התחברות

צפייה בגרסה מלאה : החלפת ברקסים קדמיים + אחוריים

roni54345
25-08-19, 11:01
אהלן חברים
השארתי את הרכב שלי ( סיטרואן C4 פיקאסו )במוסך וכתבתי לבעל הבית שהרכב לפני מכירה ושיעשה רק מה שחייבים .
( טיפול אחרון היה לפני כ-4.5 שנים . הרכב עשה מאז כ- 45,000 ק"מ )
אחרי שעה וחצי המוסכניק מתקשר אליי ואומר שהם סיימו טיפול והעלות היא : 380 ש"ח ואז פתאום הוא נזכר שהם עשו גם ברקסים ( קדמיים +אחוריים ) ושאל את העובד שלו ליתר ביטחון ואז תיקן את המחיר ל-950 ש"ח .
אני לא הרגשתי שום בעיה בברקסים וגם בטסט לפני חמישה חודשים הרכב עבר ללא כל בעיה אבל הוא על דעת עצמו טוען שהוא החליף אותם .
שאלות :
1. האם זה תקין שהוא החליף ברקסים בלי לשאול אותי קודם ? או שאם ביקשתי ממנו לעשות טיפול זה אוטומטית גם החלפת ברקסים במידת הצורך ?
2. האם סביר שתוך שעה וחצי ( מקסימום ) הם יכלו לסיים טיפול מלא כולל החלפת ברקסים ?
3. איך יש דרך שאני יכול לוודא באופן עצמאי שהוא באמת החליף ברקסים ?
4. האם המחיר סביר ?
תודה רבה

erezgur
25-08-19, 11:07
אתה באמת עושה טיפול כל 4 וחצי שנים או כל 45000 קמ? וואו.

אם רפידות הבלם בסוף חייהם (דקות) צריך להחליף. גם אם היית עושה טיפול כל 10000 קמ... אתה יכול לבקש את הישנות לבדוק את מצבן. אתה יכול גם לפרק גלגל ולבדוק שהרפידות חדשות (לבדוק עובי).
המחיר לא נשמע יקר.

נשלח מהנייד שמתעקש "לתקן" את האיות...

נמרוד
25-08-19, 11:34
אני הייתי מתבייש לשאול את השאלות האלו בפורום ציבורי. לא לטפל ברכב במשך 4.5 שנים ו45,000 קילומטר גובל בהזנחה פושעת.

לעניין:

1. הגיוני ביותר שהרפידות ו/או צלחות הבלם היו שחוקות הרבה מתחת למינימום. והמוסכניק נשמע כמו בעל מקצוע הגון, שלא שאל אותך כדי לא להכנס איתך לעימות בעניין בטיחותי שאסור לו להתפשר לגביו.

2. כן, אם יש את החלקים במחסן.

3. תבקש לראות את החלקים שהוחלפו. כמו כן צלחות הבלם החדשות מבריקות, לפחות בכמה ימיםה הראשונים עד שתופסות חלודה.

4. מחיר סביר לגמרי.

-->