PDA

צפייה בגרסה מלאה : סאונד חלש

דרור ברלי
29-04-19, 19:28
הבהרה: אין לי מושג ירוק במערכות סאונד לרכב.
הבהרה נוספת: אינני מחובבי ה-hifi או בעל אוזן מוסיקלית במיוחד.
מערכות סאונד יוקרתיות ומשוכללות לא עושות עלי שום רושם. בטח לא מולטימדיות, דאבל-דינים ושאר שטויות.
אני לא מחפש אחר איכות סאונד מושלמת ונקייה, גם הרכב עצמו - ג'יפ סופה עם ברזנט, אינו מציע תנאים אקוסטיים משופרים...
שומע רדיו, בעיקר חדשות ואקטואליה. קצת מוסיקה מ-88FM ואת הפלייליסט האהוב עלי מהתקן USB נשלף.

היה לי בסופה רדיודיסק סיני ישן ופשוט מתוצרת LG. עם 2 רמקולים פשוטים. סיפק את הסחורה כמה שנים, גם בזמן שיוט מהיר כשרעשי הרוח והצמיגים משתלטים, עדיין היה אפשר לשמוע רדיו ומוסיקה בכיף.
אבל הוא היה ישן. ראשון מת נגן הדיסקים. זה היה צפוי וסלחתי לו (וכמובן לא טרחתי לנסות לתקן). אבל התחילו תקלות נוספות עד שנמאס לי והוא סיים את דרכו.

כידוע, כיום אין שום טעם לתקן מכשירי רדיו לרכב, אז הבאתי רדיו אחר. משהו סיני פשוט ומאוד זול, כתוב עליו רודסטאר (מעלה זכרונות מלפני 30 שנה, מהרדיוטייפ רודסטאר 5100 האלמותי) , ללא נגן דיסקים (שבג'יפ פתוח אין לו סיכוי לשרוד את האבק והטינופת). רק רדיו ושקעי AUX ו-USB. בתכל'ס אני לא צריך יותר מזה. הכל בו עובד מצוין, אבל עוצמת הסאונד ממש חלשה. וכן, בדקתי שה-Fader מכוון נכון. 2 רמקולים בלבד, כאמור.

גם בפול ווליום כבר אי אפשר לשמוע כלום מעל 50-60 קמ"ש. ולא שהסופה שלי מרעישה יותר מהנורמה של ג'יפים פתוחים.
סיבות? פתרונות (שאינם כוללים תוספת של מגבר שעולה פי 2-3 מהרדיו עצמו)?....

KOOKE
29-04-19, 19:39
כמי שחשוב לו מאאאד הסאונד ברכב אני נחרד מחוסר האיכפתיות שלך.

אבל אשמח לעזור- אתה מוזמן אלי ולבחור לך מגב רורמקולים מתוך מה שיש לי ממערכות קודמות שפורקו מהרכב והן בהחלט תקינות.

הקפה עליי והעלות כמה שתרצה.

לשאלתך - הסחבה כנראה חוסר התאמה בין המגבר שבתוך הרודסטאר שיש לך ובין הרמקולים- חוסר כוח של המגבר ואולי גם נצילות נמוכה של הרמקולים.

דרור ברלי
29-04-19, 19:50
קודם כל תודה. נבוא לראות איזה מציאות יש לך. חוץ מזה מזמן לא נפגשנו...
אין מה להיחרד - אני אוהב להאזין לאוטו, לא למערכת הסאונד. חוץ מזה זו סופה פתוחה, מערכת סאונד יקרה תהיה יעילה ברכב כזה בערך כמו מזגן... חבל לטרוח.

הרודסטאר המעפן הוא אמנם רדיו מאוד צנוע מלכתחילה, אבל גם קודמו לא היה מי יודע מה ובכל זאת עוצמת הסאונד היתה בסדר גמור. ככה שאני נוטה לסברה שהרמקולים דווקא תקינים.
מצד שני גם לא מסתדר לי שלרדיו החדש מגבר פנימי כל כך חלש. לא נראה לי סביר בכלל.
מצד שלישי - הכל עובד. כלומר קשה לי להאשים משהו בהתקנה.

לא יזיק לי ייעוץ והכוונה ממישהו שמבין בדברים האלה. כי אני כאמור, לא מבין כלום.

נדב42
29-04-19, 20:30
גם אצלי זרוק איזה מגבר ישן, ויש גם רמקולים שנשארו מהויטארה, וגם איזה רדיודיסק או שניים ... מוזמן :)

gilur
29-04-19, 22:12
דרור,

הולך איתך ל- א-ב :)
1. שים לב שחיברת כל רמקול לפלוס ולמינוס שלו ולא איזה "גשר" בינהם.
(דרך אגב, שני חוטים מכל רמקול למערכת או שיש רק פלוס והמינוס רץ דרך הגוף של הסופה?)

2. יש לך עוד זוג יציאות המערכת ? (בדר"כ יש זוג קדימה וזוג אחורה)
אם כן, נסה את הזוג השני

3. יש מערכות שיש להן מפסק שבוחר אם הן במונו חזק יותר או בסטראו קונבנציונלי. בדר"כ זה במגברים. אבל - יש לך איזה מפסק מאחורה?

4. אם אתה מנתק חוט באחד הרמקולים נשאר סאונד ברמקול השני?

5. אני לא מכיר את הסיני שהבאת אבל תנסה לראות (או להעלות דגם ואציץ בעצמי) אם יש שם מצבי "סראונד"
במצבים האלה, אם אתה ברמקולים הלא נכונים יש מצב שאתה שומע את ה"היקף" והוא אכן "שאריות"

ספר לאן זה מתקדם ו... נפתור את התעלומה :)
tallevi
30-04-19, 19:31
לא מבין בזה יותר מידי (ובדיוק מאותן סיבות...) אבל לעניות דעתי מדובר בסופו של דבר באיכות (עלות?) המכשיר החדש...

טל.

-->