PDA

צפייה בגרסה מלאה : קפיצים של וויליס לסמוראי?

arik6699
27-01-06, 18:04
אני יכול לקבל קפיצים של וויליס צבאי (גפ"ס) ללא תקבול.
האים יש מה לעשות איתם חוץ מלימכור לברזל?

חימושניק
27-01-06, 22:28
קודם כל גפ"ס ו-וויליס זה לא אותו דבר. לגפ"ס יש קפיצי סליל ולוויליס יש קפיצי עלים. שני הכלים מיוצרים צ"י יצרנים שונים ואין ביניהם שום "קשר דם".

קפיצים של גפ"ס אולי יתאימו לסמוראי סלילים (מודל 96 ומעלה), וגם זה בספק.
קפיצים של וויליס כנראה לא יתאימו לסמוראי, אולי אחרי התאמות - לסמוראי עלים כמובן.

סולי
28-01-06, 02:51
חימושניק,
ג'פס, M151, לא בנוי בתצורה בעלת מתלים נפרדים?

arik6699
28-01-06, 09:12
טעות שלי זה לא ג'פ"ס .
זה וויליס שנת 60 +- (הוויליס הקטן) והשלאה היא אם הקפיצים יותר ארוכים משל סמוראי
ויכולים לעמוד מעומס ?

itay-rover
28-01-06, 14:11
לא מכיר קפיצים של סמוראי.
מכיר קפיצים של וויליס.
לפי התאור שלך,מדובר בוויליס CJ-5 צבאי משנות השישים.
לגבי האורך:אני לא מכיר את האורך של הסמוראי אבל תחושת אצבע-הם ארוכים מידי==>לא מתאים.
לגבי העומס:ג'פ וויליס CJ-5 שוקל בערך 1200 ק"ג בדגם אזרחי,יש להניח שהקפיצים שמוצעים לך מיועדים לעומס גבוה יותר(אוליי הם של תול"ר?)==>לא מתאים.
בהנחה שאיכשהוא אתה עדיין מתעקש,ההתאמה תהיה יקרה,בטוח שהתותבים בקצות הקפיצים(מאיות)שונות,לך תייצר 2X4 תותבים חדשים,טובים.....וזה על קצה המזלג.

בקיצור,רד מזה.......(לדעתי)

אלון_ק
28-01-06, 14:20
אנחנו מאוד בעד התאמה של קפיצים מרכב אחר, השאלה היא למה מוויליס. קבוע קפיץ אפשר לשנות בקלות, כך שהקבוע הגדול מדי שיש במקור איננו בעיה; התאמת עיניים איננה בעיה, קפיץ ארוך יותר זה רק טוב וניתן להתאמה, גם אם לא בפשטות אם הוא ארוך בהרבה (ע"ע כתבה בנושא).

השאלה היא, למה קפיצים של וויליס? זה לא זמין (הסט האחד הזה שיש לך כן, אבל מה כשתשבור מאיה?) ולא חדש, אז אני פשוט לא רואה הגיון. קפיצים של CJ או סופה הם אופציה הגיונית הרבה יותר לטעמי.

itay-rover
28-01-06, 15:05
היתרון שאני יכול לחשוב עליו לטובת קפיצי הוויליס,זה רוחבם,מדובר על עלים צרים יחסית בסביבות 50 מ"מ.כמובן,נושא הזמינות מאוד בעייתי.
לא בטוח שבגלל היתרון הבודד הזה שווה להסתבך.

אלון_ק
28-01-06, 16:46
גם רוחב עלים קדמיים של CJ הוא 50 מ"מ, אבל זה פרט לא רלוונטי אם אורך הקפיץ הוא כזה שמחייב שינוי תושבות; תושבת חדשה או מתאם על תושבת קיימת קל מאוד לבנות רחבים יותר כך שיתאימו גם לקפיצי סופה/אחוריים של CJ/טויוטה.

elitkh
28-01-06, 22:05
אם אתה לא משתמש בהם בסופו של דבר אשמח לעזור לך להיפטר מהם בעבור סכום סמלי (שאני אשלם לך כמובן) יכול להיות יעיל בשבילי להחזיק סט קפיצים ספייר.
אלי

חימושניק
29-01-06, 08:12
חימושניק,
ג'פס, M151, לא בנוי בתצורה בעלת מתלים נפרדים?

אכן, מתלים נפרדים, עם קפיצי סליל.

-->