צפייה בגרסה מלאה : שאקל רברס ועוד כמה שאלות
אהלן אנשים,
עדיין מחפש סמוראי שיעמוד בקריטריונים שלי...בדקתי כמה רכבים היום.
1. שנת 94: מצב מכני טוב. צריך קצת פחחות בדלת האחורית. מוגבה בצורה מפחידה ומאוד לא בטיחותית עם מה שאני חושב שנקרא שאקל רברס...
2.סמוראי שנת 89: עם הרבה נזילות ודורש קצת עבודה (טרנספר, סרנים קצת מזיעים, גיר וזהו בערך)
שגם הוא היה עם הגבהה מאותו הסוג). אחת הקורות שחיברו בין שתי קורות האורך של השלדה הייתה קצת עקומה (אני חושב שזה מה שנקרא גשר הגיר?! -זה היה בערך באמצע הג'יפ)
הסבר: העלה האחורי היה מחובר לא ישירות לשלדה עם המשלוש הסטנדרטי עם עם עוד מלבן מתכת שיצר חיבור יותר גבוה)
מן הסתם אני לא הולך לנסוע עם דבר אידיוטי ולא בטיחותי שכזה עם רכב שגם ככה לא ידוע ביציבות מדהימה ורציתי לשאול:
1. האם יש אפשרות להוריד את השאקל שמגביה ולחזור לתצורה המקורית בלי לקחת סיכונים בכביש...כמה להערכתכם יעלה תיקון הנזילות הנ"ל.
2. האם מה שאני מדבר עליו זה באמת גשר הגיר וזהו חלק שניתן להחליף או שזאת השלדה שעקומה ובכלל לא להתקרב לרכב? מצורפת תמונה של הקורה העקומה באדיבות ג'יפולוג כמובן...
בקישור הזה: http://www.jeepolog.com/with.php?pic=samurai_check/P8220003.jpg
אחת הקורות שחיברו בין שתי קורות האורך של השלדה הייתה קצת עקומה (אני חושב שזה מה שנקרא גשר הגיר?! -זה היה בערך באמצע הג'יפ)
2. האם מה שאני מדבר עליו זה באמת גשר הגיר וזהו חלק שניתן להחליף או שזאת השלדה שעקומה ובכלל לא להתקרב לרכב?
מדובר על הקורה הרוחבית שמתחת לטרנספר, מופיע בצד שמאל של התמונה...
סוזי המשתוללת
03-02-06, 18:16
אצל הרבה סמוראים זה עקום - בייחוד אצל אלה שגם נוסעים בשטח
שאקל רוורס זה משהו שונה לגמרי ממה שאתה מדבר עליו
כעקרון זה לא סיפור יקר לחזור לתצורה המקורית ואם אתה רוצה אוטו יציב אז תחזור למקורי
בכל מיקרה הגבהה על ידי הארכת שאקל ביא רעה מיסודה ואינה הגבהה נכונה אלא חלטורה
הגבהה נכונה מתבצעת על ידי החלפת קפיצים לארוכים יותר שאותם ניתן לערגל לגובה רב יותר
השבוע החלפתי את אחד השאקלים מאחר והתגלה לי שהחור שמחזיק את אחד הפינים נהפך לאליפסה (שנה אחרי עירגול שעשיתי במתלם) וכנראה כתוצאה מהחזרת פין שראוי היה להחליפו בעת ההרכבה בפין חדש (שלא היה להם במלאי) מחדש אצלהם. בכל מקרה
עלות פר שאקל
אלה העלויות במכשירי תנועה: חתיכת פח ימנית + שמאלית: 21 ש"ח כל אחת. 2 פינים: 19 ש"ח כל אחד. 2 שייבות + 2 ספרינג שייבות + 2 אומים(הכל אורגינלי) ביחד בסביבות 10 ש"ח - הכל כולל מע"מ = 110 ש"ח לצד - ועוד במכשירי תנועה היקרנים - אבל בטוח שהכל מקורי
combina347
03-02-06, 18:38
סוזי אני חושב שאתה טועה
שאקל רוורס זה אחד הדברים הבטוחים יותר.
שים לב לטויוטה היילקס באה במקור עם שאקל רוורס
בתצורה זו הרכב לא מושפע ממהמורות ומגהץ הכל. וזה גם מגביהה מאוד את הרכב
לא טעית בקשר לשאקלים הארוכים ונכון שזה גורם לבעיות אך עם שאקל רוורס אתה מקבל הגבהה קיצונית ליפני שתוסיף קפיצים ארוכים וזה בטוח
חקרתי כבר את הגיפ' של אמנון שהרי הוא נוסע בתצורה כזו
קומבינה
נושא הגבהת השאקלים נטחן כאן רבות - שאתה מגביה שאקל הסרן נשאר באותו גובה מעל פני הקרקע ...ובנוסף: מאחר והשאקל דוחף קפיץ שהסרן נמצא באמצע אורכו, הרי כמה שהשאקל דוחף הוא רק 50% ממה שהסרן "מרגיש"... לאמור: בנקודת השאקל האפקט הוא 100% ובצידו השני של הקפיץ המעוגן לשילדה האפקט הוא 0%
אם הוספת 10 ס"מ לשאקל והרכב "התרומם" 5 ס"מ... מכאן השהשאקל ירד לכיוון הרצפה 5 ס"מ... חוק שימור האורך :lol:
קומבינה התכוון לשאקל ריוורס לא לשאקל רגיל,
שאקל ריוורס זה שאקליים קידמיים שרתומים לשילדה במקום האחוריים
אני יודע - דיזה - עדיין האפקט הוא אותו אפקט. היתרון של ריוורס שאתה לא פוגע בזוית הגישה (אולי יש עו יתרון או יתרונות) - אבל מהות החיסרון שהזכרתי - דומה. יש עוד את החיסרון שהסרן "יטייל" רוכבית יותר עם שאקלים גבוהים - ריוורס או לא ריוורס
קובי, לגבי שאקל רוורס אתה טועה. תקרא את ההסבר של אסף על זה בשרשור של המילון בפורום המתחילים, זה מאוד בעייתי לרכב שלא בא כך במקור.
איזי, לגבי הערכות המחיר...
http://img312.imageshack.us/img312/3219/shackle5om.th.png (http://img312.imageshack.us/my.php?image=shackle5om.png)
10 ש"ח ליחידה (אל תחשבו על להזמין ממני. קחו פלטה ותבנו כאלו, או תזמינו בעצמכם - השרטוט הזה מספיק לכל בית עסק). שימו לב שקוטר החור הוא 13, אבל אם אתם רוצים לשים את הבורג המקורי כל שאקל צריך להיות מורכב מאחד כזה ואחד עם חורים בקוטר 10, כך הפין המקורי בנוי.
איזי, אתה טועה גם במהות הבעיה של שאקל רוורס. יותר מזה, במקרה של שאקל רוורס אתה כן מרוויח 100% הגבהה ולא 50%, תחשוב על זה קצת.
מה שאסף כתב:
שאקל רוורס ברכב שלא תוכנן כך מראש, הוא לא טוב. זה יוצר במהירויות כביש אפקט של היגוי הפוך של הסרן. אני אסביר.
כשהמרכב מתגלגל, קפיץ אחד נסגר והשני נפתח. אם הרכב פונה ימינה, המרכב מגלגל שמאלה. המתלה השמאלי נסגר, והימני נפתח.
כשקפיץ נסגר, והשאקל מאחור, חלקו הקדמי מתפקד כמעין זרוע רדיוס. הזרוע הזו עולה למעלה, והמרחק בין הריתום הקדמי שלה לריתום לסרן, בציר האפקי- גדל. במתלה שנפתח- להיפך.
כלומר- בפניה ימינה, המרכב מגלגל לשמאל, כתוצאה מכך החלק השמאלי של הסרן זז אחורה יחסית לשלדה, והחלק הימני זז קדימה יחסית לשלדה. כלומר- הסרן מסתובב שמאלה. כשאנחנו מפנים את הרכב ימינה.
בעיה.
בעיה שניה קשורה לגיאומטרית מערכת ההיגוי. בדרך כלל, עם שאקלים מלפנים- הסרן הולך קדימה מהמיקום המקורי שלו. עם שאקל רוורס הסרן הולך אחורה מהמיקום המקורי שלו. ברכב שתוכנן לתצורה של שאקלים קדימה, גיאומטרית מערכת ההיגוי מתאימה לתנועה קדימה, ברכב שבנוי מראש לשאקל רוורס- זה ההיפך (קצת קשה לי להסביר על רגל אחת- לכו תתכופפו מתחת לרכב, אני חושב שתבינו).
גם זה יוצר בעיה בכביש.
אסף.
שים לב לטויוטה היילקס באה במקור עם שאקל רוורס
ב
במקור. זה שורש העניין. שמת לב לצורה המוזרה שמערכת ההגה של ההיילקס בנויה בה? העברת תנועה מתיבת ההגה אחורה, ולא רק הצידה. איפה מחובר מוט ההיגוי לנאקל? ואיך זה בסמוראי?
יאללה.. אחת ולתמיד- עכשיו תשקיע בנו קצת למען כל אלו שישאלו בעתיד על שאקל רוורס- צלם מערכת הגה של היילקס, ושל סמוראי, ותכין מאמר בן 50 מילים על ההבדלים במכניזם. לעבודה.
אסף.
combina347
03-02-06, 20:33
נכון מאוד בטויוטה ההגה נדחף ע"י זרוע פיטמן קדימה ואחורה
ובסמוראי זה ימינה שמאלה ואני לא מבין מה ההבדל
בטויוטה יש מוט שפור כמו בסמוראי וכמו בכל רכב ההבדל שהדראג לינק בסמוראי דוחף את השפור
ובטויוטה דוחף זרוע שמחוברת להייסטיר ניפרד מה ההבדלים מהסמוראי למה זה ככה אני לא רואה כרגע
הבדלים
את התופעה של ההיגוי ההפוך בסיבובים אני מבין אבל הכל בהתייחסות לגודל השאקל
וכאשר אתה בונה שאקל רוורס אתה מגביהה בצד השני ולא בצד של השילדה והשאקל מתחבר לשילדה שהרי הוא הרבה יותר נמוך מהחלק הקידמי כך אתה מוגבה ע"י שאקלים קטנים מקבל יציבות מרובה נוחות ותופעת ההיגוי ההפור אינה מורגשת בגלל השאקלים הקטנים.
מממ...מישהו מוכן לעשות קצת סדר?
לא הבנתי ממש מה ההבדל בין שאקל/ שאקל רברס...ואם אפשר בבקשה להתיחס לשאלה העיקרית: האם ניתן לשחזר את ההגבהה הזאת למצב קודם? (שכן-הנושא של שאקל רברס באמת כבר נתחן ממה שראיתי בתוצאות החיפוש ולכן לא שאלתי אתכם אם זה כדאי או לא...אלא איך אני חוזר למצב הישן- אבל בכל זאת אשמח לדעת מה ההבדל... :lol: )
ומה משמעות הקורה העקומה? האם זה סביר או פוסל את הרכב?
ותודה לכולם על התגובות המהירות...
אגב השאקל שיש לשני הג'יפים שבדקתי זה משהו כזה: http://www.jeepolog.com/97.html
רק שיש לו משהו יותר גדול מהשאקל בתמונה וגם בסרן האחורי...
אז מה ההבדל בין זה לשאקל רברס...והאם מה שיש זה כן טוב או לא? :confused:
שאקל רוורס:
ברכבי שטח בעלי קפיצי עלים ישנם 2 תושבות לכל קפיץ, אחת קבועה ואחת שמחובר אליה שאקל (נדנדה). אם תדמיינו קפיץ עלים בעל קשת ייקל עליכם להבין מדוע; כשהקפיץ מתיישר הקשת הופכת לקו ישר. המרחק בין שתי הנקודות הקבועות (התושבת הקבועה והמקום שאליו מתחבר השאקל) קבוע, אך אורך היתר של קשת הקפיץ משתנה עד להגיעו למקסימום בנקודה בה הקפיץ ישר, לכן נדרשת איזושהי שיטה להארכת המרחק בין התושבות; השאקל הוא הפתרון. כף תושבת אחת נשארת קבועה במקומ וקובעת גם את מיקום הסרן, כך שלא יברח, בעוד השנייה מאפשרת את תנועת הקפיץ.
ברוב הרכבים האלו נהוג שבקפיצים הקדמיים השאקל נמצא בחלק הקדמי של הרכב והתושבת הקבועה נמצאת מאחור יותר, במרחק התואם לאורך הקפיץ. במתלה האחורי הנדנדה נמצאת בקצה האחורי והתושבת הקבועה יותר קדימה. אם תסתכלו על רכב כזה עובר מהמורה, אתם תשימו לב שהקפיץ האחורי סופג אותה טוב יותר, משום שברגע שהגלגל פוגע בה הקפיץ מסוגל להזיז את השאקל אחורה. זאת משום שהתושבת הקבועה נמצאת מלפנים יותר והשאקל מאחור, לכן הזזת השאקל היא בעצם עם הכיוון הטבעי של הכח. במתלה הקדמי, לעומת זאת, המצב הפוך - השאקל איננו נע לאחור, כיוון התנועה הטבעי עם קבלת מכה בכיוון תנועה כזה, אלא הוא נע לפנים. זאת משום שבהמשך לקו התנועה נמצאת התושבת הקבועה ולא שאקל שמסוגל לנוע. הוא בכ"ז נע משום שהקפיץ נסגר והיתר מתארך, אז השאקל מוכרח לנוע.
שאקל רוורס הוא פשוט היפוך המצב הזה במתלה הקדמי: העברת התושבת הקבועה לפנים והשאקל לאחור, וע"י כך החזרת המצב לזה שבמפעל התכוונו שיהיה ופשוט שכחו לשים.
זו התמונה הכי טובה שמצאתי (מה שרק מוכיח שאני צריך לחפש יותר טוב):
http://www.puresuzuki.com/SAM5.jpg
לדוגמה, קיט הכולל:
תושבות קדמיות קבועות, חיזוק בינהן, שאקלים המתאמים בין השוני ברוחב התושבת לרוחב הקפיץ, שאקל בומרנג, הארכות במפ סטופ (הקיט הזה מגביה ב2''), בושינגים, ברגים וכיוב'. החלק הכי רלוונטי בקיט הזה זה שתי חתיכות המתכת הגדולות, הם בעצם מה שמתלבש על תושבת השאקל והופך אותה לקבועה:
http://www.puresuzuki.com/SS1575.jpg
הציטוט הקודם של אסף בא כתגובה לזה. אתה יכול למצוא את הכל כאן:
http://jeepolog.com/forums/showthread.php?t=330&page=5&pp=20
בע"מ 5.
האם ניתן לשחזר את ההגבהה הזאת למצב קודם?
תלוי איך עשו אותה, אבל רוב הסיכויים שכן.
ומה משמעות הקורה העקומה? האם זה סביר או פוסל את הרכב?
זה ניתן ליישור. לדעתי, לא פוסל את הרכב. אם אתה רוצה להיות 100% בטוח אתה יכול לבדוק במכון שלדות, אבל זה עולה 2500 ש"ח...
את התשובה לך, קובי, אני משאיר לאסף. חבל שאני לא אדייק במשהו.
תודה רבה לכולם (אלון, סוזי, אסף...) עכשיו הכל ברור ! 8-)
combina347
04-02-06, 00:19
אני אמתין לתשובה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.