התחברות

צפייה בגרסה מלאה : ריתוך פח של הסיקס.

lizard
27-01-06, 14:14
אם זה לא הפורום הנכון אז בבקשה להעביר לפורום המתאים.

ריתכתי את הגריל (היה שבור בקצוות איפה שהרדיאטור מתחבר וגרם לרעידות ברדיאטור).
השתמשתי באלקטרודה רגילה 2.5 מ"מ ובערך 10-20 אמפר ברתכת.
זה מן הסתם דרש המון ריכוז ויד יציבה (חתכתי את האלקטרודה לחצי והחזקתי את הידית ב2 ידיים)
העניין הוא שב50 אמפר זה התחיל להתנהג בצורה יותר נוחה לריתוך אבל חוסר ריכוז מינימאלי ונוצר חור בפח, ב10-20 אמפר לקח המון זמן למצוא את המרחק המדוייק והיה קשה מאוד להחזיק את האלקטרודה במרחק הזה וזה יצא גם כמו חריוני יונים.
בסופו של דבר יצא לי הרבה פיקים ולא ריתוך אחיד. זה חזק אבל צורם לי שהריתוך לא היה אחיד.

אני יודע שלרתך פח שכזה עם אלקטרודות זה סיפור. ברור לי שרתכת CO2 עדיפה ומיועדת יותר לסוג ריתוך שכזה.
אבל! אין לי 4000 ש"ח להוציא על רתכת CO2, גם אם יהיה לי אני אעדיף לקנות 4 צמיגי BFG MUD מאחשר רתכת שאני אשתמש בה אולי פעם בחודשיים. מה גם שיש לי רתכת אלקטרונית טובה ואת הריתוכים שאני עושה ביומיום אני עושה איתה בלי בעיה.
אני יכול ללכת לרתך או לפחח אבל כל העניין הוא לעשות את זה בבית.
אני מאמין שעם אלקטרודה ייעודית לפח או לפחות דקה יותר אני אצליח לרתך טוב יותר.

השאלה שלי היא האם אתם מכירים אלקטרודות שכאלה ומאיפה ניתן לרכוש.

תודה רבה
מיכה

שעיה כליף
27-01-06, 14:51
הייתי משתמש באוטוגן או בהלחמת כסף

הבעיה בריתוך פח היא שברגע שאתה
צובר מספיק חום בכדי להתיך את השכבה
החיצונית אתה למעשה עושה חור.

יש לי ערכה מתאימה, לא נגעתי בה 10 שנים
ובטח נדרש למלא חמצן ופרופן אבל אתה מוזמן להשאיל.

lizard
27-01-06, 14:56
זה ברור לי. השאלה היא האם ע"י שימוש באלקטרודה דקה יותר (ראיתי באתר של לינקו-ליין אלקטרודה של חצי מ"מ...לפחות זה מה שהבנתי ממה שהיה כתוב שם) אני לא אעשה חור בפח.

בדר"כ אני מחמם את האלק' על חתיכת מתכת עבה ורק אחרי זה מתחיל לרתך את החלק שצריך.
אני בטוח שזה אפשרי. עובדה עם 10-20 אמפר זה הצליח אבל עשה רושם שהאלק' פשוט עבה מידי.

אני מניח שאני יכול לחתוך חתיכות של 3 מ"מ ולהשתמש בהן בתור בסיס, ככה שאם נוצר חור אז הוא מתמזג עם החתיכה של ה3 מ"מ, אני מעדיף את זה פחות.

נמרוד
27-01-06, 16:33
אם אני מבין נכון אתה מדבר על ריתוך השטחים שאליהם מתחבר הרדיאטור שנעקרים ממקומם - תופעה מוכרת. מדובר על אזור פנימי, אף אחד לא רואה אותו, החוזק הנדרש הוא גם לא גדול. בזמנו גם אני תיקנתי, בדיוק כמוך עם הרתכת הפשוטה שלי, ופשוט דחפתי חתיכות של פלדה בעובי 2 מ"מ נדמה לי בין שני הפחים וריתכתי פיקים על בסיס החומר העבה יותר. מכוער, לא רציף בכלל, אבל עובד.

לעשות ריתוך רציני ואחיד של פח מכב עם רתכת AC זולה - לא נראה לי אפשרי.

lizard
27-01-06, 18:56
יש לי רתכת אלקטרונית, לא AC אלא זרם ישר.

אני לא מבין הרבה בריתוך. אבל יש לי הרגשה ששימוש באלק' דקה יותר יתן תוצאות טובות יותר.
השאלה היא מאיפה ניתן להשיג. במקרה הגרוע בזבזתי כמה עשרות שקלים על אלקטרודות.

ERAN NO 1
27-01-06, 19:43
כן ישנם אלקטרודות קטנות יותר אני לא זוכר כרגע את המידה אבל יש לי כאלה שקניתי עבור ריתוך פח דק מאוד של חיפושית (אני מחר אבדוק מה המידה)

דבר נוסף שאתה צריך לדעת זה ששימוש באלקטרודה כזאת ואמפרז' נמוך דורש מקצוענות ונסיון רב
השיטה היא ריתוך בנקודות (שיצרו ריתוך מספיק חזק) לאומת ריתוך רציף שבו אתה עושה חור

דבר אחרון לעולם אבל לעולם לא מרתכים בשני ידיים תמיד יד אחת וליציבות לחסרי נסיון כדאי כן לקצר את האלקטרודה לחצי ולהיות כמה שיותר קרובים למקור הריתוך

lizard
27-01-06, 20:18
תודה רבה. אני אשמח לדעת מה הסוג של האלק' האלה.
לנסות זה תמיד טוב.

כמו שכתבתי, קיצרתי את האלק'. בכלל זה רעיון לא רע לעבוד עם אלק' קצרות יותר (זה לא שמאבדים את החלק המקוצר), לי בכל אופן.
בקשר ל2 ידיים, אני תופס ביד אחת את הידית וביד השניה נותן קונטרה ליד הראשונה. פשוט על מנת למנוע רעידה של היד. בקשר ליציבות, ריתכתי כשאני יושב על הרצפה מול החלק בגובה נוח וביציבות.

(פרקתי את הגריל ושמתי אותו על צמיג שוכב, יצא מצויין מבחינת גישה וגובה)

ביום ראשון אני כנראה אפרק את הכנפיים על מנת לנסות לתקן אותן.

כנראה אני אשאיר אותן מפורקות על מנת לצבוע אותן בצבע יסוד. השלב הבא יהיה להוריד את הבודי ;-)

ERAN NO 1
28-01-06, 12:45
האלקטרודה נקראת 2 מ"מ לאומת 2.5 מ"מ הנתון מתייחס לעובי האלקטרודה בלבד ללא ציפוי
בפועל העובי של 2.5 הוא 4 מ"מ ושל 2 הוא 3 מ"מ. אני מאמין שרוב החנויות לכלי עבודה לא מחזיקים אלקטרודות כאלה אני קניתי אותם בחנות יעודית לאביזרי ריתוך היות ואני מהצפון לא אוכל לעזור לך בזה .

אני חוזר ריתוך נעשה ביד אחת ללא קונטרה וללא בטיח אי אפשר לרתך בשני ידיים!!! יציבות נרכשת עם הזמן .
אני מציע לך להתאמן המון על פלטות ישרות ולחבר אחת לשניה ואז לעבור לדברים יותר מסובכים

ארז
28-01-06, 18:00
האלקטרודה נקראת 2 מ"מ לאומת 2.5 מ"מ הנתון מתייחס לעובי האלקטרודה בלבד ללא ציפוי
בפועל העובי של 2.5 הוא 4 מ"מ ושל 2 הוא 3 מ"מ. אני מאמין שרוב החנויות לכלי עבודה לא מחזיקים אלקטרודות כאלה אני קניתי אותם בחנות יעודית לאביזרי ריתוך היות ואני מהצפון לא אוכל לעזור לך בזה .

אני חוזר ריתוך נעשה ביד אחת ללא קונטרה וללא בטיח אי אפשר לרתך בשני ידיים!!! יציבות נרכשת עם הזמן .
אני מציע לך להתאמן המון על פלטות ישרות ולחבר אחת לשניה ואז לעבור לדברים יותר מסובכים

אני אשמח להסבר למה אי אפשר לרתך ב2 ידיים......

kd2
28-01-06, 20:02
בקטלוג של זיקה כתוב במספר אלקטרודות שהם מיועדות לפח דק.
אין לי נסיון איתם אבל יצא לי לראות את זה עכשיו.
ריתוך ב2 ידיים?
איך אפשר?

ERAN NO 1
28-01-06, 20:39
אני אשמח להסבר למה אי אפשר לרתך ב2 ידיים......

ארז למה אתה רומז בשאלה שאתה מרתך בשני ידיים !!!
או שמה אתה שואל ברצינות ואז אגיד לך שמעולם לא ראיתי רתך שמרתך בשני ידיים ועבדתי עם המון בתחום צנרת המים פשוט לא טבעי ולא אפשרי (כמו לאכול עם מזלג בשני ידיים פשוט לא אותו דבר)
דבר שני איך אתה מחזיק את המסכה או לחילופין פותח וסוגר את המכסה לפעמים אתה צריך להחזיק חלק כלשהו לריתוך.פשוט לא מסתדר ולא נוח

חוץ מזה זאת דעתי ומי שרוצה לרתך בשני ידיים מוזמן לעשות זאת

lizard
28-01-06, 20:49
בקשר למסכה, יש לי אלקטרונית :-)

תראה, זה נכון שבדר"כ יותר נוח להחזיק את המתכת ביד השניה אבל המקרה הזה הייתי מאוד קרוב.
כמה קרוב? בערך 40 ס"מ או פחות מהנקודת ריתוך.
מחר אני אנסה לרכוש אלק' מלינקו-ליין, כאלו שמתאימות לפח (הם 2 מטר מהבית שלי).

ננסה לרתך את הכנף ונראה איך הולך.

אמנון
28-01-06, 20:51
בקטלוג של זיקה כתוב במספר אלקטרודות שהם מיועדות לפח דק.
אם תוכל להעלות סקירה של הקטלוג או לחילופין לכתוב את מספרי האלק' שמיועדות לפח, אני אשמח.

ריתוך בשתי ידיים - לא כ"כ קשה לבצע - יד אחת מחזיקה את הידית, היד השניה נותנת יציבות ליד הראשונה בכך שמחזיקה את פרק היד, או שתי הידיים על הידית.
בכל מקרה זה לא נוח כאשר יש ריתוך שדורך תזוזה של היד ולפעמים הגוף, כמו לדוגמא ריתוך סביב צינור וכדומה.

lior_b.s
28-01-06, 21:03
ארז למה אתה רומז בשאלה שאתה מרתך בשני ידיים !!!
או שמה אתה שואל ברצינות ואז אגיד לך שמעולם לא ראיתי רתך שמרתך בשני ידיים ועבדתי עם המון בתחום צנרת המים פשוט לא טבעי ולא אפשרי (כמו לאכול עם מזלג בשני ידיים פשוט לא אותו דבר)
דבר שני איך אתה מחזיק את המסכה או לחילופין פותח וסוגר את המכסה לפעמים אתה צריך להחזיק חלק כלשהו לריתוך.פשוט לא מסתדר ולא נוח

חוץ מזה זאת דעתי ומי שרוצה לרתך בשני ידיים מוזמן לעשות זאת

ערן

אני מקווה שאתה לא פותח את המכסה בזמן שאתה מרתך : )
יצא לי כמה פעמים לרתך בשתי ידיים, אבל לא החזקתי את הידית בשתי הידיים אלא ביד אחת ובאצבעות היד השנייה תמכתי את האלקטרודה (עם כפפות טובות כמובן). .זה אחרי שהחלקים חוברו ע"י מספר פיקים או קלמרות . . הריתוך יצא הרבה יותר יפה ומדוייק... אבל כל אחד והשיטה שלו. ..
לגבי ריתוך פח, הכי טוב שהגעתי עם אלקטרודה זה חיבור לוחות פח בפיקים בלבד לא תפר רצוף...

ליאור

ERAN NO 1
28-01-06, 22:34
ערן

יצא לי כמה פעמים לרתך בשתי ידיים, אבל לא החזקתי את הידית בשתי הידיים אלא ביד אחת ובאצבעות היד השנייה תמכתי את האלקטרודה (עם כפפות טובות כמובן)

ליאור

אולי תפסיקו לקשקש ריתוך בשני ידיים תמיכת אלקטרודה עם כפפות אתם לא רציניים ?

ארז
28-01-06, 23:21
זה יפה שאתם כלכך פסקנים.....
אתם חיים כנראה כמה דורות בעבר, יוצא לי לרתך "קצת" אני לא מחזיק מסכה ולא צריך לפתוח את המכסה שלה......ערן ברוך הבא למאה ה21 ,אתה מוזמן לקנות מסכה אלקטרונית טובה......
מבחינתי אני צריך להיות כמה שיותר יציב בזמן שאני מרתך(בדומה מאוד לירי באקדח,לא שאני מבין משהו....) עם מסכה אלקטרונית אין בעיה לרתך ב2 ידיים.
אההה וצר לי אין לי מושג מה עושים עם האלקטרודה ,כבר מזמן שכחתי אך זה נראה, אני עובד עם CO2

(אם היה לי מושג אך לעזזל מכניסים תמונות לפורום החדש הייתי שם אחת.....)

kd2
28-01-06, 23:39
אמנון הקטלוג נמצא באינטרנט
בכבוד....
http://www.zika.co.il/default.files/frequentElectrodes.htm

M-C
28-01-06, 23:57
לפי דעתי זה די דפוק לרתך בשני ידיים כי גם עם יש לך מסכה אלקטרונית עדיין צריך להחזיק דברים
אבל ליפעמים זה יותר כדאי כמו במיקרה הזה
זה כמו להישתמש בפטיש עם דופקים מסמר זה עם יד אחת עם שוברים קיר יותר קל עם שניים...

חנן-ג'יפולוג
29-01-06, 00:51
יש לי ספר ללימוד ריתוך "Arc welding" והמחבר, רתך מוסמך ומנוסה מאוד, ממליץ בכל מקום שזה אפשרי לרתך עם שתי ידיים. אני משתדל לעבוד בהתאם להמלצה שלו, ואני חושב שההמלצות נכונות.

בכל מקרה, לא הבנתי. מה הבעייה לרתך עם שתי ידיים? אם אתה אומר שאתה לא צריך את זה בשביל לקבל יציבות, אני מבין, אבל לטעון ש"לא ניתן לרתך עם שתי ידיים" ?

מוזר.

לגבי השאלה המקורית. למיטב זכרוני, יש טכניקה שבה אתה שם ברזל עבה מאחורי הפח שאתה מרתך, צמוד היטב. הברזל העבה סופג את החום מהפח וכך זה מקל על הריתוך.
כשאני הייתי צריך לרתך פח, במקום שבו לא הייתי יכול לשים מאחוריו ברזל עבה, פשוט נתתי פיקים קצרים. זה עבד.

lior_b.s
29-01-06, 02:05
אולי תפסיקו לקשקש ריתוך בשני ידיים תמיכת אלקטרודה עם כפפות אתם לא רציניים ?

ערן

אני לא מבין על מה אתה מתקומם וטוען שמי שמרתך בשתי ידיים קשקשן....

אז אולי במקום לקבוע שזה לא אפשרי כי עוד לא ראית את זה , תבוא ואני אראה לך רתכים מקצועיים שמרתכים בשתי ידיים, אני מכיר כמה וכמה כאלה והם עושים את זה כל היום גם באלקטרודה וגם ב-CO2, אז אם לא ראית זה לא אומר שזה לא אפשרי....אתה יכול לטעון כמה שאתה רוצה שזה לא אפשרי, אני יכול להוכיח שכן....

בידידות
ליאור

ERAN NO 1
29-01-06, 09:07
זה יפה שאתם כלכך פסקנים.....
אתם חיים כנראה כמה דורות בעבר, יוצא לי לרתך "קצת" אני לא מחזיק מסכה ולא צריך לפתוח את המכסה שלה......ערן ברוך הבא למאה ה21 ,אתה מוזמן לקנות מסכה אלקטרונית טובה......
מבחינתי אני צריך להיות כמה שיותר יציב בזמן שאני מרתך(בדומה מאוד לירי באקדח,לא שאני מבין משהו....) עם מסכה אלקטרונית אין בעיה לרתך ב2 ידיים.
אההה וצר לי אין לי מושג מה עושים עם האלקטרודה ,כבר מזמן שכחתי אך זה נראה, אני עובד עם CO2

(אם היה לי מושג אך לעזזל מכניסים תמונות לפורום החדש הייתי שם אחת.....)

ארז עוד לא הבנתי אם אתה מרתך ביד אחת או שניים
דבר שני אתה אולי שכחת מה עושים אם אלקטרודה אבל לדוגמא אין דבר כזה ריתוך צנרת ללא אלקטרודות (הכוונה לרתכים מוסמכים)
לגבי כל השאר אני יכול להתווכח אתכם שעות ולהוכיח לכם שאתם טועים אבל אין לי רצון לעשות זאת אז זאת תגובתי האחרונה בנושא כל אחד ירתך איך שנוח לו.

lizard
29-01-06, 09:07
יצרתי קשר עם חברת לינקו-ליין. הם מבררים לי בקשר לאלקטרודות לפח.
אם יצא מזה משהו אני אפרסם.

בנתיים אני מרתך בפיקים. מאחר ולא מדובר על חלק נראה זה לא כזו בעיה.

אני חושב להחליף את כל החלק האחורי של הבודי בפח 3מ"מ. זה בשביל שהוא יהיה מספיק חזק כדי להחזיק דלת שעליה יורכב הגלגל הרזרבי והמיכל דלק רזרבי. כנראה שבאיזור הצירים אצטרך חיזוק נוסף, אני אתייעץ איתכם כשזה יהיה יותר רלוונטי.

בסיקס שלי יש תפר 10 ס"מ מקצה הרכב, נדמה לי שלכולם יש תפר שכזה. חשבתי לחתוך את החלק האחורי בתפר הזה אבל ליצר חלק שהיהיה ארוך ב2-3 ס"מ. בזמן ההרכבה אני "אלביש" את החלק החדש מתחת לפח הקיים שאני לא מחליף וככה אוכל לרתך אותו. כלומר, בנקודת הריתוך יהיה גם את הפח המקורי של הרכב וגם את ה3 מ"מ פח החדש. אני מאמין שהפח החדש יספוג את החום והריתוך יצא טוב יותר.
כמובן שאין חכם כבעל נסיון אז רק אחרי שאעשה את זה אוכל לדעת אם השיטה הזו שווה משהו בכלל :-)

נמרוד
29-01-06, 10:14
ערן, ארז ואחרים - עלה פה במקרה נושא של ריתוך ביד אחת מול שתי ידיים, אני גם אף לא חשבתי על זה והנה אני לומד כמה דברים חדשים.

בבקשה, אל תיקחו את זה לפסים אישיים! למה לקרוא אחד לשני קשקשנים? אני תמיד רויתכת ביד אחת, והנה אני לומד שכנראה אפשר ורצוי במקרים מסוימים לרתך עם שני ידיים. אם ארז עושה את זה אז כנראה שזה רעיון לא רע, ולמי שזה לא מספיק לו בא חנן והביא גם המלצה מספרות מקצועית. אל תיקחו דיונים מעניינים ותהפכו אותם להתנצחויות ותחרויות ידע, כולנו כאן כמעט בלי יוצא מן הכלל חובבים שיודעים פסיק מסך כל מה שיש לדעת.

בסדר?

לגבי השאלה המקורית - מיכה אם יש לך רתכת אלקטרונית מן הסתם זה פחות קשה (לא אמרתי יותר קל...) מאשר רתכת AC זולה כמו שלי, אבל דע שתיקון בדיוק כמו שאתה מתאר אני עשיתי בזמנו (לצערי גיליתי את ההיפרדות הזאת של המסכה הקדמית אחרי שהרדיאטור כוסח בקפיצה בהר חורשן, ואחרי גרירה של איזה 15 קילומטר בשטח ובכביש על ידי אורי וחנן גורר/בולם) עם רתכת פשוטה ואלקטרודה 2.5 מ"מ רגילה, על הג'יפ בלי לפרק את הגריל, בשיטה כאמור של הכנסת חומר נוסף בין הפחים. זה לא אסטטי אבל מחזיק, בתיקון הספציפי הזה, כבר כמה שנים.

אגב, אם פירקת את הגריל אז יש לך גישה מצויינת ואתה יכול פשוט לקדוח כמה חורים לחבר את הפחים עם ניטים וזהו.

lizard
29-01-06, 13:19
נמרוד, כרגע הרכב שלי נראה ככה:

http://www.lizard.co.il/4x4/bodywork/dscn0309.jpg

הנה תמונות של התיקון גריל. צבעתי את הריתוך בהמרייט.

http://www.lizard.co.il/4x4/bodywork/dscn0311.jpg

בשבוע הקרוב אני אלך לקנות את הצבעים שצריך על מנת לצבוע ולשפץ את הכנפיים. הגריל פחות מעניין אותי כי אני בכל מקרה מחליף אותו בחדש מניקל. התיקון נעשה ע"י לסדר אותו עכשיו ועל מנת ללמוד לרתך פחים.

דברתי עם חברת לינקו-ליין, אין להם אלק' פחות מ2.5 מ"מ. הם המליצו לי לדבר עם זיקה. אני אעשה את זה במהלך השבוע.

סדרתי גם את הכנף שהורדתי. שם נתתי פיקים בכמה מקומות וזהו. לא ניסיתי לעשות ריתוך מלא כי הבנתי שזה חסר טעם וגם המצב שם היה חמור יותר. כבר לא ממש נשאר מה לרתך.

ניר ל
29-01-06, 14:13
כלל אצבע - עובי האלקטרודה שבה משתמשים צריך להיות קרוב ככל האפשר לעובי הפח שמרתכים.
אני השתמשתי באלקטרודות זיקה 1.6 מ"מ Z-11 , אפשר לרדת חפשי באמפראז' ולא עושים חורים בפח, הבעיה היא שהאלקטרודה לא יציבה (בגלל הגמישות שלה) ובכל מקרה קשה להוציא תפר יפה כי כמות החומר באלקטרודה היא מאד קטנה, אתה מוזמן לקבל ממני אלקטרודות כאלה לנסיון כדי להבין שאין לך צורך בהן, 2 מ"מ זה לא מספיק דק, גם כאלה אתה יכול לקבל ממני.
אני משתדל לעבוד בשתי ידיים בכל פעם שזה מתאפשר, זה בהחלט מוסיף ליציבות ולשליטה באלקטרודה.

lizard
29-01-06, 14:25
סליחה ניר, לא הבנתי משהו.
האם גם עם אלק' 1.6 אני לא אצליח לרתך?
בקשר לגמישות, אם מקצרים את האלק' זה יעזור?

אם אי אפשר אז אי אפשר. אני לא בא לנסות לעשות משהו שבלתי ניתן לעשייה.

הכי הרבה, את התפר יעשה הפחח.

ניר ל
29-01-06, 15:00
אתה תצליח לרתך בלי לשרוף אבל אל תצפה לתפר יפה - בגלל עובי האלקטרודה התפר הוא דק מאד ואם אתה זז לרוחב כדי לפזר אותו, קשה לשלוט באלקטרודה כי היא מתנדנדת ורוטטת, אין טעם לקצר, זאת אלקטרודה קצרה שנגמרת מהר.
אני השתמשתי בזוויות כדי לחזק את המסכה.

itay-rover
29-01-06, 17:19
הדיון לקח כיוון מענין....אבל רגע לעיניין:
אני ממש מבין ללבך מר ליזרד ומכבד את הרצון שלך לעשות הכל לבד,אבל קח בחשבון,יש מקרים שלא יפגע כבודך ומקצועיותך,להיפך,אם תוציא עבודות לבעל מקצוע.לדעתי זו דוגמא קלאסית,מה גם שמאוד קל ללכת עם כל המסיכה למסגר הקרוב אליך ולבקש יפה תפר ב CO2 ויש מצב שזה גם לא יעלה כסף,למרות שאני יודע שזו לא הנקודה.
שורה תחתונה,פירקת,ניקית,ניסית לתקן בעצמך,עמדת על הבעיות שבביצוע המלאכה וראית שקצת קשה להתמודד איתה.זה הזמן לבקש עזרה מבעל מקצוע,מה גם שזה ממש לא מסובך.

קח את הדברים בתור עצה ידידותית בלבד!!

lizard
29-01-06, 18:17
איתי, כתבתי שאם לא אצליח אז אני אקח את זה לפחח.
אני מנסה לבד עם הכלים שיש לי. אם לא אצליח אפנה לפתרונות אחרים.
כרגע יש לי זמן וחשק לנסיונות. המצב החיצוני של הרכב עדיין לא מפריע לי בצורה כזו שארוץ לפחח שיסדר את הכול.
מה גם שהפילוסופיה שלי בנוגע לרכב הזה קצת משתנה.
בעבר חשבתי שברגע שיהיה לי כסף אני ארכוש בודי אלומיניום או פייבר, היום...חבל לי להשקיע יותר מידי על הרכב מבחינת בודי. שלא תבין אותי לא נכון, הוא יראה בסופו של דבר מצויין אבל יתכן שבמקום לעשות מילוי של פח אני אשתמש פשוט בשפכטל.

בסה"כ גם את הגריל וגם את הכנף הצלחתי לסדר לשביעות רצוני. אז נכון שהחלודה חוגגת, אז מה.
זה כבר לא מתנדנד, לא יפול לי בנסיעה. בשבוע הבא אני אלך לרכוש כמה יריעות פייבר, אני אסיר את האיזורים עם החלודה ואדביק יריעות פייבר במקום. אחרי צבע וזפת זה יראה מספיק טוב בשבילי.

kd2
30-01-06, 22:11
שאלה כללית -
ל"מסגר" החובב כמו הרבה פה באתר איזה אלקטרודה הכי אטרקטיבית?
אני ריתכתי רק עם 6013 עד עכשיו והיום הבאתי Z4 מחבר לנסיון, לא יצא לי עוד לרתך איתה.
למה אני שואל ?
אני מעוניין באלקטרודה בלי שלאקה שהריתוך איתה לא מסובך והמחיר לא גבוהה במיוחד.
האם הZ4 היא הפתרון האולטימטיבי?
מה המחיר ל5 קילו?

תודה מראש

kd2
31-01-06, 12:49
וכמובן שאני מדבר על אלקטרודות לרתכות חשמליות ולא לאלקטרוניות כמו 6010

lizard
31-01-06, 14:30
בדקתי היום כמה עולות אלק' Z2017 של זיקה, 1.6 מ"מ שמיועד לפלדה רכה ובשימוש של בוני רהיטים.

עולה 300 שקל לקילו. מגיע בחבילות של קילו-קילו וחצי.
קצת יקר למשהו שלא בטוח שמתאים בכלל.
אז כנראה שלא ארתך עם אלק' כזו.

אני אנסה שיטה אחרת. יש לי קצת פח לעשות עליו ניסויים.

kd2
31-01-06, 20:04
לך למסגריה ותקנה ( אם יש ) כמה יחידות בודדות בגרושים.
אני לא מאמין שהוא לא ימכור לך.

lizard
31-01-06, 20:28
נראה כבר. הכי הרבה אני אלך למסגריה שתרתך לי את ה2 פסים על הבודי, נק' החיבור בין החלק החדש לישן.
אם אין ברירה אז אין ברירה.

lizard
01-02-06, 14:06
מה המשקל של הבודי של הסיקס ומה עובי הפח ?

הסיבה לשאלה היא האפשרות להחליף לחלוטין, במקום לתקן, חלקים נרחבים בבודי, אולי בסופו של דבר אפילו את כולו.

מאחר ואין לי CO2, אז אני צריך להשתמש בפח עבה יותר. כנראה 2 מ"מ.
מה יהיו ההשפעות, פרט למשקל, על הרכב בעקבות המשקל החדש? האם צריך לחזק משהו בנוסף?

תודה
מיכה

עירא
01-02-06, 14:22
ההבדלים במשקל שאתה מדבר עליהם זניחים מבחינת הרכב.
מה שאתה כן צריך לקחת בחשבון זה העניין שהפח המקורי מכופף במקומות רבים בשביל להוסיף לו חוזק.
פח שאתה תוסיף יהיה חלק (אלא אם אתה תכופף אותו גם בתבנית מסויימת) ולכן חלש יותר.
כמובן שמה שכתבתי איננו רלוונטי למקומות בצד החיצוני של הבודי שבו מן הסתם הוא חלק, אלא למקומות כמו הרצפה, קיר אש, וחיזוקים פנימיים.

עירא

lizard
01-02-06, 14:29
בקשר לכיפופים, ביום שישי כנראה אני אפגש עם מהנדס שיש לו ידע בנושא פלדה וכיפופים.

האם ניתן לרתך תומכות? או שחייבים לכופף את הפח?

2 מ"מ זה עובי שאפשר לרתך באמצעים ביתיים נכון? זה לא דק מידי?

עירא
01-02-06, 14:34
ניתן לרתך את החיזוקים אין בעייה עם זה, למעשה הרצפה של הג'יפ שלך עם תסתכל עליה טוב היא פלטה שכופפה בצורה שמזכירה איסכורית ובחלק התחתי שלה יש חיזוקים בצורת אומגה שמחוברים אל הפח עצמו אבל לא בריתוך, אלא ע"י "פיקים" בין שתי השכבות (קצת קשה להסביר את זה בכתיבה, אבל ברמה הכללית יש מכשיר מיוחד לעשות את ההלחמה הזו),
אין בעייה לרתך פח 2 מ"מ,
יודע מה, גם אין בעייה לרתך פחות מזה. אם ממש ממש רוצים ומתאמצים והמון סבלנות אפשר לרתך גם פח בעובי 0.5 מ"מ עם אמצעים ביתיים (רתכת AC ואלק' 2.5) זה לא סימפטי, זה לא כיף, זה לא הכי איכותי אבל זה אפשרי.
עירא

lizard
01-02-06, 14:48
יהיה בסדר :-)

בסה"כ ראיתי הרבה וקראתי על פרוייקטים דומים בארה"ב (היה שירשור, נדמה לי פה, על מישהו שבנה CJ5 מאפס ושם עליו מנוע דיזל יפני כלשהו...משהו מדהים).
אמנם אני לא מתקרב אפילו לקצה היכולת שלו אבל מקווה שזה יצא בסדר.
כנראה שהגוף שאבנה יהיה מרובע יותר (הכיפופים האחוריים והאיזור של תא המנוע) אבל לא ממש אכפת לי.
העיקר שיחזיק עוד 20 שנה :-)

כנראה שבערב או מחר אני אפרק את הכיסאות נהג ונוסע ליד הנהג, את המכלול הגה ואת כל שאר החיבורים לשלדה.
מקווה להרים את הבודי בשישי/שבת.

נמרוד
01-02-06, 14:51
מיכה, מה שלא יהיה - בהצלחה, תן שרשור מתמשך של כל מה שאתה עושה מרגע האפס של הרמת הבודי. גם עירא התחיל ככה, ותראה לאן הגיע...

lizard
01-02-06, 15:28
אני אשתדל לצלם ולתעד את הכול. מקווה שבסופו של דבר לא תהיה לי גרוטאה מונחת במחסן :confused:

בסה"כ, אחרי הרבה שיקולים ובירור מחירים, ומאחר ובחלק גדול מהעבודה אני יכול להעזר בחברים שיש להם ידע וציוד שלי אין, לבנות בודי חדש נראה לא משהו כל כך מפחיד ומסובך.

כרגע הבעיה הכי גדולה שאני חושב עליה זה איך לכופף את הפח האחורי ואת הקדמיי שהמכסה מנוע מחובר אליו בצורה הנכונה. אבל אני בהחלט מוכן להתפשר על מראה מרובע יותר (יהיה לי משהו ייחודי :-))

ניר ל
01-02-06, 16:48
כנראה שאני היחיד כאן שסבור שאתה ממש לא נורמאלי !
אין לך אפילו חלק אחד תקין בג'יפ, אתה מתכוון לייצר לו בודי בעצמך...
שמע, או שתקנה בודי קומפלט מפירוק, או שתקנה ממני את הג'יפ ב 35 אלף ש"ח.
האפשרות השנייה תהיה הרבה יותר זולה מבחינתך והרבה פחות מכוערת...

נ.ב. למה שלא תקנה ג'יפ ימ"ח קומפלט ?

עירא
01-02-06, 16:51
אני אומר Go for it.
אם אתה תצליח לעשות את זה בעלויות שפויות מי יודע, אולי תיהיה מיליונר...
שווה לך לדבר עם חיים רכס, הוא ייצר סגירה לסופה וייש לו קצת יידע בנושא.
וכמו שנמרוד כתב לך, תצלם כמה שיותר.

עירא

barak4*4
01-02-06, 16:57
כנראה שאני היחיד כאן שסבור שאתה ממש לא נורמאלי !
אין לך אפילו חלק אחד תקין בג'יפ, אתה מתכוון לייצר לו בודי בעצמך...
שמע, או שתקנה בודי קומפלט מפירוק, או שתקנה ממני את הג'יפ ב 35 אלף ש"ח.
האפשרות השנייה תהיה הרבה יותר זולה מבחינתך והרבה פחות מכוערת...

נ.ב. למה שלא תקנה ג'יפ ימ"ח קומפלט ?

מבלי להעליב אותך מיכה, ניר צודק.
יותר זול לקנות ג'יפ נוסף (ימ"ח או הג'יפ של ניר או כל ג'יפ אחר).
אין לך כסף ומה שאתה עושה זה משקיע עוד כסף, ברכב לא שמיש, שיעמוד רוב הזמן (כי הוא בבניה) ובסוף הוא גם לא יסע או שיורד מהכביש בשל צורתו.
בסוף, האופציות שניר הציע יהיו יותר זולות. אל תסתכל מהיום למחר, תרים את הראש ותסתכל כמה חודשים קדימה.
אמנון כבר התפקח - http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=11024

מה איתך?

six 4 life
01-02-06, 17:02
עזבו אותו תנו לו לבנות בודי, הוא קרא באינטרנט.
זה הולך להיות מצחיק, רק לא לשכוח תמונות.

הכי משעשע יהיה לראות את הדבר הזה כשהוא מוכן, נכנס למכון טסטים......

-ארז-

lizard
01-02-06, 17:30
דבר ראשון, יש כסף :-)

דבר שני, האופציה של גוף אחר נשקלה ועדיין נשקלת.

למה שבמכון טסטים יעשו בעיות? בסה"כ מדובר על בודי זהה במידה רבה, אם לא לחלוטין

lizard
01-02-06, 17:37
עוד משהו.
הג'יפ שלי מאוד שמיש. זה שפרקתי את הגיר ואני מחכה לחלקים מחו"ל לא אומר כלום פרט לזה שאין לי מה לעשות בחיים.

barak4*4
01-02-06, 17:47
למה שבמכון טסטים יעשו בעיות? בסה"כ מדובר על בודי זהה במידה רבה, אם לא לחלוטין

אתה צודק, זהה במידה רבה כמו שאמרת.
אז על הדרך שים צמיג 37', מנוע V8 וSPOA, גם הם זהים במידה רבה למקור........ :rolleyes:

הג'יפ שלי מאוד שמיש. זה שפרקתי את הגיר ואני מחכה לחלקים מחו"ל לא אומר כלום
שוב צודק.... אוטו בלי גיר זה דבר מאוד שמיש.....:rolleyes:

lizard
01-02-06, 18:14
אני לא מבין מה הבעיה.
מי מדבר על 37" או V8 ?

על זה שהכיפוף לא במידה המקורית מבחינת קוטר זה בעיה? אם כן, אז אני אלך למכופף שיש לו אפשרות לכופף בקוטר המתאים.

אני עוד לא בטוח שלא אשתמש בחלק הקדמי, ככה שאפילו איזור הנהג יהיה מקורי עד העצם.

אז בבקשה, תסבירו במקום סתם ללגלג.

barak4*4
01-02-06, 18:18
אז בבקשה, תסבירו במקום סתם ללגלג.
לא מלגלגים, פשוט זה כבר הפך להיות קצת תלוש מהמציאות.
בשתי מילים "שינוי מבני", חפש את זה בספר החוקים.

lizard
01-02-06, 18:44
אוקי.
עכשיו שאלה.
מה עושה את זה שינוי מבנה? אם אני אקח את הבודי הקיים ואתקן את הרצפה ע"י החלפתה בחדשה, זה נחשב כתיקון או שינוי מבנה?

עירא
01-02-06, 19:37
אל תיהיו ליצנים, בין הרבה רעיונות (הזויים משהו) שהועלו ע"י מיכה, הרעיון הזה הגיוני מאוד (יחסית, אם שמים את הנושא הכלכלי בצד)
הוא לא מתכנן לשנות את הצורה החיצונית של האוטו בצורה רצינית, אולי קצת את הפינות האחוריות.
בכולה להחליף פח ישן בפח חדש, מה הבעיה עם זה? מבחינת החוק? שינוי מבנה? אתה רציני?
אנשים נושאים עם ג'יפים מוגבהים ב-10-20 ס"מ מהמקור, צמיגים בשלוש מידות מעל מה שהם יצאו מהמפעל, ג'יפים קוצרו / הוארכו, קיבלו פגושים / כננות כלובי התהפכות גירת פיבר / סגירת פח וכהנה וכהנה, יש אפילו ג'יפים שנושאים עם בתי אנטנות צבאיים וזיווד של רכב שיצא מאיזה יחידה סודית ומה שיפריע למכון הטסטים זה הפח?
נראה לי שקצת יצאתם מפרופורציות

עירא

גוניור
01-02-06, 19:44
לדעתי עירא צודק לגבי הפח שלא יהיה בדיוק בצורה המדויקת הבעיה היחידה שאני מכיר תנפש הפועלת שנקראת מיכה ולדעתי חכו עוד כמה שעות והוא ירשום שזה לא רלוונטי או שזה רק דיון תיאורטי.
ואתם יודעים מה עם הוא באמת יתחיל תפרויקט הזה זו באמת תהיה חוויה
במיוחד אחרי שראיתי כמה ריתוכים שלו וחרא של יונים יותר חזק !!
ואני מקווה שכבר הכנת גיר נוסף כי את מה שאתה משפץ אני בספק גדול מאוד שהוא יחזור לתפקד.

lizard
01-02-06, 19:45
בררתי כמה יעלו לוחות 1X2 עובי 2 מ"מ. כל לוח שכזה עולה 130 שקל לפני מע"מ.
בחישוב גס אני צריך 4 ועוד לוח אחד לפחות של 3מ"מ שעולה בסביבות ה200 ש"ח.
סה"כ : 840 ש"ח.

את הכיפופים חבר עושה לי. ככה שזה לא יעלה.

צבע בכל מקרה אני צריך לקנות, לא משנה אם אני משפץ את הקיים או בונה חדש.
אז זה לא נחשב.

קומפרסור+פיסטולט, אני יכול להשיג בסביבות ה100 ש"ח ליום. לדעתי 3 ימי עבודה בשביל פעמים צבע יסוד ופעם אחת צבע לבן. (או פעמים לבן ואחד יסוד, לא משנה)

הבעיה היחידה היא איך לחתוך את הלוחות בצורה הנכונה, בשביל זה כנראה אצטרך להשיג מבער פלסמה, או שאלך לאותו חבר שיש לו מפעל מתכת ואבקש תמורת סכום סמלי להשתמש במבער שיש להם שם.

אני מאוד מקווה שכל הפרוייקט לא יעלה יותר מ2500 ש"ח + העבודה של הצבעי לצבע הסופי.

עירא
01-02-06, 19:53
מיכה, אם אתה יכול תכתוב בבקשה בדיוק מה אתה מתכנן לעשות, אם אפשר עם שרטוט ואז אני אוכל לנסות לתת לך הערכת מחיר נוספת, כי נראה לי שאתה קצת מנותק מהמציאות בתחום של המחיר אבל אולי זה כי אני לא מבין בדיוק מה אתה מתכנן להחליף.

עירא

lizard
01-02-06, 20:23
ג'וניור, גם אני מת עליך. שברת איזה פעמון לאחרונה?

עירא, הרעיון יחסית פשוט. להשיג לפסמה ולחתוך את הבודי הקיים למרכיבים שלו, שיהיו שבלונות.

כלומר, לחתוך את הדפנות, את קיר האש, את המדף שאליו מתחבר המכסה מנוע ואת הרצפה.
אחרי שיש לי את כל החלקים בצד, לפרוס (את מה שאפשר כמובן) על הלוחות החדשים, לסמן ולחתוך.
כמובן שאם אצליח לסמן את החלקים ללא חיתוך הבודי הקיים, מה טוב.

נתחיל מסוף הרכב:
אני אכופף פח 3מ"מ כמה שיותר נאמן למקור, אחתוך בו את המקום לדלת האחורית ואת המקום לפנסים.
הרצפה של התא מטען תהיה מפח 3+1 מ"מ מרוג, בניגוד לתצורה הנוכחית שבה המקום לגלגלים האחורים בנויים בצורת חצי משושה או משהו כזה, אני אכופף את כל הרצפה. מקווה שאני ברור.
את הרצפה של הנהג והנוסע אני שוב אכופף, אחרי שהכול יהיה מרותך אני אחתוך את הפתח לגיר.
קיר האש, שוב, יהיה לוח מכופף בתחתית בשביל השיפוע באיזור הרגליים, כמובן עם הפתחים להיגוי ולכל השאר.
את המדף שאליו מתחבר המכסה מנוע אני אכופף מפח 2 מ"מ, שוב, כמה שיותר נאמן למקור.
מכסה מנוע והכנפיים אני לא עושה, אני מקווה למצוא כנפיים ומכסה מנוע טובים מאלו שיש לי, בתקווה יהיה לי מספיק כסף לפייבר, אבל גם מה שיש לי כיום מספק אותי.
חלון יוחלף לחלון פייבר, או אם אין או שזה יקר בטירוף, אני אשפץ את שלי.

אחרי שהגוף יהיה בנוי מבחינת מראה וצורה, אני אבדוק איפה יש את החיזוקים הקיימים ולפי הם אחזק את הגוף החדש. כנ"ל לגבי התושבות גוף.

בתיאוריה זה לא מסובך. אבל במעשי אני מקווה שילך לי. הכי הרבה...יהיו לי מספיק פלטות להרבה שולחנות עבודה ;)

גוניור
01-02-06, 20:55
ג'וניור, גם אני מת עליך. שברת איזה פעמון לאחרונה?

;)
בובו פעמון יש לי רק בדלת .
תיזהר שלא תיפול עליך איזו פלטה עיין ערך הורדת גיר:-)

lizard
01-02-06, 21:04
נפלה פעם אחת, נפלה פעם שניה, לפעם השלישית כבר למדתי ושמתי את החבר מתחת, שיפול עליו.

אבל בחייך, מה פשר התוקפנות והחוסר נחמדות הזו? אתה מכיר אותי בכלל? יש לך מושג מה אני יכול או לא יכול לעשות?
נכון, חטאתי בזה שכשאני שומע על מושג לא מובן או משהו כזה אני שואל בפורום. לפעמים אנשים מקבלים רושם לא נכון. גם עם זה אני משתדל להפסיק.

בסה"כ אני חושב שמדובר פה על פרוייקט שאם יצליח ולא יעלה הון עתק, יוכל להוות בסיס לכל אלו שרוצים להחליף את הבודי.
אני לא מצפה להרבה פרגון, רק לנחמדות.
________________________________________ ______________________
(מיכה צודק, בבקשה לא לגלוש לפסים אישיים. תודה מראש, מערכת ג'יפולוג)

asafk
01-02-06, 21:12
מיכה, כאן- אתה יכול לצפות להמון פירגון דווקא בגלל שאתה עושה שטויות. אנחנו אוהבים את זה.. נחמדות? לא כאן... נסה פורום נשים מיניקות בתפוז.

עכשיו ברצינות- יש פנלים של הבודי שאתה יכול לבנות מפחים שטוחים. רצפה, לדוגמה, בתי גלגל אחוריים, או פנל צד (בתנאי שאתה משתמש בקאנטים המקוריים שהם פרופיל לא סטנדרטי). קיר אש? אל תחשוב על זה. אמבטיה קדמית? אל תחשוב על זה. אתה לא תהיה מסוגל לייצר משהו אפילו קרוב למקור. אם אנחנו מדברים על רצפה, שים לב שמתחת לפח השטוח יש פרופילים- פטות. אתה משתמש בפח בלי כיפופים- פצה על אובדן החוזק בפטות יותר חזקות.

אסף.

lizard
01-02-06, 21:29
הקיר אש והאמבטיה הקדמית יהיו שטוחים, זה ברור (לי בכל אופן).

אולי נחמדות זו לא המלה, אבל לתקוף ככה קצת פוגע.
מילא אם היו אומרים שאני כותב שטויות, ומסבירים למה, סבבה. אני לא פבריקייטור מיומן, אני בנתיים לומד את העסק :-) ובהחלט דברים שאולי נראים לי פשוטים לא כל כך פשוטים.

פאנלים זה בהחלט בעיה. או שאני אשתמש במקוריים או שאני אנסה לסדר משהו שיראה כמה שיותר דומה למקור. תדרש עבודת מסגרות לא פשוטה אבל גם לא ממש מסובכת (הפכתי להיות די מיומן עם הדיסק ;) )

בגדול, הרעיון הוא לבנות משהו כזה, רק מפלדה ולא אלומיניום
http://www.jpoffroad.com/replacement/CJ8.htm

lizard
01-02-06, 21:38
אם אני אבנה את כל הרצפה מפח מרוג 3+1 מ"מ אני עדיין אצטרך חיזוקים מסיביים? לא שאני לא אעשה כאלו אני פשוט רוצה לבנות משהו שגם אם אפשל במיקום האופטימלי או בחוזק הנדרש לא יגרם אסון.

asafk
01-02-06, 21:46
לא. 3+1 חזק מאוד בפני עצמו, אבל אתה חייב חיזוקים מבניים- שיקשיחו יותר משיחזקו את הרצפה. אני מציע לך לבדוק חלק חלק- פנלים שטוחים או עם כיפופים בקו ישר- אין לך בעיה לייצר. האמבטיה הקדמית והקיר אש- אני לא מבין למה לא להשתמש במקוריים. כמעט בלתי אפשרי לייצר משהו שיהיה טוב באמצעים שיש לנו. החלקים האלה מיוצרים בעיבוד פלסטי- לחיצה במכה אחת, על תבנית עם הצורה שלהם. זה משהו שמאפשר להם להיות עם כל מיני מתארים אמורפיים, שאתה לא יכול לשחזר.

אסף.

נמרוד
01-02-06, 21:47
לפני שנתיים ומשהו אני וניר ביקרנו במחסן גדול במושב במרכז הארץ, שבו מישהו העסיק שני אנשים במשרה מלאה פחות או יותר בבניית בודים של וויליס MB. הם בנו שניים למיטב זכרוני, אין לי מושג איפה הם היום. הקישורים שנדרשים כדי לבנות ביד בודי של מכונית (ובודי של ג'יפ זה ללא ספק הבודי הפשוט ביותר שיכול להיות) הם לא פחות ממדהימים, זה פשוט משהו שצריך לראות. מיכה, אתה חוטא כאן בחטא הגאווה בגדול. אין לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר, אם היית מדבר איתי עכשיו שאתה הולך לנתח את המוח של ראש הממשלה ונראה לך שלא בעייה גדולה להחזיר אותו לבריאות מלאה, בוא נגיד שהייתי אומר שאתה מדבר בערך מאותה רמה של ידע.

הכותרת של הדיון הזה היא "ריתוך פח של סיקס", וככה הוא התחיל, תיקונים פה ושם, החלפה של פאנלים, תיקון אמבטיה... זה סבאבא. אבל איכשהו נגררת לעננים ברמה שהיא כבר מביכה.

asafk
01-02-06, 21:56
אם היית מדבר איתי עכשיו שאתה הולך לנתח את המוח של ראש הממשלה ונראה לך שלא בעייה גדולה להחזיר אותו לבריאות מלאה, בוא נגיד שהייתי אומר שאתה מדבר בערך מאותה רמה של ידע

...אבל ראיתי את כל הפרקים של ER... פעמיים- ויש פרקים שאפילו שלוש פעמים... מוציאים, מחזירים, תופרים (נהייתי ממש טוב עם חוט ומחט בזמן האחרון) :twisted: :twisted:

ושוב- מיכה, גש לג'יפ, תבהה בו חמש שעות לפחות. אני חושב שאתה תצליח להבין שאת החלקים האמורפיים אתה לא יכול לייצר. תעלת גשר גיר ואמבטיה שאתה רואה בתמונות שקישרת אליהן- זה פתרון לא אלגנטי, אבל עובד. קיר אש? עזוב אותך משטויות. ואני כותב את זה בגלל שאני באמת כן מפרגן לזה שאתה פסיכי שרוצה לעשות הכל לבד.
רוצה רכב שבאמת בנוי רק מפחים ישרים? אני מוכר אחד כזה. יש שם עשרות פנלים שטוחים, מאלומיניום, וגם כמה מפח. זה האוטו היחיד שהייתי מסתכן ואומר שאפשר לשחזר חלקים שלמים ממנו בלי ידע עצום וכשרון שלרובנו אין (ובואו נודה בזה- גם למי שבנה אותו אין יותר מדי כשרון, אבל זה עובד)

אסף.

עירא
01-02-06, 22:30
אני חושב כמו אסף, כלומר תכוון למשהו יותר פשוט לביצוע.
את הדפנות הצדדים של הג'יפ (מה שרואים ב-SIDE VIEW בקישור ששמת) אפשר להכין בקלות רבה מאוד (רק חיתוך שאין בעייה לעשות עם דיסק)
אותו כנ"ל לחלק האחורי עם כיפוף של הפח בפינות והתחברות לנק' שהגיע הדופן הצדדית.
http://www.4wd.com/catalog/products/large/W918A.jpg
http://www.rockcrawler.com/techreports/poison_spyder_crusher_corners/photo12.jpg

לגבי האמבטייה (החלק שמתחיל בדלת האחורית ומסתיים במדרגה לפני הריצפה שאליה מחובר כיסא הנהג) ניתן לשחזר גם דיי בקלות, צריך פח מכופף בצורה של הריצפה + שתי קוביות שישמשו כבתי גלגלים, צריך לארגן חיזוקים לרוחב מלמטה (לא לשכוח שאחד החיזוקים האלו משמש גם כתושבות בודי).
אלו בכלליות החלקים שקל לבנות לבד וגם לרוב אלו החלקים שרקובים.
תקרא את זה ותקח רעיונות:
http://www.rockcrawler.com/techreports/poison_spyder_crusher_corners/index.asp
בכל מקרה פרוייקט כמו שאתה מדבר עליו יעלה הרבה הרבה יותר מ-2.5K

עירא

lizard
01-02-06, 22:31
אוקי. אני מקבל את מה שאתם אומרים.

אם אני מבין נכון אז את הקיר אש ואת הרצפה של הנהג אין לי מה לנסות לבנות לבד.
אז אותם אני אצטרך להשאיר. האם יש עוד חלקים בעייתיים?

לא הבנתי למה חייבים חלקים אמורפיים. זה לא בין היתר בגלל שכשאתה מייצר חלקים שכאלה בפס ייצור אז יותר נוח לבנות את החלק במכונה אחת ובמכה אחת מאשר לבנות אותו ידנית מחלקים ישרים? תהייה בלבד...

האם לחלקים האומורפיים האלה יש פונקיונליות נוספת פרט לעיצוב? אני לא מדבר על זה שיש חור לגיר, כאילו, דאא. אני מדבר על זה שזה מעוגל במקום זוויתי וכדומה.

אלגנטי או לא, לא ממש משנה לי. (שנמרוד וארז לא יקפצו עלי :-)) מה שמשנה לי זה הפונקצינליות. כרגע הרצפה שבאמבטית נהג מתחילה להתפורר. אני לא רוצה להגיע למצב שהרגל שלי עובדת בסטייל פלינסטונס...למרות שזה יכול להיות שימושי 4X4+רגל.

אחרי שאפרק את הגוף לגמרי אני אוכל לראות בדיוק על מה מדובר. אני אנסה להשתמש בכמה שיותר חלקים מקורים. לצערי המצב שלהם לא כל כך טוב ולכן כל הסיפור. אכן בהתחלה הרעיון היה לשפץ ולא לשחזר או לבנות חדש. אבל אחרי שהוצאתי את הרצפת עץ בחלק האחורי והוצאתי את כל השטיחים שהדביקו....חשכו עיניי ונתמלא ליבי בקינה ויגון. המצב הרבה יותר חמור ממה שחשבתי. רצפה אני לא אעשה מפייבר, הנוסעים עוד יסעו לי על הדרייבשאפט...

נמרוד
01-02-06, 22:38
טוב מיכה, יאללה, תתחיל לפרק. אני חושב שלא תתקדם יותר בעזרת דיבורים. תתחיל לפרק, תתחיל לראות מה המצב באמת, יכול להיות שתגמור עם פרויקט שחזור כמו עירא... יכול להיות גם שהג'יפ שלך לעולם לא יחזור ליסוע... וזה יהיה לקח לדורות הבאים של קוראי האתר:twisted:

עירא
01-02-06, 22:38
Been there done that
תקנה בודי של סופה ותעזוב אותך משטויות.
יעלה לך 3K בערך
נניח עם התאמות ושינויים תגיע ל-4K ש"ח

lizard
01-02-06, 22:48
נמרוד נמרוד...נראה לך שהוא לא יחזור לנסוע?
נראה לכם שאין לי תוכנית גיבוי למקרה שדפקתי את הכול?

בתקווה, טפו טפו טפו, תוך שבועיים אני מביא ג'יפ נוסף שישמש כגיבוי.
נראה לכם שאני אתחיל משהו מבלי שאדע שיש לי מספיק משאבים (כסף/חלקים/מקורות ידע) בשביל להשלים אותו?
למה אתם חושבים שחיכיתי לזמן הזה? כי עכשיו נכנס כסף מספיק כדי לשפץ את כל הרכב.

הרעיון פה הוא ללמוד. ללמוד להיות פבריקייטור. ללמוד לבנות ולא רק לקנות.
זה יותר חשוב לי מטיול או תחרות שאני עלול לפספס. מבחינתי זה כל העניין.
אם לא הייתי רוצה את זה אז לא הייתי קונה CJ גרוטאה, כנראה שלא הייתי קונה CJ בכלל.
היה לי מגנום, לא הבנתי בו כלום. היה מבחינתי חור שחור עמוק. ראיתי אבל לא הבנתי.

קניתי את הרכב שטח הכי פשוט שמצאתי. זה שהוא היה גרוטאה ושבור זה רק יותר עונג מבחינתי.
נכון שזה עולה כסף, כל דבר עולה כסף. אבל בסופו של דבר, אתה רוצה שהפקיד בנק שלך יהיה מאושר או שאתה תהיה מאושר?

UNIX
01-02-06, 23:10
מיכה עם כל הכבוד והערכה שבעולם , לבנות בודי אתה לא יכול .
2500 שקל מה אתה רציני?
תעשה מה שעירא מציע לך זה נשמע הכי שפוי והגיוני למרות שגם זה לא יגמר ב 5000.

lizard
01-02-06, 23:17
לידע כללי, בודי של סיקס במצב טוב (לטענת המוכר) 1000 ש"ח והוא שלך. עוד 200 ש"ח הובלה.

אני רוצה לנסות. יכול להיות שאחרי שאעשה אומדנים מדוייקים יותר באמת אגיע לסכומים שפשוט לא שווה להשקיע על הסיקס. בהחלט יכול להיות. אבל כל הרעיון הוא לנסות.

כמו שכתבתי, יהיה לי בודי נוסף למקרה שאני לא מצליח.

זה לא נראה לי כל כך מסובך אבל כנראה בגלל שאני פשוט טירון. אני בהחלט מקבל את זה שיש דברים שאני לא מודע אליהם. בגלל זה פניתי לפורום לפני שהתחלתי במהלכים בלתי הפיכים.
אני שומע לעצתכם, לא מתחיל לפרק לפני שאני יודע בדיוק מה המשמעות של כל דבר.

shmil
02-02-06, 00:56
אופס, שוב נפלט לי. זה נורא איך מיכה מצליח הוציא את כל הטוב שבי.

go, go for it, man - you are the man

עוד לא התחלת לחתוך? חבל על כל דקה, כדאי שהג'יפ יהיה מוכן שוב ומהר, להספיק לטייל ברגע שהגיר יהיה גמור.

אח, אני הולך להסתכל מהצד, לחכך ידיים ולהנות, רק תשתדל שהתהליך יהיה מצולם מכל הכיוונים. זה הולך להיות שרשור המאה.
הרי לא ייתכן שגם הרעיון הזה, כמו כל קודמיו, ייגנז בקול ענות חלושה, לפחות שרשור אחד חייב להסתיים בעבודה מעשית.
אז קדימה, למלאכה.

חברים, הפסיקו נא לרפות את ידיו של מיכה. גם אמבטיה, גם קיר אש, הכל אפשרי. הנה, אני מכריז.
אגב - אני, ייצרתי לויליס את רוב קיר האש, אל תשאל איך וגם אל תשאל כמה זמן זה לקח לי, אבל הוא אכן נראה כמו קיר אש. אני גם ייצרתי רצפה, וייצרתי גם גג, ואפילו חלק ניכר מן הדפנות ייצרתי, ואם אני יכול - אז למה שאתה לא תוכל?

ולמי שהדברים לא מובנים דיים - כן, אני ייצרתי. לא, אני לא ממליץ לאף אחד, אבל אף אחד, לעשות את זה, בטח לא לפני שיש לו חצי שנה פנוייה לחלוטין, ידע ונסיון הנדסי, רתכת CO2 וכמה קילומטרים של ריתוך מצטבר, מקום מצוייד בכלים לסוגיהם, סבלנות של ברזל, ועוד אי אלו דרישות שכולן מצטברות גם יחד, לא חלקן...
וגם אני, אגב, את חלק מהעבודות פירקתי וביצעתי שוב.

סע, מיכה, סע.
ממתין לתמונות.

אריק
02-02-06, 01:09
איזה שירשור הזווווווי...
שמיל קרעת אותי

tzagi
02-02-06, 01:31
איזה שירשור הזווווווי...
שמיל קרעת אותי

what he said

one correction:
Its: You DE man!

yogibear
02-02-06, 08:26
מיכה, לפני שאתה נכנס לפרוייקט כה גדול, עצרת וחשבת , מה הכלים והמשאבים העומדים לרשותך? אינני פוסל ולו לרגע את הרעיון, ניתן לבצע פחחות עצמית לג'יפ, אבל אתה כבר מדבר על בנייה מחודשת של כמעט בודי שלם.
קראתי את השרשור הארוך הזה , נגשתי לג'יפ התבוננתי בחלודה שג'יפ שלי, חלודה שתקפה גם את בסיס קשת ההתהפכות (רצפה) , וגם את רצפת נהג\נוסע - שם ורק שם (!) ביצעתי תיקוני פיבר מוצלחים (לעין הרואה), וחשבתי לעצמי, איך לכל הרוחות אתה תצליח לשחזר את המבנה הקשתי של הגיר-טרנספר? איך תרתך אם אין לך אוטוגן לכל הפחות שלא לדבר על CO ?
איך תתמודד עם תושבות הגומיות שמחזיקות את הבודי צמוד לשלדה ? נדמה לי שאתה לא רוצה לעלות איזה מעלה בו השלדה תמשיך קדימה ב 4*4 (תלוי בגיר כמובן) ואתה תגלוש בניחותא במורד בתוך הבודי המרוג שלך ?

שמע, גם אני העלתי שאלות דומות, בחנתי את כל הכלים העומדים לרשותי, הן כלי עבודה והן כלי מימוש קרי: זמן פנוי משאבים כספיים וחברים שיוכלו לעזור בעת הצורך. המסקנה אליה הגעתי כרגע היא שאין לי מספיק כלים. לדעתי כח הרצון שלך מתגבר על ההגיון והשכל הישר. אתה מונע ע"י פנטזיה שאינה ניתנת למימוש בכלים העומדים לרשותך ברגע זה. מיכה, אני מאחל לעצמי לטעות באשר ליכולות המימוש שלך ואני מאחל לך הצלחה מכל הלב, אבל בנ'אדם תתעורר, קנה כלים, תלמד את הג'יפ, תתחיל בקטן, אל תתפזר.

וידוי קטן - בתחילה השקעתי ימים כלילות בג'יפ ויש לי להשקיע עוד משאבים רבים. אבל זה בא על חשבון המשפחה, עד שהאישה באה והציבה אולטימטום אני או הג'יפ. הנחיתה שלי היתה קצרה והחלטית. קודם משפחה ואח"כ ג'יפ. פרויקט כמו שלך, בהנחה שאתה עובד במשרה מלאה יגזול זמן רב, יגזול אותך מחברתך וממשפחתך, אינני נכנס לזוגיותך, אך שים לב ... אינני היחיד שחווה את שתואר בפסקה זו. לעיתים הלהט שלנו בונה במקום אחד והורס במקום אחר.

אתה יודע מה המסקנה הכי החלטית שהגעתי אליה ? לקנות ג'יפ "משופצר" ומושקע , כי עד כה הג'יפ עלה לי כמו ג'יפ "משופצר" והוא רחוק שנות אור מג'יפ כזה.

בהצלחה, הלוואי וטעיתי לגבי יכולותיך.

מיקי

lizard
02-02-06, 10:57
אני מחפש רתכת CO2 שתחליף או תתוסף לאלקט' הקיימת.

אם ראית במקרה את הקישור ששמתי, זה הגימור אליו אני שואף להגיע. לא איזורים מועגלים אלא זוויתיים (אני אוהב מראה זוויתי).

asafk
02-02-06, 11:25
יש סיבה למשטחים המעוגלים- אם אין לך בודי ליפט, הרצפה חובקת את המכללים (גיר וטרנספר). צורה זוויתית תופסת הרבה יותר מקום מסביב. אתה לא בנאדם קטן, מיכה. והג'יפ לא רחב. הגיר "לובש" את הרצפה צמוד צמוד. נגיד שקר לך. מה יתפוס פחות מקום- ללבוש מעיל, או לחתוך פלטות מלבניות ממזרון עבה ולחבר אותן?

אסף.

lizard
02-02-06, 12:16
זה ברור לי.
אני לא כל כך אדיוט, באמת שלא.
עדייו, מבחינה עיצובית אני מעדיף מראה זוויתי מאשר מראה מעוגל. אבל היי, זה אני.
זה שיש הכרח הנדסי זה ברור לי.

הקיר אש שלי נראה תקין. יש אמנם חורים אבל אני מקווה לסתום אותם, הכוונה לאלו שלא צריכים להיות ובעצם קומבינה.
האיזור שליד הרגלים של הנהג והנוסע מתחיל לפתח סדקים וחלודה. אני אנסה לתקן את זה, מקווה שאצליח.

התחלתי לעבוד על החורים בדפנות. בנתיים ללא הצלחה מרובה.
אני מחפש רתכת CO2 חד פאזית. אם מישהו שומע על משהו כזה משומש אשמח לדעת.

osi90
02-02-06, 12:59
התחלתי לעבוד על החורים בדפנות. בנתיים ללא הצלחה מרובה.
אני מחפש רתכת CO2 חד פאזית. אם מישהו שומע על משהו כזה משומש אשמח לדעת.

מיכה ידידי, כמו שמיל, גם אני מת לראות מה יצא לך ולכן אני אנסה בכל דרך לקדם את עבודתך.
כל מה שאתה מחפש, רק תגיד.
אני ועוד הרבה חברים נשמח לעזור לך ולו רק לראות דיון אחד שלך הופך סוף סוף למשהו מוחשי.
כל אביזר, חפץ, כלי, מידע, נעזור.
אתה תבצע.
בעיה אחת כבר פתרתי לך: רתכת CO, בבקשה:

למכירה רתכת co2במצב מעולה . +עגלה בלון סליל 052-2411582

יש עוד אחת אם זו מסיבה כל שהיא לא טובה בשבילך:

רתכת CO2 בלון אציטילן + ווסט ,בלון חמצן. ניתן לרכוש את כל אחד מהמוצרים בנפרד.052-3658995
יגאל

יאללה, לעבודה, הזמן קצר והמלאכה מרובה!
בידידות אוסי (יוסף).

אגב, אחד הדיונים החזקים ביותר אי פעם באתר.

מוני מהבית
02-02-06, 13:04
מיכה - תרשה לי לתת לך רעיון נוסף.

מה דעתך על בודי מפיברגלס ?
יש לבודי כזה המון יתרונות וכמעת (או בכלל לא חסרונות).

הוא לא מחליד, קל (יותר מברזל) חזק מאוד ביחס למשקל. קל מאוד לתקן אותו. הוא לא נמעך.

השיפור האלטימטיבי בבודי בארהב הוא מעבר לפיברגלס.
יחסית לבנית בודי מחדש בריתוך, בניה מפיבר הוא קלה מהירה וזולה בהרבה.
בזמנו בניתי סירה מפיבר, והשד לא נורא כול כך.
אתה יכול ליצור בקלות איזה צורה שאתה רוצה (והכי קל וחזק זה צורות מעוגלות)
הדבר הכי חשוב זה ליצור תבנית טובה.
אחרי זה זה רק עבודה שחורה.
וברגע שיש תבנית אתה יכול לבנות כמה גופים שאתה רק רוצה (רמז - אפשר גם למכור)
מבחינת כלים - צריך מעת מאוד והם זולים מאוד.
ידע - ניתן לקנות ספרים באינרטנט וגם אני ועוד כמה נוכל לעזור.

לדעתי זה ממש אידאלי. אם אני היתי במצבך (זמן הוא האויב) היתי הולך על זה.

lizard
02-02-06, 13:25
מוני תודה.
פייבר בהחלט מהווה אופציה הבעיה היא שרוב החלודה/סדקים ומה שצריך להחליף זה ברצפה.
חשבתי ואני עדיין חושב על פייבר.

בכל מקרה, מצאתי רתכת CO2, חד פאזית עד 175 אמפר (6מ"מ עובי חומר) במחיר ממש ממש זול.
ביום ראשון היא תגיע לחברת לינקו-ליין ואחרי בדיקה שלה אני ארכוש אותה. אחריות לחצי שנה. כמובן משומשת.

יש חנות לדברי פייבר באיזור גני התערוכה, אתה מכיר אותה במקרה? אני לא יודע מה השם שלה ואני מחפש טלפון לברר מחירים.
אני חושב שעשות את הגימור הפנימי בפייבר. הכוונה בעיקר לדפנות הפנימיים.

AvigdorAharon
02-02-06, 13:38
בזמנו בניתי סירה מפיבר, והשד לא נורא כול כך.

אני מבקש בשם כולם, שתצרף תמונות של הסירה, האנשים צריכים לראות במה מדובר.

barak4*4
02-02-06, 14:04
אני מבקש בשם כולם, שתצרף תמונות של הסירה, האנשים צריכים לראות במה מדובר.

http://img142.imageshack.us/img142/9943/jeepold0td.jpg (http://imageshack.us)

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

AvigdorAharon
02-02-06, 14:28
ברק, אנא ממך, בקש ממוני תמונה של הסירה, לא תתאכזבו!!!

מדובר בסירה על באמת, מוני בנה סירה מפיבר, אתם חייבים לראות!

אביגדור

yogibear
02-02-06, 14:30
הדבר הכי חשוב זה ליצור תבנית טובה.
אחרי זה זה רק עבודה שחורה.
וברגע שיש תבנית אתה יכול לבנות כמה גופים שאתה רק רוצה (רמז - אפשר גם למכור)
מבחינת כלים - צריך מעת מאוד והם זולים מאוד..

איך בדיוק אתה יוצר תבנית טובה באמצעים ביתיים ? אשמח לקבל הסבר. נניח לצורך הדוגמה שאני רוצה להחליף אצלי את הגג מפח לפיבר (הדוגמה הזו אינה כה דמיונית בעיני ) , איך היית יוצר תבנית כזו ? בנוסף, השטח גדול איך תמנע קריסה פנימה של הגג? תוסיף רשת מתכת דקה בין השכבות או רלסים של אלומיניום שתי וערב?

חוץ מזה שפיבר לא כ"כ זול כמו הדימוי שנוצר לו. מ"ר סיבי פיבר עולה כ 25 ש"ח, הוסף על כך את הפוליאסטר כ 55 ש"ח לליטר . אצלי ליטר הספיק ל כ 3 מ"ר אבל הייתי "נדיב מאוד במריחה" . כדי ליצור חוזק מינימאלי (בגג נניח) אתה חייב (לפחות לדעתי) כ 7 שכבות מינימום , שטח הגג עם מקדם בטחון : 2.7 * 1.7 = 4.6 מר' כולל כיפופים הכרחיים . עלות הפיבר בלבד 4.6*7*25=805 ש"ח בנוסף עוד כ 10 ליטר פוליאסטר 550 ש"ח וחומרי חיזוק שונים שאינני יודע מה עלותם אבל לצורך המשחק נניח שעוד כ 200 ש"ח . לפי החשבון שלי ולקחתי מקדמים גדולים רק גג יעלה בסביבות 1550 ש"ח.

לרצפה הייתי לוקח מקדמים גבוהים בהרבה שכן היא תומכת גם קשת התהפכות, ולא הייתי מכון להמר בראשי שהבנייה שלי אינה מוצלחת.

אין (כמעט) דבר טכני שאינו אפשרי, הכל (כמעט) אפשרי, אך החשוב מכל הוא הכלים העומדים לרשותנו והאם אמצעים ביתיים מספיקים כדי להפוך חלום למציאות.
מצטרף לבקשתו של אביגדור לראות תמונה של הסירה. ומעט רקע - אורך\ תורן\ או מנוע וכו' .

מוני מהבית
02-02-06, 23:35
וואלה אביגדור תמיד אתה מכניס אותי לצרות...

מה אתם צרכים לראות, סירה (-:
אורך ארבע מטר גובה 2. סירה סגורה. במקור עם תורן ומפרשים, אבל הוספתי מנוע חיצוני.
זה לא אתר יכתות אבל בהזדמנות אולי אוסיף תמונה.
עלות החומרים שאתה פרסמת היא אם אתה קונה ליטר פוליאסטר בודד.
אם אתה קונה 20 ליטר המחיר צונח ובגדול. כנל לגבי סיבי הפיבר.
התבנית לא מסובכת לעשיה.
את התבנית של הסירה בניתי ממוטות ברזל לבנין (בעובי חצי סנטים) מצופים בבדים ועליהם גבס.
הסיבה, מוזיל מואד את התבנית.
נשמע הזוי, אבל עבד יופי. הבעיה היא כמובן לישר את כול הענין. את זה לא עשתי ולכן כול הסירה יצאה עם "קמטים". וזה מה שמצחיק את אביגדור.

עשיתי שלוש שכבות, והעסק חזק מאוד. 8 שנים ואין שום סדק.
7 שכבות זה ממש קיצוני (עם 3 יצא לי עובי של 4 מלימטר)

הדרך לעשות תבנית (בזול) היא להשתמש בעץ סנדביץ דק ובצלעות המחזיקות אותו בצורה הנכונה. עליו צובעים ולאחר מכן מורחים בחומר מיוחד שהפיבר לא ידבק.
כמובן צריך תבנית נקבה כדי שהחלק החיצוני יצא חלק.
במקומות שרוצים חוזק נקודתי (קשת התהפכות) ניתן לשלב פלטות ברזל לפיזור לחץ.
באזורים ישרים גדולים (גג או דפנות הרכב) משלבים בפיבר פסים מרובעים שאותם מצפים בפיבר.
יוצא מאוד חזק.
בזמנו (10 שנים) כול הפיבר + הפוליאסטר עלה לי כ 1000 שח. לדעתי מסירה אחת כמו שלי ניתן לעשות שני גופים של גיפ פתוח.
כך שאפילו אם נחשיב את הזמן שעבר לא נעבור את עלות החומרים מעל2K.
לדעתי כול העסק כולל התבנית לא יעלה יותר מ 4K.
אם שנים משתתפים ההוצאות על התבנית יתחלקו וזה יכול לרדת ל - 3. כמה שיותר שותפים כך יותר זול הגוף.
כמובן שכול זה רק הערכה. אבל ביקור בחנות יוכל לתת הערכה טובה יותר.

מיכה אני מאזור חיפה, כך שלא אוכל לעזור לך במידע על חנויות בתל אביב.
בזמנו הגעתי לחנות דרך דפי זהב. כך שלא תהיה לך בעיה להגיע לחנות המתאימה.
אגב אם זה לא הובן התכוונתי לבנות את כול הגוף עם פיבר. לא רק לתקן את הקים.

אריק
03-02-06, 13:32
מיכה,הייתי היום אצל צדי מרסטה(כניסה דרומית לגדרה) הם עובדים על מרכב של סיקס,הוא נמצא ערום לפני עבודה,אולי שווה לך לקפוץ להתייעץ וללמוד בנוגע לבנייה\שיפוץ .
אריק

lizard
03-02-06, 18:35
תודה.
אני במהלך השבוע מסיר את הבודי שלי מהשלדה ומפשיט אותו מכל מה שעוד נשאר עליו.

התייעצתי עם חבר שהוא מהנדס ויש לו ידע, אמנם לא כמו של האנשים פה, אבל יותר משלי. בייחוד בקשר לצורת עבודה ומה כדאי ולא כדאי לעשות.
הוא המליץ לי שלא להסיר את הרצפת תא מטען אלא לשים את הפח מרוג עליה. הסיבה העיקרית היא שאם אני אסיר את הרצפה אז יש חשש שכל הבודי יתעוות.
בנוסף חשבנו מה לעשות בקשר לחלק האחורי והתושבות בודי האחוריות. הוא העלה בפני אופציה שלא חשבתי עליה.
הכיפופים יהיו ישרים יותר, החלק האחורי יהיה יותר קופסאתי. פשוט אין לי ברנר על מנת לכופף את החלק. מה גם שזה נותן לי יותר מקום לפנס האחורי, אני רוצה להוזיז אותו כמה שיותר לקצה על מנת לפנות מקום לצירים ולדלת האחורית. הפנס יהיה מושקע בבודי, לא בולט כמו שבדר"כ. הרעיון הוא להכניס אותו לתוך התא מטען, ככה שבמעברי מים הוא לא ירטב. כיום הוא חצי פתוח מלמטה. (לא הבקלית)

אחרי שאפרק את הדשבורד והמערכת חשמל בקיר האש אוכל לראות בדיוק מה המצב שלו. אני מקווה שהוא בסדר. ברגע שיש לי רתכת CO2 אין טעם לבנות מחדש כלום. מה גם שאני משתמש בפח דק יותר מזה שחשבתי.

asafk
03-02-06, 19:13
הוא המליץ לי שלא להסיר את הרצפת תא מטען אלא לשים את הפח מרוג עליה. הסיבה העיקרית היא שאם אני אסיר את הרצפה אז יש חשש שכל הבודי יתעוות

שום דבר לא יתעוות אם תתפוס אותו במקום כמו שצריך (פרופילים או קרשים + קלמרות גדולות מכל הכיוונים). אין שום דבר טוב בלשים רצפה חדשה על רצפה רקובה. אין שום דבר טוב בלשים פח על פח- ביניהם תהיה "חממה" לחלודה חדשה.

אסף.

lizard
03-02-06, 19:37
אוקי. אני מקווה שהגוף לא יתעוות.

אני לא רוצה להסיר את התמוכה הקיימת שמהווה גם, עד כמה שראיתי, את התושבת בודי. יש טיפים איך להסיר את הרצפה הקיימת מבלי לפגוע בתמוכה? צריך לחזק אותה? בגלל המשקל הנוסף של הרצפה?

tzagi
03-02-06, 20:33
יש טיפים איך להסיר את הרצפה הקיימת מבלי לפגוע בתמוכה?

I sent you pics of that awhile back, let me know if you can't find them

עירא
03-02-06, 21:39
אתה מדבר על זה?
http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/g/u/y/_/i/r/a/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200602032131433519/200602032135206578/P1090041.JPG

אם אתה צריך את הבודי הזה, או חקים ממנו אתה מוזמן.

עירא

lizard
03-02-06, 23:00
אחלה תודה.
אני עקרונית כנראה רוכש ג'יפ נוסף בשביל חלקים ובתור פלטפורמה לרכב עבירות. אז יהיו לי מספיק חלקים.

בסה"כ ההחלפת רצפה לא צריכה להיות מסובכת מידי. הסיבוך יתחיל מזה שאני מחליף גם את רוב החלק האחורי. ביחד זה עלול לעוות את המבנה של הבודי. לכן אני אעשה את זה בשלבים ובזהירות.

AvigdorAharon
05-02-06, 07:34
מניסיוני בעבר, פנסים שקועים זה רע!

זה מאוד יפה, אך החלפת נורה, או כל בדיקה שאתה צריך לעשות, הופכת להיות יותר מסובכת.
לא הצלחתי להבין למה במעברי מים, נכנסים מים לפנס?

אביגדור

lizard
05-02-06, 08:59
לא היו לי בעיות מיוחדות בהחלפות נורה וכדומה. יכול להיות שאנחנו לא מדברים על אותו דבר?
הסיבה שאני רוצה פנסים מושקעים ומושקעים היא שהדלת האחורית תפתח לצדדים, עליה גם יהיה הגלגל הרזרבי והמיכל דלק הרזרבי. אני לא רוצה שהפנס יגביל את מהלך הדלת ויותר חמור, ישבר.

עירא
05-02-06, 10:20
אני בעד פנסים שקועים, מכון להיום הספקתי לפצלח שניי פנסים (חדשים) בכל מניי שיטות שונותך ומשונות.
אם הם היו שקועים, זה לא היה קורה. (ד.א. בבודי המצולם, האדום, הפנסים שקועים...)

עירא

AvigdorAharon
05-02-06, 15:00
מניסיוני בעבר, פנסים שקועים זה רע!

זה מאוד יפה, אך החלפת נורה, או כל בדיקה שאתה צריך לעשות, הופכת להיות יותר מסובכת.
לא הצלחתי להבין למה במעברי מים, נכנסים מים לפנס?

אביגדור

Just my two cents

Avigdor

עירא
05-02-06, 22:57
כמו לשחק בלגו
http://www.performanceoffroadcenter.com/oscommerce/product_info.php?cPath=44_112&products_id=456&osCsid=14a842e54e7f0bb657ed6c7aea51af37
http://www.performanceoffroadcenter.com/oscommerce/index.php?cPath=44_131&osCsid=14a842e54e7f0bb657ed6c7aea51af37

tzagi
06-02-06, 00:11
Ira..
If you only knew how much the shipping cost........

lizard
06-02-06, 04:26
אם המצב אצלי היה טיפה יותר גרוע, הייתי קונה את החלקים האלה.

כרגע המצב הוא שהג'יפ ערום מכל דבר. למעט דשבורד שמחר אני אפרק.
אין כיסאות, שטיחים, חגורות וכדומה.
מתחת לשטיחים שהיו מודבקים אצלי החלודה חוגגת. עושה רושם שאצטרך להחליף הרבה, אם לא את כל, המשטחים הישרים. אני מקווה לא להסתבך עם זה.
מחר אני אמור לקבל את הרתכת CO2, ברגע שהיא תהיה אצלי אני אתחיל לעבוד ברצינות על הדפנות. אחרי זה אני אפרק את הבודי לחלוטין ואעבוד על המשטחים הישרים, התושבות בודי והחלק האחורי.
אם יהיו לי את כל הלוחות והכיפופים שאני צריך אז אני מקווה שתוך שבועיים אני צובע את הרכב ושולח לצביעה מקצועית. טפו טפו טפו.

shmil
06-02-06, 09:00
אמנם בסגנון האתר הצהוב, אבל הסמלון הבא פשוט מתבקש:

http://board.marlincrawler.com/Smileys/marlin/worthless.gif

הבטחתי את שרשור המאה, בואו נראה מה יצא.

lizard
06-02-06, 16:13
תמונות של הלפני.
הדבר היחידי שעשיתי זה להסיר את הצבע והשפכטל על מנת לעמוד על גודל האסון.

בנוסף, התמונה של הרתכת החדשה שלי. לקח לי 10 דקות מה שלקח לי, לא בהצלחה יתרה, לעשות יומים עם רתכת אלק' DC רגילה.

http://www.lizard.co.il/4x4/bodywork/dscn0323.jpg
http://www.lizard.co.il/4x4/bodywork/dscn0324.jpg
http://www.lizard.co.il/4x4/bodywork/dscn0325.jpg
http://www.lizard.co.il/4x4/dscn0328.jpg

נמרוד
06-02-06, 16:21
מזל טוב מיכה!

אני מבקש - תעצור כאן, קח את התמונות האלו ותתחיל שרשור חדש, תן מבוא קצר שיסכם את השרשור המביך הזה וצא לדרך חדשה.

lizard
06-02-06, 16:31
השירשור הזה לא מביך. באמת שלא. לא אותי לפחות.
אני יודע שכתבתי שטויות. ברור לי לחלוטין. אבל! הוא עונה על המון שאלות חשובות בנוגע לבודי.
האמת, יש עוד שאלות שאני רוצה לדעת את התשובות עליהן. למשל...למה הקיר אש בנוי כמו שהוא בנוי.
האם קיר אש מונע עוד דברים פרט לאש? כלומר, בדומה לפגושים שיש בפרייבטים, האם קיר האש נועד גם לספוג אנרגיה בזמן תאונה? האם בגלל זה הוא לא בנוי מפלטה אחת (מעוצבת אבל עדיין אחת)?

תראה, יש יתרונות אדירים ברשת, אבל גם חסרונות. החסרון מבחינתי זה שרואים המון עבודות מדהימות ולא מודעים לכמות עבודה האדירה שהושקעה בהן. למשל בניית בודי.
וויזואלית הבודי נראה מאוד פשוט. אבל באמת אחרי שפרקתי את הכול ושכבתי כמה שעות מתחת לרכב הבנתי שהשאיפה שלי, ברמת הידע הנוכחית שלי, לבנות בודי מ0 היא מגוחכת. לא רק בגלל שאני לא יודע לרתך, נניח, אלא גם בגלל שאין לי את הפרוצדורות הנכונות לעבודה.

אני אפתח שירשור חדש. מקווה שהוא יהיה הרבה יותר ריאלי מהנוכחי.

תומר א.
06-02-06, 23:51
מקווה שהוא יהיה הרבה יותר ריאלי מהנוכחי

גם אנחנו מקווים.
תראה מיכה יש כאלה שמדברים ויש כאלה שעושים, או במילים אחרות צא החוצה
תחתוך חתיכה ותרתך חדשה ותראה אם זה כל כך נורא.

חנן-ג'יפולוג
05-10-16, 00:21
אחרי עשר שנים מפתיחת השרשור: מוני, מיכה, יש מצב לתמונות של הסירה והcj?

lizard
05-10-16, 06:56
אין בודי. נמכר לברזל מזמן.

מוני אורבך
05-10-16, 08:21
לא ברור לי למה דווקא עכשיו אתה נזכר אבל אם זה מה שאתה מבקש..
נא לזכור שמדובר בתמונות מלפני 20 שנה (-:

111004111005111006111003

tzagi
05-10-16, 08:23
.מה שברור....יותר נאה לא נהיית מאז..

Sent from my SGH-M919 using Tapatalk

מוני אורבך
05-10-16, 08:26
111007111008111009111010

- - - Updated - - -

111011

חנן-ג'יפולוג
05-10-16, 08:27
כבוד, מוני. היה שווה להעלות את השרשור מהאוב.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk

AvigdorAharon
05-10-16, 15:28
חסרה התמונה של הסירה עומדת אצל ההורים שלך בחצר, זו תמונה!!!

אביגדור

UNIX
05-10-16, 15:35
מדליק

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

boaz avrahami
05-10-16, 16:07
סחטיין מוני...
הזכרת נשכחות...גם לי היה כזה פעם (שיער)

-->