צפייה בגרסה מלאה : יישור מיכל סולר, שיטות:
המיכל מפורק. אפשרויות:
1. אפשר להגיע לא רע מהצד הפנימי ולנסות להכות על הפח וליישר עם מוט עץ ופטיש, דרך פתח המדיד גובה נוזל או פתח המילוי.
יתרונות? חסרונות? האם יתכן וייגרם נזק / סדקים? האם צריך לחמם לפני הדפיקות?
2. אפשר לרתך טבעת חיצונית ולמשוך עם פטיש פחחים.
יתרונות? חסרונות? האם מחייב חימום כנ"ל?
3. משיכה בוואקןם אפשרית בכלל? האם ניתן / צריך לחמם בשיטה הזו?
4. כל רעיון מוצלח אחר יתקבל בברכה
PW
125379
5. להרכיב בחזרה ולפתוח בקבוק בירה קרה.
למה לא?
5. להרכיב בחזרה ולפתוח בקבוק בירה קרה.
למה לא?
יקירי:
1. אני ובירה לא חברים.
2. זה לא ישלים את הנפח החסר.
3. מה עם האפשרויות שהן לא ברירת המחדל של "שב ואל תעשה"?
4. ספציפית לגבי דפיקה מבפנים - בעד ונגד? במבט נוסף מבפנים זה נראה ממש אפשרי. חימום לפני? להכניס פנימה מוט עץ מעוגל ולהכות עליו עם פטיש בעדינות מבחוץ?
PW
למצוא מיכל מפירוק ?
זה תמיד אפשרי אם התיקון לא יצלח...
לא הייתי דופק על זה.
סדקים ...
ההבדל בנפח הוא לא גדול.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני עם גיא ונמרוד, לא הייתי נוגע. כל מכה נוספת תחליש עוד יותר את המיכל, עדיף לוותר על כמה ליטרים...
אני יישרתי פעם מיכל של בופאלו, הוא התפוצץ טיפה כי ניסיתי ממש ליישר אותו כמו חדש.
הסדק תוקן ב 10 דקות ע"י מתקן רדיאטורים ואגזוזים.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
פעם קיבלתי מכה בתחתית המכל שגרמה לסתימת הצינור היונק.
הכנסתי אוויר בלחץ והמכל "התנפח" קצת והבעיה נפתרה.
אפשרי בהחלט עם מוט עץ ופטיש..
מציע לעבוד כשבצד הנגדי יש חול ים רטוב שנותן קונטרה.
מנסיוני עבד מצויין
אם באמת הגישה נוחה הייתי מנסה עם פטיש עם ראש עגול בהמון מכות קטנות.
כמו שאמרו סדקים ניתן לתקן.
קצת טריקי.....
לי התעקם המיכל, הורדתי אותו ויישרתי עם פטיש דרך המצוף. אבל המיכל נסדק.
חבר יישר מיכל עם לחץ אוויר, המייכל התיישר ונסדק גם. בכל מקרה מה ששנינו עשינו זה הדבקנו פיברגלס על החצי התחתון של המיכל אחרי היישור. זה גם פתר את בעיית הנזילה וגם הוסיף שיכבת הגנה לפעם הבאה.
הבעיה אגב לא כל כל היתה בפח עצמו - בתוך המיכל יש מחיצות שמחלקות את המיכל לתאים שמחוברות לתחתית המיכל מבפנים בפונץ' וייס. ביישור של המיכל הנקודות האלה בחלקן התנתקו וזה גרם לחורים/סדקים בתחתית.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
אני אשפר קצת את מה שנמרוד הציע:
1. תרכיב בחזרה
2. תשתה קולה זירו קרה עם לימון
3. תוסיף ל5000 הזיוודים שאתה ממילא לוקח איתך, ג'ריקן 10 (זה בטוח יותר מהנפח שהפסדת)
4. תקבע איתי לקפה
בברכה,
יוני5
המיכל מיוצר מפח משיך. אחרי שחטף .מכה והתכופף.אזור הכיפוף עובר 'הקשיית מעוותים' ומפסיק להיות משיך, הופך פחות אלסטי. עכשיו כיפוף נוסף יגרום לסדק.
צריך הרפייה מקומית - על ידי חימום - לא יודע לאיזה טמפ' זה תלוי בפח. יש לי חבר שאומר 'עד שנהיה צהוב'. ואז דופקים ומיישרים.
כמה נפח כבר איבדת? שווה את ההתעסקות?
אני לא הייתי נוגע.
אסף.
ועוד דבר.
זו ההזדמנות לבנות מיכל long range.
אסף.
מאיר אלוני
07-08-19, 09:22
ראיתי ביוטיוב כל מיני שיטות לתיקוני פח עם קרח יבש ופאן וגם עם מים חמים.
היילקס אספנות
07-08-19, 09:28
לא מתיימר להבין
אגל סעפת פליטה של אופנוע שטח שחוטפת מכות שני דרכים שלמדנו לתקן:
1. פקק מצד אחד מצד שניהכנסת לחץ אויר ואז חימום מקומי עם ברנר (לא חושב שהכי בריא למיכל סולר).
2. ממלאים את המיכל עד הקצה (יעני מחרישים) במיים. מכניסים למקפיא .
באים יום למחרת ואין מעיכות.....
3. תוכל לשלב את הבירה/זירו/קולה בזמן ההמתנה.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
כמה נפח כבד איבדת? 3-4 ליטרים?
אז תתחיל להתעסק עם יישור של פח עם פוטנציאל לסידוק.
וקיבלת סדק קטן, ותיקנת אותו בהלחמה.
עכשיו ההלחמה מסירה את הצבע מהצד הפנימי= חלודה במיכל.. אתה רוצה להתחיל להתעסק עם ניקוי פנימי וצביעה?
ואם לא יהיה מיד סדק, אז הוא יכול להיווצר כשהמיכל יתחיל לעבוד בנסיעת שטח.
עכשיו אתה כמו שאתה, יהיה לך נוח לנסוע בשטח שבחלק האחורי של הראש מזמזם לך התיקון וסידקו?
הרי מעכשיו ולדיראון, או לפחות בשנים הקרובות, בכל עצירה תזחל להסתכל האם התיקון מחזיק כי לא תהיה שקט באמת.
והגב הוא לא מה שהיה..
הייתי משאיר ככה.
שים פלטת מגן מאלומיניום כדי למנוע את המכה הבאה וזהו.
Slowly..
לא מתיימר להבין
אגל סעפת פליטה של אופנוע שטח שחוטפת מכות שני דרכים שלמדנו לתקן:
1. פקק מצד אחד מצד שניהכנסת לחץ אויר ואז חימום מקומי עם ברנר (לא חושב שהכי בריא למיכל סולר).
2. ממלאים את המיכל עד הקצה (יעני מחרישים) במיים. מכניסים למקפיא .
באים יום למחרת ואין מעיכות.....
3. תוכל לשלב את הבירה/זירו/קולה בזמן ההמתנה.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
אהבתי את השיטה עם ההקפאה.
בנושא סולר וחימום:
היה לנו בשדות המושב אתר סלולארי שעבד על גנרטור.
באחד הלילות הגיע טנדר מיצובישי עם מיכל קוביה ומיטב בני הפזורה.
חור עם ברנר במיכל הסולר צינור עם משאבה ויאללה 1000 ליטר.
טיפלו בלא מעט אתרים בצורה הזו...
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אהבתי את השיטה עם ההקפאה.
גם אני.
למישהו יש מקפיא בגודל הזה? :+)
גם אני.
למישהו יש מקפיא בגודל הזה? :+)
לכל מי שיש חדר קרור .. מפעלי מזון וכו' ..
היילקס אספנות
07-08-19, 12:19
אצלנו במושב בבית העם יש שני מקפיאי דיפ בנפח של 400 ליטר.
אם אתה באזור הרי ירושלים צור קשר .
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
עידו לוריה
08-08-19, 22:27
המיכל מפורק. אפשרויות:
1. אפשר להגיע לא רע מהצד הפנימי ולנסות להכות על הפח וליישר עם מוט עץ ופטיש, דרך פתח המדיד גובה נוזל או פתח המילוי.
יתרונות? חסרונות? האם יתכן וייגרם נזק / סדקים? האם צריך לחמם לפני הדפיקות?
2. אפשר לרתך טבעת חיצונית ולמשוך עם פטיש פחחים.
יתרונות? חסרונות? האם מחייב חימום כנ"ל?
3. משיכה בוואקןם אפשרית בכלל? האם ניתן / צריך לחמם בשיטה הזו?
4. כל רעיון מוצלח אחר יתקבל בברכה
PW
125379פרחיה עדיף תמשיך עם חידות חמיצר [emoji23]
תקנה מיכל חדש ומיץ אשכוליות ( לא בירה )
עידו
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
boaz avrahami
09-08-19, 01:21
נראה שהצינור מילוי מהגומי נמצא בדיוק מול הדפיקה, לא?
אם אכן כך נראה לי הכי קל להכניס דרכו ידית של מעדר/טוריה , להניח את המיכל על משטח בטון ולדפוק על הידית עץ עם פטיש מבחוץ.
גם ריתוך נקודה עם פטיש החלקה (פחחים) יתן תוצאה טובה לדעתי אלא אם יש למיכל ציפוי פולימרי פנימי.
באופן אישי לא רואה סיבה לגעת בזה מעבר למיגון טוב מעכשיו והלאה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בסעפות של אופנועי 2 פעימות מיישרים עי ניפוח בלחץ אויר וחימום הנקודה העקומה עם ברנר
יש גם שיטה עם הקפאה, אבל היא פחות טובה וגם לא נראה לי שתמצא מקפיא בגודל של המיכל
לכל מי שיש חדר קרור .. מפעלי מזון וכו' ..
ומניסיון בכמויות כאלו במקפיא תעשייתי (לא שוק פריזר), במיכל 60-80 ליטר צפו לתהליך של 3 ימים ואף יותר עד לקפיאה מלאה.
עידו לוריה
11-08-19, 11:02
ומי אמר שאחרי ההקפאה המכל מתישר בדיוק איפה שצריך .
כיפוף מיצר הקשית מעותים (כמו שאסף כתב כבר ) כך שהאיזור שחתף מכה וכיפוף קשים יותר משאר המיכל ,בנוסף ההקפאה גורמת לעלית הקשיות כך שרוב הסיכוי שאחרי ההקפאה המיכל יצא סוג של בלון וכל המעיכות יישארו כמו שהן , וגם ישור כזה דורש מעבר לתחום פלסטי של החומר בעוד שהקפאה כנראה לא תעבור את התחום האלסטי .
עידו
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
שרוב הסיכוי שאחרי ההקפאה המיכל יצא סוג של בלון וכל המעיכות יישארו כמו שהן ,
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
++
מה גם שלמיכל יש כמה פתחים, הראשי, ונשם.
כדי שהקרח באמת יתרחב למקום הנכון חייבים לאטום טוב את הפתחים האלו שמולחמים בעצמם למיכל, ולתת תמיכה לאזורים שלא רוצים שיזוזו.
בסוף עוד ייצא שמשטחים ישרים יהפכו לבלון, הקימוט לא ישתנה, ויהיו סדקים חדשים בתפרי ההלחמות.
Slowly..
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.