התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מעוניין לקנות את ה-Jeep Compass 2019 האם שווה את ה200K?

sucsci
28-05-19, 17:23
שלום לכולם,

אני ואישתי בחיפושים של גיפ חדש.
לרוב הוא יהיה על הכביש, פה ושם קצת שטח שבילה עפר + ירידה לים (נסיעה בחולות).

ראינו את הטיגואן ב 210K, ראב4 הייבריד ב 205K, קומפאס ב 205K.

לפי הבירורים שלי אני מבין שהראב 4 הכי משתלם(?), גם שומר על מחיר טוב גם אמין.

השאלה היא כזאת, אישתי ממש אוהבת את המראה של הקומפאס ורוצה לקנות רק אותו.
אני גם אוהב את המראה שלו אך השאלה מה היא עלות הטיפולים? חלקים? מנוע יחסית חדש לא? 1.4 170HP האם הוא אמין? יש לו בעיות ידועות?
האם הוא שווה את המחיר?

תודה מראש לעונים https://www.carsforum.co.il/vb/images/smilie/icon_smile.gif

נמרוד
28-05-19, 17:35
זה כנראה כלי הרכב העלוב ביותר שאי פעם נשא את השם המכובד Jeep. לא סתם הכינוי שלו בפורום הזה הוא "ג'יפ קומפוסט".

מצד שני, אי אפשר להגיד לך לצאת נגד אשתך. זה עניין של חיים ומוות. אז בהצלחה ברכישה.

grand
28-05-19, 18:26
לא בדיוק נמרוד.. אתה מתבלבל עם הקומפאס דור קודם, ה 2019 למען האמת די נאה, מאוד מזכיר את האח הגדול שלו הגראנד, ואפילו קיבל חבילת שטח נאה, כולל הילוך כח אמיתי, בורר מצבי שטח, וכל מה שיש לאחים הגדולים.

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

grand
28-05-19, 18:40
לא בדיוק נמרוד.. אתה מתבלבל עם הקומפאס דור קודם, ה 2019 למען האמת די נאה, מאוד מזכיר את האח הגדול שלו הגראנד, ואפילו קיבל חבילת שטח נאה, כולל הילוך כח אמיתי, בורר מצבי שטח, וכל מה שיש לאחים הגדולים.

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalkhttps://jeep.mca-alo.co.il/compass/%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%99

hadtomer
28-05-19, 18:46
רכב גרוע ויקר. אני מדבר כמובן מניסיון של כמה ימים

Asaf-a
28-05-19, 19:22
בתקציב הזה, הייתי בודק את הפורסטר החדש, דגם הספורט נחמד מאוד לשימושים שתיארת, ואם יכולת השטח חשובה לך, שנמך לגלגלי 18" או קנה את דגם הx שזול יותר.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

asafk
28-05-19, 19:30
אם כבר ג'יפ ג'יפון - באוגוסט אמור להגיע רנגייד חדש, גרסת הלימיטד עם 4x4 הרבה הרבה יותר משכנעת מכל גרסה של קומפאס.

אסף.

דרור ברלי
28-05-19, 19:48
קומפאס אולי לא מבריק, אבל גרוע הוא לא.
יקר מדי הוא כן. בוודאי. גם הרנגלר יקר מדי.
חלק ממאמצי היבואן למצב את Jeep כמותג פרימיום לעשירים.

אם היה עליו סמל של טויוטה או מיצובישי, אני מניח שחלק גדול מה"מומחים" בשני שקל, היו מכריזים שהוא אוטו ממש טוב, וגם היו קובעים שהוא אמין ושומר ערך.

הבעיה שלו היא הסמל. יש לנו ציפיות מאוטו שכתוב עליו Jeep.
על קומפאס/רנגייד כתוב "ג'יפ", אבל הם, מה לעשות, פיאט מחופשת. לא שפיאט זה רע (בישראל, אליבא המומחים מהפייסבוק, זה רע מאוד) אבל גם אותי, שום תחפושת לא תשכנע לשלם על פיאט כל כך הרבה.

לבוא ולומר שטכנית הקומפאס פחות או יותר טוב מהרנגייד זה קצת שטות, כי מה לעשות וזו אותה מכונית בדיוק. רק בעיצוב שונה.

"חבילת השטח" זה רק בדגם טריילהוק שהיבואן הרשמי לא מביא. אבל יבואן מקביל (אוטומקס) כן מביא.
שלא יהיו לכם ציפיות מהטריילהוק - אין שם הילוך כוח (כן, אני יודע שכתוב LOW ומערכת ההנעה נקראת Active drive low, אבל זה לא הילוך כוח). יש שם זויות מרכב יורת טובות וקצת קוסמטיקה, גם צמיגים בחתך פחות נמוך (עדיין נמוך מאוד, נמוך מדי).
כמו בכל ג'יפון, גם המכלולים לא מיועדים לעבודת שטח - אפשר לנסוע על שבילים, רצוי שזה יהיה מאוד בזהירות.

חברים יקרים, קרוסאוברים הם חרא של מכוניות. הרע שבכל העולמות. אז תעשו לעצמכם טובה ותוציאו לכם רעיונות עיוועים מהראש - למעט סובארו (בזהירות) ודאסטר, שום קרוסאובר אינו מתחיל אפילו להזכיר רכב שטח. אפילו לא קצת. אז אל תנסו ואל תתחכמו, כי זה יעלה לכם הרבה כסף.

לגבי ראב 4 - אפשר לאהוב את העיצוב או לשנוא אותו (אני דווקא אוהב. העיצובים החדשים של טויוטה נראים מעולה. חבל רק שבתחום הדינמי הם עדיין צריכים לסגור פער של איזה 50 דורות...), אבל הדבר הזה לא מיועד לשום סוג של שטח וכמו כל טויוטה, גם על הכביש הוא לא משהו. נו, קרוסאובר טיפוסי.

ש01
29-05-19, 11:02
אף אחד לא ענה לשאלה על המנוע.
תקנו אותי אם אני טועה, אותו מנוע של אלפא?

אם כן,
כבר עם ג'ולייטה שנייה - כיף של מנוע!!!!!
השהיית הטורבו מעט מרגיזה לפעמים אבל,
מנוע חזק, זריז, עקומת כח סבירה+, וסאונד שאין לאף רכב פרט לאקזמפלרים הרבה יותר יקרים.
אם הגיר, המשקל והמתלים לא יסרסו אותו - כל נהיגה מלווה בחיוך גדול.

ולגבי אמינות - הקודמת נסעה כ 40000 ק"מ בשנה - ללא כל תקלה, אפילו עלות הטיפולים הפתיעה אותי לטובה (מוסך מורשה שידוע כיקר..)

sgill
29-05-19, 12:49
נתחיל מזה שאם אשתך החליטה - כנראה שזה מה שכדאי לך לקנות.

נמשיך בזה שאמנם הקומפאס הנוכחי הוא שיפור לעומת הדור הקודם, וכן גם המראה שמזכיר את הגראנד הוא שיפור. (אגב הרבה יצרנים עושים את זה ומוציאים דגמים זולים עם מראה דומה ליקרים אחרי כמה שנים. במוו למשל, מאזדה, מרצדס ועוד).

לדעתי, כל הרכבים האחרים שהזכרת, כחבילה כוללת, כל אחד מסיבות קצת אחרות, עדיף על הקומפאס.

אמנם דרור לא פסל אותו ואף טוען שהוא לא "רע". אבל, אני מניח שגם דרור יסכים איתי שדעתו של רוני אהרונוביץ יש לייחס לה חשיבות. רוני נתן לקומפאס הנוכחי (2019) כוכב אחד! אין הרבה רכבים שזכו ממנו לכוכב אחד בלבד, והרנגלר זוכה ל 5 כוכבים למרות המחיר. כך שניתן להגיד שרוני לא משוחד נגד המותג או נגד היבואן. זה לכשעצמו היה גורם לי לחשוב שוב על הקומפאס ולבדוק בדקדקנות יתרה אם הוא קנייה טובה.

אבל שוב, לא דרור ולא רוני ולא אף אחד אחר יכול להתחרות באשתך....

asafk
29-05-19, 18:18
חברה יקרה נוסעת בגרסת הלימיטד של רנגייד מזה כשנתיים. אני לא סובל את כל הסגמנט אבל היא הלקוחה הלא מאפיינת מצד אחד, וכזו שג'יפון תפור עליה מצד שני.
הגברת נוסעת לא מעט, וכשהיא בכביש היא מגרזנת את האוטו (ומי שנסע איתי במכוניות כביש יודע שאין לי שום זכות להעיר משהו למי שנוסע מהר אבל היא בקטע הזה לוחצת כאילו אין מחר ואין שוטרים) - ירדה מאאודי שהיתה תפורה עליה מבחינת ביצועי כביש. היא גם חייבת 4x4 כי כל יום (כן. כל יום) היא נוסעת כמה קילומטרים של שביל שהוא חול טובענימבקיץ ובוץ מגעיל בחורף. כל יום. כי מהבית שלה אפשר לצאת לשלושה כיוונים, אחד פקק של 20 דקות עד שעה, ושניים שבילים.
היא מתה על הרנגייד ואני חייב לומר שאני מבין למה. היא עכשיו צריכה להחליף אותו (נגמרה האחריות....) והציעו לה קומפס. הצלחתי לגנוב נסיעה קצרה בנבלה ולמרות שהוא מבוסס על מכלולים כמו של הרנגייד (אני מאמין לדרור), משום מה הוא מרגיש עצל וגס בכביש, בכלל לא כמו הרנגייד. אולי הפרש במשקל או בגודל או בכיול.... לא יודע. אבל זה לא אוטו שהיא תהנה לעשות איתו 40000 קמ כבישים בשנה. ועם הרנגייד כן. בשטח לא נסעתי בו אבל הזוויות לא טובות (הפגוש נוראי אם נדייק) ולא בקטע של זחילת סלעים אלא סתם בקטע של לאבד את הפגוש בשלולית הקצת יותר עמוקה הראשונה.
אז... אני מבין מי קהל היעד. ואני חוזר על זה ששתי הפיאטים הללו שרחוקות מאוד מהטעם שלי ומההגיון הג'יפאי והמכוניתי שלי - דומות אולי במפרט אבל שונות באופי.
(אגב .. מוזר להיזכר אבל שתי האחיות הנבלות לבית ג'יפ של הדורות הקודמים - קומפוסט מצד אחד ופטריות מצד שני - גם היו עם מכלולים דומים ואופי שונה. אופי חרא, אבל שונה)

אסף.

נמרוד
29-05-19, 18:41
(אגב .. מוזר להיזכר אבל שתי האחיות הנבלות לבית ג'יפ של הדורות הקודמים - קומפוסט מצד אחד ופטריות מצד שני - גם היו עם מכלולים דומים ואופי שונה. אופי חרא, אבל שונה)

כמו בורקס פטריות ובורקס קומפוסט במעדנייה של הסופר.

sgill
30-05-19, 08:49
פותח השרשור (שנעלם בינתיים) הגדיר צרכים ושאל איזה מהרכבים שהזכיר עדיף. הוא לא שאל אם הקומפאס מספיק טוב.
אז לדעתי, התשובה הוא שהקומפאס הוא לא הבחירה העדיפה.

sucsci
03-06-19, 20:52
קודם כל תודה רבה לכל העונים!
חלק מהתשובות עזרו וחלק בילבלו.
לאחר הרבה התלבטויות החלטנו ללכת על הקומפאס בכל זאת😁
כן יידוע שהוא לא הבחירה האידיאלית ושאנחנו משלמים על המותג והוא יקר ולא הכי טוב בשטח ירידת ערך גדולה וכו..
אבל, ה״שטח״ שאנחנו נכנסים הוא יעשה את העבודה,
המחיר גבוה אומנם אך בשבילנו זה הרכב שהכי אהבנו מבחינת נראות. ממש אהבנו את העיצוב שלו. וזה מה שהיה חשוב לנו.
כנראה שהראב 4 הייתה הבחירה הכי נכונה (במחיר הזה) אך העיצוב לדעתנו פחות יפה.

סתם שתדעו:
המחיר הוא 202K
כולל סגירת חלונות ומראות אוטומאטי
מצלמת רוורס
איתוראן

אשמח לשמוע אם יש הצעות לשידרוגים מומלצים לרכב.

תודה ✌😁

נמרוד
03-06-19, 21:28
אתה איש חכם.
תתחדשו!

grand
03-06-19, 21:37
תתחדש.
למרות הכל, העיצוב שלו מזכיר מאוד עד בילבול מרחוק את הגרנד צ'רוקי, שאין ספק שהוא נראה טוב, טוב יותר מטויוטה או רכבי העדר שאולי יותר אמינים ושומרים על ערכם לאורך שנים אבל לכולם יש, מצ'עמם... אם האשה תחייך אתה גם תחייך וזה הכי חשוב.

sgill
04-06-19, 10:26
ועכשיו אחרי שקנית לה מה שהיא רוצה, היא לא תוכל להוציא מילה כשתחזור הביתה עם CJ, סופה, רוביקון, אלפא ישנה, הארלי, כלב ענק וכו...

sucsci
04-06-19, 22:17
ועכשיו אחרי שקנית לה מה שהיא רוצה, היא לא תוכל להוציא מילה כשתחזור הביתה עם CJ, סופה, רוביקון, אלפא ישנה, הארלי, כלב ענק וכו...

אהבתי✌

hezysp
12-09-19, 21:17
קודם כל תודה רבה לכל העונים!
חלק מהתשובות עזרו וחלק בילבלו.
לאחר הרבה התלבטויות החלטנו ללכת על הקומפאס בכל זאת😁
כן יידוע שהוא לא הבחירה האידיאלית ושאנחנו משלמים על המותג והוא יקר ולא הכי טוב בשטח ירידת ערך גדולה וכו..
אבל, ה״שטח״ שאנחנו נכנסים הוא יעשה את העבודה,
המחיר גבוה אומנם אך בשבילנו זה הרכב שהכי אהבנו מבחינת נראות. ממש אהבנו את העיצוב שלו. וזה מה שהיה חשוב לנו.
כנראה שהראב 4 הייתה הבחירה הכי נכונה (במחיר הזה) אך העיצוב לדעתנו פחות יפה.

סתם שתדעו:
המחיר הוא 202K
כולל סגירת חלונות ומראות אוטומאטי
מצלמת רוורס
איתוראן

אשמח לשמוע אם יש הצעות לשידרוגים מומלצים לרכב.

תודה גœŒ😁
שלום
אני נמצא היום בפני דילמה דומה לזו שהוצגה על ידך בפתיחת השרשור. האם תוכל לפרט את התרשמותכם מהרכב כיום בהיבטים של: נוחות נסיעה , רעשי רוח ו/או כביש , נסיון בשטח ( ואיזה״שטח״) ? האם הוספתם מיגון תחתון? מה מסקנתכם באשר לפלסטיקים השחורים בתחתית הרכב בחזית , על פניו נראה שלמעשה הם מנמיכים את מרווח הגחון , תובנות /המלצות נוספות? המון תודה

-->