צפייה בגרסה מלאה : מצבר נוסף ברנגלר JK 2010 שאלות נוספות
אחרי שקראתי כמה וכמה שירשורים (ארוכים) בנושא ועוד ברשת הוחלט על הסט אפ של מצבר כפול.
הרכב רנגלר JK שנת 2010 עם מצבר רגיל של 65 אמפר שכנראה בסוף חייו- כבר פרק למצב חוסר יכולת התנעה מספר פעמים (אחרי לילה עם מקרר עובד ותאורת מחנה).
הצרכנים- מקרר, תאורת מחנה, משאבת מים, קומפרסור, כננת, מגברי סטריאו אימתניים ומכשיר קשר
נרכש מצבר 90 אמפר פריקה עמוקה לצרכנים שימותקן בתא המיטען ויחובר למצבר הראשי עם כבלי רתכת בריאים ועם איזולטור. יוחלף המצבר הראשי בחדש וגיבור יותר ( בתקווה שאצליח להכניס שם 90 אמפר).
השאלה שנשארה לי פתוחה - האם צריך להחליף אלטרנטור? הנוכחי הסטנדרטי יעמוד במשימה להטעין שני מצברים עם אמפרז' גבוה יותר מהמקורי?
האלטרנטור המקורי הינו 140 אמפר להבנתי. לדעתי אין טעם להחליפו.
אני עם אלטרנטור בעל הספק נמוך בהרבה לדעתי ואין שום בעיה.
תזכור שהראשי לא ישמש אותך יותר בחנייה, ואמור להיות מלא לגמרי בבוקר.
כלומר, האלטרנטור יעבוד בפועל מול מצבר אחד שרק חלק ממנו התרוקן בלילה+מה שלקחת מההנעה הראשונה.
בהפעלת כננת המנוע אמור לעבוד, אז לא הייתי לוקח אותה בחשבון העבודה, וסביר שלא תפעיל באותה סיטואציה את הסטריאו ואורות מחנה..
אלא אם מנוע הכננת משמש גם לסבסוב איטי של הבשר על המנגל.
Slowly..
תודה על התשובות.
אחלה רעיון לשימוש בכננת....;)
אני עם אלטרנטור בעל הספק נמוך בהרבה לדעתי ואין שום בעיה.
תזכור שהראשי לא ישמש אותך יותר בחנייה, ואמור להיות מלא לגמרי בבוקר.
כלומר, האלטרנטור יעבוד בפועל מול מצבר אחד שרק חלק ממנו התרוקן בלילה+מה שלקחת מההנעה הראשונה.
בהפעלת כננת המנוע אמור לעבוד, אז לא הייתי לוקח אותה בחשבון העבודה, וסביר שלא תפעיל באותה סיטואציה את הסטריאו ואורות מחנה..
אלא אם מנוע הכננת משמש גם לסבסוב איטי של הבשר על המנגל.
Slowly..
דורון,
אני חושב שכבר אמרתי את זה באחד השירשורים הרלוונטים, אבל אני אחזור גם פה.
בשיקולים של האלטרנטור, זו לא רק השאלה של מה יקרה ביום יום, אלא גם מקרי קצה.
ויום אחד, אחרי לילה בשטח, שהמקרר, והסטראו רוקנו את המצבר צרכנים, יגיע גם יומו של המצבר התנעה, וגם הוא יהיה ריק \ תקול.
אם הוא לא יניע בכלל, זה סיפור אחד, ונגיד ויש לך איזה פרוצדורה.
אבל אם הוא רק מתקרב לסופו, הוא יניע, אבל שניה אחרי זה, שני מצברים ריקים מחוברים לאלטרנטור.
השאלה, כמה זרם יצרכו הצמד הזה (ברגע הזה)??? האם אתה בטוח שמקרה כזה לא גורם נזק לאלטרנטור?
אני לא אומר שבהכרח יש בעיה, אני רק אומר שההסבר שנתנת פה, אולי נכון, אבל לא מספק.
אני לא יודע את התשובה, אבל לא זוכר שמישהו נתן פה אי פעם הסבר משכנע למקרה הזה.
באם לצטט את הפרלמנטhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190625/a8c68478e9ab5c197101ea52c7d1c743.jpg
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
זיו.. אלטרנטור יכול לתת כמה שהוא יכול לתת.
גם אם תיקח יותר - הוא לא ייתן.
אז פעם ב... הוא יעבוד בהספק מקסימלי לכמה דקות ואולי יעלה לו קצת החום.... נו.
אני לא מתרגש מזה.
אסף.
באם לצטט את הפרלמנטhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190625/a8c68478e9ab5c197101ea52c7d1c743.jpg
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
הרגת אותי..
Slowly..
זיו,
איפה המפתחות של הצוללת הזו?
ואם בכלל יבוא גנב בלילה ולגנוב את המצבר הראשי ויגדיל ויעשה דווקא ויכוון את המקרר של שלמה למינוס 20 כדי שיעבוד רצוף עד הבוקר, ויגמור לו את המצבר וגם יקפיא את האנטריקוט ואז לא יהיה לשלמה לא מצבר ראשי ולא איך להניע כדי לטעון שום דבר ולא בשר ראוי לאכול..
סטטיסטית, אם חונים ברמת-בקע ליד המאהל עם המצלמות אבטחה (אמיתי לגמרי, מעניין למה צריך מצלמות סביב אוהל..), אז נראה לי שההסתברות לאירוע שהרגע המצאתי, היא לא פחות מהתרחיש שלך.
Slowly..
אני לא מתרגש מזה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190625/20ed0f16ecab77c40d48f2d6c330409b.jpg
אני שם לב עלייה משמעותית לשימוש במימים מצידך
124669
לחיים!https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190625/80b1fc5e34bd4127b7df88538cedc549.jpg
אני לא מתרגש מזה.
אסף.
אסף,
מה קורה לאלטרנטור אם מקצרים לו את היציאות?
עומס יתר קיצוני - קצר או באמת נסיון לטעון הרבה הספק להרבה זמן - יגרום מנסיוני לקריסה של המיישר ומכאן צריך לשפץ את האלטרנטור.
אבל.
עומס יתר קל או לזמן קצר - וזה המקרה שאנחנו מדברים עליו להבנתי - הווסת יוריד את המתח וינסה לשמור על זרם קבוע, זה גם לא טוב אבל זה לא נזק.
אגב... אלטרנטור עם ווסת 'חכם' מוגן לחלוטין במצבים כאלו. אם כבר הייתי משקיע כסף במערכת טעינה זה היה בווסת.
ושוב - אנחנו לא מדברים על טעינת מצברי ענק של אוניה ריקים ל 9 וולט, אלא על מצבר אחד רגיל שנפרק ל 11.5 וולט במקרה הממש רע שהשארת מקרר עובד כל הלילה.
אז גם אם מדברים על לעבוד קרוב למקסימום זה יהיה לזמן קצר. ומזה כאמור אני לא מתרגש.
אסף.
זה האיזולטור שהוזמן:
https://www.ebay.com/itm/113729189848
זה המפצל שהוזמן:
https://www.amazon.com/gp/product/B07BF2V57M/ref=ppx_od_dt_b_asin_title_s00?ie=UTF8&psc=1
דרך מפצל זה יחוברו הצרכנים למצבר הצרכנים.
חבר הציע לי במקום המפצל לקנות לוח מיתוג שכולל גם פיוזים "קופצים" - כך שאם "נשרף" פיוז אז פשוט מפעילים מחדש ולא צריך להחליף פיןז- משהו כזה:
https://www.amazon.com/VETOMILE-Waterproof-Overload-Protection-Indicator/dp/B071JHMFLF/ref=sxbs_sxwds-stvp?crid=2TIS5UZX0OP1O&keywords=marine+toggle+switch+panel+wate rproof&pd_rd_i=B071JHMFLF&pd_rd_r=1137cfac-c02e-437f-9a0d-e2b9163369de&pd_rd_w=xv9LQ&pd_rd_wg=BHNuD&pf_rd_p=a6d018ad-f20b-46c9-8920-433972c7d9b7&pf_rd_r=CBM6PFR0MQ0F8DZWQZVF&qid=1561444300&s=gateway&sprefix=marine+toggle+switche+panel%2Cap s%2C302
אני לא צריך את כל המיתוג הזה - זה אומנם "נייס טו הב" השאלה מה לדעתכם עדיף המפצל או לוח המיתוג?
מה דעתכם גם על האיזולטור שהוזמן? יעשה את העבודה?
אסף,
ההבדל בין בוגרי מדעי הרוח לבוגרי הנדסה, שהראשונים מתעסקים עם תחושות, בעוד בוגרי הנדסה אמורים להתעסק עם עובדות ומספרים.
מכל המתלהמים פה, אין בן אדם אחד! שיודע להגיד -
1- מה הזרם המכסימלי שהאלטרנטור (שמיועד למצבר 65AH) של שלמה מסוגל להחזיק (אחרי שיסכמנו שקצר "כנראה" מזיק)?
2- מה הזרם טעינה של מצבר הפריקה עמוקה (90AH)?
3-מה הזרם טעינה של מצבר התנעה (90AH) בסוף ימיו \ או סתם כי שכחו אורות בלילה?
אני בסה"כ העלתי חשש, שלוקחים אלטרנטור של שמיועד למצבר 65AH, ומחברים לו, במקביל, שני מצברים של 90AH אז ביום יום כנראה לא תהיה בעיה, אבל אם יווצר מצב ששני המצברים ריקים, ו \ או אחד תקול, זה עלול לאתגר את האלטרנטור.
בניגוד לכל הציניות של דורון (על הסיכוי שזה יקרה), אני אומר משהו פשוט - בפעם הבאה שימות המצבר התנעה, רוב הסיכויים, שהוא יגלה את זה בבוקר, ואם זה יהיה בטיול, אז שני המצברים יהיו ריקים (אסף שים לב, אתה מדבר על מצבר אחד, אני מדבר על מקרה ששני המצברים ריקים).
לדעתי, זה מקרה ששווה לתת עליו את הדעת.
אחרי שכולם שללו ולגלגו (בלי לדעת מספר אחד רלוונטי) , גם אתה בסוף הדברים, מעלה חשש ומציע לשפר את הווסת.
אני מציע (הצעתי בעבר ונמנעתי לפתוח את זה פה עד עכשיו), החטא הוא בכלל ברעיון של לחבר מצבר פריקה עמוקה במקביל למצבר רגיל.
הצורה הנכונה היא לחבר את המצבר פריקה עמוקה דרך מטען (DC2DC).
ואז,
לא צריך לדאוג לאלטרנטור (המטען יגביל את זרם הטעינה).
ולא צריך לגעת בווסת הקיים ולהסתבך עם המחשב של האוטו.
והאורך חיים של המצבר פריקה עמוקה יהיה טוב יותר.
ולדעתי גם התכולה שלו תהיה טובה יותר.
וכמעט בטוח ששני הסעיפים האחרונים נכונים \ חליפיים לגבי המצבר הראשי.
לפי כל היצרנים, חיבור של שני מצברים מסוג שונה זו שגיאה.
ועוד ההערה אחת - אם במקום להתלהם, אנשים היו חושבים, אז בעצם השאלה הכי מתבקשת - מצבר צרכנים, למה מצבר פריקה של 90AH???
בהנחה שזה מצבר פריקה "אמיתי", והוא מיועד לפרוק לפחות 80% (DOD), אין סיבה למצבר גדול מ 40-50AH.
זה יותר זול, יותר קל, תופס פחות מקום..... ויסכן פחות את האלטרנטור.
ההבדל בין חכם לפיקח, שחכם לא נכנס לבעיה שפיקח (חושב שהוא) יודע איך לצאת ממנה.
זה האיזולטור שהוזמן:
https://www.ebay.com/itm/113729189848
זה המפצל שהוזמן:
https://www.amazon.com/gp/product/B07BF2V57M/ref=ppx_od_dt_b_asin_title_s00?ie=UTF8&psc=1
דרך מפצל זה יחוברו הצרכנים למצבר הצרכנים.
חבר הציע לי במקום המפצל לקנות לוח מיתוג שכולל גם פיוזים "קופצים" - כך שאם "נשרף" פיוז אז פשוט מפעילים מחדש ולא צריך להחליף פיןז- משהו כזה:
https://www.amazon.com/VETOMILE-Waterproof-Overload-Protection-Indicator/dp/B071JHMFLF/ref=sxbs_sxwds-stvp?crid=2TIS5UZX0OP1O&keywords=marine+toggle+switch+panel+wate rproof&pd_rd_i=B071JHMFLF&pd_rd_r=1137cfac-c02e-437f-9a0d-e2b9163369de&pd_rd_w=xv9LQ&pd_rd_wg=BHNuD&pf_rd_p=a6d018ad-f20b-46c9-8920-433972c7d9b7&pf_rd_r=CBM6PFR0MQ0F8DZWQZVF&qid=1561444300&s=gateway&sprefix=marine+toggle+switche+panel%2Cap s%2C302
אני לא צריך את כל המיתוג הזה - זה אומנם "נייס טו הב" השאלה מה לדעתכם עדיף המפצל או לוח המיתוג?
מה דעתכם גם על האיזולטור שהוזמן? יעשה את העבודה?
שלמה,
שים לב שזה איזולטור "אלקטרוני" (מבוסס MOSFET) (ולא מכני).
להערכתי, אתה צריך לצפות לנפילת מתח של סביבות החצי וולט (לפחות). (5% מ 13.5V מתקרב ל 0.7V).
אני לא יודע מה המפרט של המצבר פריקה, אבל זה עלול להיות בעיה (המצבר לא יטען עד הסוף).
מציע לך לבדוק את המספרים.
לגבי לוח מיתוג - האמת שאני לא אוהב את כל האביזרים האלו, יותר מדי נקודות כשל. אני שם פיוז אחד (2?) מרכזי, ודואג שאני אוכל לנתק בקלות ציוד תקול.
אם יש בעיה, קופץ הראשי (יש לי פיוז אוטמטי 30A) אני מנתק \ מתקן את הציוד התקול.
שלמה,
הצעתי:
פיוז ״קופץ״ על הקו שיוצא מהמצבר אל תיבת המיתוג.
פיוז על הראשי שיוצא לצרכנים זה חובה.
אחד רב-פעמי זה בונוס שמאפשר לך גם לנתק לגמרי את הצרכנים אם רוצים.
לא לוותר על תיבת המיתוג.
זה מאפשר בעתיד להוסיף צרכנים בקלות וגם לבודד תקלות.
זה הסטאפ שאני עשיתי (יש כרגע פיוז גדול על הקו, יוחלף ברב-פעמי בקרוב).
Slowly..
אסף,
ההבדל בין בוגרי מדעי הרוח לבוגרי הנדסה, שהראשונים מתעסקים עם תחושות, בעוד בוגרי הנדסה אמורים להתעסק עם עובדות ומספרים.
.
אהה,
עלית על הבעיה.
אסף הרי ידוע כמושפע עמוקות מהגישה ההוליסטית-מכניסטית, לפיה למכונות יש תחושות, (או לצורך העניין גם ליצור חי..אבל פחות), ומספרים הם רק אופן צורת הבעת הרגשות של המכונה למצבה הנפשי.
ואם זו הרגשה, אז זה גמיש.
מי בא ליוגה?
Slowly..
בפעם הבאה שימות המצבר התנעה, רוב הסיכויים, שהוא יגלה את זה בבוקר, ואם זה יהיה בטיול, אז שני המצברים יהיו ריקים (אסף שים לב, אתה מדבר על מצבר אחד, אני מדבר על מקרה ששני המצברים ריקים).
.
קרה.
הנענו עם כבלים מרכב אחר ונסענו.
האלטרנטור אצלי הוא 65אמפ סה״כ.
מאז עברו כמה שנים.
במקרה הכי גרוע, ונלך על הגישה הסופר מחמירה שלך, אז מנתקים את המצבר צרכנים לשעה-שעתיים הראשונות של הנסיעה ומטעינים רק את הראשי.
עכשיו נחזור לסיכוי שזה יקרה:
זה אומר ששכחת לכבות אורות ברכב, כי אם כל הצרכנים מחוברים למצבר צרכנים, אז מה ירוקן את הראשי?
מה הסיכוי שבחניון לילה, אתה או מישהו אחר יפספס ששכחת אורות ראשיים?
זו לא ציניות, זה קודם כל הערכה מציאותית מול צוללת בואדי.
ודבר שני,
אם אתה צוחק אז גם לי מותר.. ברוח טובה.
אין כוונה לזלזל או לפגוע.
למדתי המון מהשרשרים האלו.
Slowly..
אסף,
מכל המתלהמים פה, אין בן אדם אחד! שיודע להגיד -
1- מה הזרם המכסימלי שהאלטרנטור (שמיועד למצבר 65AH) של שלמה מסוגל להחזיק (אחרי שיסכמנו שקצר "כנראה" מזיק)?
2- מה הזרם טעינה של מצבר הפריקה עמוקה (90AH)?
3-מה הזרם טעינה של מצבר התנעה (90AH) בסוף ימיו \ או סתם כי שכחו אורות בלילה?
אני בסה"כ העלתי חשש, שלוקחים אלטרנטור של שמיועד למצבר 65AH, ומחברים לו, במקביל, שני מצברים של 90AH אז ביום יום כנראה לא תהיה בעיה, אבל אם יווצר מצב ששני המצברים ריקים, ו \ או אחד תקול, זה עלול לאתגר את האלטרנטור.
בניגוד לכל הציניות של דורון (על הסיכוי שזה יקרה), אני אומר משהו פשוט - בפעם הבאה שימות המצבר התנעה, רוב הסיכויים, שהוא יגלה את זה בבוקר, ואם זה יהיה בטיול, אז שני המצברים יהיו ריקים (אסף שים לב, אתה מדבר על מצבר אחד, אני מדבר על מקרה ששני המצברים ריקים).
לדעתי, זה מקרה ששווה לתת עליו את הדעת.
אחרי שכולם שללו ולגלגו (בלי לדעת מספר אחד רלוונטי) , גם אתה בסוף הדברים, מעלה חשש ומציע לשפר את הווסת.
אני מציע (הצעתי בעבר ונמנעתי לפתוח את זה פה עד עכשיו), החטא הוא בכלל ברעיון של לחבר מצבר פריקה עמוקה במקביל למצבר רגיל.
הצורה הנכונה היא לחבר את המצבר פריקה עמוקה דרך מטען (DC2DC).
ואז,
לא צריך לדאוג לאלטרנטור (המטען יגביל את זרם הטעינה).
ולא צריך לגעת בווסת הקיים ולהסתבך עם המחשב של האוטו.
והאורך חיים של המצבר פריקה עמוקה יהיה טוב יותר.
ולדעתי גם התכולה שלו תהיה טובה יותר.
וכמעט בטוח ששני הסעיפים האחרונים נכונים \ חליפיים לגבי המצבר הראשי.
לפי כל היצרנים, חיבור של שני מצברים מסוג שונה זו שגיאה.
ועוד ההערה אחת - אם במקום להתלהם, אנשים היו חושבים, אז בעצם השאלה הכי מתבקשת - מצבר צרכנים, למה מצבר פריקה של 90AH???
בהנחה שזה מצבר פריקה "אמיתי", והוא מיועד לפרוק לפחות 80% (DOD), אין סיבה למצבר גדול מ 40-50AH.
זה יותר זול, יותר קל, תופס פחות מקום..... ויסכן פחות את האלטרנטור.
ההבדל בין חכם לפיקח, שחכם לא נכנס לבעיה שפיקח (חושב שהוא) יודע איך לצאת ממנה.אני אתייחס רק למס1 ברשימה שלך.
האלטרנטור הוא של 140 אמפר - זה דווקא ידוע ולקחתי את הנתון הזה בחשבון לפני שהגבתי. אתה לא?
הקשר בין גודל אלטרנטור לגודל מצבר, במכוניות - לא כל כך קשיח כמו שאתה כנראה חושב. כשמחשבים מאזן אנרגיה לרכב וקובעים את גודל האלטרנטור לוקחים בחשבון את הצרכנים ולטעינה מקצים סדר גודל של 4 אמפר במצב קבוע ולא משנה אם זה מצבר גדול או קטן. זו לא תחושה, אלא פרקטיקה מקובלת.
במקרה שלנו אם הגעת למצב שאתה טוען יותר מ 10-20 אמפר למצבר לזמן ארוך..... יש בעיות אחרות.
אסף.
דורון
לא הבנתי למה להעדיף פאנל מיתוג על פני מפצל המתח שכבר הזמנתי כשאני לא ממש צריך מתג לכל צרכן (כי כבר יש מתגים לצרכנים- משאבת מים, מקרר, תאורת תא מיטען ו/או תאורת מחנה לכולם יש מתגים משלהם)
גם לא הבנתי למה צריך פיוז על הקו הראשי כשיש פיוז נפרד לכל צרכן גם במפצל שהזמנתי כבר וגם בתיבת המיתוג אם אלך על האופציה הזו.
החבר הציע שפשוט במקום מפצל המתח שאקנה לאותו שימוש תיבת מיתוג שגם תפצל גם יש לה פיוז לכל צרכן וגם יש לה מתג לכל צרכן מתג שכאמור אני לא צריך כי לצרכנים יש מתגים משלהם ולכן קניתי מפצל מתח ולא פאנל מיתוג
אני אתייחס רק למס1 ברשימה שלך.
האלטרנטור הוא של 140 אמפר - זה דווקא ידוע ולקחתי את הנתון הזה בחשבון לפני שהגבתי. אתה לא?
הקשר בין גודל אלטרנטור לגודל מצבר, במכוניות - לא כל כך קשיח כמו שאתה כנראה חושב. כשמחשבים מאזן אנרגיה לרכב וקובעים את גודל האלטרנטור לוקחים בחשבון את הצרכנים ולטעינה מקצים סדר גודל של 4 אמפר במצב קבוע ולא משנה אם זה מצבר גדול או קטן. זו לא תחושה, אלא פרקטיקה מקובלת.
במקרה שלנו אם הגעת למצב שאתה טוען יותר מ 10-20 אמפר למצבר לזמן ארוך..... יש בעיות אחרות.
אסף.
אסף,
מאזן האנרגיה של הרכב לא מעניין אותי (לצרכי הדיון הזה).
כל מי שיש לו מצבר של 65AH והיה שואל אותי לגבי הגדלה ל 70, 80, 90.... לא הייתי מהסס ואומר לו שאין בעיה.
אבל להחליף מצבר 65AH בשני מצברי 90AH, אומר שברגע של מצברים ריקים, ההתנגדות (הפנימית), שהווסת רואה היא פי 3~ יותר קטנה.
ולכן שאלתי אותך על מקרה של קצר.
בסופו של יום, מבחינת האלטרנטור, זה מתחיל להראות כמו קצר.
אני חוזר ואומר, אני לא בטוח שיש בעיה, אני רק לא רואה התייחסות (ומספרים) למקרה הזה.
דורון,
אם כל הכבוד לניסיון האישי שלך בהיילקס, זה פשוט לא רלוונטי לדיון הזה.
השאלה עם יש לכם את אותו אלטרנטור, או לייתר דיוק אותו הווסת? (דרך אגב, אתה מדבר על אלטרנטור של 65AH ואסף על 140AH).
והתשובה היא חד משמעית! אין לכם את אותו הווסת!
וזו בדיוק השאלה שאני מנסה לעורר, האם הווסת של הרנגלר של שלמה, יחזיק את המקרה הזה?
דרך אגב,
אחרי שגמרת לספר לנו איך הכל דבש, ואיך מצבר מחזיק אצלך 5 שנים, ואיך שום דבר לא מתקלקל אצלך .....
אני הלכתי הלכתי לחפש את זה -
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/106036-%D7%98%D7%A2%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%92%D7%91%D7%95%D7%94%D7%94-%D7%91%D7%94%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%A7%D7% A1?p=788295&viewfull=1#post788295
ואני רואה שלפני קצת יותר משנה, המצבר שאתה כבר נוסע איתו חמש שנים, והווסת טעינה, הוחלפו.
אתה יודע להגיד למה הווסת שלך התקלקל?
אז יכול להיות שזה לא קשור, אבל בשביל להגיד שזה לא קשור, צריך יותר מידע, והעיקר, להיות יותר יסודיים.
והערה אחרונה -
אתה טוען שהתסריט של ריקון המצברים זה כמו למצוא צוללת בוודאי, אבל באותה נשימה, אומר שזה קרה לך -
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/112712-%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8-%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%A3-%D7%91%D7%A8%D7%A0%D7%92%D7%9C%D7%A8-JK-2010-%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%AA?p=8 49408&viewfull=1#post849408
לפחות תהייה עקבי :-)
ולהיות רציני -
למען הדיון, וכמו שאתה אמרת, הלימוד, אני מציע לעזוב את שאלת מה הסיכוי שזה יקרה (שכל אחד יעשה את החישובים שלו), ולהתרכז בשאלה (התאורטית?) - בהנחה שזה קרה, האם יכול להגרם נזק לאלטרנטור (ווסת) או שאין כל חשש?
דורון
לא הבנתי למה להעדיף פאנל מיתוג על פני מפצל המתח שכבר הזמנתי כשאני לא ממש צריך מתג לכל צרכן (כי כבר יש מתגים לצרכנים- משאבת מים, מקרר, תאורת תא מיטען ו/או תאורת מחנה לכולם יש מתגים משלהם)
גם לא הבנתי למה צריך פיוז על הקו הראשי כשיש פיוז נפרד לכל צרכן גם במפצל שהזמנתי כבר וגם בתיבת המיתוג אם אלך על האופציה הזו.
החבר הציע שפשוט במקום מפצל המתח שאקנה לאותו שימוש תיבת מיתוג שגם תפצל גם יש לה פיוז לכל צרכן וגם יש לה מתג לכל צרכן מתג שכאמור אני לא צריך כי לצרכנים יש מתגים משלהם ולכן קניתי מפצל מתח ולא פאנל מיתוג
טעות שלי בהבנת מה נרכש.
מה שקנית לדעתי הוא הנכון, זה פחות או יותר מה שיש אצלי אחרי המלצות והרבה קריאה ברשת, וזה עובד.
מציע לך להוסיף פיוז על הקו מתח בין המצבר ובין תיבת הפיוזים לצרכנים.
פיוז כמה שיותר קרוב למצבר, והפיוז הזה, שיהיה רב-פעמי בסגנון הזה:
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk% 2Fitm%2F352569138380
קודם כל לבטיחות:
את תיבת הפיוזים שים בנקודה הכי קרובה לצרכנים, ככה אתה לא מתחיל למתוח חוטים ארוכים ברכב.
בנוסף, ככה אתה יכול להתקין חוט (+) אחד ארוך וגיבור לתיבת פיוזים, בלי שתהיה נפילת מתח בגלל אורך החוט, ומתיבת הפיוזים, חוטים קצרים ופחות עבים אל הצרכנים, כי אתה לא חושש מנפילת מתח בגלל אורך החוט.
הרווח הוא גם שבמקרה תקלה, יותר קל להחליף חוט קצר מאשר ארוך שמושחל לאורך הרכב.
היתרון בפיוז רב-פעמי הוא בפשטות ונוחות ניתוק אם עובדים על האוטו או רוצים לנתק את מצבר הצרכנים לגמרי כשהרכב עומד לתקופה.
Slowly..
דרך אגב,
אחרי שגמרת לספר לנו איך הכל דבש, ואיך מצבר מחזיק אצלך 5 שנים, ואיך שום דבר לא מתקלקל אצלך .....
אני הלכתי הלכתי לחפש את זה -
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/106036-%D7%98%D7%A2%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%92%D7%91%D7%95%D7%94%D7%94-%D7%91%D7%94%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%A7%D7% A1?p=788295&viewfull=1#post788295
ואני רואה שלפני קצת יותר משנה, המצבר שאתה כבר נוסע איתו חמש שנים, והווסת טעינה, הוחלפו.
אתה יודע להגיד למה הווסת שלך התקלקל?
אז יכול להיות שזה לא קשור, אבל בשביל להגיד שזה לא קשור, צריך יותר מידע, והעיקר, להיות יותר יסודיים.
שים לב שהמצבר שהוחלף היה הראשי ולא הצרכנים, והוחלף כי היה חלש ואחרי תקופת האחריות, נורמלי לגמרי.
הופס הלכה התיאוריה.
שים לב שציינתי שלא היה חיווי ברכב של חוסר טעינה אלא במדידה עלה שהטעינה לא מיטבית.
לא עבד טוב אולי כי הבקר בן 20שנה?
על פניו אם לא הייתי מודד, לא הייתה שום אינדיקציה לבעיה מבחינת הרכב.
אני לא בא בשום טענה לבקר טעינה בן 20שנה שמתחיל להתעייף.
תכלס החלפתי כי בא לי בקר יותר טוב כי הדרישות שלי השתנו.
בנוסף, זה שפתח את הדיון, וגם מי שנתן לי את הקישור לתחליפי, החליפו לא בגלל מקרר אלא סתם ככה כי גם בטויוטה יש לרכיבים אורך חיים מוגבל.
יאללה ממשיכים:
האלטרנטור הזה, להזכירך, 65אמפר, משרת בהיילקס עד שנתון 95 להזנת 2 מצברים 56-60 אמפר שמחוברים במקביל בלי ניתוק בינהם, ככה מטויוטה מקורי!
(ב-97 עברו למצבר יחיד גדול יותר).
כלומר, גם בטויוטה חשבו שזה כנראה לא בעיה לחבר את האלטרנטור לשני מצברים בקיבולת כפולה מהאלטרנטור, ויש לי הרגשה שהיפנים, כמו יפנים, לקחו בחשבון תרחיש ששכחת אורות ורוקנת את שני המצברים והאלטרנטור יצטרך להתמודד עם האתגר.
במיוחד בדגם שיועד לעולם שלישי.
ובמה זה שונה מרכבים נוספים עם 2 מצברים במקור שאינם מופרדים בכיבוי המנוע?
Slowly..
היי דורון
תודה על ההבהרה.
חסר לך קצת מידע לגבי הסט אפ המתוכנן. כבר כיום יש שני כבלים מאד מאד בריאים ועבים (כבלי רתכת כתומים) שרצים מהמצבר הראשי שבתא המנוע עד לתא המטען ואליהם מחוברים הצרכנים.
מצבר הצרכנים הנוסף ימותקן בתא המטען ואליו יחוברו הצרכנים עם מפצל המתח שיהיה סמוך לו. מצבר הצרכנים יחובר למצבר הראשי עם שני הכבלים שישנם כבר כשהאיזולטור ימותקן על החיבור הזה בתא המנוע סמוך למצבר הראשי.
....
האלטרנטור הזה, להזכירך, 65אמפר, משרת בהיילקס עד שנתון 95 להזנת 2 מצברים 56-60 אמפר שמחוברים במקביל בלי ניתוק בינהם, ככה מטויוטה מקורי!
(ב-97 עברו למצבר יחיד גדול יותר).
Slowly..
אתה ממשיך לערבל ולנפנף בלי מספרים ובלי עובדות -
2X65 ידרוש זרם טעינה חלש יותר מ 2X90AH, האם על זה אפשר להסכים???
(דרך אגב, אסף העלה טענה, שלא משנה מה העומס, הזרם טעינה יהיה אותו הדבר. אני טוען שזו טעות).
אני חוזר ואומר, אני לא יודע כמה, אבל בטוח זה לא אותו הדבר (בסופו של דבר, זה יראה לווסת כמו קצר, זו רק שאלה של כמה ואיזה גודל המצברים).
מבחינתי, כל הדוגמה שלך זה כמו להגיד, ההילקס שלי נוסע 80 קמ"ש, אז הוא יכול גם לנסוע 150....... ואם 150, אז גם 300.....
אתה ממשיך להתעלם מהעובדה הפשוטה, לך יש ווסת ישן (מסוג מסויים) ואצלו יש ווסת אחר לחלוטין, ולכן, פעם נוספת, הסיפור שלך, לא מייצג פה כלום.
האם אתה מכיר את הווסת של הרנגלר? האם אתה יודע מה הזרם המכסימלי שלו? האם אתה יודע מה הזרם טעינ ההמקסימלי של המצברים שלו?
דרך אגב -
זה בדיוק כמו בשירשור על חיבור מצברים במקביל.
יואב פתח ושאל לגבי מצבר פריקה עמוקה במקביל למצבר עופרת, ואתה חזרת והתעקשת שאין בעיה, כי אצלך שני מצברי עופרת במקביל עובדים בסדר.
אני מנסה להגיד לך, לא הכל אותו הדבר, אלוהים נמצא בפרטים הקטנים
(כמו למשל, למה שני מדי זרם בטור, מראים ערכים שונים? למי להאמין? :-) :-) :-) )
ורק עוד הערה קטנה על הכניסה של אלקטרוניקה במקום כל השיטות הישנות של סלילים ונגדים (תחשוב איך מדדו פעם מתח ואיך היום) -
מצד אחד זה מוזיל, יותר מדוייק ונותן הרבה אפשרויות חדשות, מצד שני, בד"כ זה הרבה יותר רגיש.
פעם, ווסת מתח היה חצי מכני, היום זה אלקטרוניקה.
ווסת של היום, זול יותר מדוייק יותר, ואמור לא להתעייף, אבל תן לו קצת זרם או מתח שונים, והוא ישרף לפני שהווסת המכני בכלל יבין שיש מתח.
2X65 ידרוש זרם טעינה חלש יותר מ 2X90AH, האם על זה אפשר להסכים???
.
זיו,
אלטרנטור של 140 מול שני מצברי 90 נמצא במצב טוב יותר מאשר אלטרנטור 65 מול שני מצברי 60..
חשבון פשוט והיקש.
וגם בדיון המצברים ציינתי שיותר מחבר אחד ששומו שמיים מערבב מצברים פריקה ורגיל, אבל אתה מתעלם.
אני נוטש את הויכוח הזה.
Slowly..
זיו.... זה לא מה שכתבתי. כתבתי שבהנדסה - כשמחשבים מאזן אנרגיה כדי להחליט על גודל האלטרנטור, לוקחים אמפרים בודדים לטעינה.
והערת אגב, לאלטרנטור אין קיבולת לכן לא מדברים עליו באמפר שעה אלא באמפר.
ואם אני משווה מצבר 95 א"ש למצבר 30 א"ש, אם תצרוך משניהם אותו הספק באותו זמן (אותו מקרר באותו מחנה), הגדול יתרוקן פחות כלומר המתח שלו ירד פחות כלומר הוא יבקש מהאלטרנטור פחות זרם לטעינה במתח קבוע. זה דווקא טוב מבחינת האלטרנטור. אני לא שם מצבר גדול כדי לשבת שלושה ימים במחנה עם מקרר פתוח רק בגלל שאני יכול. אם הצורך הוא לילה במחנה אז זה השימוש גם אם יש לי מצבר גדול יותר.
מקווה שכוונתי ברורה.
אסף.
ושלמה, אני מתנצל שנקלעת לדיון הזה שהוא הרבה מעבר לשאלה ששאלת, אבל יכול להיות בו עניין בכל זאת.
אסף.
זיו.... זה לא מה שכתבתי. כתבתי שבהנדסה - כשמחשבים מאזן אנרגיה כדי להחליט על גודל האלטרנטור, לוקחים אמפרים בודדים לטעינה.
והערת אגב, לאלטרנטור אין קיבולת לכן לא מדברים עליו באמפר שעה אלא באמפר.
ואם אני משווה מצבר 95 א"ש למצבר 30 א"ש, אם תצרוך משניהם אותו הספק באותו זמן (אותו מקרר באותו מחנה), הגדול יתרוקן פחות כלומר המתח שלו ירד פחות כלומר הוא יבקש מהאלטרנטור פחות זרם לטעינה במתח קבוע. זה דווקא טוב מבחינת האלטרנטור. אני לא שם מצבר גדול כדי לשבת שלושה ימים במחנה עם מקרר פתוח רק בגלל שאני יכול. אם הצורך הוא לילה במחנה אז זה השימוש גם אם יש לי מצבר גדול יותר.
מקווה שכוונתי ברורה.
אסף.
אנחנו קצת מתבדרים.
לגבי מאזני אנרגיה אני לא מתווכח. ההבדל, שאתה כל הזמן מסביר איך הרכב נוסע, ואני מתרכז במה קורה, שיש תאונה.
בזמן התנעה למשל, כל מאזן האנרגיה "קורס", אין לך טעינה, אבל עדיין האלטרנטור והווסת, שורדים.
אני מנסה לחת את הדיון לקצה, שיש בעיה. לא מעניין אותי אם יש טעינה וכמה טעינה, מעניין אותי להיות בטוח, שלא יגרם נזק (באותו רגע).
צודק לגמרי לגבי אלטרנטור, אמפר ואמפר שעה, אין וויכוח. זה היה קיצור של המשפט - אלטרנטור שתוכנן לטעון מצבר של 65AH.
לגבי החלק השני (ועוד פעם, רק בשביל הידע והלימוד), אני חושש שאתה טועה.
ואני חוזר לטענה של בא נדבר מדוייק, ולא ניפנופי ידיים ותחושות בטן.
בא נקח את הטענה שלך (מצבר 30AH לעומת 90AH), אם במקום ה 30AH, אתה שם מצבר של תאורת חרום 7AH, ואתה צורך נגיד 5AH (ממצבר 7AH וממצבר 90AH), אתה עדיין קובע במפורש שזרם הטעינה של ה 7AH יהיה גבוה מזה של ה 90AH?
אז יכול להיות שבין 90 ל 30 אתה צודק, אבל מניסיון שלי עם מצברים (ולאחרונה זה ליתיום), זה במפורש לא כך.
זרם הטעינה מושפע מאוד מגודל המצבר (וזה עושה הגיון, שחושבים על הכימיה ועל ההתנגדות הפניית של מצבר).
אני מקווה שלפחות על המקרה של מצבר שגמר את חייו, אתה מסכים איתי שזרם הטעינה של של ה 90AH יהיה גבוה מזה של ה 30AH.
לא במקרה, הדוגמה שנתנתי בהתחלה, התייחסה למצבר שגמר את חייו, בדיוק את כל הרעש (ואי הוודאות הזה) נסיתי להוציא מהמשוואה.
- - - Updated - - -
שלמה,
שים לב שזה איזולטור "אלקטרוני" (מבוסס MOSFET) (ולא מכני).
להערכתי, אתה צריך לצפות לנפילת מתח של סביבות החצי וולט (לפחות). (5% מ 13.5V מתקרב ל 0.7V).
אני לא יודע מה המפרט של המצבר פריקה, אבל זה עלול להיות בעיה (המצבר לא יטען עד הסוף).
מציע לך לבדוק את המספרים.
שלמה, אסף, דורון,
לא מתייחסים כי.....?
זיו
בדקתי שוב, המצבר שנרכש כמצבר צרכנים אינו מצבר פריקה אלא מצבר אטום "רגיל".
לגבי הירידה במתח ההטענה כתוצאה מהאיזולטור אין לי מושג איך זה משפיע ועוד יותר לא ברור לי למה אתה צופה ירידת מתח כזו בעוד היצרן מצהיר מפורשות שאין ירידה כזו:
Microcontroller based on zero voltage drop and efficient
Isolation through MOSFET for negligible voltage drop and higher efficiency, MOSFET gives a longer service life than relay isolator and allow high peak current passing
הצהרות אלו של היצרן דווקא נשמעות לי הגיוניות על בסיס מעט ההבנה שלי בחשמל למיטב ידיעתי טרנזיסטורים כמעט ולא צורכים מתח או מה שלא יהיה..
זה המצבר שרכשתי ומיועד לצרכנים
.124697
אתה נותן דוגמה של מצבר 7 א"ש שאיבד 5 א"ש וזה לא רלוונטי לדיון.
כמה שהמצבר נפרק פחות באחוזים הוא מושך פחות זרם בטעינה במתח קבוע. זה מופיע שחור על גבי pdf בכל מקום שעוסק בטעינת מצברי עופרת. אתה מנסה להסיק משהו מטעינה של מצברי ליתיום אולי.....
אסף.
זיו
בדקתי שוב, המצבר שנרכש כמצבר צרכנים אינו מצבר פריקה אלא מצבר אטום "רגיל".
לגבי הירידה במתח ההטענה כתוצאה מהאיזולטור אין לי מושג איך זה משפיע ועוד יותר לא ברור לי למה אתה צופה ירידת מתח כזו בעוד היצרן מצהיר מפורשות שאין ירידה כזו:
Microcontroller based on zero voltage drop and efficient
Isolation through MOSFET for negligible voltage drop and higher efficiency, MOSFET gives a longer service life than relay isolator and allow high peak current passing
הצהרות אלו של היצרן דווקא נשמעות לי הגיוניות על בסיס מעט ההבנה שלי בחשמל למיטב ידיעתי טרנזיסטורים כמעט ולא צורכים מתח או מה שלא יהיה..
.124697
שלמה ,
נתחיל בתחום שלך :-) ,
שים לב, כתוב
negligible, שזהה בעברית זניח. לא נאמר אפס או לא קיים. עכשיו לך תגדיר זניח :-)
אין MOSFET שאין לו מפל מתח, פשוט אין רכיב כזה.
אבל המפתח נמצא בנתון יעילות : 95% (5% הפסד מאפשר להגיד זניח :-) ).
הסבר חשמלי קצר -
שני המצברים והאיסולטור, עובדים בטור - הזרם בכל השלושה, בדיוק אותו הדבר.
שאנחנו מדברים על יעילות (של כל רכיב, והאיסולטור במקרה הזה), אתה מדבר על ההפרש בין הספק הכניסה לבין הספק היציאה.
הספק הכניסה, זה המתח בכניסה * זרם הכניסה.
הספק היציאה, זה המתח ביציאה * זרם היציאה.
אם יש הבדל בהספקים (ויש הבדל של 5%, זה ה 95% יעילות) והזרם בכניסה וביציאה זהה, כלומר, המתח ביציאה נמוך בערך ב 5%.
בהנחה שהמתח טעינה הוא 13.5V (שים איזה מספר שבא לך), זה אומר שיש אובדן של בערך 0.7V. (וזה גם מספר שעושה שכל לגבי המקובל ב MOSFET)
אבל, אתה אומר שזה מצבר רגיל, אז בכלל לא בטוח שזו בעיה.
אני אחראי למידע של האובדן 0.7V, מה המשמעות למצבר עופרת ? לא יודע.
אסף? חנן?
andy.shaked
26-06-19, 21:24
המצבר שקנית הוא מצבר AGM , ניתן לקרוא באתר החברה.
הוא כן מצבר פריקה עמוקה.
האיסולטור שבחרת מותקן מספר חודשים אצל חבר שלי ברכב ועובד מצוין , אבל הוא משתמש בו למצבר עופרת רגיל
#המדען_המטורף
אם זה AGM, אז יכול להיות שהנפילת מתח שלו אפילו טובה
https://batteryuniversity.com/learn/article/absorbent_glass_mat_agm
andy.shaked
26-06-19, 22:33
אלו הנתונים של מצבר זהה של החברה רק בקיבולת 95 אמפר
מקווה שזה יעזור לכם מבחינת נתונים https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190626/39fa9be36e5173a063c611e150d54005.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20190626/fb5c613f05010e48ff6eb6bfe4556c3e.jpg
#המדען_המטורף
.[/COLOR]124697
250שקל למצבר 90אמפר?
איפה קישור?
Slowly..
המצבר שקנית הוא מצבר AGM , ניתן לקרוא באתר החברה.
הוא כן מצבר פריקה עמוקה.
האיסולטור שבחרת מותקן מספר חודשים אצל חבר שלי ברכב ועובד מצוין , אבל הוא משתמש בו למצבר עופרת רגיל
#המדען_המטורף
אתה יכול בבקשה לתת קישור.
אני לא מצאתי את המפרט של LFP1290B
- - - Updated - - -
250שקל למצבר 90אמפר?
איפה קישור?
Slowly..
ניר אבידר, שכן שלך מאשדוד -
054-788-4407
- - - Updated - - -
אלו הנתונים של מצבר זהה של החברה רק בקיבולת 95 אמפר
מקווה שזה יעזור לכם מבחינת נתונים https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190626/39fa9be36e5173a063c611e150d54005.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20190626/fb5c613f05010e48ff6eb6bfe4556c3e.jpg
#המדען_המטורף
הייתי נזהר מהסקת מסקנות מהירה.
הלכתי לאתר שלהם, לאות האחרונה (B במקרה הזה, או A, או HR או D) יש משמעות גדולה, זה היעוד של המצבר (ה מספר 1290 פשוט אומר 12V 90AH).
ולכן, מה שחשוב זה להשוות גרפים של מצבר עם אותה סיומת
גם אני ניסיתי למצוא המיפרט של המצבר שרכשתי באתר החברה ולא מצאתי את המספר המדוייק של הדגם שרכשתי.
אבל עבור 250 ש"ח - נראה לי שווה ושזה ימלא את ייעודו כמצבר צרכנים בכל מקרה.
andy.shaked
27-06-19, 10:06
הייתי נזהר מהסקת מסקנות מהירה.
הלכתי לאתר שלהם, לאות האחרונה (B במקרה הזה, או A, או HR או D) יש משמעות גדולה, זה היעוד של המצבר (ה מספר 1290 פשוט אומר 12V 90AH).
ולכן, מה שחשוב זה להשוות גרפים של מצבר עם אותה סיומת
אני משתדל לא להטעות וגם הפעם לא הייתה כוונה שכזאת
נכון שיש משמעות לסיומת אבל להבנתי A,B,C נמצאים באותה קטגוריה תחת קטגוריית סטנדרט ובראש העמוד כתוב שהמצבר הטכנולוגית AGM
למי שמעוניין להשוואת בין האותיות קיימים מספר מצברים בטבלה שיש data sheet לכל האותיות
1240 קיים a+b לדוגמה
http://www.efirstpower.com/Products_Standard_Battery.html
#המדען_המטורף
ז
.124697
האם בטוח לאחסן מצבר כזה בתא המטען? צריך להיות בתוך קופסא אטומה, או רק בתושבת?
גם אני ניסיתי למצוא המיפרט של המצבר שרכשתי באתר החברה ולא מצאתי את המספר המדוייק של הדגם שרכשתי.
אבל עבור 250 ש"ח - נראה לי שווה ושזה ימלא את ייעודו כמצבר צרכנים בכל מקרה.
מצבר AGM מחברה "ידועה" עולה לפחות 800 ש"ח, המחיר הזה בהחלט מפתיע.
כמה אחריות?
במחיר כזה, גם הוא יחזיק שנה וחצי, זה כדאי.
andy.shaked
27-06-19, 16:07
לא יודע לגבי האחריות.
האמת שלא עניין אותי במחיר הזה
יש לי מספר חברים שקנו מצבר כזה והתקינו אותו בתור מצבר צרכנים . עובד להם כבר כחצי שנה ללא בעיות מיוחדות
כולם ללא מטען dc-dc ברכב , לטענתם המצבר נטען אבל ככל הנראה לא עד לטעינה מלאה, והם מדווחים על טעינה יחסית איטית כאשר משתמשים רק באלטרנטור ואיסולטור, חלקם רכשו מטען ביתי לטובת טעינה מלאה
#המדען_המטורף
לטענתם המצבר נטען אבל ככל הנראה לא עד לטעינה מלאה, והם מדווחים על טעינה יחסית איטית כאשר משתמשים רק באלטרנטור ואיסולטור, חלקם רכשו מטען ביתי לטובת טעינה מלאה
#המדען_המטורף
מה הקשר בין המבודד מצברים וקצב הטעינה?
הוא אמור להיות שקוף למצבר ברגע שמחובר.
לפי המפרט שצרפתם, מתח הטעינה 13.5, זה לגמרי בטווח טעינה של אלטרנטור תקין, ועל פניו מציינים שם שהטעינה של AGM מהירה יותר ממצבר עופרת באותם תנאים, אז למה שתהיה בעיה?
Slowly..
אם, כמו אצלי, המפריד מצברים מפסיד 0.7 וולט, ואם הווסת טעינה לא מפצה על זה ... מתח הטעינה יהיה נמוך.
אסף.
אבל הווסת רואה מה מגיע אל המפריד, לא מה שאחריו, לא?
אצלי הקריאה מהמצבר צרכנים שאחרי המפריד, זהה לקריאה מהראשי.
איפה אתה רואה את ההפסד ?
Slowly..
אסף ,דורון,
כתבתי את זה כבר פה -
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/112712-%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8-%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%A3-%D7%91%D7%A8%D7%A0%D7%92%D7%9C%D7%A8-JK-2010-%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%AA?p=8 49396&viewfull=1#post849396
זה מפצל אלקטרוני ולכן הוא יפיל בסביבות 0.7V (כמו אצל אסף), אין שאלה זה בטוח.
דורון,
לך יש מפצל מכני, ולכן אין לך (כמעט) הבדל בין המתחים.
בכל מקרה, הווסת בודק על המצבר הראשון, ולכן השני יטען ל 0.7V פחות.
250 שקל למצבר 90 א"ש זה מחיר מעולה ודאי שמתבקש קישור לרכישה...
לפני כמה שנים רכשתי במבצע, במחיר רק מעט נמוך יותר, מצבר דומה אבל 18 א"ש לטובת שימושי מחנה בעיקר תאורה וכו''...
מצבר כזה במחיר כזה נשמע פתרון מצוין להרבה פרוייקטים הנכתבים כאן מדי פעם...
נשלח מהנייד שמתעקש "לתקן" את האיות...
יש דרך פשוטה לבדוק מצברי AGM האם המצבר הזה הוא לא מוצר נחות?
דוג׳
במצברי עופרת יש הבדל בולט במשקל בין הזולים מאד/חלשים לטובים(בכוונה לא רושם ממותגים).
?
Slowly..
התנגדות פנימית.. אבל במחיר כזה.. שיהיה מוצר נחות.
אסף.
לגבי קישור לרכישת המצבר.
חבר ראה בקבוצת פייס בוק של קראוונים והזמין גם לי. אם אני לא טועה היו רק 20 מצברים כאלו במחיר כזה וכולם נחטפו.
אם יהיה שוב אעדכן כאן.
האמת שבצרוף מקרים שלא קשור לשרשור זה פגשתי אתמול אחד מחברי האתר.
הפגישה הייתה אצל חבר אחר עם קראוון ותוך דקות היה מפגש של 4 ג'יפאים שחלקם גם אנשי קראוונים ושם ראיתי ושמעתי פרטים נוספים על המצבר הזה.
חבר אחר, בהקשר אחר, סיפר שבקבוצות שונות בפייסבוק רצה מודעה דומה על מישהו שברשותו כמות קטנה של מצברים אלו ומוכר במחיר שציינת. לפי כמות התגובות וההתעניינות - כנראה גמרו את המלאי, אבל לא בדקתי.
מדובר על מצבר עופרת אטום (מפורסם כנראה בטעות המצבר פריקה עמוקה).
נשלח מהנייד שמתעקש "לתקן" את האיות...
היי ארז
כנראה שאני החבר שפגשת..:D
קישור לנתוני היצרן-https://www.firstpowersales.<wbr>com/reserve-deep-cycle-<wbr>battery/48277527.html (https://www.firstpowersales.com/reserve-deep-cycle-battery/48277527.html)
ויש כמובן מצברי עופרת פריקה עמוקה - זו לא טעות.
קניתי לעצמי אחד במחיר הזה שישכב אצלי..
היי ארז
כנראה שאני החבר שפגשת..:D
קישור לנתוני היצרן-https://www.firstpowersales.<wbr>com/reserve-deep-cycle-<wbr>battery/48277527.html (https://www.firstpowersales.com/reserve-deep-cycle-battery/48277527.html)
ויש כמובן מצברי עופרת פריקה עמוקה - זו לא טעות.
קניתי לעצמי אחד במחיר הזה שישכב אצלי..
במחיר הזה, אם זה עושה משהו, זה שווה.
אבל,
שים לב שבקישור ששמת, בתמונה, מה שכתוב על המצבר זה LFP1290.
בתאור , כתוב LFP1290D.
בתמונה של שלמה (מה שרץ בוואטסאפ) כתוב LFP1290B.
אין לי מושג אם כל הבילבול הוא מקרי או מכוון, אבל ברור שלפחות לפי האתר של היצרן, זה לא אותו המצבר .
יהיה מעניין אם מישהו שקנה-
1- ישקול את המצבר.
2- יעביר אותו מחזור אחד של פריקה וטעינה עם מודד.
אני מודה, המחיר נראה טוב מדי, משהו לא מסתדר.
לפי הנתונים זרם הטעינה המקסימלי שלו הוא 27 אמפר, לא מתאים לחיבור ישיר לאלטרנטור של רכב.
נתון נוסף הוא שזה מצבר ups ולא solar system, אין שם נתונים על מספר מחזורי טעינה אבל בדר"כ למצברי ups יש משמעותית פחות מחזורי טעינה מאשר למצברי solar system
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
נלחצתי עכשיו, אם זרם הטעינה המקסימלי של המצבר שרכשתי הוא 27 אמפר ואני מתכוון לחבר אותו לראשי עם איזולטור בינהם ובהמשך כמובן גם לאלטרנטור שאצלי מוציא זרם של 140 אמפר (נאמר כאן בשירשור) - מה התוצאה?? אפשרי בכלל ??
האלטרנטור מספק זרם לפי דרישה....
אין בעיה
אנחנו לא בשרשור על מכוני רישוי סטיקים וויסקי, כדאי שאמירות שנכתבות פה, יהיו מוגובות ומבוססות.
עזבו את הכסף, זה פשוט יכול להגמר בשריפה.
בקיצור, מי שאומר אין בעיה, שיסביר.
האמת שגם אני ראיתי את ה 27A הזה, אבל בגלל שכל האתר של הייצרן, קצת מבולגן ולא ברור, ומאחר, ועד עכשיו לא בדיוק ברור לי איזה מצבר זה בדיוק (מבחינה טכנולוגית), אז לא אמרתי כלום.
אבל אם ארז כבר העלה את זה, ומאחר וכבר קנית -
1- תרוקן את המצבר עד הסוף (נגיד 10-10.5V).
2- תחבר לרכב (שהמנוע עובד, חיבור טוב, כמו שאתה מתכוון, כבלים עבים).
3- תבדוק זרם טעינה וטמפרטורה (לראות שהמצבר לא מתחמם יותר מדי).
אם זה עובר את ה 30A (ליותר מ 10 שניות) ו \ או מתחמם, תנתק ותחזור לדווח.
אני חוזר על המשפט שכבר כתבתי פה -
אני לא אומר שיש בעיה, אני רק אומר שכדאי לוודא ולא להתעלם .
זו יכולה להיות טעות יותר כואבת מהחלפת מנוע או גיר :-(
זיו
אני בדעתך, כשמדובר בענייני חשמל וסכנת קצר/ שריפה/ התחממות- פיצוץ המצבר אני בדעה שעדיף לנקוט משנה זהירות. לכן, מבלבל לכם כאן המוח.
אני הדיוט מוחלט בענייני חשמל, בטח שאין לי מכשירי המדידה הנדרשים - בהחלט מתכוון לוודא ולבדוק את מה שאמרת בעזרת חברים שמבינים יותר ובעלי המיכשור המתאים למדידה.
האלטרנטור מספק זרם לפי דרישה....
אין בעיהדרישה של מי? במערכת טעינה יש בקר שדוחף זרם ולא המצבר הוא זה שמושך.
אין במצבר עופרת, agm או כל אחד מסוגי המצברים האלה אלקטרוניקה שמבקרת את הזרם, כמה זרם שמעגל הטעינה ידחוף יכנס למצבר.
אני עדיין טוען שהמצבר הזה מתאים למערכות גיבוי ולא לחיבור ישיר לאלטרנטור
בקיצור, מי שאומר אין בעיה, שיסביר.
אתה רציני זיו? זה באמת איך שהמחשבה שלך עובדת? אני מדבר על המשפט הזה בלבד.
למה לא ההיפך? מי שחושב שיש בעייה, הוא זה שיבדוק, ינמק ויגיע למסקנה האם החשש שלו נכון או לא.
אתה רציני זיו? זה באמת איך שהמחשבה שלך עובדת? אני מדבר על המשפט הזה בלבד.
למה לא ההיפך? מי שחושב שיש בעייה, הוא זה שיבדוק, ינמק ויגיע למסקנה האם החשש שלו נכון או לא.
כן,
בנושא בטיחות, הנחת העבודה שיש בעיה (ולכן צריך לחפור ולברר את הפרטים).
מי שקובע שאין בעיה (כלומר אפשר להמשיך ללא דאגה), שיסביר ע"ס מה הוא קובע את זה.
נמרוד,
במיוחד בשבילך, חיפשתי את הקישור הבא.
מומלץ לקרוא, במיוחד את הפיסקה האחרונה ( של פות"ש)
:-) :-) :-)
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/112761-%D7%A1%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%A2%D7%9C-%D7%A7%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%A7%D7%A8%D7% 95%D7%96%D7%A8-%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%94-%D7%98%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%9C%D7%94%D7%A0%D7%A4%D7%9C%D7%93?p=8 49913&viewfull=1#post849913
לפי הנתונים זרם הטעינה המקסימלי שלו הוא 27 אמפר, לא מתאים לחיבור ישיר לאלטרנטור של רכב.
נתון נוסף הוא שזה מצבר ups ולא solar system, אין שם נתונים על מספר מחזורי טעינה אבל בדר"כ למצברי ups יש משמעותית פחות מחזורי טעינה מאשר למצברי solar system
חבל... כל כך הרבה חוסר ידע..
לשיטתך מסוכן להגדיל אלטרנטור כי הוא "ידחוף'' זרם גבוה וישרוף צרכנים..
למשל אורות דרך צורכים כ 10 אמפר במקסימום הם יישרפו בטוח...
הגדלת אמפראז' בבית תשרוף את כל מכשירי החשמל נכון...?
וכו' וכו'
אני סיימתי כאן.
וכו' וכו'
אני סיימתי כאן.
חבל, כל כך הרבה חוסר ידע ....
זה ממש לא מה שארז כתב.
וכו' וכו'
אני סיימתי כאן.
אני רוצה לשמוע מה יש לך להגיד.
מניח שאני לא היחיד.
אם יש לך מה להשכיל אותנו אז קדימה, אחרת מה שווה התגובה?
Slowly..
אז אני אעשה סדר, קצת חשמל בסיסי.
אין דבר כזה לדחוף זרם (זה לא נוזל או גז).
1- אלטרנטור עצמו הוא מקור מתח, עליו מחובר הווסת. הווסתים של היום יותר חכמים מבעבר, וכוללים מעגלי הגנות אבל הבסיס נשאר אותו הדבר - הווסת ינסה לשמור על מתח יציאה מוגדר (נגיד איזה ערך בתחום 13.2-14.2V?), ולצורך כך האלטרנטור יספק כמה זרם שהצרכנים צורכים, עד גבולות היכולת שלו.
כלומר עם יחובר עומס קטן (התנגדות גבוהה) הווסת יספק מעט זרם, וישמור על המתח, וככל שההתנגדות של העומס תרד, הזרם יעלה, עד הזרם המכסימלי שהווסת והאלטרנטור מיועדים לספק (ווסת חכחם יודע למשל גם לתת יותר זרם לזמן קצר , להרגיש את החום של האלטרנטור, ולתת יותר זרם שקר ופחות שחם וכו').
2- הווסת לא "מבין", מי ומה מחובר אליו. מבחינתו, כל אוסף הצרכנים (מהטעינה של המצבר ועד כל צרכן ברכב), נראה כמו צרכן אחד גדול.
3- הזרם שיוצא מהווסת יתחלק בין הצרכנים ביחס הפוך להתנגדות שלהם (והפרשי הפוטנציאל, במקרה של טעינת מצבר).
4- כאמור, שמעמיסים על הווסת מעל עומס מסויים, יכול להיות שהמתח ירד. ככל שהמצבר יטען חזרה, המתח של הווסת יעלה, עד הערך שנקבע לו, ואז הזרם ירד (שהמצבר מגיע למתח המקסימלי של הווסת, זרם הטעינה יורד לערכים מאוד נמוכים. מצבר עופרת ימשיך לצרוך זרם מהאלטרנטור כל הזמן, אבל מצבר כמו ליתיום, חייבים לנתק ממקור הטעינה).
5- המספר של האמפר (140 במקרה הזה) מייצג את הזרם המכסימלי שהאלטרנטור מסוגל לספק, אבל רוב הזמן, האלטרנטור מספק הרבה פחות. כלומר, לאלטרנטור יש "רזרבת" הספק גדולה, מה שאומר, שצרכן (נוסף) עם התנגדות נמוכה יכול לקבל הרבה זרם.
6- למצברים אין הגנה , בקרה, על הזרם (מצברים שיש להם כביכול הגנה, זה בגלל שהוסיפו להם בקר, או כל הגנה אחרת בתוך המארז).
7- הזרם שמצבר יצרוך בטעינה, יהיה הפרש המתחים בינו לבין המקור (הווסת של האלטרנטור) לחלק להתנגדות (ההתנגדות הפנימית של המצבר + כל המחברים והכבלים). כלומר שהמצבר ריק יהיה הפרש מתחים גדול יותר, ולכן צפוי זרם טעינה גבוהה יותר (דרך אגב - ברוב המצברים, ההתנגדות הפנימית משתנה כתלות בטעינה. ככל שהמצבר טעון יותר, ההתנגדות יורדת. כלומר, זה דווקא מרסן, שהפרשי המתח גבוהים גם ההתנגדות הפנימית גבוה יותר).
8 - למצברי רכב ומצברי AGM (כולל ל UPS וכלים חשמליים)אין מנגנון הגנה \ בקרה פנימי.
9- שכתוב על מצבר שזרם הטעינה שלו הוא 27A, יכול להיות, אבל לא חייב ולא בטוח, שאם המתח המינמלי של המצבר הוא נגיד 9V, והמתח טעינה המכסימלי הוא 13.5V אז אם למצבר תהיה התנגדות פנימית גדולה מ 27/(13.5-9) כלומר 0.166 אוהם, אז כל עוד לא עוברים את המתח טעינה המקסימלי, אין מה לדאוג לגבי ה 27A.
אבל, דווקא למצבר AGM יש התנגדות פנימית נמוכה ממצבר עופרת רגילים, ולכן סביר להניח, שאם המצבר יפרוק מספיק נמוך, יכולים להתפתח זרמי טעינה גבוהים מהמותר. מצברים "טובים" מבוססי ליתיום למיניהם, הם בעלי התנגדות פנימית נמוכה ביותר ומיועדים לספק זרם בסדרי גודל יותר חזק מזרם הטעינה שלהם (ולכן גם חייבים בקר טעינה).
10- לפי ארז, זה מצבר שמיועד ל UPS (ולא לרכב), כלומר בהחלט סביר שהוא מיועד לעבודה עם ספק מבוקר, שדואג להגביל את הזרם לפחות מ 27A. כאמור, האלטרנטור יכול גם להגיע ל 140A, ולכן יש פה בהחלט סכנה לזרם טעינה גבוהה מהמותר.
10- יתרה מזאת, עד עכשיו התעלמנו מהנתון של מתח טעינה. על המצבר כתוב מתח טעינה מכסימלי 13.5V, אבל אצלי בטרופר, המתח של הווסת מגיע גם ל 14.2V! מה זה יעשה לזרם טעינה? מה זה יעשה לחיי המצבר? מה המתח טעינה של הרנגלר של שלמה? אולי הוא בכלל 13.2 (כמו הצ'ירוקי של בועז?).
כאמור, הכל ספקולציות. ממש לא ברור איזה מצבר זה (מבחינה הרכב חומרים), וחסרים המון נתונים לגבי ההתנהגות שלו.
אבל!, יש פה פוטנציאל ברור לבעיה, ולכן, כל עוד לא מוכח אחרת, כדאי מאוד להזהר.
יש פה שרושור שהגדיר מצברי ליתיום כפצצה מתקתקת, אני הייתי הראשון שקפץ ואמר שזה מוגזם, ולא צריך להמנע משמוש בליתיום.
אבל זה לא אומר שאפשר לעשות שכונה.
אם כזה חיפוף, גם מצבר עופרת יהפוך לפצצה מתקתקת:-(
כן,
בנושא בטיחות, הנחת העבודה שיש בעיה (ולכן צריך לחפור ולברר את הפרטים).
מי שקובע שאין בעיה (כלומר אפשר להמשיך ללא דאגה), שיסביר ע"ס מה הוא קובע את זה.
ואללה. טוב שזו עדיין מדינה חופשית ולא צריך את האישור שלך לעשות דברים :D
כבר התאמתם מקרר למצבר הנוסף?
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
חברה אתם קצת יורדים לפסים אישיים ועוקצניים מדי לטעמי ולא ברור לי למה אבל בבקשה תתאפקו.
זיו, אם אתקין בקר טעינה על הקו שמוביל למצבר הצרכנים זה יכול למנוע את הסיטואציה של העברת זרם גבוה מדיי מהאלטרנטור למצבר הצרכנים?
אני מתכוון לבקר טעינה שלרוב מצרפים למערכות טעינה סולאריות.
וכו' וכו'
אני סיימתי כאן.יש הבדל בן האמפראז׳ בבית כשהמתח קבוע לבין מקור זרם שדוחף זרם.
וכן, לא תמיד בריא להגדיל אלטרנטור בלי שום קשר תאורות הדרך, כי המצבר דואג למתח קבוע.
גם אני סיימתי כאן
מי שדואג למתח קבוע ברכב הוא מייצב המתח, אשר נמצא לרוב בתוך האלטרנטור. לכן קוראים לו מייצב מתח.
אם רוצים לדייק בקוצו של יוד, המייצב (כשהוא תקין כמובן) שומר את מתח המוצא שלו ברמה קבועה כל עוד האלטרנטור מסוגל לספק לו מספיק אנרגיה לשם כך. אם צריכת הזרם של הצרכנים גבוהה מיכלתם של האלטרנטור והמייצב לספק, המתח ירד בהתאמה לצריכה.
כאשר המייצב תקין, בשום מצב המתח במערכת החשמל לא יעלה על מתח הטעינה המוגדר, ולא משנה כמה תגדילו את האלטרנטור.
יש הבדל בן האמפראז׳ בבית כשהמתח קבוע לבין מקור זרם שדוחף זרם.
בהקשר שלנו, מיהו אותו "מקור זרם שדוחף זרם" ?
בהקשר שלנו, מיהו אותו "מקור זרם שדוחף זרם" ?האלטרנטור והוסט דוחפים זרם כל עוד המתח לא עובר את הרמה המוגדרת, במקרה של רכב המתח מוגדר ל 14.2 וולט.
מטען פרימיטיבי הוא בעצם מקור זרם שמוגבל ע"י מתח, הוא דוחף זרם בגבול מסויים עד שהמתח מגיע לרמה רצויה.
בפועל המטענים יותר חכמים.
הסבר מפורט על האלגוריתם מתוך אתר שעלה כאן כבר כמה פעמים.
https://batteryuniversity.com/learn/article/charging_the_lead_acid_battery
מה שרשם דידו זה נכון תמיד. חוקי החשמל לא משתנים ממקום למקום...
את עוצמת הזרם במעגל חשמלי קובע הצרכן כתלות בהפרש הפוטנציאלים בינו לבין המקור, ובהתנגדות שלו. אין קשר להספק המקור.
זה בטח לא נכון (וכן, זה מראה על חוסר ידע בתחום, מה לעשות...), להגיד שבגלל שזרם הטעינה של המצבר הוא נמוך מהזרם המקסימלי שהאלטרנטור מסוגל להוציא, אז זה לא מתאים.
במידה ומתח הטעינה של המצבר הנ"ל תואם למתח הטעינה של מערכת החשמל ברכב (האלטרנטור), אני לא רואה חשש מלהשתמש בו.
ומתח הטעינה זו נקודת המפתח כאן...הזרם הוא הפועל היוצא מכך ולא ההיפך, ומתח הטעינה במערכת מווסת/מבוקר.
במקרי קצה של התנגדות נמוכה מאוד יחסית, בגלל מצב פריקה גבוה מאוד יחסית, פלוס הפרש פוטנציאלים גבוה יחסית עקב ערך מוגדר גבוה יחסית של מתח טעינה ברכבים מסוימים, עלול להתפתח זרם טעינה גבוה, ולא בהרבה, מזרם הטעינה המקסימלי של המצבר (הספציפי הזה). וגם זה יהיה לפרק זמן קצר יחסית של בתחילת הטעינה, נו אז??
מה ההבדל בין מעגל זה למעגלים אחרים ברכב שיש חשש לזרם יתר?
רוצה לומר, מה הבעיה לשים הגנה בקו הזה בדמות נתיך של 27 אמפ, שאם במקרה הכי גרוע (והפחות מעשי), ינתק את אספקת המתח אליו?
אם כבר...מה ההבדל בין מצבר זה למצבר רכב רגיל בנקודה הזו מבחינה בטיחותית? למה עד עכשיו זה היה non issue?? למצבר רגיל אין זרם טעינה מקסימלי?
טל.
כניראה שלא קראת את מה שכתבתי.
בשום מקום לא הזכרתי את המילה הספק, אני כתבתי זרם.
עכשיו בו נעשה תרגיל פשוט בתורת חשמל.
בו נניח לרגע שיש דבר כזה מקור זרם שמספק 1 אמפר עד שהמתח עליו מגיע ל 14.2 וולט ואז הוא נהיה מקור מתח פשוט (כלומר מספק עד 1 אמפר כדי לשמור על מתח קבוע)
עכשיו בו נניח שהוא מחובר למצבר שהתרוקן למתח של 10.5 וולט דרך נגד של חצי אוהם, מה המתח על מקור הזרם?
(תשובה 11 וולט)
מה הזרם במעגל?
(תשובה 1 אמפר)
עכשיו נניח (רק לשם ההנחה) שהמצבר נטען ומגיע למתח של 13.7 וולט, מה יהיה המתח על מקור הזרם? אותם 14.2 וולט מפורסמים שבהם מקור הזרם מפסיק לדחוף זרם ומתחיל לשמור על מתח קבוע.
זה מטען מצברים וזה לא משנה שום חוק בסיסי בחשמל ועדיין המטען הוא זה שקובע את הזרם כל זמן שהמצבר לא הגיע לרמת טעינה מסויימת.
ארז,
חשמל זה לא נוזל או גז, אין דבר כזה "לדחוף זרם".
נעזוב רגע מנגנוני הגנה ופיצוי של ווסתים מודרנים, התפקיד של הווסת ברכב נורא פשוט, זה ספק מתח (לא ספק זרם), הווסת ינסה לספק זרם משתנה (לפי העומס המחובר), עד נגיד 90 או 140 אמפר, במתח קבוע נגיד 14.2V.
אם הזרם גבוהה מהזרם המירבי (או לחלופין פשוט סל"ד נמוך, שלא מאפשר זרם מירבי), המתח יהיה נמוך מהמתכונן.
רוב הצרכנים ברכב הם צרכן פסיבי "טיפש", כמו מנורה או מנוע חשמלי, יש להם התנגדות נתונה, והם יצרכו זרם לפי חוק אוהם.
מצבר מתנהג שונה, למצבר יש פוטנציאל שלו.
לצורך הפשטות, בא ונניח שההתנהגות הפנימית שלו קבועה (זה לא מדוייק, אבל זה קירוב מספיק).
הווסת יוציא 14.2V וזרם הטעינה יהיה - מתח הווסת - מתח המצבר, לחלק להתנגדות במעגל (התנגדות פנימית של המצבר + הכבלים והחיבורים).
ככל שמצבר יטען, יסגר הפרש המתחים בינו לבין הווסת, וזרם הטעינה ירד.
שהמצבר יגיע למתח הווסת, הזרם ירד (כמעט) לאפס.
פשוט ולא מסובך.
טל,
אתה צודק בעקרונות הבסיסים של החשמל, אבל מפקשש נקודה אחת גדולה לגבי מצברים (וצרכנים נוספים כמו לד, שהם לא רכיב פסיבי "קלאסי").
מצבר עופרת רגיל, מיועד לעבוד ללא מטען, הוא בנוי כך שההתנגדות הפנימית תבטיח שזרם הטעינה (שיכול להיות מאוד גבוהה), לא יעבור את הזרם המקסימלי.
אותו הדבר לגבי מנורה למשל. המתח יכול להשתנות בין 12 ל 14.2, הזרם ישתנה בהתאם והכל יעבוד תקין.
אבל מצברים מסוימיים , יש התנגדות פנימית מאוד נמוכה, ולכן זרם הטעינה יכול להגיע לערכים מאוד גבוהים, יותר ממה שהמצבר יכול לסבול.
במקרה הזה, כתוב במפורש 27A.
אבל הנקודה החשובה, בניגוד למצבר עופרת, במצברים האלו, המצבר עצמו לא יכול להגן על עצמו מפני זרם טעינה גבוהה מדי.
אפשרות אחת לטעון מצבר כזה זה ממקור חלש (ספק שפשוט לא יכול להגיע לזרם המקסימלי של המצבר).
אבל ברגע שהאלטרנטור של הרכב, חזק יותר מזרם הטעינה של המצבר (וכאמור המצבר לא יודע להגן על עצמו) צריך מטען יעודי שידע לשלוט בזרם הטעינה.
מטען כזה הוא בעצם מקור זרם, הוא יוריד (אוטמטית) את מתח היציאה שלו, כך שהזרם יהיה לפי מה שנקבע. ככל שהמצבר יטען יותר, גם המקור זרם יעלה את מתח היציאה שלו, כך שזרם הטעינה ימשיך להיות קבוע
במקרה הפשוט, שהמתח יגיע למתח הטעינה המירבי, הספק יפסיק לעלות את המתח, המתחים ישתוו, וזרם הטעינה ירד לאפס .(כתבתי במקרה הפשוט, כי למען הדיוק יש ניואנסים של איך שומרים זרם ציפה \ מצבר תחת טעינה, אבל זה פחות חשוב כרגע).
הנקודה החשובה, ללא מטען יעודי, מצבר כזה, כל פעם שתחבר אותו לרכב, ישרוף את הפיוז שהמלצת לשים - ללא מטען, אין מה שיגביל את הזרם לערכים הנכונים!
דרך אגב, נורת לד, מתנהגת בדיוק אותו הדבר. לד, מה שחשוב לו זה הזרם, המתח צריך להתאים את עצמו (ע"מ שהזרם יהיה נכון).
הלד עצמו לא יודע לשלוט בזרם. בלדים חלשים \ קטנים, שמים נגד בטור, והוא זה שמגביל את הזרם.
בלד בהספקים גבוהים (כמו פנסים טובים או תאורת רכב), אי אפשר לסבול חום ובזבוז אנרגיה, ואז הדרייבר של הלד, עובד בדיוק כמו המטען שתארתי למצבר.
אולי המילה הנכונה היא מזרים או מספק זרם קבוע אבל פרט לזה כתבנו אותו דבר בדיוק, אתה רק הסברת את זה הרבה יותר טוב.
ולשאלה המקורית, מי שקובע את זרם הטעינה הוא בעיקר האלטרנטור, אם זרם הטעינה של המצבר הזה הוא 27 אמפר והאלטרנטור יכול לטעון אותו בזרם גבוה בהרבה אז אי אפשר לחבר אותו ישירות לאלטרנטור וצריך משהו, אקטיבי או פסיבי, שיגביל את הזרם.
הווסת לא מספק כלום.
הווסת תפקידו להגביל את המתח המירבי (לווסת את המתח) שהאלטרנטור מספק. זה נעשה על ידי מדידת המתח, ושינוי זרם השדה בהתאם. השינוי הזה בווסת מודרני הוא על ידי דיוטי סייקל משתנה של 'כיבוי' ו'הדלקה' של השדה לאלטרנטור.
אסף.
נקרא pwm current source
בדיוק ככה עובד בקר טעינה סולארי pwm
תפקידו לווסת זרם, בדגש על זרם, כדי לקבל מתח מסויים וזה בניגוד לוסת מתח שתפקידו לווסת מתח בלי שום קשר לזרם דרכו.
חבר לו עומס פאסיבי כמו נגד ותקבל זרם לפי חוק אוהם, חבר לו מצבר ותקבל זרם לפי מצב הטעינה של המצבר.
אם יש אפשרות להתחבר ברכב למוצא האלטרנטור, לפני הוסת, אז אפשר לחבר לשם בקר סולארי של 20 אמפר ואיתו לטעון את המצבר הנוסף.
זיו בצד ומצא שבקר סולרי לא מגביל את הזרם.
ולגבי הווסת של האלטרנטור- לא זורם דרכו כלום. חשוב להבין. הוא מודד מתח ומשנה את זרם השדה של האלטרנטור כדי לקבל את המתח הרצוי.
וזה לא כמו בקר סולרי ש(אני לא מכיר אבל אם הבנתי נכון) מווסת מה שזורם דרכו.
אסף.
רבותי המלומדם אישית מחפש תשובה להדיוטות שכמוני- איך אני מחבר את המצבר שקניתי+האיזולטור שקניתי+תיבת הפיוזים/מפצל הקווים שקניתי למצבר ולאלטרנטור שכבר יש לי ברכב?
האם אני יכול להוסיף ווסת טעינה של מערכות סולריות לאחר האיזולטור בקו הפלוס שהולך למצבר הצרכנים? זה יפתור את עניין הזרם/ מתח או מה לא יהיה שמגיע מהאלטרנטור למצבר הצרכנים דרך המצבר הקיים והאיזולטור שחיבר אותם?
לחפש מצבר צרכנים אחר ?
תנו לי פיתרון פשוט להקמת מערכת חשמל דו מצברית אצלי ברכב....
הייתי הולך על פתרון שלא כובל אותך לסוג מצבר יחיד.
ואם המצבר הזה מיועד רק ל-UPS, אז אולי הוא לא מתאים אם צריך יותר מידי אילוצים כדי שהוא יתאים.
Slowly..
אסף,
אני מנסה לפשט ולהנגיש, ואתה ,אולי צודק אבל מבלבל את כולם:-)
שאני כותב ווסת, אני מתכוון לכל האלקטרוניקה, פשוט כדי לחסוך פה הסברים.
זה כולל באמת את השליטה על עוצמת השדה, אבל גם את הדידות ישור ואיפה שיש כל מני חוכמות של הגנות ומדידת טמפ'.
ולכן, בעיקר בגלל הישור, אני אומר שהוסת מוציא, ולא האלטרנטור .
אני יודע שאני לא מדייק בביטוי ווסת, אבל לא רציתי לבלבל את כולם עם עוד רכיבים.
שלמה,
בקר סולארי צריך לעשות את העבודה, אבל,
שים לב שאתה מאבד מתח על האיסולטור, ועכשיו תאבד עוד מתח גם על הבקר, אז התשובה האמיתית , שכנראה זה לא יעבוד (טוב).
אני חוזר ומציע לך, צריך לעשות ניסוי קטן, ואז נדע, הניחושים לא יביאו אותנו לכלום.
אם הסוללה כבר אצלך, דבר ראשון, חבר לה מנורה , חזקה, ותפרוק אותו ל כיוון ה 10.5V.
אח''כ, צריך בדיוק 5 דקות כדי לעשות ניסוי קצר ולהבין.
תנו לי פיתרון פשוט להקמת מערכת חשמל דו מצברית אצלי ברכב....
בטוח שאתה צריך שני מצברים? למה בעצם?
נמרוד - לא בטוח שצריך אבל בהחלט רוצה בעיקר בשביל השקט הנפשי שתמיד הרכב יתניע גם אם המקרר עבד כל הלילה או סתם שמעתי מוסיקה להנאתי ברכב במשך כמה שעות או אפילו אם המקרר יהיה מחובר ויעבוד 24/7
וכבר קרה לי לא אחת שבגלל המקרר או המערכת הרכב לא הניע.
אז ייתכן ויש פתרונות פשוטים יותר כמו להכניס מצבר ראשי גיבור יותר וחדש ו/או לוודא שמנתק המובנה במקרר תקין ומנתק המקרר כשמתח המצבר יורד ו/או לשים "battery brain" שינתק המצבר כשהמתח שלו יורד מדיי. אבל אני רוצה פיתרון אבסולוטי לצרכים שלי גם אם הוא סוג של "אובר קיל" לצרכים הדי פשוטים שלי.
זיו, בהחלט אעשה ניסוי כלים כהצעתך ברגע שיהיו בידי מלוא רכיבי המערכת המתוכננת
שלמה,
לא צריך את הכל, כל מה שאני צריך זה את המצבר.
אתה צודק שאתה מחפש להוסיף מצבר שני.
זה גם נכון ללכת על מצבר צרכנים (UPS), ולא עופרת רגיל.
יש לי מערכת כזו עובדת, אל תדאג נפעיל את זה.
הנקודה החשובה, ללא מטען יעודי, מצבר כזה, כל פעם שתחבר אותו לרכב, ישרוף את הפיוז שהמלצת לשים - ללא מטען, אין מה שיגביל את הזרם לערכים הנכונים!
זיו, במידה ומתח הטעינה מהווסת תואם למתח הטעינה המומלץ למצבר הנ"ל, לא כדאי לבדוק מה רמות הזרם ברמות פריקה שונות מעשיות, (בוא נגיד 50% פריקה במקסימום), לפני ששוללים פתרון פשוט בדמות פיוז שימנע זרם יתר?
אם תגלה שברוב המצבים רמות הזרם יהיו נמוכים מהערך המקסימלי המותר, לא יהיה כדאי מבחינה מעשית ליישם את הפתרון הפשוט הזה?
אני באמת שואל, ואני באמת סקרן לדעת.
אני הייתי בודק את זה ואם הייתי מגלה שאכן רמת הזרם היא בתחום המותר ברוב המצבים המעשיים, כנראה שזה מה שהייתי עושה.
תוכל לבדוק זאת?
טל.
ואז כשהמקרר בדיוק יתניע במקביל לטעינה של מצבר מרוקן, יישרף לך הפיוז ...
זיו, במידה ומתח הטעינה מהווסת תואם למתח הטעינה המומלץ למצבר הנ"ל, לא כדאי לבדוק מה רמות הזרם ברמות פריקה שונות מעשיות, (בוא נגיד 50% פריקה במקסימום), לפני ששוללים פתרון פשוט בדמות פיוז שימנע זרם יתר?
אם תגלה שברוב המצבים רמות הזרם יהיו נמוכים מהערך המקסימלי המותר, לא יהיה כדאי מבחינה מעשית ליישם את הפתרון הפשוט הזה?
אני באמת שואל, ואני באמת סקרן לדעת.
אני הייתי בודק את זה ואם הייתי מגלה שאכן רמת הזרם היא בתחום המותר ברוב המצבים המעשיים, כנראה שזה מה שהייתי עושה.
תוכל לבדוק זאת?
טל.
טל,
אלו שתי בעיות נפרדות ולא קשורות אחת לשניה.
1- מתח טעינה (ואם את הרוצה להתעמק, ואיך להחזיק מצבר כזה בהמתנה ). לסוגי מצברים שונים, יש ערך טעינה מקסימלי שונה (ומתח המתנה שונה). מאחר והווסת, של האלטרנטור מיועד למצבר מסויים (עופרת ברוב המקרים, אבל יש מכוניות שמגיעות AGM במקור), חיבור של מצבר מסוג אחר, יגרום למצבר הזה להטען למתחים לא אופטימלים.
כמה זה קריטי? לא יכול להגיד במדוייק, וזה גם תלוי מאוד בסוג המצבר.
https://batteryuniversity.com/learn/article/absorbent_glass_mat_agm
As with all gelled and sealed units, AGM batteries are sensitive to overcharging. A charge to 2.40V/cell (and higher) is fine; however, the float charge should be reduced to between 2.25 and 2.30V/cell (summer temperatures may require lower voltages). Automotive charging systems for flooded lead acid often have a fixed float voltage setting of 14.40V (2.40V/cell); a direct replacement with a sealed unit could overcharge the battery on a long drive. (See BU-403: Charging Lead Acid (http://batteryuniversity.com/learn/article/charging_the_lead_acid_battery).)
(דרך אגב, דווקא פה, העובדה שיש איזולטור באמצע, יכולה להקטין את הבעיה של הבדלי המתח)
2-זרם טעינה - כתבתי במפורש, שלדעתי שווה לעשות בדיקה. אי אפשר להסתפק "בנגיד 50%" חייבים את כל המעטפת (מפריקה מלאה לטעינה מלאה), זה פשוט מסוכן ויקר אם טועים בזה.
אבל אנחנו מבינים את התאוריה, וגם רואים מה כתוב על המצבר הזה (27A), ולכן, סיכוי גבוהה מאוד שיתפתחו פה זרמים גבוהים מהמומלץ למצבר הזה.
בהחלט יכול להיות שיתפתחו זרמים גבוהים גם בתחילת הטעינה, שהמתח יהיה פחות מ 11V, ולכן זה לא קשור למתח טעינה (מקסימלי) של המערכת.
חסרים עוד פרטים, אבל בגדול, אנחנו חוזרים לדיון ה DC2DC שהתנהל פה כבר בכמה שירשורים.
שמבינים את שתי הבעיות העיקריות- שליטה על זרם טעינה ומתח טעינה מכסימלי, אפשר להבין למה אביזר פשוט כזה -
https://www.aliexpress.com/item/32426730228.html?spm=a2g0o.detail.100006 0.1.292f7c63DM3knT&gps-id=pcDetailBottomMoreThisSeller&scm=1007.13339.90158.0&scm_id=1007.13339.90158.0&scm-url=1007.13339.90158.0&pvid=abc40e83-a7e4-4527-b4c3-1c3de00ceea8
"מסדר" את המערכת -
הוא מגביל את זרם הטעינה ל 10A (עדיין ניתן לחבר למצבר צרכנים צרכנים של 30A ומעלה).
הוא דואג למתח טעינה נכון ומתאים לסוג המצבר (במקרה הזה בחרתי 13.8V כי זה מתח "ההמתנה" המומלץ של AGM).
ולא פחות חשוב, והרבה מפקששים את זה ,ברגע שיש הגבלת טעינה של 10A, אז החיבור בין המצברים יכול להיות "שפוי" -
לא צריכים כבל רתכת כתום ועבה (10ממ"ר מספיק).
כל ההתעסקות עם הנעלי כבל והמחברים, הרבה יותר קלה וזולה.
במקום איזולטור יקר ומסורבל, אפשר לשים ריילי סביר.
(בהנחה שחגגת בלילה, והדלקת תאורה, והמקרר נפתח ונסגר, וכו', להערכתי, לילה כזה יגמר בעד 20-25AH. אם יש לי DC2Dב שנותן 10A, ונניח שבמשך היום הצריכה הממוצעת של הצרכנים היא 2AH, זה אומר שהמצבר יטען ויהיה מוכן ללילה הבא תוך פחות מ 3 שעות מנוע)
ואז כשהמקרר בדיוק יתניע במקביל לטעינה של מצבר מרוקן, יישרף לך הפיוז ...המקרר לא יניע במצב של מצבר מרוקן בגלל ההגנות שלו...
2-[/FONT][/COLOR]זרם טעינה - כתבתי במפורש, שלדעתי שווה לעשות בדיקה. אי אפשר להסתפק "בנגיד 50%" חייבים את כל המעטפת (מפריקה מלאה לטעינה מלאה), זה פשוט מסוכן ויקר אם טועים בזה.
אז אנחנו מסכימים ששווה לעשות בדיקה...
שרשמתי 50% זה במקרה המחמיר לדעתי שבו זרם ההתנעה צפוי להיות גבוה יחסית.
אני לא מסכים לגבי ה"מסוכן ויקר" מאחר ובכל מקרה המערכת מוגנת עם פיוז.
טל.
בקר טעינה או בקר DC2DC, דואג, מכתיב, את הזרם המקסימלי.
פיוז, הוא רק להגנה, אם משהו אחר כושל, הפיוז "מתאבד" .
אי אפשר לנהל עוצמת זרם \ טעינה ע"י פיוז.
אז אנחנו מסכימים ששווה לעשות בדיקה...
שרשמתי 50% זה במקרה המחמיר לדעתי שבו זרם ההתנעה צפוי להיות גבוה יחסית.
אני לא מסכים לגבי ה"מסוכן ויקר" מאחר ובכל מקרה המערכת מוגנת עם פיוז.
טל.
לא מבין מה ההתנעה קשורה?
לגבי ההגנה של הפיוז-
נגיד ויש לך מתח מכסימלי גבוהה מדי, הזרם טעינה כמעט ולא יושפע, אבל יום אחד, "פתאום" המצבר מתנפח, דולף, נדלק......
הפיוז לא יגן עלייך.
ושמצבר נדלק לך ברכב, זה יכול להיות יותר יקר מלהחליף מנוע.
גם מקרה הרבה יותר קטן, נזילה של חומצה, יכול בטווח הארוך לעשות נזקים לא זולים.
התכוונתי לזרם בתחילת הטעינה, לא זרם התנעה. סליחה על הבלבול...
טל.
https://www.youtube.com/watch?v=P6poRPUMKTI
סרטון מעניין
יש בארץ מצברי LED CRYSTAL?
הוא מסביר גם שנדרש בקר חכם שיודע לפצות בטעינה לסוללת המקרר במידה ושונה מסוללת המנוע.
יש למישהו נסיון עם כאלו?
תודה
מריוס
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.