צפייה בגרסה מלאה : התייעצות לרכב גרירה עבודה ופנאי
אוקי אז ראשית רציתי להודות לצוות גיפולוג אתם פשוט עושים עבודה מדהימה ולמדתי ככ הרבה מכם וכמובן גם לחברי הפורום המגיבים כיף לראות ידע כה היקפי ממש תודה ובהצלחה
שנית אני מקווה שאני שואל במקום הנכון לא כל כך יודע היכן באתר אבל לפי הבנתי הגעתי למיון.. ועכשיו לשאלתי אז ככה אני דש בנושא כבר זמן מה ולא מצליח להגיע למסקנה
אני מחפש רכב שיוכל לענות על כמה פרמטרים
ראשית יש לי קראון ששוקל 1250 צריך שהוא יוכל למשוך אותו (הנושא של גרירה בארצנו ממש לא ברור אבל המסקנות שהגעתי אליהם הם כך רכב עד שנת 2008 לא זוכר חודש מדויק - יכול למשוך מחצית ממשקלו ומ2008 ומעלה לפי הוראות יצרן)
שנית אני חובב שטח/טבע כך שאני רוצה רכב שואכל אט אט לשפר אותו ועם עבירות טובה אך לא סלעים יותר בכיוון של מצוקי דרגות וכאלה
דבר שלישי אני תמיד עובד עם הרכב כלומר לא אסתדר עם רכב קטן/בלי מקום אחסנה אידיאלי מבחינתי לענין הזה יהיה טנדר (למרות שאפשר גם לגרור נגרר קטן לעבודות אבל זה לא נוח)
חשוב לי להדגיש שזה לא יהיה הרכב היומיומי שלי אומנם אני אעשה איתו המון דברים כלומר גם עבודות וגם פנאי אך לא יומיומי
1. התקציב שלי הוא בסביבות 25/30 אלף שח
2. לא מפריע לי שנתון (במובן מסוים מעדיף רכב ישן)
3. עדיפות לידני
תודה רבה..
בדיוק רץ דיון מקביל על ניסאן ווינר. טנדר, ידני, זול יחסית לשנתון. הוא נחשב טנדר עבודה ולא טנדר פנאי - אבל יכול לעבוד ולעבודה קשה.
יחסית לטנדרים אחרים לא נוח בשטח גם אם משפרים, אבל הוא מספיק טוב ואם מדובר על גיחת שטח פעם בכמה זמן - נו.. אפשר לחיות איתו.
לא הייתי עושה איתו קילומטראז יומי או שנתי משמעותי.. הוא פשוט, לא נוח וצפוף. אבל זה מה שעושה אותו זול - וזה מה שאתה מחפש.
אסף.
בדיוק רץ דיון מקביל על ניסאן ווינר. טנדר, ידני, זול יחסית לשנתון. הוא נחשב טנדר עבודה ולא טנדר פנאי - אבל יכול לעבוד ולעבודה קשה.
יחסית לטנדרים אחרים לא נוח בשטח גם אם משפרים, אבל הוא מספיק טוב ואם מדובר על גיחת שטח פעם בכמה זמן - נו.. אפשר לחיות איתו.
לא הייתי עושה איתו קילומטראז יומי או שנתי משמעותי.. הוא פשוט, לא נוח וצפוף. אבל זה מה שעושה אותו זול - וזה מה שאתה מחפש.
אסף. איך כושר הגרירה שלו ? האם באמת הוא יסתדר עם משיכה של טון וחצי מירושלים לצפון ? וכמו היילקס אין קשר בין המחירון למחיר כלומר המחיר יכול לנוע בסקאלה ממש גדולה (17 עד 55 אלף שח)
ולמה לא היילקס? המחירים של היילקס והווינר בשנתונים האלא די חופפים
שימשימון יורד ים
21-09-19, 12:39
הייתי בודק טויוטה היילקס 4x4.
יש ישנים מאוד.
רכב מעולה כבסיס לשיפורים, אמין מאוד.
אם תמצא אחד שלא שופר הרבה תוכל לקנות אותו בזול.
להשתמש ואז לשפר בעצמך.
על רכב משופר תצטרך לשלם.
בהצלחה
איך כושר הגרירה שלו ? האם באמת הוא יסתדר עם משיכה של טון וחצי מירושלים לצפון ? וכמו היילקס אין קשר בין המחירון למחיר כלומר המחיר יכול לנוע בסקאלה ממש גדולה (17 עד 55 אלף שח)
ולמה לא היילקס? המחירים של היילקס והווינר בשנתונים האלא די חופפיםבשנתונים 2009-2011 (אלו השנתונים של הייבוא המחודש של ווינר) ההבדל במחיר הוא עד פי 2.
שווה גם לחשוב על דימקס ידני. רוב הדימקסים בשוק אוטומטיים אבל יש גם ידניים. הם לא מציאה בשטח, אין נעילה מקורית, אבל לשימושים הבסיסיים שלך יהיה מצויין.
אסף.
נגרר של 1250 קילו זה כבד.
ובוא, קרוואנים אף פעם לא שוקלים כמה שכתוב שהם שוקלים...
חוץ מזה אתה תרצה להעמיס מים (ליטר שוקל קילו), עוד שולחן, כסאות מתקפלים, אולי גנרטור, מנגל, עצים למדורה, בני משפחה המכונים ילדים על ציודם...
טנדר ישן לא יזיז את כל זה, בטח לא בקצב שיגרום לך לרצות לנסוע שוב.
בתקציב שלך חפש רקסטון מהדור הראשון, עם מנוע 2.7 ליטר. אמנם אין ידני, אבל הגיר האוטומטי שלו כ"כ מוצלח, שהיתרונות של הגיר הידני מתגמדים.
הרכב מאוד מתאים לגרירה, ואם 165 כ"ס לא מספיקים לך, אפשר בקלות ובזול להוסיף עוד כמה עשרות סוסים.
בשטח - במצב סטנדרטי הוא בסדר, כשהוא חדש. מומלץ מאוד להחליף סט של קפיצים ובולמים, השיפור אדיר. מיגון גחון יתן לך שקט נפשי והגנה מפגיעות, ולהשלמת החבילה תוסיף מגני סף ממתכת ואתה מסודר.
בעבר עלות האחזקה של הכלים האלה הייתה יקרה, כיום יש קהילה פעילה ותומכת ואפשר למצוא ידע וחלקים בזול יחסית.
בהצלחה.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190922/17f9c5a3d421f6c5cb7c87cbd223e6fd.jpg
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ובכן בסוף קניתי היילקס ידנית 2004 יד ראשונה שעשתה 300 אלף קמ (עקוב בספר טיפולים) אינה משופרת כלל וכלל עד כדי שאין בכלל וו גרירה אבל אני עוד צעיר ויש לי את כל הזמן בעולם (כסף פחות אבל גם זה מגיע מדי פעם) ומקווה לשפר אותה אט אט
אעדכן בהמשך
בשעה טובה ובהצלחה!
מוזמן לפתוח נושא ב RR ולשתף בתהליך, תמונות וכו'.
ובכן בסוף קניתי היילקס ידנית 2004 יד ראשונה שעשתה 300 אלף קמ (עקוב בספר טיפולים) אינה משופרת כלל וכלל עד כדי שאין בכלל וו גרירה אבל אני עוד צעיר ויש לי את כל הזמן בעולם (כסף פחות אבל גם זה מגיע מדי פעם) ומקווה לשפר אותה אט אט
אעדכן בהמשך
מברוק, תתחדש.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.