צפייה בגרסה מלאה : גוף לגוף... טוב או רע ליהודים? (בעצם לאנטנות)
אני מארגן תושבת חדשה לאנטנה שלי. (המגנט של הנוכחית לא מחזיק כלום...)
האם הגוף של הקונקטור יכול / צריך לגעת במגנטים ודרכם בגוף הרגב או שלהמנע מזה?
לדעתי זה לא מהותי, במיוחד עם המגנט מוצמד לצבע של האוטו ולא למשטח חשוף שמחובר חשמלית לגוף הרכב.
לא בטוח שאני מבין מה בדיוק אתה שואל -
עד כמה שאני יודע, בבסיס מגנטי "סטנדרטי", אין מגע בין האדמה (סיכוך) למגנט, ובכלל, למגנט צריך להיות ציפוי פלסטי \ לבד דק, ע"מ לא לשרוט את הצבע של הרכב (כך שבכל מקרה הוא לא אמור להעביר חשמל).
אם האנטנה יושבת על הגוף (גג, מכסה מנוע), לדעתי לא צריך להוסיף כלום.
אם יש לך איזה משטח מיחד (אצלי למשל, יש משטח מפח מגולוון על הגגון), אז צריך לדאוג שהוא יהיה מחובר להארקה.
אחת הדרכים לעשות את זה, זה לחבר בין המשטח לסיכוך של הכבל.
מקווה שעזרתי
לא בטוח שאני מבין מה בדיוק אתה שואל -
עד כמה שאני יודע, בבסיס מגנטי "סטנדרטי", אין מגע בין האדמה (סיכוך) למגנט, ובכלל, למגנט צריך להיות ציפוי פלסטי \ לבד דק, ע"מ לא לשרוט את הצבע של הרכב (כך שבכל מקרה הוא לא אמור להעביר חשמל).
אם האנטנה יושבת על הגוף (גג, מכסה מנוע), לדעתי לא צריך להוסיף כלום.
אם יש לך איזה משטח מיחד (אצלי למשל, יש משטח מפח מגולוון על הגגון), אז צריך לדאוג שהוא יהיה מחובר להארקה.
אחת הדרכים לעשות את זה, זה לחבר בין המשטח לסיכוך של הכבל.
מקווה שעזרתי
חיבור של כל מה שענית :)
בבסיס הסטנדרטי שקבלתי ה"נקבה" של הקונקטור היתה מוברגת על הפח ולפיכך נוגעת בסיכוך.
היה אמהם לבד דק למטה אבל לא בהקפדה ייתרה על השוליים.
אני נשאר עם אותו קונקטור אבל מארגן לו משטח ממוגנט חדש. ההתלבטות היא האם לבודד חשמלית את הסיכוך מכל הייתר או שדווקא טוב לי שיהיה מגע לגוף - ככל שניתן
זה נושא ארוך , אבל על רגל אחת...
במקור גוף בסיס האנטנה נגע פיזית בגוף הרכב. (הגוף החיצוני של הקונקטור - לא הפין הפנימי).
במשך הזמן נולדו פתרונות שונים כדי לא לקדוח בפח הרכב, כגון תושבת הפרמידה, תושבות של גגוני מוניות, תושבת שנצמדת למכסה המנוע ,וגם המגנט המוכר.
כל אלו הן פשרה טובה יותר או פחות.
מבחינת התנהגות אלקטרו מגנטית - יש הבדל לרעה של כל ההתקנים אל מול אנטנה שמחוברת פיזית למשטח פח בגודל המתאים.
גם המגנט כשיושב על הרכב מייצר משטח דמיוני ( סוג של אדמה) לצורך השדה האלקטרו מגנטי.
לכן מגע פיזי תמיד יהיה טוב יותר מאשר בידוד.
כל זה מתייחס לאנטנות הסטנדרטיות המוכרות כמו של מוטורולה וכדומה.
אם אתה רוצה להעביר הארקה דרך המגנט, לא תוכל לשים את ההגנה נגד שריטות, לא בטוח שזה כיוון נכון.
ההנחה היא שכל הגוף של הרכב מחובר לאפס ("מאורק") בכל מקרה, ולכן לא בטוח עד כמה צריך מעבר חשמלי דרך המגנט.
בקיצור, זה לא משנה.
אל תשקיע בבידוד, ואל תשקיע בליצור מגע.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.