צפייה בגרסה מלאה : איזון גלגלים סטטי - היכן ?
Arielflash
01-05-19, 19:51
שלום לכולם...
היכן ניתן לבצע איזון גלגלים סטטי (איזון המתבצע בזמן שהגלגלים על הרכב) באיזור המרכז (עדיפות לכפר סבא / נתניה) ?
מנסה להתגבר על רעידות ב80 קמש ב JEEP LIBERTY
כבר שיפצתי דרייבשאפטים קדמי ואחורי + איזון גלגלים דינמי (איזון שמתבצע לגלגל בזמן שמורידים אותו מהרכב) - לא עזר :\
תודה... !
לא איזון ממוחשב, אבל אצל אסף הלוי (מוסך אקספרס בפ"ת) יש ליפט שיכול להרים את הג׳יפ מהסרנים, ככה שהגלגלים באוויר אבל המתלים במצב נסיעה רגיל עם כל המשקל עליהם, ואז תוכל לשלב 4x4 ולראות בעיניים מה קורה. הנסיון של אסף גם כנראה לא יזיק :)
שלום לכולם...
היכן ניתן לבצע איזון גלגלים סטטי (איזון המתבצע בזמן שהגלגלים על הרכב) באיזור המרכז (עדיפות לכפר סבא / נתניה) ?
מנסה להתגבר על רעידות ב80 קמש ב JEEP LIBERTY
כבר שיפצתי דרייבשאפטים קדמי ואחורי + איזון גלגלים דינמי (איזון שמתבצע לגלגל בזמן שמורידים אותו מהרכב) - לא עזר :\
תודה... !למה שאיזון גלגלים סטטי יעזור? (אם אנחנו מדברים על אותו דבר)
חנן-ג'יפולוג
02-05-19, 08:23
איזון כמו שאתה מתאר כבר פחות מקובל, אבל יש מקומות שמשתמשים בהאנטר. זו מכונה שעושים עליה איזון גלגלים (הגלגל לא על הרכב) עם מכשיר שמודד את הכח שהגלגל מפעיל על הקרקע בכל נקודה.
לרכב כמו שלך הייתי מהמר על הגדרת הסף באיזור ה16-18 קילוגרם.
המכשיר נותן תוצאות מעולות למקרים של Flat spot בצמיג.
אני מכיר את זוארץ בתל אביב ועמיאל בראשון לציון שמצוידים בהאנטר אבל מניח שיש עוד.
מנסיון עבר עם דיסקברי בנזין, שום איזון לא הביא לתוצאה.
רכשתי דיסקברי ואחד הדברים הראשונים שהוחלפו היו הצמיגים לצמיגי קופר דיסקברי חצי חצי חדשים.
במסגרת ישור הקו בצעתי ברכב המון שינוים והרבה מכלולים הוחלפו \ שופצו.
הוחלפו דריישאפטים, שלוש פעמים איזנתי גלגלים, נלחמתי ברעידות ללא הצלחה בכל דרך אפשרית.
לבסוף, בדרך הבשמים חבר נהג כשאני יושב לידו, לא העריך נכון את ימין הרכב ופעמיים עלה על אבן בצורה לא טובה עם הגלגלים הימניים.
בפעם השלישית התפוצצו שני הצמיגים הימניים (קרע בדופן).
סיפור המשך הטיול היה מעניין, אבל זו לא מטרת השרשור.
החלפתי סט צמיגים לBF איזנתי ונעלמו כל הרעידות כלא היו...
מסקנה, למרות שהצמיגים היו חדשים, כנראה היו פגומים ושום איזן לא עזר.
אם קראת עד כאן, המלצתי אליך, מצא מישהו עם רכב כזה, תצליבו גלגלים.
אם פסקו הרעידות, זול יותר בזמן שתשלם, בתסכול ובריצות פשוט להחליף סט צמיגים.
שני הסנט שלי....
boaz avrahami
02-05-19, 08:59
תבדוק גם את המשטח בין הגאנט לנאבה, חורים / אומים שהמ ממרכזים את הגאנט כמו שצריך. בכל 4 הגלגלים...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ולפני הכל נסה להבין אם הרעידות הן בתדירות של גלגלים, או בתדירות של מערכת העברת הכוח לפני הסרנים (ויברציות הרבה יותר מהירות).
אם לנסות להסביר, רעידות של גלגלים מזכירות נסיון להחזיק מנוע כלשהו שאינו מאוזן, בזמן שרעידות ממערכת העברת הכוח מזכירות נסיעה על הדורים.
ישנם מכשירים ממוחשבים לאיזון גלגלים שבודקים גם את הגיאומטריה של הצמיג (לא עגול, לא יושב טוב וכו').
הבדיקה מתבצעת לא ע"ג הרכב.
אני ממליץ לך לחפש מקום שמחזיק מכשיר כזה ולנסות.
אני עשיתי לא מזמן ב"צמיגי מזור" באבן יהודה, פירקו, הרכיבו, פירקו הרכיבו... עד שהמחשב אישר. כל הרעידות הפסיקו.
האיזון יקר יותר מאיזון גלגלים סטנדרטי.
נעם
Arielflash
02-05-19, 20:51
תודה לכולם על התגובות !
למה שאיזון גלגלים סטטי יעזור? (אם אנחנו מדברים על אותו דבר)
לפי מיטב הבנתי איזון סטטי יכול לטפל/לזהות מקרים בהם הרעידות נובעות מסיבה שאינה ניתנת לזיהוי כאשר הצמיג על הרכב למשל:
צמיג שמתעוות כשיש עליו לחץ
מכלולים אחרים לא תקינים כמו צלחות ברקס, ציריה וכו...
...
ולפני הכל נסה להבין אם הרעידות הן בתדירות של גלגלים, או בתדירות של מערכת העברת הכוח לפני הסרנים (ויברציות הרבה יותר מהירות).
אם לנסות להסביר, רעידות של גלגלים מזכירות נסיון להחזיק מנוע כלשהו שאינו מאוזן, בזמן שרעידות ממערכת העברת הכוח מזכירות נסיעה על הדורים.
הבנתי את הצורך - לא הבנתי כלכך איך לזהות בדיוק :\
נאמרו לי הדברים הבאים:
1. בגלל שאין הבדל בויברציה כאשר מעבירים לניוטרל בזמן נסיעה - משמעות הדבר שכנראה הרעידה לא נובעת מדרייבשאפט לא תקין (כי משתנה העומס על הדרייבשאפט אז מצופה שאופי הויברציות ישתנה) - מה גם שכבר שיפצתי את שני הדרייבשאפטים
2. בגלל שהרעידות מתחילות במהירות יחסית גבוהה (80) וגוף הרכב הוא מה שרועד (ולא תנודות של ההגה) - ככל הנראה מדובר ברעד שמקורו בחלק האחורי
יש לך עוד בדיקה שאפשר לבצע על מנת להסיק כיוון למקור ?
תבדוק גם את המשטח בין הגאנט לנאבה, חורים / אומים שהמ ממרכזים את הגאנט כמו שצריך. בכל 4 הגלגלים...
הכל נראה ממורכז (לפחות לפי מראית העין)
החלפתי סט צמיגים לBF איזנתי ונעלמו כל הרעידות כלא היו...
מסקנה, למרות שהצמיגים היו חדשים, כנראה היו פגומים ושום איזן לא עזר.
אם קראת עד כאן, המלצתי אליך, מצא מישהו עם רכב כזה, תצליבו גלגלים.
אם פסקו הרעידות, זול יותר בזמן שתשלם, בתסכול ובריצות פשוט להחליף סט צמיגים.
גם אצלי מדובר בסט צמיגי שטח יחסית חדשים (ממש לפני כמה חודשים)
כבר ניסיתי להחליף 4 גלגלים עם רכב אחר - הרעידות לא הפסיקו
מצד שני - כבר עבר לא מעט זמן מאז ביצעתי הבדיקה הזו ובמהלך הזמן הזה ביצעתי תיקונים אחרים בנסיון להתגבר על הרעידות
אולי מדובר על שילוב של כמה בעיות... אין לדעת עד שאנסה שוב לבחליף גלגלים - הבעיה היא שזה סיפור לעשות את זה כל פעם :\
ישנם מכשירים ממוחשבים לאיזון גלגלים שבודקים גם את הגיאומטריה של הצמיג (לא עגול, לא יושב טוב וכו').
הבדיקה מתבצעת לא ע"ג הרכב.
אני ממליץ לך לחפש מקום שמחזיק מכשיר כזה ולנסות.
אני עשיתי לא מזמן ב"צמיגי מזור" באבן יהודה, פירקו, הרכיבו, פירקו הרכיבו... עד שהמחשב אישר. כל הרעידות הפסיקו.
האיזון יקר יותר מאיזון גלגלים סטנדרטי.
תודה! אבדוק את הכיוון הזה...
Arielflash
05-05-19, 18:08
במחשבה נוספת - מאחר וכבר ניסיתי לעשות סיבוב עם ארבעה גלגלים (כולל גאנטים) של רכב אחר והרעידות לא פסקו - אני בספק אם כל סוג של איזון של הצמיג בלבד (שלא על הרכב) יעזור למצוא את מקור הבעיה...
ולכן... אשאל שוב... האם אף אחד באמת לא מכיר מקום בו מבצעים איזון סטטי בו הגלגל על הרכב? :\
אם הצלבת עם סט של גלגלים תקינים מרכב אחר, ואיזנת את הגלגלים שלך דינמית (איזון רגיל) אז הבעייה לא בגלגלים, למה להמשיך לחפור בכיוון הזה?
כמו שכבר כתבתי, לך לאסף הלוי (תאם איתו קודם, בטלפון של המוסך), תעלה את הרכב על הליפט המשוכלל שלו, ותוכלו לראות יחד מאיפה זה בא. תמסור ד"ש מנדב עם הצ׳רוקי והויטארה האדומים [emoji5]
לא איזון ממוחשב, אבל אצל אסף הלוי (מוסך אקספרס בפ"ת) יש ליפט שיכול להרים את הג׳יפ מהסרנים, ככה שהגלגלים באוויר אבל המתלים במצב נסיעה רגיל עם כל המשקל עליהם, ואז תוכל לשלב 4x4 ולראות בעיניים מה קורה. הנסיון של אסף גם כנראה לא יזיק :)
Arielflash
05-05-19, 18:53
אם הצלבת עם סט של גלגלים תקינים מרכב אחר, ואיזנת את הגלגלים שלך דינמית (איזון רגיל) אז הבעייה לא בגלגלים, למה להמשיך לחפור בכיוון הזה?
בדיוק זו הסיבה שאני מחפש מקום שעושה איזון סטטי (שמתבצע בזמן שהגלגלים מורכבים על הרכב) ויכול להצביע על מכלולים לא תקינים אחרים מהצמיג והגאנט
כמו שכבר כתבתי, לך לאסף הלוי (תאם איתו קודם, בטלפון של המוסך), תעלה את הרכב על הליפט המשוכלל שלו, ותוכלו לראות יחד מאיפה זה בא. תמסור ד"ש מנדב עם הצ׳רוקי והויטארה האדומים [emoji5]
אנסה את הכיוון הזה... זו לא המלצה ראשונה שאני שומע עליו...
וכמובן שאמסור את האיחולים הלבביים :)
תחנת פז, דרך בן צבי, ת"א ליד הכניסה לנווה עופר
Arielflash
05-05-19, 21:50
תחנת פז, דרך בן צבי, ת"א ליד הכניסה לנווה עופר
יש לך במקרה שם או טלפון?
יש לך במקרה שם או טלפון?
צמיגי מושון
03-6815820
מוסך הציר פ"ת מוסך לכוון פרונטים
אבי הבעלים איש מקצוע הץברמה גבוהה ביותר אמין והוגן
052-244-7283
עשה לי ופתר את הבעיה...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.