Saar
08-04-19, 15:11
הי,
בשנים האחרונות אנחנו עושים פיצות בטיולים, עד עתה השתמשנו בתנור קולמן מתקפל (https://www.camping-mart.com/collections/camping-stoves/products/coleman-camp-oven) עם 2 אבני שמוט. בסה"כ זה עבד לא רע בכלל
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0079/4047/2898/files/IMG-20161011-WA0020_large.jpg?v=1554634967
אבל היה רחוק ממושלם - בעיקר עקב חימום יתר של החלק התחתון עקב החזרת החום כלפי מטה ע"י אבני השמוט. (זה עלה לי בשולחן פלסטיק שנמס ובחוסר שקט כל פעם שראיתי את הבנזיניה מתלהטת)
בנוסף, כיוון שמקור החום היה מלמטה ונחסם ע"י אבני השמוט, בזבוז האנרגיה גם לזמן אפיה ארוך יחסית.
בקיצור, החלטתי לקראת החג הקרב ובא לבנות טאבון נייד חדש.
המטרה הייתה טאבון שמקור החום שלו יכול להיות בנזיניה/גזיה או עץ.
כמו כן, הוא אמור להפתח כארגז ציוד על מנת שיכיל את כל הכלים הדרושים להפעלתו.
מקור החום שנבחר בהתחלה היה בנזיניה סינית קטנה וזולה יחסית (https://www.camping-mart.com/collections/camping-stoves/products/camping-gasoline-burner-stove), היא אכן חיממה את הטאבון אך לא מספיק לדעתי (לא הצלחתי לעבור את ה 200 מעלות על האבן , הדפנות הגיעו גם ל 300, אחרי חצי שעה של חימום)
לכן חזרתי לקולמן הכפולה (https://www.camping-mart.com/collections/camping-stoves/products/guide-series-dual-fuel-camping-stove) , איתה הצלחתי להגיע לכמעט 300 מעלות על האבן ומעל 400 בתא עצמו לאחר רבע שעה של חימום בערך - זמן סביר בעיני.
לבניה עצמה:
שלד הטאבון נבנה מפרופילים 15X15 ממ
החלק הפנימי מפח 1.5 ממ בתחתית ובדפנות, פח 3 ממ בחלק האחורי ולמעלה פח 1 ממ (השתדלתי להשתמש במה שהיה לי כבר בבית, לא לקנות פחים חדשים) במקור הפחים היו מגולוונים, הגלוון שוייף מהם ואני מניח שמה שלא שוייף כבר נשרף...
החלק החיצוני עשוי אלומניום 2 ממ, חוץ מהתחתית והחלק האחורי שהם מפח.
בין החלקים הונחה שמיכת בידוד קרמית.
קצת תמונות מהבניה:
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0079/4047/2898/files/IMG_20190317_162321_large.jpg?v=15546416 19
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0079/4047/2898/files/IMG_20190325_105438_large.jpg?v=15546416 80
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0079/4047/2898/files/IMG_20190328_133941_large.jpg?v=15546417 94
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0079/4047/2898/files/IMG_20190328_155524_large.jpg?v=15546418 32
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0079/4047/2898/files/IMG_20190401_094418_large.jpg?v=15546419 56
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0079/4047/2898/files/IMG_20190401_134133_large.jpg?v=15546419 98
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0079/4047/2898/files/IMG_20190401_141611_large.jpg?v=15546420 41
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0079/4047/2898/files/IMG_20190406_191040_large.jpg?v=15546423 63
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0079/4047/2898/files/IMG_20190406_191055_large.jpg?v=15546429 62
תמונה אחרונה לעת עתה, פיצה שהוכנסה לתנור, אין לי תמונה של התוצאה, היא נאכלה לפני שהספקתי לצלם :)
אחרי פסח אצלם...
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0079/4047/2898/files/IMG_20190406_193444_large.jpg?v=15546430 61
בסופו של דבר, הטאבון מאפשר אפיית פיצה בגודל של 27X27 ס"מ ב 2 דקות בערך.
המשקל כולל האבן (אבן בגודל 28X28X3 ) הוא 16 ק"ג בערך. לא קל כמו שרציתי, אבל סביל.
בשנים האחרונות אנחנו עושים פיצות בטיולים, עד עתה השתמשנו בתנור קולמן מתקפל (https://www.camping-mart.com/collections/camping-stoves/products/coleman-camp-oven) עם 2 אבני שמוט. בסה"כ זה עבד לא רע בכלל
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0079/4047/2898/files/IMG-20161011-WA0020_large.jpg?v=1554634967
אבל היה רחוק ממושלם - בעיקר עקב חימום יתר של החלק התחתון עקב החזרת החום כלפי מטה ע"י אבני השמוט. (זה עלה לי בשולחן פלסטיק שנמס ובחוסר שקט כל פעם שראיתי את הבנזיניה מתלהטת)
בנוסף, כיוון שמקור החום היה מלמטה ונחסם ע"י אבני השמוט, בזבוז האנרגיה גם לזמן אפיה ארוך יחסית.
בקיצור, החלטתי לקראת החג הקרב ובא לבנות טאבון נייד חדש.
המטרה הייתה טאבון שמקור החום שלו יכול להיות בנזיניה/גזיה או עץ.
כמו כן, הוא אמור להפתח כארגז ציוד על מנת שיכיל את כל הכלים הדרושים להפעלתו.
מקור החום שנבחר בהתחלה היה בנזיניה סינית קטנה וזולה יחסית (https://www.camping-mart.com/collections/camping-stoves/products/camping-gasoline-burner-stove), היא אכן חיממה את הטאבון אך לא מספיק לדעתי (לא הצלחתי לעבור את ה 200 מעלות על האבן , הדפנות הגיעו גם ל 300, אחרי חצי שעה של חימום)
לכן חזרתי לקולמן הכפולה (https://www.camping-mart.com/collections/camping-stoves/products/guide-series-dual-fuel-camping-stove) , איתה הצלחתי להגיע לכמעט 300 מעלות על האבן ומעל 400 בתא עצמו לאחר רבע שעה של חימום בערך - זמן סביר בעיני.
לבניה עצמה:
שלד הטאבון נבנה מפרופילים 15X15 ממ
החלק הפנימי מפח 1.5 ממ בתחתית ובדפנות, פח 3 ממ בחלק האחורי ולמעלה פח 1 ממ (השתדלתי להשתמש במה שהיה לי כבר בבית, לא לקנות פחים חדשים) במקור הפחים היו מגולוונים, הגלוון שוייף מהם ואני מניח שמה שלא שוייף כבר נשרף...
החלק החיצוני עשוי אלומניום 2 ממ, חוץ מהתחתית והחלק האחורי שהם מפח.
בין החלקים הונחה שמיכת בידוד קרמית.
קצת תמונות מהבניה:
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0079/4047/2898/files/IMG_20190317_162321_large.jpg?v=15546416 19
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0079/4047/2898/files/IMG_20190325_105438_large.jpg?v=15546416 80
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0079/4047/2898/files/IMG_20190328_133941_large.jpg?v=15546417 94
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0079/4047/2898/files/IMG_20190328_155524_large.jpg?v=15546418 32
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0079/4047/2898/files/IMG_20190401_094418_large.jpg?v=15546419 56
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0079/4047/2898/files/IMG_20190401_134133_large.jpg?v=15546419 98
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0079/4047/2898/files/IMG_20190401_141611_large.jpg?v=15546420 41
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0079/4047/2898/files/IMG_20190406_191040_large.jpg?v=15546423 63
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0079/4047/2898/files/IMG_20190406_191055_large.jpg?v=15546429 62
תמונה אחרונה לעת עתה, פיצה שהוכנסה לתנור, אין לי תמונה של התוצאה, היא נאכלה לפני שהספקתי לצלם :)
אחרי פסח אצלם...
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0079/4047/2898/files/IMG_20190406_193444_large.jpg?v=15546430 61
בסופו של דבר, הטאבון מאפשר אפיית פיצה בגודל של 27X27 ס"מ ב 2 דקות בערך.
המשקל כולל האבן (אבן בגודל 28X28X3 ) הוא 16 ק"ג בערך. לא קל כמו שרציתי, אבל סביל.