צפייה בגרסה מלאה : תוספת חדר מבנייה קלה
שלום לחברי הפורום ,
מתחיל בנייה של תוספת חדר קומת קרקע ,
6 על 5 מטר
מספר שאלות למבינים בנושא
יציקת בטון כבר יש .
הבנתי שלאחר יציקת הבטון יש להקים מסגרת ברזל ולאחר מכן להתחיל את הבנייה הקלה פנל מבודד
אזה עובי ברזל מומלץ ?
איך פותרים את הנושא של האלומיניום שרוחב מסילות בערך 15 ס"מ ואילו הפנל נניח 7 ס"מ
נוה
עידו לוריה
07-07-19, 09:49
את ה"מסילות" אתה קונה מספק הפנל המבודד כך שהן מתאימות .
עידו
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
כמו שאמר עידו.
אין צורך במסגרת ברזל נפרדת. את הפנל אתה קונה עם מסילות המתאימות לרוחבו, והן המסגרת.
אם הבנתי נכון, אתה מתכוון למסילות=מסגרות החלונות\תריסים וכו', את זה אתה מחשב לפי עובי הקיר הכולל, למשל פאנל 10 סמ, +בניית גבס פנימית 6.5 סמ, עובי הקיר הכללי הוא 16.5 סמ, על זה אין בעיה להתקין מסגרות לחלון מאלומיניום.
לגבי הקונסטרוקציה, כבר אמרו קודם, ניתן לבנות את כל המבנה ללא שלד מוקדם אלא על בסיס החוזק של הפאנל ובעזרת מסלולים מפח 1.5 ממ ייעודיים, ברגים חבויים וזויות פח לחיפוי.
בהצלחה!
תודה למשיבים עד עכשיו ,,,
תמשיכו ,,,,
לעניין האלומיניום והתריסים בעקרון הבנתי ,
לעניין בניית שלד כמסגרת מדוע באינטרנט יש כאלו שממליצים לבנות זאת
במקרה שלי מדובר בחדר די גדול 6 *5
אשמח להמלצות מבעלי ניסיון
כרגע בשלב היציקה
כמו שרשמו , בתוספת קלה של כל 4 מטר אורך אתה עושה סגירה עם המסילה המגולוונת . בהמלצה.
אם תרצה פרטים 0544349599
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
boaz avrahami
07-07-19, 14:52
בעיקרון יש מסילות באורך 4 מטר שמתאימות לפנל.
מקבעים אותם לבטון על ברגים ודיבלים.
3 נקודות חשובות על רגל אחת-
1. לדאוג לדיאגונל מושלם לפני שמתחילים.
2. איטום באמצעות סיקה בין המסילות לבטון.
3. שלא תהיה חפיפה בין תפר הפאנלים למסילות. ז״א שפאנל ישב בו זמנית על שתי מסילות.
בהמשך צריך לאטום גם מבחוץ בין הפאנל למסילה ובחיבורי המסילות
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לדעתי לא צריך לאטום. יתרה מזו, אני ממליץ לרצף את משטח הבטון ועליו לבנות, כפי שאמרתי ללא אטימה.
הסיבה היא מתן אפשרות למים לצאת חוצה בחופשיות דרך נקבוביות הרובה הן של המרצפות והן של הפנל.
אטימה יוצרת בריכת אגירה למי השטיפה שבפרק זמן קצר יגרמו לאיכול של המסילות והפנל.
האמור יוצא מתוך הנחה שזהו חדר מגורים שנשטף במים מידי פעם.
בעיקרון יש מסילות באורך 4 מטר שמתאימות לפנל.
מקבעים אותם לבטון על ברגים ודיבלים.
3 נקודות חשובות על רגל אחת-
1. לדאוג לדיאגונל מושלם לפני שמתחילים.
2. איטום באמצעות סיקה בין המסילות לבטון. לעשות את זה כמו שצריך!!! לחפש נזילות אח"כ, זה סיוט!!!
3. שלא תהיה חפיפה בין תפר הפאנלים למסילות. ז״א שפאנל ישב בו זמנית על שתי מסילות.
בהמשך צריך לאטום גם מבחוץ בין הפאנל למסילה ובחיבורי המסילות
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הדבר הכי חשוב זה האיטום...
האיטום חשוב עוד יותר כשמדובר במבנה שמבפנים ידופן בגבס עם חלל ברווח בין הפלטות גבס לפאנל (לצרכי בידוד), האיטום צריך להיות מושלם מכל הכיוונים, כדי למנוע מצב שלחות כלואה בחלל הזה מתעבה ומתחילה לייצר חלודה. איך אני הייתי בונה? (או איך בניתי עד היום לא מעט מבנים כאלה), קודם בונה את המעטפת, כולל הדבקה בסיקה בין המסלולים לבין רצפת הבטון, ובמידת האפשר גם בין המסלול העליון לבין לוחות הגג מעל, אחר כך מילוי חללים שנותרו בסיקה פלוס זויות פח לחיפוי מבחוץ (גם אותן מדביק בנוסף לברגי פח) ופס מילוי יפה בהיקף הפנימי של מסלולי הריצפה. אחר כך מרצף עד כ-10 ממ מהמסלול התחתון, בונה את הקונסטרוקציה לגבס וסוגר הכל עם בידוד (חשמל, אינסטלציה, תקשורת וכו לפי הצורך). אחרי שפכטל ראשון ופסי איטום בין פלטות הגבס מדביק גם פאנלים ומסיים פיניש, ואחרי הכל כמובן רובה לרצפה ולפאנלים. מבחוץ, במידה והמקום חשוף לגשם רב או ממטרות, מים וכו, מומלץ לצקת חגורת בטון בהיקף מעל לגובה המסלול, אם לא אז איטום בפס סיקה בין המסלול לרצפה, איטום בפס סיקה בין המסלול לפאנל, ועל זה הדבקה של זווית פח.
בהצלחה!
מתעלק...
איך תופסים את הגג של מבנה כזה?
אין בעיה עם גג מהפנל עצמו אני מניח, נכון? המסילות מהוות את התמיכה לפנל בגג מפני שקיעה?
מה העלות המשוערת של מבנה כזה 4x4 מטר, (עלות חומרים בלבד)?
עוד קטנה... למה הגבס? מבחינת בידוד, הפנל עושה את העבודה לא?
ואם כבר למה לא טיח על הפנל?
תודה,
טל.
מתעלק...
איך תופסים את הגג של מבנה כזה?
מחברים לקירות (למסילה העליונה) בעזרת זוית וברגים.
אין בעיה עם גג מהפנל עצמו אני מניח, נכון? המסילות מהוות את התמיכה לפנל בגג מפני שקיעה?
הפנל של הגג הוא פנל גלי (איסכורית) בחלקו העליון ושטוח בצידו התחתון. אין מסלולים, הם משתלבים זה בזה כמו הקירות.
מה העלות המשוערת של מבנה כזה 4x4 מטר, (עלות חומרים בלבד)?
אצלנו בקרית גת מצאתי ב-60 ש"ח למ"ר גם קירות וגם גג. מחיר המסלולים יחסית לפנל - זניח.
עוד קטנה... למה הגבס? מבחינת בידוד, הפנל עושה את העבודה לא?
אסטטיקה בעיקר, ובידוד נוסף למהדרין. (וניתן גם להשחיל צנרת מכל סוג שהוא מבלי לפגוע בפנל עצמו.)
ואם כבר למה לא טיח על הפנל?
נראה לי שמקדם התפשטות שונה בין החומרים וגמישות הפנל המבודד, יגרום לסדקים ונשירת הטיח.
תודה,
טל.
חייב לרשום 3 תוים.
תודה.
לא סגור על זה שהבנתי לגבי הגג...
אתה אומר בעצם שהפנלים המשמשים כגג, פשוט מונחים על הקירות ומחזיקים את עצמם ללא תמיכה?
אגב, איך משיגים את השיפוע הדרוש לגג?
טל.
boaz avrahami
09-07-19, 00:56
הגג הוא פנל גלי מצידו העליון, בניגוד לקורות שהם שטוחים משני הצדדים.
הקירות מתחברים אחד לשני כמורה של שקע לתקע.
הגג מגיע בצד אחד עם גל אחד חשוף שכשפורשים את הפאנלים על הגג הפאנל הבא תמיד חופף גל אחד של הפנל שלפניו.
ראה תמונה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190708/13e47054139753f8ef2e6c3b200e3551.gif
כל פנל גג יושבת על הקירות ( בקצה העליון של הקירות יש מסילת פח עבה) ואת הגג מבריגים בעזרת ברגים קודחים ארוכים לתוך המסילות שמעל הקירות.
יש המון סרטוני הדגמה באינטרנט
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז,
האילוסטרציה שהבאת יפה מאוד, אבל אני הייתי נמנע מקידוח חורים דרך פנל הגג.
למה? בקרוואן שגרתי בו בעבר מים חדרו ויצרו כתמי עובש על תקרת הגבס.
התהליך הוא איטי ולא משנה באיזה סוג אטימה השתמשת, סיליקון או אטמי גומי.
טל,
2 אפשרויות.
1.חיתוך הפנל בשיפוע והלבשת מסלול רגיל.
2.שימוש במסלול ( "ח" )עם רגליים ארוכות, שבעזרתו אתה יוצר את השיפוע.
boaz avrahami
09-07-19, 09:30
אני לא מכיר דרך אחרת לחבר את הגג למקומו.
זה נכון שזו נקודה רגישה ודורשת טיפול ואיטום מוקפד
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הגג הוא פנל גלי מצידו העליון, בניגוד לקורות שהם שטוחים משני הצדדים.
הקירות מתחברים אחד לשני כמורה של שקע לתקע.
הגג מגיע בצד אחד עם גל אחד חשוף שכשפורשים את הפאנלים על הגג הפאנל הבא תמיד חופף גל אחד של הפנל שלפניו.
ראה תמונה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190708/13e47054139753f8ef2e6c3b200e3551.gif
כל פנל גג יושבת על הקירות ( בקצה העליון של הקירות יש מסילת פח עבה) ואת הגג מבריגים בעזרת ברגים קודחים ארוכים לתוך המסילות שמעל הקירות.
יש המון סרטוני הדגמה באינטרנט
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
יש'ך עוד אילוסטרציות של בניה מפאנל מבודד?
חבר עתיד לבנות עכשיו
boaz avrahami
10-07-19, 09:31
יש לי דוד שמפרסם באתר שלו המון הסברים וסרטונים, בין היתר גם על פנל מבודד.
Www.google.com
גם האילוסטרציה באה משם.
יש גם את האתר של מבני דרום ועוד כמה יצרני פנלים שתמצא באתר של דוד גוגל.
אם יש שאלות ספציציות אשמח להוסיף
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.