צפייה בגרסה מלאה : התייעצות לגבי תקלה בהגה כח
מורגשת התנגדות ניכרת לסיבוב ההגה שעולה ויורדת במחזוריות קבועה פחות או יותר לכל אורך מהלך ההיגוי. גם בנסיעה וגם בעמידה.
בדקתי אולי משהו מכאני מפריע/ מתנגד לתנועה אבל אין שום דבר חריג - תפוחים בולג'ויינטים, מוט הגה, מוט קישור הכל נראה ישר ותקין. גלגלים חופשיים ואינם מתנגדים.
המסקנה שלי היא משאבת הגה (מידי פעם בעומס שומעים ממנה צרצורים...), אבל עדיין קיימת אפשרות שהמשאבה תקינה, והבעיה מגיעה דווקא מכיוון התיבה.
כרגע הכיוון הוא שיפוץ המשאבה (החלפת קיט, רוטור למלות ועקומה חיצונית).
ובכל זאת רציתי להתייעץ עם חברי הפורום אולי מישהו נתקל בתופעה/ מזהה את התופעה המתוארת, ויכול לשתף מה היה הפתרון אצלו.
תורה מראש למגיבים,
טל.
שאלת תם: מפלס השמן תקין ?
הייתי מת לתקלות כאלה...
כמו כן בוצע תהליך ניקוז אוויר מהמערכת לפי הוראות יצרן.
טל.
איך בדקת בולגוינט וחופש בנאבה?
עם משקל?
תרים את הפרונט באוויר ובדוק התנגדות לסיבוב ללא עומס.
צלב מוט הגה?
מחזק. נשמע כמו צלב תפוס במוט הגה
היום אני מקווה להגיע לזה, נבדוק את מה שהצעתם ונעדכן.
תודה.
טל.
איך בדקת בולגוינט וחופש בנאבה?
עם משקל?עם גלגל באוויר.
פרונט באוויר, מרגרינה...אין התנגדות, לא מצד ההגה ולא מצד הגלגל.
שמתי לב שזה לא תמיד מופיע...אלא במצבים מסויימים, מרגיש כמו נעילה מכאנית...למשל לפעמים בנסיעה ההגה מתנגד קצת או שלא חוזר לפעמים ואז משתחרר...למשל נעמדתי עם הברקס וניסיתי לסובב את ההגה, הרגשתי התנגדות מלאה, שיחררתי את הברקס וברגע שהרכב התחיל להתקדם ההתנגדות נעלמה...
בהזדמנות אני אנסה את זה עם מישהו על ההגה ואני למטה להבין יותר טוב אולי...
רעיונות?
זרוע פיטמן עקומה(ידוע בטארנו), בולג׳ויינטים, תפוחים במוט הגה מרכזי עצמו...
בקיצור לדעתי תתחיל בלבחון את הפרונט.
זרוע פיטמן עקומה(ידוע בטארנו), בולג׳ויינטים, תפוחים במוט הגה מרכזי עצמו...
בקיצור לדעתי תתחיל בלבחון את הפרונט.לא מכיר תופעה של זרועה פיטמן עקומה בטראנו (כן שמעתי על פגיעות בזרוע עזר), אז כנראה שאין...וחס וחלילה אצלי...
עם חופשים בבולג'ויינטים תפוחים והמוט הגה מרכזי, יש לי המון ניסיון וזה מעולם לא גרם לבעיה בהיגוי... אבל כנראה שצריך להתחיל לפרק קצת...
תודה!
טל.
boaz avrahami
02-05-19, 23:54
שים קצת xado והכול יסתדר
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
שים קצת xado והכול יסתדר
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94הבוטוקס של המנועים...
בדיקה באויר של כל צד בנפרד, כשהצד השני על הרצפה.
גם זרוע "עזר" נקראת פיטמן.
תפוח לא חייב להיות חופשי, יכול להיות גם תפוס, שחיקה בכדור וכו'.
טוףף...כרגע זה נעלם איכשהו...לא לפני ששללתי תפוחים, מוטות, זרועות, פימן והעוזרת שלה...
פתחתי משאבה לבדיקה ולא זיהיתי ליקוי כלשהו. יתכן שתהליך ניקוז האוויר הנוסף שביצעתי לאחר הרכבת המשאבה, עשה משהו אבל לא בטוח.
בכל אופן אני משאיר את זה ככה לעת עתה עד שתחשוף את פניה (אם תחזור).
תודה לכל מי שניסה לסייע.
טל.
עדכון...
התגברתי על עצלנותי ופירקתי את הצלב התחתון של ההגה לבדיקה. תפוס לגמרי בציר אחד. תעלומה נפתרה.
אממה...לא מוצא חלק כזה חדש בשום אופן. כבר לא מייצרים כנראה ובכל מקום שאני מגיע זה כבר אזל מהמלאי.
מק"ט החלק זה 480800F000
חשבתי על משהו אוניברסלי אבל לך תמצא את אותו הדבר שיתאים בול...
בינתיים שיחררתי את החלק עם הרבה נחישות וחומר לשחרור ברגים אבל הייתי מאוד מעדיף לשים יד על אחד כזה מקורי חדש.
טל.
הצלב יתפס שוב דיי מהר, תמשיך לחפש חדש.
שווה לנסות לקחת מידות מהישן, יכול להיות שתצליח למצוא צלב אוניברסלי.
אצלי במוט הגה של הפאגרו הייתה בעיה בצלב (חופש).
לא ניתן לרכוש חדש (אלא את כל ההרכבה מההגה ועד התיבה) ולקנות משומש היה נראה מטומטם.
בסוף מצאתי בעל מקצוע שהסכים לשלוח להחלפת צלב (בדומה לגל הינע)
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
תודה למגיבים.
נראה לי שמצאתי את ה u joint עבור הצלב הזה. במידה וכן אז זה יהיה שווה ערך לחדש מבחינתי.
טל.
US $5.40 10%OFF | 1piece 16X40 MOCHU miniature U-joints UNIVERSAL JOINTS BEARING Universal Joints Crucetas Joints de cardan
https://s.click.aliexpress.com/e/B1FN1Eso
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.