PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה לגבי העבירות במעקף עשוש

Krusty
01-09-19, 16:20
היי,
מתכנן לעשות טיול בשישי הזה מחניון מפלי יהושוע ליד פארן, על שביל ישראל צפונה ולבצע את העיקוף למעלה עשוש דרך סימון שבילים ירוק ואז שחור כפי שניתן לראות בתמונה. (ואז חוזר לשביל)
ביצעתי את המסלול (ג'ימני נעול כפול) בעבר אך לא זוכר במדוייק אם היו מכשולים רציניים, אני שואל מכיוון שהפעם מצטרף אליי פורסטר סטנדרטי עם צמיגי כביש ועם נהג לא כ"כ מיומן.
בעמוד ענן ראיתי שיש רק "מעלה" אחד בדרך, מעלה צופר - אך הוא לא נראה רציני בתמונה.

האם מישהו היה לאחרונה\זוכר את מקום ויודע להגיד בוודאות אם הדבר יכול להוות בעיה?
בנוסף, אני מתכנן להמשיך עד צופר, משם לכביש ולעלות דרך מעלה הערקבים, האם במקרה מישהו מכיר מסלול יותר מעניין לעלות איתו למרכז? (מעדיף שלא לעשות מסלולים לא מוכרים עם רכבים שעלולים להתקע)

תודה מראש!125660

נמרוד
01-09-19, 16:24
לא צריכה להיות לכם בעייה במסלול המתואר.

yoni_0000
01-09-19, 16:33
מבחינת מסלול סע לשלום.
מעלה עקרבים "סגור" אבל בפועל אין חסימה ממשית. לשיקולך...

איל מ
01-09-19, 16:33
אני לא יודע מה זה "מעלה צופר", אבל כמה מאות מטרים צפונית לזעף, על ציר המעיינות יש עליה נחמדה. לא אמורה לאתגר נהג מיומן בפורסטר מוגבה, אבל עלולה להלחיץ נהג לא מיומן לעשיית שטויות.
העליה מעלה אותך מנחל ללא שם לרמה קטנה ואח"כ יורדת חזרה לתוך נחל. בעליה יש חריץ שלא נעים ליפול לתוכו. בירידה חזרה בסוף הקיץ עלולה להיות הרבה פודרה על משטחי הסלע וצריך לראות שהנהג לא מכניס עצמו לשפע"צ מיותר.
לגבי העוקף- יש שנים בהן הקטע בתוך הנחל מבולגן עם גינות סלעים מהשטפונות. שם לקחת זמן ספייר כדי לתמרן בזהירות עם הפורסטר.

Krusty
01-09-19, 16:45
מבחינת מסלול סע לשלום.
מעלה עקרבים "סגור" אבל בפועל אין חסימה ממשית. לשיקולך...

אם יורשה לי לשאול, מה בדיוק השיקול? ראיתי שנושא המעלה נלעס בפורום כבר מספיק פעמים, והמסכנה היא שהכביש פשוט לא במצב אידיאלי, אבל לא משהו שיפריע לרכב 4x4. במיוחד אחרי שראיתי שם כמה מאזדות פעם אחרונה שהייתי לפני מס' חודשים.

האם יש פה שיקול נוסף שאני לא מודע אליו? :confused:

נדב42
01-09-19, 17:24
יש שם שלטי איסור כניסה..

דרור ברלי
01-09-19, 20:26
מעלה עקרבים הוא כביש ישן ולא מתוחזק במצב מחורבן עד נורא, אבל בנהיגה זהירה (לא לפנצ'ר צמיגים) לא מהווה שום בעיה לשום פרייבט.

-->