שלום,
בתזמון מושלם (מחר ב7 בבוקר אמור להניע ולנסוע לאילת) נדלקה לי במהלך נסיעה קצרה נורית צ'ק אנגין ביונדאי i20 של זוגתי.
בדימום התקלה נעלמה, ולאחר מכן חזרה שוב.
מישהו מכיר דרך להוציא קודי תקלה ברכב הזה בלי חיבור למחשב כדי להבין לפחות מול מה אני עומד וכמה זה חמור?
תודה רבה לעוזרים.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
מוזמן לעבור בפתח תקווה בדרך, יש לי סורק..
אם הרכב נוסע ללא חיתוכים או גמגומים יש מצב שזה ממיר קטליטי או חיישן חמצן אבל באותה מידה זה גם יכול חיישן קרנק שיתקע אותך בעצירה בערבה.
תנסה את אחת מהשיטות הבאות, אולי יצליח:
https://itstillruns.com/retrieve-obd2-code-scan-gauge-7273060.html
Sent from my iPhone using Tapatalk
טוב, חזרנו בשלום והגיע הזמן לנסות להבין מה הבעיה.
להלן השתלשלות האירועים:
1. ביום ג' בערב, מיד עם ההנעה, נדלקת נורת צ'ק אנגין. האוטו נוסע רגיל. אני נוסע ככה כמה דק', מגיע הביתה, ומחבר רכיב אנג'י של השכן שמראה תקלת מיספייר בצילינדר מס' 1. ניתקתי מינוס לאפס, הנעתי, הנורית כתבה, הרכב המשיך לעבוד רגיל ועגול. נסעתי כך איזה 20 דק' בלי שהתקלה תחזור, והחלטתי שזה כנראה איזה קצר.
2. ביום ד' דחיתי את הנסיעה לאילת לשעות הצהריים, כשבמהלך הבוקר הסתובבתי עם הרכב כמה עשרות קילומטרים בתוך העיר למטרת סידורים (תוך מחשבה שאם יש תקלה היא תחזור, ועדיף לי להיות קרוב לבית). לא חזרה, ירדנו לאילת, הכל פיקס. הרכב נוסע מעולה.
3. במהלך כל הסופהש הרכב נסע המון באזור אילת, נסיעות עירוניות קצרות יחסית. אין שום בעיה.
4. במהלך הלילה בין שבת לראשון נסענו חזרה. הכל היה בסדר עד אזור צוקים (כביש הערבה), פתאום הרכב התחיל "לחתוך" (עדיין שמר מהירות של 100-110 אבל משהו הרגיש לא בסדר) ונורית צ'ק אנג'ן התחילה להבהב. רכיב אנג'י לא הראה קוד תקלה. תוך 2-3 דק', בזמן שאני מחפש מקום לעצור, הכל חזר לשגרה, והחלטתי להמשיך. הגעתי לחיפה בלי שהתקלה תחזור, ובלי שיופיע קוד תקלה.
רעיונות? מה לבדוק ואיך? אני לא יכול לישון מהמחשבה על "קריש דם" שמסתובב לי ברכב ויופיע, כמובן, ברגע הכי לא מתאים, ויתקע אותי לגמרי. אני אפילו לא יודע מה להגיד למוסך (הרכב מטופל במורשה), כי על פניו כרגע אין שום בעיה.
אשמח לכל קצה חוט, עודד.
לזכרוני תקלות גם אם אינן מופיעות כרגע נשמרות בזיכרון.
https://www.700r4transmissionhq.com/p0300-hyundai-i20/
בהצלחה.
אין שום דבר שמור.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
נשמע כמו קויל או חוט הצתה - תנסה להצליב קוילים ולראות אם יש מיספייר בצילינדר 3 לאחר מכן.
ותשקיע 4 דולר ותקנה סורק סיני :) מוזמן לקבל אחד.
Sent from my iPhone using Tapatalk