צפייה בגרסה מלאה : איסוזו אייפון או גרייט וול סטיד
יונתן מצליח
29-03-19, 23:28
שלום לכולם
כבר הרבה זמן שאני מחפש לקנות טנדר 4X4 דיזל ידני.
לאחר המון בירורים וקריאה באינטרנט הגעתי להבנה שאיסוזו אייפון יענה על כל הצרכים שלי.
ביצעתי חיפוש ומצאתי אייפון ידני דיזל שנת 2003 יד 2 שעשתה 135,000 ק"מ, דורשים עליה 34,000 ש"ח.
המשכתי לחפש וניתקלתי ברכב שלא שמעתי עליו לפני- גרייט וול סטיד. מדובר על רכב סיני. מצאתי סטיד שנת 2013 יד ראשונה, דיזל ידני שעשתה 50,000 ק"מ, דורשים עליה 42,000 ש"ח.
ניסיתי לחפש מידע לגבי הסטיד וכל מה שצלחתי להבין זה שהסטיד הוא רכב חדש שמתנהג כמו רכב ישן. לגבי האייפון אין מה להגיד - זאב ערבות ותיק שהוכיח את עצמו כאמין וכסוס עבודה.
לפי ההיגיון שלי, עדיף לי לרכשות רכב חדש שמתנהג כישן, מאשר לקנות רכב ישן שמתנהג כישן.
אשמח לשמוע חוות דעת והמלצות מהמומחים בפורום ולשמוע את דעתכם ועל איזה רכב הייתם הולכים ולמה?
קצת על עצמי- מכונאי מטוסים ככה שכושר העמסה ואפשרות לנגרר מאוד חשובים לי. נוחות נסיעה בכביש- אני נוסע כ 30,000 ק"מ בשנה על כבישים. יכולות שטח- בסופשים יורד לשטח אתגר וטיולים ארוכים. צריכת דלק - כמה שפחות ככה יותר טוב (אייפון 8 ק"מ לליטר, סטיד 11 ק"מ לליטר)
התקציב - עד 40,000 ש"ח.
אשמח לכל התייחסות
תודה!
תעשה חיפוש
קראו לזה פה ׳קיר גדול׳
ושחטו את האוטו הזה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
יונתן מצליח
29-03-19, 23:54
חיפשתי הרבה זמן. בגלל שלא מצאתי התייחסות שעונה לי על השאלה, פניתי לחברי הפורום.
תוכל לשלוח לי קישור בבקשה?
יונתן מצליח
30-03-19, 00:01
קראתי את הכתבה של ג'יפולוג על הגרייט וול.
מחזיר אותי לשאלה, האם כדאי לקנות רכב חדש שמתנהג כישן, או לקנות רכב ישן (שהוכיח את עצמו) שמתנהג כישן?
אני לא המומחה ... אבל כעיקרון כמה שהרכב יותר חדש. הוא יותר טוב. ויש יוצאים מהכלל.
מהעובדה שאתה מכיר היטב את האיפון ולא שמעת בכלל על הקיר הגדול. אתה יכול להבין שנמכרו פה איזה שלושה וגם הם בקושי נוסעים.
כנראה .... [emoji2368]
גרייט וול סטיד אין דיזל. זה מנוע 2.4, 4 צילינדרים בנזין שאמור להיות מבוסס על מנוע של מיצובישי. הרבה מהרכבים נמכרו עם מערכת גז מהיבואן.
השמועות אומרות שכל מי שקנה קילל לא מעט.
איסוזו איפון עם 130 אלף קילומטרים נשמע חשוד והייתי בודק את זה לעומק.
ציינת שחשובה לך נוחות אז טנדר יפני קשוח שמיועד להיות רכב עבודה הוא הרבה דברים אבל נוח זה לא אחד מהם.
אם תגדיל קצת את התקציב תוכל לחפש נאברה 2007-2008 ידנית והוא כנראה כבר יהיה יותר נעים לנסיעה.
בהצלחה
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
יונתן מצליח
30-03-19, 09:07
אני מצטער להודיע לך שיש גרסת דיזל לגרייט וול סטיד. משום מה רכב זה לא הצליח בארץ. לעומת זאת באנגליה הרכב מצליח ונמכר בצורה טובה ונחשב כרכב עבודה/שטח ברמה סבירה +.
לגבי אייפון עם 135,000 ק"מ, נשמע חשוד? תודה שהארת את עיניי. כיצד אוכל לבדוק את מצב הרכב עוד בשיחת טלפון?
אדאג לצרף את פרטי המודעה.
אשמח לעוד חוות דעת לגבי הגרייט וול מול אייפון
תודה!
- - - Updated - - -
המודעה לאייפון שמצאתי:
"רכב שמור ומטופל!!!! מנוע עם 130,000 קמ!!!! בשנה וחצי האחרונות החלפו; גיר, קלאץ+משאבה, מוט היגוי משלושים תפוחים מיסבים משאבת הגה, רדיאטור, סטרטר,אלנטרנטור,מצבר ועוד.... מטופל בזמן. טסט ארוך. מוגבה, צמיגים רחבים ברשיון מיגון תחתון מלא!!"
המודעה לאייפון שמצאתי:
[RIGHT]"רכב שמור ומטופל!!!! מנוע עם 130,000 קמ!!!! בשנה וחצי האחרונות החלפו; גיר, קלאץ+משאבה, מוט היגוי משלושים תפוחים מיסבים משאבת הגה, רדיאטור, סטרטר,אלנטרנטור,מצבר ועוד.... מטופל בזמן. טסט ארוך. מוגבה, צמיגים רחבים ברשיון מיגון תחתון מלא!!"
רשימת התיקונים לבדה לא מסתדרת עם הצהרה לקמ נמוך כל כך, אולי עשה 130k מאז החלפת המנוע.
ד״א, המודעה לא לגמרי משקרת.. כתוב ״המנוע עם 130kקמ״, לא כתוב ״רכב עם 130k קמ״..
רכב עבודה משמש לעבודה=נוסע והרבה.
טנדרים מהשנתון הזה צפויים להיות באזור של350k+ קמ, וזה בצד הנמוך של הטווח.
לשם השוואה, 130kקמ לשנתון 2003 זה לרכב טיולים שמניע רק בסופי שבוע, וגם לא בכולם..
זה צועק במקרה הטוב הטעייה במודעה ובמקרה הפחות נעים קומבינה.
פגשתי פעם מרכיב מזגנים שנסע עם גרייט וול.
שאלתי איך הרכב והוא ענה שהוא מצויין. לא עושה לו בכלל בעיות.
אבל בהמשך השיחה הזכיר שבשנים המועטות שהרכב אצלו הספיק להיות לא מעט במוסך, כולל רכיבים משמעותיים כמו גיר ומנוע (אני כבר לא זוכר האם הולך במסגרת האחריות או לא)... בקיצור - למרות שהיה יחסית חדש, בעלה במוסך עם תקלות מאד מהותיות והרבה כסף...
אתה בכלל מקרה כבר לא בוחר רכב חדש ... עברו לא מעט שנים מאז שהרכב נמכר כאן.
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
אין מציאות בטנדרים ישנים עם קילומטראז' גבוה. כולם שחוטים, לעוסים, לפני/אחרי החלפות של מכלולים יקרים למיניהם - את העייפות המצטברת של האוטו אתה תרגיש כל הזמן.
גם האלטרנטיבה הסינית היא, איך נאמר?.... לא רוצה להכריז "מלכודת לפראיירים" - בוא ונאמר שהתמימים לעולם לא מתים, רק מתחלפים.
אם האוטו הזה היה טוב, הוא היה תופס בשוק.
בפועל - כשהוא היה חדש הוא באמת הרגיש ישן. שים לב - "ישן" ולא "מיושן" - כשאני כותב "ישן" הכוונה שלי לאוטו חדש מהניילון עם מאות ק"מ ספורים שהרגיש משומש מאוד. אפילו קצת בלוי.
גם הביצועים היו מאוד פושרים - הן בכביש והן בשטח.
היום הוא כבר לא חדש - רכב סיני בן 6 זה כמו יפני בן 16, רק הרבה פחות טוב: איכות נמוכה, רעש, נסיעה גסה, בעיות אמינות... שומר נפשו ירחק ולבי עם מי שהתפתה למציאה הזו ואכל אותה.
אני מצטער להודיע לך שיש גרסת דיזל לגרייט וול סטיד. משום מה רכב זה לא הצליח בארץ. לעומת זאת באנגליה הרכב מצליח ונמכר בצורה טובה ונחשב כרכב עבודה/שטח ברמה סבירה +.
לגבי אייפון עם 135,000 ק"מ, נשמע חשוד? תודה שהארת את עיניי. כיצד אוכל לבדוק את מצב הרכב עוד בשיחת טלפון?
אדאג לצרף את פרטי המודעה.
אשמח לעוד חוות דעת לגבי הגרייט וול מול אייפון
תודה!
- - - Updated - - -
המודעה לאייפון שמצאתי:
"רכב שמור ומטופל!!!! מנוע עם 130,000 קמ!!!! בשנה וחצי האחרונות החלפו; גיר, קלאץ+משאבה, מוט היגוי משלושים תפוחים מיסבים משאבת הגה, רדיאטור, סטרטר,אלנטרנטור,מצבר ועוד.... מטופל בזמן. טסט ארוך. מוגבה, צמיגים רחבים ברשיון מיגון תחתון מלא!!"אולי יש גרסת דיזל ששווקה בעולם, לםי מה שאני יודע לארץ היא לא הגיעה.
אופציה שאולי כן כדאי לבדוק היא הטנדרים של סאניאנג.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
הסטיד הגיעה לארץ גם בדיזל:
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/2552
מה יש להגיד עליו?
יש באתר הזה גולשים שיקחו כל כלב-תחת לא פופולרי ויעשו ממנו רכב שטח וגם יכתבו על זה. ססאנגיונגים לדורותיהם, אפילו דאצ'יה דאסטר.
לא קם עדיין הגיבור שירחם ויאמץ גרייט וול סטיד.
לא קם עדיין הגיבור שיעשה את זה עם סטיד.
אפילו טאטא היה..
אם כתוב שהמנוע עשה 130k אז זה מה שאומר. משמע שהמנוע הוחלף (גם לא לאחרונה) ושהרכב עשה הרבה יותר. לא יודע אם זה לחלוטין הטעיה אבל בהחלט ייפוי של המציאות.
8ש
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
יונתן מצליח
30-03-19, 18:05
תודה רבה לכולם על התשובות
אכן יש גרייט וול סטיד דיזל בארץ. אני חושב שלא אהיה השפן נסיונות ולא ארכוש את הרכב הזה למרות שנשמע כמו דיל מעניין.
הדבר מוביל אותי לשאלות הבאות:
1) מה עלי לבדוק לפני קניית איסוזו איפון ידני דיזל יד שניה?
2) האם יש מחלות שכדאי להכיר ולבדוק?
3) החלפת מנוע - האם רכב שהוחלף לו מנוע מסמל מציאה? מה לבדוק בכל הקשור להתקנת מנוע חדש לרכב ישן שעבר הרבה?
תודה לכולם
רכב הוא הרבה יותר מאשר מנוע.
מנוע עם 130000 קמ זה יופי. אולי. תלוי באיכות העבודה אבל נגיד שהכל פיקס.
עדיין, בלי שראיתי את הרכב המדובר- מדובר כנראה בטנדר עם חצי מליון קילומטרים באמתחתו. רכב ישן בכל קנה מידה שאולי הייתי מאמץ בתור רכב טיולים או רכב לחווה, כזה שלא זז יותר מדי ואם כן אז נסיעות קצרות, ושלא נורא להשבית אותו מדי פעם לתקלה.
אבל.
אתה מדבר על רכב שצריך לעבוד. ואיפון כזה הוא - מבחינת רישוי - רכב מיושן כלומר כל הכאב ראש של אישור מוסך לטסט, טלפני שתשים לב יעברו עוד כמה שנים והוא יצטרך שני טסטים, ובנוסף רכב מזהם - כלומר אם לא מותקן בו מסנן חלקיקים יש ערים שאסור לו להיכנס ואם כן מותקן מסנן, הוא דורש שירות תקופתי שעולה אלפי שקלים.
זה רכב ישן שיסבול כמו כל רכב ישן מתקלות. לא מכיר רכב פלאי שאין בו תקלות. ב 30000 קמ בשנה אתה יכול לצפות לפחות ל4-5 ביקורים במוסך לתקלות "גדולות" ולעוד הרבה תקלות קטנות. אתה מסוגל לסבול כמות כזו של ימי השבתה בשנה? חלקם בהפתעה?
עצתי לך - בגלל שמדובר בכלי עבודה - תתקדם בשנתון ובצורה משמעותית, וכן - זה אומר לעלות גם בתקציב.
אני לא רוצה סתם להוציא לך את הרוח מהמפרשים - אבל מישהו צריך לומר לך שזה לא עובד כשמנסים לקחת גרוטאה ולהשתמש בה לעבודה, שצריך לסמוך כל יום על זה שתניע ותיקח אותך עם או בלי ציוד ונגרר לאן שצריך, יום יום במשך כמה שנים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
יונתן מצליח
30-03-19, 20:49
תודה על התגובה
אני הייתי ממליץ לך לא להינעל על דגם מסוים
אלא
לבדוק רכבים מהסגמנט שנכנסים לך בתקציב ולקחת את הרענן ביותר בלי יותר מידי סנטימנטים לסמל שיש לו על החזית
2 הגרושים שלי.
לחתונת החצר שלי הזמנו הצללה וריהוט גן מאדם שגר כמעט קילומטר וחצי ממני, הוא הגיע לחצר שלי כ4-5 פעמים, כמעט כולן עם רכבים של חברים כי ה"גרייט וול " שלו היה תקוע.
במשך כמעט שנתיים שגרתי שם, ראיתי אותו עובד הרבה מאוד, נוסע, חוזר, מעמיס.....
יותר מידי פעמים, זה לא היה עם הרכב שלו.
אם כבר גרייט וול.
לך על חבל אייץ9
נראה שיהיה מעניין ;)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.