PDA

צפייה בגרסה מלאה : טיול ראשון עם זאטוט, עצות בבקשה

oferziv1
18-08-19, 10:05
שלום לכולם,

לפני 3.5 שנים בערך היה הטיול האחרון שלנו (עם לינה בשטח).
אז, זוג, פראדו קצר, בערך 4 טיולים בשנה עם לינה.
מאז, רילוקיישן שנתיים+ חזרה עם עוד קטנטנציק
היום, פראדו ארוך, זוג + בן 2.3, עד כה טיולים חד יומיים (לפני הקיץ) אחת לחודש.

מעוניינים לקראת תקופת החגים (כולל) לעשות 2 טיולים.
הראשון, לבדוק איך הקטנציק זורם עם זה...
השני, בתקווה שהראשון יהיה מוצלח + הסקת מסקנות.

זקוק לעזרתכם:

1. מסלול (עדיפות לדרום), כולל לינה (מבחינת ציוד יש הכל, אוהל, מזרנים וכו') במקום נח כמה שאפשר להתחלה ונחיתה רכה עם הקטנציק.
2. ציוד הכרחי לקטנציק (בן שנתיים ו 3 חודשים)
3. כל טיפ אפשרי להורים צעירים ולא מנוסים

תודה לכולם.

itayhi
18-08-19, 10:18
תתחיל עם זה
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/1327-jeepolog-archive

אם תהיינה עוד שאלות ספציפיות, אז נמשיך.

בגדול, ילדים נהנים במדבר. מאוד.
חשוב בעיקר לספק תעסוקה לזמני הנסיעות.
בהפסקות ובחניון הלילה הם לא מפסיקים להנות.

איתי

ishc
18-08-19, 10:19
היי
אנחנו באותו הרכב.
הדרום לטעמי חם מדי עכשיו אבל צפון ליד מקור מים נחמד או ים אלו אופציות נחמדות.
סופ"ש האחרון היינו באיזור מכמורת והיה אדיר.
טיפים מהניסיון הקצר שלי.
לתאם זמני נסיעות עם זמני נמנום ו/או לדאוג למספיק התעסקות בזמן הנסיעה (משחקים, מסך ואוכל).
אפשר לצרף מדי פעם עוד חבר של הילד עם אחד ההורים שלו וזה עובד לי נהדר.
התארגנות זריזה על אוכל, בדרכ שאנחנו מגיעים לחניון צריך לארגן אוכל מהר.
גריל גז הוא אחד השדרוגים האחרונים שלנו שמאפשר להכין אוכל מהר מהר אבל יש מלא שיטות וכל אחד עם מה שעובד לו.
מים לשטיפות, הרבה ואם יש ברז ומשאבה זה עושה את החיים להרבה יותר נוחים.
בגדול ולדעתי, כמה שתשקיע יותר בנוחיות תפעול יהיה יותר פאן בטיול.
בלי קשר ובזכות הדמיון בהרכב אשמח להכיר ולטייל יחד.
בהצלחה

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

איל מ
18-08-19, 17:52
בנוסף לקישור שכבר קיבלת, יש את אלה:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/44228-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9D-%28%D7%90%D7%95-%D7%9E%D7%90%D7%99%D7%96%D7%94-%D7%92%D7%99%D7%9C-%D7%90%D7%A4%D7%A9%D7%A8-%D7%9C%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%99%D7%9C%29
ואת זה:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=30354&highlight=%E9%EC%E3%E9%ED

כמה טיפים שאצלנו שיפרו את החיים:
א. אוכל מוכן מראש לארוחת הערב/חניון- פסטה או שניצלים מהבית או כל דבר שלא צריך להכין, אלא מקסימום לחמם.
ב. (לאו דווקא בשבילך, אלא בשביל ילדים יותר קטנים): לול מתקפל לשטח.
אצלנו בלי זה אף אחד לא ישן באוהל בלילה. תינוקות זוחלים אול אובר דה פלייס.
ג. צעצועים- הוזכר כבר. בהמשך- משחקים לנסיעות (אנחנו נגד מסכים למיניהם).

פעם הבאה, תן כותרת יותר אינפורמטיבית, אנשים עלולים לחפש מידע על זה בעתיד.

נדב42
18-08-19, 18:43
א. אוכל מוכן מראש לארוחת הערב/חניון- פסטה או שניצלים מהבית או כל דבר שלא צריך להכין, אלא מקסימום לחמם.

טיפ קטן לשניצלים, לאו דווקא לשטח: קונים את חזה העוף טרי (לא קפוא/מופשר) בכמות גדולה (בהתאם למקום הפנוי במקפיא כמובן) ומכינים את כל השניצלים ללא טיגון. מכניסים לקופסאות אטומות ומפרידים בין השכבות בנייר עטיפה לסנדביצ׳ים (פרגמנט) ולמקפיא.

כשבאים לטגן הם יוצאים בקלות אחד-אחד ואפשר להפשיר בדיוק כמה שרוצים.

בבית: מפרידים ומניחים ל- 5 דקות בתנור עם טורבו מכוון ל- 40 מעלות. אם אין אז מול מאוורר/מזגן ל 5-10 דקות, ולטיגון.

בשטח: אני בד"כ מפריד את השניצלים מראש (כדי לקבל אחידות בהפשרה) ומשאיר בחוץ/בצידנית/במקרר בהתאם למשך הזמן בין ההוצאה מהמקפיא לשימוש. טיגון שניצלים טריים בשטח לוקח 5 דקות והתוצאה שווה את ההתארגנות [emoji846]

איל מ
18-08-19, 19:01
את זה אתה כותב כי אתה לא ילד (לפחות לא שלי). הם, לא אכפת להם גם לאכול את זה קר מהצידנית.

נדב42
18-08-19, 19:42
אני משתדל להינות מהאוכל שאני אוכל/מכין. אם מבחינתך אוכל הוא בגדר תדלוק, זה לגיטימי, ואז הטיפ שלי הוא לא עבורך. לכל האחרים, נסו ותיהנו [emoji846]

איל מ
18-08-19, 19:52
אני אוכל בנפרד מהילדים, אחרי שהם נרגעו ואפילו עדיף- הלכו לישון. פחות נהנה ללעוס כשמטפסים עלי.

ishc
18-08-19, 20:18
ילדים לא לריב, שכל אחד יעשה מה שנוח לו.
גם אנחנו עם זאטוט בן שנתיים מביאים דברים מסוימים מוכנים ורק מחממים

asafk
18-08-19, 20:24
שתי נקניקיות חצי פיתה ולאוהל.

אסף.

נדב42
18-08-19, 20:47
ילדים לא לריב, שכל אחד יעשה מה שנוח לו.

הוא התחיל [emoji846]

איל מ
18-08-19, 20:55
לא נכון.
הוא התחיל!

JohnnyEnglish
19-08-19, 07:15
תתחיל עם זה
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/1327-jeepolog-archive

אם תהיינה עוד שאלות ספציפיות, אז נמשיך.

בגדול, ילדים נהנים במדבר. מאוד.
חשוב בעיקר לספק תעסוקה לזמני הנסיעות.
בהפסקות ובחניון הלילה הם לא מפסיקים להנות.

איתיהקישור הנ"ל מפנה לשרשור אחזקה של סיקס

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

נדב42
19-08-19, 07:21
באג ידוע של האתר עם טאפאטוק, פתח את הקישור בדפדפן:

http://www.jeepolog.com/forums/content.php/1327

JohnnyEnglish
19-08-19, 08:17
באג ידוע של האתר עם טאפאטוק, פתח את הקישור בדפדפן:

http://www.jeepolog.com/forums/content.php/1327תודה

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

onz
20-08-19, 08:44
שלום לכולם,

לפני 3.5 שנים בערך היה הטיול האחרון שלנו (עם לינה בשטח).
אז, זוג, פראדו קצר, בערך 4 טיולים בשנה עם לינה.
מאז, רילוקיישן שנתיים+ חזרה עם עוד קטנטנציק
היום, פראדו ארוך, זוג + בן 2.3, עד כה טיולים חד יומיים (לפני הקיץ) אחת לחודש.

מעוניינים לקראת תקופת החגים (כולל) לעשות 2 טיולים.
הראשון, לבדוק איך הקטנציק זורם עם זה...
השני, בתקווה שהראשון יהיה מוצלח + הסקת מסקנות.

זקוק לעזרתכם:

1. מסלול (עדיפות לדרום), כולל לינה (מבחינת ציוד יש הכל, אוהל, מזרנים וכו') במקום נח כמה שאפשר להתחלה ונחיתה רכה עם הקטנציק.
2. ציוד הכרחי לקטנציק (בן שנתיים ו 3 חודשים)
3. כל טיפ אפשרי להורים צעירים ולא מנוסים

תודה לכולם.
אני מעז להביע דעה שכנראה אינה פופלרית כאן ואולי לא מתאימה לרוח האתר {המצויין הזה}
לעניות דעתי ילדים קטנטנים לא יהנו בג'יפ אם הטיול נועד גם להם תן להם להרגיש את השטח האויר והאדמה ברגליים בזחילה אם צריך ברכב מה זה משנה להם אם אתה בשטח מטלטל או בכביש רגיל קח את הקטנטן לטיול רגלי קצר או יהנה לא פחות כמו עין בוקק ערוגות נחל דוד וכו

הדסופה
20-08-19, 11:34
הפוך גוטה....
כל עוד קטנים - הן נהנים
כשגדלים מתחילות ההתחמקויות
נצל כל עוד אתה יכול

Sent from my iPhone using Tapatalk

ד ו ר ו ן
20-08-19, 12:30
אני מעז להביע דעה שכנראה אינה פופלרית כאן ואולי לא מתאימה לרוח האתר {המצויין הזה}
לעניות דעתי ילדים קטנטנים לא יהנו בג'יפ אם הטיול נועד גם להם תן להם להרגיש את השטח האויר והאדמה ברגליים בזחילה אם צריך ברכב מה זה משנה להם אם אתה בשטח מטלטל או בכביש רגיל קח את הקטנטן לטיול רגלי קצר או יהנה לא פחות כמו עין בוקק ערוגות נחל דוד וכו
אתה כנראה עושה משהו לא נכון..

הילדים מתים על טיולי שטח.
מה שכתבת לגבי לתת להם להרגיש את הרדמה מאד נכון, ובשביל זה צריך לתכנן אחרת את הטיול.
אין לך תחליף אמיתי עם פרייבט.

הילדים שלי שואלים בסוף הטיול, איך שעולים על הכביש, ״מתי הטיול הבא״.

הדגשים וההמלצות שכתובים כאן לגבי עצירות תכופות ונסיעות קצרות יותר חשובות והופכות את זה לחוויה עבורם.

עם ילדים, אין יותר מסעות 90קמ ביום.
תתחיל לחשוב על הכי הרבה 50 והגעה לחניון מאד מוקדם כדי שיוכלו להנות בשטח.

Slowly..

Gilad
21-08-19, 23:07
אוסיף עצה אחת - בהנחה שהקטו/ה יושבים במושב בטיחות ללא ISOFIX הכסא נוטה להיות מאד לא יציב בשטח, אני מצאתי את הבן שלי פעם אחת שוכב על הצד עם הכסא...

מאז הכסא מחובר עם ראצ'ט למקום ומבטיח שלא יזוז בטלטולי הרכב.

itayhi
22-08-19, 13:31
רק כדי להחליש מעט את מתנגדי ההנאה של ילדים בטיולים,
בת ה10.5 שלי (בשטח מגיל שנה וחצי) סופרת את הימים עד סוכות וכוססת ציפורניים בהמתנה לתחילת עונת הטיולים...

איתי

ishc
22-08-19, 14:19
אצלנו הזאטוט פשוט מתנד עקרונית לכל דבר שמוגדר טיול ולא יוצאים לדרך אליו חמושים בפאגרו.
לטייל עם ילדים זה מופלא בעיני

itayhi
22-08-19, 15:29
בטח שהוא רוצה פאג׳רו.
זה פאג׳רו היי סוסאייטי! עם שני מקררים!!

Mor Gurevich
22-08-19, 16:00
אוסיף עצה אחת - בהנחה שהקטו/ה יושבים במושב בטיחות ללא ISOFIX הכסא נוטה להיות מאד לא יציב בשטח, אני מצאתי את הבן שלי פעם אחת שוכב על הצד עם הכסא...

מאז הכסא מחובר עם ראצ'ט למקום ומבטיח שלא יזוז בטלטולי הרכב.נשמע מאוד לא תקין. גם הבנות שלי עם כסא שנבחר דווקא בזכות העובדה שאין לו חיבור איזופיקס. אני סומך הרבה יותר על חגורת הבטיחות של הרכב מאשר על המנגנון הזה (דרך אגב, הוא מוגבל במשקל בניגוד לרכיסה עם חגורת בטיחות).
בכל אופן, הכסא מחובר לרכב בצורה מאוד מאוד יציבה. כשמנענעים את הכסא כל הרכב זז איתו.
Britax advocate click tight

opl
22-08-19, 18:02
גם אצלי בכל הרכבים הכיסא מחובר עם ראצאט לנק העיגון האחוריות. הרבה יותר יציב וחזק.

Gilad
23-08-19, 01:40
נשמע מאוד לא תקין. גם הבנות שלי עם כסא שנבחר דווקא בזכות העובדה שאין לו חיבור איזופיקס. אני סומך הרבה יותר על חגורת הבטיחות של הרכב מאשר על המנגנון הזה (דרך אגב, הוא מוגבל במשקל בניגוד לרכיסה עם חגורת בטיחות).
בכל אופן, הכסא מחובר לרכב בצורה מאוד מאוד יציבה. כשמנענעים את הכסא כל הרכב זז איתו.
Britax advocate click tight

click tight הוא המקביל ל- ISOFIX מבחינת העיגון לרכב
כל הפתרונות מבוססי החגורה ה"פשוטים" לא מאפשרים קיבוע אמיתי של הכסא ברמה שלא יוכל להתנדנד

ולגבי ISOFIX - לדעתי בגיל קטן זה הפתרון הכי נח ובטיחותי, בעיקר כשיש סבתות או מטפלת שמסיעה את הילדים - את זה יותר קשה להן לפרק ואז להרכיב לא נכון...

de fox
23-08-19, 02:58
click tight הוא המקביל ל- ISOFIX מבחינת העיגון לרכב
כל הפתרונות מבוססי החגורה ה"פשוטים" לא מאפשרים קיבוע אמיתי של הכסא ברמה שלא יוכל להתנדנד

ולגבי ISOFIX - לדעתי בגיל קטן זה הפתרון הכי נח ובטיחותי, בעיקר כשיש סבתות או מטפלת שמסיעה את הילדים - את זה יותר קשה להן לפרק ואז להרכיב לא נכון...

זה לא נכון, אין קשר בין ה- click tight ל - iso fix. כסאות ה click tight מצוידים גם ב-iso fix.

הפטנט בסדרת ה click tight זה הפשטות היחסית של התקנת הכסא בעזרת החגורה, והסגירה של הכסא היא הרמטית, הכסא לא זז מ"מ ולא מתנדנד. הפואנטה זה שגם סבתות ואנשים ללא חוש טכני יכולים להתקין את המושב הזה בקלות יחסית. הפטנט שלהם בא לתת מענה בדיוק לזה מאחר ונקודת התורפה של כל הכיסאות בטיחות לילדים זה בעיקר התקנה לא נכונה או רופפת.

וכן אין תחליף לעיגון הכסא באמצעות חגורה מאחר וחגורה מתוכננת לעמוד בעומסים קיצוניים של אדם מבוגר לעומת ה-iso fix שמוגבל למשקל מסויים של הילד.

מוטי ג.
23-08-19, 05:55
משהו קטן מנקודת מבט אחרת,
אנחנו עם פולריס ריינג'ר ללא חלון קדמי, הם חוטפים את כל האבק, את כל הבוץ, את כל השפריצים מהשלוליות מזהים כל בור וכל חריץ וכל אבן.

הם בנקודת מבט זהה לנהג ועצירות זה משהו שפחות מתקבל באהדה.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

איל מ
23-08-19, 10:19
מי שיקרא את הוראות ההתקנה של הכסאות האלה, יגלה שמעל משקל מסוים, גם כסאות האיזופיקס מחייבים עיגון כפול (דהיינו, איזופיקס+חגורה).
לגבי אנשים אחרים שמתקינים- כמעט כל מי שראיתי, מצליח לטעות בהתקנה (סבא וסבתא בוודאי, אבל גם רוב החברים שסביבי). ולכן, אף אחד לא יתקין כסא שהילד שלי יושב בו בלי שעברתי על זה בעצמי.

מוטי ג.
23-08-19, 10:24
היה לי קטע בחברת השכרה בחו"ל,
הנציג התעקש להראות לי איך קושרים את הכסא למרות התנגדותי העזה.
בסוף הבנתי שזה לא יעזור לי, וכנראה הוא חייב לעשות את זה.
נתתי לו לסיים פירקתי והרכבתי שוב, הוא צחק ואמר כנראה שגם הוא היה עושה את זה.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

-->