צפייה בגרסה מלאה : עזרה בזיהוי מקור הבעיה. נזילת גריז היילקס שנת 94
שלום
לפני כמה ימים קניתי טויוטה היילקס 94 מדהימה. הרכב נראה במצב מעולה והאיש שמכר לי שמר וטיפח אותו.
לא ראיתי נזילות כשקניתי.
לאחר נסיעת שטח קצרה ועוד 30 דקות כביש הבחנתי בדי הרבה גריז שיוצא מהתפוח הגדול שהגלגל יושב אליו, אולי קוראים לזה מפרק היגוי.
זה ממש השפריץ על הכל. מה שמוזר שגם בגלגל השני זה נוזל, אבל באופן הרבה יותר מצומצם וזניח.
אין לי שום נסיון עם הרכב ואשמח לעצות. מצרף תמונה של הנזילה.
עם זה היה מגלגל אחד היתי מניח שזה פשוט אטם אבל כיון שזה 2 אני מבולבל.
זה מהגלגל הקדמי בצד הנהג.
יש מצב שמחוסר נסיון עשיתי משהו עם הלוקרוים או ה4/4 לא נכון?
זה יכול להיגרם מגרוז יתר? (המוכר, גרז לפני חודשיים, ולא נראה לי שלא שעשה נסיעה רצינית מאז).
זה יכול להיות איזה אטם שלא משחרר לחץ?
מאיפה ממלאים את הגריז שיצא? איך יודעים מה כמות הגריז הנכונה שצרכה להיות שם?
מה אתם ממליצים לבדוק / לעשות?
הרבה תודה
רז
פריצת מחזש קדמי שמילא את המפרק בשמן, שבתורו דילל את השמן ועכשיו אתה רואה את הנזילה.
לא נדיר, זה רכיבים שמתבלים וזה מתישהו קורה.
העניין הוא שבד״כ זה לא אירוע שמתרחש בבת-אחת אלא מתחילה הזעה שמתפתחת לטינופת על כדור (בירפילד בשמו האמיתי) ומה שצילמת קורה אחרי לא מעט זמן.
למעשה, שלב הטינופת יכול להתקיים שנים.
התרחיש הפשוט הוא שנשם הסרן סתום לגמרי והלחץ שנבנה בפני גורם למחזש בקצוות למעבר שמן לבירפילד, ודילול הגריז שיש שם ונזילה כמו שרואים.
הנשם נראה כמו כיפת מתכת קטנה על בורג שמוברג בחלק עליון של הדיפ.
פרק בזהירות, ונשוף לראות אם סתום.
אבל זה משהו שמתחיל בקונה ולאט מתפתח.
אמרת שהבעלים גרז את הרכב, יש מצב שהוא מילא לגמרי את המפרק בגריז והלחץ גרם לזה (זה מכלול שצריך כ לחיצות גריז בטיפול, לא יותר).
עוד אפשרות היא שמילאו הרבה יותר שמן מהדרוש בדיפ הקדמי והשמן חייב לצאת לאנשהו והוא הולך לכדורים האלו במפרק הגלגל( שתכיר, השם הוא בירפילד).
ושוב, כל אלו גורמים למשהו שמתחיל לאט ומתפתח.
מה שמוביל אותי לחשוב שיש מצב שמישהו הבריק את הבירפילד יפה לקראת המכירה (הדסקיות מתכת מסביב לכדור ממש מבריקות בצילום.. זה לא ככה בדכ), ומילא את הכדור בגריז כדי להסוות את הנזילה שמן (יש פתח גירוז בחלק העליון של המפרק ליד זרוע ההיגוי).
תתחיל בבדיקת מפלס שמן בדיפ הקדמי, והאם הוא נקי ולא מלא בגריז.
בדוק חופש במיסבי גלגל קדמי- מיסבים בלויים גורמים לבלאי פניי שיכול להוביל לפריצת המחזש.
תתכונן נפשית שבסבירות גבוהה שלפניך החלפת מחזש קדמי+בוקסת פליז למרכוז הצירייה (חובה, לא לזלזל בחתיכה הזו!), ובגלל שזה כרוך בפתיחת קצוות סרן, אז לשקול מאד בחיוב החלפת מיסבי גלגל אם לא הוחלפו ממש לאחרונה.
יכול להיות מנגבים. ויכול להיות מחזירי שמן. ייתכן גם נשם ובעיות נוספות בסרן.
עד שלא תפרק לא תדע.
הכי טוב שתפרט מאיפה אתה בארץ. שיהיה אפשר להפנות אותך לבעל מקצוע.
ובלי קשר. תמונה של הכלה..
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
30-08-19, 09:07
טיפ שקיבלתי מטושי (לטובת פותח השרשור שחדש כאן - מדובר באחת האושיות הגדולות בארץ לענייני היילקסים בפרט וטויוטות בכלל) :
למלא עד הסוף עד הכדור בגריז. הגריז ימנע מהשמן להיכנס לתוך הכדור, ולצאת ממנו.
לא יודע עד כמה זה פתרון קבע, או אם זה מתאים למצב קיצוני במיוחד, אבל בינתיים זה עובד אצלי.
בכל מקרה, אל תצפה לכדור יבש לחלוטין מצד אחד, אבל מצד שני נזילות על הגלגל או חלילה על דיסק הבלם זה כבר לא מקובל.
למלא עד הסוף עד הכדור בגריז. הגריז ימנע מהשמן להיכנס לתוך הכדור, ולצאת ממנו.
אם אתה עושה את זה.. שים לב שאתה מאפשר לאויר לצאת בזמן המילוי אחרת נוצר שם לחץ.
פיית גירוז רגילה סותמת את הפתח לגמרי בחיבור.
טיפ מאיציק,
חצי סמ פחות שמן בדיפ הקדמי.
ככה השמן לא מציף את קצות הסרן.
הכי טוב,
קיט של מרלין עם מחזש HD שפה כפולה ובוקסת מרכוז פליז תואמת.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
ברוך הבא ותתחדש
זכית להצטרף למשפחת המותג שאינו מתקלקל.
כל מה שתעלה בדעתך כבר נשאל ונענה בפורום הזה, צריך רק לחפש.
הזהר מהמידע בפייסבוק ובוואטסאפ, יותר חרטא מתוכן בעל ערך...
לעניין הנזילה
ברור שהיתה בעיה לפני שקנית, והמוכר דאג לשטוף היטב לפני המכירה.
זה לגיטימי ומומלץ גם לפני טסט.
אם נסעת חצי שעה על הכביש עם לוקרים נעולים, זה מסביר היטב את השפריץ על כל הגלגל.
הגריז המדולל בשמן מעיד על פריצה ודאית של מחז"ש הציריה.
לחשוב שזה רק מנגב זו טעות שנובעת מאופטיומיות מוגזמת.
מחז"ש מקורי זה זבל, לא ארכיב כזה גם אם אקבל חינם.
מחז"ש משופר של מרלין או טרייל גיר זה מצויין.
לפעמים הציריה אכולה במקום המגע של המחזש ואז החלפת מחזש בלבד לא תעזור.
כדי להגיע למחז"ש ציריה צריך לפרק הרבה ואם הגעת עד שם תרצה לרענן את כל מה שישן/פסול/תקול/שחוק.
אני מתייחס לעבודה כזו כאל "שיפוץ קצה סרן קומפלט".
כולל הלוקרים,בלמים , מיסבי גלגל, מיסבי קינג פין, ציריה ופעמון וכל האטמים הרלוונטים.
צפה ל 2000-3000 שח חלקים ומחיר דומה לעבודה או לחילופיון יומיים בעבודה עצמית, לשני צידי הסרן.
בברכה,טושי
מצטרף לדורון וטושי. חד משמעית מחז"ש. אם פותחים להחליף הכל.
הייתי בדיוק באותה הנקודה שאתה נמצא בה כשקניתי את ההילקס(אומנם נזילה פחות רצינית).
הזמנתי קיט שיפוץ מלא של מרלין והצעתי את העבודה לבד.
קח בחשבון שזאת לא עבודה פשוטה ונדרש ידע מכני מסויים. לי לקח יומיים במסגרייה מדוגמת.
הנזילה אצלך גובלת בבעיה בטיחותית משמעותית ואתה צריך לטפל בה בהקדם.
יש סרטונים טובים ביו טיוב של השיפוץ שאתה צריך לבצע. תחפש שם :
Toyota solid axle rebuilt.
בהצלחה.
כמו שנאמר מעלי רוצים תמונה.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
לחילופיון יומיים בעבודה עצמית, לשני צידי הסרן.
+
לפותח השרשור,
אם אתה לא מפחד מעבודה טכנית על הרכב, ואין מצוקת תחבורה, כך שאין בעיה בהעמדת הרכב ליום-יומיים אם חסרים חלקים, אז זה בהחלט מעשי בסופ״ש איטי ולא לחוץ.
תצטרך לצבור את החלקים, ספרות טכנית (יש כאן באתר), ו-2-3 כלים ייעודיים כמו מד מומנט, משקל דגים, ובוקסה 54ממ.
(בנוסף לשמן, הרבה גריז, חומרי ניקוי, קופסאות עם מכסה למכלולים שתפרק, וסמרטוטים).
Slowly..
ואוו , מדהים כמה נכונות לעזור.
תודה לכל העונים.
בהתחלה התבאסתי שיש בעיה עכשיו זה מתחיל להראות כמו דרך נחמדה להתחיל ללמוד על הרכב.
לפני שאני "צולל לזה" ומחליף את המחזיר שמן זה מה שמצאתי שבדקתי את הרכב היום.
1. הנשם לא סתום.
2. מפלס השמן בדיפ הקדמי גבוה מידי, מלא עד לפתח המילוי כשהרכב במקום ישר. הוצאתי שמן עד לגובה של בערך 5 מ"מ מתחת לפקק המילוי. השמן נראה נקי מגריז. לחומר שיוצא בנזילה מהגלגל יש ריח של שמן 80/90.
3. כשהרמתי את הגלגל נהג באויר התחילה נזילה רצינית מה
בירפילד איפה שנזל בנסיעה. בגלגל השני אין נזילה בהרמה.
4. לאחר ניגוב וניקוי, יצאתי לנסיעה בכביש ובשטח. היו נזילות אבל הרבה פחות משמעותיות ממה שצולם בהתחלה. היתה גם נסיעה קצרה יותר.
5. בגלגל נהג (הנזילה הגדולה) אין חופש במייסבים, כן יש חופש בתנועה ימינה שמאלה, בין ש2 החלקים המסומנים בתמונה, בגלגל השני אין את החופש הזה. לא נראה לי שזה קשור לנזילה אבל אשמח לעצה מה לעשות בזה? פשוט להדק?.....
6. בגלגל עם הנזילה הקטנה יש חופש קטן בתנועה למעלה למטה (לא בטוח שזה באמת חופש).
משהו ממה שכתבתי משנה את ההבחנה שצריך להחליף מחזיר שמן?
הסרטים ביוטיוב נראים טוב חבל שכשעושים בבית זה לא קל כמו בסרט......
מתקשה להאמין שהמוכר ידע והסתיר, הוא נראה אדם טוב מידי. אולי אני נאיבי
הרבה תודה,
רז
לבקשתכם מצורפת גם תמונה של הרכב.
זה הרכב שהיה של דניאל..
רכב שמור ומטופל. עשה אוברול מנוע יסודי לא מזמן.
תטפל בסרן ותקבל רכב מהנה ושמור.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
היי,
מפלס שמן תקין צריך להיות בדיוק עד גובה הפקק.
אז אם לא נזל החוצה בפתיחת על פניו המפלס היה תקין.
בזמנו איצק המליץ להוריד כ-סמ בלבד מהמפלס. כצעד מנע לנזילות אם זה כבר מתחיל.
5 ממ פחות זה בסדר.
הזרוע שסימנת לגביה חופש היא זרוע ההיגוי.. שבתורה נועלת למקום את מיסב ההיגוי העליון.
החופש הזה מאפשר לציריה וכל הנאקל לנוע למעלה-למטה, ויש בהחלט מצב שזה מה שגמר את המחזש.
אסור שיהיה שם חופש כלל.
זה קודם כל בעיה בטיחותית שיכולה להוביל לתאונה אם הזרוע משתחררת.
אם היא נעה על הברגים זה ״אוכל״ את הברגים ויכול להוביל לשבירה, ואלו ברגים עוורים, חילוץ שלהם מהנאקל יכול להיות כאב ראש לא קטן- טפל בזה מהר.
יש לי הרגשה ש הנזילה תפחת כשתהדק את הברגים האלו-אבל כנראה שהמחזש כבר גמור.
שים לב שיש מומנט מוגדר לסגירה שלהם, ואחרי הסגירה צריך לבדוק חופש תנועה של הנאקל.
Slowly..
לפני שאתה צולל לשיפוץ שני הקצוות, אני מציע לך להרים את הצד הבעייתי, פרק גלגל, לוקר, מכלול טבור ושלוף את הצירייה.
תוכל מייד לראות עליה סימנים שיספרו לך (או בעזרת החברים כאן בפורום) אם אכן מחז"ש, כמה הסיפור וותיק, ועוד - לפי השחיקה של הצירייה במיקום של המחז"ש ושל הבוקסת מירכוז.
זה יעזור לך בהחלטה על עומק השיפוץ.
אסף.
כמו שדורון אמר, ביטול החופש שם יפסיק לך את הנזילה. זה אטם שעם יחד עם גומיה. סביר להניח שלא קרה לו כלום.
ביטול החופש במיסב קינג פין יכול לתרום רבות לבטיחות, למשל למנוע מהרכב לעוף לתעלה או לנתיב הנגדי, אבל כנראה שלא יפסיק את הנזילה.
ולא , אין אטם שעם במכלול קצה סרן.
בברכה, טושי
חנן-ג'יפולוג
31-08-19, 20:29
אטם לֶבֶד
?
ולא , אין אטם שעם במכלול קצה סרן.
בברכה, טושי
חשבתי כמו שאצלי :)....או לבד, כמו שהזכיר חנן...
geva dover
02-09-19, 09:50
תתחדש! זו היילקס של חבר יקר ושתדע שהוא השקיע בה כמו בילד שלו!!
אין מה להתרגש ממחזש, אני ממליץ בכללי לעשות עכשיו שיפוץ לסרן הקדמי( מלא/ חצי מלא) כדי שיהיה לך שקט נפשי
דבר עם אלי טמבור או אמיר דגש הם מוכרים את הקיטים האלה ודבר איתי בפרטי אני אכווין אותך למישהו שיתקין את זה באזור לך
בלי קשר אתה מוזמן להצטרף אלינו לטיולים( אולי לדניאל זה יעשה קצת טוב לראות את הרכב הקודם שלו)
מציע לך להתחיל בפעולה המאד חשובה של הידוק הנאקל.
נקה את הגיפה, וסע קצת ותראה איך דברים מתייצבים לפני שאתה עובר לשלב הפרוק ושיפוץ.
Slowly..
תתחדש! זו היילקס של חבר יקר ושתדע שהוא השקיע בה כמו בילד שלו!!
אין מה להתרגש ממחזש, אני ממליץ בכללי לעשות עכשיו שיפוץ לסרן הקדמי( מלא/ חצי מלא) כדי שיהיה לך שקט נפשי
דבר עם אלי טמבור או אמיר דגש הם מוכרים את הקיטים האלה ודבר איתי בפרטי אני אכווין אותך למישהו שיתקין את זה באזור לך
בלי קשר אתה מוזמן להצטרף אלינו לטיולים( אולי לדניאל זה יעשה קצת טוב לראות את הרכב הקודם שלו)
אני מקווה שאף אחד מהרווחה לא קורא את השרשור הזה, שלא יוציאו לחבר שלך את הילד מהבית...
סרן שמשפריץ ככה לא עונה להגדרה מ"מושקע" או "מטופל היטב".
בברכה,טושי
אין מה להתרגש ממחזש,
מחזש כמחזש הוא החלק הכי פשוט ולמעט הגריז, גם הכי זול בתהליך.
המורכבות היא הפרוק, חילוץ מיסבים, והרכבה נכונה כולל עומס מיסבים נכון.
זה לא מסובך, אבל דורש תשומת לב לפרטים והקפדה.
אז ה״התרגשות״ היא בהחלט נחוצה לגבי התהליך שבמידה ומבוצע לא נכון, יגרור פתיחה מחדש תוך זמן לא ארוך.
ה ודבר איתי בפרטי אני אכווין אותך למישהו שיתקין את זה
אם יש לך המלצות, זה המקום להעלות אותן, לא בשושו בפרטי.
Slowly..
geva dover
03-09-19, 09:46
אני מקווה שאף אחד מהרווחה לא קורא את השרשור הזה, שלא יוציאו לחבר שלך את הילד מהבית...
סרן שמשפריץ ככה לא עונה להגדרה מ"מושקע" או "מטופל היטב".
בברכה,טושי
תשמע, הרכב עבר טיול מדברי ל 3 ימים ועוד טיול קצת אקסטרים לפני שנפרץ המחזש. זה רכב שעבר אובראול יסודי בגלל קצת עשן שחור בסלד גבוה. הוא לא משופר, אין פה הרבה חלקים משופרים. זה מחזש מקורי שלפי מה שכור לי הוחלף לאחרונה לפני כמה שנים אז כנראה שזה בלאי טבעי.. בכל זאת זה מחזש... זה חלק זול וקל לטיפול. שאלה יהיו הבעיות שלנו. אני מכיר את הרכב כבר כמעט 3 שנים ואני יודע כמה דאגו וניקו והשיקעו בחלפים מקורים וטיפולים בזמן. זה באמת בובה של רכב ובשוק ההיילקסים מי כמוך יודע כמה נבלות יש.
דורון לגבי המקום לתקן ולשפץ היילקסים הכל תלוי באזור מגורים(:
דורון לגבי המקום לתקן ולשפץ היילקסים הכל תלוי באזור מגורים(:
זה לא בשבילי, אבל כל הרעיון של פורום הוא שימור הידע ויכולת לשלוף תוצאות בעתיד.
אם יש לך ידע ככ נרחב על כמה מוסכים איכותיים, ברחבי הארץ, זה בדיוק מה שיכול לעזור למי שנמצא בתחילת דרכו והיום הוא מאזור אחד ומחר מאזור אחר.
אז יאללה,
תרשום כאן.
Slowly..
תודה לכל הכותבים.
לקח לי זמן אבל חזרתי לעניינים ומעדכן מה קרה.
הידקתי את ה4 ברגים שיצרו את החופש והנזילה המסיבית נפסקה. יש קצת רטיבות בשניה הגלגלים. אבל נראה לי סביר.
אני יעקוב אחרי המפסל שמן. הורדתי אותו ל5 מ"מ מתחת לפקק כמו בהוראות יצרן כשהבעיה התחילה. אסע קצת ונראה כמה הוא יורד עם בכלל.
האוטו באמת שמור ואהוב כמו ילד. המוכר אדם מדהים ואמין. מאמין שצרוף מקרים נדיר והנזילה הרצינית התחיל אצלי. וגם עם לא עדיף להיות אופטימי. עכשיו זה כבר לא משנה......
שנה טובה
ושוב תודה
רז
נ.ב. גבע תזמין לטיול אשמח להצטרף 0507705196
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.