PDA

צפייה בגרסה מלאה : חילוץ בגיאורגיה

yedab352
11-08-19, 22:50
הי חברים, שוכר ג'יפ בגיאורגיה מתכוון לעשות כמה מסלולים לא מסובכים, האם משהו מכיר חברת חילוץ באזור זה שניתן לסמוך עליה בשעת הצורך? או התנסה בפניה לעזרה בגיאורגיה? + מכירים מסלולים לא מאתגרים מידי שם?

בתודה וקיץ נעים

דוד

הירשפלד יובל
11-08-19, 23:07
אתה משפחה בודדת או כמה משפחות ?
אני נסעתי לשם בסוף 2016. הייתי עם ל'ק דיזל ושתי משפחות שאיתי בל'ק בנזין ופאתפינדר. היה איתנו מכונאי צמוד . יום אחד נראה היה לי שחסר אויר בגלגל והיינו באמצע שוםמקום. המכונאי סגר את החור עם ערכת מסטיק. שמעתי רעש מאחור , הוא לקח את הל'ק למוסך והחליף 2 דיסקים אחוריים.
לפעמים שווה לברר עלות מכונאי/מדריך. הם מכירים כל שביל ויודעים לאן כדאי להגיע/לא להגיע.

grand
11-08-19, 23:07
היי, תלוי מה וממי אתה שוכר, עקרונית הרבה שוכרים גרוטאות פורראנר או פג'רו בנות 20, בדרך כלל במצב נסיעה טוב אך לטעמי מיותר לחלוטין בתקופת הקיץ כאשר אין בוץ רע, המסלול הקלאסי זו הדרך הצבאית מטבליסי לקזבגי שבהרי הקווקז, שם גם רוב המסלולים ששיא הקושי נחשבת העליה למנזר בקזבגי, לא משהו שג'יפאי ישראלי ממוצע צריך להתרגש ממנו, אולי בחורף כאשר יש שלג ומים העליה הופכת לחלקלקה וקשה. השבילים שם לא קשים ולדעתי עדיף לשכור מאוויס איזה לנדקרוזר חדש מאשר טויוטה זקנה, המחיר דומה.

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

נדב ש.
11-08-19, 23:32
את העליה הזאת ועוד... כמו הדרך לאושוגולי וכו'(כן שלג עמוק בחלק מהדרכים ובלי אספלט אפילו) עשיתי בחורף של 2017 עם גראנד צ׳ירוקי 2008 מקורי....
כמובן שכל אחד לפי שיקול דעתו, אל תישכחו את המשפחה שנפלה לתהום בחבל הטושטי ב 2016 נדמה לי, הדרכים שם לא הכי מתוחזקות גם ככה... אז אם יש לכם ספק=אין ספק...

הירשפלד יובל
12-08-19, 00:23
כמובן שכל אחד לפי שיקול דעתו, אל תישכחו את המשפחה שנפלה לתהום בחבל הטושטי ב 2016 נדמה לי, הדרכים שם לא הכי מתוחזקות גם ככה... אז אם יש לכם ספק=אין ספק...

המשפחה הישראלית , ממעלה מכמש כמדומני , הדרדר לה הרכב ביום שהגעתי לגיאורגיה או יום לפני . והם היו אם אני זוכר טוב רכב בודד באחת הדרכים שמוגדרות ב-youtube כאחת הדרכים המסוכנות בעולם. בכל מקרה בהקשר למה שציין נדב : אם יש ספק=אין ספק , כמו שבארץ משתדלים/מומלץ זוג רכבים לפחות , מקבל משנה תוקף בכבישים/דמוי כבישים של גיאורגיה.

zivo
12-08-19, 10:30
1- מצטרף לאמירה - אם יש ספק אין ספק.
2- מי שצריך לגבות אותך, זה החברה שממנה אתה שוכר את הרכב. אל תלך לגדולים (הרץ אוויס...). יש כמה "פרטיים" , שהם מספיק גדולים כדי להיות פרוסים טוב ולספק שירותי דרך וחילוץ. תבקש המלצות ממי שכבר טייל (אני יכול למצוא את השם של מי שאני שכרתי).
3- בכל מקרה (וזה נכון גם לארץ) אני מציע לא לרדת לשטח לבד. זה פשוט מרחקים ותנאים אחרים ממה שאנחנו רגילים. אני הבאתי איתי רצועת גרירה מהארץ.
4- תבדוק טוב את הרכבים שאתה לוקח, ואל תתבייש להתעקש להחליף. חלק מהרכבים, אלו רכבים פרטיים "שהחברה" שמשכירה, בעצם עושה איזה הסדר עם בעלי הרכבים.
5- שים לב לצד של ההגה :-) יש שם רכבים שהגיעו מיפן ועדיין ההגה בצד ימין. יש רכבים שהגיעו מיפן ועברו הסבה, לא תמיד הכי מוצלח (בעיקר פג'רו קטנים).
6 - אם כבר ממליצים על מסלולים, שים לב לקטע מאושגולי מזרחה במסלול המצורף. זה קטע שסגור רוב השנה בגלל שלג, אבל אם הוא פתוח בזמן שאתה שם, שווה לעשות אותו.
7- זו לא עבירות סלעים שאנחנו מכירים מהארץ. בעיקר שעולים לצפון מערב (מסטייה) יש בעיה של החלקה ובוץ.

נדב ש.
12-08-19, 11:20
+1, זיו פירט יפה.
בנוסף לבוץ ולצירים הבעיתיים ברוב המקומות האלה אין גדר או קיר הפרדה אז אין מה שימנע מהרכב ליפול לתהום... המקומיים חיים שם כל חייהם ומורגלים לתנאים... התיירים לא.

Zivcar
12-08-19, 13:57
לי יצא לעשות בפגרו קצר בודד את כל הדרך לטושתי (דרתלו) וגם להסתובב בתוך העמקים שם חמישה ימים בערך.
בתנאים אידיאליים שהיו אז:שיא עונת התיירות, מזג אוויר מושלם אחרי שבועיים ללא גשם
זה היה משחק ילדים. שבילי עפר עם קצת תשומת לב לקוליסים פה ושם, והמוני וואנים עם תיירים ככה שאין באמת מה לחשוש מתקלה
אבל לא סתם טוענים שזה מהכבישים המסוכנים בעולם. לא סלול, עם נחלים שחוצים אותו (זרזיף כשיבש), ויכול לקחת יום נסיעה ארוך מאוד.
רוב הדרך צמודה לתהום בעומק מאות מטרים, אין גדרות, ורוחב הכביש מספיק לרכב אחד בקושי.
אגב הנהגים המקומיים דווקא היו אדיבים שם, כשזיהו שאנחנו תיירים, תמיד הם שלקחו אחורה עד לפינוי מעבר לשני רכבים.
לא נדרש ידע מיוחד, אבל שניה של חוסר תשומת לב ומחיר השגיאה קטסטרופלי.
כל סטייה מתנאים אידיאליים (חושך, כביש חלקלק, נהרות גבוהים אחרי גשם, עונה לא מתוירת והעדר תנועת רכבים) יכולים להביא לאסון.
רצוי לקבל החלטה בשטח אחרי שנשקלו כל התנאים.

Zivcar
12-08-19, 16:19
הודעה כפולה:למחוק

elibaba
12-08-19, 23:45
ממליץ מניסיון לקחת רכב שטח אמיתי עם הילוך כח אם אתם רוצים לטייל בנוחות. לי היה יונדאי ix35 4*4 והמסכן חרבן קוביות בעליה לגרגטי (שהיתה רטובה ובוצית עם הצלבות גדולות) אבל עלה בסוף.

-->