התחברות

צפייה בגרסה מלאה : תפירת אוהל

בפאלו
24-04-19, 10:27
כחלק מבניית נגרר לשטח מחפש מקום לתפור אוהל גג מידות במצב פתוח 380×150
המלצה מאיזה חומרים להשתמש -אוהל 4 עונות שגם אם ירד גשם לא נתעורר רטובים
והמלצה על מקום שעושה עבודה טובה
ואם יש טיפים נוספים אשמח לשמוע

ishc
24-04-19, 11:47
יש את הכל לים בחיפה. לא זולים אבל עם תודעת שירות טובה מאוד.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

אלון_ק
24-04-19, 14:59
+1. לאורך השנים עשיתי אצלם מגוון עבודות, יש לי רק מילים טובות

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

zivo
24-04-19, 18:33
לחפש אוהל מוכן, ולהתאים.
אוהל זה פרוייקט יקר ומסובך. כל תיקון שגיאה, זה סיפור מהת....
זה לא נגמר בתפירה, מה אתה עושה עם המוטות \ שלד?
גם אם זה לא על הסנטימטר, הייתי מחפש אוהל גג מוכן, ומתאים אותו לנגרר.

My two cents

בפאלו
24-04-19, 22:58
יש לי את השלד . צריך רק אוהל מחומר איכותי ולצערי האוהלי גג ממש קטנים יחסים הכי גדול שמצאתי זה 220×250 וסכום של כמה אלפי שקלים אם כבר אני מוציא כסף אז שיהיה במידה שאני יכול להסתובב ולא להיות כל הלילה כמו סרדין בקופסא

erby
27-04-19, 19:12
אצלי מותקן אוהל כזה
https://www.amazon.com/Smittybilt-2783-Overlander-Tent/dp/B00KCFKPX0
אחרי הרבה חיפוש אחרי אוהל גג מרווח וגדול. זה הכי גדול שמצאתי במחיר סביר יחסית.
אנחנו 4 נפשות והוא מאוד מרווח.
האיכות טובה מאוד.
עלה עד הבית כ 6000 ש"ח.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

בפאלו
27-04-19, 19:48
איך ב240סמ ישנים 4 אנשים במרווח? 60 סמ לאדם זה לא מרווח לפי הסטנדרטים של הצבא

erby
27-04-19, 20:23
2 מבוגרים ו2 ילדים.
כנראה שאנחנו אנשים רזים...

boaz avrahami
27-04-19, 22:44
2 מבוגרים ו2 ילדים.
כנראה שאנחנו אנשים רזים...

ההורים יכולים לישון לגובה

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

בפאלו
28-04-19, 08:20
חחח
נתחיל דיאטה
מאיזה חומר לתפור את האוהל?
מאיזה חומר את הכיסוי גשם?

איל מ
28-04-19, 09:40
לפני זמן מה, עזרתי לבחור נחמד לפתוח אוהל בתפירה עצמית שמורכב על נגרר. בנוי בצורה שתוארה כאן ע"י אחד הגולשים (אולי אבנר?). פרופילים מכופפים לצורת ח' שאליהם תפורה שמשונית. נפתח כמו ספר, ונראה סופר עמיד.
אלא מה,
הדבר הזה שוקל המון, הוא צריך את עזרתי לפתוח את זה רק בגלל המשקל והקשיחות של השמשונית. גם עם שני אנשים היה צריך להתאמץ. וזה עוד היה על נגרר מאסיבי (האמת, אחלה נגרר, כמו שאנחנו אוהבים, עם מלא מגירות ומדפים).
לא הייתי מעלה על דעתי לשים דבר כזה על הגג.
לכן,
אם אתה הולך על תצורה כזאת, תוודא שאתה משתמש בפרופילי אלומיניום, ובבד דק.
ובאמת ממליץ לחפש את הכתבה על עשה זאת בעצמך.
עריכה,
הנה, מצאתי:

http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3106-פרוייקט-למתקדמים-בניית-אוהל-גג-לדיפנדר-110

בפאלו
29-04-19, 10:53
את הכתבה הזאת ראיתי מזמן
בסיס לאוהל אני אשתמש בבסיס של מיטה עם דיסקט- חזק וקל יחסית .
לא הייתי תופר אוהל משמשונית 610 וגם לא מ410 כבד ומסורבל.

zivo
29-04-19, 16:45
חחח
נתחיל דיאטה
מאיזה חומר לתפור את האוהל?
מאיזה חומר את הכיסוי גשם?

אתה מתעקש לא להקשיב לאנשים מנוסים...... אז ננסה לעזור לך :-)

1- יש הרבה שיקולים בבחירת החומרים, אבל לפני שנתעמק בכל השיקולים (כולל זמינות של החומר), יש נתון אחד שחייבים להתחיל ממנו -
מזג אוויר וציפיות.
אני מניחשאתה רוצה רוצה שהאוהל יגן מגשם, אבל השאלה הבאה, מה קורה במזג אוויר חם (גם לילה וגם האם אתה רוצה לשהות באוהל ביום קיץ)?
מבלי להכנס לכל מני אריגים וציפויים "אקזוטים" (גורטקס למשל), לא צריך להיות מומחה גדול, ע"מ להבין שבד שאטום למים, מוגבל ביכולת האיוורור שלו (עד בלתי מאוורר לחלוטין).
אוהל שלא מיועד לאקלים חם, ניתן לתפור מבד אטום, ולהסתפק בחלונות.
אוהל שמיועד למזג אוויר חם, חייב להתפר דו שכבתי, כאשר כל הדפנות "נושמות" (עד כדי רשת. פרטיות?), ויש לו כיסוי לגשם.

2 - קרקעית - האם לאהול תהיה קרקעית מאריג (או שרק דפנות, והקרקעית תהיה מחומר קשיח (הארגז)?

3- אורך חיים - משליך על סוג החומר (כותנה לעומת סינטטי + סוגי ציפוי, עיבוד).

אחרי שתענה לשאלות ה אלו, לדעתי צריך לחפש את הבדים הבאים -
1- קרקעית - במידה שצריך קרקעית, צריך אריג יותר חזק, כזה שאפשר לדרוך, ולהתקל. יש אריגים (קורדורה?) ויש יריעות (PVC בד"כ) מהמשפחות של שימשונית (בכל מקרה, צריך מהסוגים הדקים יותר, לא יותר מ 100-200 גרם למטר).
2- רשת לחלונות ודלתות (אלא אם אתה מוותר).
3- בד אטום למים - בד 200-500 דניה, נילון או PVC, ציפוי טוב (סוג הציפוי תלוי בבד) עמידות ל UV חובה!
4- אם החלטת ללכת על אוהל "נושם" וכיסוי לגשם (אוהל קיצי), אתה צריך גם בד 250-400 דניה ללא ציפוי (בד נושם) , גם פה - עמידות ל UV.

עוד נקודה למחשבה - בגדול, לאוהלים יש בעיה \ אתגר, בייחס בין כמות האנשים לגודל האוהל. ברגע שבחוץ קר, ויש דופן דקה, ובפנים יש אנשים שנושמים, יש בעיה של יצירת רטיבות, לחות על דפנות האוהל מבפנים (התעבות), צריך לחשוב על זה בתכנון.
אני מציע לך, למצוא אוהל קיים, מיצרן מוכר ומעורך, ולהעתיק את העיצוב שלו (תתאים את המידות, אבל גודל פתחים וצורה כללית, תעתיק).

מאיפה משיגים בדים?
אם אתה פחות רגיש לצבע, ומוכן לסבול צבעים של הצבא (חאקי, זית, שחור), אני חושב שאפשר למצוא בדים בארץ.
אם אתה פיקי על הצבעים, אני לא אתפלא שתצטרך להביא לבד (יש יבוא של בדים סינטיים לארץ, אבל מעט, באיכות גרועה, ומבחר קטן).

בהצלחה

Gilad
30-04-19, 01:36
אני משתמש באוהל דומה לזה : https://www.azrieli.com/o/a0b82e57-5f49-4219-b130-308a97c6bdd7?gclid=CjwKCAjwwZrmBRA7EiwA4 iMzBGOtNGgerQvGFudPemLwXan-CHAUusazQEAZivJL0_7xMi4N2KYLOxoCRbwQAvD_ BwE

על פניו די דומה לגודל שאתה מחפש

קח בחשבון שאוהל בגודל כזה הוא חתיכת מפרש והרוח מעוותת אותו בקלות כך שנדרשת או שלדה חזקה או קיבוע באמצעות חבלים ויתדות

בפאלו
01-05-19, 11:34
אתה מתעקש לא להקשיב לאנשים מנוסים...... אז ננסה לעזור לך :-)

1- יש הרבה שיקולים בבחירת החומרים, אבל לפני שנתעמק בכל השיקולים (כולל זמינות של החומר), יש נתון אחד שחייבים להתחיל ממנו -
מזג אוויר וציפיות.
אני מניחשאתה רוצה רוצה שהאוהל יגן מגשם, אבל השאלה הבאה, מה קורה במזג אוויר חם (גם לילה וגם האם אתה רוצה לשהות באוהל ביום קיץ)?
מבלי להכנס לכל מני אריגים וציפויים "אקזוטים" (גורטקס למשל), לא צריך להיות מומחה גדול, ע"מ להבין שבד שאטום למים, מוגבל ביכולת האיוורור שלו (עד בלתי מאוורר לחלוטין).
אוהל שלא מיועד לאקלים חם, ניתן לתפור מבד אטום, ולהסתפק בחלונות.
אוהל שמיועד למזג אוויר חם, חייב להתפר דו שכבתי, כאשר כל הדפנות "נושמות" (עד כדי רשת. פרטיות?), ויש לו כיסוי לגשם.

2 - קרקעית - האם לאהול תהיה קרקעית מאריג (או שרק דפנות, והקרקעית תהיה מחומר קשיח (הארגז)?

3- אורך חיים - משליך על סוג החומר (כותנה לעומת סינטטי + סוגי ציפוי, עיבוד).

אחרי שתענה לשאלות ה אלו, לדעתי צריך לחפש את הבדים הבאים -
1- קרקעית - במידה שצריך קרקעית, צריך אריג יותר חזק, כזה שאפשר לדרוך, ולהתקל. יש אריגים (קורדורה?) ויש יריעות (PVC בד"כ) מהמשפחות של שימשונית (בכל מקרה, צריך מהסוגים הדקים יותר, לא יותר מ 100-200 גרם למטר).
3- בד אטום למים - בד 200-500 דניה, נילון או PVC, ציפוי טוב (סוג הציפוי תלוי בבד) עמידות ל UV חובה!
4- אם החלטת ללכת על אוהל "נושם" וכיסוי לגשם (אוהל קיצי), אתה צריך גם בד 250-400 דניה ללא ציפוי (בד נושם) , גם פה - עמידות ל UV.

עוד נקודה למחשבה - בגדול, לאוהלים יש בעיה \ אתגר, בייחס בין כמות האנשים לגודל האוהל. ברגע שבחוץ קר, ויש דופן דקה, ובפנים יש אנשים שנושמים, יש בעיה של יצירת רטיבות, לחות על דפנות האוהל מבפנים (התעבות), צריך לחשוב על זה בתכנון.
אני מציע לך, למצוא אוהל קיים, מיצרן מוכר ומעורך, ולהעתיק את העיצוב שלו (תתאים את המידות, אבל גודל פתחים וצורה כללית, תעתיק).

מאיפה משיגים בדים?
אם אתה פחות רגיש לצבע, ומוכן לסבול צבעים של הצבא (חאקי, זית, שחור), אני חושב שאפשר למצוא בדים בארץ.
אם אתה פיקי על הצבעים, אני לא אתפלא שתצטרך להביא לבד (יש יבוא של בדים סינטיים לארץ, אבל מעט, באיכות גרועה, ומבחר קטן).

בהצלחה

נתחיל מהסוף:
תודה
ממש לא משנה לי הצבע
אין צורך בקרקעית כי הוא יישב על משטח
ברור שצריך להתאים למזג אויר חם ויהיה לו כיסוי גשם
פשוט לא יודע איזה בד ואיזו רשת לבקש מהמתפרה ולא מחפש דברים אקזוטיים פשוט דיברתי עם 2 מתפרות שלא הבינו מה אני רוצה
ויש לי אוהל שירד מ skif1 ככה שהוא יהיה שבלונה

zivo
01-05-19, 13:36

boaz avrahami
01-05-19, 14:18
אולי זה יסייע לך

http://shaldag.com/Web/?PageType=0&itemid=270569

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

יובל מעגן
01-05-19, 15:06
אולי איזי יכול לעזור לך תופר כיסויים וסגירות סיפונים ליאכטות

איזי סיילס – easy sails
חברה מקצועית לתכנון וייצור לטווח גדול של מטרות ושימושים, כולל פירזולים, מפרשים, ייבוא והתקנת תרנים ואביזרי סיפון. איזי סייל היא הסוכנות של יאכטות x-yacht בישראל. בית איזי סיילס נמצא במספנת מרינה הרצליה.
טלפון: 09-9577989
כתובת: מספנת מרינה הרצליה

agabay
02-05-19, 09:14
אולי פשוט תקנה אוהל רגיל במידות שהכי קרובות למידה שלך ורק תתאים אותו
אוהלים רגילים שמתאימים לאקלים ארצנו יש בשפע
התופר/אתה תצטרכו להתאים את הגודל מעט ולתפור חיבורים לשילדה

-->