צפייה בגרסה מלאה : דוד אחורי והשפעותיו
במהלך אחד הטיולים האחרונים נשבר לי האגזוז(הצינור יציאה מהדוד האחורי) והיום פרקתי את האגזוז מ30-40 ס"מ לפני הדוד האחורי עד לסופו,
חשבתי לקפוץ לאגזוזן מחר שירתך לי מהדוד האחורי צינור (במקום השבור) עם קוטר יותר גדול2.5"-3" יועיל/יזיק/השלכות
.ותהיתי לעצמי אולי נוותר לגמרי על הדוד האחורי?? יועיל/יזיק/השלכות
(אגב הדוד במצב טוב אממה האוטו מרגיש פחות "חנוק" אחרי הפירוק של החלק הנ"ל)
חשוב לציין ל א מעניין אותי אפקטים של רעש ופוזה!!! נטו תועלת מול חוסר תועלת=נזק
++אני יודע שנפתחו מס' שרשורים בנושא אך לא מצאתי מענה לשאלות הנ"ל (אז לא לכעוס)
GodsFather
02-02-06, 15:12
היי,
בתור אחד שהחליף אגזוז וגם צינור פליטה, אני מקווה שאוכל לענות על השאלות שלך:
א. הורדת דוד תשפר את הסחיבה אבל אתה מסתכן ברעש ואף ברעש אדיר
ב. הרחבת קוטרי הצינורות גם כן תשפר אך תהיה לך בעיה כי הדודים בנויים בהתאם לקוטר הצינור הנוכחי ואז תהיה לך בעיה המוכרת בארצנו כ"פקק" - אויר הלוחץ על הדוד. והתוצאה לא בהכרח תהיה חיובית (אני לא יודע מה מצב פנים הדודים אצלך)
ג. הרחבת/הורדת הצינור מאחורי הדוד הסופי - לא תיתן הרבה אם בכלל , אבל פה כבר מדובר בהגיון בריא.
מנסיוני האישי, יש שיפור בביצועי הרכב ואף בצריכת הדלק(לטובה) בהתקנת דוד פתוח והרחבת הצנרת (מה שנקרא בבת-ים אגזוז לחץ , למרות שזה מונח שגוי לחלוטין) אבל הרעש הוא בלתי נסבל. החלפת המניפולד בנוסף, תיתן שיפור משמעותי ביותר אבל העלות גבוהה ואף כפולה מהחלפת רק הצנרת והדוד.
מקווה שעניתי לך על השאלה.
בהצלחה.
ברגע שמשנים קוטר צינור פליטה משנים גרף מומנט הספק !
שמשנים צינור פליטה לקוטר גדול יותר מורידים מומנט ומעלים הספק(כמובן שזה קשור בעוד הרבה מרכיבים אבל בגדול המומנט יורד)
השאלה הנשאלת היא מה מחפשים מומנט כמו שג'יפ צריך להיות או הספק כמו רכב ספורטיבי(כמו שאומרים בבת-ים רכב רייסים)
אני לא בטוח ולכן זו שאלה, לא קביעה:
אם אני מרחיב את הצנרת אבל משאיר את הדוד באותו גודל, כמתואר מעלה, לפי מיטב הבנתי לא שיניתי שום דבר - הלחץ ישאר זהה. בסופו של יום, הלחץ יקבע לפי שטח הפנים בנקודה הצרה ביותר והיא הדוד.
לא?
ההסבר הנכון הוא שרצועת הכוח עולה למעלה, אתה תקבל את אותו מומנט רק בסל"ד גבוה יותר.
אלון יש השפעה של המשך הצנרת אחרי הדוד על ההתנגדות של הגזים לצאת.
ראה למשל מנועי טורבו שהגזים מגיעים קודם לטורבו שיוצר התנגדות אך הצנרת אחרי הטורבו קובעת את המשך ההתנגדות ליציאה של הגזים לאויר.
בפועל הרכב יאיץ מהר יותר וירגיש יותר נמרץ אבל סמוראי זה רכב שטח ובשטח זה יבגוד בך כשלא יהיה כוח זמין בדיוק כשצריל אותו ובכלל.
הגדלה קטנה של הצנרת עדיפה כי אז למנוע יותר קל אבל השינוי ברצועת הכוח פחות מורגש בכל זאת מה שמגיע כסטנדרט לא תמיד הכי טוב.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.