התחברות

צפייה בגרסה מלאה : סיכום חצי שנה ראשונה -קאיה ספורטז

nitzann84
27-05-19, 00:21
טוב החלטתי לרשום את הרשמים שלי לאחר חצי שנה שהרכב אצלי. אולי יעזור בעתיד.
קצת רקע,מאז ומתמיד אהבתי לטייל, ברגל, ברכב, באופנוע ובכל כלי ממונע שעבר אצלי במשך השנים, יש לי דייהסטו טריוס דור שני שמאוד הסבה לי פאן בשבילים וקצת מעבר, אבל, רציתי משהו קצת יותר רציני מצד אחד, ומצד שני לא רציתי להשקיע הרבה על ההתחלה.
הקצבתי לעצמי תקציב של 20 אלף שקלים, והמטרה הייתה לרכוש רכב שישמש אותי רק לשטח, המון פעמים בפורום פה רושמים שבמחיר כזה כנראה לא יהיה ניתן למצוא משהו שהוא לא נבלה , אכן בהתחלה נבהלתי. הדרישות היו פשוטות יחסית. רכב שטח,שיסע רק בשטח, שיהיה גדול לאשתי ולשני הכלבים (גימני נפסל על הסף) , שיהיה זול לאחזקה. והמטרה הייתה לקנות את הרכב הכי מוכן במצב הכי טוב שאוכל למצוא. ושהכל יהיה חוקי וברישיון! המועמדים היו - טרופר, טראקן, טרנו, ספוראטז , וויטרה.
לאחד שוטטות לא מעטה בלוחות השונים חלק מהדגמים נפסלו בגלל תקרת המחיר וההצע שהם הציעו- באמת נבלות לפי הנראה.
ואז נתקלתי בקאיה שלי נכון להיום ק"מ נמוך של 160 אלף ק"מ גרם לי ללכת לראות .
רכשתי אותה ב20500 . עם צמיגי 235 חדשים, מוגבהת כמו שצריך ולא ספייסרים, ממוגנת,עם כל מה שנדרש לשטח-גגון, תאורה קדימה, אחורה,תאורת מכסה מנוע, ממוגנת כולה והכי חשוב נראתה מטופלת, קצת בעיות קוסמטיות של דשבורד עם שברים, ועוד כל מיני דברים שאפשר לצפות מרכב כמעט בן 20 .אפילו היה מורכב מיכל מים והרבה חלקים שהוחלפו במהלך השנים לחדשים- פאן קלאץ ,קולר גיר,לוקרים ידניים, הוחלפו כל המיסבים ומחזרי השמן ,בהחלט היה רושם שהבעלים מאוד אהב את הרכב
החסרון- צריך היה להעביר את הרכב טסט והמוכר לא מי יודע מה רצה או ניסה להתגמש.
סגרנו עסקה- בלי בלאגן של בדיקה וכו', חבר שהוא מכונאי בא, הציץ, נדנד, שמע, פתח, סגר. ולחש בסוד- תחטוף.
להפתעתי הוא לא טעה, הרכב עבר טסט ורק חטף הערה הלד בר למרות שהיה מכוסה.
מאז הרכב אצלי חצי שנה כבר-
טיילתי איתו לא מעט ואפילו יחסית הרבה. על בסיס דו שבועי- מעלות ביער צרעה וכל האזור, היינו במדבר ועשינו את מעלה נוח, רמון,דקלים, ובוקר.
לא מעט עליות אתגריות בבן שמן, מעלה שוכה, שקשוקה, מעלה נתן, מעלה הציר, מעלה שווארמה ועוד לא מעט עליות מאתגרות במהלך הדרך. הרכב כל הזמן מפתיע אותי לטובה, למרות העדר נעילות . הוא לא מאכזב ועולה בנחישות .
בחצי שנה הזאת מלבד טיפול ישור קו שעשיתי לאחר הקניה של החלפת נוזלים- הדבר היחידי שהחלפתי הוא הרדיאטור קירור,עלות חדש 450 שקלים, משומש אפשר למצוא בין 150-300 שקלים. אני הגדלתי ראש וקניתי רכב שלם לחלקים, במחיר מצחיק של 700 שקל, מצאתי רכב באותו שנתון, מקורי לחלוטין ללא מנוע וללא ציריה צד שמאל. חוץ מזה הכל שם.
חסרונות שמצאתי- דלק , ממוצע 1-7 , עליות בכביש- ממליץ על השיר סע לאט, חוץ מזה מרוצה לאלללה
לסיכום, גם לאלה שמפחדים מרכבים זולים ובצדק, להיות עיקש ובסוף אפשר למצוא את האחד.
124316124317

גיא
27-05-19, 07:52
יפה מאד.

תהנה מהאוטו !

Sent from my iPhone using Tapatalk

nirs
27-05-19, 15:38
ספורטז בשנתון המדובר הוא גיפ עם יכולות ומפגין אמינות קוראנית לא רעה בכלל.
קניית רכב נוסף (לחלפים) זה רעיון מצויין לכל בעלי הרכבים הישנים ובתנאי שיש להם היכן לאחסן אותו.
תמשיך להנות ולשתף...

Raccoon
27-05-19, 19:33
סיכום יפה.
לגבי האטיות בעליות, אתה עם צמיגים גדולים מאוד יחסית לאלה שמגיעים במקור. כשאני עליתי למידה הזאת הרכב באמת נהיה נבלה.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

OFF-RoaD
28-05-19, 06:30
אתה עושה טיולי עבירות ב FOOD COURT של המרכז השכונתי? מה זה השמות האלה? [emoji848]

והספורטאז באמת רכב מהנה מאוד, את הטיולים העצמאיים הראשונים שלי עשיתי על אחת, מודל 2001...

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

מיכה100
28-05-19, 09:33
אלף סחתיין גדול, יש מצב שאתה מוביל במדד הכיף לשקל :).
בית: מעלה בוקר?? בטוח?

nirs
28-05-19, 10:59
גם בוקר וגם רמון הן מעלות שדורשים בנוסף לגיפ אמיתי יכולת נהיגה טובה...
כל הכבוד!

גיא
28-05-19, 12:13
בית: מעלה בוקר?? בטוח?

הוא התכוון מעלה בוקר !!

כי במעלה אחר-הצהריים גם דאסטר עולה ;)

סתם סתם. התלוצצות ... סתם.

hadtomer
28-05-19, 17:19
איזה יופי- עברתי אינספור הרפתקאות במשך שבע שנים עם ספורטאז' 2001 קשיש שהגיע למקומות מדהימים הודות למהלך מתלה פסיכי ונעילנ אחורית. אני חושב שהוא עוד קיים ונוסע

124332

nitzann84
28-05-19, 19:20
תודה לכולם.
מיכה כן, מעלה בוקר...
ושמות המעלות הם לפי עמוד ענן, מעלה שווארמה הוא ביער צרעה
מעלה שקשוקה הוא במסלול שעובר מתל שוכה לברכת צאנן.
תומר, מכיר את הקאיה שלך אני עדיין קורא בקבוצה בפייסבוק, יש שם מאגרי ידע לא קטנים בכלל.
שיתפנה קצת זמן ויהיה שותף מתאים - צריך לסמן וי על משלט 21, מעלה אשתאול, ולפי הביצועים... לנסות מעלה הנחמד והנסתר. יש שמועות על קאיות שעלו....

yoni_0000
28-05-19, 20:05
שים נעילה אחורית ואתה מלך העולם. עולה את כל מה שאמרת ועוד.
הספורטאז' הותיק זה רכב ש"התפספס" בג'יפאות הישראלית. לטעמי הוא לא נופל ואף עולה על משפחת סוזוקי בהרבה פרמטרים והוא זול בצורה משמעותית. ההוכחה שלא חייב להיות עשיר בשביל לרכב למדבר.

שאפו!

איל מ
28-05-19, 21:40
דיברו בזמנו על בעיות כאלו ואחרות במנוע.
דברים שבין זוטות (מדיד שמן שקופץ החוצה) לבין מנועים שהולכים.
(אין לי שום ידע בנושא, רק מקריאה).
היו תקופות בהן פורום רכב רוסי (ניבה) ורכב קוריאני (ספורטאז') דווקא היו פעילים.

nitzann84
29-05-19, 00:50
לגבי הנעילה, קצת קשה למצוא. וכרגע עוד לא מרגיש שצריך, מה שכן יש בשוק קדמית בכלום כסף. ודי מתלבט... אבל אכן אני חושב שזה רכב לא מוארך מספיק. ואני מטייל גם עם גדולים וחסונים ממנה שתמיד נשארים מופתעים.
לגבי האמינות, חלקי חילוף זולים ודי הרבה ידע בארץ באיך לאכול אותם. אבל, ישנה רגישות להתחממות יתר. יש כמה פתרונות לנושא הראשון והבנאלי מכולם, לבדוק שהמערכת קירור תקינה. קרי פן קלאץ שלא מזייף ורדיאטור לא סתום, הבעיה השניה היא שעון החום שלא ניתן לסמוך עליו מי יודע מה, מזמינים שעון דיגיטלי ממקמים כל הראש וככה יש חיווי מדויק של טמפ, אופציה נוספת וקצת יקרה יותר. להחליף את הפן קלאץ באחד חשמלי של וולבו והבעיה נפתרת.
יש קבוצה בפייסבוק עם המון ידע, תומר בטוח מכיר וזוכר. מקאיות עם צמיגי 31 נעולות עם יחסי העברה ועד גיבורה אחת שאפילו... אפילו.. עשתה את כמריר ונשארה שלמה בשביל לספר. מה שכן, יש המון קומבינות בחלק מהרכבים, מהגבהות עם ספייסרים בקומבינות משונות, ריתוכי דיפ משולשים מוארכים לא תקניים ועוד. לכן יש לשים לב טוב מי ואיך בנו את הרכב. אצלי המדד הוא היה לראות קודם כל שהכל ברישיון.

גיא
29-05-19, 07:04
נעילה אחורית אוטומטית. זה בערך 1500₪

עוד שבועיים אני נוסע. אם אתה רוצה. דבר איתי.

nirs
29-05-19, 07:15
.
יש קבוצה בפייסבוק עם המון ידע, תומר בטוח מכיר וזוכר.

וזו בדיוק הבעיה. אין שום דרך להגיע אליו באופן מסודר (גם בדיעבד וגם כחבר בקבוצה).

nitzann84
29-05-19, 10:16
יש חיפוש שעובד לא רע, ככה אני מוצא את עצמי שם.
וגיא נעילה אחורית 1500? מאיפה? מדברים על סדרי גודל של 5-6 k

גיא
29-05-19, 10:21
יש חיפוש שעובד לא רע, ככה אני מוצא את עצמי שם.
וגיא נעילה אחורית 1500? מאיפה? מדברים על סדרי גודל של 5-6 k

נעילה אוטומטית 6000 שח ?!

למה מי מת ... יודע מה ? סבבה .. יש נעילה אוטומטית ב 5999 שח :) אם אתה רוצה דבר איתי חחח

יש גם נעילה לג'ימני במחירים דומים ..

avikkllk
29-05-19, 20:32
אני גם החזקתי אחת שנת 97 במשך שלוש שנים
נהנתי מכל רגע
שילמת קצת יקר אני בזמנו רכשתי אותה ב17,500 עם שיפורים כמי שלך

אבל מה זה משנה תהנה
ברמת רכב שנותן עבודה

Sent from my Redmi 6A using Tapatalk

nitzann84
29-05-19, 21:58
גיא אשמח לכיוון לגבי הנעילה.
ולגבי שילמתי יקר.
קודם כל, לא מסכים, שלי שנתון 2001 ולא 97.
שתיים. הרבה תלוי במשחקי השוק ומה יש, מה לא שחוט. אפשר למצוא גם ב12. אבל אתה מוצא כאלה עם קמ גבוהה מאוד ודי שבורות.
מה שזול עולה יקר בדרך כלל.

avikkllk
30-05-19, 19:06
רמת ראך אני את שלי קניתי לפני 7 שנים..
עשה חשבון
לא חלילה בא להטיף סתם קפץ לי המחיר בעין תוך כדי קריאה

מלבד זה היא מראה טוב מאוד
תתחדש ותעדכן נשמח לשירשור שידרוגים אלה רכבים שמתחילים להעלם מהנוף

Sent from my Redmi 6A using Tapatalk

tallevi
30-05-19, 19:38

תכלס...

טל.

גיא
30-05-19, 21:21
גיא אשמח לכיוון לגבי הנעילה.
ולגבי שילמתי יקר.
קודם כל, לא מסכים, שלי שנתון 2001 ולא 97.
שתיים. הרבה תלוי במשחקי השוק ומה יש, מה לא שחוט. אפשר למצוא גם ב12. אבל אתה מוצא כאלה עם קמ גבוהה מאוד ודי שבורות.
מה שזול עולה יקר בדרך כלל.

שלחתי לך פרטי ...

Oren grishman
06-07-19, 10:00
טוב החלטתי לרשום את הרשמים שלי לאחר חצי שנה שהרכב אצלי. אולי יעזור בעתיד.
קצת רקע,מאז ומתמיד אהבתי לטייל, ברגל, ברכב, באופנוע ובכל כלי ממונע שעבר אצלי במשך השנים, יש לי דייהסטו טריוס דור שני שמאוד הסבה לי פאן בשבילים וקצת מעבר, אבל, רציתי משהו קצת יותר רציני מצד אחד, ומצד שני לא רציתי להשקיע הרבה על ההתחלה.
הקצבתי לעצמי תקציב של 20 אלף שקלים, והמטרה הייתה לרכוש רכב שישמש אותי רק לשטח, המון פעמים בפורום פה רושמים שבמחיר כזה כנראה לא יהיה ניתן למצוא משהו שהוא לא נבלה , אכן בהתחלה נבהלתי. הדרישות היו פשוטות יחסית. רכב שטח,שיסע רק בשטח, שיהיה גדול לאשתי ולשני הכלבים (גימני נפסל על הסף) , שיהיה זול לאחזקה. והמטרה הייתה לקנות את הרכב הכי מוכן במצב הכי טוב שאוכל למצוא. ושהכל יהיה חוקי וברישיון! המועמדים היו - טרופר, טראקן, טרנו, ספוראטז , וויטרה.
לאחד שוטטות לא מעטה בלוחות השונים חלק מהדגמים נפסלו בגלל תקרת המחיר וההצע שהם הציעו- באמת נבלות לפי הנראה.
ואז נתקלתי בקאיה שלי נכון להיום ק"מ נמוך של 160 אלף ק"מ גרם לי ללכת לראות .
רכשתי אותה ב20500 . עם צמיגי 235 חדשים, מוגבהת כמו שצריך ולא ספייסרים, ממוגנת,עם כל מה שנדרש לשטח-גגון, תאורה קדימה, אחורה,תאורת מכסה מנוע, ממוגנת כולה והכי חשוב נראתה מטופלת, קצת בעיות קוסמטיות של דשבורד עם שברים, ועוד כל מיני דברים שאפשר לצפות מרכב כמעט בן 20 .אפילו היה מורכב מיכל מים והרבה חלקים שהוחלפו במהלך השנים לחדשים- פאן קלאץ ,קולר גיר,לוקרים ידניים, הוחלפו כל המיסבים ומחזרי השמן ,בהחלט היה רושם שהבעלים מאוד אהב את הרכב
החסרון- צריך היה להעביר את הרכב טסט והמוכר לא מי יודע מה רצה או ניסה להתגמש.
סגרנו עסקה- בלי בלאגן של בדיקה וכו', חבר שהוא מכונאי בא, הציץ, נדנד, שמע, פתח, סגר. ולחש בסוד- תחטוף.
להפתעתי הוא לא טעה, הרכב עבר טסט ורק חטף הערה הלד בר למרות שהיה מכוסה.
מאז הרכב אצלי חצי שנה כבר-
טיילתי איתו לא מעט ואפילו יחסית הרבה. על בסיס דו שבועי- מעלות ביער צרעה וכל האזור, היינו במדבר ועשינו את מעלה נוח, רמון,דקלים, ובוקר.
לא מעט עליות אתגריות בבן שמן, מעלה שוכה, שקשוקה, מעלה נתן, מעלה הציר, מעלה שווארמה ועוד לא מעט עליות מאתגרות במהלך הדרך. הרכב כל הזמן מפתיע אותי לטובה, למרות העדר נעילות . הוא לא מאכזב ועולה בנחישות .
בחצי שנה הזאת מלבד טיפול ישור קו שעשיתי לאחר הקניה של החלפת נוזלים- הדבר היחידי שהחלפתי הוא הרדיאטור קירור,עלות חדש 450 שקלים, משומש אפשר למצוא בין 150-300 שקלים. אני הגדלתי ראש וקניתי רכב שלם לחלקים, במחיר מצחיק של 700 שקל, מצאתי רכב באותו שנתון, מקורי לחלוטין ללא מנוע וללא ציריה צד שמאל. חוץ מזה הכל שם.
חסרונות שמצאתי- דלק , ממוצע 1-7 , עליות בכביש- ממליץ על השיר סע לאט, חוץ מזה מרוצה לאלללה
לסיכום, גם לאלה שמפחדים מרכבים זולים ובצדק, להיות עיקש ובסוף אפשר למצוא את האחד.
124316124317

היי חבר.
ראשית תודה רבה על המידע!
מבחינת תקציב ודרישות גם אני פחות או יותר באותו מצב כפי שאתה היית ככה שהשרשור שלך באמת תורם.

רציתי לשאול, אם זה בסדר, איפה טיפלת ברכב?
הידע המכונאי שלי די חלש ואני מנסה לאתר רשימה של מוסכים (באזור המרכז והשפלה) שמכירים את הספורטאז' בשנתונים הישנים שלו ו בנתיים ללא הצלחה.
כן, גם אחרי חיפוש נרחב ויסודי בפורום.

תודה רבה מראש.
אורן

Raccoon
06-07-19, 11:35
היי חבר.
ראשית תודה רבה על המידע!
מבחינת תקציב ודרישות גם אני פחות או יותר באותו מצב כפי שאתה היית ככה שהשרשור שלך באמת תורם.

רציתי לשאול, אם זה בסדר, איפה טיפלת ברכב?
הידע המכונאי שלי די חלש ואני מנסה לאתר רשימה של מוסכים (באזור המרכז והשפלה) שמכירים את הספורטאז' בשנתונים הישנים שלו ו בנתיים ללא הצלחה.
כן, גם אחרי חיפוש נרחב ויסודי בפורום.

תודה רבה מראש.
אורןקיה יפו כמובן

Oren grishman
06-07-19, 11:45
קיה יפו כמובן

אתה מתכוון למוסך המורשה?
אני מופתע כי רכב משנת 2000 פלוס מינוס, עד כמה משתלם להכניס למוסך מורשה?

מקריאה פה בפורום, אמנם לגביי כלים אחרים ולא דווקא קיה, הרוב המוחלט ממליץ למצוא מוסך פרטי שמתמחה ברכב הספציפי אז בגלל זה אני מופתע ושואל..

Raccoon
06-07-19, 12:02
זה אכן מוסך מורשה אבל לא המלצתי בגלל זה אלא בגלל שהם מכירים מאוד טוב (לפחות הכירו) את הספורטאז׳ האלה.

Oren grishman
06-07-19, 12:22
זה אכן מוסך מורשה אבל לא המלצתי בגלל זה אלא בגלל שהם מכירים מאוד טוב (לפחות הכירו) את הספורטאז׳ האלה.

אחלה. תודה

nitzann84
06-07-19, 16:11
היום סימנו וי על אתגר שרציתי לעשות כבר כמה זמן. משלט 21. קצת היה חם מדי. קצת. מאתגר, אבל סיימנו למעלה ושרדנו כדי לספר.

hadtomer
06-07-19, 17:53

אני זוכר את דורון ואריאל מאוד לטובה - מקצוענים אמיתיים. אבל הסיבה שבזמנו מכרתי את הקיה שלי, כמובן לצד הסיבות הרגילות והרצון להתחדש, היתה שהם הפסיקו לטפל בספורטאז'. לפני שלוש שנים בערך כשמכרתי אותה, היה בארץ מלאי חלפים מידלדל מאוד וכלים במצב שהלך והחמיר על בסיס כמעט חודשי - וביפו הבינו מהר מאוד שאף אחד לא ישלם סכומי יבואן על תיקון של ספורטאז'. זה רכב שאינו חף מבעיות והרכטמנים הבינו היטב שלא כל אחד מוכן לשים 3000 שקל כל פעם כדי להחזיק את הרכב במצב נסיעה. מטבע הדברים יש הרבה מוסכים קטנים שמאוד מכירים את הקיה (אריאל גרין האשף)- אבל זה לא תמיד מספיק כדי להחזיק כזה כלי.

Oren grishman
06-07-19, 18:02
אני זוכר את דורון ואריאל מאוד לטובה - מקצוענים אמיתיים. אבל הסיבה שבזמנו מכרתי את הקיה שלי, כמובן לצד הסיבות הרגילות והרצון להתחדש, היתה שהם הפסיקו לטפל בספורטאז'. לפני שלוש שנים בערך כשמכרתי אותה, היה בארץ מלאי חלפים מידלדל מאוד וכלים במצב שהלך והחמיר על בסיס כמעט חודשי - וביפו הבינו מהר מאוד שאף אחד לא ישלם סכומי יבואן על תיקון של ספורטאז'. זה רכב שאינו חף מבעיות והרכטמנים הבינו היטב שלא כל אחד מוכן לשים 3000 שקל כל פעם כדי להחזיק את הרכב במצב נסיעה. מטבע הדברים יש הרבה מוסכים קטנים שמאוד מכירים את הקיה (אריאל גרין האשף)- אבל זה לא תמיד מספיק כדי להחזיק כזה כלי.

היי.
תודה רבה על המענה.
את השם אריאל גרין אני ראיתי כבר בכמה מקומות בעיקר בפייסבוק.
לא הצלחתי למצוא את שם המוסך שאדע ליצור קשר.
תוכל לעזור לי עם זה?

hadtomer
06-07-19, 18:12
בטח

אריאל

0532324857

דש חם

Oren grishman
06-07-19, 18:55
בטח

אריאל

0532324857

דש חם

המון תודה. יועבר הדש.

איפה המוסך שלו ממוקם?

hadtomer
11-07-19, 16:30
ליד תחנת הדלק "דור" ביציאה מפתח תקווה בואכה ראש העין.

אריאל באמת בחור נדיר.

Oren grishman
11-07-19, 16:41
ליד תחנת הדלק "דור" ביציאה מפתח תקווה בואכה ראש העין.

אריאל באמת בחור נדיר.

דיברתי איתו. למעט שיפורים ושדרוגים אמר שלא מתעסק ב ספורטג. לא לבדיקה לפני קנייה כמו שאני רציתי לפחות.

-->