התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מערכת חשמל כפולה - מי צריך את זה בכלל?

asafk
05-07-19, 12:51
בסדר, בסדר - אנחנו כאן בשביל התחביב ובשביל ההתעסקות ולא בשביל הצורך. אבל בכל זאת בואו נדבר על זה רגע.
רכב השטח שלנו הגיע מהחנות עם מערכת חשמל. ואפשר להניח שטויוטה או רנו או ג'יפ יודעים טוב מאוד מה צריך להיות במערכת הזו ואיך לבנות אותה (בעצם אני לא בטוח לגבי ג'יפ).
ואז אנחנו מחליטים שצריך מערכת חשמל כפולה - למה בעצם? כי הוספנו לא מעט צרכנים, ואם ההנחה מהפסקה הקודמת נכונה, הרי שחיבלנו במערכת המקורית שהיתה אופטימלית כמו שהיצרן חשב שהיא צריכה להיות, ולכן מערכת כפולה היא בעצם מערכת חשמל נפרדת, שתומכת בכלה הצרכנים הלא מקוריים, ומופרדת ככל האפשר מהמערכת המקורית כדי לא לגרום לה לנזק.
עד כאן הכל מביע לכיוון של מערכת חשמל כפולה - אבל בואו נבין למה בעצם אנחנו מפרידים מערכות.
המערכת המקורית בנויה סביב מאזן אנרגיה מחושב, כולל כמה שלבים.
שלב ההתנעה - הסטרטר צורך זרם גבוה מאוד לזמן קצר מאוד. המצבר נדרש לספק את הזרם הזה בלי להתרוקן יותר מדי, כך שיוכל להתאושש ולהתמלא במהירות בשלב הבא.
שלב הנסיעה - האלטרנטור עובד, ומספק זרם לכל הצרכנים - מזגן, פנסים, מערכת הזרקה, רדיו, ועוד כמה אמפרים לטעינה מחדש של המצבר אחרי שבזמן ההתנעה איבד קצת מהאנרגיה שהוא מאחסן. כמה שהמתח של המצבר ירד יותר בזמן ההתנעה, כך הוא יצרוך יותר זרם בהתחלת ההטעינה, וככל שהמתח שלו עולה, הוא צורך פחות זרם. האלטרנטור מחושב לספק את הזרם הזה, ועוד הרבה עודף. הערך של האלטרנטור הוא בסל"ד גבוה, אבל בסרק, שימו לב - הוא מסוגל לתת בערך מחצית ממה שכתוב עליו, ולכן הוא מחושב מראש לא רק לספק את כל הצרכנים שיפעלו ביחד רגע אחרי התנעה קשה, אלא ליותר מכפול מזה.
שלב "אני רק מחכה כאן למישהו תכף זז", זה השלב שבו עומדים עם מנוע מדומם וצורכים זרם - לרדיו, להטעין את הטלפון, ועוד כאלה. אפשר תיאורטית לעמוד ככה הרבה מאוד זמן אבל בינתיים המצבר מתרוקן והמתח שבו יורד. גם מהשלב הזה הוא צריך להתאושש בשלב הנסיעה.
וברכב שטח - מה?
אני מדבר על רכבי שטח ולא על קרוואנים וקמפרים. בקמפר, אפשר לחנות באותו מקום ימים שלמים, ובכל אותו זמן צריך שהמערכות יעבדו - משאבת מים, מקרר, תאורה ועוד.
ברכב שטח, א]ילו רכב מסעות - המטרה היא לנסוע ולא לחנות. ובכל זאת חלקנו מציידים את רכב השטח כמו קמפר - משאבת מים, מקרר, תאורה ועוד... אנחנו בעצם בשלב ה "אני רק מחכה כאן למישהו" אבל לא זזים כמה שעות. בזמן הזה המצבר מתרוקן, גם אם הוא יניע, המתח שלו עלול לרדת בצורה מסוכנת לבריאותו, לכן זה רק הגיוני שתהיה מערכת חשמל כפולה - כלומר עוד מצבר שיספק את כל הצרכנים הנוספים האלו בלי להזיק למצבר המקורי.
אבל כאן בדיוק אני מבקש לתהות - הכצעקתה?
בואו נראה על אילו צרכנים מדובר. מקרר? אנחנו לא חונים ימים שלמים באותו מקום בלי תזוזה. אנחנו חונים בערב וזזים בבוקר. בזמן הזה כל מקרר יחזיק את התכולה שלו בטמפרטורה בריאה, אם אכם זה המצב - הוא לא מעמיס את המערכת המקורית. ואני יודע שבעצם ההנחה הזו טמונה המחלוקת שלי עם מי שתכף יגיב. תאורה? בשנים האחרונות הגעתי למסקנה שלא צריך לחווט תאורה ברכב. יש מספיק אמצעים מופעלי בטריות ובנוסף כל POWERBANK הכי מצ'וקמק יפעיל תאורת מחנה מוזנת USB לשעות רבות. משאבת מים? אומנם צורכת לא מעט זרם, אבל תכלס עובד שניות ועוד כמה שניות בליל מחנה - לא הרבה בכלל בסך הכל.
אז בניגוד לעבר, כשתאורת מחנה היתה חייבת להיות מוזנת ממצבר רכב גדול ובריא, בימינו, ימי הלדים, ואם מקפידים לא להפעיל את המקרר כשהמנוע לא מסתובב - אני לא רואה סיבה למערכת חשמל כפולה.
כי היא לא מערכת בחינם - רכיבים איכותיים - מפצל טעינה טוב, מטען איכותי DC-DC , כבלים, אביזרי חיווט, מצבר... כל אלה עולים כסף. כל אלו שוקלים וכידוע כל גרם על הרכב גם עולה לנו כסף. זו מערכת שעולה לנו בחיבורים לרכב - מכניים וחשמליים, בשורה התחתונה כל דבר כזה קצת מקלקל את הרכב ואני מעדיף להמנע ממה שלא חיוני.
אז המסקנה שלי שמי שמטייל עם רכב השטח שלו ולא משתמש בו כקמפר - והאמינו לי, ההבל ברור לי לחלוטין - לא צריך מערכת חשמל כפולה.
עכשיו אתם...

אסף.

גיא
05-07-19, 13:10
מסכים.
תודה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

andy.shaked
05-07-19, 13:22
הכל עניין של נוחות וכמות הזמן "אני רק עוצר פה לרגע"...
אנחנו פורסים הקמפינג בשישי בצהרים ויוצאים בשבת אחרי הצהרים.
מצבר אחד לא מחזיק מעמד בשביל מקרר/תאורה והתנעה. מקרר שעובד 24 שעות רצוף ברכב, בתרחיש הכי אופטימלי יזלול לפחות 30 אמפר
אתה יכול לקרוא לזה שימוש של קאמפר מבחינתי, אבל אלו הצרכים שלי ולכן אני בעד מערכת חשמל לצרכנים

#המדען_המטורף

asafk
05-07-19, 13:24
אין ספק. לשימוש של מחנה כזה - ברור שצריך מערכת כפולה.

אסף.

shmil
05-07-19, 13:29
סופסוף קול שפוי!!
אמת ויציב (גם המתח).

נדב42
05-07-19, 13:33
אסף, הנחות המוצא שלך נחרצות מדי לטעמי.

אני כן מבלה לפעמים יום שלם תחת עץ שיטה עם מקרר עובד, לכן תפרתי לעצמי מערכת טעינה סולרית.

אלטרנטורים מודרניים טוענים את המצבר גם בסרק. אמנם כמו שכתבת ההספק בסרק נמוך יותר, אבל לרוב הוא מספיק גם עם אורות ומקרר דלוקים. כך זה למשל אצלי בצ׳רוקי. בויטארה אצלי המצב דומה יותר למה שתיארת - אני אמנם עם אלטרנטור מוגדל אבל הוא דגם ישן של GM ושם אמנם אין טעינה בסרק כשהאורות דלוקים.

לגבי הצורך, אם קיים כזה, כתב יפה קוקי - אין צורך, יש רצון. רצון לקבל (אשליית ?) בטחון שלא ייגמר החשמל ברגע הלא נכון.

יש מגוון פתרונות וקשה לי להאמין שיש פתרון אחד שנכון לכולם. יש גם את עניין האמונה האישית, למשל:

האם אתה סומך על אלקטרוניקה מודרנית מתוחכמת או שאתה מאמין במכני פשוט ?

כמה יתירות אתה רוצה לייצר ?

כמה בקרות אתה יכול/רוצה לייצר ?

יש המון אפשרויות ורובן לגיטימיות ויתנו מענה אם הן מיושמות כהלכה. וכנראה שגם אם פחות כהלכה.

אני אישית בחרתי, גם משיקולי מקום, להשאר עם מערכת חשמל אחת פשוטה. האלטרנטור שלי מספיק חזק (מעל מאה אמפר) ואני מחזיק שני בוסטרים ברכב. את המצבר אני מחבר קבוע למטען כשהרכב חונה בבית, ואם כמה פריקות עמוקות מדי בשנה יגרמו לו לקיצור חיים אני מוכן לשלם את המחיר וערוך להתמודד עם התקלה גם בשטח. למעשה אפילו בלי לקום ממושב הנהג.

זו הבחירה שלי. לא יודע אם היא הכי "נכונה" או הכי זולה, אבל בשבילי זה עובד ואין לי תוכניות לשנות את המודל.

KOOKE
05-07-19, 14:00
בהתעלם מהרוצה לעומת הצריך...

הטיולים של החבורה שלנו לרוב כוללים שלושה ימים שני לילות. זמן חניה מתחיל בסביבות שש בערב עד שמונה תשע למחרת. גם הפסקות באמצע היום.

הצרכנים שאצלי עובדים די קשה כולל המשאבת מים- מקרר, משאבת מים, תאורת מחנה (גרלנדה עם נורות לד 12V) ולפעמים מגברי סטריאו חזקים.

לא רוצה לעשות שימוש במארזי כוח נפרדים לתאורה, לא רוצה לסמוך על בוסטר התנעה שלפעמים שוכח להטעין אותו וגם הוא עולה לא מעט.

להבנתי מערכת מצברים כפולה ויחסית זולה תתן לי את השקט הנפשי של תמיד יש התנעה ודרך פעולה של "שגר ושכח"

אז להבנתי אני גם צריך וגם רוצה מערכת מצברים כפולה.

נדב ש.
05-07-19, 14:01
אני מטייל כבר המון שנים, עברתי המון רכבים, באף אחד מהם לא התקנתי את הנ"ל והיסתדרנו מצויין, אני מדבר עוד בעידן הממיר מתח והגירלנדה עם נורות "רגילות", וכן היה לי כבר אז מקרר ברכב ועוד כל מיני שטויות...
לא זכור לי שניתקעתי אי פעם, כבלים בריאים תמיד היו ויהיו ברכב כחלק מערכת חילוץ. למזלי הישתמשתי בהם לעזור לחברים כולל בטיול האחרון שאחד הרכבים ריקן מצבר עד חוסר הנעה כשאצלי עבדה תאורת מחנה על בסיס לד, מקרר, מ. מים, ועוד... והכרכרה הניעה בנגיעה בבוקר שהחבר'ה התערבו עם עצמם שלא תניע. :cool:

אני מודע ל"נזק" שניגרם למצבר ומוכן לחיות איתו אבל לחסוך לעצמי את כל ההתעסקות עם עוד מערכת חשמל שלטעמי מיותרת ברכב.

עריכה:
בטיול המקרר עובד תמיד, גם בלילה.
הטיולים הם מלילה אחד ומעלה, לפעמים גם 3 ו- 4 לילות בשטח.

zivo
05-07-19, 14:13
למרות שהכותרת היא שאלה טכנית, השאלה האמיתית היא בכלל הרגלי טיול.
אחת הסיבות שהדיון הזה לא מתכנס, כי כל אחד מניח דרישות אחרות.
לדעתי, ע"מ לבצע דיון טכני אמיתי, חייבים להגדיר קודם פרופילים שונים של שימוש.
החלטה טכנית מושכלת, חייבת להתחיל בהחלטה על אופי השימוש.
שמישהו קובע נחרצות על צורך או פתרון, שיסביר עבור איזה צורת שמוש (עם מקרר? בלי מקרר? עם מקרר ומכבים אותו? עם תאורה?).

אתה מציע -"
ואם מקפידים לא להפעיל את המקרר כשהמנוע לא מסתובב"
ואתה מציע -
יש מספיק אמצעים מופעלי בטריות ובנוסף כל POWERBANK הכי מצ'וקמק יפעיל תאורת מחנה מוזנת USB לשעות רבות.

אם אלו ההנחות אז אתה אולי צודק (ויתרה מזאת, יש רכבים חדשים, שמגיעים עם מצבר AGM מובנה, ואז בעיית הפריקה עוד פחות קריטית).

אבל לדעתי, מי שקונה מקרר, רוצה מקרר ולא צידנית, כלומר מכשיר שמקרר כל הזמן :-)
ולמען האמת, אני גם לא אוהב את כל האמצעי תאורה הקטנים שצריך כל הזמן לתחזק (לדאוג לסוללות \ טעינה, לשמור שלא ילך לאיבוד, לזכור למחרת להטעין , כל האין ספור חוטים ואביזרים).
אני מעדיף להשקיע בהכנה חד פעמית בבית, ולהקטין את ההתעסקות בשטח למינימום.

גם התאור של כבלים ומחברים ופגיעה ברכב, הוא אולי נכון אבל מטעה. אם הולכים עם הראש בקיר, וחושבים על עוצמות של מצבר עופרת נוסף, אז זה אולי נכון. ואז גם הכותרת "מערכת חשמל כפולה" נכונה.

אבל אם ניגשים לזה, קצת יותר יצירתי, ואם מחדדים את הדרישות - עד 30AH וזרם צרכנים מכסימלי של 15A, אז יש היום אוסף פתרונות, בטווח מחירים סביר (400-1000ש"ח).
בניה עצמית של סט כזה, היא לא בעייתית ופחות מסובכת, ותעלה בין 50 ל למקסימום 100ש"ח לסט טעינה משובח.
בזמן האחרון כבר ראינו שנמכרים פה מצברים של 90AH ב 250 ש"ח, ומצבר של 30-35AH נמכר באמזון בפחות מ 300ש"ח.

לסכם , לא מערכת כפולה, אבל מערכת יעודית של 30-35AH, שבנויה נכון, תעלה כמו תדלוק אחד (גיא, אתה שנים :-) ), ומקפיצה את רמת החיים והנוחות.

בקיצור,
הדיון הטכני הכי מעניין, היא הטענה שניתן להפעיל מקרר וכל שאר הציודים על על מצבר עופרת אחד (או אפילו שניים) ומה זה עושה לאורך חיים שלהם.
אני לא חושב שיש וויכוח, לגבי מי שלא משתמש במקרר (לא צריך מערכת חשמל).
ואין ספק, שמצבר פריקה עמוקה של 30AH ומעלה, יעשה עבודה טובה (הסונבים המפונקים) .

- - - Updated - - -

אני מטייל כבר המון שנים, עברתי המון רכבים, באף אחד מהם לא התקנתי את הנ"ל והיסתדרנו מצויין, אני מדבר עוד בעידן הממיר מתח והגירלנדה עם נורות "רגילות", וכן היה לי כבר אז מקרר ברכב ועוד כל מיני שטויות...
לא זכור לי שניתקעתי אי פעם, כבלים בריאים תמיד היו ויהיו ברכב כחלק מערכת חילוץ. למזלי הישתמשתי בהם לעזור לחברים כולל בטיול האחרון שאחד הרכבים ריקן מצבר עד חוסר הנעה כשאצלי עבדה תאורת מחנה על בסיס לד, מקרר, מ. מים, ועוד... והכרכרה הניעה בנגיעה בבוקר שהחבר'ה התערבו עם עצמם שלא תניע. :cool:

אני מודע ל"נזק" שניגרם למצבר ומוכן לחיות איתו אבל לחסוף לעצמי את כל ההתעסקות עם עוד מערכת חשמל שלטעמי מיותרת ברכב.

נדב,
אתה מתחיל להשמע זקן :-)

נדב ש.
05-07-19, 14:19
נדב,
אתה מתחיל להשמע זקן :-)

בגלל זה התחלתי בימי הולדת לספור אחורה במקום קדימה...
זה מעין משבר כזה....
:rolleyes:

ד ו ר ו ן
05-07-19, 14:30
אסף,
הפתרון שאתה מציע מתאים אך ורק לתרחיש הפרטי שתיארת.
מי שעונה לתרחיש הזה, אז זה יתאים לו, וזה יעבוד במגבלות נוחות מסויימות.

כל חריגה למעלה בצריכה ו/או גמישות, ואתה בבעיה והסידור שהצעת לא מספיק.

עברתי את התהליך החל ממצבר יחיד, מצבר יחיד+מארז אנרגיה, מצבר כפול ובסוף גם פאנל..

הכל סוגייה של מה מאזן האנרגיה הדרוש לך.

Slowly..

נדב ש.
05-07-19, 15:05
דורון, ניתקעת פעם בלי יכולת התנעה?
גם למקרר הכי ישן יש לדעתי הגנת מתח נמוך למצבר שמשאיר יכולת התנעה, בהנחה שאתה לא מוצץ את המיץ למצבר עם סטריאו או צרכנים כבדים אחרים במהלך החניה... ובהנחה שהחניה היא ללילה בחניון כשבבוקר ממשיכים לטייל לחניון הבא.

תיאורטית הרכב שלך "טיפש" ולא צורך חשמל כמו הרכבים החדישים שחייבים מצבר או אלטרנטור עם כל האלקטרוניקה שלהם, הטרקטור שלך יכול לנסוע (שעות?) בתיאוריה גם בלי זה אחרי שהניע...
אז מצבר יחיד גדול חזק ובריא זה מספיק לצרכנים לדעתי...

ד ו ר ו ן
05-07-19, 16:45
דורון, ניתקעת פעם בלי יכולת התנעה?
גם למקרר הכי ישן יש לדעתי הגנת מתח נמוך למצבר שמשאיר יכולת התנעה, בהנחה שאתה לא מוצץ את המיץ למצבר עם סטריאו או צרכנים כבדים אחרים במהלך החניה... ובהנחה שהחניה היא ללילה בחניון כשבבוקר ממשיכים לטייל לחניון הבא.

תיאורטית הרכב שלך "טיפש" ולא צורך חשמל כמו הרכבים החדישים שחייבים מצבר או אלטרנטור עם כל האלקטרוניקה שלהם, הטרקטור שלך יכול לנסוע (שעות?) בתיאוריה גם בלי זה אחרי שהניע...
אז מצבר יחיד גדול חזק ובריא זה מספיק לצרכנים לדעתי...
הנע עם כבלים מבחינתי היא תקיעה.
אם המצבר בערוב ימיו, ואתה בלי צרכני חניון, הוא עדיין יחזיק עוד כמה חודשים.
אבל מצבר כזה+מקרר, והמקרר לא יעבוד טוב, ויש סיכוי טוב שלמרות שההגנה של המקרר תפעל, המנוע לא יניע כי הרגת את המצבר, ואז את גם מוצא עצמך שוב מחפש כהלים.. וגם מחליף מצבר הרב לפני הזמן.

מבחינתי, גם אם התחנות ברדיו נמחקו וצריך לכוון מחדש את האקולייזר בגלל מצבר מת זו תקיעה.
עברתי את גיל הסיזיפיות.
רוצה פתרון פשוט שגר ושכח בלי לחשב בחניון חשמל.

לא רוצה לחבר ולנתק מארזי אנרגיה או סוללות מפרדות לכל צרכן.

הייתי עם מצבר גדול יחיד.
לא מספיק כשלא מגדרים בדיוק לתסריט של אסף.

Slowly..

amirk
05-07-19, 17:39
ממש משעמם לך אסף, ואפילו לא אוגוסט

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

נדב ש.
05-07-19, 17:46
הנע עם כבלים מבחינתי היא תקיעה.
אם המצבר בערוב ימיו, ואתה בלי צרכני חניון, הוא עדיין יחזיק עוד כמה חודשים.
אבל מצבר כזה+מקרר, והמקרר לא יעבוד טוב, ויש סיכוי טוב שלמרות שההגנה של המקרר תפעל, המנוע לא יניע כי הרגת את המצבר, ואז את גם מוצא עצמך שוב מחפש כהלים.. וגם מחליף מצבר הרב לפני הזמן.

מבחינתי, גם אם התחנות ברדיו נמחקו וצריך לכוון מחדש את האקולייזר בגלל מצבר מת זו תקיעה.
עברתי את גיל הסיזיפיות.
רוצה פתרון פשוט שגר ושכח בלי לחשב בחניון חשמל.

לא רוצה לחבר ולנתק מארזי אנרגיה או סוללות מפרדות לכל צרכן.

הייתי עם מצבר גדול יחיד.
לא מספיק כשלא מגדרים בדיוק לתסריט של אסף.

Slowly..

כל זה ולא ענית על השאלה...

את הטיול האחרון עשיתי עדיין עם המצבר שבעקבות השרשור הקודם שלי "החלטנו" שהוא בסוף ימיו:

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/112567-%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%94-%D7%91%D7%A0%D7%95%D7%A9%D7%90-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA-%D7%96%D7%A8%D7%9D-%D7%9E%D7%AA%D7%97-%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%91

ועדיין לא תקע אותי עם כל מה שתיארתי בתגובה הקודמת שלי.

אבל אל דאגה יוחלף בקרוב מאוד ונעדכן גם את השרשור למען הבאים...

ד ו ר ו ן
05-07-19, 18:50
כל זה ולא ענית על השאלה...
..
אם לכוונה האם בבוקר הרכב לא הניע בכוחות עצמו, אז כן.

Slowly..

tallevi
05-07-19, 19:00
טיול ג'יפים או קמפינג?
קמפינג תמיד היה חלק אינטגרלי מטיולי השטח, אבל בפרופורציה..

אבל...כאשר הקמפינג הפך להיות החלק העיקרי בטיול וכאשר תחום הקמפינג התפתח לרמה של פינוקים ומותרות מעל ומעבר...עד לרמות של תשתיות ביתיות... אז מערכת אנרגיה נוספת זה מתבקש, אבל זה לא קשור לטיולי שטח.

אני עושה טיולי שטח...

טל.

opl
06-07-19, 19:09
יש לי על המדף בעבודה כבר כמעט שנה; שני מצברי גל פריקה עמוקה, איזולטר, מערכת טעינה סולארית 40וואט, את כל הכבילה והמחברים... הם בוהים בי כאילו שואלים מתי כבר אתקין אותם. תאמת שאין סיבה... אפילו שהרכב לרוב מתמקם בעמדה ועובד ממנה 4-5 שעות הוא איננו זקוק למערכת נפרדת. גם לא לפיצוי טעינה מהשמש ועדיין זה מדגדג לי. אולי פשוט נרכוש מקרר ואז יהיה לי תירוץ... )ובינינו גם אז לא).

זה משול לאלו שמתקינים כננת אבל משתמשים בה אחת לשנה וגם זה כדי לייבש בגדי ים בטיול.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

ishc
06-07-19, 20:14
יש לי על המדף בעבודה כבר כמעט שנה; שני מצברי גל פריקה עמוקה, איזולטר, מערכת טעינה סולארית 40וואט, את כל הכבילה והמחברים... הם בוהים בי כאילו שואלים מתי כבר אתקין אותם. תאמת שאין סיבה... אפילו שהרכב לרוב מתמקם בעמדה ועובד ממנה 4-5 שעות הוא איננו זקוק למערכת נפרדת. גם לא לפיצוי טעינה מהשמש ועדיין זה מדגדג לי. אולי פשוט נרכוש מקרר ואז יהיה לי תירוץ... )ובינינו גם אז לא).

זה משול לאלו שמתקינים כננת אבל משתמשים בה אחת לשנה וגם זה כדי לייבש בגדי ים בטיול.

Sent from my Mi A1 using Tapatalkהייבוש בגדים זה פיצר אדיר, אימצתי [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

zivo
06-07-19, 21:06

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
My two cents
תעשה את הפרויקט בשלבים.
כך החשבון את הפאנלים ( סוג בקר וכו'), אבל תתחיל מהבסיס , מצבר והאיסולטור (וכמובן תעביר אליהם את הצרכנים).
אני פשוט מניח, שלא עושים פרוייקטים כאלו בסיבוב אחד, תמיד יש תיקונים

omri_t
06-07-19, 21:55
כנראה פספסתי או שזה החום.

פעם היו לי חיים טובים והטיולים שלי היו ארוכים ודי מנותקים.
חבר נחמד תרם לי מצבר 90 אמפר של ups.
הוא חובר בקבינה של הסופה.
חווט למערכת החשמל של הרכב לצורך טעינה.
רילאי 40A היה מנתק אותו ברגע שהמנוע מודמם.
משם כל "צרכני הלילה" כמו מקרר, גרילנדה של פעם וכו' זוללים מהמצבר ups האמור כשהוא מנותק ממערכת הרכב.

מעולם לא נתקעתי בלי מצבר להתניע. וטיילתי הרבה לבד.
המצבר הראשי של הסופה ירד אחרי כ 6 שנים נראה לי מכובד.

בלי מעגלים חכמים.
בלי לשפוך כסף על טכנולוגיה שלא צריך.

הזמנים השתנו. נהיינו הייטק.
להריח קצת גריז.
איזה קלאק-קלאק מהלוקרייט

אם לא פספסתי משהו דרמטי- לא חייבים לחפש מורכבות איפה שלא חייבים.

ד ו ר ו ן
06-07-19, 23:19
ששש...
אל תספר לזיו.
זה ישבור אותו לגמרי שזה עובד ״סתם ככה״.

Slowly..

boaz avrahami
06-07-19, 23:56
ששש...
אל תספר לזיו.

Slowly..

יש הרבה דברים שעובדים גם כשהם לא בצורה המיטבית.
סופה זה אוטו בלי הרבה צרכני חשמל והוא לא ממש דוגמא לאתגרים הקימים בגיפים מתוחכמים יותר.

לא הייתי ממהר כמוך לקטול מי שיודע יותר מאשר לחבר שני חוטי חשמל כמו חלקנו.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

ד ו ר ו ן
07-07-19, 00:56
אני לא קוטל את זיו.
למדתי ממנו הרבה מאד.

מצד שני הוא פוסל קטגורית מי שלא עובד בסטנדרט שלו, ואם זה לא בדיוק לפי הספר שלו, מבחינתו זה לא יכול להיות שזה קיים.

ציינתי כבר שאני מכיר יותר מחבר אחד בקומבינציה שתוארה כעת, הוא אומר שזה לא ייתכן.. אהל עובדה, זה קיים.
אחד מהם עם פראדו, והשני באותה הקטגוריה.
עכשיו יש גם סופה לרשימה.

דובר על חיבור מצבר פריקה בצורה רגילה דרך ממסר/מפריד מצברים, במקביל למצבר רגיל.
זיו טוען שזה לא יעבוד.

אז הנה,
עוד אחד שזה כן עובד אצלו.

Slowly..

zivo
07-07-19, 02:31
דורון,
לפעמים אני תוהה אם אתה באמת לא מבין, או רק סתם עושה פרובוקציות.

1- יותר מפעם אחת, חזרתי ואמרתי, שעד לפני כמה זמן, הברירה של שני מצברי עופרת הייתה לגיטמית וסבירה.
לא רק שזה עובד, אני אגלה לך, יש לי בבית מקרר קמפינג גז, (שעובד על חימום אמוניה), ואני טיילתי עם מקרר כבר באמצע שנות השמונים (תזכיר לי איפה הייתה אתה באותו הזמן?), כלומר אני בעצמי השתמשתי באופציה הזו, ותמכתי בה הרבה שנים. כך שלפחות אי אפשר להאשם אותי באמירה שזה לא עובד.
2- חזרתי ואמרתי, שתאורטית מצבר עופרת לא מתאים, אבל כל עוד האחריות על מצבר AGM למשל, זהה לאחריות על מצבר עופרת, אין שום הצדקה לשלם על AGM. יתרה מזאת, אם למצבר עופרת יש אחריות לשנתיים, מה אכפת לי שהוא יגמר אחרי שנה וחצי?
3- הוויכוח הגדול שלי אתך, היא חוסר ההבנה שלך, שברגע שמצבר הצרכנים הוא לא מאותו הסוג, מאוד לא בריא, שלא לומר אסור, סתם לחבר במקביל.
אותך לא מעניינות עובדות. לא מעניין אותך שאין גורם מקצועי אחד! ( לא יצרן מצברים ולא יצרן קראוונים או כל ציוד שטח) שממליץ לחבר מצברים מסוג שונה במקביל ללא מטען.
אתה נעול על משפט אחד "לי זה עובד", וממש לא מעניין אותך, שמה שעובד לך שונה ממה שאנשים שאלו פה (גם יואב וגם שלמה, כתבו במפורש מצבר פריקה).
אתה מסרב, להבין שהניסיון שלך, פשוט לא רלוונטי לכל מי שהלך קדימה למצברים שונים.
4- למרות כל מה שאמרתי בסעיף 1, בשנים האחרונות המחיר של מצברים מודרנים ירד. ושמבינים את ההצע, ושמבינים את חשבון הצריכה האמיתי (עוד תחום שאתה בחרת להתכחש ולטשטש), מבינים שבעצם יש פתרונות טובים יותר.
5- שלמה קנה מצבר צרכנים ב 250ש"ח, ובאמזון ניתן להשיג מצברים בפחות מ 70$. אני אומר לך, שבפחות מ 100ש"ח אני קונה את כל האביזרים, ומבצע התקנה כזו.
6- במילים פשוטות, בפחות 400 ש"ח אני בונה היום מערכת צרכנים שתחזיק יותר זמן מהמערכת שלך, תהיה יותר "קלה" ופחות רגישה, ותהיה הרבה יותר צפויה.
ולא פחות חשוב, תעמיס ותתאתגר פחות את המערכות הקיימות של הרכב.
7- אנחנו יודעים שאם קצת מאמץ, ניתן גם להשיג מצברי ליתיום "במחיר מיוחד", ואז, ב 100ש"ח לא רק שיש לי מערכת צרכנים טובה משלך, יש לי גם בוסטר משובח כלול.
8- אני חוזר ומשתף במידע, ע"מ שאנשים עם חסמים טכנולוגים יבינו שהשד לא נורא, ובסה"כ, לקנות אלקטרוניקה נכונה, ולהתעסק עם כבלים של 10ממ"ר, זה יותר פשוט וקל מאשר להתעסק עם כבלים של רתכות.
9- עמרי כתב, מצבר 90AH של UPS הוא לא ציין איזה סוג של מצבר (אבל אתה כבר הנחת שזה מצבר פריקה). אני חוזר ואומר שפיזית אפשר לחבר למשל מצבר AGM במקביל, הוא רק לא יטען טוב, ואתה תקצר לו את אורך החיים. אז שיש לך סופה (אין בעיית מקום), ושאתה מקבל במתנה (אז מה אכפת לך אורך חיים), ושיש לך מצבר של 90AH וכל מה שאתה צריך זה 25AH, זה עובד.
כל מה שאמרתי, במקום לקנות מצבר 90AH-70 שלא מתאים, עדיף לקנות מצבר נכון של 30AH ולהתקין אותו נכון.
שאתה משמיץ, לפחות תדייק בעובדות.

רק עוד אמירה אחת -
בניגוד לכולם, את ההיחידי שמדווח פה על אורך חיים של 5 שנים בקונפיגורציה כזו (מצבר עופרת רגיל כמצבר צרכנים).
במקרה שלך, כנראה שווה להשאר במה שיש לך.
כל הבעיה, שאף אחד אחר לא מגיע למספרים האלו :-(

ד ו ר ו ן
07-07-19, 07:22
1- יותר מפעם אחת, חזרתי ואמרתי, שעד לפני כמה זמן, הברירה של שני מצברי עופרת הייתה לגיטמית וסבירה.

כאן טמון ההבדל בתפיסות.
זו עדיין ברירה לגיטימית וזה כל העניין.
אפשר ללכת למערכת סופר מאוזנת ומורכבת וזה עובד מצוין ואחלה.
ואפשר גם ״סתם״ מערכת פשוטה שפשוט עובדת.

כשהתחלתי לנסות להבין מה צריך בשביל ״מערכת מצברים כפולה״ (מילה מפוצצת בשביל ממסר+מצבר שני וכמה חוטים, אבל נזרום), נכנסתי לאתר איזוטרי שמאגד אי אלו אלפי מטיילים מסביב לעולם.

https://expeditionportal.com/forum/threads/how-to-make-a-cheap-isolated-dual-battery-setup-for-50.77503/

הפתרון הנפוץ הוא המערכת הכי פשוטה שיש, גם בעירוב סוגי מצברים (לא ליתיום).
אתה פשוט לא מקבל את זה.

ואני באמת חושב שההתפלפלות הטכנית יצאה מפרופורציה, ויוצרת חשש מוגזם מפני התקנה כזו אצל אנשים חדשים שתוהים למה לי הכאב ראש הזה,כשבפועל אפשר גם מערכת פשוטה, והדגש הוא ״גם״ ולא רק.

כשתקבל את זה, יהיה על מה להמשיך לדון.

Slowly..

asafk
07-07-19, 07:57
זיו כתב:
בניגוד לכולם, את ההיחידי שמדווח פה על אורך חיים של 5 שנים בקונפיגורציה כזו (מצבר עופרת רגיל כמצבר צרכנים)

גם אצלי. בקמפר. מצבר רכב של 60 א"ש שמתחלף כל 5 שנים בינתיים ומצבר בית שבנוי משני מצברי 20 א"ש שהחזיקו מעמד 10 שנים.

אסף.

zivo
07-07-19, 09:03
כאן טמון ההבדל בתפיסות.
זו עדיין ברירה לגיטימית וזה כל העניין.
אפשר ללכת למערכת סופר מאוזנת ומורכבת וזה עובד מצוין ואחלה.
ואפשר גם ״סתם״ מערכת פשוטה שפשוט עובדת.

כשהתחלתי לנסות להבין מה צריך בשביל ״מערכת מצברים כפולה״ (מילה מפוצצת בשביל ממסר+מצבר שני וכמה חוטים, אבל נזרום), נכנסתי לאתר איזוטרי שמאגד אי אלו אלפי מטיילים מסביב לעולם.

https://expeditionportal.com/forum/threads/how-to-make-a-cheap-isolated-dual-battery-setup-for-50.77503/

הפתרון הנפוץ הוא המערכת הכי פשוטה שיש, גם בעירוב סוגי מצברים (לא ליתיום).
אתה פשוט לא מקבל את זה.

ואני באמת חושב שההתפלפלות הטכנית יצאה מפרופורציה, ויוצרת חשש מוגזם מפני התקנה כזו אצל אנשים חדשים שתוהים למה לי הכאב ראש הזה,כשבפועל אפשר גם מערכת פשוטה, והדגש הוא ״גם״ ולא רק.

כשתקבל את זה, יהיה על מה להמשיך לדון.

Slowly..
דורון,
שתתחיל להבין שאני לא מתכחש לאפשרות של שני מצברי עופרת, אפשר יהיה להתחיל להתקדם.
אני לא אומר שזה לא עובד, אני רק אומר, שהיום, יש פתרונות טובים מזה.
אני חוזר ומדגיש את מימד הזמן, מה היה פעם, ומה השתנה לאחרונה, ואתה מביא קישור מלפני 7 שנים!!! שכותב במפורש -
I won't go into batteries, which are best, etc. I have 2 DieHard Platinum batteries in my truck and a cheap Wal-mart battery in my trailer. Some like Odyssey, some like Optima, some like Trojans http://www.jeepolog.com/forums/image/gif;base64,R0lGODlhAQABAIAAAAAAAP///yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7

אתה יודע כמה עלה ליתיום לפני 7 שנים וכמה היום? אתה יודע כמה עלה AGM?
תראה לי בבקשה, אתר מקצועי אחד! (יצרן מצברים או יצרן קראוונים או כל ציוד רלוונטי), שממליץ על מצברים לא זהים במקביל.

אתה לא "הפרד" היחידי ביקום, וכמו שאתה כותב פה ומתאר את הפתרון שלך, כך יש גם בעולם כל מני חובבים שעושים את אותו הדבר בדיוק.
ולכן, אילתור ביתי כזה, ופוסט מלפני 7 שנים, ממש לא עושה לי את זה.
תחשוב על מי שמחפש פתרונות ויתקל בכל מני שירשורים שהופיעו פה, בג'יפולוג-
הוא עוד יכול לחשוב שנכון למתג את המינוס ולא את הפלוס....
הוא יכול לחשוב שאין דבר כזה ברז גז שממותג ע"י חשמל שנוצר מחימום דו מתכת...
הוא יכול לחשוב שאשפר להעביר ימים שלמים על פאנל סולארי של חצי מטר מרובע....
:-)

בקיצור, תשחרר, ותפסיק לספר לי מה עשינו במדבר לפני 2000 שנה...עובדה ששרדנו....
בבקשה תתמודד(ו) עם האמירה שלי על 400-500ש"ח למערכת "מקצועית.

אסף,
כבר סיכמנו (בתחילת השרשור) שמי שמשתמש במקרר כמו צידנית , קרי, מכבה בזמן שהמנוע כבוי, לא צריך מערכת חשמל משנית.
אז תדבר עם אסף שפתח את השרשור הזה, ותבסביר לי למה בכלל יש לך מערכת משנית בקמפר :-)

PW
07-07-19, 09:33
ששש...
אל תספר לזיו.

Slowly..
הנה עוד שתי דוגמאות בשבילך, עובד לי "סתם ככה" בשתי מכוניות כבר 20 שנה.
הסידור: מצבר ראשי עופרת / חומצה, קטרפילר 100 א"ש, מצבר התנעה אופטימה אדום 55 א"ש.
מחוברים במקביל דרך ממסר שמקבל פלוס אחרי מפתח וממתג את הקוטב השלילי של האופטימה.
בסידור הזה, המצבר הראשי החזיק מעל חמש שנים, האופטימה - 12 (!) שנה.
כמובן שמעולם לא נשארתי ללא חשמל במצברים בוקר הבא של הטיול.
דברים פשוטים שעובדים, אפשר להמשיך לעבוד אתם גם כשיש דברים חדשים ומסובכים ויקרים שגם עובדים....
(או כמו שאומרים המהנדסים: "עובד? - אל תיגע!)
כבר דנו רבות באיזה קוטב ממתגים, לא שמעתי כאן טיעון ענייני מדוע למתג את דווקא את הקוטב החיובי לגופה של מערכת.
המשך צחצוח חרבות נעים לכם
PW

ד ו ר ו ן
07-07-19, 09:44
דורון,
שתתחיל להבין שאני לא מתכחש לאפשרות של שני מצברי עופרת, אפשר יהיה להתחיל להתקדם.
אני לא אומר שזה לא עובד, אני רק אומר, שהיום, יש פתרונות טובים מזה.
)
מסכים לחלוטין.
זה מה שאומרים מההתחלה.

אפשר לסכם את הנקודה סוף-סוף?

עריכה:
אפשר יותר טוב מזה: כתבה שלך על האופציות השונות לגולשים כאן באתר, בעברית.

Slowly..

zivo
07-07-19, 10:30
הנה עוד שתי דוגמאות בשבילך, עובד לי "סתם ככה" בשתי מכוניות כבר 20 שנה.
הסידור: מצבר ראשי עופרת / חומצה, קטרפילר 100 א"ש, מצבר התנעה אופטימה אדום 55 א"ש.
מחוברים במקביל דרך ממסר שמקבל פלוס אחרי מפתח וממתג את הקוטב השלילי של האופטימה.
בסידור הזה, המצבר הראשי החזיק מעל חמש שנים, האופטימה - 12 (!) שנה.
כמובן שמעולם לא נשארתי ללא חשמל במצברים בוקר הבא של הטיול.
דברים פשוטים שעובדים, אפשר להמשיך לעבוד אתם גם כשיש דברים חדשים ומסובכים ויקרים שגם עובדים....
(או כמו שאומרים המהנדסים: "עובד? - אל תיגע!)
כבר דנו רבות באיזה קוטב ממתגים, לא שמעתי כאן טיעון ענייני מדוע למתג את דווקא את הקוטב החיובי לגופה של מערכת.
המשך צחצוח חרבות נעים לכם
PW
המיתוג , פלוס או מינוס, לא שייך לדיון של המצברים. זכותך למתג את המינוס. למה זה טעות? תפתח שרשור, אולי יהיה למישהו כח להסביר לך.
אני אסתפק באמירה שקשה לי להאמין שכל העולם טמבל ורק אחד מצא פה איזה הברקה ....

לגבי אורך החיים של המצבר צרכנים שלך-
כמה עולה מצבר קטרפיילר 100AH?
אני מציע להתקדם לפתרון שעולה פחות מחצי, ואמור להחזיק יותר זמן, תופס פחות מקום ושוקל שליש.

פעם נוספת, מצבר עופרת עושה את העבודה, רק יש טובים ממנו.
תתמודדו את החלופות המודרניות, תפסיק לספר על תש"ח.

למכירה -
מנואלה משומשת. לא אכזבה לעולם. כל פעם שסובבתי מספיק חזק המנוע הניע. אורך חיים אין סופי (עדיף על סטארטר שמתקלקל כל כמה שנים).

opl
07-07-19, 10:31
אני מקנא, מעולם לא החזיק לי מצבר עופרת יותר משנתיים...

נמרוד
07-07-19, 10:49
שני הסנטים שלי, פעם אחת בצורה מסודרת.

אני בניתי מערכת חשמל כפולה בסיקס בתחילת המאה, אפילו כתבתי על זה את אחת הכתבות הטכניות הראשונות בג'יפולוג.
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/1008
http://www.jeepolog.com/UserFiles/Image/with_watermark/dual_battery_pics/bat7_top.jpg
היו לי שני מצברים תקינים ביד. רציתי אז בניתי, למרות שזה היה מיותר לחלוטין, בהתחשב בזה שבסיקס ההוא לא היה אפילו רדיו. אז כשזה מגיע ממקום של רצון לשפצר ולשפר ולהתעסק עם הג'יפ, אני האחרון בעולם שיעצור מישהו, ומערכת חשמל זה ביטוי אישי יצירתי בדיוק כמו כל דבר אחר בג'יפ.

היום מבחינה פרקטית, אני לגמרי בגישה של אסף. מערכת החשמל המקורית של רכב שטח מודרני יודעת לקחת צרכנים נוספים כמו אלו שאנחנו מדברים עליהם, שזה, ביננו, כולה פאקינג מקרר. הרי תאורת הלדים לא לוקחת כלום. אני מטייל באופן קבוע עם לפחות ארבעה בעלי מקררים (לכן כמובן שאין לי צורך אמיתי במקרר!) וכולם עם הסידור הכי פשוט בעולם - מחברים את המקרר לרכב, וזהו. ההגנות של המקרר שומרות על המצבר.

אם היה לי מקרר, זה מה שהייתי עושה. כשצריך להחליף מצבר (הנוכחי אצלי בן 4 שנים) הייתי שוקל להחליף למצבר עם קיבולת גדולה יותר - 95 אמפר-שעה במקום ה68 המקורי שיש לי ברכב, למשל. בעיני אין טעם להקדיש לזה יותר מחשבה מכך, וזה בגלל שהתעסקות עם חשמל ברכב, נכון להיום, לא מעניינת אותי.

זה מבחינת מאזן אנרגיה.

עניין אחר לגמרי הוא מה שנקרא יתירות. זו הסיבה האמיתית שיש שני מצברים (לפחות) בסירות, מטוסים, כלי רכב קרביים. כי אם מצבר אחד ניזוק, קורס בגלל פגם ביצור, חוטף כדור, לא משנה מה, המערכת צריכה להמשיך לתפקד. מי שיתירות במובן הזה עד כדי כך קריטית עבורו - אז צריך מערכת מצבר כפולה אמיתית, כלומר שכל אחד משני המצברים יכול לתמוך לא רק בצרכנים אלא גם בהתנעה ובתפקוד מלא של הרכב.

האם יתירות כזאת נדרשת ברכב טיולים? מי שיגיד שכן, אין לי ויכוח איתו. מבחינתי היא לא נדרשת. הסיכון שהרכב לא יניע פעם בכמה שנים, לא משנה למה, הוא כזה שלא שווה לי להשקיע בו מחשבה. אז דורון מגדיר את זה כ"תקיעה" - נו אז? אני יכול לספר שקרתה לי "תקיעה" כזאת של ג'יפ שלא מניע בבוקר... לאשתי! כשאני בחו"ל!!! ואני עדיין חי, נושם ונשוי ;)

zivo
07-07-19, 13:15
נמרוד,
בא נעזוב רגע את כל שאלת אופי הטיול.
יש לי שאלה טכנית, שאני אשמח לשמוע את דעתך.
מה קורה למצבר עופרת שפורקים אותו ל 10.5V?
בכמה זה מקצר לו את החיים (כל מחזור פריקה כזה)?

לדעתי, יותר מדויק להגיד שההגנה שקיימת במקרר היא לא הגנה על המצבר, היא הגנה על יכולת להתניע:-)

גיא
07-07-19, 13:28
נמרוד,

לדעתי, יותר מדויק להגיד שההגנה שקיימת במקרר היא לא הגנה על המצבר, היא הגנה על יכולת להתניע:-)

1. ישנה אפשרות לשים 10.8
2. אז מה ?
3. לא נמאס לכם ?

ואני אחדד את 2.
יש למצבר אחריות, אם הוא מת אחרי שנה, אז מחליפים באחריות. מעבר לזה שהוא לא מת אחרי שנה .. הוא מת אחרי שנתיים פלוס פלוס ( ובמקרים מסויימים +++++++++++++++++++++++ )
אז מנגנון הצלת יכולת התנעה עזר לך להתניע .. והמצבר מת שעה וחודשיים אחרי זה .. אז מה ??

לא לכולם יש רכב מתאים להמיר אותו לספינת חלל ולא לכולם יש ידע / יכולת / רצון / כסף / אשה מסבירת פנים וסבלנית .. אז מה ?

אז נגיד שאתה צודק, אז מה ??

זיו ידידי .. אני רושם בתור חבר .. יש מצב שאתה צודק !!! בחיי כנראה אפילו שאתה צודק !! .. אז מה ????

1.5 בליון אנשים יודעים שסיגריות זה רע, ועדיין מעשנים ... אז מה ?!?!?!

:)

מוטי טויוטה
07-07-19, 15:04
כנראה פספסתי או שזה החום.

פעם היו לי חיים טובים והטיולים שלי היו ארוכים ודי מנותקים.
חבר נחמד תרם לי מצבר 90 אמפר של ups.
הוא חובר בקבינה של הסופה.
חווט למערכת החשמל של הרכב לצורך טעינה.
רילאי 40A היה מנתק אותו ברגע שהמנוע מודמם.
משם כל "צרכני הלילה" כמו מקרר, גרילנדה של פעם וכו' זוללים מהמצבר ups האמור כשהוא מנותק ממערכת הרכב.

מעולם לא נתקעתי בלי מצבר להתניע. וטיילתי הרבה לבד.
המצבר הראשי של הסופה ירד אחרי כ 6 שנים נראה לי מכובד.

בלי מעגלים חכמים.
בלי לשפוך כסף על טכנולוגיה שלא צריך.

הזמנים השתנו. נהיינו הייטק.
להריח קצת גריז.
איזה קלאק-קלאק מהלוקרייט

אם לא פספסתי משהו דרמטי- לא חייבים לחפש מורכבות איפה שלא חייבים.יודע לתת תרשים של החיווטים
? מי מחובר למי וכו?

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

אבי משולם
07-07-19, 15:16
בסדר, בסדר - אנחנו כאן בשביל התחביב ובשביל ההתעסקות ולא בשביל הצורך. אבל בכל זאת בואו נדבר על זה רגע.
רכב השטח שלנו הגיע מהחנות עם מערכת חשמל. ואפשר להניח שטויוטה או רנו או ג'יפ יודעים טוב מאוד מה צריך להיות במערכת הזו ואיך לבנות אותה (בעצם אני לא בטוח לגבי ג'יפ).
ואז אנחנו מחליטים שצריך מערכת חשמל כפולה - למה בעצם? כי הוספנו לא מעט צרכנים, ואם ההנחה מהפסקה הקודמת נכונה, הרי שחיבלנו במערכת המקורית שהיתה אופטימלית כמו שהיצרן חשב שהיא צריכה להיות, ולכן מערכת כפולה היא בעצם מערכת חשמל נפרדת, שתומכת בכלה הצרכנים הלא מקוריים, ומופרדת ככל האפשר מהמערכת המקורית כדי לא לגרום לה לנזק.
עד כאן הכל מביע לכיוון של מערכת חשמל כפולה - אבל בואו נבין למה בעצם אנחנו מפרידים מערכות.
המערכת המקורית בנויה סביב מאזן אנרגיה מחושב, כולל כמה שלבים.
שלב ההתנעה - הסטרטר צורך זרם גבוה מאוד לזמן קצר מאוד. המצבר נדרש לספק את הזרם הזה בלי להתרוקן יותר מדי, כך שיוכל להתאושש ולהתמלא במהירות בשלב הבא.
שלב הנסיעה - האלטרנטור עובד, ומספק זרם לכל הצרכנים - מזגן, פנסים, מערכת הזרקה, רדיו, ועוד כמה אמפרים לטעינה מחדש של המצבר אחרי שבזמן ההתנעה איבד קצת מהאנרגיה שהוא מאחסן. כמה שהמתח של המצבר ירד יותר בזמן ההתנעה, כך הוא יצרוך יותר זרם בהתחלת ההטעינה, וככל שהמתח שלו עולה, הוא צורך פחות זרם. האלטרנטור מחושב לספק את הזרם הזה, ועוד הרבה עודף. הערך של האלטרנטור הוא בסל"ד גבוה, אבל בסרק, שימו לב - הוא מסוגל לתת בערך מחצית ממה שכתוב עליו, ולכן הוא מחושב מראש לא רק לספק את כל הצרכנים שיפעלו ביחד רגע אחרי התנעה קשה, אלא ליותר מכפול מזה.
שלב "אני רק מחכה כאן למישהו תכף זז", זה השלב שבו עומדים עם מנוע מדומם וצורכים זרם - לרדיו, להטעין את הטלפון, ועוד כאלה. אפשר תיאורטית לעמוד ככה הרבה מאוד זמן אבל בינתיים המצבר מתרוקן והמתח שבו יורד. גם מהשלב הזה הוא צריך להתאושש בשלב הנסיעה.
וברכב שטח - מה?
אני מדבר על רכבי שטח ולא על קרוואנים וקמפרים. בקמפר, אפשר לחנות באותו מקום ימים שלמים, ובכל אותו זמן צריך שהמערכות יעבדו - משאבת מים, מקרר, תאורה ועוד.
ברכב שטח, א]ילו רכב מסעות - המטרה היא לנסוע ולא לחנות. ובכל זאת חלקנו מציידים את רכב השטח כמו קמפר - משאבת מים, מקרר, תאורה ועוד... אנחנו בעצם בשלב ה "אני רק מחכה כאן למישהו" אבל לא זזים כמה שעות. בזמן הזה המצבר מתרוקן, גם אם הוא יניע, המתח שלו עלול לרדת בצורה מסוכנת לבריאותו, לכן זה רק הגיוני שתהיה מערכת חשמל כפולה - כלומר עוד מצבר שיספק את כל הצרכנים הנוספים האלו בלי להזיק למצבר המקורי.
אבל כאן בדיוק אני מבקש לתהות - הכצעקתה?
בואו נראה על אילו צרכנים מדובר. מקרר? אנחנו לא חונים ימים שלמים באותו מקום בלי תזוזה. אנחנו חונים בערב וזזים בבוקר. בזמן הזה כל מקרר יחזיק את התכולה שלו בטמפרטורה בריאה, אם אכם זה המצב - הוא לא מעמיס את המערכת המקורית. ואני יודע שבעצם ההנחה הזו טמונה המחלוקת שלי עם מי שתכף יגיב. תאורה? בשנים האחרונות הגעתי למסקנה שלא צריך לחווט תאורה ברכב. יש מספיק אמצעים מופעלי בטריות ובנוסף כל POWERBANK הכי מצ'וקמק יפעיל תאורת מחנה מוזנת USB לשעות רבות. משאבת מים? אומנם צורכת לא מעט זרם, אבל תכלס עובד שניות ועוד כמה שניות בליל מחנה - לא הרבה בכלל בסך הכל.
אז בניגוד לעבר, כשתאורת מחנה היתה חייבת להיות מוזנת ממצבר רכב גדול ובריא, בימינו, ימי הלדים, ואם מקפידים לא להפעיל את המקרר כשהמנוע לא מסתובב - אני לא רואה סיבה למערכת חשמל כפולה.
כי היא לא מערכת בחינם - רכיבים איכותיים - מפצל טעינה טוב, מטען איכותי DC-DC , כבלים, אביזרי חיווט, מצבר... כל אלה עולים כסף. כל אלו שוקלים וכידוע כל גרם על הרכב גם עולה לנו כסף. זו מערכת שעולה לנו בחיבורים לרכב - מכניים וחשמליים, בשורה התחתונה כל דבר כזה קצת מקלקל את הרכב ואני מעדיף להמנע ממה שלא חיוני.
אז המסקנה שלי שמי שמטייל עם רכב השטח שלו ולא משתמש בו כקמפר - והאמינו לי, ההבל ברור לי לחלוטין - לא צריך מערכת חשמל כפולה.
עכשיו אתם...

אסף.

אתה אל תרכיב מערכת חשמל שטח אין לי בעיה עם זה ולא צריך נעילות ובכלל הבזול זה הכי הכי

אני ארבע עשר שנה עם מערכת חשמל שטח עם מצבר אחורי פריקה עמוקה ומערכת לניהול מצברים כולל בקר חכם ונשלט ומחייך כל הדרך

כל פעם שאני שולף את הבירה הקפואה כשבחוץ 40 מעלות<iframe class="ginger-extension-definitionpopup" __idm_frm__="1367" style="display: none;"></iframe>

אבי משולם
07-07-19, 15:59
אני לא קוטל את זיו.
למדתי ממנו הרבה מאד.

מצד שני הוא פוסל קטגורית מי שלא עובד בסטנדרט שלו, ואם זה לא בדיוק לפי הספר שלו, מבחינתו זה לא יכול להיות שזה קיים.

ציינתי כבר שאני מכיר יותר מחבר אחד בקומבינציה שתוארה כעת, הוא אומר שזה לא ייתכן.. אהל עובדה, זה קיים.
אחד מהם עם פראדו, והשני באותה הקטגוריה.
עכשיו יש גם סופה לרשימה.

דובר על חיבור מצבר פריקה בצורה רגילה דרך ממסר/מפריד מצברים, במקביל למצבר רגיל.
זיו טוען שזה לא יעבוד.

אז הנה,
עוד אחד שזה כן עובד אצלו.

Slowly..

הסיבה שזיו טוען שזה לא יעבוד כניראה נובעת מהעובדה שמצברי גל פריקה עמוקה זקוקים למתח טעינה הגבוה בחצי וולט מעל מצבר העופרת והאלטרנטור לא נותן את המתח המתאים לטעינה של 100% של מצבר הפריקה העמוקה אלא רק 80 אחוז

Zה הסיבה שאנשים משתמשים במטעעני DC_DC

הבעיה שמטען כזה אלא עם הוא מאוד יקר בדרך כלל מהירות הטעינה עד 80 אחוז היא יותר איטית מטעינה ישירה מהאלטרנטור ועוד דבר אם חלק מהאופיון שלך הוא יכולת התנעה מהמצבר האחורי כשהראשי מת או עזרה בכננת (למי שאין מצערת ידנית או סודני שישב על הגז ) אז אתה צריך כבל משמעותי בין המצברים

amirk
07-07-19, 16:04
כאשר לא רוצים \ יודעים \ יכולים לבצע פעולה בצורה מיטבית שואלים למה צריך את זה בכלל.

shmil
07-07-19, 18:20
אתה אל תרכיב מערכת חשמל שטח אין לי בעיה עם זה ולא צריך נעילות ובכלל הבזול זה הכי הכי

אני ארבע עשר שנה עם מערכת חשמל שטח עם מצבר אחורי פריקה עמוקה ומערכת לניהול מצברים כולל בקר חכם ונשלט ומחייך כל הדרך

כל פעם שאני שולף את הבירה הקפואה כשבחוץ 40 מעלות<iframe class="ginger-extension-definitionpopup" __idm_frm__="1367" style="display: none;"></iframe>

בוגר ומשכנע.

אני רק שמונה שנים עם מקרר ומקפיא של נשיונל-לונה, אבל עם מצבר אחד.
לא מנתק מקרר בחניון לילה, ומשתמש גם בתאורה חופשי.

אצלי הבירה רק כמעט קפואה, כי בקבוק זכוכית שקופא - מתנפץ.

אז גם אני קצת גבר-גבר?

PW
07-07-19, 18:44
המיתוג , פלוס או מינוס, לא שייך לדיון של המצברים. זכותך למתג את המינוס. למה זה טעות? תפתח שרשור, אולי יהיה למישהו כח להסביר לך.
אני אסתפק באמירה שקשה לי להאמין שכל העולם טמבל ורק אחד מצא פה איזה הברקה ....

לגבי אורך החיים של המצבר צרכנים שלך-
כמה עולה מצבר קטרפיילר 100AH?
אני מציע להתקדם לפתרון שעולה פחות מחצי, ואמור להחזיק יותר זמן, תופס פחות מקום ושוקל שליש.

פעם נוספת, מצבר עופרת עושה את העבודה, רק יש טובים ממנו.
תתמודדו את החלופות המודרניות, תפסיק לספר על תש"ח.

למכירה -
מנואלה משומשת. לא אכזבה לעולם. כל פעם שסובבתי מספיק חזק המנוע הניע. אורך חיים אין סופי (עדיף על סטארטר שמתקלקל כל כמה שנים).
יקירי,

לשאלותיך:
מצבר קטרפילר 100 א"ש עולה כ - 200 ש"ח לשנה. מצבר אופטימה עולה עוד כ - 150 ש"ח לשנה. יחד 350 ש"ח לשנה. יותר זול בסוף לעומת רוב המצברים עם אורך חיים של 24 חודשים באחריות, עם הרבה פחות עבודה והרבה יותר בטחון.

לגבי המיתוג, ורמיזתך לגבי כושרי המנטלי - התנצלות תהיה צעד נבון. גם "והדרת פני זקן" תופס פה והתבטאות מכובדת ומכבדת באופן כללי.

בחיבור מצבר התנעה נוסף, (לא "מצבר צרכנים" - אלא מצבר התנעה עם CCA גבוה במקביל למצבר המקורי) - בידוד אחד הקטבים טוב כמו השני. בגלל מורכבות וצפיפות בתא המנוע אצלי בחרתי בקוטב השלילי, אבל זה ממש לא עקרוני, מבחינה חשמלית נטו. אתה מוזמן להאיר את עיני מדוע זו שגיאה בעיניך, ואל תברח למחוזות האמונה.

מעבר לכך, נמרוד סיכם את זה יפה:
הוספת מצבר ההתנעה אצלי היא בעיקר בגלל אופי הטיולים (בודד ברכב בודד) וגיר אוטומטי. "יתירות" קוראים לזה.
דווקא הפעם היחידה שנאלצתי לאתגר את המערכת הייתה בגלל סטרטר שרק אחרי שקיבל כמה דפיקות הצליח לסובב את המנוע.

ואסיים במשפט שהוא כנראה תמיד נכון:
"אף פעם לא מאוחר להתחיל להיות בנאדם"

PW

גיא
07-07-19, 18:46
בוגר ומשכנע.

אני רק שמונה שנים עם מקרר ומקפיא של נשיונל-לונה, אבל עם מצבר אחד.
לא מנתק מקרר בחניון לילה, ומשתמש גם בתאורה חופשי.

אצלי הבירה רק כמעט קפואה, כי בקבוק זכוכית שקופא - מתנפץ.

אז גם אני קצת גבר-גבר?

כמעט גבר גבר ...

אבל חכה .. תן לזה זמן. אולי המצבר שלך עוד ימות.

מי יודע.

andy.shaked
07-07-19, 18:59
אין פה שרשור אחד שישאר רציני.
תמיד אותו ויכוח....
למה צריך להתעקש על דעה אחת בלבד, או לנסות לכפות אותה על כולם ???
תקבלו את הקדמה, או תשארו עם מה שיש לכם אבל פשוט תפסיקו להתנצח על כל פוסט חדש עם אותן הדעות כל הזמן

#המדען_המטורף

tallevi
07-07-19, 19:33

כל פעם שאני שולף את הבירה הקפואה כשבחוץ 40 מעלות<iframe class="ginger-extension-definitionpopup" __idm_frm__="1367" style="display: none;"></iframe>אז מה...בירה קרה כשבחוץ 40 מעלות זה מהות התחביב?

בשביל זה יש לך רכב שטח?
בשביל זה אתה יוצא לטייל?

בשביל מה לך כל הבלאגן??

שמע לי, לך לים קנה לך בירה קפואה במחיר מופקע ותסגור את הפינה בפחות מחמישים שקלים חדשים...

אתה יודע מה...יותר טוב...קנה שישיה בסופר במחיר מבצע, שב בבית במזגן ותשתה בירה קפואה בפחות מעשרה שקלים חדשים...

רק לא לשכוח את החיוך, כן??

טל.

נדב42
07-07-19, 19:58
ואם אני לא שותה בירה ?
אז לא מגיע לי מקרר ?
או לפחות מערכת טעינה מצ׳וקללת לסוללות מתפוצצות ?

asafk
07-07-19, 20:14
פתחתי את הדיון בהצגת דעה והזמנתי מי שמעוניין להציג באופן מנומק את דעתו.
חלק מהמשתתפים לא אומרים כלום חוץ מ"ככה זה אצלי אז ככה הכי טוב ומי שחושב אחרת יש לו בעיה".
אני מבקש - תכבדו לפחות את זה שהשקעתי בכתיבת דעה מנומקת, כמו גם עוד כמה משתתפים בודדים בדיון, במאמץ מינימלי להסביר למה כך ולא אחרת. ואני מזכיר - לא עבור קמפר אלא עבור רכב טיולים שמונע רוב שעות היום (כש40 מעלות בחוץ, למשל) ואז הכל מופעל, ונח בלילה.
ככה שמי שיקרא כאן יבין שאין חובה כזו או אחרת ויוכל להזדהות עם נימוקיו של אחד או של השני, ולבחור מה מתאים.

אסף.

ד ו ר ו ן
07-07-19, 20:31
חבורת הנאחס אתם..

המצבר צרכנים עופרת התחיל לזייף.

כל היחידה הזו מאנייקים!

Slowly..

tallevi
07-07-19, 20:39
ואם אני לא שותה בירה ?
אז לא מגיע לי מקרר ?
או לפחות מערכת טעינה מצ׳וקללת לסוללות מתפוצצות ?לא.

טל.

נדב42
07-07-19, 21:33
חלק מהמשתתפים לא אומרים כלום חוץ מ"ככה זה אצלי אז ככה הכי טוב ומי שחושב אחרת יש לו בעיה".

רוב התגובות כאן הן מהסוג של "ככה זה אצלי וזה נכון/מספיק טוב בשבילי". לא כולם כאן עושים מחקר אקדמי מעמיק, במקרה הזה כולל עבדך הנאמן, וזה נראה לי לגיטימי לגמרי ובדיוק המקום הנכון לשתף בפתרונות שמצאנו לעצמנו, גם אם אין לנו יכולת להגן על הפתרון שלנו כ"פתרון הנכון ביותר" בבית המשפט של ג'יפולוג...
ואם אני זוכר נכון זו גם היתה התשובה שלך כמה וכמה פעמים במקומות אחרים

לגבי המיעוט שטוען בנחרצות שהפתרון שלו הכי טוב, ואולי אפילו מגבה את זה בהסברים משכנעים, שיהיה לו לבריאות ואפילו נחכים קצת על הדרך - זה לא בהכרח שולל פתרונות אחרים גם אם הם "פחות טובים" לפי קריטריון כלשהו.

ורק מזכיר שליד הטובים יותר וטובים פחות, יש גם יישומים מסוכנים, בעיקר בעולם הליתיום, ומהאזהרות האלו לא כדאי להתעלם ...

לגבי הפתרון שאני משתמש - מצבר אחד, פאנלים סולריים לחניון יום ושני בוסטרים להתנעת חירום - הוא לא בהכרח הכי נכון או חסכוני, יש בו אלמנט של סכנה (ליפו), והוא לא בהכרח הכי זול, אבל הוא הוכיח את עצמו לא פעם, הרבה יותר בעזרה לאחרים מאשר לעצמי, כולל ריתוכי שדה והתנעת רכב 24V תקוע..

אגב, השבוע הבוסטר שלי התניע בלי למצמץ ובלי להראות שום סימני עצלות פורד אקונוליין (עאלק..), בעוד הבעלים פוער פה גדול וזוג עיניים משתאות. וזה עם בוסטר אחד מתוך השניים. התנעה כזו כמובן קצת כבדה עליו, הכבלים התחממו יותר מהסוללה עצמה, ולפי המטען זה גזל בערך רבע מהקיבולת השמישה שלו. כבוד.
(ליפו 5000mAh, 4s, 130c מחובר עם צמת תנינים איכותיים תוצרת בית)

asafk
07-07-19, 22:16
לא ביקשתי עבודות מחקר, נדב .... רק מה השיקולים - למה כך ולא אחרת אם אפשר. או שיתוף.בסטאפ שעובד טוב. אבל בטוח שיש כמה תגובות שלא מוסיפות שום דבר לדיון כי הן פוסלות את עצם הדיון.

אסף.

amirk
07-07-19, 22:36
אני מבקש - תכבדו לפחות את זה שהשקעתי בכתיבת דעה מנומקת, כמו גם עוד כמה משתתפים בודדים בדיון, במאמץ מינימלי להסביר למה כך ולא אחרת. ואני מזכיר - לא עבור קמפר אלא עבור רכב טיולים שמונע רוב שעות היום (כש40 מעלות בחוץ, למשל) ואז הכל מופעל, ונח בלילה.
ככה שמי שיקרא כאן יבין שאין חובה כזו או אחרת ויוכל להזדהות עם נימוקיו של אחד או של השני, ולבחור מה מתאים.

אסף.צודק. ננסה לתקן.
אני חושב שהניסיון לתחם את השימוש ל קמפר / רכב טיולים מטעה. אני עם רכב שטח ולא עם קמפר אבל עדין הרכב לעיתים לא מונע רוב שעות היום או בכלל לא, וכמוני יש עוד מספיק שאני מכיר אישית, אז אני קמפר או רכב טיולים? דילמה.
מעבר לכך, אני מטייל גם לבד כך שנושא היתירות חשוב לי ולכן בחרתי בשני מצברים.
ולנושא נוסף,
10 שנים הייתי עם 2 מצברי עופרת רגילים עם מיתוג ידני הכי פשוט בינהם, עובד טוב. (דורון, תוסיף אותי לרשימת הדוגמאות שזה עובד). אבל תדירות החלפת המצברים היא בגדול לא מעבר לשנתיים למצבר הצרכנים שזה דיי הגיוני אם לוקחים בחשבון את מחזורי הפריקה של המצבר, אבל לא סביר ויקר. לכן היה לי ברור שזו נקודה שזקוקה לשיפור ומכיוון שאני לא מבין כלום במצברים ובטעינת מצברים בדקתי את הנושא והתמונה הברורה לחלוטין שעלתה היא מטען dc2dc.
וכמו כתבת אסף, לחבר שני מצברי עופרת שונים ישירות זה להיות חאפר, בדיוק כמו שגם אני הייתי.
ולאחרונה המרתי את המיתוג הידני למטען dc2dc ואת מצבר העופרת ל agm והשלב הבא הוא פנל שיתחבר גם כן למטען.
ואגב עלויות - מטען dc2dc איכותי + 2 מצברי ורטא 80 אש אחד עופרת רגיל ושני agm עולה הרבה פחות משני מצברי אופטימה או מצבר אופטימה + מצבר קטרפילר.

andy.shaked
07-07-19, 23:00
תדירות החלפת המצברים היא בגדול לא מעבר לשנתיים למצבר הצרכנים שזה דיי הגיוני אם לוקחים בחשבון את מחזורי הפריקה של המצבר, אבל לא סביר ויקר. לכן היה לי ברור שזו נקודה שזקוקה לשיפור ומכיוון שאני לא מבין כלום במצברים ובטעינת מצברים בדקתי את הנושא והתמונה הברורה לחלוטין שעלתה היא מטען dc2dc.
וכמו כתבת אסף, לחבר שני מצברי עופרת שונים ישירות זה להיות חאפר, בדיוק כמו שגם אני הייתי.
ולאחרונה המרתי את המיתוג הידני למטען dc2dc ואת מצבר העופרת ל agm והשלב הבא הוא פנל שיתחבר גם כן למטען.
ואגב עלויות - מטען dc2dc איכותי + 2 מצברי ורטא 80 אש אחד עופרת רגיל ושני agm עולה הרבה פחות משני מצברי אופטימה או מצבר אופטימה + מצבר קטרפילר.

סוף סוף, מצאתי מישהו שהולך לכיון שאני חשבתי ואופן שימוש די דומה.
אשמח לדעת איזה מטען dc-dc בחרת ומה העליות
כרגע אני נעול מטען dc-dc 20a של renogy, רק לא מצאתי עדיין איך להביא אותו לארץ בעלות משלוח נורמלית

#המדען_המטורף

boaz avrahami
07-07-19, 23:04
חבורת הנאחס אתם..

המצבר צרכנים עופרת התחיל לזייף.

כל היחידה הזו מאנייקים!

Slowly..

צלם את התאריך שלו אחרת תהיה חשוד לעד

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
07-07-19, 23:19
לא ביקשתי עבודות מחקר, נדב .... רק מה השיקולים - למה כך ולא אחרת אם אפשר.

השיקולים שלי:

א. מגבלות מקום.
ב. יכולת התנעת חירום הכרחית כי אני מטייל לבד ומצבר עשוי למות גם אם לא מתעללים בו, בדיוק ברגע הלא נכון.. בדוק על אופנוע בלי קיק בלב הסהרה ...
ג. ריתוכי שטח זה בונוס.

הליפו גרות אצלי בדלת הנוסע וזמינות להתנעה בלי לקום מהכסא. את הדור הקודם החלפתי אחרי 5-6 שנים בלי סיבה ממש מוצדקת, סתם שהגיבוי שלי יהיה טרי ...

אני עם מצבר 70 אמפר-שעה כי זה הכי גדול שנכנס.

מכיוון שבוסטר הוא הכרחי לאופי הטיולים שלי, בחרתי להתפשר על אורך חיי המצבר. אין לי מתקונים מיוחדים מעבר לצמה שמאפשרת לי חיבור של הליפו בנוחות מתוך תא הנוסעים. הסוללות, כבלי תנינים (לעזור לחברים) והמטען גרים בנוחות בדלת הנוסע הקדמי. האלטרנטור חזק מספיק לאושש את המצבר מהר יחסית ויש לי התראה קולית על ירידת מתח המצבר, כך שלעיתים נדירות אני מניע לעשר דקות-רבע שעה כדי לפנק את המצבר ...

אני מקווה שהבחירה והשיקולים ברורים עכשיו קצת יותר, ועדיין אני לא טוען שזה הפתרון הכי טוב, אבל זה נכון בשבילי עם פשרה מודעת באגף אורך חיי המצבר.

amirk
07-07-19, 23:30
סוף סוף, מצאתי מישהו שהולך לכיון שאני חשבתי ואופן שימוש די דומה.
אשמח לדעת איזה מטען dc-dc בחרת ומה העליות
כרגע אני נעול מטען dc-dc 20a של renogy, רק לא מצאתי עדיין איך להביא אותו לארץ בעלות משלוח נורמלית

#המדען_המטורףCtek d250sa
עלה 900 שקל בארהב

גיא
08-07-19, 00:23
ויש לי התראה קולית על ירידת מתח המצבר, כך שלעיתים נדירות אני מניע לעשר דקות-רבע שעה כדי לפנק את המצבר.

פרטים בבקשה ?

zivo
08-07-19, 01:08
יקירי,

לשאלותיך:
מצבר קטרפילר 100 א"ש עולה כ - 200 ש"ח לשנה. מצבר אופטימה עולה עוד כ - 150 ש"ח לשנה. יחד 350 ש"ח לשנה. יותר זול בסוף לעומת רוב המצברים עם אורך חיים של 24 חודשים באחריות, עם הרבה פחות עבודה והרבה יותר בטחון.

לגבי המיתוג, ורמיזתך לגבי כושרי המנטלי - התנצלות תהיה צעד נבון. גם "והדרת פני זקן" תופס פה והתבטאות מכובדת ומכבדת באופן כללי.

בחיבור מצבר התנעה נוסף, (לא "מצבר צרכנים" - אלא מצבר התנעה עם CCA גבוה במקביל למצבר המקורי) - בידוד אחד הקטבים טוב כמו השני. בגלל מורכבות וצפיפות בתא המנוע אצלי בחרתי בקוטב השלילי, אבל זה ממש לא עקרוני, מבחינה חשמלית נטו. אתה מוזמן להאיר את עיני מדוע זו שגיאה בעיניך, ואל תברח למחוזות האמונה.

מעבר לכך, נמרוד סיכם את זה יפה:
הוספת מצבר ההתנעה אצלי היא בעיקר בגלל אופי הטיולים (בודד ברכב בודד) וגיר אוטומטי. "יתירות" קוראים לזה.
דווקא הפעם היחידה שנאלצתי לאתגר את המערכת הייתה בגלל סטרטר שרק אחרי שקיבל כמה דפיקות הצליח לסובב את המנוע.

ואסיים במשפט שהוא כנראה תמיד נכון:
"אף פעם לא מאוחר להתחיל להיות בנאדם"

PW
לא התכוונתי ולא רמזתי שום דבר לגבי הכושר המנטלי שלך.
אם טעיתי, ופגעתי, אני מתנצל ואשמח שתעיר את עיני איפה זה נאמר.
גם לגבי ההערה שלך לגבי "והדרת פני זקן" אני לא בטוח.

לגופו של עניין,
אתה מציע פתרון שעולה 200ש"ח לשנה למצבר צרכנים (אני בכוונה מוציא את המצבר התנעה מהסיפור, זה עולה אותו הדבר בשני הפתרונות, זה סתם מוסיף "רעש" לחישוב).
שלמה קנה ב 250 ש"ח מצבר שהיצרן שלו מצהיר על 10 שנים, גם אם הוא יחזיק רק 5, זה עדיין רק 50ש"ח בשנה, רבע מהפתרון של הקטרפילר.
יש באמזון, מצברי פריקה של 30-35AH (לדעתי לא צריך יותר), בפחות מ 300ש"ח, וגם הם מיועדים להרבה שנים (נניח 5, יוצא 60 ש"ח לשנה)
אני עם ליתיום 38AH, ואני מצפה שזה יחזיק 10 שנים.

אני חוזר לנקודה העיקרית, אני לא מתווכח שמצבר עופרת כמצבר צרכנים עובד, אני רק מציע לכם לשקול פתרונות חדשים יותר (וגם זולים יותר וגם קלים יותר).

- - - Updated - - -

Ctek d250sa
עלה 900 שקל בארהב

איזה מצבר? מה המתח טעינה שלו?
למה כזה יקר?
מה רע בכזה -
https://www.aliexpress.com/item/32426730228.html?spm=a2g0o.detail.100006 0.1.40d77c63pY1i65&gps-id=pcDetailBottomMoreThisSeller&scm=1007.13339.90158.0&scm_id=1007.13339.90158.0&scm-url=1007.13339.90158.0&pvid=353b6137-a3f3-4f9e-b1f5-da58d187d7ec

לצורת הדוגמה בחרתי 13.8V לעופרת.
אני עם כזה ל 12.6V לליתיום.

נדב42
08-07-19, 04:48
פרטים בבקשה ?

הגיע עם הצ׳רוקי, לא מצאתי פרטים מזהים ..

גיא
08-07-19, 07:33
יש צילום של זה ?

amirk
08-07-19, 08:45
איזה מצבר? מה המתח טעינה שלו?
למה כזה יקר?
מה רע בכזה -
https://www.aliexpress.com/item/32426730228.html?spm=a2g0o.detail.100006 0.1.40d77c63pY1i65&gps-id=pcDetailBottomMoreThisSeller&scm=1007.13339.90158.0&scm_id=1007.13339.90158.0&scm-url=1007.13339.90158.0&pvid=353b6137-a3f3-4f9e-b1f5-da58d187d7ec

לצורת הדוגמה בחרתי 13.8V לעופרת.
אני עם כזה ל 12.6V לליתיום.

זה לא מצבר אלא מטען DC2DC, מתח הטעינה שלו משתנה בהתאם לסוג המצבר אותו הוא מטעין, כרגע הוא מטעין AGM ולכן מתח הטעינה הוא 14.7V , שאלו הוא מגיע בצורה הדרגתית כנראה תוכנית טעינה כלשהי.

אני לא מכיר המוצר בקישור ולכן לא יכול לומר מה רע או טוב בו, כהדיוט אני יכול לומר שזה נראה לי כמו רכיב במערכת טעינה.
אני רוצה להאמין שאם היה לי את הידע הטכני הייתי מעדיף לבנות בעצמי מערכת שתיתן את אותה פונקציונאליות כמו המערכת שקניתי

ד ו ר ו ן
08-07-19, 09:02
צלם את התאריך שלו אחרת תהיה חשוד לעד
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
נשאר בחנות, מה יש לי לעשות איתו?
אבל זה לא חשבון מורכב.
המקרר אצלי מיוני 13׳.
בשנה הראשונה+ הייתי עם מצבר יחיד, וזה לא עבד טוב לאופי השימוש שלי של חניות ארוכות.
אז שמתי מצבר שני רגיל, ובשימוש הראשון בניסוי דבילי של התלהבות העמדתי את הרכב בחניון שטח 23 שעות רצוף בלי הנעה.
זה די גמר את המצבר, לקח לי קצת זמן להבין שזה מה שקרה, וקיבלתי מצבר חליפי חדש מהחנות, כי עדיין היה באחריות.
על החליפי אין תאריך כי מוטבע עליו ״חליפי״.
זה היה בתחילת 2015.
חשבון פשוט.

Slowly..

ד ו ר ו ן
08-07-19, 09:30

ה״תיקון״ מתפלק לך מהר מאד..חבל.

אסף לא כתב חאפר, כתב. שיש סידור מודרני יותר וטוב יותר,
אלו דברים שונים.

חאפר זה לחבר בלי הגנות ובלי ממסר, אף אחד לא מדבר על זה כאן.

הסיכום של הידע כאן לא צריך להיות קטילה של הגישות אלא לתעד את האפשרויות עם יתרון וחסרון, ולכל שיטה יש כאלו.

אחכ שאנשים יבחרו מה מתאים להם לצורך ולכיס.

Slowly..

ד ו ר ו ן
08-07-19, 09:33
ואם כבר טעינת מצברי AGM,
נתקלתי בסרטון הזה:
https://youtu.be/Z9c1hVXBggk

האיש בעל חברה לא קטנה לציוד שטח, ויש לא מעט סרטונים אכניים לגבי ציוד טיולים.

לגבי טעינת מצברי AGM, הוא אומר שיש הבדל בין רכבים ישנים בהן הטעינה מעל 14v, בהם אפשר לטעון ישירות את המצברים האלו, לבין רכבים חדשים יותר אחרי 2006 אם אני זוכר נכון מהסרטון (היה ארוך..), בהם הטעינה מבוקרת ונמוכה יותר, מה שיוביל לטעינה לא מלאה של מצברי AGM לכדי 80%, ואז כדאי לשים מטען DC/DC כדי לנצל טוב יותר את המצבר AGM.

תכלס, ה-80% של מצבר כזה זה יותר מאשר מה שאפשר לנצל ממצבר עופרת מלא לגמרי עם אותו הספק לפי מה שהבנתי עד עכשיו.

נשמע הגיוני כמו שהוא מציג, אבל תגידו אתם.

Slowly..

zivo
08-07-19, 11:36
דורון,
אתה מתחיל להשתפר :-)
הבעיה היא לא רק ה 80% , זה גם מקצר את חיי המצבר.
אבל הכי חשוב, למה להתחכם?
אם כבר הסכמנו שעדיף לשים DC2DC, למה בכלל לחשוב ?
לא פחות חשוב, בקר DC2DC, "מרגיע" את כל המערכת.
אתה יכול לכוון לזרם טעינה שפוי, ואז כל התשתית הרבה יותר קלה ופשוטה, לא צריך כבל רתכת ונעלי כבל מיוחדות.
בניגוד למספרים שנכתבו פה, לדעתי אפשר לגמור את זה יותר זול.

tallevi
08-07-19, 13:02
ממה שקראתי על מצברי AGM אין שום בעיה עם מתחי הטעינה הקיימים ברכבים.

השינוי היחיד הוא במתח הטעינה, (שרצוי שיהיה נמוך יותר ביחס למצבר עופרת רגיל), בשלב האחרון של הטעינה (float charge), שממילא מתרחש רק בזמן טעינה איטית ארוכה, מחוץ לשירות, ולכן לא רלוונטי לשימוש היומיומי, (אלא אם כן מדובר על רכב שנוסע נסיעות של עשר שעות רצוף כדרך קבע), ולכן המסקנה צריכה להיות שאין שום מניעה מלהשתמש במצבר זה כתחליף למצבר עופרת נוזלי וללא כל אמצעי עזר.

בנוסף מטען בק רצוי שיהיה לו הפרש מתחים בין הכניסה ליציאה של כמה וולטים (נגיד 12 ביציאה ו18 בכניסה), ופה נראה לי זה די גבולי, לא?

טל.

amirk
08-07-19, 14:21
ה״תיקון״ מתפלק לך מהר מאד..חבל.

אסף לא כתב חאפר, כתב. שיש סידור מודרני יותר וטוב יותר,
אלו דברים שונים.

חאפר זה לחבר בלי הגנות ובלי ממסר, אף אחד לא מדבר על זה כאן.

הסיכום של הידע כאן לא צריך להיות קטילה של הגישות אלא לתעד את האפשרויות עם יתרון וחסרון, ולכל שיטה יש כאלו.

אחכ שאנשים יבחרו מה מתאים להם לצורך ולכיס.

Slowly..

דורון , לנוחיותך מצאתי את מה שאסף אמר במדויק, לא שזה כזה חשוב לשמור על העובדות.
אני יותר ממסכים עם עם גישת האי קטילה, רק בבקשה - נא דורש נא מקיים.

כמו דורון גם אני נהנה בינתיים להיות חאפר. יש בקמפר את המערכת המקורית - שיא הטכנולוגיה של שנות ה70 - מפצל טעינה מבוסס דיודות. כעובדה, המצבר צרכנים האחרון שלי החזיק 8 שנים. אז זה כנראה פתרון סביר.
בגלל שהמצבר מת ונפלו לי תחת היה תאי ליתיום, אני כנראה אבנה מטען למצבר ליתיום מממיר dc-dc מוזן מאותו מפצל טעינה, ומזין bms. ביחד זה מטען dc-dc מאוזן. אם לא.... כנראה הייתי קונה עוד מצבר חומצה עופרת פריקה עמוקה כמו שהיה וממשיך ככה עוד כמה שנים ..

אסף.

נוה
08-07-19, 19:03
קורא קורא וחוק מרפי כמובן דופק בדלת

דיסקו 2 שאוהב חשמל :) מקרר ושאר ירקות בתא מטען

יש מצבר אחד ברכב 95 אמפר

מה מומלץ לרכוש כיום ?

נדב42
08-07-19, 19:55
יש צילום של זה ?

בבקשה ובהצלחה ...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190708/4884e72bbeb51d2d04d27c09cdfef36c.jpg

ד ו ר ו ן
08-07-19, 19:57
רוצה להוסיף משתנה חדש לדיון.. משהו שלא הכרתי ולא הוזכר כאן.

מצברי EFB.
על פניו הפשרה בין AGM היקר והמיוחס, לבין הטכנולוגיה הישנה של עופרת-חומצה הישן.

נטען ממערכת טעינה סטנדרטית של רכבים, עם פלוס של יכולת פריקה והתאוששות טובה יותר משמעותית ממצבר רגיל (מיועד לעומסי Start-Stop).
והמחיר, מעט גבוה מעופרת רגיל, נמוך יותר מ-AGM.

על פניו רק יתרונות המצבר צרכנים.
מישהו?

https://www.ledico.com/efb-enhanced-flooded-battery/

Slowly..

גיא
08-07-19, 21:32

מצברי EFB.

נטען ממערכת טעינה סטנדרטית של רכבים, עם פלוס של יכולת פריקה והתאוששות טובה יותר משמעותית ממצבר רגיל (מיועד לעומסי Start-Stop).

מישהו?

Slowly..

הדאסטרים מ 2017 נדמה לי. עם מערכת עצור וסע מגיעים עם כזה מצבר.
לא מכיר בעיות עם זה

tallevi
08-07-19, 22:21

מצברי EFB.

מישהו?

Slowly..לדעתי דווקא פחות מתאים...הרי הוא מיועד דווקא כמצבר התנעה משודרג, ושם היתרון שלו.
נראה לי שבאותו מחיר אפשר לרכוש מצבר עופרת פריקה עמוקה בעל קיבולת גדולה יותר. שבהגדרה מתאים יותר לשמש כמצבר צרכנים.

טל.

ד ו ר ו ן
09-07-19, 00:19
לדעתי דווקא פחות מתאים...הרי הוא מיועד דווקא כמצבר התנעה משודרג, ושם היתרון שלו.
נראה לי שבאותו מחיר אפשר לרכוש מצבר עופרת פריקה עמוקה בעל קיבולת גדולה יותר. שבהגדרה מתאים יותר לשמש כמצבר צרכנים.
טל.
המחיר נמוך יותר מאשר מצבר פריקה אמיתי.
לפי התיאור יצרן הוא מיועד לעמוד בהכנות מרובות, וגם לפריקה גבוהה יותר מאשר עופרת רגיל ויכולת שיקום.

הסיבה להבדל הוא צורך בהפעלת צרכנים ברכב מודרני בו הכל כמעט מחושמל, כשהמנוע מדומם, כולל מזגן.
וכל זה בטעינה עם אלטרנטור סטנדרטי.

הרמתי אחד, הבדל משקל ניכר מול מצבר עופרת מקביל בהספק.

Slowly..

חנן-ג'יפולוג
09-07-19, 10:46
הסיבה להבדל הוא צורך בהפעלת צרכנים ברכב מודרני בו הכל כמעט מחושמל, כשהמנוע מדומם, כולל מזגן.
וכל זה בטעינה עם אלטרנטור סטנדרטי.

Slowly..

יש לך דוגמא למודל של רכב שבו מדחס המזגן פועל על מצבר ה12 וולט?

לא בציניות או לקינטור. אני באמת לא מכיר.

ד ו ר ו ן
09-07-19, 11:20
יש לך דוגמא למודל של רכב שבו מדחס המזגן פועל על מצבר ה12 וולט?
לא בציניות או לקינטור. אני באמת לא מכיר.
אני מתייחס לפרסום שצרפתי קישור.. בגלל זה העלתי את הנושא עם סימן שאלה.

יש על המצבר של בוש גם סימון של מיזוג כדי להדגיש את השימוש.

Slowly..

zivo
09-07-19, 12:09
דורון,

מהאתר של וורטה (https://www.varta-automotive.com/en-gb/technology/efb-battery-technology) -

EFB batteries support applications that operate at a partial state of charge and don’t require the deep-cycling characteristics of an AGM

במילים פשוטות, AGM לעניים :-) ובמפורש לא לפריקה עמוקה באמת.
ואני אומר ברצינות, ולא בציניות, אם מצבר רגיל מחזיק קרוב לחמש שנים, לא בטוח ששווה לשלם יותר, בשביל משהו קרוב.

היתרון הגדול של מצברי פריקה עמוקה אמיתיים (UPS ורכבי גולף למיניהם) הוא בשלושה דברים -
1- צפי בקפיצת מדרגה באורך חיים (הם מדברים על +10 שנים וליתיום בכלל כנראה יסיים את חייב אחרי הטרופר). אז גם אם זה יחזיק רק 6-7 זה עדיין יותר זול (היצרן של המצבר ששלמה קנה, מצהיר על 12 שנה).
2- מצבר פריקה אמיתי, שיודע לחיות טוב בפריקה (DOD) של 80%, מאפשר להשתמש במצבר קטן יותר, נגיד 30-35AH (יכול להיות שאצלך זה כבר לא שיקול). זה מקום, זה משקל, וזה, לא עליניו, פחות דליק \ חומצה בזמן תאונה.
3- בקר DC2DC. אתה רואה בזה מגבלה וסיבוך, אני רואה בזה יתרון גדול. הDC2DC מגביל את זרם הטעינה (נגיד ל 10A),
וזה לדעתי יתרון -
a - זה מוריד כל סימן שאלה לגבי השפעה, סיכון... של המערכת טעינה של הרכב.
b- כל הפרוייקט נבנה עם כבלים שפויים (10ממ"ר) , ולא כבל רתכת וכו'. קל ופשוט למתג, נעלי כבל בגודל שפוי שכולנו יכולים לחבר בבית לבד, כבל שנוח להעביר אותו.
c- ניתן להעביר את המצבר צרכנים לאחור, לאזור הצרכנים. זה אומר שאת ההפסדים על הקו הארוך, יש לי בזמן טעינה (ויש לי גם בערך 8% הפסד ב DC2DC), אבל הקטנתי הפסדים בזמן הצריכה (ההנחה, שיש אלטרנטור, אם אני מטעין ב 10A או ב 11A, זה לא משנה).

My Two Cents

ד ו ר ו ן
09-07-19, 12:31
דורון,

מהאתר של וורטה (https://www.varta-automotive.com/en-gb/technology/efb-battery-technology) -

EFB batteries support applications that operate at a partial state of charge and don’t require the deep-cycling characteristics of an AGM

במילים פשוטות, AGM לעניים :-) ובמפורש לא לפריקה עמוקה באמת.

נו.. את זה כבר אני כתבתי..מציטוט של בוש.

ההבדל מול עופרת רגיל הוא 150שח, ואחריות מעט יותר ארוכה.
זה גם ההפרש בין מותגים שונים באותה הקטגוריה.

Slowly..

zivo
09-07-19, 12:36
במקום רמזים, אתה יכול לתת מספרים סדורים :-)
המצבר שיש לך, כמה עלה וכמה אחריות?
EFB , כמה עולה וכמה אחריות?

אני מזכיר לך -
שלמה קנה 90AH AGM ב 250ש"ח (זה מחיר חריג לכל הדעות).
באמזון, ניתן לקנות מצברי פריקה עמוקה של 30-35AH ב 70-100$.

ד ו ר ו ן
09-07-19, 15:30
חשבתי שאמרתם שהמצבר של שלמה לא בדיוק ברור.. וגם אין למוכר כרגע.

מחיר לא פרופורציונלי למוצר זה מחשיד.
אין ארוחות חינם, מה הקץ׳?
״נפל ממשאית״? פג תוקף?

לגבי ההצעה שקיבלתי:
מצבר רגיל 70אש עולה 500.
מצבר EFB 70אש עולה 650.

חצי שנה הבדל באחריות לטובת EFB

במפרט מתייחסים ליכולת פריקה והתאוששות טובה בהרבה מאשר חומצה רגיל.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190709/c28dffb4b4fe0f8d39376173db73426c.jpg

http://www.shalev-batteries.co.il/%d7%9e%d7%a6%d7%91%d7%a8%d7%99-agm/

ד״א גם המתקין לא התפעל בכלל שהמצבר צרכנים הרגיל נכנס לשנתו החמישית.
לטענתו מה שגומר מצברים אלו הנעות ולא שימוש של מקרר ללילה.
הוא גם מטייל, כולל קרוואן בארץ, אז יש לו נק׳ ייחוס.

צודק שאם מצבר רגיל החזיק כמעט 5 שנים אז למה לקחת משהו אחר, אבל אם אפשר בהפרש קטן לקבל מצבר מטכנולוגיה חדשה יותר, שיותר מותאם לשימוש לצרכנים, עם יותר גיבוי, והכי חשוב בלי לשנות שום דבר ברכב, וההבדל במחיר הוא פחות מעצירה משפחתית בקפה בתחנת דלק.. אז למה לא?

Slowly..

zivo
09-07-19, 16:22
דורון,
הניסוח הזה בעברית, לא כל כך תואם את המידע שיש באינטרנט.
להערכתי מצבר ברכב "מודרני" עדיין מתקיים כל הזמן על למעלה מ 80% טעינה, ובזמן שמצבר עופרת רגיל, גם ירידה של 10% כבר נספרת באורך חיים.
אז יכול להיות שב 80% זה טוב יותר, אבל מה ההבדל בפריקות עמוקות יותר 40-50% (שזה לדעתי מה שקורה אצלנו)?
שים לב, שאתה מדבר על 30% יותר במחיר, כלומר אתה מצפה שה EFB יחזיק למעלה מ 6 שנים.

אבל מאחר והכל תאוריות ואין ניסיון, אז אני אשמח שמישהו יעשה ניסוי וידווח :-)

tallevi
09-07-19, 17:42
דורון, בהחלט עדיף. בהגדרה משופר יותר מהרגיל. טכנולוגית מתקדם יותר, ביצועים טובים יותר. אז בשביל עוד 150 שקל?? לא הייתי חושב פעמיים (או לכל היותר פעמיים...).

אבל למצבר צרכנים עדיין הייתי מעדיף את מצבר פריקה עמוקה.

טל.

נמרוד
11-07-19, 10:22
נמרוד,

מצבר עופרת שנפרק ל10.5 וולט חשוב כמת.

מי שצריכת המחנה שלו היא כזאת שפורקת את מצבר העופרת באופן קבוע לערכים כאלו - ללא ספק צריך לשדרג את מערכת החשמל. אבל מי שלא - לא.

מי שהמחנה האופייני שלו הוא בלילה, ובתשע בבוקר הג'יפ מניע וממשיך לטייל, לא צריך כלום, גם אם יש לו מקרר והוא מדליק איזו גלינדת לד לחברה. ואם הוא בכל זאת חושש, שינתק את המקרר בלילה לפני שהוא הולך לישון.

עכשיו אתה בטח תגיד שצריך לזכור ולחשוב ולחיות בחשש ושאתה מחפש פתרון "שגר ושכח". זה בדיוק להיפך - מי שמחפש את הכי פשוט, שפשוט ישכח - זה פשוט עובד, עזוב את זה. אתה זה שלא מסוגל לשכוח וכל הזמן מודד ומחשב ומתווכח באינטרנט...

boaz avrahami
11-07-19, 12:29
אין דינו של מצבר 65 אמפר בבנזין לדינו של מצבר 90 ומעלה בדיזל.

ההמלצה שלך נמרוד מתאימה לפרופיל משתמש שלך אבל אינה כללית

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

zivo
11-07-19, 16:38
מצבר עופרת שנפרק ל10.5 וולט חשוב כמת.

מי שצריכת המחנה שלו היא כזאת שפורקת את מצבר העופרת באופן קבוע לערכים כאלו - ללא ספק צריך לשדרג את מערכת החשמל. אבל מי שלא - לא.

מי שהמחנה האופייני שלו הוא בלילה, ובתשע בבוקר הג'יפ מניע וממשיך לטייל, לא צריך כלום, גם אם יש לו מקרר והוא מדליק איזו גלינדת לד לחברה. ואם הוא בכל זאת חושש, שינתק את המקרר בלילה לפני שהוא הולך לישון.

עכשיו אתה בטח תגיד שצריך לזכור ולחשוב ולחיות בחשש ושאתה מחפש פתרון "שגר ושכח". זה בדיוק להיפך - מי שמחפש את הכי פשוט, שפשוט ישכח - זה פשוט עובד, עזוב את זה. אתה זה שלא מסוגל לשכוח וכל הזמן מודד ומחשב ומתווכח באינטרנט...

נמרוד,
גם באחור, וגם לא לעניין.
אתה כתבת " (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/112807-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C-%D7%9B%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%94-%D7%9E%D7%99-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%90%D7%AA-%D7%96%D7%94-%D7%91%D7%9B%D7%9C%D7%9C?p=850600&viewfull=1#post850600)
ההגנות של המקרר שומרות על המצבר" (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/112807-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C-%D7%9B%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%94-%D7%9E%D7%99-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%90%D7%AA-%D7%96%D7%94-%D7%91%D7%9B%D7%9C%D7%9C?p=850600&viewfull=1#post850600), שזה פשוט לא נכון.
תעשה סקר בין המקררים שאתה מכיר, ותראה לאיזה ערך מכווונת ההגנה שלהם, אולי אז תבין-
1- למה שאלתי אותך על 10.5V.
2- למה הערתי שההגנה של המקרר אולי מבטיחה התנעה אבל לא מגינה על המצבר.
3- למה אתה סותר את עצמך (מצד אחד אומר שזה מגן על החברים שלך, ומצד שני אומר שמי שמגיע לערכים כאלו צריך מערכת אחרת).
4- על דעות אפשר להתווכח, על פיזיקה ועובדות אין וויכוח, יש רק אמת אחת- יש כאלו שיודעים אותה, ויש כאלו שלא (וסתם מקשקשים).

נמרוד
11-07-19, 19:24
לא הבנתי את ענין האיחור.
היה דדליין להבעת דעה בדיון הזה?

דידו
11-07-19, 20:11
במרבית המקררים ניתן ואף רצוי לשנות את מתח ההגנה .

בכל מבוססי דנפוס - יש להחליף נגד לפי הערך המבוקש.

opl
12-07-19, 08:44
צריך להעביר איזה דקה קדימה. הסבר יפה.

https://youtu.be/bNFN9gKaszc?t=1369

zivo
12-07-19, 11:02
במרבית המקררים ניתן ואף רצוי לשנות את מתח ההגנה .

בכל מבוססי דנפוס - יש להחליף נגד לפי הערך המבוקש.
נכון מאוד, אבל...
כמה אנשים אתה מכיר שעשו התאמה כזו?
מי יודע לעשות עבודה כזו?
מה הערך ברירת המחדל (כלומר אם לא עושים את השינוי)?

זו בדיוק הסיבה שאני מבלבל פה את המח על כל הפרטים הקטנים האלו.

רוצה להתערב על החברים של נמרוד (שהוא כל כך בטוח שההגנה של המקרר מגינה להם על המצבר)? :-(

נמרוד
12-07-19, 13:33
נכון מאוד, אבל...
כמה אנשים אתה מכיר שעשו התאמה כזו?
מי יודע לעשות עבודה כזו?
מה הערך ברירת המחדל (כלומר אם לא עושים את השינוי)?

זו בדיוק הסיבה שאני מבלבל פה את המח על כל הפרטים הקטנים האלו.

טוב לדעת שיש סיבה [emoji16]

boaz avrahami
12-07-19, 14:51
טוב לדעת שיש סיבה [emoji16]

[emoji3525]

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

Saar
12-07-19, 23:48
9 עמודים של נימוקים...

לקח לי יום וחצי לקרוא (עובד.. קורה...)
אני עם מקרר ברכב כבר מעל 10 שנים.
לא מטייל על בסיס שבועי אלא פעם בכמה חודשים.
הרכבים היו לרוב רכבי "טיולים", כאלו שנוסעים בעיקר נסיעות קצרות מדי פעם ולטיולים.
אף פעם לא שיניתי את מערכת החשמל מעבר להוספת חיווט למקרר/קשר.
לא מטייל לבד ליותר מכמה שעות.
לרוב יש ברכב כבלים להתנעה + בוסטר.
כשהרכב לא הניע בבוקר בטיול הבנתי שהגיע זמנו של המצבר.
לא הרגשתי צורך להוסיף מצבר צרכנים.

asafk
13-07-19, 12:03
אגב... לאלו הנתלים באילנות גבוהים לכאורה מוקדם יותר בדיון, בספר הזה שיש בספרייתי, במהדורה די עתיקה כמו שאפשר לראות

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190713/a1b27507f9868e70531ef258e675334c.jpg

- כותב הנודניק שאם יש מקרר או תאורה ויש חשש מריקון המצבר בשהייה ממושכת - או אז כדאי לחשוב על הוספת מצבר נוסף. כלומר גם בהכנת הרכב למסע אפריקאי, זה לא חובה מבחינת הנודניק של לפני שלושה עשורים.

אסף.

ד ו ר ו ן
13-07-19, 13:10
אגב... לאלו הנתלים באילנות גבוהים לכאורה מוקדם יותר בדיון, בספר הזה שיש בספרייתי, במהדורה די עתיקה כמו שאפשר לראות

- כותב הנודניק שאם יש מקרר או תאורה ויש חשש מריקון המצבר בשהייה ממושכת - או אז כדאי לחשוב על הוספת מצבר נוסף. כלומר גם בהכנת הרכב למסע אפריקאי, זה לא חובה מבחינת הנודניק של לפני שלושה עשורים.

אסף.
מאז הוא השמין, התברגן ועבר יבשת..ולא מוותר יותר על קולה קרה.

Slowly..

zivo
13-07-19, 15:51

אסף.

בספר הזה שיש בספרייתי, מהדורה די עתיקה, יש תאור של מסע של 40 שנה, ואין להם אפילו מצבר אחד (וגם לא מזגן) :-)
124909

אני מציע שתפרק את המצבר היחיד שיש לך :-)
עם גישה כזו, צריך לשאול אותך למה בחרת בטנדר טויוטה ולא בחמור? או לפחות, למה אתה משתמש במזגן?

boaz avrahami
14-07-19, 05:56
אסף,

דוגמה מצויינת ללקח הלא נכון...
מסע של שבוע שבועיים נמשך על פני 40 שנה.
אלמלא סייעתא דשמעיה וקצת אוכל ונדבות בדרך לא היינו כאן היום.

ומאז כל פסח אוכלים מצות לזכח מצבר אחד פחות מדי

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

ד ו ר ו ן
14-07-19, 06:50
ומאז כל פסח אוכלים מצות לזכח מצבר אחד פחות מדי
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לשרשור ציטוטים..

Slowly..

-->