צפייה בגרסה מלאה : מזגן בגרנד צ'ירוקי
שלום רב,
אני חדש כאן איתכם - שמח לראות פעילות בועטת וכה פורה.
יש ברשותי גראנד צ'ירוקי שנת 2010. די שמורה אך ישנן שתי בעיות טכניות שאני רוצה לברר בטרם ארכוש חלקי חילוף.
1) המזגן מידי פעם לא עובד (לעיתים רחוקות) . המדחס נכנס לפעולה, אך לא יוצא אוויר מהפתחים. קראתי בפורומים מחוץ לארץ שמדובר על BLOWER MOTOR ASSEMBLY, ואני תוהה האם יכול להיות מצב שבגלל בעיה כלשהי מנוע זה לא ייכנס לפעילות, ואם כדאי להחליפו, או שמדובר בכלל על משהו אחר שייתכן ויש לכיילו.
https://www.amazon.com/TYC-700168-Cherokee-Replacement-Assembly/dp/B0041TLKSM
2) במכונית שלי יש SUN ROOF, אשר לא נסגר ללא עזרתי. הבעלים הקודמים של הרכב סיפר לי שהוא נאלץ להרכיב חדש כי הזכוכית התנפצה. בעת סגירת החלון, הוא אמור להוריד איזה קפיץ כדי להיסגר, אך זה לא קורה והחלון נתקל בהתנגדות וחוזר להיפתח. יש לי ההרגשה שהחלון החדש לא הורכב בצורה תקינה, ואני תוהה אם בכלל שווה להתעסק עם זה ולהתחיל הרפתאה טכנית שכלל לא בטוח שיש לה ערך כלשהו.
המון תודה
היי,
לא מכיר את הדגם שלך אז קח את דברי בעירבון מוגבל. אני על ZJ 98.
בדרך כלל הבעיה היא לא במנוע מאוורר אלא במודול ששולט בו: Blower Motor Module.
אבחנה:
המודול נמצא מתחת לתא הכפפות בדרך כלל. כאשר המזגן מופעל ואין אויר, תוציא את השקע שהולך למאוורר הפנימי לבדוק אם מקבל זרם.
אם מקבל , הבעיה כפי שציינת אתה. (גם אז דפיקה על המנוע יכולה להעיר אותו)
אם לא הבעיה במודול. לעיתים רגל המינוס מתחממת ויוצרת ניתוקים .
מקווה שעזרתי.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
היי,
אבחנה:
המודול נמצא מתחת לתא הכפפות בדרך כלל. כאשר המזגן מופעל ואין אויר, תוציא את השקע שהולך למאוורר הפנימי לבדוק אם מקבל זרם.
מקווה שעזרתי.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalkמשהו כזה :
Blower Motor Resistor for Jeep Grand Cherokee WJ w/ATC Auto Temp Control Replace # 5012699AA RU-358 https://www.amazon.com/dp/B07MYWP5SS/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_1FL.CbXWT3X8A
היי,
אבחנה:
מקווה שעזרתי.
תודה - עזרת המון,
האמת - אני מניח ששני הרכיבים נמצאים זה לצד זה. מחירם באמאזון לא יקר . כרגע - הבעיה לא כה חמורה. בד"כ הפאן עובד, אך אם ארגיש שיוחמר, אני אזמין את החלפים ואחליף - שניהם במקור. רוב הסיכויים שמדובר במנוע, שכן, זהו החלק הדינמי ואילו לנגד (רסיסטור) אמור להיות חיים הרבה יותר ארוכים - אני מניח.
תודה - עזרת המון,
האמת - אני מניח ששני הרכיבים נמצאים זה לצד זה. מחירם באמאזון לא יקר . כרגע - הבעיה לא כה חמורה. בד"כ הפאן עובד, אך אם ארגיש שיוחמר, אני אזמין את החלפים ואחליף - שניהם במקור. רוב הסיכויים שמדובר במנוע, שכן, זהו החלק הדינמי ואילו לנגד (רסיסטור) אמור להיות חיים הרבה יותר ארוכים - אני מניח.לעיתים מה שנקרא הנגד הוא מודול עם רכיבים אלקטרוניים שנוטים לשבור הלחמות.
בהצלחה.
לגבי הגג בדוק:
http://www.jeep.guru/wk-il/?p=193
לגבי המזגן, איזה רמת גימור הג'יפ, מנוע?
boaz avrahami
10-06-19, 22:42
אילו אילן היה אדם הגון התשובה היתה נראית כך. אבל הוא לא וחבל
לפעמים מחשב החלונות והגג יוצא מאיפוס ואז הפונקציה של פתיחת או סגירת החלונות או הגג בצורה אוטומטית תפסיק לעבוד, הדרך לסדר מאוד קלה.
מורידים את החלון למטה, בלחיצה רציפה על הכפתור, כאשר החלון למטה עוזבים הכפתור, עכשיו נלחץ שוב על הכפתור למטה כ- 5 שניות ונעזוב.
אותו דבר למעלה:
מעלים את החלון למעלה, בלחיצה רציפה על הכפתור, כאשר החלון סגור עוזבים הכפתור, עכשיו נלחץ שוב על הכפתור למעלה כ- 5 שניות ונעזוב.
יתכן כאשר נחזיק את הכפתור לחוץ בשלב התכנות ישמע קליק, זה סימן שהתהליך הצליח.
איך מאפסים את גג השמש, אם הגג לא נפתח לחלוטין או נתקע ולא נסגר נסו את השיטה הבאה:
לחצו על כפתור העגול באמצע שגורם לגג להיפתח לאיוורור בלבד
כאשר פתח האוורור פתוח מלא, עזבו הכפתור
אם לא נפתח מלא אז בלחיצות על הכפתור פתחו מלא
כאשר פתח האוורור פתוח מלא לחצו על הכפתור העגול שוב והחזיקו לחוץ 5 שניות, עכשיו הגג צריך להיות מאופס.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.