עם מקררים לרכב, אבל ברורה לי פה הבקשה להשוואה של פרמטרים מדידים בצריכת החשמל.
ואם כבר מעלים את נושא ההשואה בין מקררים, אני ומשפחתי (האישה + 3 קטנים יחסי) יוצאים לטיול סביב כביש 90 מצפון לדרום בשבוע שלפני הפסח לכשבועיים וחצי עד אילת... נשמח לתרום חוות דעת של משפחה על פונקציונאליות מקרר מכול חברה שהיא בשימוש יום יומי שלנו,
אם נניח יבואן של סוג מקרר שלא היה בסקירה הזאת רוצה להשאיל לנו מקרר שנחווה דעתינו אליו נשמח לעשות כתבה מפורטת כולל תמונות שיווק מדהימות של ילדים קטנים מוציאים משקה צונן מהמקרר, מבטיח שהתאורה תהיה מושלמת ובדיוק תהיה שקיעה ברקע :D.
ואולי, יש למישהו מקרר ישן וחבוט שלא בשימוש שמעיק עליו, ורוצה להשאיל לנו אותו לחוויה משנה עולמות שמאותו הרגע לעולם לא נוכל לחזור להשתמש בצידנית כתר כי פשוט נדע שזה לא הדבר האמיתי... משהו כמו ההבדל בין אורז פרסי לריזוטו...
מנסה את מזלי ... :)
ובשל כול הציניות בשרשור הזה, אני רוצה להוסיף שאני רציני ובאמת מחפש להשאיל מקרר לתקופה הזאת. ומבטיח לתת את דעתי בכתב לאחר מכן לכול הרוצה בכך....
בברכת - ניפגש בדרכי עפר

הדסופה
28-03-19, 08:59
אתה מוזמן לשאול ממני מקרר חדש לגמרי שעומד כבר שנתיים ומעלה אבק
איזה חברה ? - לא יודע ולא אכפת
מה הצריכה שלו ? - כנל

אזור יקנעם 054-999
חמש שש אחת שבע

הד

zivo
28-03-19, 09:17
אחרי שתאסוף ממנו את המקרר ביקנעם, תעצור אצלי בבנימינה, אני אעזור לך בחיבור לחשמל וארכיב לך "אביזר" מדידה לצריכת אנרגיה.

zivo
28-03-19, 09:33
.........

אז בואו נבנה תרחיש לניסוי, הנה בסיס לשינויים:

1. שישי בבוקר/צהריים, מכניסים לכל מקרר שישיית מים בטמפרטורת החדר, מכוונים ל- 2 מעלות, ומפעילים אל מול רכב מותנע או מצבר שמחובר למטען טיפש (מתח טעינה מעל 13 וולט לטובת זיהוי טעינה של הסנומאסטר), דרך מד צריכה מצטברת
2. במהלך 3-5 השעות הבאות, פתיחה של כל אחד מהמקררים, הוצאת בקבוק מהמיקום הכי פחות קר במקרר, מדידת טמפרטורת המים שלו והחזרתו למקרר. בנוסף רושמים את צריכת החשמל המצטברת וזרם בזמן עבודת המדחס.
3. ניתוק המצברים מהטעינה והמשך מדידות כנ"ל כל שעתיים, תיעוד הצריכה
4. במהלך הערב, פתיחה של המקררים למשך חמש דקות (לדמות זמן בישול), תיעוד הצריכה המצטברת
5. אחרי שעה, הוצאת שני בקבוקים ובדיקת הטמפרטורה (לוודא התאוששות מהפתיחה), החלפת הבקבוקים בשני בקבוקים בטמפרטורת החדר (לדמות הכנסת שאריות מזון או שתייה חדשה למקרר), בדיקה של הצריכה המצטברת.
6. בבוקר שבת, בדיקה של הצריכה המצטברת
7. במהלך יום שבת, פתיחה כל שעתיים החלפת בקבוק קר בפושר ובדיקת הצריכה.

נדב,
לא כל כך ברור לי שלב #2 - לא מבין איזה מידע ומה זה תורם, אבל אם אתה רוצה יש לי מד חום ליזר, אז לא צריך להוציא מהמקרר , וגם יעזור לך למצוא מקומות יותר קרים \ חמים בתוך המקרר.

אישית, אני לא חושב שהזמן של קירור ראשוני הוא משמעותי.
יתרה מזאת, מכל השיחות האלו יש שני מקררים שיודעים לעבוד במהירות משתנה - הסנומסטר, והמקרר שלי :-)
אני כבר יכול לגלות לך "סוד" (שעליו מבוסס כל הרעיון של מזגן אינוורטר), ככל שהמדחס יהיה יותר חלש, יהיה למקרר יותר קשה לקרר מסה חמה לטמפ' הנדרשת, אבל לעומת זאת, המקרר יהיה יותר חסכוני בלשמור על טמפ'.
תאורטית, כל עוד המדחס יכול לעמוד במשימה ולשמור על טמפ', ככל שהוא יותר חלש, ועד הנקודה שהוא יעבוד רצוף, כל הזמן, הוא יהיה יותר חסכוני.

נדב42
28-03-19, 11:20
זיו,

גם בעיני יש פחות חשיבות לקצב הקירור, אבל למי שמשתמש לקירור שתייה ומוסיף במשך היום בקבוקים חמים ורוצה שיתקררו מהר, זה כן משנה. וחוצמזה הפתיחה כל שעתיים מדמה שימוש סביר בטיולים - מוציאים שתייה קרה בעצירות. וחוצמזה #2 הכל כבר מחובר אז למה לא למדוד ?

לגבי מהירות משתנה של המדחס יש לי חדשות בשבילך - גם המקרר שלי עובד בשתי מהירויות: אחרי הדלקה הוא עובד בסל"ד גבוה למשך שעתיים ואח"כ יורד לסל"ד נמוך יותר. את הסידור הזה אפשר לעשות לכל מקרר מבוסס דנפוס, ואם רוצים אז אני מניח שדי קל גם להתנות את הסל"ד בקיום טעינה.

יאללה, מחכה לתגובות הקהל לגבי מה ואיך לבדוק, שלא יהיו טענות אח"כ למה המבחן לא טוב ...

erezgur
28-03-19, 16:56
אני מוכן להביא גם צידנית טובה, קולמן אקסטרים, או משהו דומה, כקבוצת ביקורת (נניח עם בקבוק מים קפואים)

zivo
28-03-19, 17:40
זיו,

לגבי מהירות משתנה של המדחס יש לי חדשות בשבילך - גם המקרר שלי עובד בשתי מהירויות: אחרי הדלקה הוא עובד בסל"ד גבוה למשך שעתיים ואח"כ יורד לסל"ד נמוך יותר. את הסידור הזה אפשר לעשות לכל מקרר מבוסס דנפוס, ואם רוצים אז אני מניח שדי קל גם להתנות את הסל"ד בקיום טעינה.
.

נדב,
אני מבין שאתה סידרת את זה לבד (זה לא היה במקור)?

נדב42
28-03-19, 17:44
עם עזרה אקטיבית של היבואן - הוא אפילו תרם לי את הנגד המתאים ...

גיא
31-03-19, 14:46
אתמול חיברתי את ה"אביזר" למקרר .. פעם ראשונה בעיקר בשביל הסקרנות .. המקרר היה ריק וחם כשחיברתי אותו. התקרר בנסיעה עד לחנות דגים, הוכנסו כמה דגים בטמפ' הסביבה .. היו שם עד הערב ויצאו משם.

צילמתי את האביזר בכל פעם שעצרתי.
אם זה אומר משהו לגבי צריכה / התנעה מחר בבוקר וכו' ... לא יודע, אבל זה שימוש אמיתי מהחיים עצמם ..
אולי המידע הזה יכול לעזור לזיו. :)

הפעלה 12:30
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190331/8f2b2c0c20409cd2d66b7214f4ef85e6.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190331/706ffdad2823e8f7d75e45de813bd808.jpg

עצירה
12:47

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190331/badc3f2554df5114305eaf890dd98522.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190331/cfd0162a223ffc3379c542468b45459f.jpg

הכנסת דגים
13:40

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190331/41d5ca9c0d94f35e49ed3fd8d2616461.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190331/bcadd0ef905c17520166fc70c33ac034.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190331/7113f2bcfe305b1e1cdb4161239289af.jpg

עצירה
14:38
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190331/4f19d5599255dd11e1e385ae040f8515.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190331/e778564ea2c2b680687d9b26509a9349.jpg

הגעה הביתה וכיבוי
17:17
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190331/8f5b825315075a4eb72261117edb429b.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190331/5b61c7fde529991873c00d08adf8ecba.jpg

המקרר לא נפתח בזמני ביניים.
המקרר זה סנו מאסטר 35 ל׳ ללא התיק החיצוני

zivo
01-04-19, 16:11
לזיו זה לא עוזר :-)
זה פרופיל שימוש לא טיפוסי, וקצר מדי.
ודרך אגב, חוץ מדייג שהוציא דג מהמים לפני שעה, לא קונים דגים בטמפ' סביבה (בישראל).

אבל...
יש משהו מענין במספרים ששמת פה -
ב 58 דקות הראשונות, אחרי ששמת את הדגים, הצריכה הממוצעת של המקרר היתה בסביבות 0.65AH, אבל בהמשך הזמן (קצת יותר משעתים וחצי), הצריכה הממוצעת עלתה ל 1.1AH.
וזה בניגוד להגיון הבסיסי של התחממות בפתיחה, ודגים שהולכים ומתקררים עם הזמן.
הניחוש שלי - העובדה שהדגים עטופים בנילון, וכנראה יותר משקית אחת, האטה את הקירור שלהם, ולקח זמן עד שהם התחילו להשפיע על המקרר.
להערכתי , בסוף הנסיעה, למרות שהמקרר מראה 3 מעלות, הדגים היו די רחוקים מהמס' הזה.

בקיצור תירגול יפה, וכן זה מה שאני מחפש, אבל משימוש אמיתי (ארוחת ערב ולילה).

נמרוד
04-04-19, 09:30
מקרר, צידנית... רציתי להכניס אפשרות שלישית, אבל לא ב1 באפריל.

מה עם מזון שלא צריך קירור?

גיא
04-04-19, 10:31

מין הסתם לכולם יש חלק מהאוכל שהוא מהסוג שלא דורש קירור ... אבל זה לא יכול להיות הכל, תמיד יש צורך בתוספות שכן דורשות קירור או לפחות צינון.
בטח ובטח אם הטיול ליותר מיום אחד או אם יש ילדים קטנים .. או אם יש חיבה לאוכל טעים.

נדב42
04-04-19, 11:56

מה עם מזון שלא צריך קירור?אתה מתכוון לאבקת הביצים של רכס ?

erezgur
04-04-19, 12:03

מקרר שלא מחובר לחשמל?

בוזי
04-04-19, 23:17
מקרר שלא מחובר לחשמל?במוטורהום שלי יש מקרר שיודע לעבוד על 12 וולט בנסיעה, ובחניה על 220 וולט או פשוט על גז...

נמרוד
05-04-19, 11:04
התכוונתי בקטע הפשוט, כמו עד לפני לא הרבה שנים. ירקות, ביצים, גבינות קשות, נקניקים, שימורים. אפשר לאכל יפה מאד בלי בשר טרי ובלי מוצרי חלב מסוימים.

בשביל בירה צריך צידנית קטנה.

asafk
05-04-19, 11:41
זה מבחן מקררים ולא כתבת "מקרר- חובה, זכות, או זכות שחובה בצידה? ".
יש טיולים רבים שבהם אפילו צידנית אני לא מעמיס.
אבל זה באמת לדיון אחר שאולי ראוי לפתוח, שלא יחשוב הגולש שזה מקרוב הגיע, שמקרר הוא ברשימת ההוצאות החיוניות.

אסף.

zivo
05-04-19, 11:52
מי שיש לו מקרר קבוע, לעולם לא נמצא בדילמה של להעמיס או לא :-)
כל מה שנשאר, זה להרים את המפסק.
תמיד נחמד שיש מים קרים.

גיא
05-04-19, 12:40
מי שיש לו מקרר קבוע, לעולם לא נמצא בדילמה של להעמיס או לא :-)
כל מה שנשאר, זה להרים את המפסק.
תמיד נחמד שיש מים קרים.

מים קרים זה לא בריא ... אתה יכול לקבל אנגינה מזה ..

תשתה תה חם.

( וצחוק בצד, הסינים באמת מאמינים שלא טוב לשתות נוזלים קרים - אני אישית מעדיף בטמפ' הסביבה )

נדב42
05-04-19, 13:29
אתה תשתה קולה בטמפרטורת הסביבה. אני מעדיף אותה קרה כקרח. יודע מה ? מוכן להתפשר על טמפרטורת הסביבה אם אתה ממקם אותי באלפים בפברואר-מרץ [emoji5]

ד ו ר ו ן
05-04-19, 13:45
התכוונתי בקטע הפשוט, כמו עד לפני לא הרבה שנים. ירקות, ביצים, גבינות קשות, נקניקים, שימורים. אפשר לאכל יפה מאד בלי בשר טרי ובלי מוצרי חלב מסוימים.

אפשר גם מנות קרב שהתוקף שלהם הוארך בעוד 10 שנים.

גיא
05-04-19, 13:46
אפשר גם מנות קרב שהתוקף שלהם הוארך בעוד 10 שנים.

אתה יכול ללכת על טרי .. לטאות לא חסרות בדרום ..

ד ו ר ו ן
05-04-19, 13:49
וצחוק בצד, הסינים באמת מאמינים שלא טוב לשתות נוזלים קרים - )
הסינים חיים בממוצע 15 שנה פחות ממך.

ד ו ר ו ן
05-04-19, 13:51
אתה יכול ללכת על טרי .. לטאות לא חסרות בדרום ..
כל הזוחלים מוגנים בחוק.

היום מבחינת רט״ג, אפילו קוצים (עכוב), זה מין בסיכון.

erezgur
05-04-19, 14:13
היום מבחינת רט״ג, אפילו קוצים (עכוב), זה מין בסיכון.
הם בסיכון בגלל שהם טובים לבריאות ...(לפחות כך נטען)

גיא
05-04-19, 14:28
הם בסיכון בגלל שהם טובים לבריאות ...(לפחות כך נטען)

ותכף יבוא דרור ויגיד ( לגמרי בצדק ) ש רק הבן אדם זה מין נכחד שלא מוגן .. והרט"ג רק מחכה שניכחד כבר ...

כל הטבע חשוב .. בני אדם לא בטבע ?

ליאור מ
22-04-19, 18:38
שוקל לקנות מקרר משומש...
על הכוונת EZETIL 45 ליטר
היתה כאן ביקורת של החבר קדחת השחת
עוד מישהו מכיר את המקרר הזה?
הרכב לנדקרוזר, האם אפשר לחבר את המקרר לחיבור 12V בתא המטען או שחובה לסלול קו עד למצבר ו/ או להתקין ממיר מתח? אני מעדיף כמה שפחות התקנות.
תודה

shmil
25-04-19, 16:26
רגע של נסיון.
ביום חמישי או שישי\ קניתי 20 ארטיקים ושמתי במקפיא. התכנית היתה להיגע הביתה ולהעביר למקפיא. רק ה, הגיל, אוי הגיל - שכחתי.
במהלך השבוע נסעתי בערך םעם ביומיים. נסיעות קצרות מאד. 3-10 ק"מ.
הבוקר הייתי בקניות. כשפתחתי את הבגאז, לא הבנתי למה המקרר עובד, ומדוע הטמפרטורה בו 4 מעלות. כשפתחתי את המקרר וראיתי את המקפיא, הבנתי ונזכרתי.
נכון, עבר שבוע והארטיקים לא ראויים לאכילה. כנראה שהמקרר גם הפסיק לעבוד לא פעם כתוצאה מהמפסיק האוטומטי.
אבל בשום רגע לא הרגשתי ולא היתה לי בעיית הנעה או מצבר.
זה מסביר , כנראה, למי שעוסק בכמה מיליאמפרים מקרר צורך - מדוע זה לא מעניין.

zerez
25-04-19, 17:22
שוקל לקנות מקרר משומש...
על הכוונת EZETIL 45 ליטר
היתה כאן ביקורת של החבר קדחת השחת
עוד מישהו מכיר את המקרר הזה?
הרכב לנדקרוזר, האם אפשר לחבר את המקרר לחיבור 12V בתא המטען או שחובה לסלול קו עד למצבר ו/ או להתקין ממיר מתח? אני מעדיף כמה שפחות התקנות.
תודההשקע של ה 12v בתא המטען אמור להספיק רק שים לב שהוא מופעל רק כשהסוויץ׳ פתוח

נדב42
25-04-19, 18:05
שמיל, עם מקרר חסכוני יותר אולי היית יכול להינות היום מארטיקים, זה היה יכול לעניין אותך ?

(נכתב מבלי לדעת דבר וחצי דבר ומבלי להביע דעה על המקרר הספציפי שלך)

איל מ
25-04-19, 19:11
איך היה יכול? המקרר היה מכוון על 4 מעלות.

גיא
25-04-19, 19:37
איך היה יכול? המקרר היה מכוון על 4 מעלות.

נו

אם המקרר היה מבזבז פחות מיקרו ואטים .. הוא לא היה מגיע למנתק של המצבר .. ואז הארטיקים היו נשארים במצב צבירה טעים ..

:)

( בהומור למי שלא הבין )

boaz avrahami
25-04-19, 20:17
רגע של נסיון.
ביום חמישי או שישי\ קניתי 20 ארטיקים ושמתי במקפיא. התכנית היתה להיגע הביתה ולהעביר למקפיא. רק ה, הגיל, אוי הגיל - שכחתי.
הבוקר הייתי בקניות. כשפתחתי את הבגאז, לא הבנתי למה המקרר עובד, ומדוע הטמפרטורה בו 4 מעלות. כשפתחתי את המקרר וראיתי את המקפיא, הבנתי ונזכרתי.
נכון, עבר שבוע והארטיקים לא ראויים לאכילה. כנראה שהמקרר גם הפסיק לעבוד לא פעם כתוצאה מהמפסיק האוטומטי.

מה הנקודה שלך שמיל?
שאפשר לשים את הגנת המקרר על המקסימום ואז המצבר לא מתרוקן והארטיקים נמסים?
זו נקודה שאין עליה ויכוח. במיוחד אם יש הפרש של חצי וולט ( או אפילו יותר) בין המתח על המצבר לעומת המתח שמגיע למקרר.

הנסיון כאן מדבר על איך המקרר ממשיך לפעול כל הזמן וגם המצבר נשאר חי ובלי פריקה עמוקה מדי שבטווח הארוך מקצרת את חייו באופן ניכר.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

shmil
25-04-19, 21:59
קצת הסבר ותוספות:
במקרר שלי 4 בתא הקירור זה -6 בתא ההקפאה. 10 מעלות הפרש.
כפי שציינתי, בזמן שהמקרר היה מחובר ולא ידעתי עברו יומיים בלי הנעה בכל פעם. אני לא חושב שלמישהו מצבר היה נשאר חי אחרי.

המקרר שלי הוא נשיונאל- לונה דואל זון 50 ליטר.

אני לא חושב שיש מישהו שהיה בנסועה של 3 ק"מ פעם ביומיים מצליח לשמר ארטיקים במצב קפוא במקרר שבוע שלם.
אז אם המסקנה שלכם היא שיש לי חרא של מקרר - יאללה, בסדר.

נדב42
25-04-19, 22:26
אני חוזר:

(נכתב מבלי לדעת דבר וחצי דבר ומבלי להביע דעה על המקרר הספציפי שלך)

boaz avrahami
25-04-19, 23:07
קצת הסבר ותוספות:
במקרר שלי 4 בתא הקירור זה -6 בתא ההקפאה. 10 מעלות הפרש.
כפי שציינתי, בזמן שהמקרר היה מחובר ולא ידעתי עברו יומיים בלי הנעה בכל פעם. אני לא חושב שלמישהו מצבר היה נשאר חי אחרי.

המקרר שלי הוא נשיונאל- לונה דואל זון 50 ליטר.

אני לא חושב שיש מישהו שהיה בנסועה של 3 ק"מ פעם ביומיים מצליח לשמר ארטיקים במצב קפוא במקרר שבוע שלם.
אז אם המסקנה שלכם היא שיש לי חרא של מקרר - יאללה, בסדר.

דווקא יש לך את אחת הפירמות היותר נחשבות.
בזמנו אני זה שדחפתי את שני להביא אותם לארץ.

ההבדלים בין המקררים בעניין צריכת האנרגיה קימים אבל הם לא העיקר כי ההבדלים לא כאלו גדולים.
לדעתי המטרה בסופו של דבר היא לקבל עוד אנרגיה זמינה בשטח בלי לסכן את אורך חיי המצבר או להיתקע ללא יכולת התנעה בשטח.
בשביל זה זיו השקיע הרבה מדידות ונסיונות מעוררי הערכה

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

zivo
25-04-19, 23:40
שמיל,
תראה מה בועז כתב לך, ותנסה להתייחס.

אף אחד לא העיר שום הערה על המקרר שלך.
בדיוק הפוך, העובדה שהנעת , מוכיחה שהמנתק שלו תקין.
כל הדיון, מהיום הראשון, הוא על חיי המצבר.
נראה אותך שוכח ארטיקים עוד 8-10 פעמים ( אתה יכול לשכוח מקרר עובד בלי הארטיקים:-) ).
הנה לך ניסוי שמדמה טיול בחודש, במשך שנה.

ishc
26-04-19, 18:51
השרשור הזה כבר נותן פייט לשירשורי חיים רכס?

GodsFather
26-04-19, 19:11
כל עוד אין תרנגולת חיה בכלוב מעל מקרר, לא.

Sent from my LON-L29 using Tapatalk

zivo
27-04-19, 22:52
נתקלתי בפורסטר הזה, בדרך חזרה מהדרום.
123919
לא יודע למה, אבל המחשבה הראשונה שעלתה לי, זה כל התגובות פה באתר של אלו שמשאירים מקרר עובד בלילה, ואומרים שאין שום בעיה....

גיא
28-04-19, 00:32
לא מבין מה הבעיה.

המצבר נראה תקין לגמרי ;)

zivo
28-04-19, 10:23
לא מבין מה הבעיה.

המצבר נראה תקין לגמרי ;)

אם תשאל את הנהג, גם הוא לא מבין מה הבעיה, פעם אחרונה שהוא בדק, המגב האחורי, היה בסדר....

wonderd
28-04-19, 10:30
רגע של נסיון.

אני התקנתי נורה אדומה חיצונית למקרר, ככה הרבה יותר קשה לשכוח אותו עובד..

גיא
28-04-19, 10:46
אם תשאל את הנהג, גם הוא לא מבין מה הבעיה, פעם אחרונה שהוא בדק, המגב האחורי, היה בסדר....

סליחה ...

התלוצצתי.

boaz avrahami
28-04-19, 13:15

זה לא מושך למקרר טיפוסים מפוקפקים בלילה?

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

zivo
28-04-19, 14:09
סליחה ...

התלוצצתי.

גם אני.....
אתה פשוט הרמת לי להנחתה :-)

shmil
28-04-19, 15:03
בשביל פעם בחמש שנים שאני שוכח דולק ולא קורה כלום חות מכמה ארטיקים לפח - לאאבזבז זמן על נורה אדומה....
חוץ מזה, אם אשים אור אדום, ויראו אותו מחלון הרכב, מה יחשבו על מי שנוסע בו??? :cool:

נדב42
28-04-19, 17:30
שהוא רצה אוטו אדום אבל פחד שיצחקו עליו, אז הוא מסתפק בנורית אדומה ...

erezgur
28-04-19, 17:35
תשים נורה אחת אדומה ואחת כחולה.
מהבהבות...

ד ו ר ו ן
28-04-19, 17:42
שהוא רצה אוטו אדום אבל פחד שיצחקו עליו, אז הוא מסתפק בנורית אדומה ...

אור אדום בתוך אוטו סגול=בורדל על גלגלים..

מתנצל מראש.. היה מתבקש.
[emoji41]

zivo
05-05-19, 15:57
למי שמחפש מקרר -
https://www.indiegogo.com/projects/ifreezer-go20-the-redesigned-car-freezer?utm_content=campaigns_one_column 1_hero_image&utm_source=sailthru&utm_medium=email&utm_campaign=bck-05022019hardware#/

wonderd
05-05-19, 16:07
אור אדום בתוך אוטו סגול=בורדל על גלגלים..

מתנצל מראש.. היה מתבקש.
[emoji41]

מצחיקים אתם..
אבל זה רעיון מענין דווקא :p

-->